Connect with us

Exclusiv

Implementarea unei proceduri prin care să se vină la serviciu doar cu o parte din salariați, iar ceilalți să lucreze de acasă, este o măsură firească, de protecție și de respect față de ploiesteni

Prahova Mea

Publicat

pe

Doctor Raul C. Mureșan, directorul Departamentului de Neuroștiințe Experimentale și Teoretice, în cadrul Transylvanian Institute of Neuroscience, a făcut un calcul simplu. Din care reiese că este posibil, dată fiind viteza de propagare, ca într-un termen scurt milioane de români să fie infectați cu coronavirus. Dacă nu se respectă cu strictețe condițiile de izolare stabilite de specialiști. Cei care le încalcă nu sunt simple persoane inconștiente. Nu sunt doar iresponsabili. Sunt pur și simplu ticăloși. Și pot purta pe conștiință o viață întreagă povara victimelor pe care le-au făcut. Cu sânge rece. Și cu zâmbetul pe buze. Și cu o expresie de atotștiutori. De persoane care pretind că se sustrag în mod curajos și lucid unei isterii colective.

O cunoștință apropiată mi-a relatat în urmă cu câteva minute că intenționează să meargă la coafor. Pentru că, ce să vezi, avea programare. Are doi copii minori. Care nu mai merg la școală. Pentru că specialiștii și, apoi, instituțiile statului au stabilit că școala poate deveni un pericol de infecție. Și, prin urmare, decizia, după opinia mea luată destul de târziu, a fost ca elevii să rămână acasă. În condiții de izolare. Și să învețe utilizând mijloacele puse la dispoziție pe internet. Și de televizunea publică. Doamna însă ține musai să meargă cu copiii la coafor. Să-i coafeze și pe ei. I-am explicat că face ceva foarte rău. Mi-a răspuns senină că personalul de acolo este curat, respectă regulile de igienă și, ca atare, nu se poate contamina cu coronavirus. Așa o fi. Or fi curate coafezele și poate sunt curați toți clienții, fără nicio excepție. Dar, curați sau nu, aceștia pot fi purtători de coronavirus. Mai ales că, printre ei, sunt și expați, sunt și români veniți din străinătate. De fapt, locul respectiv este un focar virtual de infecție. Și presupun că, odată cu instituirea stării de urgență, toate saloanele de înfrumusețare vor fi sigilate.
Dar, până atunci, doamna în cauză se duce senină la coafor. Cu copiii după ea. Și îmi răspunde tăios: „Totul este o prostie! Sunteți paranoici cu toții. Ei bine, eu îmi asum pericolul. E viața mea și fac ce vreau cu ea. Iar copiii nu mor din coronavirus. O demonstrează statistica”. Poate că e așa. Poate că statistic, din pespectiva coronavirus, copiii sunt nemuritori. Numai că acești copii au bunici. Iar această doamnă are părinți. Acestora li se face dor. De fiică și de nepoți. Și se pot contamina. Iar statistica invocată de respectiva doamnă este la fel de implacabilă. Bătrânii care se îmbolnăvesc de cornavirus mor pe capete.
Cum ar fi ca, Doamne ferește, părinții doamnei să fie contaminați, iar unul sau amândoi să meargă în cele sfinte? Cum ar trăi această doamnă cu povara faptului că s-a comportat ca un ucigaș cu cânge rece? Ar da vina pe soartă? Ar spune că viața părinților ei a fost jucată la un soi de ruletă rusească? Poate că ea se va împăca într-un târziu cu propria conștiință. dar ce vor simți nepoții, respectiv copiii doamnei, aflând că, după ce s-au dus de mănuță cu mămica la coafor, i-au contaminat fără să vrea pe bunici și le-au luat viața. Acești copii cum vor trăi cu o asemenea povară?
Cred că întâmplări de acest fel sunt nenumărate. De aceea, admir comunitățile disciplinate, care au cultura necesară de a se conforma regulilor sabilite de specialiști. De specialiștii din lumea întreagă. Care sunt perfect conștienți că nu trăim într-un scenariu de Hollywood. Într-o poveste inventată de unii pentru a panica planeta și pentru a-și atinge nu știu ce obicetive malefice. Acești savanți din lumea întreagă trăiesc în realitate. Ei sunt cei care au dictat și dictează în continuare statelor regulile, în fața cărora trebuie să se conformeze toți cetățenii.
Am văzut cu toții o imagine dramatică. Pentru prima dată, marea piață a Vaticanului era goală. Iar Papa Francisc li s-a adresat oamenilor exclusiv prin intermediul televiziunii și rețelelor electronice. Slavă Domnului că le avem! Și i-am admirat pe italieni, care s-au trezit târziu. Dar s-au trezit. Tot ieri am văzut Sibiul încremenit. Un oraș pustiu. Oamenii au înțeles că trebuie să se izoleze fiecare la el acasă. Pentru că numai astfel poate fi încetinită propagarea virusului, în așa fel încât medicii, și ei afectați de pandemie, să aibă timpul necesar pentru a trata rând pe rând cazurile grave. Salvând câte vieți pot. Iar savanților li se oferă timpul necesar pentru a descoperi vaccinul adecvat.
Aș vrea din tot sufletul să văd că și marea comunitate a cetățenilor din București, cel mai lovit oraș din România, are capacitatea de a se comporta civilizat. În respect față de viețile lor și ale celorlalți. Dacă e bine ca străzile să rămână pustii, dacă este necesar ca mall-urile să se golească, dacă este indispensabil ca sălile de fitness, restaurantele, discotecile, barurile, saloanele de înfrumusețare, etc. să se închidă, atunci să se închidă, pentru numele lui Dumnezeu! Altfel cuvântul „solidaritate” nu mai are niciun conținut. Și nu ne mai rămâne decât să ne comportăm ca animalele.(Sorin Roșca Stănescu)

