Connect with us

Exclusiv

EXCLUSIV/Cercetați pentru fals în declarații, cercetați penal pentru alte fapte, urmași de securiști care cumulează pensia cu salariul – aceasta este ”noua clasă politică” din Prahova/ Prahova- Blejoi – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

O noua gasca mafiota se remarca, in judetul Prahova.

  1. Banda in cauza actioneaza, chiar si in structurile consiliului local Blejoi, localitate unde multi candidati si-au incercat norocul, din 1990, incoace.

Sa nu uitam, stimati cititori, ca Blejoiul a fost, in atatea randuri, in atentia autoritatilor judetene, pentru mai multe motive:

  • SC AGRISOL INTERNATIONAL SA  (legaturile sunt pentru initiati)!
  • Zona este, de peste 25 de ani, intr-o continua expansiune, capitalurile unor investitii majore, romanesti si internationale, conjugand proiecte si programe sustenabile, de genul retelelor de mall-uri si supermarket-uri, care include o intrega gama de servicii auxiliare comerciale etc.

Tragem doar un semnal de alarma in aceste ecuati cu necunoscute doar pentru cei (ne) initiati, chiar daca nu aparine de zona de responsabilitate a comunei Blejoi, dar are legatura cu mafia pe care o devoalam: cazul programului AFI Palace Ploiesti.

Adica strategia implementata, cu success, in Romania, prin programul Africa-Israel (AFI). In realitate, capitalurile, in preponderenta, sunt autohtone-romanesti si disimuleaza niste capitaluri asezonate, destul de elegant, din depozitele detinute, in exterior, de diverse companii si entitati romanesti. Proiectul se aseaza pe linia Winmarkt, retea “international-americana”, desigur, cu ghilimelele de rigoare, care l-a avut director, pe cine credeti? Exact pe domnul Ioan Sima, fostul sef al Dacia Felix si care a avut, de asemenea, inainte de fi furata si falimentata, sediul la Cluj. Sa nu uitam: pentru a consipra proiectul Dacia Felix, Ioan Sima a jucat tenis, la vedere, cu toate televiziunile, care au marcat, transmis, difuzat si redifuzat partida sportiva, cu Sever Muresan si chiar cu George Bush TATAL, Presedintele SUA. Va mai amintiti?

La fel a fost initiat si derulat, iar in prezent, operat, si proiectul AFI Palace Romania. Numai ca, la Ploiesti, AFI Palace Ploiesti, este pe teritoriul “comunei Blejoi”, in fapt al CJ Prahova.

De la AGRISOL INTERNATIONAL S.A., companie detinuta de un cetatean libanez, care polueaza pana in zona Podenii Noi-Mehedinta-Racova-etc si de unde securistul Marin Constantin isi lua, periodic, spaga, acoperind ilegalitatile cetateanului strain, care este propietarul firmei, conform presei de specialitate

(https://www.google.com/amp/s/evz.ro/un-sef-al-contraspionajului-sri-a-furat-banii-de-la-un-serviciu-secret-partener-dezvaluirile-unui-fost-ofiter-sri.html/amp) si pana la AFI Palace Ploiesti, nu mai este decat un mic pas.

Interesele juntei paramilitare aciuite pe langa Consiliul Local Blejoi, ii cuprinde, printre altii, pe: fostii colegi de la doi si-un sfert (DGIPI, SIPI Prahova, fosta U.M. 0962) Dragan Claudiu si Sorin Dumitrascu.

Acestia l-au incadrat informativ pe fostul angajat al Ministerului Transporturilor, Gabriel Stefanescu, consilier local, semnalat de surse intr-o comisie, in cadrul Primariei Blejoi.

Dragan Claudiu este un fost tip de jandarm, angajat in sistem prin proceduri dolosiv-disimulate, la nivelul anului 1996, in structurile politiei economice, de unde a fost promovat, exact la DOI SI-UN SFERT PRAHOVA. Acesta a beneficiat de sprijinul si influenta unei rude-unchi, din Jandarmeria Romana, care l-a predat, pe baza de proces-verbal, ca pe o marfa, sefului, de atunci, a structurii, col. Vasile Dumitrascu, care l-a preluat. Ulterior a ajuns in structura preluata de fiul Califului SECURITATII PRAHOVA – Col. Sorin Dumitrascu, ofiter care i-a preluat, la randul sau, pozitia lui FANE OASE, in cadrul Agentiei de Protectie a Mediului Ploiesti Prahova (ofiterul de Securitate Stefan Popescu, a carui porecla data de colegii sai din unitatea de Securitate de la Prahova a fost catalogat FANE OASE, ca urmare a faptului ca, inainte de 1989, ii batea pe cetatenii chemati, citati si ancehati in birourile si in beciurile acestei institutii),

Va dati seama, cine a condus APM Prahova?

Stefan Popescu (Fane Oase), Sorin Dumitrascu, Florin Diaconu?

Cum sa trimita, acesti indivizi, sefi de bande mafiote, inspectorii de specialitate, in actiuni de control, la agentii economici din zonele AFI Palace Ploiesti, sau AGRISOL INTERNATIONAL SA, mare poluator in judetul Prahova si/sau Vitalia, etc?

