Connect with us

Eveniment

Descoperiti cu mgmenergo.com de ce sa investiti intr-un invertor Enel

Prahova Mea

Publicat

pe

Exista multe motive pentru care trebuie sa luati in considerare energia verde. Soarta planetei este cu siguranta unul dintre primele motive, insa independenta energetica este cu sigurnata pe locul doi. Multe persoane isi doresc sa detina un control mai mare asupra independentei energetice, mai ales daca sunt legati la reteua de curent. Chair daca se opteaza pentru un sistem on grid, exista solutii care pot avantaja utilizatorul pe termen lung. Folosind un invertor Enel daca distribuitorul se intampla sa fie Enel, consumatorul beenficiaza de un randamant de enrgie mare si de facturi mai mici.

Majoritatea sistemelor solare instalate astazi sunt conectate la reteaua electrica nationala. Si asta din motive intemeiate. Reteaua electrica poate fi considerata o baterie enorma si foarte ieftina. Cand sistemul  de energie solara genereaza mai mult decat poate folosi casa , reteaua va va prelua excesul de electricitate. Cand aveti nevoie de mai multa energie electrica decat pot genera panourile solare, reteaua va va completa cu toata energia de care aveti nevoie.

Sistemele solare conectate la retea au nevoie de invertoare de legatura. Acestea sunt invertoare solare speciale care se vor sincroniza cu reteaua electrica. Ei produc energie electrica de 240 V AC ) compatibila cu reteaua din tensiunea DC pe care o produc panourile dumneavoastra. Electricitatea de la un invertor de legatura la retea nu se distinge de electricitatea retelei.

Un invertor on grid completeaza puterea retelei de utilitati cu energie solara. Pentru a realiza acest lucru, electricitatea produsa de panourile solare este convertita din curent continuu (DC) in curent alternativ (AC) de catre invertorul de legatura.

Invertorul sincronizeaza apoi cele doua surse de alimentare si suplimenteaza reteaua cu energia solara. Avantajul acestui sistem este ca va puteti reduce drastic factura de utilitati prin intermediul energiei solare.

Din pacate, acest tip de sistem nu functioneaza daca nu are retea electrica cu care sa se sincronizeze si, prin urmare, nu poate fi folosit ca sistem de rezerva. Daca doriti sa reduceti costurile si sa aveti o optiune de rezerva, trebuie sa aruncati o privire la invertoarele solare hibride aici.

Un punct important de luat in considerare atunci cand cumparati o solutie solara conectata la retea sau in retea este daca este posibila alimentarea cu energie electrica inapoi in retea (legal). Daca aceasta este o optiune, puteti beneficia de economii suplimentare prin furnizarea de energie in exces la reteaua de utilitati si primirea creditelor de la furnizorul de utilitati. Daca acest lucru nu este posibil in zona, atunci ar trebui sa va asigurati ca achizitionati un invertor on grid cu controale de export care va permit sa dezactivati feedback-ul in retea.

Acest sistem este ideal pentru companiile care folosesc cea mai mare parte a energiei electrice in timpul zilei. Sistemul permite consumul de auto-utilizare atunci cand utilizati cea mai mare parte a energiei electrice.

Un invertor de legatura cu retea produce electricitate AC cu unda sinusoiala care se potriveste exact cu tensiunea si frecventa retelei. Stiati ca tensiunea si frecventa retelei variaza considerabil de la o zi la alta? Aceasta inseamna ca invertorul  de legatura la retea trebuie sa monitorizeze frecventa si tensiunea retelei reale si apoi sa isi ajusteze iesirea pentru a se potrivi cu forma de unda imperfecta a retelei la un moment dat.

Acest lucru permite invertorului sa alimenteze electricitate inapoi in retea, care se potriveste exact cu energia electrica livrata de utilitati.

Ce determina oprirea unui invertor on grid?

Majoritatea invertoarelor de legatura la retea se vor opri daca reteaua scade si, de asemenea, se vor inchide daca frecventa sau tensiunea retelei devin prea mari sau prea scazute, astfel incat sa fie in afara limitelor de functionare ale invertorului.

Este mult mai probabil sa se intample asta daca locuiti aproape de capatul unei linii de transport sau langa o fabrica care consuma multa energie electrica si nu a investit in echipamente bune de corectie a factorului de putere.

Daca se intampla acest lucru, invertorul poate, in functie de model, fie sa se reporneasca automat cand calitatea energiei se imbunatateste, fie, daca este un invertor cu adevarat ieftin si neplacut, sa necesite o repornire manuala.

Unde in puteti instala un invertor on grid?

Fiecare invertor conectat la retea pe care il puteti cumpara va avea un rating de protectie la intrare (IP).

Acest numar va spune cat de bine este sigilat invertorul si unde poate fi instalat:

IP21 – Numai pentru utilizare in interior;

IP42 – poate fi instalat in exterior, dar trebuie acoperit si inchis;

IP65 – poate fi instalat in exterior, neacoperit.

Cel mai bun loc pentru a va pune invertorul este intr-un garaj racoros. Cel mai rau loc pentru a instala un invertor solar este in lumina directa a soarelui, deoarece temperaturile ridicate vor reduce considerabil durata de viata a invertorului si, de asemenea, vor reduce eficienta acestuia.

