Connect with us

Exclusiv

Poliția lui Despescu și Mirițescu în acțiune (II)/Lupta împotriva consumului de droguri se realizează la nivelul Poliției Capitalei cu 1 singur aparat de tip drug test – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Polițiștii Cezar Merticariu și Ovidiu Răchită vorbesc pentru publicul Libertatea despre neregulile întâlnite și presiunile la care au fost supuși după ce, împreună cu alți colegi, au decis să dea în judecată Inspectoratul de Poliție (IPJ) Timiș, dezvaluie, in exclusivitate, ziarul Libertatea.  „Merticariu cere demiterea șefilor Poliției Române, Benone Matei și Bogdan Despescu, dar și a lui Alin Aurelian Petecel, chestorul care conduce IPJ Timiș, despre care Libertatea a scris că folosea mașina de serviciu pentru a merge la vila sa de vacanță. Răchită spune că se gândește la pensionare, după ce spune că a fost „abuzat” în perioada imediat următoare pierderii soției și a copilului de 3 ani, decedați în urma unui accident rutier. „Nu vreau să mai aud de Poliție niciodată. Și regret că mi-am pierdut timpul în această instituție în care ar trebui să se respecte legea”, susține el.
Mai mulți polițiști din cadrul IPJ Timiș au dat în judecată inspectoratul în ultimii 3 ani, acuzând conducerea de abuzuri. Primul dintre ei, Valer Kovacs, a vorbit cu Libertatea în ianuarie 2023, spunând că șeful său, Alin Aurelian Petecel, se răzbună pe el după ce a arătat lipsurile din sistem.

Kovacs spunea atunci că IPJ a cheltuit 15.000 de lei, bani publici, pentru „a mă târî prin tribunale”. Valer Kovacs După Kovacs, alți doi polițiști au acceptat să discute cu ziarul: Cezar Merticariu și Ovidiu Răchită, ambii angajați ai IPJ Timiș. Aceștia au dat în judecată inspectoratul, iar Libertatea le-a prezentat, pe scurt, cazurile în luna august 2023. Primul l-a reclamat pe șeful inspectoratului, Alin Aurelian Petecel, că merge cu mașina la casa de vacanță, caz despre care Libertatea a relatat în 2022. Al doilea a fost bănuit de același șef că „a complotat” împotriva sa. Anterior, ziarul aflase, în mai, că Merticariu a fost suspendat din funcție, în timp ce chestorul Petecel a rămas în funcție.
După Kovacs, alți doi polițiști au acceptat să discute cu ziarul: Cezar Merticariu și Ovidiu Răchită, ambii angajați ai IPJ Timiș. Aceștia au dat în judecată inspectoratul, iar Libertatea le-a prezentat, pe scurt, cazurile în luna august 2023.

Primul l-a reclamat pe șeful inspectoratului, Alin Aurelian Petecel, că merge cu mașina la casa de vacanță, caz despre care Libertatea a relatat în 2022. Al doilea a fost bănuit de același șef că „a complotat” împotriva sa. Anterior, ziarul aflase, în mai, că Merticariu a fost suspendat din funcție, în timp ce chestorul Petecel a rămas în funcție.
Ambii au fost retrogradați, Merticariu fiind mutat la Poliția Animalelor. Nici el, nici Răchită nu au dorit să comenteze situația până acum, când au răspuns în scris întrebărilor ziarului. Ce spun cei doi despre situație?  „MAI și IGPR au mușamalizat acest caz” Merticariu cere, încă de la începutul răspunsului său, publicat integral la sfârșitul articolului, demiterea lui Bogdan Despescu, șeful lui direct, general și secretar de stat în Ministerul de Interne, a lui Benone Matei, șeful Poliției Române, și a lui Alin Aurelian Petecel, chestorul care conduce Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.
„Confirm faptul că, în anul 2021, am sesizat ierarhic o posibilă atitudine contrară legii”, a spus Merticariu pentru Libertatea. El susține că „MAI și IGPR au mușamalizat, de-a lungul timpului, acest caz cu concursul d-lor Bode Lucian Nicolae, Despescu Bogdan și Matei Benone Marian, care nu și-au exercitat atribuțiile de serviciu, ci l-au favorizat pe făptuitorul Petecel Aurelian Alin”. „Presiuni, cercetări, refuzuri, retrageri și interziceri” Merticariu spune că, de 3 ani, „am fost hărțuit neîncetat” de către șeful IPJ Timiș.

