Connect with us

Exclusiv

MEDIC DE TOP DEZVALUIE: DECIZIA INCHIDERII BISERICILOR A FOST A PNL, NU A LUI ARAFAT

Prahova Mea

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

După ce pe 3 mai dezvăluiam schema de ”devalizare definitivă” a companiei de stat CFR Marfă, structurile informative au început să își pună întrebări. Ce-i drept, numele grele implicate în acest ”ghem” transpartinic de interese majore, plecând de la o sumă netă de pornire de 570 de milioane euro- de la fostul șef al ANAF, Bogdan Stan și până la ”beneficiarul final”, miliardarul Gruia Stoica- sunt ”legendate” la vârful sistemului ca fiind ”indestructibile” în fața oricărei anchete. Dar, uite că ”șurubul” începe totuși să se strângă…
Oare Gruia Stoica s-o bucura de ”războiul fratricid” dintre CFR Infrastructură și CFR Marfă?
Chiar dacă, într-adevăr, ”cheița” a fost întoarsă de la Bruxelles, de acolo de unde mai marii Comisiei Europene avertizează autoritățile de la București ca până la data scadentă de 25 august 2020 să recupereze 570 milioane de euro. Sumă considerată printr-o decizie definitivă a Comisiei Europene drept ajutor de stat în ”afacerea suveică” derulată cu sprijinul tacit al ”săgeților” de la ANAF și Curtea de Conturi între două companii de stat al căror acționar majoritar este Ministerul Transporturilor. Însă sperând că ”plata” se va face la grămadă, de la buget, după 25 august, atunci când guvernanții vor începe să plângă din nou cu lacrimi de crocodil, pe modelul plăților efectuate către frații Micula, cum că nu mai au ce face, artizanii acestei uriașe scheme financiare se feresc ca de tămâie să răspundă la întrebările gata pregătite pentru ei. Și care trebuie să li se pună și oficial, dar până pe data de 25 august, atunci când România pur și simplu va fi aruncată în aer de o devastatoare procedură de infringement în domeniul Transporturilor! Totul doar pentru ca niște băieți deștepți să încaseze un comision de aproape șase milioane de euro iar compania de stat CFR Marfă să poată fi depusă cu totul pe tava concurenței private!
Devalizarea SNTFM CFR MARFĂ SA
Iată că în ciuda eforturilor ”logistice” disperate de a se acoperi dedesubturile care au făcut ca două companii de stat, CFR Infrastructură SA și SNTFM CFR MARFĂ SA să se ”devoreze” între ele spre beneficiul de sute de milioane de euro a concurenței private se înmulțesc deja notele informative pe acest subiect.Și care scot la iveală nu doar cum a fost posibilă o asemenea manevră, dar și cum se acoperă urmele prin ”încăpățânarea” de a nu da drumul la raportul controlului Curții de Conturi de către ”supervisor”-ul Bogdan Stan. Același care, din fosta sa calitate de președinte al ANAF se pare că s-a aflat ”la serviciu” și la declanșarea crizei de la CFR Marfă. Iar ultima informare deja parvenită beneficiarilor legali completează o mare parte din acest ”puzzle” prin care statul român tocmai ce este pe cale să piardă 570 milioane de euro: ”Pe 04.02.2020, în dosarul nr. 969/3/2020, înregistrat pe rolul Tribunalului București se pronunță încheierea de deschidere a procedurii de concordat preventiv al SNTFM CFR MARFĂ SA, fiind desemnat administrator concordatar provizoriu CITR Filiala Ilfov SPRL. Pe 12.03.2020, în același dosar se omologhează proiectul de concordat preventiv propus de SNTFM CFR MARFĂ SA.
Bogdan Stan are de dat multe explicații
Însă compania intră în procedura de concordat preventiv înainte ca DGAMC să recupereze valoare datoriilor restante cu titlu de principal ale SNTFM CFR MARFĂ SA față de ANAF din 2010 și până la conversia creanțelor în acțiuni în 2013, cât și valoarea datoriilor restante cu titlu de principal ale SNTFM CFR MARFĂ SA față de CFR Infrastructură SA, valori apreciate drept ajutor de stat incompatibil prin Decizia Comisiei Europene pronunțată în dosarul cu număr de caz SA.43549. De altfel, Comisia a concluzionat că finanțarea publică acordată de România societății SNTFM CFR MARFĂ SA este incompatibilă cu normele UE privind ajutoarele de stat. Și, prin urmare trebuie să fie recuperată o sumă de 570 milioane de euro. Revenind la DGAMC, acesta este organul fiscal care administrează societatea și are atribuții în ceea ce