Connect with us

Exclusiv

Pirlog vrea sa-i defileze pe Scutea si pe Licu

Prahova Mea

Publicat

pe

Celebrul procuror #rezistent Bogdan Ciprian Pirlog – prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – ne obliga sa marcam o premiera in istoria Luju.ro: prima editie cu trei vorbe de fumoar dedicate aceleiasi persoane. In primul rand, trebuie sa va spunem ca Pirlog si-a luat o stachie din partea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii chiar marti, 7 aprilie 2020. Totusi, nici CSM nu este de aplaudat, intrucat i-au trebuit 11 luni ca sa-l puna la punct pe Bogdan Pirlog si pe alti doi procurori hashtagisti.

CSM a avut nevoie de 11 luni ca sa le ia apararea procurorilor SIIJ, dezvaluia Lumea Juridica.
Consiliul Superior al Magistraturii a avut nevoie de unsprezece luni ca sa le ia apararea procurorilor din Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.
Mai precis, CSM a publicat marti, 7 aprilie 2020, Hotararea nr. 43 din 5 martie 2020, prin care a aparat independenta magistratilor SIIJ, dupa ce acestia sesizasera Consiliul in data de 3 aprilie 2019 cu privire la declaratiile facute de catre trei procurori-activisti.
Este vorba despre procurorii Bogdan Ciprian Pirlog (foto 1) – prim-adjunctul Parchetului Militar Bucuresti – si Sorin Marian Lia (foto 2) – prim-procurorul Parchetului de pe langa Judecatoria Corabia –, co-presedinti ai Asociatiei Initiativa pentru Justitie, precum si despre procurorul DNA Cosmin Iordache. CSM a stabilit ca toti trei au facut afirmatii nepotrivite la adresa SIIJ: primii doi intr-un comunicat al AIJ, iar al treilea intr-un interviu.
Plenul CSM a solutionat pozitiv solicitarea procurorilor SIIJ cu 10 voturi „pentru”, 5 „impotriva” si un vot nul.
Cele mai importante pasaje din hotararea CSM:
„Analizand afirmatiile domnilor procurori Pirlog Bogdan si Lia Sorin (…), precum si afirmatiile facute de domnul procuror lordache Cosmin cu ocazia interviului acordat la data de 01.04.2019, din perspectiva compatibilitatii cu libertatea de exprimare, Plenul apreciaza ca acestea sunt de natura sa genereze suspiciuni cu privire la independenta si impartialitatea procurorilor din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, numirea lor si, nu in ultimul rand, in ceea ce priveste sistemul judiciar in ansamblul sau.
Mai mult, afirmand ca prin infiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie a fost instituit un mecanism de control si presiune asupra magistratilor, iar aceasta sectie speciala de ‘represiune impotriva magistratilor’ ‘apare ca fiind infiintata din doua motive principale: pe de o parte, pentru a asigura impunitatea magistratilor corupti, agreati de putere, (…) pe de alta parte, pentru a actiona ca un organ represiv, care sa poata fi folosit impotriva magistratilor incomozi (…)’, in conditiile in care aceasta sectie a fost infiintata prin vointa unicei autoritati legiuitoare, respectiv a Parlamentului Rornaniei, prin Legea nr. 207/2018, fiind promulgata de presedintele Romaniei la data de 20.07.2018, si trecand controlul de constitutionalitate post-promulgare, domnii procurori Pirlog Bogdan si Lia Sorin acrediteaza ideea indepartarii acestei structuri de la un scop legitim, fiind sugerata lipsa de independenta a magistratilor procurori din cadrul acestei sectii, in instrumentarea dosarelor, in afara cadrului legal, fiind pusa sub semnul intrebarii si procedura de numire.
Totodata, afirmatiile domnului procuror lordache Cosmin care, la aceeasi data de 01.04.2019, a sustinut ca ‘Temerea e, in primul rand, ca SIIJ a aparut pentru aducerea in „matca lor constitutionala” a magistratilor cu gura mare sau care au deranjat oameni politici’ depasesc limitele unor critici admisibile si constituie, in mod evident, elemente de natura a afecta autoritatea de care magistratii ar trebui sa se bucure in exercitarea functiei.
Impactul afirmatiilor celor trei procurori este cu atat mai puternic, cu cat provin din interiorul sistemului, fiind concertate prin aparitia lor in cursul aceleasi zile.
Atat afirmatiile publice facute de domnii procurori Pirlog Bogdan si Lia Sorin, cat si cele facute de domnul procuror lordache Cosmin reprezinta, in fapt, opinii personale tendentioase, de natura a pune in discutie credibilitatea procurorilor din cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, incercandu-se acreditarea ideii unei functionari anormale si incorecte a sistemului judiciar, pe componenta de exercitare a atributiilor de serviciu ce le revin procurorilor Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, parte a mecanismului justitiei, in sensul ca instrumenteaza dosare penale irnpotriva magistratilor incomozi si pentru aducerea in ‘matca lor constitutionala’ a magistratilor cu gura mare sau care au deranjat oameni politici, si nu pe baza de probe. De altfel, dupa cum s-a evidentiat in considerentele expuse anterior, aceste afirmatiile ale domnilor procurori, anterior expuse, nu au nici un suport probator.
Prin urmare, desi preocuparea legitima asupra functionarii justitiei este justificata, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii apreciaza ca remarcile proferate, nesustinute probator, cu conotatii grave; limbajul inadecvat utilizat in aprecierea colegilor, precum si acreditarea ideii numirii unor procurori in functii de executie / de conducere in cadrul Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie in afara cadrului legal depasesc limitele unor critici admisibile si sunt de natura sa produca un impact negativ asupra credibilitatii sistemului judiciar, aducand atingere independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”.