Diaconu si-a turnat colegii, a primit bani negri, de la conducerile unor agenti economici poluatori, a ascuns fenomene ecologice, nu a aplicat legea in materie, nu a amendat poluatorii, in continuare isi toarna colegii si colaboratorii, oricare ar fi aceia, afacut obiectul unor documentate si sustenabile anchete de presa si urmeaza a fi prezentat, in continuare, publicului si, in special, autoritatilor, care vor fi sesizate, la nivelul unor unitati centrale. A fost mustrat, de conducerile Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, a ministerului de resort, de factorii politici responsabili cu activitatile si problematicile de mediu, a fost certat, atentionat, sanctionat si mutat, pentru multe luni, la Buzau.

Beat fiind, adesea, ii apelaza pe unii factori politici, ii inregistreaza cu telefonul sau, apoi difuzeaza, tot la o bere, file-urile cu afirmatiile unor oameni politici, membrii ai PNL inregistrati, fara ca acestia sa isi dea seama, precizand ca ii are, pe multi, la mana.

Mai nou, prin sistemul de relatii recomandat, pe anumite filiere, a ajuns in formula de gratie care-l include si, respectiv, reprezinta, pe domnul Aurel Oprinoiu, membru USR Prahova, cu care a convenit o platforma de recomandare, cu sprijin conferit de presedintele CJ Prahova.

Diaconu Florin a promis ca va anihila proiectele Urban, Vitalia si alte asemena programe de mediu concurentiale echipei sale noi, firmele mentionate fiind in managementul echipei adversarilor politici, axandu-se, in principal, pe compromiterea lui Bogdan Toader si a echipei acestuia, din anumite medii economice si de afaceri, in domeniile de referinta.

Deci, Diaconu Florin s-a predat, cu toate uneltele sale, taberei USR si solicita si sprijin din partea PNL, oferind, zice, el, pe tava, informatii picante din afacerile incineratorul Urban si alte asemenea ciudatenii, din portofoliul Vitalia, urmand astfel ca autoritatile judetene sa-l reinvesteasca, in calitate de director al APM Prahova.

In schimb, noua conducere judeteana urmeaza sa valorifice informatiile oferite, in scopuri anumite, inclusiv in dosare penale.

Diaconu a adunat documente si acte oficiale, pe care le-a sustras din cadrul APM Prahova si, de asemena, a sustras si alte asemenea documente, si din cadrul APM Buzau.

Anchtele corpului de control trimis nu au relevant, insa, aspecte in sarcina sa, intrucat, urmare a unor recomandari din mediul privat al energiei si protectiei mediului inconjurator, au genenrat si au determinat reinserarea sa in noul mecanism institutional al APM (mafia deseurilor din Prahova despre care tot va dezvaluim si despre care vom reveni cu dezvaluiri senzationale, inclusive cu o “schema”, asa cum avea obiceul politistul meloman de la DNA ST Ploiesti –ups!-sac!), vizand ca,   printr-o recomandarae sustinuta, la o avansata dimensiune politica, sa-l repuna pe Florin Diaconu in pozitia de director al APM Prahova, adica exact acolo unde nimeni nu se mai astepta.

Numai ca directorul ANPM care i-a dat un calificativ bun, la ultima evaluare   central-bucuresteana, a fost, recent, revocat din functie, de catre noul ministru de resort, ceea ce demonstreaza ca inca sistemele de siguranta nationala isi fac datoria, sa nu mai precizam de un dosar foarte compex la nivel central – DIICOT – pe aceasta tema (ups!-sac!).

Drept urmare, Diaconu Florin este asteptat de fostii sai colegi de la APM Prahova si, in special, de Vasile Ana-Maria-county manager si Gabriela Munteanu, cu bratele deschise. Pentru ca si acestea sunt dispuse sa faca accidente vasculare, asa cum a suferit sefa biroului avizari, din cadrul APM Buzau, doamna Mirela Marin. E groasa, rau de tot!

Sursele noastre din sistemul national “special”, confirma ca, “la drum de seara”, echipa lui Florin Diaconu, impreuna cu echipa fostului director al Agentiei Nationale de Protectie a Mediului, s-a deplasat in Prahova, in data de 16 martie a.c. unde, la Crama SECIU, au convenit strategia de reinvestire a sefului mafiei mediului din Judetul Prahova, incercand sa convinga, printr-o strategie comuna, echipa de conducere a Consiliului Judetean )asteptam si monitorizam, nu doar noi ca simpli parliti de jurnalisti. Poanta este ca in aceasta mafie a deseurilor (nu cum spun unii ca pe la SIIJ, au fost mandate chiar pe jurnalisti si o sa iasa bubuiala mare, deocamdata “tacem” pentru a nu afecta Ancheta din derulare).

Diaconu in servilismul lui fata de AGRISOL INTERNATIONAL SA, si-a gasit cozi de topor chiar in Consiliul Local Blejoi.

Cum asa ?

