Connect with us

Administrație locală

EXPLOZIV/SANTAJE LA VARFUL JUSTITIEI DIN ARAD/ “Fauna” care il populează jurnalismul de mare marca din Arad / EPISODUL V

Publicat

pe

Continuam cu sirul nelegiuirilor de la Arad în care sunt implicați judecători, fosta conducere a SRI local, oameni cheie din administratie si ofițeri DGA/Episodul V

Sa începem cu o mica completare despre jurnalismul de mare marca din Arad. Printre fauna care il populează (sau pretinde acest lucru) se află domnul Dacian Don, condamnat penal, astfel cum am arătat în episodul III,  pentru furtul de alcool, e drept utilizat doar pentru propriul consum (egoist personaj), din magazin. “Domnul” asta e un „romantic” incurabil, în fapt un păduchi obișnuit să fie hrănit si “adapat”. Prin anii 2002 a făcut o „pasiune” pentru o fata, Irina, care lucra si lucreaza si acum la SRI Arad. Fata, potrivit surselor noastre, de mila, il HRANEA la propiu. Domnul’ “journalist”  s-a aciuat pe la garsoniera închiriată a fetei si cand pana si mila acesteia s-a sfârșit bravul jurnalist a amenințat că se sinucide, s-a dat cu capul de pereți și a vărsat lacrimi de crocodil. Neinpresionand fata, “curajosul” jurnalist a scris cu condeiul sau magic o scrisoare pe care a trimis-o SRI-ului local, condus atunci de domnul colonel Gorun, cerandu-i sa induplece fata ca altfel el se omoară! Ptiu drace, ce telenovela! Evident, rugămintea a fost dublată de delatiuni.

Vom completa dezvaluirea noastră despre ineditul mod în care se face jurnalism in Arad, cum am promis, cu inregistrari video/audio.

Dar, sa revenim la lucruri mai interesante. Nu am ascuns niciodată interesul nostru pentru cazul judecatoarei Laviniei Cotofana, singurul avertizor de integritate al României, cu acte in regula (cu “patalama” pentru pseudo-jurnalistii narcomani din Arad).

De altfel, cazul domniei sale despre care am aflat din presa nationala ne-a făcut să sapam (n.r. ADANC) la Arad.

Pentru ca nu înțelegeam cum se poate întâmpla așa ceva,  va dezvăluim si dumneavoastra ce am aflat. Intr-adevar doamna Cotofana ni s-a părut “scumpa” la vorba desi pe noi ne preocupa cazul dumneaei, dar ne cerem scuze pe aceasta cale, întrucât ne-am convins că nu e lipsa de deschidere fata de presa,  dar de câteva luni domnia sa traieste o adevărată tragedie medicală.

Deci, în 01 februarie 2016, judecatoarea Lavinia Cotofana sesizează Parchetul, CSM, UNBR si MJ despre furtul banilor publici la Arad. Informase conducerea Judecătoriei Arad inca din ianuarie ca o va face. De ce a facut-o pe 01.02.2016? Pentru ca atunci s-au comis inclusiv falsuri în ședința sa de judecată. Repede Baroul Arad emite o Decizie de excludere a soțului judecatoarei din Barou, motivata de o condamnare penală a acestuia desi hotărârea nu era motivată si chiar ei amânasera ședința, sesizati fiind chiar de avocatul Cotofana, pana la motivarea hotărârii. Nu il anunță, nu il invita la ședința. Instanta, în niciun caz nu ii interzisese avocatului exercitarea profesiei ci, dimpotrivă, retinuse comiterea faptei penale independent de exercitarea profesiei. Sa aducem la cunoștință publicului ca in 09 mai 2018 Curtea de Apel București a pronunțat o hotărâre în dosarul nr. 6677/2/2017 condamnand Baroul Arad pentru actul de discriminare comis împotriva avocatului G. Cotofana prin excluderea din Barou. Din pacate domnia sa, grav bolnav, s-a pensionat intre timp. Totodată, ICCJ a admis în principiu revizuirea domnului profesor G. Cotofana împotriva hotărârii de condamnare. Ii dorim domnului profesor sanatate, macar ca o reparative minima morala – SA “PRINDA” ACHITAREA.

Dar, sa revenim la MEGA dezvăluirea pe care dorim să o facem.