Exclusiv

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Prahova Mea

Publicat

pe

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD

„Apel catre comunitățile de romi din județul Prahova și către liderii Partidei Romilor Prahova. Va rog , ca in data de 27 septembrie 2020, să vă mobilizați și să ieșiți la vot, asa cum sunteti învățați. Stiu că sunteți responsabili și vreți ca noi sa o ducem mai bine. PSD a fost aproape de noi întotdeauna, de aceea noi considerăm că acest partid cu o doctrină de stânga, care ne-a aparat drepturile, merită votat.
De aceea vin cu rugămintea la dumneavoastră, pentru a ii ajuta pe acești oameni, pentru că eu fac echipă cu dânșii, fiind candidat la Consiliul Judetean Prahova pe listele Partidului Social Democrat.
Va promit ca voi fii alături de dumneavoastră ori de câte ori este nevoie, asa cu am demonstrat- o întotdeauna. Si, să nu uităm de Președintele nostru dnul Bogdan Toader, un om cu o mare valoare, cu un caracter mai rar întâlnit, un om popular și modest care a fost alături de oamenii necăjiți. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ati fost alături, mulțumesc colegilor mei care au fost alături de noi in această campanie electorală .
Votați PSD!
Votați BOGDAN TOADER! (Ionel Marghiolescu).

Articolul COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Prahova Mea

Publicat

pe

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul luni octombrie la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

În perioada 12 – 19 octombrie, regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

În săptămâna 19 – 26 octombrie, cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Prahova Mea

Publicat

pe

Bogdan Toader: Am bucuria să vă informez că a fost finalizată construcția clădirii Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Ploiești, cunoscută sub denumirea Școala Specială nr. 1.

Practic, aceasta devine primul imobil, cu destinația unitate de învățământ, construit de la zero în municipiul Ploiești, după anul 1990, cu fonduri guvernamentale, prin PNDL, și de la bugetul local al Consiliului județean Prahova.
În scurt timp, aceasta va fi dotată și utilată cu tot ce este necesar pentru ca elevii cu nevoi speciale, diagnosticați cu afecțiuni din spectrul autist, cu sindromul Down, schizofrenie sau cu probleme locomotorii să poată învăța în condiții adaptate nevoilor lor, într-un sediu modern, cu săli de terapie educațională, kinetoterapie, logopedie etc, săli de educație fizică, laboratoare, săli de mese, cabinete medicale specifice și nu numai.
Pentru că învățământul special revine atribuțiilor Consiliului Județean Prahova, noi nu ne-am oprit aici! Ci avem în implementare construcția a alte două astfel de școli speciale în Breaza și Filipeștii de Târg, din fonduri europene deja accesate.
Elevii prahoveni cu nevoi speciale merită servicii de educație la standarde europene, adaptate pentru dezvoltarea lor armonioasă!

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment3 zile inainte

Seturi de dus promotionale: profita de oferte pentru a-ti renova baia

  Interesul romanilor pentru renovarea locuintelor a crescut in aceasta perioada, datorita timpului petrecut in izolare. In acelasi timp, ofertele...

Eveniment2 săptămâni inainte

Reparatii usi sector 5 – solutia ideala pentru urgente

Locuinta sau biroul tau are o usa defecta care nu se mai inchide sau deschide corespunzator?...

