Connect with us

Exclusiv

,,Decontare directa obligatorie” prin care ,,lupul” prezinta actele la control/IPJ Prahova verifica respectarea conditiilor de legalitate cu ocazia construirii unor cartiere de blocuri pe raza municipilui Ploiesti

Prahova Mea

Publicat

pe

Sute de milioane de euro s-au întors în bugetul Uniunii, pentru că autoritățile locale n-au respectat termenele impuse pentru finalizarea proiectelor.
O anchetă extinsă, semnată Paula Herlo, in emisiunea ROMANIA, TE IUBESC! – „Prostie pe datorie”.
Edilul Andrei Volosevici a fost campion la fuga in fata jurnalistilor PRO TV si vedeta in „Prostie pe datorie”

Municipiul Ploiești avea aprobate proiecte de 100 de milioane de euro. 14 dintre ele sunt in stadiu de implementare de pana la 11% și ar trebui închise anul viitor.
Si nu o mai spunem noi cei de la Incisiv de Prahova si/sau alte ziare locale. O dezvaluie cei de la PRO TV.
Lista investițiilor aflate în pericol de a nu fi realizate:
– modernizarea străzii Grigore Cantacuzino prin lărgirea la patru benzi a tronsonului dintre Șoseaua Vestului și ieșirea spre Parcul Industrial unde se produc frecvent ambuteiaje,
– lucrări de anvelopare de blocuri și unități de învățământ precum Grădinița 23, Liceul Tehnologic Sf Apostol Andrei, Școala George Coșbuc, Colegiul Național A. I. Cuza),
– modernizarea sistemului de iluminat public (pe traseul tramvaiului 101 și 102),
– realizare unui terminal multi-modal pe strada Găgeni,
– reabilitarea depoului de tramvaie,
– realizarea unui drum de legătură între Gara de Sud și cea de Vest,
– modernizarea cartierelor Râfov și Pictor Rosenthal,
– construirea unei grădinițe noi pe strada Poștei.
In aroganta si in fuga sa din fata jurnalistilor de la PRO TV, edilul Andrei Volosevici a reusit sa „ingane” ceva de genul ca pentru „maria sa”, prioritatea este problema cu termia.

Volosevici s-a laudat că dă drumul la apa caldă, deşi nu are niciun merit în rezolvarea problemei termiei.
1. Principala sa prioritate a fost sa NU semneze acordarea împrumutului în valoare de 10 milioane de lei pentru firma de termie a Primăriei Ploieşti (împrumut aprobat de consilierii locali).
Subit, primarul Volosevici s-a îmbolnăvit şi a intrat în concediu medical.
Viceprimarul Anca Popa (USR) şi-a asumat semnarea contractului de împrumut, iar viceprimarul Daniel Nicodim a parafat viramentele.
2. A doua prioritatea a edilului, in plina criza a termiei, a fost sa isi marcheze „teritoriul” si sa măzgălească trotuarele din oraş cu un inscripţia Primăria Ploieşti, colorată cu mult roşu, uitând că are o obligaţie uriaşă în faţa cetăţenilor.

In loc de apa calda/Ati vazut ceva mai gretos?/O declaratie de dragoste din partea lui Andrei Volosevici sau Rosu Voda

3. A treia mare prioritate a edilului, in plina criza a termiei si in plina criza energetica, a fost sa monteze beculeţe de sarbatori.
4. A patra sa mare prioritate a fost sa ascunda problema ploieştenilor şi Consiliului Local ca NU are fondurile necesare achiziţiei de gaze naturale necesare încălzirii apartamentelor din Ploieşti.

Aproape 266 de milioane de lei este suma solicitată de Primăria Ploieşti din fondul de rezervă al Guvernului!

Andrei Volosevici se milogeşte din nou de Guvernul României, solicitând bani pentru a putea asigura încălzirea ploieştenilor.

