Connect with us

Sănătate

De ce să alegeți o carieră în asistență medicală?

Publicat

pe

Există o multitudine de motive pentru care o carieră de asistent medical este o alegere viabilă și plină de satisfacții pentru o carieră profesională.Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când determinați dacă este calea de carieră potrivită pentru dvs.

Studenții care urmează o școală postliceală sunt gata să intre într-un domeniu în care cererea crește în fiecare zi pentru profesioniști calificați din domeniul sănătății, cu oportunități remarcabile în toată țara și un potențial excelent de venituri. Fiecare zi poate aduce o provocare diferită în asistență medicală, oferind oportunitatea de a oferi îngrijire pacientului, de a promova sănătatea și educația în comunitate, de a coordona îngrijirea și de a efectua cercetări pentru a îmbunătăți practica și rezultatele pacientului. Asistenții medicali joacă un rol esențial în sistemul de sănătate și îmbunătățesc viața pacienților în fiecare zi.

Asistentele sunt una din primele linii ale echipelor de prestare a asistenței medicale. Scopul îngrijirii medicale este de a restabili, menține și promova sănătatea indivizilor, grupurilor sau comunităților întregi. Este o știință și o artă. Știința obține cunoștințe, judecată și abilități de asistență medicală bazate pe cercetare. Arta este stabilirea unei relații de îngrijire prin care asistentele medicale aplică cunoștințele, abilitățile și judecata de asistență medicală într-o manieră plină de compasiune. Ambele se concentrează pe întreaga persoană, nu doar pe o anumită problemă de sănătate, și pe indivizi în toate etapele ciclului de viață și în toate stările de sănătate, de la starea de bine până la boală.

Asistentele pot alege să lucreze într-o varietate de medii de practică, inclusiv spitale, instituții de îngrijire pe termen lung și de sănătate publică, săli de clasă, laboratoare, cabinete independente, centre de îngrijire ambulatorie și în orice cadru în care oamenii au nevoie de servicii de îngrijire a sănătății.

Asistentele încorporează o varietate de roluri pentru a oferi îngrijiri medicale profesionale. De exemplu, asistentele sunt educatoare de pacienti, responsabile de explicarea procedurilor si tratamentelor; asistentele medicale, de asemenea, împuternicesc pacienții, îndrumându-i spre comportamente sănătoase și sprijinindu-i în momentul în care au nevoie.

Asistența medicală oferă un serviciu esențial omenirii și protejează interesele pacienților atunci când nu pot din cauza unei boli sau a cunoștințelor inadecvate în materie de sănătate. Posturile de asistentă medicală sunt disponibile în toată țara, precum și la nivel internațional. Ca asistent medical, puteți alege să profesați aproape oriunde, de la zone metropolitane la comunități rurale și atât în ​​țările dezvoltate, cât și în cele în curs de dezvoltare din întreaga lume.

Școala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” din Ploiești  a funcționat din 1999 in sediul din bulevardul Petrolului nr 16 pana in anul 2018 când si-a mutat sediul in Bulevardul București nr. 39, in incinta UPG Ploiești, corp AT 4-8.

Aceasta dispune de 5 săli de clasa astfel : o sala de curs si cabinet de farmacie, o sala de curs si cabinet nursing, o sala curs si cabinet informatica, doua săli de curs simple, o biblioteca, secretariat, cancelarie si arhiva

Vei fi pregătit de un corp profesoral stabil și bine pregătit, din care fac parte medici si directori de îngrijiri de la cele mai importante spitale  din Ploiești.

Pentru a urma cursurile acestei scoli, se pot înscrie absolvenții de liceu cu sau fără diploma de bacalaureat, sau absolvenți ai unei instituții de învățământ superior.

Procesul de învățământ este desfășurat conform programelor in vigoare, pe module, de către personal calificat: doctori, farmaciști, asistenți medicali, profesori cu gradul didactic II sau I.