Cum își explică ofițerul asta? „Am calitatea de avertizor în interes public; nu mi-am dat un acord notarial astfel încât un om de afaceri, foarte bine ancorat la nivelul țării, să-și deschidă nelegal o afacere; am participat, ca polițist asistent (la solicitarea expresă a unui coleg), la niște cercetări prealabile”, spune Merticariu. Întrebat de ce susține că este hărțuit, polițistul a înșiruit mai multe episoade, ca de exemplu: Cercetări administrative care, susține Merticariu, au fost ulterior clasate ori pierdute în instanță de IPJ Timiș; Îngrădirea dreptului la concediu la odihnă, Merticariu susținând că va merge la CEDO după ce „IPJ Timiș a ascuns documentele necesare unei soluționări legale a cauzei”; Presiuni acuzate de Merticariu pentru ca el să elibereze funcția de ofițer specialist I (ofițer de serviciu) la Biroul Centrul Operațional; Refuzuri din partea IPJ Timiș de eliberare adeverințe din care să reiasă numărul de zile de concediu medical; Retragerea, denumită abuzivă de polițist, a accesului la informații clasificate și interzicerea portului de armă.
Ultimele după ce Merticariu povestește, după cum a arătat Libertatea încă din mai, că a fost retrogradat după „o evaluare psihologică suplimentară”. „Comportament dezadaptativ” Merticariu susține că problemele sale s-au întețit după ce, pe 28 februarie, la Biroul Centrul Operațional, unde își desfășura activitatea, a fost împuternicită o nouă șefă de birou, Florina Dragomir. „Această doamnă s-a întâlnit cu subsemnatul, între 28 februarie 2023 și 4 martie 2023, doar pe 1 martie 2023, aproximativ un minut, ocazie cu care i-am urat tradiționalul «la mulți ani». Ulterior, doamna în cauză, în calitate de șef nemijlocit al subsemnatului, a întocmit un formular de semnalare din care rezulta că subsemnatul am «comportament dezadaptativ»”, spune Merticariu.
Cum definește Poliția noțiunea de „comportament dezadaptativ” În 2018, Sindicatul Europol atrăgea atenția că șefii din Poliție ar putea abuza de ștampila de „comportament dezadaptativ”. „Vom asista la o serie de abuzuri grosolane din partea șefilor, despre care avem mari îndoieli că înțeleg ce înseamnă «comportament dezadaptativ»”, se arăta pe pagina sindicatului. Poliția Română definește noțiunea drept un „comportament care prezintă un pericol pentru sine sau pentru alte persoane şi/sau care afectează în mod semnificativ randamentul în muncă şi/sau calitatea relaţiilor interumane”. „Am aflat că sunt un pericol pentru mine, că sunt un pericol pentru restul oamenilor, că afectez relațiile de muncă și relațiile interumane. Or, și colegii subsemnatului din dispecerat i-au urat d-nei subcomisar de poliție Dragomir Florina tradiționalul «La mulți ani!», dar nu au fost acuzați de «comportament dezadaptativ»”. Cezar Merticariu: Serie de evaluări psihologice El susține că nu i s-au comunicat problemele observate și nici nu s-au identificat cauzele declanșatoare. Apoi, a început seria evaluărilor psihologice. Prima, pe 15 martie, o evaluare psihologică în situații speciale, „în condițiile în care am susținut evaluarea psihologică periodică, în data de 22.11.2022”. El susține că s-a prezentat la întâlnirea cu psihologul, care i-a transmis verbal că nu se pune problema de comportament dezadaptativ. Și a semnalat ce s-a întâmplat în cazul său către superiorii din minister. Însă, „în scop de răzbunare”, șeful IPJ Timiș „a solicitat să fiu evaluat psihologic clinic suplimentar de către Centrul de Psihosociologie al MAI”. Acesta a solicitat, în scris, rezultatele evaluării din martie. Cum ele nu i-au fost înaintate, nu s-a prezentat și la București. Apoi a fost suspendat din funcție și retrogradat la Poliția Animalelor. „Mi-a fost încălcat dreptul la apărare” Al doilea polițist care a dat în judecată IPJ Timiș este Ovidiu Răchită. Spre deosebire de Merticariu, el a fost doar bănuit că a „scurs” informații despre plimbările cu mașina de serviciu făcute de Petecel. În fapt, el a fost bănuit că a făcut pozele cu mașina parcată la vila de lângă lacul Surduc. Și asta pentru că „în anul 2022 eu am fost programat să desfășor serviciu în zona lacului Surduc din județul Timiș”. Concret, Răchită povestește că „în data de 17.08.2023 a fost emisă dispoziția șefului IPJ Timiș prin care s-a dispus trecerea (n.r. mea) într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut, echivalent cu destituirea din funcție”. Ofițerul a contestat în instanță măsura și spune că nici până în ziua de azi nu știe de ce este acuzat.