privește aplicarea măsurilor de executare silită pentru recuperarea ajutorului de stat incompatibil. Termenul stabilit de Comisia Europeană fiind 25.08.2020. Nerespectarea termenului de recuperare a ajutorului de stat incompatibil conducând la declanșarea procedurii de infringement împotriva României. Cu toate acestea, pe de o parte, suma reprezentând ajutor de stat incompatibil de restituit statului român nu este consemnată în proiectul de concordat preventiv al SNTFM CFR MARFĂ SA! Nefiind astfel recunoscută drept o creanță datorată și, ca atare, nu se propune nicio modalitate de plată a acesteia! Iar pe de altă parte, proiectul de concordat preventiv nici nu a fost comunicat către DGAMC în vederea exprimării votului de susținere sau de respingere a proiectului de concordat preventiv! Acestea fiind de altfel și motivele pentru care DGAMC a promovat apel împotriva hotărârii prin care a fost omologat concordatul preventiv propus creditorilor de SNTFM CFR MARFĂ SA, apel nesoluționat însă până acum.
Cine plătește pentru procedura de infringement ce va fi declanșată de Comisia Europeană?
De asemenea, mari probleme ridică și tabelul de creanțe întocmit în procedura concordatului preventiv deschisă în dosarul nr.969/3/2020. Și unde, potrivit documentelor intrate în posesia noastră, creanța cu care DGAMC este înscris la masa credală este de aproximativ 127,5 milioane lei. Iar modalitatea în care a fost propusă restituirea acestei sume este prin eșalonare, atât în perioada celor 24 de luni de concordat preventiv, cât și ulterior finalizării celor 24 de luni! În perioada post concordat figurând o sumă de aproximativ 50 milioane lei de restituit. Mai mult decât atât, deși prin proiectul de concordat preventiv se afirmă că modalitatea de eșalonare a creanței ANAF a fost agreată în prealabil, DGAMC susține în apelul promovat că nici la data supunerii spre aprobare a proiectului și nici la data omologării sale nu exprimase acordul de eșalonare a creanței datorate de SNTFM CFR MARFĂ SA! Important de avut în vedere fiind și faptul că în perioada de desfășurare a concordatului preventiv nu se poate deschide procedura de insolvență împotriva debitorului SNTFM CFR MARFĂ SA, dar și că toate procedurile de executare silită sunt suspendate”!
Fără selecție de oferte!
De asemenea, un alt ”mister” care a pus serios pe jar structurile abilitate este cel referitor la practicianul în insolvență desemnat administrator concordatar, CITR FILIALA ILFOV SPRL, întrucât debitoarea SNTFM CFR MARFĂ SA nu a organizat obligatoria procedură a selecției de oferte! Dar se va stabili și cum a fost posibilă o asemenea decizie motivată doar printr-o halucinantă explicație gen” lucrăm doar cu firma noastră de casă”! Cert este însă doar că pentru atribuțiile exercitate de aceasta în calitate de administrator concordatar, SNTFM CFR MARFĂ SA va plăti lunar 21.000 euro + TVA, timp de 24 de luni, onorariu de succes 1% + TVA din sumele stinse în cadrul planului de concordat, precum și suma de 170.000 + TVA pentru proiectul de concordat depus și omologat în instanță.
Cine răspunde?
Până la urmă, în ciuda tuturor ”legendărilor” celor implicați în devalizarea CFR MARFĂ, cineva tot va trebui să răspundă la următoarele întrebări. Și cu cât mai repede, cu atât mai bine, nemaifiind chiar atât de mult până la scadența din 25 august. Deci :
Care au fost criteriile de alegere a practicianului în insolvență pentru desemnarea în calitate de administrator concordatar? Onorariul de succes de 1% se va aplica și la suma de 570 milioane euro pe care SNTFM CFR MARFĂ SA va trebui să o plătească către statul român până la 25.08.2020?
Compania Națională a Căilor Ferate CFR SA-creditorul principal- este autoritate contractantă în sensul art.4 alin. (1) lit. b) din Legea 98/2016?
Dacă s-a comunicat de către ANAF prin DGAMC somația de plată a sumei de 570 milioane de euro stabilite prin decizia Comisiei Europene? Și dacă da, la ce dată? În caz contrar, care a fost impedimentul transmiterii somației?
Cine va plăti costurile declanșării procedurii de infringement împotriva României dacă ajutorul de stat nu este recuperat în acord cu Decizia Comisiei Europene?