Pentru ca cei doi ofiteri de politie Dragan Claudiu si Dumitrascu Sorin l-au incadrat informativ pe Gabriel Stefanescu, iar doamna Iacob Irina, consilier local Blejoi, membru USR, alaturi de domnul Grigore Stelian Aurel, colegul sau, ii dubleaza pe fostii angajati ai Doi si-un Sfert, mentionati mai sus. Doamna Irina Iacob, conform unor surse, este in atentia unor institutii de stat, cu atributii si competente legale de a verifica si de a documenta aspecte de integritate, raportate la sursa sa de venituri oficiale si volume financiare cumulate si, respective, detinute si declarate, de consilierul in cauza.

Din aceste considerente conectate la banul public, fixat de caracatita din Consiliului Local Blejoi drept obiectiv, au fost stabilite si comisiile din cadrul acestei primarii comunale, prahovene, fiind, intrutotul, raportate la problematicile, proiectele si strategiile de mediu, care, prin Noul si Vechiul Reinvestit bautor de bere, in timpul programului, Florin Diaconu, liderul va acorda sprijin si DRUM BUN noii gasti reformate, pentru care personajele in speta, altadata concurenti, competitori, adversari acum, si-au data mana.

Cum era de așteptat apar scandaluri după scandaluri despre ”noii politicieni” din ”noile partide” mai mari – cum ar fi USR Plus, sau mai mici – cum ar fi Prahova în acțiune.

Scandalul generat de subprefectul USR Felix Bulearcă, fiu al unui fost colonel de locotenent colonel de securitate, care astăzi combină pensia de fost comandat de pompieri cu leafa de subprefect este doar începutul. Apar alte exemple de ”politicieni noi”, cu năravuri mai rele decât ale vechilor.

Bomba zilei vine de la de la USR Plus. Conform surselor noastre, majoritatea aleșilor locali și a parlamentarilor de Prahova ai acestei formațiuni sunt astăzi subiect de anchetă penală. Despre ce este vorba?

În momentul depunerii candidaturilor, majoritatea covârșitoare a candidaților USR și Plus Prahova, au declarat ”zero” la capitolul ”venituri” din declarația de avere. Mai ”săraci și cinstiți” decât oricare dintre primitorii de ajutoare sociale, aceștia n-au trecut nici măcar un ban venituri salariale sau de altă natură.

Cu toate acestea, cei mai mulți dintre ei pe de-o parte au plătit contribuția solicitată prin lege pentru candidatură, dar au făcut și mari donații către USR sau Plus, fără să declare sursa banilor. Celebru este cazul actualului deputat USR care trecut în declarația de avere că a primit 12.000 de lei de la logodnică și 10.000 de la mama sa, drept ”donație pentru campania electorală” (pana si ANI s-a sesizat!!!).

Ca urmare a acestui ”artificiu” este posibil ca deputatul Polițeanu ”să se scoată”, să scape de disconfortul anchetei penale în curs. Nu în aceeași situație se află zeci de aleși locali ai USR și Plus, care n-au avut atât de multă imaginație și inspirație pentru a scăpa de bătăi de cap.

Un exemplu este acela al singurului consilier local din Blejoi, Irina Iacob, care acum resimte un disconfort penal puternic.

„Duduia” trebuie să le explice organelor de anchetă de unde a avut cei 100 de milioane pe care i-a donat partidului.

Asta pentru că în declarația de avere întocmită a menționat că nu are niciun venit.

Îi urăm succes la identificat unchi, nepoți sau alte neamuri donatoare, cu toate ca alte institutii o monitorizeaza „total” si asteapta in „plasa” pesti mai „mari”. Fir intins, parca asa se spune…

  1. Și că veni vorba de Blejoi, acolo se află consilier local aceasta floare rară a ”noului val”: consilierul partidului local Prahova în Acțiune, Stelian Aurel Grigore.

Fost candidat la primărie, actualul consilier local al partidului fondat și condus de profesorul universitar de drept Mihai Apostolache are nu mai puțin de… trei cercetări penale în derulare.

Ca să nu zică lumea că suntem noi rău intenționați, le dăm legătura colegilor de ziarul max-media.ro care iată ce scriau la data de 24 septembrie despre candidatul de atunci, Grigore Aurelian Stelian, citând ziarul Incisiv de Prahova:

”Candidatul la Primaria Blejoi – Preşedintele Organizaţiei Blejoi a Partidului Prahova în Actiune, Stelian Aurel Grigore, este cercetat penal în 3 dosare pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 259, alin 1 si alin 2 Cod penal, art 297 Cod penal dar și pentru fraudarea bugetului local al comunei Blejoi.

In dosarul 5371/P/2020:

„Numitul , angajat in cadrul Primariei comunei Blejoi incepand cu data de 01.05.2013, Compartiment Politie Locala, iar la cerere a fost mutat in cadrul Biroului Financiar-Contabil unde si-a desfasurat activitatea pana la data de 28.02.2019.