Mi-a fost încălcat dreptul la apărare. Eu nu am luat niciodată la cunoștință de ce sunt acuzat pentru că m-am prezentat cu avocat ales, care nu avea aviz pentru lucrări de secret, dar care a solicitat avizarea și a primit acest drept. Dar cei care m-au cercetat nu au avut răbdare, motivând că se grăbesc, la indicațiile șefului IPJ Timiș”, a menționat Răchită. De ce l-a bănuit Petecel Alin Aurelian Petecel | Foto: Agerpres Răchită e în IPJ Timiș din 2003 și în cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din 2005. E comisar-șef și șef birou din 2016, fiind unul dintre cei mai vechi ofițeri din cadrul subunității. Spune că problemele sale au început din 2019, când n-a acceptat să fie mutat pe altă poziție de șeful IPJ Timiș.  Apoi, în 2022, când ziarul a început publicarea seriei despre mașina de serviciu la casa de vacanță, se afla cu treabă în zona lacului. „De aici a plecat calvarul și stresul asupra mea, dispus de șeful IPJ Timiș direct prin declanșarea unui control, cerut, chipurile, de șeful meu nemijlocit și al SICE, prietenul lui”, spune Răchită. „Au fost numiți în comisia de control, cercetare prealabilă și consiliu de disciplină oameni loiali șefului IPJ Timiș, oameni care mereu sunt recompensați de acesta cu salarii de excelență, oameni care își petrec vacanțele împreună cu șeful IPJ Timiș”, spune polițistul. De-aici a fost notat cu calificativul satisfăcător și apoi retrogradat. „Mi-am înmormântat soția și copilul de 3 ani în 2017” La 43 de ani, Răchită spune că se gândește la pensionare. „Sunt un om puternic, care și-a înmormântat soția și copilul de 3 ani în 2017. Și voi trece și peste abuzurile săvârșite de acest om mic, care nu a respectat suferința prin care am trecut, care m-a hărțuit fără vreun motiv, folosindu-se de funcția pe care o deține, care i-a instigat pe acoliții săi împotriva mea fără motive”, spune el. De ce pensionare? „Vreau să fiu sănătos, să mai trăiesc să îmi văd fetița din a doua căsătorie crescând”.  Concluzia sa e dură: „Nu vreau să mai aud de Poliție niciodată. Și regret că mi-am pierdut timpul în această instituție în care ar trebui să se respecte legea”. „Foarte mulți șefi nu-și justifică salariul” Și Merticariu spune că Poliția Română trebuie „reformată din temelii” și le solicită colegilor din teritoriu să contribuie „prin sesizări” pentru ca formele de abuz „să înceteze definitiv”. „Sunt foarte mulți șefi care nu-și justifică salariul, sunt foarte mulți angajați la sediul M.A.I./I.G.P.R. și, totodată, sunt foarte mulți «pălmași» care muncesc în condiții foarte grele, nu sunt respectați și sunt foarte prost plătiți. De asemenea, la sediile inspectoratelor județene de poliție sunt foarte mulți polițiști la birouri și foarte puțini polițiști chemați să facă muncă de poliție, în stradă”, scrie el. IPJ invocă date cu caracter personal De-a lungul ultimului an, Libertatea a făcut mai multe solicitări referitoare la aceeași speță la IPJ Timiș. În ultimul răspuns, pe 31 august 2023, inspectoratul a susținut că informațiile pe care ziarul le-a solicitat despre cazurile Merticariu, Răchită și un al treilea polițist retrogradat „nu vă pot fi puse la dispoziţie, deoarece acestea reprezintă date cu caracter personal”. „De asemenea, răspunsul la această solicitare presupune o prelucrare de date cu caracter personal referitoare la persoane identificate, situaţie în care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Timiş, în calitate de operator de date cu caracter personal, este obligat să asigure propriilor angajaţi garanţii similare oricărei persoane fizice”, a adăugat IPJ”.

