Connect with us

Exclusiv

In plina percheziție a celor de la IPJ Prahova la Politia Locala Ploiesti si cu zeci de probleme penale in institutie si pentru actul managerial, nasul edilului, se lauda cu realizarile „prioritatilor”sale

Prahova Mea

Publicat

pe

Degradarea Penitenciarului Gherla a atins punctul critic. Vineri, 07.10.2022, în jurul orei, 14:00, deținutul Marius LĂCĂTUȘ zis Moroșei, a distrus camera de deținere în care era cazat, a amenințat pe șefa de tură, Mădălina ANDREICA, că o violează și o omoară, aruncând spre ea cu un ciob provenit de la geamul camerei distruse. “Fă te violez și te omor!” Directorul adjunct siguranță și regim penitenciar Florin APAHIDEAN a interzis membrilor grupei operative să intervină. “Nu interveniți!”, dezvaluie Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

“Să-i faceți orice la deținut, numai să fie bine!”

Așa-zisa negociere cu deținutul Moroșei a durat aproximativ 2 ore. De regulă, un astfel de incident impune acțiunea promptă a membrilor grupei operative, specializați în astfel de intervenții și imobilizări ale deținuților care provoacă distrugeri, autorăniri, nesupunere și orice alte incidente operaționale. Contrar procedurilor, directorul adjunct siguranță și regim penitenciar Florin APAHIDEAN a interzis membrilor grupei operative să intervină. “Nu interveniți!”. Toate aceste ezitări în aplicarea regulamentelor interne și compromisiuri în fața deținuților se fac pentru “a fi bine” sau “a fi liniște” în pușcărie, fără a anticipa că “liniștea” și “binele” de moment slăbesc autoritatea polițiștilor de penitenciare, iar detenția nu își mai atinge scopul prevăzut de lege. În final, criminalii, violatorii, tâlhării, pedofilii, hoții nereeducați de Penitenciarul Gherla se vor întoarce în societate și vor săvârși alte asemenea infracțiuni. Cetățeanul va deconta lipsa de profesionalism și viziune a conducerii Penitenciarului Gherla.

Moroșei terorizează și pe ceilalți deținuți, nu doar pe director și pe adjunctul acestuia

Directorul Penitenciarului Gherla și adjunctul acestuia au fost amenințați și înjurați de către deținutul Marius LĂCĂTUȘ zis Moroșei, fapt ce a determinat mutarea infractorului într-o altă cameră de deținere în care Moroșei nu mai putea teroriza prin amenințări și alte violențe pe ceilalți deținuți ca să îi procure țigări, mâncare și alte bunuri, așa cum proceda în fosta cameră de deținere, unde a fost cazat cu alți 15 deținuți clasificați în regim închis.

S-a autovătămat pentru a fi mutat să abuzeze de ceilalți deținuți, colegi de cameră

Autovătămarea deținuților reprezintă un mijloc de negociere cu administrația penitenciarului pentru ca aceștia să poată beneficia de anumite avantaje din partea conducerii penitenciarului în detrimentul agenților de poliție penitenciară care sunt nevoiți să tolereze actele de nesupunere ale deținuților pentru “liniștea” și “binele” șefilor. Deținutul Marius LĂCĂTUȘ zis Moroșei, și-a provocat multiple plăgi tăiate superficiale la mâini care necesitau îngrijiri medicale acordate cel mult la Spitalul Gherla, însă deținutul a dorit să fie transferat la Penitenciarul Spital Dej, întrucât este un infractor necăutat, fără bani și dorește cazarea în cameră cu mai mulți deținuți pentru a-i deposeda, prin teroare și violență, de țigări, mâncare și alte bunuri. Tocmai de aceea Moroșei voia sa fie transferat la Penitenciarul Spital Dej, pentru a teroriza alți deținuți vulnerabili, cu afecțiuni medicale reale, nu provocate intenționat, ca ale lui.

Conducerea Penitenciarului Gherla, preș în fața deținutului Moroșei

Pentru “liniștea” și “binele” șefilor înfipți în scaunele manageriale și pentru a nu fi “certați” de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), conducerea Penitenciarului Gherla s-a făcut preș în fața deținutului Marius LĂCĂTUȘ zis Moroșei și a acceptat toate solicitările acestuia, inclusiv transferarea acestuia la Penitenciarul Spital Dej. Între timp, văzând că poate face ce vrea cu șefii penitenciarului, deținutul s-a răzgândit și nu a mai dorit transferarea la Penitenciarul Spital Dej, iar conducerea a acceptat și de această dată dorința infractorului violent, în timp ce membrii grupei operative, supraveghetorii și șeful de tură erau înjurați și amenințați cu moartea. Dar cine pune preț pe sănătatea, viața și integritatea corporală a subalternilor?!

