Connect with us

Exclusiv

care nu există în realitate, plăsmuită, ireală – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Căderea economiei cu 3,9% în 2020 (raportată de statistică) înseamnă pentru Florin Cîțu o performanță ,,fantastică”. Iată unde are dreptate:Potrivit dicționarului, fantastic înseamnă ,,care nu există în realitate. Creat. Plăsmuit de imaginație. Ireal”. Așa și este căderea economică de -3,9%. Și iată și de ce.

INS a comunicat datele de care Florin Cîțu crede că avea nevoie pentru a plăsmui o nouă legendă a performanței fantastice a administrării economiei în 2020. În comunicatul ,,semnal”, care va fi revizuit la un moment în care nimeni nu va mai putea nega decalajele României față de economia UE, care se vor mări, INS ne spune și încep cu disclaimer-ul:

,,Estimările semnal sunt afectate de criza pandemică și de instituirea stării de urgență și a stării de alertă (…) Aceste estimări s-au concretizat printr-o creștere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea datelor au fost utilizate surse alternative. (…) Datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri. (…) Revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”.

La ce vă trimite cu gândul ideea de ,,surse alternative” fără ca acestea să fie nominalizate? Pe mine mă trimite cu gândul la ,,Când primim o informare de la SRI, o citim, și ne considerăm informați”. Unii aveau nevoie ca economia în 2020 să fie raportată cu o cădere sub 4% și nu mai apropiată de 5% cât estimez că a fost în mod real căderea economiei în 2020. Desigur exista posibilitatea și ca sursele alternative să se numească simplu: wishful thinking.

De-a lungul timpului, statisticile din România au dat-o în bară rău. În anul 2012 am demonstrat umflarea de către Statistică a PIB-ului pentru anul 2011, cu 20 de miliarde de lei. În 2013, premierul de atunci constata ,,greșeala” de plus 20 de miliarde de lei și demitea conducerea INS.

Am semnalat în multe rânduri cum, într-o măsură mai mare sau mai mică, când cineva strigă SARI, datele comunicate de INS răspund prompt: ,,Cât de sus?”. Cel mai recent am semnalat asta chiar în 15 mai 2020:

Datele din aprilie 2020 veneau să se plieze pe comanda publică a ministrului de finanțe și anume ca economia să nu scadă în primul trimestrul din 2020. Iar statistica s-a conformat: a anunțat o creștere de +0,3% în primul trimestru, în luna mai. Atunci, ca să scoată creșterea economică de +0,3% din trimestrul I față de trimestrul IV, INS recalcula în jos baza de raportare, respectiv trimestrul IV 2019, care nu mai creștea cu 1,5% în față de trimestrul II, ci doar cu 1,2%, diferența de 0,3% fiind șutată de INS în trimestrul I 2020. Ca să iasă cum spunea Cîțu.

Și ca să iasă cum trebuie, într-adevăr pentru trimestrul I, INS a băgat în ele, absolut fantastic, umfând cu 18% comerțul cu ridicata în martie 2020, față de februarie 2020. Ca să iasă această cifră necredibilă, au raportat, din surse alternative, o creștere cu 41,2% în trimestrul I 2020 față de trimestrul I 2019 a comerțului cu produse agricole și berbecuți, jumătate din această creștere fiind doar în luna martie 2020 față de februarie 2020, într-o singură lună înregistrându-se o creștere de 21%. Absolut fantastic!

Ulterior, INS și-a pus cenușă în cap. În comunicatul din 13 noiembrie 2020, revuizeiște creșterea economică de la 0,3% în trimestrul Ia ZERO.

comunicat – 13 nov 2020-pib_tr3r2020

Iar astăzi, 16 februarie 2021, INS se răzgândește din nou în privința creșterii economice din trimestrul I 2020: nu mai este zero, ci devine 0,2%. Fără această răzgândeală din surse alternative (incluzând și răzgândeala pe trimestrul III 2020), căderea economică din 2020 ar fi fost de peste 4%.

Paradoxal, deși baza se modifică (trimestrul I), evoluția din trimestrul III nu este afectată (economia a scăzut atât la raportările din noiembrie cât și la cele din februarie tot cu 12,2% în trimestrul II. Cum naiba, dacă s-a modificat baza? Pe surse alternative.

