Connect with us

Exclusiv

Din zona Justitiei la varf vine un miros pestilential/ Dan Halchin, doctor in Informatii, si insigna cu sistemul pe “invers”

Prahova Mea

Publicat

pe

Pruna l-a pus adjunct la ANP pe Dan Halchin, “doctor in Informatii”. Il vrea sef plin?, se intrebau cei de la Lumea Justitiei in data de 04.02.2016.

Iata ca dupa 6 ani de zile, la 15 aprilie 2022, Comisarul de poliție penitenciară Dan Halchin a fost numit șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor după ce a “câștigat” concursul pentru ocuparea postului de director general.

Opinia publica, necunoscand amanunte despre maruntaiele acestui domeniu inchis in carapacea lipsei de transparenta, afla si ea ce poate. Datoria jurnalistului, insa, este sa nu se lase inselat de aparente. Asa ca azi vom arata care a fost jocul de culise pentru „tehnocratizarea” in stil macovist a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Dupa ce Procurorul General a fost nevoit sa isi prezinte demisia, ministrul Raluca Pruna s-a facut ca „nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase”, afirmand public ca n-ar avea nicio treaba in decizia lui Tiberiu Nitu de a parasi timona Ministerului Public inainte de incheierea mandatului. 

Pruna batea din picior ca seful ANP sa fie destituit. Si declara ca i-a cerut lui Catalin Bejan demisia din functia de sef ANP de ceva timp. Toata lumea zdravana la cap s-a intrebat la acea data, de ce?

Jocul de culise din spatele acelei cereri venita peste noapte dinspre Apolodor spre CSM, fara a fi insa si agreat, era un joc politicianist murdar, care devoala modul in care tehnocratii intelegeau sa conduca tara, foarte „tactic”, pana la finele acelui an.

Pruna vroia cu orice pret sa-l dea jos pe directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Sa nu credeti ca a renuntat. Unii au fortat motivatia, spunand ca ar fi vorba de situatia legata de cartile scrise de detinuti, desi directorul general al ANP nu are nicio legatura cu aceasta chestiune gestionata in intregime, conform legii, de o comisie condusa de un magistrat-judecator! Altii ziceau ca situatia din puscariile patriei ar fi motivul. Nu. Nici acesta nu era motivul. Directorul ANP de la acea data era un om capabil si un bun profesionist. Dar ce conteaza asta, cand unii veniti din pulpana ocrotitoare a “sistemului” trebuie pusi musai in functii-cheie? Cate unul, cate unul, semanati cu grija in campul tactic al Justitiei, asteaptau rostogoliri de capete…

Adevaratul motiv era altul.

In jurul datei de 21 decembrie 2015, ministrul Raluca Pruna a refuzat sa mai semneze imputernicirea Ioanei Morar pe functia de director adjunct la ANP, desi aceasta era cunoscuta ca un psiholog cu vechime in ANP si cu o inalta pregatire profesionala. Pentru ca asa a vrut ea, doamna Pruna.

Doamna Pruna a informat conducerea ANP de acest refuz, spunand ca a gasit ea un „expert, un om cu expertiza internationala”. Si uite-asa, peste noapte, ANP s-a trezit cu marele „expert” Dan Halchin infipt in coasta directorului general Catalin Bejan. Desigur, pentru acest Halchin, pozitia de adjunct parea a fi doar treapta de pe care trebuia sa paseasca triumfal spre functia de sef plin. Dar cum sa se faca „macovizarea” asta deplina astfel incat sa nu se vada de la o posta? Simplu. Prin dezlantuirea scandalului cu cartile scrise in penitenciare, in luna ianuarie a anului 2016. Iar acest „bolovan” a fost rostogolit de ministra Pruna, fortand implinirea a ceea ce se cheama azi „suspendarea” prevederii legale de a beneficia de scaderea din pedeapsa a celor 30 zile/carte pentru liberarea conditionata a unui detinut, suspendare data prin ordonanta de guvern pana in septembrie 2016. Pe fondul acestui scandal umflat artificial pana la elaborarea acestei solutii aberante, Pruna a cerut inlocuirea lui Catalin Bejan din fruntea penitenciarelor. Era momentul in care planul impunerii adjunctului Halchin putea fi dus pana la capat.

CV-DG-Pentru-site

Va veti intreba cine este acest Halchin. Pe scurt, un personaj despre care se stie in sistem ca are protectie inca de cand a pasit in zona Penitenciarelor si a avut si o ascensiune extrem de suspecta in timpul ministeriatului Monicai Macovei. Asa se face ca, pe timpul mandatului de sef ANP a lui Dumitrascu (macovist pur sange), subofiterul de la Penitenciarul Tulcea a intrat in corpul ofiterilor si a fost uns rapid sef de Penitenciar la Arad. Acolo, activitatea lui Halchin ca manager a culminat cu conflictul major pe care l-a avut cu liderul sindical „Pro Lex”, Viorel Flonta pe care, suparat ca l-a reclamat conducerii ANP, l-a trimis in fata comisiei de disciplina.