…In calitatea de inspector de specialitate I in cadrul Primariei Blejoi, Biroul Financiar – Contabil, la data de 03.09.2013 a intocmit avizul de inspectie fiscal nr 8623 catre Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi prin care instiinta aceasta societate ca face obiectul unei inspectii fiscale, avand ca obiective, verificarea asamblului declaratiilor fiscale si/sau operatiunilor relevante pentru inspectia fiscala pentru impozitul pe cladiri, impozitul pe teren extravilan si impozitul pe teren intravilan.

De la data documentului sus mentionat mai sus si pana la data de 16.02.2015, inculpatul Grigore Stelian –Aurel a intocmit si efectuat toata documentatia necesara deschiderii procedurii generale a INSOLVENTEI prevazute de Legea nr 85/2014, impotriva debitorului Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi.

Astfel, prin incheierea din data de 16.02.2015, Tribunalul Prahova, Sectia a II-a Civila si Contecios Administrativ si Fiscal-Falimet a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei prevazute de Legea nr 85/2014, impotriva debitorului Societatea 22 Decebrie Blejoi si prin incheierea sus-mentionata a fost desemnat administrator judiciar Dinu Urse si Asociatii SPRL cu atributii prevazute de lege..

Din buletinul procedurilor de insolventa nr 13172/24.07.2015, materializat prin proces-verbal a adunarii generale ordinare a asociatilor Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi reiese ca administrator special a fost propus inculpatul Grigore Stelian Aurel din data de 21.07.2015, care:

1….”va avea atributiile prevazute pentru aceasta functie prin Legea 85/2014, precum si hotararile Judecatorului Sindic;

  1. Se va propune ca, Administratorul special se va ocupa in continuare de conducerea activitatii societatii, sub supravegherea administratorului sindic, in conformitate cu prevederile Legii 85/2014 si ale sentintei judecatorului sindic, iar in cazul in care se va deschide procedura falimentului va prezenta in continuare interesele asociatilor in cadrul procedurii, avand toate drepturile prevazute de lege pentru aceasta calitate;
  2. Stabilirea renumeratiei, administratorului special, renumeratie propusa de 1200 lei lunar”.

…Tot prin acest proces-verbal s-a aprobat ca in calitate de administrator special al debitoarei sa fie nmit inculpatul Grigore Stelian Aurel care a si „acceptat” aceasta functie.

…La data de 16.10.2015, prin „hotararea” adunarii generale extraordinare s-a desemnat ca in calitate de administrator special al debitoarei Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi sa fie numita Popenciu Mariana, cumnata inculaptului (sora sotiei acestuia).”

…”In perioada cat inculpatul Grigore Stelian -Aurel a indeplinit functia de administrator special la Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi a fost si functionar in cadrul Primariei comunei Blejoi, respectiv inspector de specialitate I in cadrul Biroului Financiar –Contabil”.

Iata cum se pune „laba” pe o societate si ce interes propiu a avut Grigore Stelian –Aurel ca Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi sa intre in faliment!!!

In alt dosar, Grigore Stelian –Aurel este cercetat penal pentru sustragerea de documente din Primaria Blejoi.

Mai grav, in al treilea dosar penal, Grigore Stelian –Aurel este cercetat pentru fraudarea bugetului local si alte infractiuni.

In calitatea de inspector de specialitate I in cadrul Biroului Financiar detinuta la Primaria Blejoi, Grigore Stelian –Aurel a sters din sistemul informatic diverse amenzi  si debite ale prietenilor si acolitilor acestuia existand la dosarul penal o experiza informatica care a fost coroborata cu inregistrarile audio-video din interiorul Primariei Blejoi.

Astfel, inculpatul Grigore Stelian –Aurel a sters din sistemul informatic debitele pentru Balaceanu Dragos Razvan, Balaceanu Simion si Elena, etc.

Interesant este faptul ca Grigore Stelian –Aurel a depus lista de candidati la Consiliul Local Blejoi si printre cei mentionati pe lista regasim in afara rudelor cu care doreste sa puna mana pe primarie pentru stergerea urmelor infractiunilor (tardiva miscare, avand in vedere cele trei dosare penale) si personaje pentru care acesta le-a sters debitele, in mod ilegal.

La pozitia 6 o regasim din nou pe cumnata (sora sotiei);

La pozitia 7 o regasim pe soacra;

La pozitia 8 este Timis Florin, un alt beneficiar al stergerii debitului de catre Grigore Stelian –Aurel;

La pozitia 10 regasim pe Balaceanu Dragos Razvan, fiul lui Balaceanu Simion si Elena care au „beneficiat” de stergerea debitului in mod ilegal din partea lui Grigore Stelian –Aurel, etc

De remarcat este faptul ca la pozitia 6 este Popenciu Mariana care actualmente este administrator special la Societatea Agricola 22 Decembrie Blejoi preluata prin metode dolosive iar valoarea societatii este de peste un milion de euro.”Oameni noi, nu? Nepătați. Să nu îți vină să urli de supărare când ai crezut că ei pot fi alternativa la ”vechea clasă politică”?

  1. Oameni noi, nu? Nepătați. Să nu îți vină să urli de supărare când ai crezut că ei pot fi alternativa la ”vechea clasă politică”?