Tot pe surse alternative, INS mai găsește încă 0,5 puncte de creștere în trimestrul III (majorând evoluția economiei de după lockdown, în trimestrul III, de la 5,6% cât raportase în noiembrie, la 6,1%. E drept că asta le afectează evoluția din trimestrul IV (care arată o dinamică inferioară de creștere în trimestrul IV față de trimestrul III). Dar, la următoarea revizuire, tot pe surse alternative, o vor rezolva și pe asta.

Cam așa a obținut Guvernul României o performanță ,,fantastică” în anul 2020, de -3,9%. Ceea ce consemnează o diferență de la +4,7% în 2019 la -3,9% în 2020. Adică o diferență în dinamica PIB de 8,6 puncte procentuale.

În baza legendelor INS pe ,,surse alternative”, Florin bagă în ele, confruntat cu cea mai proastă gestionare a crizei economice din Uniunea Europeană după politicile #nimicpentrupopulatie, vine și mai adaugă o sumă de neadevăruri:

Singurele chestii ,,spulberate” de performanța ,,fantastică” sunt chiar predicțiile lui Florin:

  • în 8 martie 2020, ne asigura că ,,economia României nu va avea de suferit chiar dacă economia globală S-AR PUTEA să intre în recesiune”. Găsiți declarația aici.
  • În aprilie 2020, făcea o rectificare bugetară prin care susținea că PIB-ul României va crește în anul 2020 față de 2019, cu 20 de miliarde de lei, falisificând estimarea de PIB astfel încât să ordonanțeze cheltuieli dubioase pe baza unor venituri incerte. Găsiți analiza aici.
  • Tot în aprilie 2020, spunea că economia României se va contracta în 2020 doar cu 1,9%, PIB-ul urmând să fie mai mare în 2020 față de 2019. Capacitatea ZERO de prognoză a fost confirmată de fiecare rectificare bugetară.

  • În aprilie 2020, FMI spunea că economia României se va contracta cu -5%, iar realitatea demonstrează că FMI a fost mult mai realist în estimarea evoluției economiei față de Florin (care atunci făcea bugetul cu o cădere de doar -1,9%), Acum Florin vine și spune că ,,spulberă estimările apocaliptice”, în condițiile în care estimarea din aprilie 2020 a FMI a fost foarte aproape de realitate și nimic apocalipitic. Vedeți estimarea FMI într-o analiză din aprilie 2020, aici:

Singurele 6 lucruri care nu pot fi contestate referitor la economia României în 2020 (deși e posibil ca INS să găsească noi sau vechi ,,surse alternative” pentru asta, sunt următoarele:

  • Economia României s-a prăbușit în trimestrul II al anului 2020 peste media Uniunii Europene: -12,2% în România față de -11,4% medie de scădere în economia Uniunii;
  • ,,Revenirea” din trimestrul III din România a fost debilă, fiind sub jumătate din revenirea din economia Uniunii: 6,1% în România versus 12,4 medi Uniunii.
  • Nu este vorba despre nicio revenire în ,,V” a economiei Românești, ci de incapacitarea din cauza politicii #nimicpentru populație, a revenirii economiei în trimestrul III. Practic, România a ratat startul revenirii la activitate economică, nici după trimestrul IV nerecuperând integral căderea din trimestrul II. Deci, nici vorbă despre revenire în V.
  • România a alocat cel mai mic pachet de stimul pentru economie și populație din regiune.

  • Romania este singura țară din regiune a cărei datorie publică continuă să crească până în 2023, spre deosebire de alte state, și care se împrumută la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană.

  • Și, desigur, pe surse alternative, economia României a scăzut ,,doar” cu -3,9% în 2020, ceea ce realmente reprezintă o ,,performanță” fantastică: care nu există în realitate, plăsmuită, ireală, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Crsitina T.).

Exclusiv

Deschiderea sezonului estival ”LITORAL 2022” începând cu data de 13.07.2022 la Centrul de pregătire și recuperare/refacere a capacității de muncă “Meridian”-Mamaia din subordinea MAI

Prahova Mea

Publicat

pe

La data de 04.06.2022, Incisiv de Prahova dezvaluie in exclusivitate cum „Directorul adj. SDRP – Radu BOBOC de la Penitenciarul Botoșani își spala elementele din componenta ținutei la spalatoria destinată deținuților, folosind deținuții in scop propriu dar și materialele din patrimoniu statului”.