Exclusiv

1 decembrie, Ziua Naţională a României/ La mulți ani României, tuturor romanilor si celor ce simt si gândesc românește!

Prahova Mea

Publicat

pe

Dragi compatrioți prahoveni,

De ziua noastră, a României noastre dragi, să ne amintim, mai înainte de orice, că suntem datori să o iubim cu bunele și cu mai puțin bunele ei, să ducem mai departe ceea ce am primit bun de la părinții, bunicii și strămoșii noștri și să construim un viitor mai bun copiilor noștri.

În această zi de sărbătoare, să ne amintim că România este fiecare dintre noi. Suntem, de aceea, datori să lăsăm deoparte ceea ce ne dezbină și să găsim ceea ce ne unește. Suntem datori să avem grijă unii de alții, dar și să avem grijă să nu ne privim unii pe alții ca pe un focar de infecție, în această perioadă grea. O perioadă pe care, cu mintea limpede și cu inima sus, vom reuși să o trecem cu bine. Așa să ne ajute Dumnezeu!

La mulți ani, prahoveni! La mulți ani, români! Trăiască România!

Cu drag (de voi și de țară) și cu sinceritate,

Echipa PMP-Prahova

 

Citeste in continuare

Exclusiv

De ce să alegi un laptop refurbished?

Prahova Mea

Publicat

pe

Laptopurile refurbished au devenit tot mai populare în ultimii ani în domeniul IT. România se numără printre țările cu cei mai mulți clienți care optează pentru acest tip de laptopuri iar motivele sunt multe. În primul rând, termenul refurbished înseamnă recondiționat, dar când vorbim de laptopuri nu te gândi la laptopuri care au fost făcute zob de către cineva și apoi altcineva le-a reparat. Laptopurile refurbished sunt laptopuri care arată și funcționează la standardele unui laptop nou. Cei care preferă să aleagă un laptop la un preț mai mic decât prețul unui laptop nou se întreabă dacă să opteze pentru un laptop second hand sau unul refurbished. Îți voi explica de ce este net superior un laptop refurbished față de unul second hand.

Laptop refurbished – Categorii

Categoriile laptopurilor refurbished sunt refurbished gold, silver, refurbished bronze și laptopuri second hand. Laptopurile second hand se află pe ultima poziție. Laptopurile refurbished din categoria gold sunt laptopuri care au poveniență din stocurile prea mari. Aceste laptopuri sunt din generațiile cele mai noi și, atât ca aspect cât și ca funcționalitate, sunt identice cu laptopurile noi. Pe locul doi se află laptopurile refurbished din categoria silver. Acestea sunt laptopuri care au fost expuse la raft în magazine sau au fost returnate în perioada de garanție.

De obicei, laptopurile din această categorie funcționează exact ca unul nou dar pot prezenta mici urme de uzură pe suprafața acestuia, dar nu pe display. Mai există și laptopurile refurbished din categoria Bronze, acestea fiind ori produse expuse la raft în magazine ori produse returnate în garanție de către companii și prezintă zgârieturi sau urme de uzură pe suprafață, dar nu pe display. Ultimul loc este ocupat de laptopurile second hand care sunt de obicei generații mai vechi și prezintă urme de uzură, însă funcționalitatea este normală iar prețul foarte mic.