Sa precizam in clar ca, la adresa de domiciliu a numitului GSA, au fost efectuate lucrari de constructii fara autorizatie, sus numitul “”uitântând”” să și achite obligatiile fiscale la bugetul local, cat timp era functionar in cadrul primariei Blejoi, ar fi de prisos- spunem noi!

Sa  mai specificam in clar ca, acest individ, intimideaza organele de cerecetre penala in cercatrea dosarelor lui, iar ar fi de prisos caci aceste actiuni sunt monitorizate in totalitate, nu de organele cu specific din cadrul MAI, dar e de belea, va garantam (poate aude si “tablagiul” care intentioneaza” sa puna “botul”, poate aude si conducerea IPJ Prahova, poate, pana nu va fi prea tarziu, noi, cu “obrzazul subtire” sprecificam doar, inca…).

Sa mai dezvaluim despre preluarea abuziva de catre acesta a unei societati agrigole “ 22 decembrie), prin rezilierea contractelor in vigoare, iar ar fi de prisos, toate actiunile domnului in cauza sunt monitorizate total, si nu este vorba despre razboiul politic unde se negociaza la santaj, cu dosarele pe masa. Aceasta “monitorizare” totala” a celor doi sus mentionati face parte din alta “categorie”.

Sa nu uitam, implicarea, discreta, a cadrelor de informatii, politistii fezandati si rearanjati politico-ideologic, Dragan Claudiu si Sorin Dumitrascu, care ii scriu, in note de interes, pe vectorii mentionati.

Pentru ca ce naste din pisica, tot soareci mananca!

Domnul Mihai Cristian Apostolache, Prahova in actiune, atentie la “colegi” si la “colaboratori”, o precizam ca prieteni, poate intelegeti printre randuri si nu ati pierdut aceasta abilitate!

Mesajul ajunge, in curand, prin PSRO si ASPEN, direct la domnul Geoana Mircea, va garantam (pentru cei initiati, e de belea!). Vom reveni, acest articol fiind doar de “incalzire”, cum se zicea la noi in sistem, doar am facut “joc de glezne”! (Ec Adrian Radu).

 

 

Exclusiv

EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat

Prahova Mea

Publicat

pe

La data de 26 septembrie, Incisiv de Prahova publica articolul „Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti”.

Primarul Andrei Volosevici `tremură`/Surse: Edilul Andrei Volosevici citat la DNA Bucuresti

Precizam ca, pe surse, aflam ca primarul Andrei Volosevici a fost citat, miercuri (28 septembrie 2022), la sediul DNA Bucuresti, pe tema termoficării la Ploiești (documentarea dosarului privind evolutia situatiei de fapt – inca de la prelungirea contractului cu firma franceza Veolia).
Surse DNA au confirmat pentru Incisiv de Prahova faptul ca, Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat. Vom reveni cu amanunte. (CERASELA N.).

Se aude, din nou, zăngănit de cătușe la Primaria Ploiesti/Se clameaza protectia SRI si a statului francez

 

 

 

 

Articolul EXCLUSIV/Andrei Volosevici a ieşit din sediul D.N.A. – Structura Centrala cu o nouă calitate, cea de inculpat apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri la masteratul profesional

Prahova Mea

Publicat

pe

După ce în anul 2021, în deja celebra ședință de dialog social  chestorul Minoiu, împuternicit director general DGMRU, ne spunea cu mult tupeu că nu poate accepta ca pentru masteratul profesional să se înscrie agenți de poliție, pentru că această noua metodă de accedere în corpul ofițerilor este destinată exclusiv celor din afara sistemului, astăzi vă putem spune că 69 din totalul de 75 de locuri, au fost ocupate de agenți și subofițeri, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Este o surpriză plăcută și o dovadă că prima formă de masterat profesional promovat de conducerea MAI ar fi adus în sistem doar pilele și clientela politică. Faptul că a fost o concurență deschisă, între cei care nu sunt în sistem și agenții/subofițerii care își doresc să treacă în corpul ofițerilor, a demonstrat încă o dată că în MAI avem angajați de valoare care nu sunt promovați și nu li se oferă șanse reale să afirme profesional.

 

Acum însă, primim tot mai multe telefoane din partea celor admiși care reclamă bătaia de joc din partea inspectorilor șefi. Și asta pentru că de luni încep cursurile și li s-a comunicat că trebuie să își dea demisia sau să se suspende în interes personal legitim, fără salariu. În condițiile în care vorbim despre colegi care sunt cu familii, cu copii, cu rate, care nu au așteptat examen de TCO ci și-au asumat să-și sacrifice un an de studii la zi, în București, pentru ca ulterior să primească gradul de subinspector.

În acest sens, am avut discuții cu inspectorul general al Poliției Române pentru a-i prezenta situația concretă în care se află agenții de poliție. De asemenea, am făcut demersuri la nivelul MAI pentru ca agenții de poliție admiși, după finalizarea masteratului profesional să fie repartizați în județele de unde provin. Cu privire la poziția IGPR, precizăm că factorii de conducere și-au însușit prevederile art. 57 din Anexa VI a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice și apreciază că agenților de poliție trebuie să li se aprobe rapoartele depuse la nivelul unităților din care provin.