Adică, ȘANTAJUL exercitat de magistrații din Arad si conducerea Baroului Arad asupra judecatoarei Lavinia Cotofana în 2016, șantaj la care aceasta nu a cedat si singurul motiv pe care il putem găsi pentru faptul că nu vorbește public despre asta este, ori existența unui dosar penal în lucru la Parchet, ori respectul domniei sale pentru ceea ce ar trebui să fie justiția.

Trezindu-se dat afară din Barou, la începutul lui februarie 2016, avocatul G. Cotofana depune contestație la Tribunalul Arad. Cauza sa e repartizată, surpriză (pentru dansul, nu si pentru noi) la sectia civila, desi era o cauza clara de contencios si i se acorda termen a doua zi. Mafia din Arad a lucrat, mai ales mafia SRI Arad, mafia lui Coldea care include si “lichelele” jurnalistice si narcomane mentionate in articolul acesta si articolele anterioare.

Se admite cererea si G. Cotofana e repus IN DREPTURILE DE avocat prin ORDONANTA PRESEDINTIALA –SAC’, INVENTIE INEDITA A TRIBUNALULUI ARAD (dosar nr. 435/55/2016). Sursele noastre sau mai degraba tehnica din birourile Tribunalului Arad (ups, atentie la ne-atentie) ne-au șoptit următoarele: Judecatoarea Cotofana e abordată de conducerea instanțelor, judecătorie si tribunal si i se spune vezi ca poate sa fie bine dar renunță la sesizări. Potrivit a ceea ce stim (nu din vorbe de claca specifice jurnalistilor narcomani vizati), tânăra judecatoare si-a sunat soțul, i-a spus ca e santajata si i-a cerut iertare ca va avea de suferit, dar ea nu poate face astfel de înțelegeri.

Soțul i-a zis ca exact pentru asta o iubeste. Judecatoarea refuza oferta otrăvită si CATM admite apelul Baroului Arad. După mai puțin de o lună Tribunalul Arad, de data aceasta prin Secția de Contencios, suspenda din nou hotărârea Baroului Arad (dosar nr 2173/55/2016), obligandu-l pe acesta să îl reinscrie pe soțul judecatoarei în Barou. Judecatoarea e abordată din nou: uite noi suntem cu tine dar închide si tu ochii, vezi ce putere avem. Lavinia Cotofana refuza din nou.

Nu stim cati judecatori ar fi avut tăria domniei sale de caracter. A pus Justitia inaintea propriei familii si cariere. Câteva luni mai târziu CATM, care are judecători care au primit favoruri de la avocati(au fost primiți în profesie fără examen- deținem lista si o vom publica. Ups, panica totala, aoleuuuu!),  admite din nou apelul Baroului Arad dar nu judecă pe fapte ci zice ca nu ar exista plângerea prealabilă a domnului G. Cotofana. Evident ca aceasta exista si a fost depusă inca din 10.02.2016 dar UNBR nu a solutionat-o!

Dacă acesta nu e ȘANTAJ, nu stim care alta faptă   s-ar putea circumscrie acestei infracțiuni. Respect doamnei Lavinia Cotofana, rusine conducerilor instanțelor aradene și Baroului Arad. (Cerasela N.).

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Andronescu, din gafa in gafa. Pe ea n-o izoleaza nimeni?

Publicat

pe

De

Ecaterina Andronescu e in competitie cu premierul Dancila la capitolul gafe, desi, trebuie sa recunoastem, Viorica s-a mai linistit. Ministrului Educatiei i s-a casunat acum pe copiii speciali din Romania care, dupa parerea acestuia, ar trebui izolati in clase speciale. Andronescu recunoaste ca acesti copii au nevoie de profesori dedicati, dar singura solutie pe care o intrevede este separarea lor in clase speciale.

