Connect with us

Social

Femeile sunt facute sa fie lideri

Prahova Mea

Publicat

pe

Cand vine vorba de pozitiile de conducere, femeile sunt mult mai potrivite, conform ultimelor studii. Femeile reusesc sa dovedeasca abilitati superioare barbatilor pe pozitii de conducere. Rabdarea, abilitatile de comunicare, intuitia, etica muncii si motivarea celor din echipa sunt lucrurile de care femeile dau dovada, atunci cand sunt in pozitii de conducere. Aceste studii ar trebui sa aduca niste schimbari, atat la nivelul mentalitatii noastre, cat si la nivelul angajarilor in diverse companii.

Femeie versus Barbat- Egalitate?

Sexul frumos surclaseaza barbatii in ceea ce priveste gandirea strategica, ambitia si asumarea riscurilor, contrar tuturor prejudecatilor. Un bun lider si un bun manager este interesat de cresterea performantei angajatilor si de calitatea produselor livrate, indiferent de domeniul in care activeaza. Faptul ca femeile sunt mai atente la detalii si la lucrurile din jur le face sa fie mai bune in pozitiile de top. De asemenea, ele au o abordare de managament la fel ca cea de gestionare a unei gospodarii. In schimb, viziunea barbatilor este diferita, ei sunt orientati spre a obtine rezultate, au o viziune de ansamblu.

Barierele dintre cele doua sexe inca exista, chiar daca, la nivel declarativ, femeile si barbatii sunt egali. Acest lucru se vede in functiile de conducere, unde sunt mai putine femei. Aici intervine traditia din nou. Conform traditiei, femeia trebuie sa aiba grija de casa si barbatul sa aduca bani in casa. Astfel, rolurile de lider au fost atribuite barbatilor de-a lungul timpului si s-a creat un stereotip. In ciuda tuturor dovezilor contradictorii, femeile nu sunt considerate la fel de competente ca barbatii.

Femeia poate castiga mai mult!

Este cunoscut faptul ca femeile empatizeaza cu membrii unei echipe, fiind si o caracteristica nativa. Acest lucru motiveaza angajatii, iar membrii echipei prind incredere, se simt ascultati si intelesi. Bineinteles, asta nu inseamna ca barbatii nu sunt buni lideri, doar ca femeile au mici avantaje native. De asemenea, conteaza foarte mult abilitatile pe care le inveti pe parcurs.

Cu toate acestea,femeile castiga de regula mai putin decat barbatii, chiar daca munca depusa este egala sau chiar mai mare. Exista insa un domeniu de activitate care sparge acest stereotip si ii ofera sexului slab oportunitatea de a castiga lunar mai mult decat un CEO. Un job in videochat poate fi solutia pentru un viitor lipsit de griji financiare si inceputul ascensiunii pe plan profesional.

Poti fi si tu o femeie independenta financiar, o femeie apreciata si invidiata de barbati! Trebuie doar sa colaborezi la cel mai bun studio de videochat din Romania si visurile tale vor deveni realitate!

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Dan Chitic: Culoarul condamnaților

