Connect with us

Viața în Prahova

Tot ce trebuie sa stii despre vodka

Publicat

pe

Daca esti pasionat de vodka si iti achizitionezi frecvent bautura ta preferata din magazinul online BeiCeVrei, probabil te-ai intrebat macar odata care este istoria din spate si cum a ajuns atat de populara. Originile sale nu pot fi stabilite cu exactitate, dar se crede ca provine din regiunile cerealiere din Polonia, Rusia si Ucraina. Iata cateva informatii care te vor ajuta sa afli mai multe despre aceasta bautura!

Ce este vodka?

Termenul provine din limbile slave din Europa de Est si este un diminutiv pentru „voda” care inseamna apa. Cuvantul englezesc cu „v” este preluat din limba rusa, dar unele limbi inca folosesc „wodka” in scris.

Denumirea a fost creata datorita asemanarii cu apa si a faptului ca este o bautura arzatoare, astfel ca multe persoane nu o puteau consuma fara sa fie amestecata cu alt lichid. Prima dovada a proceselor de distilare provine din Mesopotamia, fiind veche de mii de ani.

Initial, bautura spirtoasa a fost doar un produs care se amesteca cu ierburi sau condimente pentru tincturi medicinale. Oamenii si-au dat seama rapid de faptul ca are proprietati antibacteriene si au folosit apoi tehnici de perfectionare in Arabia, spre sfarsitul primului mileniu. Se spune ca profesorul rus Dmitri Mendeleev a fost cel care a reusit sa creeze procesul de fabricatie cu un continut de 40% alcool.

 

Care este procesul de productie?

Multe persoane cred ca aceasta bautura este facuta din cartofi. Informatia este corecta doar in unele cazuri, deoarece exista si alte materii prime care se pot folosi. Astfel, in compozitie pot exista si cereale fermentabile, cum ar fi grau sau secara.

Procesul de productie incepe prin fierberea produsului cules si amestecarea acestuia cu apa. Amidonul trebuie sa fie descompus pentru a putea fi transformat in zahar. Ulterior, se adauga drojdie si se produce alcool ca urmare a fermentatiei. Acest proces dureaza 2-4 zile.

Dupa aceea, urmeaza etapa de distilare. Aceasta actiune poate fi repetata pentru a rafina vodka si a elimina substantele nedorite. In majoritatea tarilor, acest lucru trebuie facut de cel putin trei ori pentru a putea comercializa produsul sub forma legala.

In final, se adauga apa pentru a reduce alcoolul la procentul dorit. Produsul rezultat nu are gust sau culoare. De aceea, trebuie filtrat printr-o substanta naturala precum carbunele. In felul acesta, se elimina impuritatile.

Unele branduri utilizeaza si fructe in procesul de creatie sau folosesc arome artificiale. Aceasta categorie este denumita de experti „Stilul de Est”, in vreme ce gustul neutru este considerat cel clasic si se regaseste mai mult in partea de Vest.

Vodka nu se pastreaza in butoaie de lemn, precum se intampla cu whisky-ul. In schimb, aceasta este tinuta in rezervoare din otel sau sticla. Din acelasi motiv, ea ramane in stare limpede inclusiv cand ajunge in magazin.

Cum se bea?

Majoritatea traditiilor considera ca aceasta bautura nu trebuie amestecata cu sucuri de fructe si ca nu e nevoie nici de gheata. Totusi, la nivel international, astfel de mixuri nu sunt interzise si nici descurajate. In mod contrar, acestea sunt recomandate pentru a reduce procentul de alcool. Indiferent de preferinte, vodka trebuie sa fie rece pentru a savura pe deplin gustul sau inconfundabil.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri din județ

Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist

Publicat

pe

A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât și pentru experții veterani în îmbunătățirea locuinței. La urma urmei, este destul de nedureroasă, relativ ieftină și, dacă ceva nu merge groaznic de rău, este ușor de reparat. Dar înainte de a lua rola și de a începe cu primul strat de lavabil, este esențial să ai un plan de atac. Așa că am cerut o mână de experți cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să începeți. Citiți mai departe pentru a afla cum să vopsiți o cameră și vedeți pas cu pas ce va trebui să faceți pentru a vă asigura că proiectul dvs. este un succes.