Pentru înscrieri pentru anul școlar 2022- 2023 sunt necesare

• Copie carte de identitate

• Copie certificat de naștere

• Copie certificat de căsătorie – dacă este cazul

• Copie legalizată diplomă de bac (pentru absolvenții de liceu CU examen de bacalaureat) SAU diplomă de bac în original + copie simplă

• Copie legalizată diplomă de absolvire liceu (pentru absolvenții de liceu FĂRĂ examen de bacalaureat) SAU diploma absolvire liceu în original copie simplă

• Foaie matricolă liceu – copie legalizată SAU Foaie matricolă liceu în original + copie simplă

• Adeverință de la medicul de familie pe care să scrie APT PENTRU CALIFICAREA ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE  sau ASISTENT MEDICAL GENERALIST, în funcție de specializarea aleasă

• Taxa de înscriere în valoare de 200 lei

Care specializare crezi că ți se potrivește cel mai bine?🏥

Şcoala Postliceală Sanitară „Sf. Vasile cel Mare” din Ploiești oferă doua calificări profesionale cu acreditare ARACIP:

Asistent Medical Generalist;

Asistent Medical de Farmacie;

Pregătește dosarul și vino la înscriere! Grăbește-te să îți ocupi locul!

0723.298.193 sau 0724.890.548 https://fduploiesti.ro/

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Implanturile dentare – ce trebuie să ştii despre ele?

Publicat

pe

De

Implanturile dentare

Implanturile dentare se bucură de o mare apreciere în rândul pacienţilor care şi-au pierdut integritatea dentară şi îşi doresc să se bucure în continuare de un zâmbet perfect. Astăzi vei afla mai multe informaţii despre implanturile dentare şi îţi vei putea face o impresie asupra acestora.

Ce sunt implanturile dentare?

Definite drept dispozitive medicale ce sunt inserate în osul maxilar mandibular, implanturile dentare sunt o bază solide pentru înlocuirea unui dinte. În cele mai multe cazuri, implanturile sunt realizate din titan şi sunt create să imite forma şi funcţionalitatea dinţilor naturali.

Ce presupune procedura de implant?

Ceea ce este bine de ştiut este că înainte de implant, medicul stomatolog va efectua un examen oral şi mai multe radiografii dentare. Această etapă este esenţială în evaluarea stării generale dentare şi a osului maxilar şi mandibular. Procedura debutează cu introducerea implantului în osul maxilar printr-un procedeu chirugical minor, după care se lasă să se vindece timp de aproximativ jumătate de an. Pe durata perioadei de vindecare, implantul se va integra în os, proces ce poartă denumirea de „osteointegrare”. După încheierea procesului de vindecare, medicul dentist va plasa pe implant o coroană dentară, care se va potrivi cu restul dinţilor naturali.

Ce persoane ar trebui să aibă în vedere procedura de implant dentar?

Implanturile dentare se dovedesc a fi cea mai bună variantă pentru pacienţii care şi-au pierdut unul sau mai mulţi dinţi. Ştiai că trebuie să ai o densitate osoasă suficientă pentru ca organismul tău să susţină implanturile? De asemenea, este recomandat ca pacienţii să aibă o igienă orală corespunzătoare şi să prezinte o stare bună de sănătate.

Beneficiile implanturilor dentare

Înlocuirea dinţilor lipsă nu are doar că are un rol estetic, dar te va ajuta şi în procesul de masticaţie. Iată care sunt principalele avantaje ale implanturilor dentare: îmbunătăţirea capacităţii de mestecare, reducerea riscului de deteriorare a osului maxilar, îmbunătăţirea pronunţiei, dar şi creşterea stimei de sine.

Există riscuri?

Este important să discuţi cu medicul tău stomatolog şi despre eventualele complicaţii care pot să apară. Totuşi, implanturile dentare prezintă o rată de succe de peste 95%, aspect îmbucurător pentru pacienţi.