Exclusiv

Drumurile naționale din județul Giurgiu, din nou fără polițiști rutieri – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care au scos la iveală fapte de corupție, trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, bancrută frauduloasă.

Din datele, înregistrările și documentele primite primite de redacția Incisiv de Prahova, în cazul deja celebrului dosar „White Tower”,  par a fi implicați oameni de afaceri, notari publici, avocați, funcționari din Primăria Ploiești și chiar din instituțiile statului, dar și un ziarist santajist si spagar.

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti din IPJ Prahova si de chestorul Eduard Miritescu!

Va dezvaluiam ca aceasta cercetare s-a efectuat de politsiti din IPJ Dambovita deoarece existau suspiciuni rezonabile ca eterna coruptie bantuie pe holurile IPJ Prahova.

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI/Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro!

Secretara domnului cms.sef Ginel Preda, o prietena de familie, este numita Hagiu Monica, care, in fapt este angajata la Ordine Publica. Sotul acesteia, un “maistru mecanic” (Hagiu Gabriel) a lucrat la Garajul institutiei de unde, pe bani publici ai IPJ Prahova, ii repara autoturismul personal maharului (asta pana cand un sef din IPJ Prahova i-a reprosat lui Ginel, in plina sedinta ca nu este normal ca autospecialele cu care se deplaseaza in misiuni sa figureze ca reparate, dar să fie defecte, dar în schimb se repara autoturisme personale pe banii institutiei).

Procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova.

Astfel, la varful IPJ Prahova s-a format o retea de camatari.

Despre aceasta retea am primit informatii inca din luna octombrie 2023, de la o sursa din varful M.A.I si nu ne venea să credem.

Sursa a revenit in ianuarie 2024 si ne-a dat numarul de dosar penal si numele procurorului care efectueaza cercetarile penale, intr-un dosar in care foarte multi politisti din IPJ Prahova au solicitat credite (unii dintre acestia nici macar nu stiau de acest aspect), in acest dosar fiind descoperite si adeverinte false. Cu o mare parte dintre acesti politisti reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova au discutat, confirmand in totalitate dezvaluirile de azi.

Modus operandi

Secretara si prietena domnului cms.sef Ginel Preda a făcut zeci de credite pe numele unor politisti, unii dintre acestia au stiut, altii nu, pe tip suveica caritas. Singura conditie a fost ca secretara sa le achite ratele ca ei nu isi permit asa ceva.

Iata cum procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova, aparand mari intarzieri in achitarea ratelor pana cand un numar mare de politisti si/sau fosti politisti s-au deplasat la poarta institutiei sa solicite achitarea ratelor la creditele efectuate pe numele acestora de catre Hagiu Nicoleta, intalnirea derulandu-se intr-un mare scandal.

Pentru Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, DGA si/sau DGPI va prezentam numele politistilor care au luat astfel de credite in reteaua infiintata de Hagiu Nicoleta – secretara domnului cms.sef Ginel Preda, pe sectii, ca sa fie mai usor de urmarit.

Sectia 4

Badica, Badea, Dogea, Rafira, Popa.

Mai adaugam doua nume ca sa se stie unde ne indreptam in numarul viitor: Chivu S, Neacsu S.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I, doar în anul 2021 peste 176 de lucrători ai M.A.I. au primit calitatea de suspect, in dosare penale.

În 2022, numărul lucrătorilor M.A.I. declaraţi suspecţi a crescut la 189. Cel mai recent, pe 29 ianuarie 2024, şase poliţişti de frontieră au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită în formă continuată.

Si, pana atunci mai „spicuim” dintr-o declaratie data de un sef din cadrul IPJ Prahova, in fata organelor de cercetare penala:

“S-a prezentat in biroul meu un ziarist care il tot vedeam, aprope zilnic, la adjunctul sefului IPJ Prahova. Era insosit chiar de catre cms.sef Ginel Preda. Acesta mi-a propus o colaborare institutionala dar mi-am dat seama din agitatia lui ca altul era scopul. Avea o frustare vadita si m-a rugat sa ii intermediez o intalnire cu seful inspoectoratului deoarece el este obisnuit sa isi bea cafeaua de dimineata cu sefii institutiei si actualul sef nu doreste sa il primeasca. Mi-a zis ca daca reusesc sa ii intermediez aceasta intalnire ma poate muta in secunda zero la IGPR  pe o functie mai mare ca sa pot iesi la pensie cu o solda mult marita. A scos telefonul mobil si mi-a zis ca il suna acum pe Miriterscu si pe _____, ca ii sunt prieteni si ma muta pe loc. Aceasta oferta mi-a fost facuta de fata cu cms.sef Ginel Preda, probabil pentru a da mai multa greutate acestei propuneri. I-am transmis ziaristului ca eu, personal, nu imi permit sa ii cer o astfel de favoare sefului inspectoratului, ca eu am cu acesta doar o relatie institutionala. Ulterior am vazut in ziarul acestuia cum era atacat seful inspectoratului care refuzase sa isi bea cafeaua cu acesta”….