 

 1. Planificați-vă abordarea

Începeți prin a vă gândi cum doriți să arate proiectul finit și amintiți-vă că nu vă limitați la patru pereți sau o cameră întreagă în aceeași culoare. Luați în considerare pictarea unui perete de accent într-o nuanță îndrăzneață sau evidențierea mulurilor într-o nuanță sau finisaj contrastant. Și nu uitați să priviți în sus și să vedeți dacă tavanul ar putea folosi și o reîmprospătare.

 1. Alege-ți culoarea

Răsfoirea prin punți de ventilatoare și așchii de vopsea poate fi copleșitoare. Începeți prin a afla caracteristicile generale ale culorii: Vrei o nuanță caldă sau rece? Neutru sau saturat? Dacă aveți mobilier sau artă existentă, veți dori, de asemenea, să luați în considerare modul în care nuanța le va completa. Odată ce vă dați o idee despre ceea ce căutați, alegeți câteva nuanțe și obțineți mostre – o mulțime de mărci direct către consumatori, vă vor trimite mostre adezive pe care le puteți testa pe perete pentru o mai bună înțelegere de umbră (și vă va scuti de o călătorie la magazin). Testează culorile pentru a vedea cum arată în cameră în diferite momente ale zilei.

Multe companii de vopsele au, de asemenea, instrumente pe site-urile lor web care vă vor permite să încărcați o fotografie a spațiului dvs. și să previzualizați diferite culori pe pereți. Dar culorile pot arăta diferit în condițiile lumii reale, așa că va trebui totuși să le încerci în spațiul dumneavoastră.

 1. Alegeți-vă instrumentele și materialele

Fiecare proiect este unic și este posibil să aveți nevoie de instrumente diferite în funcție de vopseaua pe care o alegeți și de starea pereților dvs., dar există câteva elemente obligatorii:

 1. vopsea
 2. amorsă
 3. trafalet
 4. băț de prelungire pentru rolele de vopsea
 5. cârpe
 6. pensule
 7. tava de vopsea
 8. hârtie abrazivă
 9. bandă de pictor
 10. ruletă
 11. cuțit pentru chit

4. Stabiliți de câtă vopsea lavabilă veți avea nevoie

Indiferent dacă pictezi o cameră de toaletă sau exteriorul casei tale, trebuie să calculezi necesarul de vopsea lavabilă pentru pereți:

 1. Măsoară lungimea, lățimea și înălțimea camerei. Folosește o ruletă și notează într-un carnețel fiecare dintre aceste dimensiuni (în metri).
 2. Află perimetrul camerei:
 • camera este sub forma de pătrat, atunci Perimetrul = 4 x Lungime
 • camera este sub forma de dreptunghi, atunci Perimetrul = 2 x (Lungime x lățime)
 • dacă încăperea nu are forma unui dreptunghi sau pătrat, măsoara toate laturile camerei și adună-le;
 1. Calculează suprafața totală a pereților. Înmulțește perimetrul cu înălțimea camerei și vei obtine suprafața totală a pereților în metri pătrați.
 • P x h = suprafața totală a pereților (m²)
 1. Calculează aria ușilor și ferestrelor.
 • Aria ferestrei (m²) = Lungime x lățime
 • Aria ușii (m²) = Lungime x lățime
 1. Află suprafata finală de zugravit. Scade din suprafața totală a pereților, aria ușilor și a ferestrelor.
 • Suprafața totală – Aria ferestrei – Aria usii = Suprafața finală de zugravit

Simulare:

Să presupunem că rezultatul final pe care l-ai obținut, suprafața finală de zugrăvit este de 62 m². Va trebui apoi să vezi indicatiile producătorului de pe cutia de vopsea. Pe langa cantitate, presupunem 9 litri, ți se specifică și consumul, ca de exemplu 300 ml/m² (pentru doua straturi).  Ce ai de facut mai departe:

 • identifica consumul în litri pentru un metru patrat, 300 : 1000 = 0,3 l/m² (consumul pentru doua straturi);
 • calculeaza de cati litri ai nevoie pentru a acoperi 62 m²:

1 m²………………………..0,3 l

62 m² ………………………….X l

X = (62 x 0,3) : 1 = 18.6 l

 • calculează de câte găleti ai nevoie pentru a vopsi suprafata ta finala de zugravit, de 62 m²:

18.6 : 9 = 2.06 > rezulta ca vei avea nevoie de 2 galeti a cate 9 l pentru proiectul tau de zugravit, insa trebuie sa tii cont si de un surplus de necesar;

Nota: Producatorul specifică pe ambalajul produsului consumul pe m², dar și pentru câte straturi, unul, două, trei. Dacă este consumul pentru un singur strat, atunci rezultatul final, pentru a afla de câte găleți ai nevoie, îl vei înmulți cu 2.În exemplul de mai sus nu a fost cazul, consumul specificat de producător era pentru două straturi.

Atenție!

Este foarte important să ai o rezervă de cantitate, un surplus de vopsea lavabilă, deoarece sunt mai multi factori care vor determina un consum mai mare decât cel specificat de producator pe ambalajul cutiei. Altfel spus, există șanse foarte mari ca testele de laborator ale producatorului să difere de condițiile propriu-zise din apartamentul tău, lucru datorat unor factori precum:

 • gradul de absorbție al pereților (este mai mare dacă sunt proaspăt gletuiți);
 • tipul de amorsă folosită(se recomandă să folosești de la același producător cu al vopselei lavabile);
 • timpul alocat pentru uscarea amorsei (este important să nu se scurteze durata de așteptare);
 • modul în care s-a facut diluarea vopselei (este necesar să se respecte procentajul);
 • calitatea uneltelor de lucru (trafalet, pensulă);
 • temperatura din încapere (temperaturile scăzute, gradul de umezeală nu permit o uscare corespunzatoare a suprafeței de lucru);
 • aerisirea corespunzătoare a spațiului de lucru;
 • aplicarea unui strat de vopsea deschisă peste o culoare închisă (necesită mai multa vopsea);

Recomandare:

Acorda atenție procesului de achiziție al vopselei lavabile, citind cu atenție informațiile tehnice. Pe lângă faptul că unele sunt vopsele de interior, altele de exterior, vopseaua lavabila poate avea si diferite proprietati, ca de exemplu vopsea antimucegai (impiedica formarea sporilor de mucegai) sau vopsea antibacteriana (pentru un mediu sanatos).

De asemenea, nu te grabi sa compari pretul, fara a verifica inainte gradul de acoperire (cati litri/m², cate straturi sunt necesare) sau rezistenta in timp.

 

Plănuiți să văruiți un perete gri cărbune? Probabil că veți avea nevoie de vopsea suplimentară atunci când treceți de la întuneric la lumină. La celălalt capăt al spectrului, o bază de culoare profundă tinde să necesite mai multe straturi de vopsea decât o culoare mai deschisă, spune Carolyn Noble, manager de marketing și design color la Pratt & Lambert. Ea recomandă aplicarea unui grund cu tentă gri pe suprafață înainte de a vă vopsi pereții într-o culoare saturată pentru a reduce numărul de aplicații. Când vine vorba de finalizare, poate ați auzit că, cu cât este mai lucioasă, cu atât este mai mare rata de acoperire, dar nu este o diferență suficientă pentru a schimba numărul de galoane pe care trebuie să-i cumpărați, spune Minchew.

Dacă pictați o suprafață foarte texturată, mai degrabă decât una netedă, cumpărați puțin în plus, spune Julianne Simcox, manager asociat de brand Pratt & Lambert. Dulapurile cu lucrări complicate de morărie necesită, de asemenea, mai multă vopsea; Minchew sugerează să cumpărați cu aproximativ 10% mai mult decât sa calculat.