„Noi acum ii avem pe cei cu dificultati de invatare, sa ii numim asa generic, impartiti in doua categorii. Pe unii ii trimitem in scolile speciale, iar altii sunt in scolile normale, integrati in clasele normale. Acolo, din pacate, intr-o foarte mica masura reusim sa asiguram profesori de sprijin pentru copiii integrati in clasele normale si atunci cream dificultati la profesori”, a declarat ministrul Educatiei. Drept urmare, ministrul spune ca o varianta ar fi locuri speciale cu profesori de sprijin. “Şi ma gandeam daca nu am putea sa ii impartim mai multi intr-un loc si sa punem profesori de sprijin acolo. Adica as vrea: ca si lor, celor integrati in scolile de masa, sa le putem asigura profesori de sprijin”, a mai afirmat Ecaterina Andronescu. Cum era si normal, masura este insa contestata de membrii UNICEF, acestia precizand ca elevii cu nevoi speciale se integreaza mai bine atunci cand sunt expusi diversitatii. De asemenea, Adriana Saftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputatilor, a anuntat ca va cere audierea in comisie a Ecaterinei Andronescu, ministru al Educatiei, dupa ce aceasta a anuntat ca elevii cu nevoi speciale ar trebui sa aiba clase speciale. “Andronescu. Ecaterina Andronescu. Vrea clase speciale pentru copiii cu cerinte educationale speciale. Este una dintre cele mai revoltatoare initiative. Sunt zeci de ani de cand in tarile model in sistemul educational efortul e pentru ca acesti copii sa fie integrati in invatamantul de masa, iar invatamantul special sa fie o exceptie. In loc sa gasesca solutii pentru ca acesti copii sa aiba profesori de sprijin, integrati in invatamantul de masa, Andronescu se scuza lamentabil si propune o masura aberanta, nedreapta, lipsita de orice responsabilitate fata de acesti copii”, scrie Adriana Saftoiu, pe Facebook. (Maria Iordache).

 

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Sebastian Ghiță, detalii despre denunțul împotriva lui Kovesi: ”Am dat poze și filme…”

Publicat

pe

De

Sebastian Ghiță a vorbit exclusiv, la Antena 3, despre denunțul pe care l-a făcut împotriva lui Kovesi. Acesta susține că plângerea a fost făcută la începutul lunii decembrie. Ghiță vorbește în denunț despre dosarele false făcute de DNA împotriva premierului de la acea vreme, Victor Ponta.

”Nu cred că mai are cineva vreun dubiu că cei din DNA nu au făcut infracțiuni, de aceea s-a înființat Secția de investigare a magistraților. Am depus un denunț despre niște fapte, asta acum ceva luni. În decembrie. Azi cu surprindere o aud pe Kovesi că spune că eu încerc să o opresc să candideze la nu știu ce funcție în Parlamentul European. Eu am făcut denunțul la începutul lui decembrie. În plângerea respectivă am vorbit de cu totul atlceva.

Eu m-am plâns despre cum cei din Ploiești făceau presiuni asupra lui Ponta. Întrebarea e, atunci când ea făcea dosare false premierului României de la acea vreme, România nu avea o problemă? Kovesi și-a pus un piedestal așa deasupra României.

Eu am fost unul dintre aceia care știa câte ceva despre ea. Magistrații au început să investhigeze. Eu am fost audiat prin teleconferință. Eu am probe: poze, filme și martori. Astea le am pentru mărturia mincinoasă. Nu vă spun nimic despre martori. După ce ancheta procurorilor va fi finalizată, voi da filmele și pozele cu Kovesi. Kovesi să fie judecată de mine, asta să o facă procurorii. Pe lângă probele de care v-am spus, am mai prezentat niște mailuri. Procurorii au deschis dosar chiar pentru operațiunea Jakarta”, a spus Ghiță.

Fostul parlamentar a fost audiat prin videoconferinţă în dosarul deschis ca urmare a plângerii pe care acesta i-a făcut-o Laurei Codruţa Kovesi. Sebastian Ghiţă o acuză pe fosta şefă DNA că i-ar fi cerut bani pentru a-l aduce în ţară, din Indonezia, pe Nicolae Popa.

Laura Codruţa Kovesi a anunţat miercuri seară că a fost citată vineri la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, susţinând că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. (R.C.).

 

Citeste in continuare

Administrație locală

BNR, smiorcaieli de femeie abandonata

Publicat

pe

De

Cand credeam ca PSD face un pas in spate in batalia cu Mugur Isarescu, hop si Darius Valcov cu un atac la baioneta. Declaratiile consilierului primului-ministru Viorica Dancila trebuie privite ca un mesaj transmis guvernatorului BNR – Partidul Social-Democrat este pregatit sa isi asume public schimbarea sefului Bancii Nationale! Altceva noi nu intelegem din spusele lui Valcov. Dar, mai important e ca si Isarescu pricepe fix acelasi lucru, anume ca a venit vremea sa dea socoteala pentru intreaga activitate. Si, fiindca nu-i suficient de abil sa duca lupta in nume propriu, asmute BNR-ul pe social-democrati, implicand institutia in aceasta poveste.

