Connect with us

Administrație locală

EXPLOZIV/SANTAJE LA VARFUL JUSTITIEI DIN ARAD/ “Fauna” care il populează jurnalismul de mare marca din Arad / EPISODUL V

Publicat

pe

Continuam cu sirul nelegiuirilor de la Arad în care sunt implicați judecători, fosta conducere a SRI local, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul V

Sa începem cu o mica completare despre jurnalismul de mare marca din Arad. Printre fauna care il populează (sau pretinde acest lucru) se află domnul Dacian Don, condamnat penal, astfel cum am arătat în episodul III,  pentru furtul de alcool, e drept utilizat doar pentru propriul consum (egoist personaj), din magazin. “Domnul” asta e un „romantic” incurabil, în fapt un păduchi obișnuit să fie hrănit si “adapat”. Prin anii 2002 a făcut o „pasiune” pentru o fata, Irina, care lucra si lucreaza si acum la SRI Arad. Fata, potrivit surselor noastre, de mila, il HRANEA la propiu. Domnul’ “journalist”  s-a aciuat pe la garsoniera închiriată a fetei si cand pana si mila acesteia s-a sfârșit bravul jurnalist a amenințat că se sinucide, s-a dat cu capul de pereți și a vărsat lacrimi de crocodil. Neinpresionand fata, “curajosul” jurnalist a scris cu condeiul sau magic o scrisoare pe care a trimis-o SRI-ului local, condus atunci de domnul colonel Gorun, cerandu-i sa induplece fata ca altfel el se omoară! Ptiu drace, ce telenovela! Evident, rugămintea a fost dublată de delatiuni.

Vom completa dezvaluirea noastră despre ineditul mod în care se face jurnalism in Arad, cum am promis, cu inregistrari video/audio.

Dar, sa revenim la lucruri mai interesante. Nu am ascuns niciodată interesul nostru pentru cazul judecatoarei Laviniei Cotofana, singurul avertizor de integritate al României, cu acte in regula (cu “patalama” pentru pseudo-jurnalistii narcomani din Arad).

De altfel, cazul domniei sale despre care am aflat din presa nationala ne-a făcut să sapam (n.r. ADANC) la Arad.

Pentru ca nu înțelegeam cum se poate întâmpla așa ceva,  va dezvăluim si dumneavoastra ce am aflat. Intr-adevar doamna Cotofana ni s-a părut “scumpa” la vorba desi pe noi ne preocupa cazul dumneaei, dar ne cerem scuze pe aceasta cale, întrucât ne-am convins că nu e lipsa de deschidere fata de presa,  dar de câteva luni domnia sa traieste o adevărată tragedie medicală.

Deci, în 01 februarie 2016, judecatoarea Lavinia Cotofana sesizează Parchetul, CSM, UNBR si MJ despre furtul banilor publici la Arad. Informase conducerea Judecătoriei Arad inca din ianuarie ca o va face. De ce a facut-o pe 01.02.2016? Pentru ca atunci s-au comis inclusiv falsuri în ședința sa de judecată. Repede Baroul Arad emite o Decizie de excludere a soțului judecatoarei din Barou, motivata de o condamnare penală a acestuia desi hotărârea nu era motivată si chiar ei amânasera ședința, sesizati fiind chiar de avocatul Cotofana, pana la motivarea hotărârii. Nu il anunță, nu il invita la ședința. Instanta, în niciun caz nu ii interzisese avocatului exercitarea profesiei ci, dimpotrivă, retinuse comiterea faptei penale independent de exercitarea profesiei. Sa aducem la cunoștință publicului ca in 09 mai 2018 Curtea de Apel București a pronunțat o hotărâre în dosarul nr. 6677/2/2017 condamnand Baroul Arad pentru actul de discriminare comis împotriva avocatului G. Cotofana prin excluderea din Barou. Din pacate domnia sa, grav bolnav, s-a pensionat intre timp. Totodată, ICCJ a admis în principiu revizuirea domnului profesor G. Cotofana împotriva hotărârii de condamnare. Ii dorim domnului profesor sanatate, macar ca o reparative minima morala – SA “PRINDA” ACHITAREA.

Dar, sa revenim la MEGA dezvăluirea pe care dorim să o facem.

Adică, ȘANTAJUL exercitat de magistrații din Arad si conducerea Baroului Arad asupra judecatoarei Lavinia Cotofana în 2016, șantaj la care aceasta nu a cedat si singurul motiv pe care il putem găsi pentru faptul că nu vorbește public despre asta este, ori existența unui dosar penal în lucru la Parchet, ori respectul domniei sale pentru ceea ce ar trebui să fie justiția.