Secţiunea a 6-a Drepturile salariale cuvenite pe timpul studiilor și în alte situații

Articolul 57

(1) Cadrele militare în activitate, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare, pe timpul cât urmează cursuri de zi în cadrul instituțiilor de învățământ superior, cu acordul și în interesul autorităților sau instituțiilor publice de apărare, ordine publică și securitate națională, beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție avută/avut la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut și de gradații, precum și de celelalte drepturi aplicabile personalului din instituția de învățământ, cu excepția soldei de comandă/salariului de comandă, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

(2) Personalul militar, polițiștii și funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciare care urmează cursuri de carieră și nivel, precum și alte activități de perfecționare sau formare continuă beneficiază de solda de funcție/salariul de funcție și, după caz, solda de comandă/salariul de comandă avute la data începerii cursurilor, de solda de grad/salariul gradului profesional deținut, de gradații și de celelalte drepturi salariale avute, în condițiile prevăzute prin ordin al ordonatorului principal de credite.

În acest context, apreciem că orice refuz al vreunui inspector șef de a aproba astfel de cereri este NEJUSTIFICAT în condițiile în care deficitul de personal în această categorie depășește 30% și vă rugăm să ne sesizați pe orice cale cu privire la impedimentele pe care le întâmpinați în acest sens, mai precizeaza sursa citata. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

„O tara care face un titlu de glorie din numărul dosarelor penale este o țară eșuată!”

Prahova Mea

Publicat

pe

Edilul Andrei Volosevici si mintea odihnita

Funcționari discreți care ”înfloresc” subit la umbra unor posturi cheie din instituții publice locale, propulsati din cabinetul primarului Andrei Volosevici.
Este vorba de consilieri din cabinetul primarului Andrei Volosevici, recompensați, cu functii de conducere in serviciile publice deconcentrate, iar rețeta succesului peste noapte se face cu ajutorul rudelor.
Înghesuiala dezgustătoare ale șmecherilor
Deși instituțiile statului nu văd nimic, gradul la care s-a ajuns este unul înfiorător. Începând de la ocuparea posturilor în administrație sau deconcentrate și până la ocuparea unui amărât de loc într-o grădiniță, totul e pe smecherie.
Sistemul este unul piramidal. Adică pleacă de la cei în pixul sau în pliscul cărora stau numirile în tot sistemul bugetar.
Pentru ca smecheria sa fie acoperita, mintea odihnita a edilului Andrei Volosevici va propune o noua procedura si criterii in vederea organizarii concursului pentru ocuparea posturilor de conducatori ai institutiilor si serviciilor publice de interes local din municipiul Ploiesti, fiind vizate doua posturi de conducere la Parcul Memorial „Constantin Stere” (post pentru PSD) si la Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, post pentru proaspatul consilier agronom al primarului, Patrik Scoruş, fiul lui Fernando Scoruş.

S1 aprobare criterii concursuri conducatori institutii publice

Dedicatia se vede din avion, conditiile pentru cele doua posturi de conducere fiind singurele in care vechimea in specialitatea studiilor necesare functiei sa fie de doar un an de zile.
”PREA INTELIGENT, PREA CA LA ȚARĂ”

Cabinetul primarului a devenit o instituţie bazată pe…şmecherie!


De la data de 01.10.2022, Andrei Volosevici își trage un nou „expert”/consilier, absolvent al Universitatii de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, DEZVALUIAM CU CEVA TIMP IN URMA.

Probabil primaria se apuca de „cultivat” ceva pe undeva si va reusi sa obtina venituri – macar din agricultura!
Pe modelul Valeriu Răchită, consilierul personal al edilului, Patrik Scoruş, noul consilier/expert in cabinetul primarului de la data de 01.10.2022, ocupa, in prezent, una dintre cele 3 functii de metodist la CSM Ploiesti, o functie care NU se regaseste in reglementarile legale aprobate prin HCL!
Numele lui Patrik Scoruş este vehiculat ca fiind persoana care il va inlocui pe Donald Constantin fostul director al CSM Ploiesti, chiar daca acesta nu detine vechime pe cartea de muncaDonald Constantin a fost „debarcat”/executat ca o simpla razbunare, asa cum dezvaluiam saptamana trecuta.

Reamintim ca, Incisiv de Prahova a dezvaluit, in exclusivitate, executarea directorului Donald Constantin din razbunare – se pare (ca reactie la dezvaluirile efectuate de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, care l-a acuzat, in mod direct, pe primarul Volosevici, că din cauza lui orașul a rămas fără acest serviciu public). Donald Cosntantin este perceput ca fiind in relatii bune cu presedintele Iulian Dumitrescu.
Dupa retragerea de la conducerea CSM Ploiesti, Donald Constantin si-a prezentat demisia din calitatea de consilier al edilului pentru ca numele acestuia sa nu fie asociat cu cel al lui Andrei Volosevici.