Darius Valcov este, fara doar si poate, cel mai vocal lider PSD. De fapt, cam singurul politician care arata ca are ce-i trebuie in pantaloni si este capabil sa duca lupte cu rezistentii din sistem. Acuzat ca vaneaza fotoliul de guvernator al BNR, Valcov a pus capat speculatiilor, insa a profitat de ocazie si ca sa anunte pensionarea lui Isarescu. „Si domnul Isarescu, si eu nu putem sa tintim acest post. In momentul in care ai niste probleme nerezolvate din spate, este bine sa nu incerci la Banca Nationala”.

Alegeri din octombrie

In octombrie, la BNR se va alege un nou Consiliu de Administratie, dar si un nou Guvernator. Asadar, AMR-ul lui Mugurel e in scadere, iar emotiile tot mai mari. Isarescu vede cum politica dusa in ultimii ani nu-i mai poate asigura inca un mandat, nimeni nu-i garanteaza ca primeste postul de guvernator. Ba, din contra, recentele rafuieli avute cu Valcov si Eugen Teodorovici arata ca tatal bancherilor din Romania nu mai sperie pe nimeni. Bau-baul Isarescu nu musca, iar pe final de an va ajunge doar sa latre. La stele, ca lupii solitari, refuzati de haita.

Niciodata Mugur Isarescu nu a fost bagat in corzi precum in momentul de fata. Audierea sa si a C.A. al BNR in comisiile reunite economica si de buget, finante si piete de capital a Senatului este programata pentru azi. Chiar daca nu va fi prezent la discutii, Darius Valcov sustine ca va face o solicitare pentru ca „intrebarile care se vor pune sa aiba legatura si cu anul 2015. Atunci am atras atentia, in calitate de ministru de Finante, ca BNR nu intervine si nu reduce dobanda de politica monetara de la 1,75%, asa cum au facut toate celelalte tari din regiune. Practic, in 2015, Banca Nationala trebuie sa vina cu rata la 0%. Sa-si pregateasca bine raspunsurile. In toate celelalte tari a existat o intelegere cu sistemul bancar – cand suntem in recesiune sau cand suntem in crestere economica, ne comportam diferit. Profitul bancilor ar trebui sa fie mai mic cand este mai greu si mai mare cand este mai bine, cum e si normal. Dar, cand vezi ca este constant, chiar daca ai inflatie, nu ai inflatie, ai recesiune, nu ai, sistemul bancar castiga non-stop, ei, in momentul acela trebuie sa te uiti si sa-ti pui foarte multe semne de intrebare”.

Pentru cine mai plange inca la capataiul bancherilor: comparativ cu ce se intampla in celelalte state din UE, bancile din Romania castiga de trei ori peste media europeana. De exemplu, numai daca luam cazul Germaniei, vedem ca profiturile bancilor „romanesti” sunt de sapte ori mai mari!

I-a venit rau si Bursei!

Mai, sa fie, acum s-a „gripat” si Bursa. Iar de vina pentru asta e tot PSD-ul. La fel ca in cazul cresterii euro. Tot PSD-ul ii alunga si pe investitorii straini, tot PSD-ul e de vina si pentru topirea ghetarilor de la Polul Nord, hai sa punem in carca lui Liviu Dragnea si pierderea inelelor lui Saturn; le-o fi amanetat, mai stii?!

Dincolo de glume, e grav ca un guvernator de banca centrala gaseste o explicatie in haosul de pe piata financiara in declaratiile liderilor politici. Una peste alta, toate taxele si dobanzile aberante impuse de banci nu poarta nici semnatura lui Dragnea, nici pe cea a lui Valcov.

„Pe la sfarsitul anului trecut si inceputul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective ca nu suntem patrioti. S-a sarit la gatul BNR in ceea ce priveste cursul valutar, intr-o maniera total iresponsabila. Din cauza OUG 114 s-au intamplat aceste variatii ale cursului si din cauza declaratiilor celor care nu stiu ce si cu cine vorbesc”. Pai, daca taxa pe lacomie e de vina pentru faptul ca pur si simplu a explodat cursul euro, daca vorbele iresponsabile ale lui Valcov cauzeaza caderea Bursei, inseamna ca avem si dumneavoastra conduceti o piata financiara instabila, domnule guvernator Isarescu. Sistemul bancar pe care-l aparati dvs. cu atata ravna are picioare de gelatina, ii tremura turloaiele mai ceva ca pacientelor de la Ana Aslan. (Nicholas Cezar).

