Connect with us

Sănătate

Ce sa iei in considerare daca vrei sa-ti ameliorezi durerile cervicale

Publicat

pe

Viata de zi cu zi nu este prea prietenoasa cu zona cervicala a corpului nostru. Din pacate, multi dintre noi suntem destul de familiarizati cu acele dureri si ameteli pe care le simtim atunci cand stam aplecati cu ochii in telefon sau cand lucram prea mult la computer.

Durerea cervicala apare rareori peste noapte. De cele mai multe ori, evolueaza in timp. Si poate fi stimulata de artrita sau de boala degenerativa a discului intervertebral si accentuata de o postura proasta, scaderea fortei musculare, stres si chiar lipsa somnului.

Vestea buna este ca exista diferite metode prin care putem preveni sau ameliora durerile cervicale. In randurile ce urmeaza vei gasi cateva sfaturi care te pot ajuta sa combati aceasta problema atat de suparatoare.

  • Incearca sa iti schimbi pozitia o data la cateva minute. In mod cert, este dificil sa corectezi o postura proasta, insa daca te ridici si te misti suficient de des, vei evita sa iti blochezi gatul intr-o pozitie nesanatoasa;

  • Fa cateva ajustari ergonomice. Daca lucrezi la birou, pozitioneaza monitorul computerului la nivelul ochilor, astfel incat sa il poti vedea cu usurinta. Utilizeaza functia automata a mainii libere de pe telefon sau poarta casti, pentru a evita aplecarea capului. Daca obisnuiesti sa folosesti o tableta, incearca sa o pozitionezi pe o perna, in asa fel incat sa stea la un unghi de 45 de grade, in loc sa stea intinsa pe poala ta;

  • Daca ai probleme oculare, mergi in mod regulat la controalele oftalmologice. Cand prescriptia pentru ochelari nu este la zi, ai tendinta sa-ti apleci capul pe spate pentru a vedea mai bine;

  • Nu folosi prea multe perne. Sustinerea capului pe prea multe perne poate inabusi aria de miscare a gatului. Cea mai buna idee este sa folosesti o singura perna, mai mica, preferabil ergonomica;

  • Odihneste-te cat mai mult. Problemele de somn cresc riscul de a dezvolta o serie de afectiuni, inclusiv dureri musculo-scheletice;

  • Foloseste un aparat masaj. Daca folosesti in mod regulat un astfel de aparat, macar de 3-4 ori pe saptamana timp de 15 minute, durerile tale cervicale vor fi cu mult ameliorate.

In general, durerile cervicale nu ar trebui sa fie un motiv de ingrijorare, dar daca apar cu alte simptome mai grave, cum ar fi durere radianta, slabiciune sau amorteala a unui brat, iti recomandam sa te programezi la un control medical de specialitate.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Mituri şi adevăruri despre sănătatea sistemului reproducător

Publicat

pe

De

Sănătatea sistemului reproducător este deosebit de importantă pentru doamnele şi domnişoarele de orice vârstă. De-a lungul timpului, s-au creat numeroase mituri privind starea de sănătate a sistemului reproducător, iar acestea au dus deseori la confuzie şi anxietate în rândul pacientelor. Astăzi vom demonta o parte din mituri şi vom prezenta totodată informaţii corecte pe care ar trebui să le ai în vedere pe viitor!

Apariţia durerilor pelviene este normală pe durata menstruaţiei?

Adevărat! Fiecare femeie resimte un disconfort pe durata menstruaţiei. Totuşi, în cazul în care observi anumite schimbări în acest sens, iar durerile sunt din ce în ce mai mari, atunci ar fi recomandat să iei legătura cu medicul tău ginecolog şi să descoperiţi împreună care este cauza acestor dureri. Ceea ce este bine de ştiut este faptul că durerile severe pot fi un simptom al anumitor afecţiuni medicale, cum ar fi endometrioza sau fibromul uterin.

Poţi să rămâi însărcinată în timpul menstruaţiei?