Clubul Sportiv Municipal a devenit de ani buni o instituţie bazată pe…şmecherie şi mai puţin spre nevoile sportivilor pentru a face performanţă. Venit cu declaraţii pompieristice, primarul Andrei Volosevici, bineînţeles cu ajutorul „managerului” Valeriu Răchită – angajat ilegal si obtinand bani pentru o functie care nu exista, a transformat clubul într-un fel de pension al oamenilor din „partidul personal” al edilului care musai trebuiau angajaţi pe salarii bunicele fără a munci prea mult.
Patrik Scoruş, fiul lui Fernando Scoruş, este numele vehiculat pentru preluarea functiei de manager, functie ocupata in prezent, la Clubul Sportiv Municipal, de Donald Constantin, fostul director al Parcului Municipal Vest.

Reamintim ca, patronul barului Bravo (dacă va aduceți aminte de „Mafia de la Bravo”, unde procurorul „Portocala” fabrica dosare penale false asupra celor „incomozi”), Ştefan Grozea, a fost numit director la CSM Ploiesti, prin detasare de la cabinetul primarului.
Astfel, acesta a fost „recompensat” pentru informarile efectuate privind posibile deficiente ale unui operator de salubritate.

La randul sau, ca intr-o fratie a consilierilor personali din cabinetul primarului Andrei Volosevici, Ştefan Grozea il angajeaza, in mod ILEGAL, pe un alt consilier personal al primarului Andrei Volosevici, la CSM Ploiesti, plătit din bani publici pentru o funcție care nu exista, dand o nouă viziune asupra prejudiciului bugetului local, ca element al răspunderii penale.

Pe modelul Valeriu Răchită, consilierul personal al edilului, Patrik Scoruş ocupa una dintre cele 3 functii de metodist, o functie care NU se regaseste in reglementarile legale aprobate prin HCL!

Fratia banului fratie mafiota/Fratia consilierilor personali ai primarului Andrei Volosevici, contracte ilegale de angajare la CSM Ploiesti si prejudicierea bugetului local

Donald Constantin a fost director al CSM Ploiesti din data de 21.04.2022. De la preluarea mandatului, institutia (Clubul Sportiv Municipal) a intrat in legalitate „deranjand” interesele dolosive ale celor care capuseaza banul public!

In fapt,  directorului Donald Constantin a fost executat din razbunare – se pare (ca reactie la dezvaluirile efectuate de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, care l-a acuzat, in mod direct, pe primarul Volosevici, că din cauza lui orașul a rămas fără acest serviciu public). Donald Cosntantin era perceput ca fiind in relatii bune cu presedintele Iulian Dumitrescu.

Reamintim ca, in prima apariție publică pe tema crizei apei calde din Ploiești, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu îl acuză pe primarul Volosevici că din cauza lui orașul a rămas fără acest serviciu public.
Prezent în emisiunea Observatorul Prahovean, in exclusivitate, președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a declarat că operatorul Termoficare Prahova a sistat la 1 august furnizarea apei calde din cauza primarului Andrei Volosevici.
Principalele declarații ale președintelui CJ Prahova despre criza apei calde din Ploiești:
”Pe 13 mai, Veolia, care se ocupa de apa caldă în Ploiești, a plecat. După 13 mai a venit o altă societate, GPT, și s-a ocupat de apa caldă în Ploiești. A cumpărat gaze, a plătit cei 300 de salariați preluați de la Veolia și a dat apă în Ploiești în luna mai. În luna iunie, aceeași societate a cumpărat gaze, a plătit salarii la 300 de oameni, a dat apă caldă ploieștenilor. În luna iulie, această societate a procedat la fel.
În acest timp, primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, țipa ca din gură de șarpe că el nu va plăti facturile, subvenția în speță, pentru apă caldă, deși ploieștenii primeau apă caldă. Acum vă întreb şi eu: Din firma dumneavoastră, cât aţi putea să daţi apă caldă fără să vi se plătească facturile?
Era evident, primarul amenințând şi anunţând tot timpul că n-o să plătească facturile, subvențiile pentru apa caldă a ploieștenilor, livrată de firma respectivă – că lucrul acesta se va încheia și firma va ajunge în incapacitate să mai livreze apă caldă. Deci singurul vinovat pentru că s-a oprit apa caldă în Ploiești este cel care nu a plătit apa caldă livrată de o firmă timp de trei luni, pe banii ei, cu salarii plătite, cu gaze cumpărate.
Este vorba despre primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici. Nimeni din orașul acesta nu ar plăti din banii lui timp de trei luni, iar primarul să nu-i plătească facturile de apă caldă. Cât putea să reziste omul ăla?
La 1 august nu a mai rezistat și s-a oprit apa caldă. Primarul știa că atunci când omul va opri apa caldă vom fi obligați să reziliem contractul, întrucât acesta prevedea continuitatea livrării de apă caldă pentru ploieșteni. Clauza fermă este că ploieștenii trebuie să aibă apă caldă în continuu și nu putea nimeni să semneze altfel de contract”.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu: „Singurul vinovat pentru ca s-a oprit apa calda in Ploiesti este primarul Andrei Volosevici!”