 1. Pregătiți pereții și camera

Nu vrei să strici canapeaua ta preferată sau moștenirea pe care ți-a dat-o bunica, așa că golește camera de toată mobila. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru a muta tot ce aveți, împingeți totul în centrul camerei. Acoperiți piesele cu o cârpă sau cu o folie ușoară de plastic și faceți același lucru cu podeaua, precum și cu orice dulapuri sau blaturi care ar putea fi în pericol de stropire în exces. „Nu sări peste cârpa – vopseaua se va stropi, promitem”, spun antreprenorii din New Jersey – și veri – John Colaneri și Anthony Carrino , vedetele serialelor HGTV Cousins ​​Undercover și Kitchen Cousins , precum și The Build Up  și Grand Design pe Ellen DeGeneres’s Ellentube.

Luați o rolă de bandă pentru pictori – verii recomandă FrogTape – și aplicați-o ferm pe marginile colțurilor camerei, pe mulurile de bază și ale coroanei și pe carcasele ușilor și ferestrelor, folosind un cuțit de chit pentru a sigila dacă este necesar. „Obținerea unei etanșări bune, astfel încât vopseaua să nu ajungă sub bandă este totul, în plus, se va desprinde după ce totul este uscat”, spun Colaneri și Carrino. Dacă îndrăznești (sau ai mâna fermă a unui artist), poți sări peste înregistrare. Îndepărtați întrerupătorul de lumină și capacele prizei și aplicați bandă de vopsit pentru a proteja prizele și întrerupătoarele de picături de vopsea. Înainte de a începe, asigurați-vă că știți cum să reparați gips-carton , astfel încât să puteți curăța orice spărturi din pereți.

 1. Amestecați vopseaua

Utilizați un bețișor de vopsea din lemn pentru a amesteca vopseaua și amestecați din nou des pe parcursul proiectului. Vopseaua care nu este amestecată constant poate duce la separarea ingredientelor și veți risca să compromiteți adevărata culoare pe care o doriți. Dacă utilizați mai mult de o galeată de vopsea, combinați vopselelel într-o găleată mare în cazul în care există o ușoară variație de culoare.

 1. Alege-ți tehnicile de pictură

Vopseaua este amestecată și rola este gata, dar asigurați-vă că planificați o strategie înainte de a începe. Lucrați din partea de sus a camerei în jos, începând cu tavanele. Planifică un perete focal îndrăzneț? Pictați mai întâi pereții de culoare deschisă alăturați. „Nu-ți face griji dacă primești vopsea pe ceea ce va fi peretele tău de accent – ​​vopseaua întunecată va acoperi orice vopsea mai deschisă a găsit drumul acolo. După ce peretele mai deschis se usucă, îndepărtează marginea, astfel încât culoarea închisă să nu se scurgă pe noua vopsea”, ne sfătuiesc specialiștii Colaneri și Carrino. Dacă acoperiți pereții întunecați cu o nuanță mai strălucitoare, planificați trei straturi: grund, plus două straturi din noua culoare pentru a vă asigura că nimic nu se vede.

Începeți cu câte un perete pe rând. Luați o pensulă și „decupați” – pictați de-a lungul mulării și colțurilor de sus în jos – în timp ce partenerul dvs. de pictură folosește o rolă pentru a acoperi întinderea principală a peretelui, rămânând departe de acele puncte mai precise. Când aplicați vopsea cu rola, utilizați mișcări lungi într-un model W pentru o acoperire amplă (și pentru a evita acele urme deranjante ale rolei). Odată ce peretele este uscat la atingere, este gata pentru un al doilea strat.

Dacă vopsiți garnitura, îndepărtați banda pictorului și așteptați ca pereții să se usuce înainte de a aplica bandă pe pereți. Începeți cu ornamentul cel mai apropiat de tavan, treceți la ramele ușilor și fe

 1. Nu uitați de aerisire(ventilație)

A privi vopseaua uscată nu este distractiv. Asigurați-vă că spațiul dvs. este bine ventilat pe tot parcursul proiectului, deschizând ferestrele și folosind ventilatoare. „Menținerea încăperii calde și un ventilator care sufla cu siguranță ajută la accelerarea procesului de uscare”, spun verii. „Dacă este o zi umedă, va dura mult mai mult pentru ca vopseaua să se usuce.”

 1. Curățați

Ai zugrăvit mai multe încăperi, însă nu este timpul să te relaxezi. Îndepărtați toată banda de pictor și folosiți cârpe pentru picături, asigurându-vă că orice scurgere sau stropire sunt șterse înainte de a se usca. Pentru vopselele lavabile pe bază de latex și apă, curățați periile cu apă cu săpun. Puteți folosi o perie de pictor pentru a curăța și a remodela perii.