In afara de latura penala exista o mare vulnerabilitate deoarece, se pare ca, fiica secretarei “sifonului” gruparii de criminalitate economico-financiar organizata este, la randul sau, secretara la “ditamai” seful de la DGPI. Oare cum se simt politistii verticali din aceasta institutie ca o simpla angajata la Ordine Publica sa primeasca sporuri si alte drepturi specifice acestui serviciu si sa „faca” pe secretara, o secretara care a format o retea chiar in cadrul institutiei statului de drept -„Siguranță și încredere”? Se simt discriminați? O sa aflam impreuna cu dumneavoastra!
Vom reveni.
(Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

BMW-ul primit șpagă la santajele media la un pas de a lovi o femeie pe trecerea de pietoni! – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care au scos la iveală fapte de corupție, trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, bancrută frauduloasă.

Din datele, înregistrările și documentele primite primite de redacția Incisiv de Prahova, în cazul deja celebrului dosar „White Tower”,  par a fi implicați oameni de afaceri, notari publici, avocați, funcționari din Primăria Ploiești și chiar din instituțiile statului, dar și un ziarist santajist si spagar.

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti din IPJ Prahova si de chestorul Eduard Miritescu!

Va dezvaluiam ca aceasta cercetare s-a efectuat de politsiti din IPJ Dambovita deoarece existau suspiciuni rezonabile ca eterna coruptie bantuie pe holurile IPJ Prahova.

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI/Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro!

Secretara domnului cms.sef Ginel Preda, o prietena de familie, este numita Hagiu Monica, care, in fapt este angajata la Ordine Publica. Sotul acesteia, un “maistru mecanic” (Hagiu Gabriel) a lucrat la Garajul institutiei de unde, pe bani publici ai IPJ Prahova, ii repara autoturismul personal maharului (asta pana cand un sef din IPJ Prahova i-a reprosat lui Ginel, in plina sedinta ca nu este normal ca autospecialele cu care se deplaseaza in misiuni sa figureze ca reparate, dar să fie defecte, dar în schimb se repara autoturisme personale pe banii institutiei).

Procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova.

Astfel, la varful IPJ Prahova s-a format o retea de camatari.

Despre aceasta retea am primit informatii inca din luna octombrie 2023, de la o sursa din varful M.A.I si nu ne venea să credem.

Sursa a revenit in ianuarie 2024 si ne-a dat numarul de dosar penal si numele procurorului care efectueaza cercetarile penale, intr-un dosar in care foarte multi politisti din IPJ Prahova au solicitat credite (unii dintre acestia nici macar nu stiau de acest aspect), in acest dosar fiind descoperite si adeverinte false. Cu o mare parte dintre acesti politisti reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova au discutat, confirmand in totalitate dezvaluirile de azi.

Modus operandi

Secretara si prietena domnului cms.sef Ginel Preda a făcut zeci de credite pe numele unor politisti, unii dintre acestia au stiut, altii nu, pe tip suveica caritas. Singura conditie a fost ca secretara sa le achite ratele ca ei nu isi permit asa ceva.

Iata cum procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova, aparand mari intarzieri in achitarea ratelor pana cand un numar mare de politisti si/sau fosti politisti s-au deplasat la poarta institutiei sa solicite achitarea ratelor la creditele efectuate pe numele acestora de catre Hagiu Nicoleta, intalnirea derulandu-se intr-un mare scandal.

Pentru Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, DGA si/sau DGPI va prezentam numele politistilor care au luat astfel de credite in reteaua infiintata de Hagiu Nicoleta – secretara domnului cms.sef Ginel Preda, pe sectii, ca sa fie mai usor de urmarit.

Sectia 4

Badica, Badea, Dogea, Rafira, Popa.

Mai adaugam doua nume ca sa se stie unde ne indreptam in numarul viitor: Chivu S, Neacsu S.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I, doar în anul 2021 peste 176 de lucrători ai M.A.I. au primit calitatea de suspect, in dosare penale.