Trezindu-se dat afară din Barou, la începutul lui februarie 2016, avocatul G. Cotofana depune contestație la Tribunalul Arad. Cauza sa e repartizată, surpriză (pentru dansul, nu si pentru noi) la sectia civila, desi era o cauza clara de contencios si i se acorda termen a doua zi. Mafia din Arad a lucrat, mai ales mafia SRI Arad, mafia lui Coldea care include si “lichelele” jurnalistice si narcomane mentionate in articolul acesta si articolele anterioare.

Se admite cererea si G. Cotofana e repus IN DREPTURILE DE avocat prin ORDONANTA PRESEDINTIALA –SAC’, INVENTIE INEDITA A TRIBUNALULUI ARAD (dosar nr. 435/55/2016). Sursele noastre sau mai degraba tehnica din birourile Tribunalului Arad (ups, atentie la ne-atentie) ne-au șoptit următoarele: Judecatoarea Cotofana e abordată de conducerea instanțelor, judecătorie si tribunal si i se spune vezi ca poate sa fie bine dar renunță la sesizări. Potrivit a ceea ce stim (nu din vorbe de claca specifice jurnalistilor narcomani vizati), tânăra judecatoare si-a sunat soțul, i-a spus ca e santajata si i-a cerut iertare ca va avea de suferit, dar ea nu poate face astfel de înțelegeri.

Soțul i-a zis ca exact pentru asta o iubeste. Judecatoarea refuza oferta otrăvită si CATM admite apelul Baroului Arad. După mai puțin de o lună Tribunalul Arad, de data aceasta prin Secția de Contencios, suspenda din nou hotărârea Baroului Arad (dosar nr 2173/55/2016), obligandu-l pe acesta să îl reinscrie pe soțul judecatoarei în Barou. Judecatoarea e abordată din nou: uite noi suntem cu tine dar închide si tu ochii, vezi ce putere avem. Lavinia Cotofana refuza din nou.

Nu stim cati judecatori ar fi avut tăria domniei sale de caracter. A pus Justitia inaintea propriei familii si cariere. Câteva luni mai târziu CATM, care are judecători care au primit favoruri de la avocati(au fost primiți în profesie fără examen- deținem lista si o vom publica. Ups, panica totala, aoleuuuu!),  admite din nou apelul Baroului Arad dar nu judecă pe fapte ci zice ca nu ar exista plângerea prealabilă a domnului G. Cotofana. Evident ca aceasta exista si a fost depusă inca din 10.02.2016 dar UNBR nu a solutionat-o!

Dacă acesta nu e ȘANTAJ, nu stim care alta faptă   s-ar putea circumscrie acestei infracțiuni. Respect doamnei Lavinia Cotofana, rusine conducerilor instanțelor aradene și Baroului Arad. (Cerasela N.).

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Și totuși, ce-a fost cu serviciul creat în secret la DNA?

Publicat

pe

De

Uniunea Națională a Judecătorilor (UNJR) și Asociația Magistraților (AMR) anunță că au solicitat DNA informații publice referitoare la Serviciul de combatere a infracțiunilor din justiție înființat în 2014 la acest Parchet, informațiile fiind solicitate în contextul atacurilor ce vizează noua Secție de anchetare a magistraților.

Cele două asociații arată că fostul Serviciu de combatere a infractiunilor din justitie din cadrul DNA a fost creat în secret la începutul anului 2014, s-a aflat despre el public în anul 2017 și că au cerut aceste informații pentru a putea face o analiza comparativa obiectivă.

Comunicatul integral al UNJR și AMR

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) si Asociatia Magistratilor din Romania (AMR) au solicitat Directiei Nationale Anticoruptie o serie de informatii publice referitoare la infiintarea si functionarea Serviciului de combatere a infractiunilor din justitie din cadrul acestei unitati de parchet, prin doua cereri in baza Legii 544/2001 pe care le-au transmis in data de 26 iunie 2019.

Serviciul de combatere a infractiunilor din justitie a fost creat in secret la inceputul anului 2014, s-a aflat despre el public in anul 2017 si a fost desfiintat dupa infiintarea prin lege a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

Cele doua cereri transmise DNA au fost facute in contextul in care Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie face obiectul unor critici agresive din partea unor politicieni, magistrati, jurnalisti si ONG-uri, fara ca acestea sa aiba la baza o analiza fundamentata pe date si informatii concrete.