 1. Acordă-ți suficient timp

Timpul pe care îl va dura proiectul tău depinde de dimensiunea camerei tale, de modul în care îl zugravești și de nivelul tău de calificare. De exemplu, folosirea unei nuanțe întunecate pe pereți și zugrăvirea tavanului și a ornamentelor va dura mai mult decât a vopsi pereții într-o culoare neutră. În timp ce unele spații pot fi realizate în câteva ore, altele pot dura câteva zile. Asigurați-vă că bugetați mai mult timp decât credeți că va avea nevoie de lucrare și nu uitați să luați în considerare pregătirea și curățarea.

Citeste in continuare

Viața în Prahova

Care este diferenta dintre cureaua de transmisie si cea de distributie

Publicat

pe

De

Motocicleta este un vehicul pe doua roti cu multi cai putere. Poti circula cu motocicleta atat in oras, pe drumuri nationale sau europene, pe drumuri alunecoase de munte, forestiere sau pavate. In tot acest timp, transmisia motocicletei are ca principal obiectiv transmiterea energiei si miscarea, contribuind la rularea in conditii optime de siguranta. Acest lucru nu ar fi posibil fara o curea transmisie performanta. Totusi, trebuie sa stii, motociclistule, ca o curea de transmisie nu trebuie confundata cu o curea de distributie. Dar stii, oare, care sunt caracteristicile care le diferentiaza si care fac ca fiecare dintre aceste componente sa aiba un rol aparte in functionatrea unui vehicul pe doua roti? Iata ca raspunsul la aceasta intrebare il vei afla in cuprinsul acestui articol!

 

Cureaua de distributie

Aceasta curea este responsabila pentru functionarea arborelui cotit, respectiv a arborelui cu came. Ea sincronizeaza cele doua piese metalice aflate in miscare, de-a lungul etapelor ciclului motor: admsie, compresie, ardere si evacuare ascendenta.

Pentru a rezista solicitarilor la care este supusa timp de zeci de mii de kilometri, cureaua de distributie este realizata dintr-un cauciuc ranforsat.  Pe partea posterioara, cureaua are o tesatura din poliamida, care ii confera rezistenta la temperatura si la uzura. Corpul din elastomer al curelei este consolidat cu fibre care garanteaza o rezistenta aparte la imbatranire, precum si rezistenta dinamica de care este nevoie in momentele de varf de sarcina.

 

Cureaua de transmisie

 

Comparativ cu o curea de distributie, cureaua de transmisie este parte componenta a sistemului de transmisie al motocicletei. Deci, aceasta componenta are ca principal rol transmiterea impulsului miscarii catre motor.

 

Cum face acest lucru, mai exact? Acest subansamblu este responsabil de transmiterea miscarii de rotatie a arborelui cotit catre agregatele auxiliare. Printre acestea se numara alternatorul, pompa de apa, pompa hidraulica. Cureaua de transmisie este un element de acționare cu fixare pozitiva si foloseste, pentru transferul fortei, frecarea statica in raport cu fulia.

 

Curelele de transmisie se impart in doua categorii, dupa modul de montare al lor:

 • cureaua de transmisie cu caneluri: aceste curele realizeaza transferul fortei prin

frecarea statica dintre flancurile nervurilor si fulia canelata. Cu o suprafata mare de frecare, acestea permit realizarea unor transmisii cu indoiri inverse si au diametre mici de deflectare.

 • cureaua de transmisie cu caneluri elastice: aceasta curea se monteaza numai cu

ajutorul unor unelte speciale si au o eficienta mai mica decat cea obisnuita. In schimb, cureaua de transmisie cu caneluri elastice nu necesita un dispozitiv de tensionare, fiind montate sub pretensionare.

 

Ca sa retii!

Cureaua de transmisie este o banda continua flexibila si rezistenta, cu ajutorul careia se transmite miscarea de rotatie si puterea corespunzatoare, de la un arbore la altul, prin intermediul rotilor de curea (roata conducatoare si roata condusa, iar uneori si roti de conducere).