Toate acestea fiind spuse, poţi observa faptul că implanturile dentare reprezintă o idee excelentă pentru marea majoritate a pacienţilor care se confruntă cu lipsa unora sau a mai multor dinţi.

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică, te poţi programa cât mai repede la Aristo Dent. Pentru urgenţe stomatologice sau servicii de estetică dentară, eşti aşteptat în incinta clinicii aflată pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Citeste in continuare

Sănătate

Cele mai bune practici pentru prevenirea cariilor dentare la copii

Publicat

pe

De

urgenţe stomatologice

Cariile se numără printre cele mai frecvente afecţiuni apărute la vârsta copilăriei. Prevenirea acestora ar trebui să fie o prioritate pentru orice părinte, deoarece igiena orală este deosebit de importantă în această etapă a vieţii. În continuare, îţi vom prezenta câteva sfaturi foarte utile ce pot preveni apariţia cariilor dentare în rândul copiilor.

Periajul dentar regulat

Cea mai importantă cale de a preveni formarea unei carii dentare este reprezentată de periajul regulat. Este esenţial ca micuţul tău să înveţe să îşi perieze dinţişorii de cel puţin două ori pe zi, timp de două minute. De asemenea, rolul părinţilor este acela de a supravegherea şi încuraja copiii să adopte o igienă dentară cât mai corectă.

Controlul alimentaţiei

Deşi copiii sunt mai mult decât entuziasmaţi de consumul de dulciuri sau alimente cu un conţinut ridicat de carbohidraţi, ar fi bine să limitaţi accesul acestora la preparatele nesănătoase. Puteţi înlocui ciocolata cu diferite sortimente de fructe şi carbohidraţii cu legume pregătite într-o manieră cât mai ingenioasă. Frumuseţea vine din interior, iar o dietă echilibrată îl va ajuta pe copil să aibă o dantură cât mai sănătoasă şi să nu se confrunte cu carii dentare.

Vizitele frecvente la dentist

Încă din primii ani de viaţă, copiii ar trebui să fie familiarizaţi cu vizitele la medicul stomatolog. Controalele periodice şi igienizările profesionale reprezintă cea mai eficientă modalitate de a descoperi cariile aflate în faza incipientă şi de a le trata la timp, tocmai pentru a evita durerile şi pentru a păstra integritatea dinţilor şi a măselelor. În acest fel, copilul nu va dezvolta o frică de stomatologi şi puteţi evita urgenţe stomatologice care pot să survină atunci când problemele dentare nu sunt tratate din timp.

Apă potabilă fluorurată

Ştiai că apă potabilă fluorurată are un rol important atunci când vine vorba de întărirea smaltului dentar şi la prevenirea cariilor? De regulă, în marea majoritate a oraşelor apa de la reţeaua publică este tratată cu fluor, însă poţi să verifici acest aspect prin comunicarea cu furnizorul de apă.

Sigilarea dinţilor

Da, da! Ai citit bine! Sigilarea dinţilor este o practică des întâlnită în cabinetele stomatologice. Practic, această intervenţie presupune aplicarea unui strat subţire de material pe suprafaţa dinţilor, pentru a preveni apariţia cariilor. În cele mai multe cazuri, sigilarea este o tehnică recomandată copiilor cu dinţi permanenţi.

Toate acestea fiind zise, igiena dentară ar trebui să fie un aspect de interes atât în rândul copiilor, cât şi al părinţilor. Sănătatea orală nu poate fi neglijată, deoarece pe termen lung copiii se pot confrunta cu dureri, carii dentare, infecţii şi alte inconveniente ce le afectează starea de bine. Apelează la servicii medicale cu regularitate şi explică-i micuţului tău că vizita la dentist este cea mai sigură metodă de a-şi păstra un zâmbet frumos!