Daca va uitati prin CV-ului domnului Dan Halchin veti fi, la prima vedere, impresionati nevoie-mare… Pe scurt, dupa ce a ajuns rapid, din simplu agent, mare ofiter in 2006, in acelasi an i s-a dat pe mana conducerea Penitenciarului Arad. Iata cum „expertiza” de agent te face mare manager peste noapte. Sau era vorba de propteli?

Halchin s-a specializat profund in „securitate” si „calsificate”, sustinandu-si doctoratul (2008-2013) fix la Academia Nationala de Informatii „Carol I”. Asadar, domnul Halchin are doctorat in Informatii si de atunci poarta insigna Alma Mater cu mandrie proletara tipic securista, chiar daca acesta apartine de Ministerul Justitiei.

 Din 2012 pana in 2015, domnul Halchin s-a invartit prin strainataturi sub eticheta „expert UE” in Kosovo, „expert ONU” in Libia si „workstream manager, Marea Britanie”. Oooau! Mai sa te minunezi, nu alta!

Dupa acest periplu international de mare „expertiza internationala”, in 2015, a revenit frumusel in patrie, pe post de functionar de securitate. Tot la Penitenciarul Arad, prima sa „iubire” din cariera ofitereasca.

Si iata cum, tot in 2015, dupa ce s-a ocupat un pic cu informatiile clasificate, Halchin a ajuns favorit al doamnei Pruna pentru scaunul de adjunct la ANP. Exista voci care spuneau ca, odata instalat in ANP, desi nu avea grad de chestor cum cerea functia pe care o ocup, ci doar de capitan, Halchin nu facea altceva decat ce-a invatat ca functionar de securitate, adica e cu ochiul si timpanul pe tot ce misca si ce aude. Daca raporteaza si cui raporteaza, asta nu mai stie nimeni… Apropos, pentru Halchin nu a fost nevoie sa fie chestor intrucat la ANP poate ocupa functie de conducere orice persoana (ofiter) chiar daca are doua-trei grade mai putin decat cere functia doar cu aprobarea ministrului.

Avand in fata acest tablou, nu putem sa nu ne intrebam de ce il protejeaza pe Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, imputernicit la comanda Penitenciarului Ploiesti?

Raspunsul este simplu pentru cunoscatori ai sistemului de informatii.

Valentin MATEI de la conducerea Penitenciarului Ploiesti este fiu de SRI-ist. La aceasta informatie daca punem in oglinda si informatia privind specializarea profunda in „securitate” si „calsificate” a domnului Halchin avem ingredientele toate pentru ciorba cu miros pestilential din maruntaiele acestui domeniu inchis in carapacea lipsei de transparenta.

BOMBA ECOLOGICA DE LA PLEASA UNDE Recop Recycling SRL Pleasa INCALCA TOATE LEGISLATIILE SI LEGILE IN DOMENIU si unde sunt trimisi la munca detinutii de la Penitenciarul Ploiesti in baza „prieteniei” dintre Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI si Muresan Catalin (personajul din spatele BOMBEI ECOLOGICE):

.

Solicitam demiterea de urgenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, imputernicit la comanda Penitenciarului Ploiesti

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

 

Dupa derapajele de la lege de la Penitenciarul Ploiesti se constata nereguli grave si la Penitenciarul Targsor/Sef Serviciu Regim Penitenciar si-a rotunjit ilegal veniturile

 

 

 

 

 

 

 

Exclusiv

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina.
Îi despart sute de metri de exploziile dronelor ghidate și doar speră să nu cumva să fie greșită ținta vreuneia.
În curând recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră, pentru toate riscurile, condițiile precare de muncă și efortul depus, se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga pe care, de exemplu, o ia unul dintre politicienii care ne conduc de 30 de ani, respectiv președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Principalul dușman al Ministerului Afacerilor Interne este chiar…Ministerul Afacerilor Interne, prin vocea și pixul directorilor din MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment19 ore inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Eveniment20 de ore inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
Social2 zile inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

Eveniment2 zile inainte

Image4Life – Transformă Momentul Tău Special în Amintiri Veșnice

Fiecare cuplu își dorește ca ziua nunții lor să fie perfectă și memorabilă, iar pentru a realiza acest lucru, este...

Eveniment2 zile inainte

Alex Bogdan: Ilustrând Iubirea în Fotografii de Nuntă

Fotografia este arta de a captura momente, emoții și povestiri într-o singură imagine. Un fotograf talentat poate transforma o zi...

Social5 zile inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

EvenimentO săptămână inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Eveniment2 săptămâni inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

Eveniment2 săptămâni inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social3 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social3 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social4 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment4 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social4 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social1 lună inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Știrile Săptămânii