Dezvaluiam cum Radu Boboc, un codaș al Academiei de poliție A.I. Cuza, ajuns la Botoșani cu ifose de academician, conjuctural, datorită lipsei acute de personal, a ajuns sa îndeplinească  funcția de director adjunct paza cu toate ca multe dintre acțiunile sale nu-l recomanda pentru a   ocupa o asemenea funcție.

Ne întrebam care ar fi motivul, care-l determina pe acest inspector cu tupeu de „derbedeu „, ÎMPUTERNICIT pe funcția  de director adjunct SDRP din Penitenciarul Botoșani  să își spele ținuta la un loc cu hainele persoanelor condamnate, acceptând totodată ca acestea sa-i fie aduse chiar la birou de către deținuți?

Pe surse se zvonește ca” tentativa de director ” împuternicit a trecut pe modul economic pentru a-și achita datoriile către personalul de la escorta, încă din perioada in care acesta îndeplinea prin decizie zilnică pe unitate funcția de șef serviciu siguranța.

Probabil ăsta să fie motivul pentru care folosește detergentul „penal”?

Oare cum le întoarce serviciul deținuților care îl servesc orbește?

În rândul deținuților se  mai plimbă vorba ca respectivul ar fi un împătimit al jocurilor de noroc.

Indiferent care ar fi motivul asemenea gest, este incalificabil, josnic și nu-i fac cinste unei funcții  de conducere din sistemul penitenciar, iar conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ar trebui să se sesizeze și poate ca ar trebui să urmeze o anchetă care să-l privească pe iresponsabilul domn împuternicit director adjunct pază.

Statul polițiștilor de penitenciare 145/2017,  prin articolul 120. lit. b) ne arată ca polițiștilor de Penitenciare le este interzis sa:

b) să primească, să solicite ori să accepte, direct sau indirect, pentru ei ori pentru alte persoane, în considerarea calității lor oficiale, cadouri, bani, împrumuturi sau orice alte valori ori servicii;

Așteptăm cu nerăbdare sa vedem ce  măsuri se vor lua împotriva unui director adjunct, care prin funcția pe care o reprezintă ar trebui sa fie un exemplu  de integritate și profesionalism pentru subalternii sai.

Iata ca dezvaluirile nastre au fost confirmate si de cercetarea disciplinara.

Incepand cu azi, 01.07.2022, functia de director adjunct la Penitenciarul Botosani- Siguranta detinerii si Regim penitenciar – va fi indeplinita de comisarul sef de politie penitenciara – Gireada Lucian.

Radu Boboc (cel cu spalatul boarfelor) va trece pe functia sa de sef de tura si i se va intrerupe imputernicirea avuta pe functia de director adjunct. (Cristina T.).

Directorul adj. SDRP – Radu BOBOC de la Penitenciarul Botoșani își spala elementele din componenta ținutei la spalatoria destinată deținuților, folosind deținuții in scop propriu dar și materialele din patrimoniu statului

Citeste in continuare

Exclusiv

„POLIȚIȘTII MAI IEFTINI CA DOBITOACELE”

Prahova Mea

Publicat

pe

De multă vreme Guvernul îi înconjoară pe polițiști cu dragostea pușcăriașului. Ne-au lucrat la drepturi salariale, s-au repezit și la amărâtul drept de echipament, până și cei doi lei datorați la norma pentru hrană li s-a părut prea mult făcându-se că plouă de vreo doi ani încoace, precizeaza cei de la sindicatul Diamantul!

Practic, nivelul de dispreț și desconsiderare față de funcționarii în uniformă ai statului a atins cotele înalte ale nesimțirii unei clici de parveniți, urcați în cele mai înalte funcții ale statului.

De câteva zile, România este afectată de temperaturi caniculare și asta o spun toate agențiile meteo, astfel încât și generalii din MAI – dacă nu o simt din cauza instalațiilor de aer condiționat – ar fi avut toate ocaziile posibile să afle.

În temeiul OUG 99/2000 și HG 580/2000 pe vreme caniculară angajatorul este obligat să asigure (măcar) apă angajaților, acolo unde s-a atins deja 37 grade. Aflăm dintr-un sondaj fulger că abia la IPJ Bihor, Botoșani și Galați polițiștii primesc apă, la Vrancea sunt în așteptare…!