3, 4 amenințări cu moartea pe zi la Penitenciarul Gherla

Ultrajul a devenit o formă de viață la Penitenciarul Gherla. Supraveghetorii sunt amenințați cu moartea de 3 sau 4 ori pe zi. Despre înjurături… Acestea au devenit o banalitate la Penitenciarul Gherla. Se întocmesc rapoarte de incident împotriva deținuților agresori, însă sunt clasate pe bandă rulantă la comisia de disciplină, de către directorul adjunct siguranță și regim penitenciar Florin APAHIDEAN. Polițiștii de penitenciare au ajuns la limita toleranței și amenință cu refuzul de a mai intra în serviciu. În fiecare zi, modul defectuos de management al directorului adjunct siguranță și regim penitenciar Florin APAHIDEAN le pune viața în pericol. Lipsa lui de implicare, frica de deținut, slaba coordonare a funcțiilor de conducere, lipsa delegării sarcinilor, îl fac pe directorul adjunct siguranță și regim penitenciar Florin APAHIDEAN incapabil să scoată Penitenciarul Gherla din prăpastia degradării în care l-a adus.

Hai mă, lasă-mă cu astea! – mod de lucru al șefilor de secții

Dacă un supraveghetor propune o metodă de lucru legală, procedurală și care ar putea întări autoritatea polițiștilor de penitenciare și ar reduce numărul evenimentelor negative în care sunt implicați deținuții din Penitenciarul Gherla, șefii de secție, în virtutea principiului “Să fie liniște și bine!”, ridicat la rangul de artă penitenciară de către protagoniștii “cumetriei de Băneasa”, vin cu replica: “Hai mă, lasă-mă cu astea!”

“Protectoratul”, așa-zisa metodă “cumetria de Băneasa”… “Am pile la ANP!” – se laudă Florin APAHIDEAN

La nivelul Penitenciarului Gherla circulă vestea că Florin APAHIDEAN se laudă că are pile la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). “Protectoratul”, așa-zisa metodă “cumetria de Băneasa” a devenit “o caracatiță” (La Piovra) a protejării de către Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar (DSDRP) a ofițerilor mediocri, absolvenți ai Academiei de Poliție “A.I. Cuza”, colegi cu ofițerii specialiști din Aparatul Central (ANP). Protectoratul, “cumetria de Băneasa” și “caracatița” vor fi aduse în curând, atât la cunoștința directorului general Dan HALCHIN, la proxima ședință cu organizațiile sindicale, cât cât ministrului Justiției, Cătălin PREDOIU, cu ocazia ședinței de dialog social.

Ce face Iulian ȚIPLE, directorul Penitenciarului Gherla?!

Colegii noștri de la Penitenciarul Gherla nu știu de ce Iulian ȚIPLE, directorul Penitenciarului GHERLA nu se implică personal în coordonarea, conducerea sectorului operativ al închisorii. Provenit din șef de secție de la Penitenciarul Baia Mare, directorul Iulian ȚIPLE lasă impresia că a apăsat butonul de avarii al Penitenciarului Gherla și așteaptă neputincios, cu mâinile încrucișate, o autoutilitară de la tractări auto, ca să ducă epava (n.r. Penitenciarul Gherla) la fier vechi.

Domnule ȚIPLE, luptați cu La Piovra, ori intrați în ea! Varianta a doua vă este fatală, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Exclusiv

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina.
Îi despart sute de metri de exploziile dronelor ghidate și doar speră să nu cumva să fie greșită ținta vreuneia.
În curând recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră, pentru toate riscurile, condițiile precare de muncă și efortul depus, se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga pe care, de exemplu, o ia unul dintre politicienii care ne conduc de 30 de ani, respectiv președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Principalul dușman al Ministerului Afacerilor Interne este chiar…Ministerul Afacerilor Interne, prin vocea și pixul directorilor din MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment18 ore inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Eveniment19 ore inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
SocialO zi inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

Eveniment2 zile inainte

Image4Life – Transformă Momentul Tău Special în Amintiri Veșnice

Fiecare cuplu își dorește ca ziua nunții lor să fie perfectă și memorabilă, iar pentru a realiza acest lucru, este...

Eveniment2 zile inainte

Alex Bogdan: Ilustrând Iubirea în Fotografii de Nuntă

Fotografia este arta de a captura momente, emoții și povestiri într-o singură imagine. Un fotograf talentat poate transforma o zi...

Social5 zile inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

EvenimentO săptămână inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Eveniment2 săptămâni inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

Eveniment2 săptămâni inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social3 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social3 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social4 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment4 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social4 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social1 lună inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Știrile Săptămânii