Mit! Foarte multe paciente obişnuiesc să creadă că nu pot să rămână însărcinate atunci când se află la menstruaţie. Potrivit specialiştilor, spermatozoizii pot să supravieţuiască în corpul femeii chiar şi câteva zile, iar ciclurile menstruale pot să varieze deseori. Recomandarea specialiştilor este să utilizezi o metodă de contracepţie eficientă, indiferent de perioada din lună în care te afli.

Sângerările ce apar în afară perioadei menstruale sunt normale?

Mit! Sângerarea anormală ce apare între perioade sau după menopauză este un semnal de alarmă! În cele mai multe cazuri, sângerările sunt asociate cu existenţa polipilor uterini sau a unor afecţiuni foarte grave, cum ar fi cancerul de col uterin. Dacă te confrunţi cu sângerări, atunci va trebui să iei legătura cât mai repede cu un medic ginecolog. Programează-te în timp optim, deoarece timpul este esenţial în domeniul medicinei. Cu cât aştepţi mai mult, cu atât afecţiunile se pot croniciza.

Efectuarea anuală a testului Papanicolau este foarte importantă?

Adevăr! Fie că prezinţi simptome îngrijorătoare sau nu, un lucru este cert. Ar trebui să efectuezi anual un astfel de test, tocmai pentru a te asigura că totul este în regulă. Nu uita că anumite afecţiuni nu prezintă simptome atunci când se află în stadiu incipient, la fel cum se întâmplă şi în cazul cancerului de col uterin.

Menopauza coincide cu încheierea vieţii sexuale?

Mit! Deşi perioada menopauzei aduce cu sine schimbări hormonale în organismul unei femei, asta nu înseamnă sfârşitul vieţii sexuale. Nu uita să comunici direct cu partenerul tău, deoarece aceasta este cea mai optimă variantă prin care te poţi bucura în continuare de o viaţă sexuală satisfăcătoare!

Prin urmare, există numeroase mituri ce au apărut în domeniul medical, însă dacă ai anumite întrebări, singura persoană ce este în măsură să îţi răspundă este medicul ginecolog. Asigură-te întotdeauna de faptul că informaţiile pe care le primeşti sunt oferite de către un cadru medical cu experienţă şi fă din starea ta de sănătate o prioritate!

Citeste in continuare

Sănătate

Protetica dentara si ce implica aceasta ramura a stomatologiei

Publicat

pe

De-a lungul vietii fiecare dintre noi ne putem confrunta cu pierderea unui dinte sau a mai multor dinti. Indiferent de varsta, exista numeroase cauze si situatii in care o persoana se poate confrunta cu o astfel de problema. Din fericire exista acum metode eficiente prin care astfel de situatii pot fi remediate, iar ramura stomatologiei care se ocupa de aceste aspecte este protetica dentara.

Atunci cand apelezi la un cabinet stomatologic Targu Mures pentru problema lipsei unui dinte sau a mai multor dinti, vei afla care sunt procedurile sau masurile pe care le poti urma pentru a beneficia de protetica dentara.

Scopul proteticii dentare

Obiectivul procedurilor in protetica dentara este acela de a inlocui unul sau mai multi dinti, dar si tesuturile care sunt pierdute in urma lucrarilor fixe, a lucrarilor mobile sau a acelora mobilizabile. Scopul este de a oferi din nou estetica si functionalitatea cavitatii bucale in urma procedurilor folosite. Rezultatul consta in recastigarea increderii de sine de catre pacient.

Protetica dentara inseamna mai multe tratamente si materiale la care poate apela. Totul depinde de complexitatea situatiei medicale a pacientului, de obiectivele care se doresc a fi obtinute in urma acestor proceduri. In cadrul proteticii dentare se pot folosi coroane dentare, punti dentare, fatete dentare si chiar restaurari complete.

Foarte important de punctat este faptul ca in momentul in care un pacient apeleaza la protetica dentara, aceasta subramura va colabora indeaproape cu alte subramuri din medicina dentara, precum ortodontia, endodontia, parodontologia sau chiar chirurgia dentara, acolo unde este cazul. Alegerea procedurilor sau a masurilor care trebuie luate in cazul fiecarui pacient se va face doar in urma mai multor consultatii si investigatii realizate intr-un cabinet stomatologic Targu Mures.