Publicat

pe

De

Sunt unele persoane ale căror atitudini sau fapte au produs un impact atât de mare asupra mentalului colectiv încât acestora le este practic imposibil să scape de stigmatul vinovăției. Alte persoane, indiferent dacă făceau sau nu parte și din prima categorie, au făcut însă fatala greșeală de a intra pe curs de coliziune cu interesele Sistemului, arogându-și dreptul de a nu îndeplini întocmai și la timp anumite “sugestii”, ba chiar mai grav, de a avea o agendă proprie, complet idependentă de cea a Sistemului.
Aceste din urmă persoane sunt cele asupra cărora s-a aruncat o anatemă socială indelebilă, purtând o vinovăție mai mare decât toate celalte vinovății și care de cele mai multe ori excede sfera penală, anatemă de care pare a se putea scăpa doar… prin moarte. Moarte, nu de puțin “înlesnită” binevoitor de același Sinstem.
În această categorie au intrat o serie întreagă de persoane incomode, dintre care cei mai cunoscuți sunt probabil Dan Adamescu și judecătorul Mustață, deja izbăviți de moarte de anatema sistemului. Dar și la acest moment, multe, foarte multe alte persoane, cu vinovății reale sau doar inventate, se găsesc încă și ele pe culoarul condamnaților, și amintesc aici doar pe câțiva: Nicușor Constantinescu, Ovidiu Tender, sau “teroristul” Omar Hayssam…
Din această categorie, a deținuților aflați pe culoarul morții, face parte fără doar și poate și Sorin Ovidiu Vîntu, cel care mi-a devenit acum ceva vreme client și mai apoi prieten.
SOV se află în acest moment în executarea unei pedepse de 11 ani de închisoare (4017 zile), așa cum a rezultat în urma contopirii. Și, din data de 4 Decembrie 2019, a fost propus pentru liberare condiționată, asta după ce a executat deja nu mai puțin de 2330 zile până în acest moment. Asta după ce, în paranteză fie spus, în această perioadă, prin 2014, a contactat și o tuberculoză din mediul penitenciar, mediu de care “beneficiază” atât deținuții cât și personalul ANP.
Nu voi comenta aici faptul că nu există un temei legal pentru care în urma contopirii să fi rezultat o pedeapsă de 11 ani (așa cum a decis Curtea de Apel) și nu de maxim 10 ani, așa cum hotărâse inițial Tribunalul București pe baza singurului mod de calcul posibil de aplicat în temeiul legii în cazul lui SOV.
Relevant este că Sorin Ovidiu Vîntu a devenit propozabil pentru liberarea condiționată după executarea a 2009 zile de închisoare în baza hotărârii de contopire în care a rezultat pedeapsa de 11 ani și respectiv, ar fi fost propozabil după 1746 zile de închisoare dacă pedeapsa rezultantă ar fi fost de 10 ani, așa cum ar fi impus-o legea.
Cu alte cuvinte Sorin Ovidiu Vîntu ar fi putut și, în opinia mea, ar fi trebuit să fie liber încă de acum 8-10 luni, executând pedeapsa de 11 ani, ba chiar de peste 1 an și jumătate – dacă pedeapsa rezultantă ar fi fost de 10 ani. Asta dacă nu s-ar fi aliniat împotriva sa stelele.
Căci, “întâmplător”, nu doar că a fost lipsit de posibilitatea de a intra în comisia de liberare condiționată la termenul legal, ci în ultima perioadă starea sa de sănătate s-a agravat considerabil ca urmare a faptului că Penitenciarul Rahova nu i-a putut asigura pe durata detenției sale de acolo regimul alimentar și de viață impus de gravele sale afecțiuni, ba mai mult, i-a refuzat aberant și abuziv și dreptul de a primi dieta necesară pe care i-o puteau aduce din afara penitenciarului membrii familiei sale.
Efectul? Sorin Ovidiu Vîntu este foarte grav bolnav. Și pe punctul de a pierde cel puțin 4 degete de la un picior, dacă nu cumva, Doamne ferește, mai mult de atât.
Și cu toate astea… nimic din cele de mai sus nu au contat în fața Judecătoriei Sectorului 5 când, acum câteva zile în urmă, a judecat cererea SOV de liberare condiționată. În fața cererii parchetului de a amâna cu nu mai puțin de 12 luni liberarea condiționată, (prea) tânăra judecătoare de la 5 a respins “propunerea de liberare condiționată formulată cu privire la petentul condamnat Vîntu Sorin Ovidiu ca neîntemeiată”, stabilind “termen de reiterare a cererii în Comisia pentru liberare condiţionată la data de 20.09.2020.”
Or, fără nicio exagerare, în condițiile date, aceste 9 luni pot face diferența între viață și moarte. Între o persoană care, odată ieșită în libertate, ar putea incomoda sistemul și un personaj trimis din pușcărie direct în paginile unei istorii plină de samavolnicii și abuzuri.
E motivul pentru care au fost create “culoarele” în justiție.
E motivul pentru care există un “culoar al condamnaților la moarte”… asta deși pedeapsa capitală a fost abolită cică din Decembrie ’89.
Căci Sistemul din România și-a instituit un veritbil drept de viață și de moarte asupra celor care îndrăznesc să gândească și să vorbească altfel decât e prevăzut de liniile directoare ale politicii de stat și de partid. (R.C.).

Citeste in continuare

Eveniment

Trump anunță 52 de ținte!