Exclusiv

Guvernul României a cheltuit în decembrie, pe datorie, în numai 6 zile, întreaga sumă încasată de statul român pentru privatizarea Petrom!

Prahova Mea

Publicat

pe

Dan Barna, plictisit, a deschis ieri ședința Bursei de Valori București. Nu e de mirare că principalii indici au scăzut, doar piața de capital e prima care reacționează la semnale! În plus, daca tragea Barna un pic mai tare de clopotul ăla care arată ca naiba agățat de tavan, îi dădea și un pumn în față lui Năsui. În altă ordine de idei, ședința de ieri a BVB a fost dedicată, prin deschidere, fondului Proprietatea care a aniversat zece ani de la listarea la BVB. ,,Ideea” Fondului Proprietatea – a fost promovată (vârâtă) prin Călin Popescu Tăriceanu iar despagubirile din Fondul Proprietatea s-au dovedit extrem de productive pentru o mana de samsari si talhari, dar pentru prea putin din cele peste 200.000 de persoane abuzate de regimul comunist si care ar fi urmat sa fi despagubite. Oricum, de 10 ani Fondul este listat la Bursa, ceea ce pare să fi îmbunătățit semnificativ guvernanța companiilor în care este acționar. Acum însă, la 10 ani de listarea fondului fondat în 2005 sub tutela lui Tăriceanu cred ca are valoare de simbol faptul că fix în aceeași zi, Călin Popescu Tăriceanu este inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari (pentru licente Microsoft). Așteptăm vești și de la Dan Barna în urma anchetelor privind ,,absorbția” de către el, de către soră și de către ații a fondurilor europene: ,,ce belșug se anunță”. Sunt convins că așa zicea și Tăriceanu la înființarea (nu la listarea) Fondului Proprietatea, care până la ,,privatizarea” managementului, a fost condus de tot soiul de dubioși. Mai jos veti gasi si un scurt interviu din anul listării cu ambasadorul SUA de la acel moment în România, Mark Gittenstein, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

NOAPTEA MINTII/Doar in „Republica Ploiesti”/Instanta confirma ordonanta procurorului ca inculpatul sa nu ia legatura cu el, insusi….

Prahova Mea

Publicat

pe

Doar in Republica Ploiesti/Instanta confirma ordonanta procurorului ca inculpatul sa nu ia legatura cu el insusi….

Fara alte comentarii, asta este justitia din Prahova si cardasia procurorilor cu judecatorii…

Cum respecta prahoveanul – inculpat L. Marius masura controlului judiciar? (Cristina T.).

Notes_210127_103853(1)

Articolul NOAPTEA MINTII/Doar in „Republica Ploiesti”/Instanta confirma ordonanta procurorului ca inculpatul sa nu ia legatura cu el, insusi…. apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Unde e transparența?/România va ajunge la datorie publică de 108% din PIB/Cel mai mare deficit bugetar vreodată, din istorie

Prahova Mea

Publicat

pe

Unde e transparența? Alaltaieri, 25 ianuarie 2021, Ministerul Finanțelor trebuia să publice execuția bugetară pentru anul 2020. Adică să vedem deficitul și cheltuielile. Ghiciți ce: nu l-au publicat. Ghiciți de ce: nu le iese totalul. Adică, cei de la ministerul de finanțe nu știu cum să vopsească cifrele și să ascundă cheltuielile reale astfel încât să le iasă un deficit bugetar sub 10%. Da, ați citit bine: 10% din PIB. Cel mai mare deficit bugetar vreodată, din istorie, în condițiile în care de banii ăștia au făcut #nimicpentrupopulație. Peste 100 de miliarde de lei datorie nouă pusă în 2020 peste datoria veche. Vă spuneam încă din 1 noiembrie  că în 11 luni România a făcut mai multă datorie publică decât în primii 19 ani de la Revoluție. Iar în noiembrie și decembrie dezmățul (fără raționalizare) a continuat și de aceea, în mod real, deficitul bugetar al României a depășit 10% din PIB în 2020, indiferent dacă ei vor raporta cu întârziere 9,7 sau 9,8. Și vă mai spuneam ceva: că în 2025, România va ajunge la datorie publică de 108% din PIB. La două luni după, în 30 decembrie, și Comisia Europeană a confirmat ceea ce vă anunțam eu în premieră: că ne îndreptăm cu vitează spre 100% datorie publică. Iar bugetul pentru 2021 încă nu este gata ceea ce este INACCEPTABIL. Și știți de ce? Pentru că nu le iese totalul, dezvaluie analistul economic Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Articolul Unde e transparența?/România va ajunge la datorie publică de 108% din PIB/Cel mai mare deficit bugetar vreodată, din istorie apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

EvenimentO zi inainte

De ce sa alegi un studio foto pentru fotografiile de nunta

O sedinta foto intr-un studio foto bucuresti profesionist ar putea fi utila daca doresti sa aflii mai multe despre fotograf pentru...