În 2022, numărul lucrătorilor M.A.I. declaraţi suspecţi a crescut la 189. Cel mai recent, pe 29 ianuarie 2024, şase poliţişti de frontieră au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită în formă continuată.

Si, pana atunci mai „spicuim” dintr-o declaratie data de un sef din cadrul IPJ Prahova, in fata organelor de cercetare penala:

“S-a prezentat in biroul meu un ziarist care il tot vedeam, aprope zilnic, la adjunctul sefului IPJ Prahova. Era insosit chiar de catre cms.sef Ginel Preda. Acesta mi-a propus o colaborare institutionala dar mi-am dat seama din agitatia lui ca altul era scopul. Avea o frustare vadita si m-a rugat sa ii intermediez o intalnire cu seful inspoectoratului deoarece el este obisnuit sa isi bea cafeaua de dimineata cu sefii institutiei si actualul sef nu doreste sa il primeasca. Mi-a zis ca daca reusesc sa ii intermediez aceasta intalnire ma poate muta in secunda zero la IGPR  pe o functie mai mare ca sa pot iesi la pensie cu o solda mult marita. A scos telefonul mobil si mi-a zis ca il suna acum pe Miriterscu si pe _____, ca ii sunt prieteni si ma muta pe loc. Aceasta oferta mi-a fost facuta de fata cu cms.sef Ginel Preda, probabil pentru a da mai multa greutate acestei propuneri. I-am transmis ziaristului ca eu, personal, nu imi permit sa ii cer o astfel de favoare sefului inspectoratului, ca eu am cu acesta doar o relatie institutionala. Ulterior am vazut in ziarul acestuia cum era atacat seful inspectoratului care refuzase sa isi bea cafeaua cu acesta”….

In afara de latura penala exista o mare vulnerabilitate deoarece, se pare ca, fiica secretarei “sifonului” gruparii de criminalitate economico-financiar organizata este, la randul sau, secretara la “ditamai” seful de la DGPI. Oare cum se simt politistii verticali din aceasta institutie ca o simpla angajata la Ordine Publica sa primeasca sporuri si alte drepturi specifice acestui serviciu si sa „faca” pe secretara, o secretara care a format o retea chiar in cadrul institutiei statului de drept -„Siguranță și încredere”? Se simt discriminați? O sa aflam impreuna cu dumneavoastra!
Vom reveni.
(Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Ubi eadem est ratio, eadem solutio esse debet = Unde se aplica acelasi rationament, se aplica aceeasi solutie – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Procurorii continuă să facă ample investigații într-o afacere imobiliară suspectă. Vorbim despre un dosar penal deschis în urma perchezițiilor care au scos la iveală fapte de corupție, trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă, dare de mită, luare de mită, bancrută frauduloasă.

Din datele, înregistrările și documentele primite primite de redacția Incisiv de Prahova, în cazul deja celebrului dosar „White Tower”,  par a fi implicați oameni de afaceri, notari publici, avocați, funcționari din Primăria Ploiești și chiar din instituțiile statului, dar și un ziarist santajist si spagar.

Țeapa imobiliară de la WHITE TOWER nu înseamnă doar cea mai mare fraudă din istoria Ploieștiului, acoperita de politisti corupti din IPJ Prahova si de chestorul Eduard Miritescu!

Va dezvaluiam ca aceasta cercetare s-a efectuat de politsiti din IPJ Dambovita deoarece existau suspiciuni rezonabile ca eterna coruptie bantuie pe holurile IPJ Prahova.

“LA PIOVRA” Prahoveana din varful IPJ Prahova si din varful MAI/Alt prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro!

Secretara domnului cms.sef Ginel Preda, o prietena de familie, este numita Hagiu Monica, care, in fapt este angajata la Ordine Publica. Sotul acesteia, un “maistru mecanic” (Hagiu Gabriel) a lucrat la Garajul institutiei de unde, pe bani publici ai IPJ Prahova, ii repara autoturismul personal maharului (asta pana cand un sef din IPJ Prahova i-a reprosat lui Ginel, in plina sedinta ca nu este normal ca autospecialele cu care se deplaseaza in misiuni sa figureze ca reparate, dar să fie defecte, dar în schimb se repara autoturisme personale pe banii institutiei).

Procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova.

Astfel, la varful IPJ Prahova s-a format o retea de camatari.