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement

Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment14 ore inainte

Se schimbă cărțile de identitate! Noua regulă introdusă de UE

Cărțile de identitate ale cetățenilor Uniunii Europene vor fi modificate, UE urmând să introducă măsuri de securitate mai stricte. Modificările...

Eveniment2 zile inainte

”A fost o tentativă de lovitură împotriva președintelui SUA”

Fostul director adjunct al FBI, Andrew McCabe a declarat că în cadrul Departamentului Justiției s-a discutat despre înregistrarea conversațiilor dintre...

Administrație locală3 zile inainte

Andronescu, din gafa in gafa. Pe ea n-o izoleaza nimeni?

Ecaterina Andronescu e in competitie cu premierul Dancila la capitolul gafe, desi, trebuie sa recunoastem, Viorica s-a mai linistit. Ministrului...

Administrație locală6 zile inainte

Sebastian Ghiță, detalii despre denunțul împotriva lui Kovesi: ”Am dat poze și filme…”

Sebastian Ghiță a vorbit exclusiv, la Antena 3, despre denunțul pe care l-a făcut împotriva lui Kovesi. Acesta susține că...

Eveniment7 zile inainte

Tarcea, comportament de denuntator la CSM

Sefa instantei supreme a luat-o pe urmele Elenei Udrea, altfel nu se explica declaratiile halucinante pe care le-a facut ieri...

EvenimentO săptămână inainte

Nicolae Ciucă, parte în procesul MApN-Iohannis

Un judecător al Curţii de Apel Bucureşti (CAB) a decis, marţi, introducerea generalului Nicolae Ciucă ca parte în procesul în...

Administrație localăO săptămână inainte

BNR, smiorcaieli de femeie abandonata

Cand credeam ca PSD face un pas in spate in batalia cu Mugur Isarescu, hop si Darius Valcov cu un...

AfaceriO săptămână inainte

SEMNAL clar: Isărescu e pe făraș

Semnal clar din tabăra coaliției de guvernare că Mugur Isărescu nu va mai primi un mandat de guvernator al BNR....

Administrație locală2 săptămâni inainte

Isarescu: Nu pot sa neg ca nu am intervenit pe curs, pentru ca este prea evident

Guvernatorul Bancii nationale a admis, ieri,  ca institutia a intervenit pe curs. De asemenea, acesta a anuntat ca atat el...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Castelul Peles ar putea fi cumparat de stat

Castelul Peles ar putea intra in proprietatea statului. Acesta este considerat unul dintre cele mai vizitate muzee din Romania si...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Vestele galbene si sindicalistii intra in greva nationala

Sindicatul Confederatiei Generale a Muncii (CGT)au organizat  ieri o “greva nationala de 24 de ore”, manifestatii  la care au participat ...

Administrație locală2 săptămâni inainte

DNA, devorată de curcani!

Curtea de Apel București l-a achitat definitiv pe Lucian Diniță, fost şef al Poliţiei Rutiere, în dosarul în care a...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Cristian David, condamnat pe probe false

Rasturnare de situatie in dosarul de la DNA al fostului ministru de Interne, Cristian David. Roger Nitescu, denuntatorul acestuia, si-a...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Ce se va întâmpla cu dosarele lui Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Ghiţă!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, joi, ca dosarele care au intrat la sfârşitul lui 2018 pe...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Manda a dezvăluit ce PLAN are

Preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda, a declarat miercuri seara, după declararea ca neconstituţională a Legii privind declasificarea tuturor...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Mircea Badea: Motivul pentru care Iohannis e „atât de disperat”!

Realizatorul Antenei 3 Mircea Badea a concluzionat marți seară, după ce Klaus Iohannis a întepat din nou guvernarea PSD, că...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Un dosar al familiei Cosma, clasat de DNA! Prima reacție

Un dosar care viza familia lui Mircea Cosma, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a fost clasat de către DNA....

Administrație locală3 săptămâni inainte

Captură importantă de urmăriți internațional

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 734 de persoane, 45 de...

Știrile Săptămânii