Laptop refurbished – Avantaje

Un avantaj foarte mare atunci când cumperi un laptop refurbished este faptul că brokerii care vând astfel de produse evită brandurile necunoscute de laptopuri și se focusează pe brandurile cunoscute la nivel mondial și pe generațiile cele mai noi. De asemenea, un laptop refurbished poate fi complet nou provenind din suprastocurile unor magazine.

Alt aspect foarte important se referă la prețul unui laptop refurbished. La prețul la care poți achiziționa un astfel de laptop, care uneori poate fi chiar cu 50% mai scăzut decât același laptop cumpărat nou, ai ca variantă cumpărarea unui laptop second hand care este de generație mult mai veche și mult mai uzat, deci nu este rentabil.

Articolul De ce să alegi un laptop refurbished? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Hai ca au gasit vinovatul pentru inginerul dat afara de PNL!/Ati ghicit, e Pe-Se-De!/Si nu e o gluma!

Prahova Mea

Publicat

pe

Păi asta nu este divulgare de informații nedestinate publicității? Că mai are și folos necuvenit: voturi pentru Vela!

DNA ar fi trebuit să înceapă deja urmărirea penală împotriva lui Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne, pentru ca a dat de șase, prin purtătorul de cuvânt al MAI, grupărilor infracționale implicate în spălare de bani în legătură cu hoțiile cu permise auto de la Suceava. Dar DNA se face că se ceartă prin comunicate cu Marcel Vela, cel care a dat de șase. Povestea pe scurt este următoarea: cei de la DNA făceau percheziții azi la Suceava la ceea ce numesc ei un grup infracțional organizat care dădea permise și înmatricula pe șpăgi. Brusc, purtătorul de cuvânt al MAI a primit acceptul lui Marcel Vela să spună despre ce e vorba, în timpul perchezițiilor. Este evident că o grupare care ținea peste 1,2 milioane de Euro prin pereți, cash, nu este decât o interfață a unei grupări infracționale mai mari, prevenită prin dat de șase de Marcel Vela. Pe e altă parte, este necredibil ceea ce susține DNA, din punct de vedere al sumelor că ,,Modul de funcționare al acestui grup s-ar fi axat în primul rând pe coordonarea și planificarea activității de examinare practică a candidaților într-o asemenea manieră încât să asigure promovarea contra unor sume de bani cuprinse între 300-1500 euro la traseu, 3.000-6.000 euro la examinarea teoretică.”. Cum mă să dea cineva din Suceava 6000 de Euro ca să treacă un test grilă? Cum mă să fie șpaga la testul grilă de până la 20 de ori mai mare decât șpaga la traseu? Opinia mea: DNA, nemaifiind deocamdată sub protocol cu SRI, a dat peste o grupare infracțională care acționa local, dar sub cupola protecției unor lichele de la vârful Ministerului de Interne. Marcel Vela, nefiind informat de SRI în prealabil că DNA (care nu s-a mai împiedicat) ia urma acestei rețele, a făcut un gest de disperare: a dat de șase restului rețelei. Motiv pentru care DNA ar fi trebuit deja să se autosesizeze și să înceapă cercetarea penală, nu să se bată în comunicate, conchide analistul Radu Teodor Soviani. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment10 ore inainte

Alegerea celei mai bune jucarii in functie de varsta copilului

Toti parintii se intreaba cum sa aiba dreptate cand sa cumpere o jucarie sau cand o dau copiilor. Va oferim...

Eveniment6 zile inainte

Gazduire WordPress – de ce este cea mai buna varianta pentru tine si cum sa o alegi?

Servere VPS WordPress este cel mai utilizat sistem de gestionare al continutului din lume. Inca din primii ani de la...