In mod ideal, invertorul legat la retea va fi cat mai aproape posibil de cutia contorului, dar prioritatea  ar trebui sa fie intotdeauna sa il aveti intr-un loc racoros. Daca asta inseamna ca invertorul este departe de contor, atunci asa sa fie. Trebuie doar sa va asigurati ca instalatorul foloseste un cablu extra gros pentru a conecta invertorul la retea. Cu cat cablul este mai gros, cu atat rezistenta este mai mica si pierderile de putere sunt mai mici. Daca invertorul de legatura la retea este la mai mult de cativa metri distanta de contorul de energie electrica, atunci insistati asupra unei dimensiuni a cablului care reduce pierderile de putere in cablul de curent alternativ la mai putin de 1%.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Prahova Mea

Publicat

pe

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente si intentionate legate de natura, pentru a ingriji partea vie si verde a planetei. Fie ca a fost vorba de oameni, de natura sau de animale, cu totii, impreuna, ne putem uni pentru a ne purta de grija reciproc si a avea o viata mai buna, sub sigla #focustogreenecolife.
Cerceteaza si tu viata vazuta prin prisma elementelor ce creeaza ecosistemul viu care ne inconjoara. Fa o actiune intentionata, voluntara, prin care sa aduci o schimbare pozitiva in mediul in care traiesti.
Afla cat de importanta este apa, ca resursa vitala pentru viata noastra si pentru pamant.

Poti accesa articolele despre evenimentele #focustogreenecolife si informatii legate de ape si viata verde a planetei, pe blogul proiectului https://focustogreenecolife.wordpress.com/
Desi actiunile noastre constiente pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.
Ne dorim ca si tu sa fii mereu informat, astfel incat sa devii constient de importanta atitudinii personale fata de mediul inconjurator, care sustine viata pe Pamant.
Evenimentul lunar “Focus to Green-ECO-Life”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Focus to Life (focustolife.ro), in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro) și Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro).

Citeste in continuare

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Prahova Mea

Publicat

pe

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Citeste in continuare

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Prahova Mea

Publicat

pe

comunicat de presa

 

18.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță finalizarea proiectului cu nr RUE 10126 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.

Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE, respectiv 02.08.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni,

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 834813.75 lei (valoarea totala) din care: 725925 lei grant si 108888.75 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

Persoană de contact:

Bodea Nicoleta-Ines

ipbpolus@yahoo.com

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

EvenimentO zi inainte

Bucuria verde cu #focustogreenecolife in 2021

Focus to green eco life, eveniment sustinut de Aqua Carpatica, te-a invitat si pe parcursul anului 2021 la actiuni constiente...

EvenimentO zi inainte

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

20.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu...

SocialO zi inainte

Motofierastraie Rotakt cu carburator Walbro

Motofierăstraiele moderne sunt adaptate pentru a se potrivi fiecărui utilizator şi a condițiilor de lucru specifice. Înainte de a cumpăra...

Social2 zile inainte

Ce beneficii obtii la inlocuirea ferestrelor vechi

Ferestrele vechi din lemn care v-au servit multi ani ar trebui totusi inlocuite cu altele noi din PVC din mai...

Eveniment3 zile inainte

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL

  18.01.2022 Anunț de finalizare a implementării proiectului societății  SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL SC INTERNATIONAL PAPER BUSINESS SRL anunță...

Cultură4 zile inainte

Plexiglas pentru perete pentru casă și local

Cum să reîmprospătezi rapid interiorul Sticla acrilică, sau așa-numitul plexiglas, este un material cu multe avantaje. Datorită faptului că este netoxic,...

Eveniment4 zile inainte

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile inainte

Plexiglas – cum îți va ușura munca de zi cu zi?

O poziție organizată corespunzător la locul de muncă, este una dintre bazele muncii eficiente. Această regulă se aplică practic oricărei activități,...

Afaceri4 zile inainte

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar?

Ce abilități ai nevoie pentru a fi bucătar? Alegerea de a începe o carieră ca bucătar este ceva ce oricine...

Eveniment6 zile inainte

Care este importanța unei uniforme de bucătar în ospitalitate?

Multe locuri de muncă aleg să adopte o uniformă de personal, inclusiv retail, asistență medicală și medii de producție. Chiar...

Afaceri7 zile inainte

Ce poartă bucătarul șef în husa sa de tip roll ?

Având un set de cuțite pe care le cunoașteți și le iubiți vă va face întotdeauna să vă simțiți mai...

EvenimentO săptămână inainte

Izolarea termică a ferestrelor – o modalitate de a reduce facturile

În multe cazuri, izolarea întregii clădiri este fie imposibilă, fie foarte costisitoare. Dacă ai un apartament într-un bloc, de obicei nu...

Afaceri2 săptămâni inainte

Samsung Galaxy S10, un smartphone in continuare capabil pentru anul 2022, in oferta Quickmobile

Quickmobile vă oferă diversitatea de a alege din o mulțime de produse de calitate înaltă, toate acestea la cele mai accesibile...

Social3 săptămâni inainte

Ce trebuie să ştii înainte de a-ţi cumpăra un motocultor pentru grădina ta

Dacă te gândeşti să începi a cultiva una sau mai multe parcele de teren din curtea ta, primul lucru pe...

Social1 lună inainte

Construieşte cu CERBOCON şi casa din visul tău va deveni realitate!

Un avantaj esenţial al caselor noi este că puteţi alege caracteristicile şi finisajele înainte ca locuinţa dvs. să fie construită,...

Administrație locală1 lună inainte

Beneficiile aduse de vinul rosu!

Nu este un secret ca vinul rosu a fost asociat inca din cele mai vechi timpuri cu o stare de...

Aboscare Aboscare
Exclusiv1 lună inainte

Grija faţă de seniori şi îngrijirea personalizată

Părinţii şi bunicii noştri sunt cei care ne-au pornit pe drumul vieţii, ne-au acordat suport şi ghidare, ne-au îndemnat întotdeauna...

Eveniment1 lună inainte

Compasiune si #apecurateasumate in Ziua Internationala a Solidarității Umane

Ziua Solidarității Umane, celebrată pe 20 decembrie, are ca scop principal cresterea gradului de conștientizeze a necesitatii de reducere a...

Știrile Săptămânii