Citeste in continuare

Sănătate

Aristo Dent – Beneficiile oferite de o clinică stomatologică modernă

Publicat

pe

De

clinică stomatologică

Atunci când vine vorba de serviciile stomatologice, ar trebui să pui întotdeauna accent pe calitate. O clinică stomatologică dotată cu aparatură de ultimă generaţie îţi oferă o serie de beneficii de luat în calcul. Ceea ce este bine de ştiut este faptul că o clinică stomatologică modernă utilizează cele mai noi tehnologii şi proceduri existente pe piaţă, pentru a oferi pacienţilor servicii de înaltă calitate.

Importantă este  şi atmosfera creată în cadrul unei clinici. Un design modern, echipamente de ultimă generaţie, amenajarea spaţioasă, toate aceste detalii fac diferenţa pentru oameni. Şi atitudinea personalului este un adevărat beneficiu pentru pacienţi, deoarece cu cât personalul este mai amabil şi vesel, cu atât oferă consiliere şi suport pacienţilor, aspect esenţial atunci când vine vorba de confortul şi siguranţa lor.

Printre obiectivele oricărei clinici stomatologice de top se numără diagnosticarea precisă şi tratamentele avansate. Medicul stomatolog poate să identifice afecţiunile dentare încă dintr-un stadiu incipient, aspect esenţial atunci când vine vorba de evitarea problemelor mult mai grave ce pot apărea pe viitor.

Nu mai este deloc surprinzător faptul că o clinică stomatologică modernă pune la dispoziţia clienţilor o gamă variată de servicii dentare. De la procedurile de igienizare orală, tratamente de canal şi coroane dentare, până la servicii mai ample, cum ar fi implanturile dentare sau lucrările dentare protetice şi ortodontice.

Aristo Dent – Urgenţe stomatologice în Bucureşti

Într-o societate modernă în care timpul este o resursă foarte limitată, nimeni nu îşi doreşte să aştepte foarte mult timp la cozi interminabile. Acelaşi aspect se aplică şi în cazul serviciilor dentare, însă acest aspect nu mai reprezintă un inconvenient la momentul actual. Graţie tehnologiei, poţi să te programezi printr-un simplu telefon sau chiar şi online. Timpul de aşteptare minim este un aspect de mare importanţă, mai ales pentru pacienţii care se confruntă cu dureri dentare severe şi îşi doresc să se programeze cât mai rapid.

Şi accesibilitatea este un criteriu care face diferenţa, mai ales la momentul actual, când tot mai multe persoane utilizează internetul pentru a căuta informaţii legate de locaţie, orar şi numărul de contact. Orice clinică performantă, cum ar fi Aristo Dent, dispune de un site web, ceea ce înseamnă că orice informaţie este la un click distanţă.

Fiecare pacient este diferit, iar modalitatea de abordare şi tratamentele sunt întotdeauna personalizate, în funcţie de istoricul medical, starea  generală de sănătate sau necesităţile dentare specifice.

Prin urmare, având în vedere faptul că sănătatea dentară ar trebui să fie o prioritate pentru orice persoană, colaborarea cu o clinică stomatologică modernă este cea mai bună variantă pentru a-ţi păstra un zâmbet frumos.

Dacă te afli în situaţia în care ai o urgenţă stomatologică în Bucureşti poţi apela cu încredere la clinica Aristo Dent aflată pe str. Remus, nr.10, parter, sector 3, Bucureşti!

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

sistem de supraveghere video sistem de supraveghere video
Social11 ore inainte

Cinci motive pentru care sa alegi un sistem de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video reprezinta o alegere inspirata atat pentru marile companii, cat si pentru locuintele personale. Astazi vei descoperi...

filtrele pentru purificarea apei filtrele pentru purificarea apei
SocialO zi inainte

Top 5 mituri despre filtrele pentru purificarea apei din locuința ta

În zilele noastre, tot mai mulți oameni sunt interesați de calitatea apei pe care o consumă și caută soluții eficiente...

ferestre termopan ferestre termopan
Social4 zile inainte

Cum alegi cele mai bune ferestre termopan

Daca te gandesti sa inlocuiesti ferestrele vechi cu ferestre noi din uPVC, dar vrei sa afli mai multe detalii inainte...

seturi fitness seturi fitness
Sport4 zile inainte

Sfaturi pentru alegerea hainelor potrivite în funcție de tipul de antrenament

În lumea sportului, alegerea hainelor potrivite poate juca un rol crucial în performanțele tale și în confortul pe care îl...