Eveniment7 zile inainte

Principalele avantaje ale investiției într-un set de huse personalizate pentru telefonul tău mobil

Dacă nu reușești să te hotărăști în ceea ce privește investiția într-un set de huse personalizate, în acest articol ți-am...

Eveniment2 săptămâni inainte

4 combinatii de margele TOHO si margele Nisip in constructia bijuteriilor

Margelele folosite pentru constructia de bijuterii sunt de marimi si forme diverse. De asemenea au materiale naturale, precum lemnul sau...

Eveniment2 săptămâni inainte

Marian Vanghelie nu mai face parte din grupul partidelor reunite pe platforma PER

Partidul Ecologist Român anunță că începând de astăzi, 18.11.2020, PSDi, condus de Daniel Marian Vanghelie, nu mai face parte din...

Eveniment2 săptămâni inainte

Oferta de trusouri pentru botez din magazine online

Anul 2020 a fost cu siguranta un an atipic din foarte multe puncte de vedere.Daca pana in acest an botezul...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ecologiștii susțin protestul producătorilor autohtoni și a legumicultorilor

  Partidul Ecologist Român susține organizaÅ£iile producătorilor agricoli şi ale lucrătorilor în agricultură care scandează în PiaÅ£a Victoriei, în semn...

Eveniment2 săptămâni inainte

De ce ai nevoie de un pop up textil?

Atunci când ai nevoie ca mesajul tău să fie observat de cât mai multă lume care participă la o conferință,...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Viva H1003 LTE PRO/1 o nouă tabletă Allview, special concepută pentru școala online

Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează un nou model, Viva H1003 LTE PRO/1. Acest dispozitiv răspunde cu ușurință nevoilor...

Eveniment3 săptămâni inainte

Vinurile Bacanta accentueaza aroma mancarurilor!

Atunci cand mananci o friptura de vita preparata ca la carte nu poti consuma orice vin, ci unul rosu pe...

Eveniment3 săptămâni inainte

Ilie Rafael (PER): “L-am susținut pe domnul Popescu Cristian Piedone in campania locală si așteptăm să își ducă la îndeplinire promisiunile”

Ilie Rafael (PER): “L-am susținut pe domnul Popescu Cristian Piedone in campania locală si așteptăm să își ducă la îndeplinire...

Eveniment3 săptămâni inainte

Apel public al PER adresat tuturor să sprijine producătorii autohtoni și să boicoteze restricțiile privind închiderea piețelor

Partidul Ecologist Român face un apel public către asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor din România, să se alăture ecologistilor, să...

Eveniment4 săptămâni inainte

Salonul de coafura profesionala Antica Studio

Salon coafura Bucuresti Apeland la salon coafura Bucuresti Antica Studio vei avea o serie de avantaje incontestabile. O selectie individuala...

Eveniment4 săptămâni inainte

Alaturi de H2On, te bucuri de cea mai buna cafea Julius Meinl!

Dis-de-dimineata, imediat ce te-ai trezit, ori dupa o masa copioasa, ai nevoie de o cafea Julius Meinl, care sa iti...

Sport4 săptămâni inainte

Victor Hănescu a participat la Proiectul “Dăruim viață prin sport“

După acțiunile cu campionii mondiali și cea mai bună jucătoare din lume de la Bușteni și cea în care foști...

Sport4 săptămâni inainte

Foști internaționali au jucat în meciul caritabil dintre naționalele jurnaliștilor și artiștilor

  Foștii fotbaliști Adrian Pitu, Constantin Schumacher, Daniel Chiriță și Marius Mitu au jucat în meciul demonstrativ dintre naționala de...

Eveniment1 lună inainte

Ingrijeste-ti gradina mai usor cu ajutorul sistemelor de irigatii potrivite

  Te-ai saturat sa dedici prea mult timp incercand sa uzi intreaga gradina in timp ce exista atat de multe...

Eveniment1 lună inainte

Allview va lansa campania Black November

    Allview va lansa campania Black November Allview anunță lansarea campaniei Black November, o abordare diferită a campaniilor de...

Știrile Săptămânii