Procedurile folosite in protetica dentara

Printre cele mai folosite instrumente in protetica dentara sunt coroanele pentru a acoperi dintii. Acestea reprezinta un invelis artificial pentru dinti cu scopul de a oferi rezistenta, functionalitate si estetica dintelui natural. Coroanele pot fi realizate din ceramica, ceramica pe schelet din zirconiu sau coroane metalo-ceramice.

Fatetele dentare reprezinta o alta varianta de produse care pot fi folosite pentru protetica dentara. Acestea sunt foite realizate din material foarte subtire si extrem de fin care sunt aplicate pe suprafata exterioara a dintelui. Inainte de a aplica fatetele dentare, dintele este usor slefuit in exterior si rolul fatetelor este de a aduce o imbunatatire din punct de vedere estetic.

In cazul pacientilor care au pierdut un dinte sau mai multi dinti, puntile dentare sunt alegerea cea mai inspirata. Puntile dentare reprezinta lucrari protetice de dimensiuni mai mari care refac spatiul care a ramas dupa extractia unui dinte sau a mai multor dinti. Dintii vecini sunt slefuiti si sunt folositi ca „stalpi” pentru aplicarea puntii dentare cu coroane care sunt asemenea unui „pod” care va acoperi zona dintilor lipsa.

In cele din urma avem protezele dentare, acestea fiind folosite atunci cand exista un numar mare de dinti lipsa sau cand toti dintii lipsesc. Toate aceste lucrari de protetica dentare pot fi efectuate intr-un cabinet stomatologic Targu Mures.

Citeste in continuare

Sănătate

Implantul dentar si tot ceea ce trebuie sa stii despre aceasta procedura stomatologica

Publicat

pe

In momentul in care un pacient se confrunta cu pierderea unui dinte sau chiar a mai multor dinti apar anumite dezechilibre la nivelul cavitatii bucale. Cu cat trece mai mult timp dupa un astfel de eveniment nedorit, cu atat problemele se pot complica sau agrava. Din acest motiv se recomanda ca de indata ce te confrunti cu pierderea unui dinte, sa apelezi la un medic stomatolog.

Exista metode si tehnici moderne care pot remedia o astfel de situatie, precum procedura implantului dentar. Medicul specialist va evalua situatia pacientului si va gasi cea mai buna abordare pentru restabilirea sanatatii orale a pacientului. Tratamentul de implant dentar se poate realiza in orice cabinet stomatologic Ploiesti unde exista medici specializati in implantologie si chirurgie orala.

Procedura implantului dentar

Implantul dentar presupune folosirea unei radacini artificiale a dintelui care este introdusa in osul maxilar pentru a inlocui dintele lipsa. Prin integrarea in osul maxilarului, implanturile devin o baza solida pentru coroanele dentare care vor fi introduse ulterior. Implantul dentar impreuna cu coroanele dentare au rolul de a reproduce extrem de fidel atat forma dintilor naturali pe care ii inlocuiesc, cat si functionalitatea acestora.

Este important de subliniat faptul ca procedura implantului dentar nu se poate face in orice moment si in orice conditii. Exista mai multi factori de care depinde efectuarea acestei proceduri. Primul factor este dat de sanatatea orala si sanatatea generala a pacientului. Apoi vorbim despre angajamentul pe care pacientul si-l asuma cu privire la respectarea indicatiilor medicului stomatolog pentru vindecarea optima dupa procedura implantului si pentru intretinerea implantului in timp.

De asemenea vorbim despre factorul care se refera la existenta unei cantitati suficiente de os pentru inserarea si integrarea implantului. In cazul in care la evaluarea facuta intr-un cabinet stomatologic Ploiesti medicul implantolog remarca faptul ca osul are o cantitate mai mica din pricina faptului ca dintele lipseste de mult timp, atunci este nevoie de efectuarea operatiei de augmentare osoasa sau de adaugare de os artificial.