Social5 zile inainte

Rochia, o piesa vestimentara atemporala

Ai fost fascinata inca din copilarie de marile prezentari de moda ale designerilor de peste hotare? Rasfoind revistele sau urmarind...

ușile de exterior ușile de exterior
SocialO săptămână inainte

Termopanul: Soluție sigură și eficientă pentru ușile de exterior

Ușile de exterior joacă un rol cheie în ceea ce privește protejarea locuinței. Acestea sunt expuse în mod constant la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare Cu cine...

Social4 săptămâni inainte

Minimalismul și bijuteriile pot face echipă bună – recomandări după care să te ghidezi

Poți să adopți un stil vestimentar minimalist și să porți bijuterii în același timp? Firește, totul e să aplici principiul...

Atelier Maquillage Paris Atelier Maquillage Paris
Social4 săptămâni inainte

Atelier Maquillage Paris: Unde se îmbină arta și frumusețea

Astăzi te invităm în lumea Atelier Maquillage Paris! Descoperă arta și frumusețea produselor noastre de make-up, inspirate de strălucirea și...

Social4 săptămâni inainte

Cum se evaluează cele mai bune tipuri de așternut pentru litiera pisicii?

Ține mirosurile urâte sub control și scapă isteț de praf În îndelungii noștri ani în care am avut pisici, am...

aer condiționat aer condiționat
Social1 lună inainte

Ghidul cumpărătorului pentru aparat de aer condiționat

Cu temperaturile ridicate din această vară apropiindu-se cu pași repezi, un aparat de aer condiționat devine o necesitate pentru a...

set fitness set fitness
Social1 lună inainte

Obține o performanță maximă la sală cu un set fitness potrivit

Atunci când vine vorba de activități fizice intense, cum ar fi antrenamentele la sala de forță sau exercițiile fizice în...

hair salon Bucuresti hair salon Bucuresti
Social1 lună inainte

Cele mai bune produse de îngrijire a părului pentru toate tipurile de păr

Părul este o parte importantă a înfățișării noastre și joacă un rol crucial în stima de sine și încrederea în...

Sisteme de supraveghere Sisteme de supraveghere
Social1 lună inainte

Sisteme de supraveghere video în Râmnicu Vâlcea

Sistemele de supraveghere video inteligente se numără printre cele mai populare opţiuni ale proprietarilor de imobile. Orice persoană îşi doreşte...

Eveniment1 lună inainte

HONOR lanseaza noul flagship Magic5 Pro in Romania

Noul HONOR Magic5 Pro oferă cea mai bună experiență de flagship din categoria sa, dispunând de progrese semnificative în materie de design, display...

Eveniment1 lună inainte

Analiza NextUp: impactul modificarilor fiscale din primele trei luni din 2023 asupra antreprenorilor din Romania

Munca la statele de salarii lunare a crescut cu aproximativ 25%, în timp ce obligativitatea declarației SAF-T a generat eforturi...

ferestre pentru sufragerie ferestre pentru sufragerie
Social1 lună inainte

Ce fel de ferestre pentru sufragerie sa alegi

Ferestrele sunt elemente importante in orice casa. Ele permit luminii sa intre in incapere si ofera o perspectiva asupra exteriorului....

alegerea ferestrelor alegerea ferestrelor
Social1 lună inainte

Care sunt cele mai frecvente greseli in alegerea ferestrelor?

Alegerea ferestrelor bune nu ar trebui sa se bazeze doar pe atractivitate, ci trebuie sa fie si bine izolate pentru...

Știrile Săptămânii