Fibrocimentul este un material ideal pentru realizarea panourilor fatadelor exterioare. Pe langa faptul ca ofera multe avantaje practice, precum rezistenta, durabilitatea si un nivel crescut de performanta la foc, fatada ventilata fibrociment este versatila, eficientizeaza energetic cladirea si, totodata, este foarte estetica.
Materiale fatada ventilata fibrociment
Panourile din fibrociment folosite pentru fatadele ventilate sunt fabricate dintr-un amestec de ciment, fibre de armare, aditivi si apa. Totodata, sunt construite in straturi subtiri si comprimate pentru a crea foi rezistente. Inainte de a fi vopsite sau finisate decorativ, se lasa sa se usuce si sa se intareasca foarte bine.
Fatadele ventilate fibrociment sunt durabile
Panourile fatadei ventilate din fibrociment sunt rezistente la mucegai, igrasie si bacterii. Odata instalatate, nu prezinta riscul de contractii, deformari sau fisurari. Cu toate ca ofera o anumita protectie in cazul intemperiilor, placile de acoperire din fibrociment sunt concepute mai mult pentru a oferi un design placut, decat pentru a fi un invelis rezistent la apa si vant. De aceea, peretii interiori ai golului de aer trebuie sa fie cat mia etansi.
Fatadele ventilate fibrociment sunt rezistente la foc
Deoarece fibrociementul este ignifug, fatadele ventilate realizate din acest material nu vor alimenta incendiile si nici nu se vor aprinde daca sunt expuse la foc sau caldura excesiva.
Fatadele ventilate fibrociment necesita intretinere redusa
Placile fatadei din fibrociment necesita intretinere redusa. Astfel, acestea se pot curata cu apa si un detergent slab, fara a fi necesare procese chimice sau speciale. Pe aceste placi se pot aplica invelisuri variat colorate care sa confere rezistenta la radiatiile UV si protectie suplimentara la intemperii si poluare.
Fatadele ventilate fibrociment sunt usor de instalat
Panourile de fatada ventilata sunt usoare, rezistente si facil de montat. De aceea, fatadele ventilate din fibrociment de pot instala rapid, eficient si sigur pe o gama variata de substraturi. Acest lucru reduce la minim costurile inregistrate cu forta de munca si manopera si nu perturba activitatea din interiorul cladirilor.
Montate in mod obisnuit pe un subcadru din lemn sau aluminiu, cu nituri, suruburi sau lipici special, panourile fatadelor ventilate din fibrociment se pot combina cu alte tipuri de fatade, fiind compatibile cu diverse materiale de constructie traditionale, cum ar fi caramida. In acest mod se poate obtine un design mixt foarte placut.
Fatadele ventilate fibrociment asigura termoreglarea cladirilor
Daca sunt instalate conform instructiunilor producatorului, sistemele de fatade din fibrociment permit peretilor cladirii sa respire, in vreme ce cavitatea cu aer dintre panori si suprafata izolatiei peretelui, datorita ventilatiei eficiente, asigura reglarea temperaturii. Izolatia poate fi instalata atat in spatele barelor de lemn sau profilele de aluminiu care sustin fatada, cat si intre acestea. Totodata, un spatiu de 8 mm intre panouri permite miscarile higro-termice si asigura tolerantele de executie.
Fatadele ventilate din fibrociment sunt o solutie de placare proiectata cu precizie pentru a satisface necesitatile industriei moderne de constructii. Totodata, acestea vin cu numeroase avantaje tehnice si de performanta, ceea ce le trasnforma in alegerea ideala, atat pentru proiectele mari, cat si pentru cele mici.