Curelele se confectioneaza de obicei din piele, bumbac, canepa, par de camila, cauciuc cu insertii de panza. Uneori sunt folosite curele multiple, inguste, de forma trapezoidala, confectionate din cauciuc cu insertii de panza, asezate pe roti care au la periferie caneluri cu profilul curelei. Suprafetele de contact pentru transmiterea puterii sunt flancurile curelelor trapezoidale, respectiv dintii, in cazul curelelor sincrone.

 

 

 

 

Citeste in continuare

Uncategorized

De ce sa alegi o firma de deratizare?

Publicat

pe

Indepartarea sobolanilor poate fi o sarcina dificila, dar daca este efectuata corect, poate preveni daunele pe care acestia le pot provoca. Acesta este motivul pentru care o firma deratizare este o solutie pe care orice persoana o poate considera, astfel incat sa scape de aceste rozatoare. Sobolanii sunt rozatoare mici care pot patrunde in diverse locuri, acestia cauzand o multime de probleme locurilor in care se afla. De asemenea, pot transmite boli prin contactul direct sau indirect cu oamenii si animalele.

Unul dintre cele mai mari avantaje oferite de o firma deratizare este ca poate preveni daunele pe care sobolanii o pot face structurii unei cladiri prin activitatea lor. Sobolanii rod materialele precum lemnul, cablurile si hartia, ceea ce duce la daune costisitoare. De asemenea, sobolanii pot distruge marfuri si produse alimentare, lucru care duce in final la pierderi financiare mari si foarte mari.

Indepartarea sobolanilor poate sa previna raspandirea bolilor. Aceste boli pot fi transmise prin contact direct sau indirect cu sobolanii sau prin intermediul excrementelor ori a urinei acestora. Daca nu se tine cont de acest lucru, sansa aparitiei acestor boli cauzate de sobolani este una mai mare. Acesta este si motivul pentru care o firma deratizare este solutia cea mai buna din acest punct de vedere, aceasta scapandu-va de problemele cauzate de aceste rozatoare.

Un alt avantaj al indepartarii sobolanilor este ca se poate reduce in acest fel numarul de sobolani din zona. Sobolanii se reproduc rapid, ceea ce face dificila mentinerea unui numar scazut. Prin indepartarea sobolanilor, se poate reduce numarul lor si se poate preveni raspandirea lor. In acest fel, mediul in care locuiti sau in care va desfasurati activitatea este unul mult mai sanatos si va veti simti mult mai bine in acesta.

Indepartarea sobolanilor poate fi efectuata prin mai multe metode. Acestea includ utilizarea diverselor substante si a capcanelor. Se mai pot aplica si metode de preventie ale aparitiei sobolanilor, astfel incat acestia sa nu ajunga in casa voastra sau in locul in care va desfasurati activitatea. Utilizarea substantelor chimice de eliminare a sobolanilor este cea mai des folosita metoda, aceasta metoda fiind una apreciata pentru eficienta sa.

In concluzie, indepartarea sobolanilor poate preveni eventualele daune care pot aparea odata cu activitatea sobolanilor, precum si raspandirea bolilor pe care le transmit. Exista mai multe metode de indepartare a acestor rozatoare, iar expertii sunt cei mai in masura sa va stea la dispozitie cu sfaturile de care aveti nevoie. Ei vor fi cei mai in masura sa efectueaza operatiunile necesare, astfel incat sa scapati de aceste rozatoare, astfel incat mediul in care va desfasurati activitatea sa fie unul cat mai curat. De asemenea, metodele de preventie folosite de o astfel de firma sunt si ele benefice, acestea tinand rozatoarele la distanta, astfel incat ele nu mai pun nici un fel de problema. Este important asadar sa aveti in vedere toate aceste lucruri despre o astfel de firma si sa optati pentru aceasta in orice moment, ea fiind gata sa va ofere ajutorul dorit.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

vestiare metalice vestiare metalice
Social9 ore inainte

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Cultură17 ore inainte

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan) Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de...

ferestre din PVC ferestre din PVC
SocialO zi inainte

Alegerea de ferestre din PVC potrivite pentru casa ta

Sa alegi cele mai bune ferestre din PVC pentru casa ta reprezinta de multe ori o sarcina deloc placuta, mai...