Concomitent cu această bătaie de joc, Direcția pentru Protecția Animalelor dispune polițiștilor de ordine publică din toată țara să bântuie pe toate dealurile, în plină arșiță, pe la toate fermele de animale ca să verifice dacă acestea beneficiază de necesarul de apă! Aici este grija cea mare și prioritatea IGPR-ului!

Nu la polițistul din teren, argatul propriu, ci la dobitocul pe care stăpânul său oricum îl va griji cum se cuvine, din pur interes economic, dezvaluie cei de la sindicatul Diamantul.

Articolul „POLIȚIȘTII MAI IEFTINI CA DOBITOACELE” apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Conducerile A.N.P. și Ministerului Justiției au luat deja primele măsuri in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

La data de 04.06.2022, Incisiv de Prahova dezvaluie in exclusivitate cum „Directorul adj. SDRP – Radu BOBOC de la Penitenciarul Botoșani își spala elementele din componenta ținutei la spalatoria destinată deținuților, folosind deținuții in scop propriu dar și materialele din patrimoniu statului”.

Dezvaluiam cum Radu Boboc, un codaș al Academiei de poliție A.I. Cuza, ajuns la Botoșani cu ifose de academician, conjuctural, datorită lipsei acute de personal, a ajuns sa îndeplinească  funcția de director adjunct paza cu toate ca multe dintre acțiunile sale nu-l recomanda pentru a   ocupa o asemenea funcție.

Ne întrebam care ar fi motivul, care-l determina pe acest inspector cu tupeu de „derbedeu „, ÎMPUTERNICIT pe funcția  de director adjunct SDRP din Penitenciarul Botoșani  să își spele ținuta la un loc cu hainele persoanelor condamnate, acceptând totodată ca acestea sa-i fie aduse chiar la birou de către deținuți?
Pe surse se zvonește ca” tentativa de director ” împuternicit a trecut pe modul economic pentru a-și achita datoriile către personalul de la escorta, încă din perioada in care acesta îndeplinea prin decizie zilnică pe unitate funcția de șef serviciu siguranța.
Probabil ăsta să fie motivul pentru care folosește detergentul „penal”?
Oare cum le întoarce serviciul deținuților care îl servesc orbește?
În rândul deținuților se  mai plimbă vorba ca respectivul ar fi un împătimit al jocurilor de noroc.
Indiferent care ar fi motivul asemenea gest, este incalificabil, josnic și nu-i fac cinste unei funcții  de conducere din sistemul penitenciar, iar conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor ar trebui să se sesizeze și poate ca ar trebui să urmeze o anchetă care să-l privească pe iresponsabilul domn împuternicit director adjunct pază.
Statul polițiștilor de penitenciare 145/2017,  prin articolul 120. lit. b) ne arată ca polițiștilor de Penitenciare le este interzis sa:
b) să primească, să solicite ori să accepte, direct sau indirect, pentru ei ori pentru alte persoane, în considerarea calității lor oficiale, cadouri, bani, împrumuturi sau orice alte valori ori servicii;
Așteptăm cu nerăbdare sa vedem ce  măsuri se vor lua împotriva unui director adjunct, care prin funcția pe care o reprezintă ar trebui sa fie un exemplu  de integritate și profesionalism pentru subalternii sai.
Iata ca dezvaluirile nastre au fost confirmate si de cercetarea disciplinara.
Incepand cu azi, 01.07.2022, functia de director adjunct la Penitenciarul Botosani- Siguranta detinerii si Regim penitenciar – va fi indeplinita de comisarul sef de politie penitenciara – Gireada Lucian.
Radu Boboc (cel cu spalatul boarfelor) va trece pe functia sa de sef de tura si i se va intrerupe imputernicirea avuta pe functia de director adjunct. (Cristina T.).
https://www.incisivdeprahova.ro/2022/06/04/directorul-adj-sdrp-radu-boboc-de-la-penitenciarul-botosani-isi-spala-elementele-din-componenta-tinutei-la-spalatoria-destinata-detinutilor-folosind-detinutii-scop-propiu-dar-si-materialele-din/

Articolul Conducerile A.N.P. și Ministerului Justiției au luat deja primele măsuri in urma dezvaluirilor ziarului Incisiv de Prahova apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment2 zile inainte

Ingrijirea si rejuvenarea tenului cu ajutorul microneedling-ului

Cand vorbim despre un ten cat mai frumos, cat mai delicat si cu un aspect reintinerit, fiecare doamna si domnisoara...