AMR si UNJR subliniaza ca SIIJ a fost infiintata ca urmare a unor probleme incontestabile privind anchetarea in trecut a judecatorilor si procurorilor, dosarele vizandu-i pe magistrati devenind veritabile mijloace de presiune indreptate impotriva lor.

Includerea in lege a unor garantii suplimentare, ce se regasesc in modul in care SIIJ este reglementata – criterii de selectie foarte ridicate, in cazul indeplinirii necorespunzatoare a atributiilor competenta revocarii procurorilor apartine Plenului CSM, mandat pe termen limitat de 3 ani, obligatia prezentarii anuale a unui raport catre Plenul CSM etc. –, reprezinta argumente serioase pentru mentinerea sectiei. Acestor argumente trebuie sa li se raspunda cu contra-argumente, deopotriva de puternice, bazate pe fapte si date concrete, nu pe slogane.

Din acest motiv, AMR si UNJR au demarat o serie de cereri de acces la informatii de interes public, pentru a afla cum a functionat serviciul similar existent in cadrul DNA, cum a fost infiintat si de ce, precum si cine erau procurorii care functionau in cadrul acestuia.

In concret, in prima cerere adresata DNA, UNJR si AMR au cerut sa li se comunice:

“1. Toate actele in baza carora s-a infiintat si a functionat Serviciul de combatere a coruptiei in justitie din cadrul Sectiei de combatere a coruptiei a Directiei Nationale Anticoruptie, impreuna cu expunerea de motive care a stat la baza infiintarii acestui serviciu.

  1. Toate ordinele emise de procurorul sef DNA, procurorul sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA si procurorul sef al Serviciului de combatere a coruptiei in justitie care au reglementat, modificat, operationalizat sau vizat activitatea acestui serviciu.”

In cea de-a doua cerere, UNJR si AMR au solicitat:

“1. Numele tuturor procurorilor care au functionat in cadrul fostului Serviciu de combatere a coruptiei in justitie, perioada in care au activat in cadrul acesteia, precum si vechimea, cat si gradul profesional al fiecaruia in momentul inceperii activitatii in cadrul serviciului.

  1. Numele procurorilor sefi ai acestui serviciu, perioada in care au fost in functie si modalitatea prin care au fost numiti in functie, distinct pentru fiecare dintre ei, cu indicarea documentului de numire.”

In momentul in care vom primi raspunsurile de la DNA le vom face publice, dat fiind ca subiectul este de vadit interes public.

“Asistam de o buna perioada de timp la o campanie agresiva, bazata pe slogane si temeri, nu pe informatii si argumente factuale, avand ca tinta Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie. Am solicitat aceste informatii pentru a putea face o analiza comparativa obiectiva: care au fost garantiile de independenta a judecatorilor si procurorilor din trecut, atunci cand acestia au facut obiectul cercetarilor penale, si care sunt garantiile din prezent, asa cum ele exista in legile in vigoare. Daca se doreste reintoarcerea in acest trecut este esential, inainte ca orice decizie sa fie luata, sa avem o analiza comparativa obiectiva si exhaustiva a celor doua modele de organizare judiciara, atunci cand se pune problema anchetarii magistratilor.

In mod cert, nu vom mai accepta vreodata sa mai fim mintiti sau supusi presiunilor, nici sa mai fim anchetati pentru solutii, la fel cum nu vom mai accepta nici dosare deschise si tinute la sertar ani de zile ca mijloace de presiune impotriva magistratilor. Aceasta lupta pentru apararea independentei justitiei de orice tip presiuni, inclusiv din interior, ar trebui sustinuta de fiecare membru al CSM, ales in acest organism pentru a apara independenta justitiei in mod real, nu pentru a boicota aplicarea legii“, a declarat jud. Dana Girbovan, presedinte UNJR.

“Ca semn ca ne pasa de principiile statului de drept, de respectarea statutului judecatorilor si procurorilor, de drepturile fundamentale ale cetatenilor acestei tari, trebuie sa incetam sa sustinem generalitati, ocolind cu nejustificata incapatanare argumentele concrete care ni se pun in fata. Auzim ca Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) trebuie desfiintata pentru ca, de pilda, cum s-a afirmat ieri de catre un membru CSM, nu-i vede niciun beneficiu pana acum.

In primul rand, o instanta de judecata sau un parchet nu pot fi reduse la asemenea termeni.