Seturi fitness Seturi fitness
Sport2 zile inainte

Top 7 exerciții pentru creșterea masei musculare în zona fesierilor

Exercițiile fizice sunt adesea asociate cu îmbunătățirea imaginii corpului, menținerea greutății și reducerea anxietății și depresiei. Noi toate punem mare...

Motocultor Motocultor
Social3 zile inainte

Motocultor Rotakt – ajutorul de care ai nevoie

Un motocultor este foarte util oricărui mic fermier deoarece pregătirea solului este una din principalele sarcini efectuate înainte de plantarea...

ferestre PVC ferestre PVC
Social3 zile inainte

Usi si ferestre PVC realizate pe comanda – WindowMAG

Tipul de usi si ferestre PVC reprezinta una dintre cele mai populare optiuni pentru izolarea termica a locuintei. Acestea sunt...

sistem de securitate sistem de securitate
Social4 zile inainte

Ce este un sistem de securitate pentru locuință și cum funcționează

Avansul tehnologic, dar și vremurile pe care le trăim, sunt factori care ne determină să ne protejăm locuința, bunurile, iar...

Pachet cazare Pachet cazare
Social4 zile inainte

Pachet cazare pentru sărbătorile Pascale 2023 la Hotel Izvoare – Căciulata

Știm cât de mult vă doriți să ieșiți din cotidianul de zi cu zi și să petreceți timp de calitate...

Timisoara Timisoara
Social5 zile inainte

Timisoara – Ce poti vizita in orasul de pe Bega?

Dupa cum bine stii deja, Timisoara se numara printre cele mai frumoase orase ale tarii noastre. Ceea ce diferentiaza acest...

boiler cu acumulare boiler cu acumulare
Social6 zile inainte

Tot ce trebuie să știi despre boiler cu acumulare

Boiler cu acumulare este încă un produs extrem de răspândit menit să asigure producția de apă caldă în locuințe. Ușor...

Uși de interior Uși de interior
SocialO săptămână inainte

Uși de interior în 2023: ce factori să iei în considerare

Când vine vorba de amenajarea locuinței, fiecare produs trebuie ales cu atenție, în special uși de interior. Elementele de design...

Eveniment2 săptămâni inainte

Pentru tinerii NEETs: cum te ajută înregistrarea la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă

Dacă ești Tânăr NEET (nu au un loc de muncă și nu ești înscris la cursuri de formare sau altă...

Social2 săptămâni inainte

Conserve pentru câini: la ce trebuie să fii atent înainte de a le cumpăra?

  Alimentația la câini joacă un rol esențial atunci când vine vorba despre modul în care aceștia se dezvoltă, mai...

Social2 săptămâni inainte

Ghid: la ce să fii atentă atunci când cumperi o vesta din blană naturală

  O vesta din blana naturală este și trebuie să fie o piesă premium pentru garderoba ta. Acest obiect vestimentar...

Scule si unelte Scule si unelte
Social2 săptămâni inainte

Scule si unelte electrice profesionale la preturi de top

Uneltele de constructii sunt esentiale atat pentru profesionistii din domeniul constructiilor cat si pentru cei care doresc sa-si faca singuri...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cum este realizata dezinsectia in birouri

Dezinsectia in birouri poate fi o adevarata provocare, mai ales daca nu se iau masuri preventive adecvate. In primul rand,...

urgenţe stomatologice urgenţe stomatologice
Social1 lună inainte

Unde tratezi urgenţe stomatologice în Bucureşti

Durerile de dantură pot fi un coșmar pentru fiecare dintre noi, însă cu ajutorul antiinflamatoarelor de cele mai multe ori...

Cursuri make-up Cursuri make-up
Social1 lună inainte

Cursuri make-up în Râmnicu Vâlcea by Cristina David

Orice doamnă şi domnişoară ştie că un machiaj reuşit are drept scop evidenţierea trăsăturilor feţei. Totuşi, se spune că makeup-ul...

Știrile Săptămânii