Despre aceasta retea am primit informatii inca din luna octombrie 2023, de la o sursa din varful M.A.I si nu ne venea să credem.

Sursa a revenit in ianuarie 2024 si ne-a dat numarul de dosar penal si numele procurorului care efectueaza cercetarile penale, intr-un dosar in care foarte multi politisti din IPJ Prahova au solicitat credite (unii dintre acestia nici macar nu stiau de acest aspect), in acest dosar fiind descoperite si adeverinte false. Cu o mare parte dintre acesti politisti reprezentantii ziarului Incisiv de Prahova au discutat, confirmand in totalitate dezvaluirile de azi.

Modus operandi

Secretara si prietena domnului cms.sef Ginel Preda a făcut zeci de credite pe numele unor politisti, unii dintre acestia au stiut, altii nu, pe tip suveica caritas. Singura conditie a fost ca secretara sa le achite ratele ca ei nu isi permit asa ceva.

Iata cum procurorii din dosarul WHITE TOWER au “gripat” caracatita din IPJ Prahova, aparand mari intarzieri in achitarea ratelor pana cand un numar mare de politisti si/sau fosti politisti s-au deplasat la poarta institutiei sa solicite achitarea ratelor la creditele efectuate pe numele acestora de catre Hagiu Nicoleta, intalnirea derulandu-se intr-un mare scandal.

Pentru Corpul de Control al Ministrului Afacerilor Interne, DGA si/sau DGPI va prezentam numele politistilor care au luat astfel de credite in reteaua infiintata de Hagiu Nicoleta – secretara domnului cms.sef Ginel Preda, pe sectii, ca sa fie mai usor de urmarit.

Sectia 4

Badica, Badea, Dogea, Rafira, Popa.

Mai adaugam doua nume ca sa se stie unde ne indreptam in numarul viitor: Chivu S, Neacsu S.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul M.A.I, doar în anul 2021 peste 176 de lucrători ai M.A.I. au primit calitatea de suspect, in dosare penale.

În 2022, numărul lucrătorilor M.A.I. declaraţi suspecţi a crescut la 189. Cel mai recent, pe 29 ianuarie 2024, şase poliţişti de frontieră au fost condamnaţi definitiv pentru luare de mită în formă continuată.

Si, pana atunci mai „spicuim” dintr-o declaratie data de un sef din cadrul IPJ Prahova, in fata organelor de cercetare penala:

“S-a prezentat in biroul meu un ziarist care il tot vedeam, aprope zilnic, la adjunctul sefului IPJ Prahova. Era insosit chiar de catre cms.sef Ginel Preda. Acesta mi-a propus o colaborare institutionala dar mi-am dat seama din agitatia lui ca altul era scopul. Avea o frustare vadita si m-a rugat sa ii intermediez o intalnire cu seful inspoectoratului deoarece el este obisnuit sa isi bea cafeaua de dimineata cu sefii institutiei si actualul sef nu doreste sa il primeasca. Mi-a zis ca daca reusesc sa ii intermediez aceasta intalnire ma poate muta in secunda zero la IGPR  pe o functie mai mare ca sa pot iesi la pensie cu o solda mult marita. A scos telefonul mobil si mi-a zis ca il suna acum pe Miriterscu si pe _____, ca ii sunt prieteni si ma muta pe loc. Aceasta oferta mi-a fost facuta de fata cu cms.sef Ginel Preda, probabil pentru a da mai multa greutate acestei propuneri. I-am transmis ziaristului ca eu, personal, nu imi permit sa ii cer o astfel de favoare sefului inspectoratului, ca eu am cu acesta doar o relatie institutionala. Ulterior am vazut in ziarul acestuia cum era atacat seful inspectoratului care refuzase sa isi bea cafeaua cu acesta”….

In afara de latura penala exista o mare vulnerabilitate deoarece, se pare ca, fiica secretarei “sifonului” gruparii de criminalitate economico-financiar organizata este, la randul sau, secretara la “ditamai” seful de la DGPI. Oare cum se simt politistii verticali din aceasta institutie ca o simpla angajata la Ordine Publica sa primeasca sporuri si alte drepturi specifice acestui serviciu si sa „faca” pe secretara, o secretara care a format o retea chiar in cadrul institutiei statului de drept -„Siguranță și încredere”? Se simt discriminați? O sa aflam impreuna cu dumneavoastra!
Vom reveni.
(Cristina T.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Administrație locală2 zile inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

EvenimentO săptămână inainte

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi...