In al doilea rand, faptul ca, in timp ce pentru SIIJ se cere o vechime ca procuror de 18 ani si grad de curte de apel nu constituie nici un “beneficiu”, prin raportare la faptul ca pentru DNA si, implicit, pentru Serviciu de combatere a coruptiei in justitie (SCCJ) din cadrul acesteia, era suficienta o vechime de doar 6 ani? Sau, faptul ca SCCJ a fost infiintat in secret, prin ordin al procurorului sef DNA, iar infiintarea si organizarea SIIJ sunt prevazute prin lege nu reprezinta niciun “beneficiu”? Faptul ca rolul Plenului CSM in numirile la SIIJ este stabilit, in mod transparent, prin lege si a fost salutat de Comisia de la Venetia nu reprezinta nici un “beneficiu”?

In al treilea rand, nu putem sa ne purtam de parca nu am auzit niciodata pana acum despre judecatori si procurori urmariti penal ani la rand si, apoi, achitati. Sau despre “mutarea actului de judecata din instante in spatiul public prin expunerea mediatica excesiva a persoanelor arestate preventiv, a scurgerilor de informatii repetate de la parchete, neurmate de anchete serioase si prin informarea incompleta a publicului in anchetele penale, fiind omise solutiile favorabile persoanelor acuzate”, de vreme ce acesta a fost unul dintre motivele care a determinat lansarea Memorandumului privind Justitia, votat in septembrie 2016 de peste 80% din instante.

Informatiile de interes public pe care le-am solicitat sunt necesare tocmai pentru o analiza comparata bazata pe fapte concrete, nu pe vorbe sau pe boicoturi“, a declarat jud. Andreea Ciuca, presedinte AMR.

UNJR si AMR vor face in continuare toate demersurile pentru a sprijini o dezbatere corecta si informata asupra problemelor sistemului judiciar, in scopul asigurarii independentei, responsabilitatii si profesionalismului acestuia. (Ioana Radu).

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Vosganian, replică de baraj pentru USR: Păi cum, dacă susţineți LGBTQ!

Publicat

pe

De

Deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a comentat ironic afirmaţia lui Dan Barna, din Parlament, privind scăderea natalităţii, spunând că natalitatea nu are cum să crească atât timp cât USR, partidul condus de Barna, susţine comunitatea LGBTQ.

”Barna ne spune că anul trecut a fost cea mai scăzută natalitate din România. Păi cum să crească natalitatea dacă USR susţine LGBTQ”,  a scris Vosganian pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, răspunzând unui comentariu referitor la calitatea glumei sale, Varujan Vosganian a scris: ”Nu e gluma mea, e a lui Barna”.

Liderul USR Dan Barna a susținut marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură, că anul trecut a fost anul cu cea mai mică natalitate din ultimii 50 de ani. (Ioana Radu).

 

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Un eșec cu ramificații prezidențiale

Publicat

pe

De

Pierderea de către ţara noastră a locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU nu poate fi trecută cu vederea  și datorită condițiilor în care România a avut în general o excepțională activitate și reprezentare în forumul internațional. Cauzele sunt diverse și toate duc către  președinția statului. Pe de o parte, comisiile parlamentare par a nu mai lucra în general pentru interesul dovedit al României, ci pentru sinecuri. Pierderea locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate vine și pe fondul unor direcții partizane și a unei politici externe lipsită de substanță, cu foarte mulți nechemați.

Pentru că în ultimă instanță președintele  Klaus Iohannis este vinovat de acest eșec privind reprezentarea țării, nici în acest moment demnitarul nr. 1 al statului nu a convocat responsabilii la o analiză și un comunicat precis referitor la starea de fapt. Jocul de-a politica externă din ultimii ani, cu ambasade supraîncărcate cu funcționari inepți, cu ambasadori fără niciun profil care să-i recomande pentru exercitarea unor mandate de negociere și diplomatice, adăugate comisiilor de politică externă parlamentare, nu a  trezit interesul președintelui spre a reconfigura această situație inacceptabilă. Degeaba vine astăzi președintele și constată o situație care, în drept, îl privește direct. Un eșec de politică externă este desigur complex, însă Klaus Iohannis nu poate dovedi că s-a implicat, deși avea la dispoziție experți de bună condiție profesională și bună reputație, cât și pârghiile necesare.

În mod paradoxal, România a supraviețuit în multe structuri internaționale grație unor prestații anterioare regimului democratic. Politica noastră externă a fost un domeniu exercitat cu destulă competență și succes. In noul context geopolitic politica externă românească va trebui activată prin delegări și fișe ale posturilor riguros  stabilite, nu într-o aparență, și chiar o încolonare în slujba altora, așa cum se întâmplă cu apartenența la UE.