Publicat

pe

De

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Teheranul că americanii au identificat 52 de situri în Iran şi le vor lovi „foarte rapid şi foarte dur” dacă Iranul atacă personal sau obiective americane.
Unele din aceste situri iraniene „sunt de nivel foarte înalt şi foarte importante pentru Iran şi pentru cultura iraniană”, a afirmat Donald Trump într-un mesaj pe Twitter. „Statele Unite nu mai doresc ameninţări!”, a mai precizat liderul american.
Donald Trump a menționat că numărul 52 corespunde cu cel al americanilor ţinuţi ostatici timp de peste un an cu începere de la sfârşitul lui 1979 în ambasada Statelor Unite la Teheran.
Afirmațiile făcute de preşedintele Statelor Unite vin după ameninţările cu răzbunarea formulate de liderii de la Teheran ca urmare a uciderii la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleimani, şeful Forţelor Quds, însărcinate cu operaţiuni în exteriorul Iranului.
Iranul a dat asigurări sâmbătă că Statele Unite i-au cerut „să se răzbune proporţional”, după asasinarea într-un raid american la Bagdad a generalului iranian Qassem Soleiman.
Anterior, Teheranul a promis „o răzbunare dură în locul potrivit şi la momentul potrivit” pentru moartea lui Soleimani. (Ioana Radu).

Citeste in continuare

Eveniment

Lovitură de stat sau Revoluție?

Publicat

pe

De

Nu demult, un procuror general, autorul unei faimoase jonglerii judiciare (roaba cu brățări dacice din Munții Orăștiei recuperată pe bani grei din străinătate), a vrut să dea și o lovitură de carieră.
Aproape de împlinirea celor trei decenii de la căderea lui Ceaușescu a anunțat trimiterea la instanțe a dosarului Revoluției din decembrie 1989. Augustin Lazăr voia să se aleagă cu un nou mandat de procuror general și să intre în istorie cu rezolvarea celui mai complicat caz. Numai că ambițiile sale au căzut în ridicol‎. Că astăzi a făcut anunțul finalizării și trimiterii dosarului la instanțe și că mîine s-a aflat că diverși martori erau chemați la audieri. Mai mult, Marea Operă de parchete numită și Dosarul Revoluției conținea și foarte multe trimiteri la desfășurarea unei lovituri de stat.
În chiar dosarul trimis instanțelor, procurorii lui Augustin Lazăr îi acuzau pe Ion Iliescu,‎ Victor Atanasie Stănculescu, Gelu Voican Voiculescu, Nicolae Militaru și generalul Ioan Rus că făceau parte dintr-un grup de putere care, după 22 decembrie, a luat decizii importante cu caracter politic și militar menite a facilita accesul la putere a unui grup preconstituit. În plus, grupul a urmărit o legitimare puternică în fata poporului român. Și pentru asta nu s-au dat înlături de la o amplă si complexă activitate de inducere în eroare condusă de generalii Stănculescu și Militaru, dar și de șefi de direcții ale armatei. „Psihoza teroristă a fost indusă prin diversiuni. Iar aceste diversiuni au creat condițiile executării cuplului prezidential”.
Nu avem în această descriere datele unei lovituri de stat? Nenumărați istorici, politicieni și jurnaliști sunt adepții teoriei conform căreia răsturnarea lui Nicolae Ceaușescu ‎a fost rodul unei lovituri de stat. Unii pun armata în centru, altii trădarea securității sau rolul jucat de elementele străine. Dar tot lovitură de stat!
Susținătorii revoluției au avut superioritate netă. Au avut președintele României timp de 10 ani, au un secretariat de stat pentru revolutionari, au zeci de mii de membri, au fundații și institute de cercetare cu fonduri alocate. Vocal și instituțional, adeptii Revoluției au dominat scena politică fiind mînați în luptă mai ales de avantaje, privilegii și factori de putere. Adeptii‎ ideii că schimbarea de sistem din România a fost rodul unei revoluții au cîștigat partida aproape definitiv. Au obținut o ședință festivă în Parlamentul European și un document care cere stabilirea urgentă a vinovaților. Și Europa poate avea umor! Știe ce a fost în decembrie 1989 în România chiar și în lipsa vinovatilor și a conducătorilor ei din umbră.
Și dacă nu vom avea unii de serviciu, cum cred eu, tot revoluție va rămîne. Vom avea o revoluție fără vinovati și fără leaderi, deși, de obicei, revoluțiile au conducători și abia la sfîrșit vinovati. Mai mult, adeptii revolutiei au mai repurtat un succes. La Timișoara au primit o recunoaștere americană din partea președintelui Donald Trump.
Au trecut 30 de ani și nici ‎acum nu ne-am hotărît . Am avut parte de o lovitură de stat sau de o Revolutie? (Cornel Nistorescu Editorial Cotidianul)

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment6 zile inainte

Alegerea unui PC ieftin – Ziarul Nationalul

Se poate intampla sa aveti un buget care sa nu va permita achizitionarea unui PC prea scump, de aceea, urmatorul...