Eveniment2 săptămâni inainte

Președintele PER Dănuț Pop întreabă opinia publică :”Partidele mari pregătesc fraudarea alegerilor?”

Partidul Ecologist Român acuză partidele mari că s-au aliat să elimine șansa partidelor neparlamentare din cursa alegerilor locale.   De...

Eveniment3 săptămâni inainte

Gala Merito pentru educaţie de calitate

Autor: Prof. Claudia Bota  Profesorii valoroși din România sunt din ce în ce mai puțini din lipsă de recunoaștere și...

Eveniment3 săptămâni inainte

Gama de dispensere de dezinfectare maini

dispensere de dezinfectare maini Comisia Romana de Sanatate recomanda sa ne spalam pe maini cu apa si sapun de fiecare...

Eveniment3 săptămâni inainte

Spitale internaționale. Turcia. Memorial Bahçelievler Hospital  

După o perioadă care a bulversat întreaga lume, a venit momentul să ne mutăm atenția pe lucruri cu adevărat importante...

Social4 săptămâni inainte

Save Alexa! Asociația Ensar Duman lansează o super tombolă pentru salvarea unei fetițe de 11 luni diagnosticată cu o boală gravă

Asociația Ensar Duman lansează o Super Tombolă pentru #Alexa, o fetiță de doar 11 luni, diagnosticată cu amiotrofie spinală de...

Eveniment4 săptămâni inainte

Ghid SEO On Page-Star Marketing

cum sa optimizam site-ul on page Optimizarea conținutului pe măsură ce îl creați, monitorizarea performanței acelui conținut și re-optimizarea pe...

Eveniment1 lună inainte

Ecologiștii cer Guvernului să stopeze subvențiile date partidelor parlamentare și să includă, pe lângă programul ”Cornul și Laptele”, și programul ”Masca și Dezinfectantul”

Ecologismul propune o nouă atitudine etică ce pune pe primul loc libertatea individuală, demnitatea pentru toţi, dreptul la afirmare plenară...

Eveniment1 lună inainte

Mesaj de felicitare și susținere a social-democraților din partea P.R.N a organizaţiei judeţene Constanţa

Partidul România Noastră este o nouă formațiune politică, având un caracter explicit naționalist, înființat de către Ovidiu Danteș (Președinte fondator...

Eveniment1 lună inainte

Ecologiștii vin în apărarea lucrătorilor din diaspora-«Sclavia românilor trebuie să înceteze»

În actualul context de criză economică și socială, de creștere a gradului de sărăcire a populației, de degradare a sistemului...

Eveniment1 lună inainte

Lansarea candidaturii domnului Nicolae Ciocîrlan din partea PER la Limanu

În data de 23 august 2020, președintele Partidului Ecologist Român Organizația Limanu-domnul Nicolae Ciocîrlan – și-a lansat candidatura la funcția...

Eveniment1 lună inainte

Dănuț Pop: „Virusul nu ține cont de clasa socială! Școlile trebuiesc dotate cu măști pentru TOȚI COPII!”

Ecologiștii cer Guvernului să asigure măști pentru toți copii care vor merge la școală. Partidul Ecologist Român se declară îngrijorat...

Exclusiv1 lună inainte

Cum se oferă trandafiri lungi?

Dorești să surprinzi sau să îți încânți partenera de viață? OK Flora este o florărie online în care poți comanda trandafiri...

Eveniment1 lună inainte

Antonie Solomon, PER: „Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot!”

Antonie Solomon și-a depus candidatura pentru Primaria Craiova din partea Partidului Ecologist Român. Vineri, 14.08.2020, fostul primar al Craiovei, Antonie...

Eveniment2 luni inainte

Avantajele si dezavantajele site-urilor de dating

Exista multe controverse in a sti daca exista avantaje in utilizarea serviciilor site-urilor de intalniri pe Internet sau a ceea...

pariuri fotbal pariuri fotbal
Sport2 luni inainte

Iata de ce optiunea de “total goluri” este atat de populara in ofertele de pariuri fotbal!

Ofertele de pariuri fotbal sunt deosebit de populare printre pariorii din tara noastra. Nu neaparat multumita spectacolului oferit de meciurile...

Social2 luni inainte

Ce concluzii a tras Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești, legat de ultimele zile?

Pentru cei care nu știu încă, Gherzan este un individ foarte activ atât in zona educației, cât și în zona...

Știrile Săptămânii