Avantajele implanturilor dentare

Exista mai multe avantaje pe care le ofera procedura de implant dentar Ploiesti. Cu peste 60 de ani de cercetare, aceasta procedura stomatologica ofera pacientilor urmatoarele avantaje:

  • Rezolvarea problemelor de estetica generate de pierderea dintilor si a confortului pacientului prin acoperirea spatiilor goale de la nivelul arcadelor dentare
  • Restaurarea vorbirii pentru pacient prin faptul ca exista la nivelul arcadelor dentare toti dintii
  • Refacerea functiei masticatorii astfel incat pacientul sa poata consuma alimentele dorite si sa se bucure de un regim alimentar sanatos.
  • Mentinerea sanatatii orale prin imbunatatirea igienei orale si prevenirea aparitiei cariilor
  • Metoda mai putin invaziva decat realizarea unei punti dentare prin faptul ca nu este nevoie de slefuirea sau pilirea dintilor vecini
  • Conservarea osului unde se insereaza implantul dentar, os care altfel s-ar micsora
  • Procedura stomatologica durabila prin faptul ca implanturile au o durata de viata indelungata atata timp cat pacientul acorda atentie igienei orale si sanatatii generale.

Durata procedurii de implant dentar

Chiar daca fiecare pacient isi doreste ca implantul dentar sa rezolve imediat problema dintelui lipsa, trebuie spus ca punerea coroanei dentare nu se poate face intotdeauna imediat. In functie de cazul pacientului exista mai multe situatii in care se poate conecta coroana dentara la implant.

Prima situatie este aceea in care coroana dentara se pune imediat dupa procedura implantului si dupa inserarea radacinii artificiale in os. A doua varianta este aceea in care coroana dentara este conectata la 2 luni de la inserare, iar cea de-a treia situatie in cazul unui implant dentar Ploiesti este aceea in care coroana dentara este conectata la radacina din titan la 6 luni de la inserarea acesteia in os.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

SocialO zi inainte

Magia Crăciunului Prinsă în Fotografii de Poveste: Studio Foto Crăciun București cu Alex Pasarelu

Magia Crăciunului surprinsă în fotografii de poveste la Sedinta foto Craciun În fiecare an, sărbătoarea Crăciunului aduce cu ea nu...

ferestrele ferestrele
Social2 zile inainte

De ce ar trebui sa iti schimbi ferestrele: 3 indicii evidente

Cand vine vorba de confort, mereu acordam importanta fiecarui detaliu. De la dusumeaua pe care pasim, pana la materialul asternuturilor...

Ferestre PVC antracit Ferestre PVC antracit
Social2 zile inainte

Ferestre PVC antracit – moderne si elegante

De cativa ani incoace, ferestrele antracit au batut toate recordurile de popularitate cand vine vorba de alegerea culorii de ferestre....

Sisteme automatizate Sisteme automatizate
Social3 zile inainte

Sisteme automatizate pentru garaj – siguranta, confort si eficienta

Garajul se numara printre cele mai importante anexe din cadrul unei proprietati, fiind spatiul in care iti poti lasa masina...

Rafturile metalice Rafturile metalice
Social5 zile inainte

Rafturile metalice sau rafturile din lemn? Pe care sa le alegem?

Organizarea eficienta a spatiului de care dispunem este mai simpla decat am crede, mai ales daca avem la indemana piesele...

Social6 zile inainte

Ai ten sensibil? Află cum să obții o piele sănătoasă, fără roșeață sau iritații!

Bucuria de a te privi în oglindă și de a vedea un ten senin, strălucitor și sănătos este una dintre...

EvenimentO săptămână inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

EvenimentO săptămână inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
SocialO săptămână inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

EvenimentO săptămână inainte

Image4Life – Transformă Momentul Tău Special în Amintiri Veșnice

Fiecare cuplu își dorește ca ziua nunții lor să fie perfectă și memorabilă, iar pentru a realiza acest lucru, este...

EvenimentO săptămână inainte

Alex Bogdan: Ilustrând Iubirea în Fotografii de Nuntă

Fotografia este arta de a captura momente, emoții și povestiri într-o singură imagine. Un fotograf talentat poate transforma o zi...

Social2 săptămâni inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Eveniment3 săptămâni inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

Eveniment3 săptămâni inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social4 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social4 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Știrile Săptămânii