Eveniment2 zile inainte

De ce lucruri trebuie patronii de restaurante să țină cont în această pandemie

Pandemia a lovit crunt industria HoReCa și lucrurile nu sunt pozitive nici acum, în 2021. Toată lumea așteaptă cu inima...

Afaceri3 zile inainte

Elemente personalizate din piele pentru barista, bucătari, barbers

Când îți pui un șorț fabricat din piele, modul de lucru al bucătarului sau barmanului devine activ. Te simți motivat și...

EvenimentO săptămână inainte

Rochii de mireasa – cum sa o alegi pe cea potrivita

Unul dintre cele mai incitante momente este alegerea rochiei de mireasa , pentru ca sigur vrei sa arati uimitor in...

EvenimentO săptămână inainte

Toate au trecut pe lume, numai răul a rămas…

Contrariul și Comparația sunt tipare mentale individual prestabilite. Am cunoscut multă lume în mod nemijlocit, prin discuții față către față,...

Eveniment2 săptămâni inainte

Omagiul adus marelui poet național Mihai Eminescu

Organizația județului Constanța a PRN apreciază programul organizat la Mânăstirea Dervent în seara de 15 ianuarie prin care a fost...

Eveniment2 săptămâni inainte

Samsung Galaxy S21 Ultra: Experiența supremă pe un smartphone conceput pentru a fi epic

Galaxy S21 Ultra oferă cel mai avansat și inteligent sistem de camere, cel mai luminos și mai inteligent display folosit...

Eveniment2 săptămâni inainte

Partidul Ecologist Român salută poziția ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Tánczos Barna cu privire la faptul că “tăierile ilegale reprezintă criminalitate organizată”

Partidul Ecologist Român salută poziția ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Tánczos Barna cu privire la faptul că “tăierile ilegale reprezintă...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cadourile – o scurtă incursiune în istorie și o analiză modernă

Te-ai întrebat de ce oferim daruri? O scurta privire in istoria noastra, ca omenire, ne poate arăta o mulțime de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Urmeaza sa devii parinte? Prinde reducerile la cele mai cautate modele de carucioare 3 in 1

Din seria celor mai practice obiecte si accesorii necesare in ingrijirea copiilor pana la varsta de 3 ani, fac parte...

Eveniment2 săptămâni inainte

Business in transport – Ziarul Nationalul

Business-urile moderne din transport merg de la afacerile personale de mutari mobila si servicii de stocare, la operatiuni de transport...

Eveniment2 săptămâni inainte

Viitor si horoscop – Ziarul Nationalul

Incontestabil, oamenii au fost mereu interesati, intr-o forma sau alta, de ceea ce le rezerva viitorul, mereu s-au intrebat ce...

Eveniment2 săptămâni inainte

Lansare impresionantă la CES 2021: TCL revoluționează piața televizoarelor cu noua generație de Mini-LED OD ZeroTM

TCL își consolidează statutul de lider și pionier în industria televizoarelor aducând tehnologia viitorului în casele iubitorilor de TV din...

Eveniment3 săptămâni inainte

Vrei sa construiesti o casa? Apeleaza la proiecte de casa de la Planex.ro pentru a nu plati mai mult decat trebuie

Se spune ca pentru a construi o casa trebuie sa investesti o suma foarte mare de...

Eveniment3 săptămâni inainte

Produsele viitorului la Consumer Electronic Show 2021 TCL cucerește piața electrocasnicelor prin noua generație de Mini-LED și tehnologiile Future Display

Sub deviza #ExperienceMore, TCL prezintă cele mai noi echipamente dotate cu inteligență artificială (AI) și dispozitive de zi cu zi,...

Eveniment3 săptămâni inainte

Partidul Ecologist Român îl somează pe ministrul Transporturilor să accelereze lucrările autostrăzii Ploiești- Brașov

Partidul Ecologist Român îl somează pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, să accelereze lucrările autostrăzii Ploiești- Brașov, tinand cont de avizul...

Eveniment3 săptămâni inainte

PER acuză pe deplin fondat :”Referendumul ignorat este răsfăț democratic pe bani publici”

Importanța rezultatului unui Referendum tinde către zero pentru politicienii din România. Ne este deja cunoscut ca demnitarilor noștri le place...

Eveniment3 săptămâni inainte

Partidul România Noastră ia atitudinea adecvată în cadrul atacurilor împotriva IPS Teodosie și a intoxicării mediatice

Organizația Județeană Constanța a Partidului România Noastră dezminte încălcarea restricțiilor impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa prin OSDSU nr....

Știrile Săptămânii