EvenimentO săptămână inainte

Cadourile potrivite de botez si aniversari

Desi alegerea cadoului potrivit ar putea sa va puna unele dificultati, aceasta alegere fiind si o provocare destul de mare...

EvenimentO săptămână inainte

Cum purtam hanoracul – Ziarul Nationalul

Hanoracul are origini sportive, acesta fiind o piesa vestimantara excelenta, el fiind caracteristic modei strazii. Hanoracul in ziua de azi...

Eveniment2 săptămâni inainte

Dan Chitic: Culoarul condamnaților

Sunt unele persoane ale căror atitudini sau fapte au produs un impact atât de mare asupra mentalului colectiv încât acestora...

Eveniment2 săptămâni inainte

CÂT DE EFICIENTE SUNT MATERIALELE PROMOȚIONALE PENTRU AFACERILE MICI?

Afacerile au nevoie de materiale promoționale deoarece acestea sunt o modalitate eficientă de a transmite mesajul afacerii către cât mai...

Eveniment2 săptămâni inainte

Paharele de carton biodegradabile sunt foarte populare în rândul vânzătorilor de mâncare stradală, cafea și fast food

Paharele de carton biodegradabile au devenit foarte populare în rândul vânzătorilor de mâncare stradală, cafea și fast food. Toate acestea...

Eveniment2 săptămâni inainte

Trump anunță 52 de ținte!

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat sâmbătă Teheranul că americanii au identificat 52 de situri în Iran şi le vor...

Eveniment3 săptămâni inainte

Afla de ce trebuie sa investesti in servicii SEO

Este foarte posibil sa fi auzit zvonuri ca optimizarea SEO nu mai reprezinta o modalitate cautata si eficienta de promovare...

Eveniment3 săptămâni inainte

Eficienta unor servicii in cazul unor situatii complicate

Cam cati dintre voi au rabdare suficienta pentru a putea rezolva cele mai complicate situatii? Intotdeauna le spunem celorlalti ca...

Eveniment3 săptămâni inainte

Pret betisoare parfumate este investitia oamenilor in clipe fericite

Din ce in ce mai mult avem nevoie de promisiuni de fericire, sa facem fata sarcinilor cotidiene, stresului. Nu este...

Eveniment1 lună inainte

Cum alegem corect fronturile de mobila Protege Parol

O adevarata provocare pentru orice persoana o reprezinta alegerea mobilierului din casa noastra, mai ales pentru cei care sunt implicati...

Administrație locală1 lună inainte

Atu Tech: Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu 30% pe timpul iernii. Cele mai multe defecțiuni sunt cauzate de instalări necorespunzătoare

Incidența defecțiunilor la sistemele de supraveghere crește cu aproximativ 30% pe timpul iernii. Temperaturile foarte scăzute, umezeala ridicată, condensul, precipitațiile...

Eveniment1 lună inainte

Lovitură de stat sau Revoluție?

Nu demult, un procuror general, autorul unei faimoase jonglerii judiciare (roaba cu brățări dacice din Munții Orăștiei recuperată pe bani...

Eveniment1 lună inainte

Sportivii cu handicap din Constanța au fost premiati la Sarbatoarea bradului

Marti, 17 decembrie 2019, membrii Asociatiei Judeteane Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap au participat la Sarbatoarea Bradului, ocazie...

Eveniment1 lună inainte

Lupta pentru privilegii domină țara

Trăim una dintre cele mai cumplite perioade de după 1990. Toată lumea se luptă orbește pentru privilegii. Ba că munca...

Eveniment1 lună inainte

Cupa Mos Craciun la Tenis de Masa a persoanelor cu handicap si-a stabilit castigatorii

Recunoscuta ca traditionala in judetul Constanta, organizata lunar de catre Asociatia Judeteana Constanta a Sportului pentru Persoanele cu Handicap, competitia...

Eveniment1 lună inainte

Consultanta profesionala – imobiliara – Ziarul Nationalul

Cati dintre aceia interesati in achizitionarea sau inchirierea unui imobil sau in achizitionarea unui teren, cunosc foarte bine si in...

Eveniment1 lună inainte

CONSUMABILE CABINET STOMATOLOGIE – Ziarul Nationalul

Magazinul online Helios dental ofera o gama larga de consumabile stomatologice pentru toate tipurile de servicii medicale de acest gen....

Știrile Săptămânii