Eveniment2 zile inainte

Două săptămâni până la Electric Castle: lista generoasă a activităților din festival

 By Robert Cîrnu Electric Castle se pregătește de debutul celei de-a 8-a ediții, iar cele 100 de ore de muzică...

Eveniment4 zile inainte

Cu Eurosurvey ai garantia unor lucrari calitative

Faptul ca prezenta inginerilor pe santierele de lucru este esentiala este deja bine cunoscut. De acestia depinde in mare masura...

încălzire în pardoseală încălzire în pardoseală
Social6 zile inainte

Ce trebuie să știi despre sistemul de încălzire în pardoseală

Considerat de toți a fi o noutate din ultima vreme, sistemul de încălzire în pardoseală datează de fapt din anii 1950. Chiar...

Eveniment6 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL nominalizat la Premium Soimii Engross

Compania Romaneasca RTT Distribution srl  este nominalizata la premium soimiii engross pentru performatele de care...

Eveniment6 zile inainte

RTT DISTRIBUTION SRL despre Stirile false din BZI.RO

RTT DISTRINBUTION SRL -Stiri False In mediu Online Bzi.ro publica stiri false la adresa lor Un site no name din...

EvenimentO săptămână inainte

Fenomenul Luis Gabriel a lansat o piesă nouă numită „Vagabond”!

Industria muzicală din România şi-a descoperit o nouă stea. Luis Gabriel este un tânăr foarte talentat care a luat România...

SocialO săptămână inainte

De ce să alegi încălzire în pardoseală pentru casa ta

Confort de utilizare, discreție a echipamentului, economie de energie… Sistemele de încălzire în pardoseală sunt atractive datorită avantajelor pe care le oferă...

SocialO săptămână inainte

Trendurile si avantajele usilor si ferestrelor cu profile PVC in anul 2022

Cererea tot mai mare pentru tamplarie bine proiectata cu profile PVC a dus la progrese in calitatea, functionalitatea si textura ferestrelor. Ferestrele...

SocialO săptămână inainte

Avantajele creării unui magazin online

Având în vedere evoluția tehnologiei din ultimii ani, majoritatea antreprenorilor și-au dezvoltat afacerile și în sfera digitală. Primul pas către...

SocialO săptămână inainte

Ralflo și Simona Nae colaborează după opt ani pentru „Ca Va”! Cum a învățat Simona Nae franceza de la Ralflo!

În urmă cu opt ani, Ralflo şi Simona Nae colaborau pentru prima oară, înregistrând piesa „Doar Tu” care s-a bucurat...

SocialO săptămână inainte

Cornuleţele cu vişine de la Sânziene aduc fericire cu fiecare bucăţică

Știm cum câteodată ai poftă de ceva dulce și cum ți-ai dori să mănânci o delicatesă făcută în spirit românesc....

Social2 săptămâni inainte

Cum alegi cel mai bun motocultor pentru grădina ta

Vrei să profiţi la maximum de grădina ta în această vară? Îţi doreşti ca buruienile să nu îţi mai sufoce...

Eveniment2 săptămâni inainte

Comunicat de presa FPTR: Luptă continuă pentru banii de promovare a României

      Sursa: turism.info.ro Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), singura federație patronală reprezentativă la nivel de ramură turism, dezaprobă...

Eveniment3 săptămâni inainte

Sfaturi pentru alegerea celei mai potrivite chiuvete

Fie că acum ești pe punctul de a-ți ridica sau renova bucătăria, fie că doar te gândești la asta, niciodată...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cum poate să arate o săptămână la Vlad Cazino? Planul de recompense zilnice de la acest Vampir!

Cazinourile de top care se află pe piața jocurilor de noroc din România de ceva ani, au reușit până acum...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cele mai frecvente cauze ale stărilor de oboseală și cum le putem combate

Starea de oboseală poate fi descrisă și ca o lipsă de energie care poate afecta performanța la locul de muncă,...

Eveniment4 săptămâni inainte

NEVERSEA 2022: curentul Trap va urca pe scena The Ark

Culese din Cartier, Grasu XXL, Șatra B.E.N.Z, Ian, Killa Fonic completează line-up-ul pentru scena The Ark la festivalul Neversea. Scena...

Știrile Săptămânii