Municipalitatea solicită (din nou) peste 110 de milioane de lei pentru restanţele la plata energiei termice din anii trecuţi (Veolia) şi încă 100 de milioane pentru energia termică livrată ploieştenilor, ploieşteni care aproximativ 3 luni nu s-au putut spăla din lipsa apei calde.

15 milioane se vor duce pe plata ratelor creditelor Primăriei, iar 17 milioane de lei vor acoperi subvenţia la transportul public din Ploieşti.

Banii ceruţi Guvernului sunt doar pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare, ceea ce însemnă că dacă Ploieştiului nu va primi aceste fonduri, zeci de instituţii (şcoli, spitale, grădiniţe), s-ar putea închide din cauza frigului.

Primarul Andrei Volosevici  a ascuns problema ploieştenilor şi Consiliului Local! Solicitarea către Guvern s-a făcut în mare secret, fără să afle prea multă lume de document.

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

Cu toate acestea, Volosevici s-a laudat că dă drumul la apa caldă, deşi nu are niciun merit în rezolvarea problemei.

Întrebarea este: porniţi căldura în apartamentele ploieştenilor, dar câte zile o veţi ţine pornită?

Șșșș!… Liniște! Sa il lasam pe Primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, in somnul sau din birou si in lumea sa paralela creata cu „cosilierii” sai.
Incisiv de Prahova readuce in discutia opiniei publice si un alt proiect de marca  sub patentul „Prostie pe datorie”:
Staţia de epurare a municipiului Ploiești, reteaua prin care s-au sifonat zeci de milione de euro

Sa incepem cu investitia pe bani europeni a „Staţiei de epurare a municipiului Ploiești”.

Iata dezastrul proiectului in care se specifica ca a fost finalizat in proportie de 85%..

Sa precizam ca acest contract a fost semnat de….sa ne zica cititorii daca mai tin minte …

Nu va prezentam acum date statistice prin care unii politicieni de marca din Ploiesti au incercat acoperirea FURTULUI din fondurile U.E.

S-au implinit noua ani de când stația de epurare zace nefinalizată în zona de est a municipiului Ploiești. Clădirea care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2013 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi, îmbătrânite, care nu mai face față cerințelor actuale de mediu, dar nici nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.


Fostul primar, Adrian Dobre (primar  garantat de actualul primar), era conștient (cand acesta a putut fi constient de ceva?) de faptul că nerealizarea stației noi de epurare reprezintă o nouă problemă pentru oraș, un risc financiar care ar atârna imens pentru bugetele viitoare ale municipiului.

Vom reveni cu caracatita ” Voodoo”, adica a gruparii de criminalitate economico-financiara organizata din Prahova care a sifonat zeci de milione de euro din fondurile europene pentru acest „proiect”. (Ec Adrian Radu).

 

 

 

 

 

Exclusiv

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina.
Îi despart sute de metri de exploziile dronelor ghidate și doar speră să nu cumva să fie greșită ținta vreuneia.
În curând recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră, pentru toate riscurile, condițiile precare de muncă și efortul depus, se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga pe care, de exemplu, o ia unul dintre politicienii care ne conduc de 30 de ani, respectiv președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Principalul dușman al Ministerului Afacerilor Interne este chiar…Ministerul Afacerilor Interne, prin vocea și pixul directorilor din MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment20 de ore inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Eveniment21 de ore inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
Social2 zile inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

Eveniment2 zile inainte

Image4Life – Transformă Momentul Tău Special în Amintiri Veșnice

Fiecare cuplu își dorește ca ziua nunții lor să fie perfectă și memorabilă, iar pentru a realiza acest lucru, este...

Eveniment2 zile inainte

Alex Bogdan: Ilustrând Iubirea în Fotografii de Nuntă

Fotografia este arta de a captura momente, emoții și povestiri într-o singură imagine. Un fotograf talentat poate transforma o zi...

Social5 zile inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

EvenimentO săptămână inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Eveniment2 săptămâni inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

Eveniment2 săptămâni inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social3 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social3 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social4 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment4 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social4 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social1 lună inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Știrile Săptămânii