EvenimentO săptămână inainte

Peste 15.000 de liceeni din București și din 9 județe participă la cea de-a IV-a ediție a Programului „Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment.”

La cea de-a IV-a ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” participă un număr total de 15.140 de elevi...

Eveniment3 săptămâni inainte

Seria Samsung Galaxy S24 este acum disponibilă și în magazinele din România

Deschizând era telefoanelor AI, seria Galaxy S24 dezvăluie noi experiențe Galaxy AI pentru toți, acum disponibile și în România București,...

Social3 săptămâni inainte

Descoperă eleganța și rafinamentul la Exclusive Fashion Râmnicu Vâlcea: Destinația ta pentru haine de firmă

Recent deschis în Râmnicu Vâlcea, Exclusive Fashion redefinește experiența cumpărăturilor de lux, aducând la îndemâna ta cele mai râvnite branduri...

rochii office rochii office
Social3 săptămâni inainte

Eleganță la birou – cum să porți cu stil rochii office în fiecare zi, pentru a arăta cât mai profi

În fiecare dimineață, alegerea vestimentară pentru birou poate influența întregul ton al zilei. Rochiile office reprezintă o piesă esențială în...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Social4 săptămâni inainte

Despre combaterea mucegaiului si umiditatii cu usile si ferestrele din PVC

Cand vine vorba de caminul nostru, confortul si sanatatea sunt doua aspecte esentiale pe care ne straduim sa le imbunatatim...

Social1 lună inainte

Economiseste energie si bani cu usi si ferestre PVC

In prezent, preocuparea pentru eficienta energetica in locuinte este din ce in ce mai prezenta. O solutie versatila si eficienta...

Eveniment1 lună inainte

Renumitul fotbalist Ionel Dănciulescu face echipă cu HONOR pentru testul suprem de durabilitate: HONOR Magic6 Lite Challenge!

 [București, 17.01.2024] – HONOR a încheiat un parteneriat cu faimosul fotbalist Alvaro Morata, pentru a evidenția durabilitatea de neegalat și...

Eveniment1 lună inainte

TCL onorat cu peste 40 de premii și distincții pentru televizorul de 115 inchi și alte produse inovatoare din toate categoriile, la CES 2024

TCL Electronics, lider principal în industria electronicelor de larg consum și una dintre cele mai importante mărci de televizoare in...

sistem de alarma sistem de alarma
Social1 lună inainte

Sistemele de alarma – care sunt beneficiile acestor dispozitive de ultima generatie?

In zilele noastre, se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de infractiuni sau tentative de efractie. Avand...

Social1 lună inainte

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză guvernul Ciolacu că atentează grav la sănătatea românilor

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză guvernul condus de Marcel Ciolacu de faptul că atentează la sănătatea românilor prin...

Eveniment1 lună inainte

Sony participă la CESⓇ 2024

Compania prezintă inițiative și tehnologii diverse care îi susțin pe creatori să-și transforme ideile creative în povești Sony Group („Sony”)...

Eveniment1 lună inainte

Viziunea Samsung ‘AI for All’ dezvăluită la CES 2024

Samsung conturează strategia de utilizare a tehnologiei AI, pentru ca experiența de utilizare a dispozitivelor conectate să devină mai sigură,...

Social2 luni inainte

8 motive pentru care în această iarnă este recomandat să îți încălzești locuința cu peleți

În ultimii ani, peleții au devenit o alegere din ce în ce mai populară pentru încălzirea locuințelor, iar asta nu...

simptomele sindromului premenstrual simptomele sindromului premenstrual
Social2 luni inainte

Cum să gestionezi eficient simptomele sindromului premenstrual?

Sindromul premenstrual (SPM) afectează deseori calitatea vieţii femeilor cu câteva zile înainte de menstruaţie. Printre principalele simptome cu care se...

sistem de alarma sistem de alarma
Social2 luni inainte

Rolul sistemelor de alarma in securitatea locuintei tale

Traim in era tehnologiei, ceea ce inseamna ca ar trebui sa ne bucuram din plin de avantajele sistemelor antiefractie de...

Eveniment2 luni inainte

Comunicat de presă: Noul NAVITEL CL100 – Aspiratorul portabil revolutionar

NAVITEL anunță cu mândrie lansarea noului său produs, NAVITEL CL100, un aspirator de mână portabil fără cablu, care redefinește standardele...

Știrile Săptămânii