Eșecul de la Consiliul de Securitate trebuie decontat pe seama celui care doarme în privința politicii externe, ocupându-se în mod scandalos de aranjamentele dâmbovițene, președintele Klaus Iohannis. (Ioan Vieru Comentariu).

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Administrație locală13 ore inainte

Și totuși, ce-a fost cu serviciul creat în secret la DNA?

Uniunea Națională a Judecătorilor (UNJR) și Asociația Magistraților (AMR) anunță că au solicitat DNA informații publice referitoare la Serviciul de...

Afaceri17 ore inainte

Philips TV lansează „The One” într-un pachet exclusiv

Vizionarea în liniște a unui eveniment important este pe cale să devină o experiență unică și mai captivantă. În dezvoltarea televizorului...

Exclusiv2 zile inainte

Protest la CSM în cazul fetiței adoptate

Organizația FACIAS a organizat marți la sediul CSM un protest la adresa procuroarei de la Craiova care a tărât-o pe...

Eveniment3 zile inainte

Desființarea SIIJ, mai gravă decît căderea Guvernului

Partidul de intelligence al copiilor și beizadelelor din politica românească, bine mufați la ambasade, la Bruxelles și chiar la servicii...

Cultură6 zile inainte

Bonjour, popor, merci că m-ați ales!!

Ca un rege fără trecut și fără coroană, Klaus Iohannis a ieșit la rampă și a cerut modificarea legislației pînă...

Sport7 zile inainte

Cupa Ciresar la Tenis de Masa a persoanelor cu dizabilitati si-a desemnat castigatorii

Comunicat de presa Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoanele cu...

Administrație localăO săptămână inainte

Vosganian, replică de baraj pentru USR: Păi cum, dacă susţineți LGBTQ!

Deputatul Varujan Vosganian, vicepreşedinte al ALDE, a comentat ironic afirmaţia lui Dan Barna, din Parlament, privind scăderea natalităţii, spunând că...

Administrație localăO săptămână inainte

Un eșec cu ramificații prezidențiale

Pierderea de către ţara noastră a locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU nu poate fi trecută cu...

Eveniment2 săptămâni inainte

Nunta în aer liber

Tuturor ne place cum sună “în aer liber”. Tuturor ne place ideea de a ne adia vântu-n păr şi de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Dosarul Băsescu se completează

Radu Cristescu, un fost apropiat al lui Traian Băsescu și al Elenei Udrea în PMP,  a depus o plîngere penală...

Eveniment2 săptămâni inainte

„Unul dintre noi o să candideze cu siguranță”

Dacian Cioloș a declarat că el sau Dan Barna vor candida, din partea Alianței USR-PLUS, la alegerile prezidențiale, precizând că...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Previziune sumbră pentru PSD

Fostul premier și președinte al PSD, Adrian Năstase, scrie pe blog că congresul PSD, din 29 iunie, fără o bună...

Eveniment3 săptămâni inainte

Rareş Bogdan, în politică la fel ca în televiziune

Rareş Bogdan se joacă de-a politicianul, dar numai în incintă, nepermiţîndu-şi să sară gardul şi-n curtea Statului de Drept, pentru...

Administrație locală3 săptămâni inainte

„Jana nu e moartă, Jana se transformă!”

Fostul europarlamentar PSD Ioan Mircea Paşcu îl ironizează pe Rareș Bogdan, după declarațiile acestuia privind preluarea șefiei  PNL București, comparându-l...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Sindicatele au luat foc: „Noi nu vrem ajutoare de înmormântare, noi vrem…”

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) se arată revoltat de situația din sistemul de ordine publică, după cazul...

Administrație locală4 săptămâni inainte

Alina Mungiu-Pippidi: Prea târziu pentru consens

Calea înainte Există și poziții prin definiție imparțiale în statul român, și măcar pentru acelea ca Avocatul Poporului am putea...

Eveniment4 săptămâni inainte

Tăriceanu, anunț legat de viitorul Coaliției!

ALDE  a decis să rămână la guvernare, iar Călin Popescu Tăriceanu, a declarat miercuri că îi va propune premierului Viorica...

Eveniment4 săptămâni inainte

Disidenții se întorc pe cai mari!

S-a întors roata în PSD. Adversarii lui Liviu Dragnea din interiorul partidului, marginalizați de acesta, se întorc la butoane. Liderii...

Știrile Săptămânii