De mai bine de o lună, de când Ploieştiul a rămas fără apă caldă, primarul Andrei Volosevici a explicat că nu poate plăti subvenţia către Termoficare Prahova din mai multe motive. Mai întâi acesta a motivat cu ilegalitatea contractului de termie, după care, în urmă cu două-trei săptămâni a arătat cu degetul spre ADI Termie Prahova ( în care primăria are doar 3 membrii, deci e minoritară în luarea deciziilor) care nu a avizat facturile trimise de primărie.
La doua ore dupa dezvaluirile efectuate de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, la Observatorul Prahovean, Andrei Volosevici a reactionat in mold hilar – prin introducerea in ecuatie a profesorului de limba română Anca Popa ( noul viceprimar, profesor de limba română în CN „I.L. Caragiale” ) care ar fi efectuat „verificarea contabilă” si care Nu va acorda “bun de plată” pentru facturile emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A.
Mai jos puteţi citi comunicatul emis în acest sens de către primărie:
„Viceprimarul municipiului Ploiești, doamna Anca Adina Popa, potrivit atribuțiilor ce îi revin, coordonează, îndrumă și verifică activitatea Direcției Economice a municipalității.
În acest context, viceprimarul Anca Adina Popa a verificat facturile înregistrate în evidența contabilă a Primăriei Municipiului Ploiești pentru serviciul local de termoficare.
Astfel, în ceea ce privește situația subvenției la energia termică livrată populației s-a constatat că pentru suma datorată la acest capitol fostului operator al serviciului de termoficare, care este în cuantum total de 114 097 866, 28 lei, există prevedere bugetară, pentru anul în curs, în valoare de 44 796 532,47 lei.
În altă ordine de idei, facturile pentru subvenția la energia termică livrată populației, emise de noul operator, S.C. Termoficare Prahova S.A., sunt în evidența Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Termo Prahova și au o valoare de 6 637 787,05 lei.
Având în vedere că, până în prezent, facturile menționate nu au fost confirmate și avizate în privința consumului realizat, de către (A.D.I.) Termo Prahova, conform atribuțiilor ce îi revin acestei structuri locale, Primăria Municipiului Ploiești nu poate dispune plata acestora.
În aceste condiții, luând în considerare și legislația de specialitate în vigoare, viceprimarul Anca Adina Popa a declarat că nu va acorda “bun de plată” pentru facturile respective, emise de către operatorul S.C. Termoficare Prahova S.A”.
III. Realitatea infirma „tricourile imprimate și declarații mincinoase în spațiul public”:
ADI Termo Prahova a demontat acuzațiile primarului Andrei Volosevici (N.R :  „avocatului prăfuit”) explicand, punctual, că potrivit statutului, asociația nu monitorizează pe puncte termice și instituții publice a livrării de energie termică pentru Primăria Ploiești.
Mai mult, potrivit legislației în vigoare privind controlul intern și controlul financiar preventiv, ”conducătorii compartimentelor de specialitate – cei din Primăria Ploiești răspund pentru realitatea, regularitatea și legalitatea operațiunilor”.
Totodată, potrivit Ordinului Ministerului Finanțelor Publice 1792/2002 privind angajarea și plata cheltuielilor publice, ”documentele care atestă bunurile livrate, lucrările executate și serviciile prestate din care reies obligații de plată certe se vizează pentru bun de plată de ordonatorul de credite, adică de Primăria Ploiești”.
În documentul publicat la finalul textului se arată că întrucât articolul 7 din Statutul ADI Termo Prahova prevede că ”Asociația nu are calitatea de operator și nu va desfășura activități economice”, este evident că Președintele Consiliului Director nu poate certifica realitatea, regularitatea și legalitatea cantităților facturate de către Termoficare Prahova SA către Primăria Ploiești.
În final, conducerea ADI Termo Prahova a transmis Primăriei Ploiești ”să verifice realitatea, regularitatea și legalitatea aplicării subvențiilor privind activitățile de energie termică facturate de către SC Termoficare Prahova SA cetățenilor, în perioada în care au desfășurat activitatea și să achite facturile corespunzătoare”.

Reamintim că Termoficare Prahova a dat în judecată Primăria Ploiești pentru neplata facturilor aferente subvenției apei calde livrate populației în perioada 13 mai-1 august în valoare de peste 6 milioane de lei. Vom reveni. (Cristina T.).

N.R – Ca o mica paranteza…Ne lasa rece amenintarile si injuraturile genialului Fernando Scoruş (stil Andrei Volosevici) si disperarea lor de a depista sursele noastre jurnalistice din interiorul lor.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment7 ore inainte

Cum îți pregătești autoturismul pentru iarnă?

 Iarna se apropie cu pași incredibil de repezi, iar tu trebuie să îți pregătești autoturismul pentru condiții meteo extreme, precum...

EvenimentO zi inainte

Unde gasesti sampanie mai ieftina de vanzare?

Atunci când ești în căutare de șampanie de vânzare la un preț cât mai bun, ai mai multe opțiuni pe...

EvenimentO zi inainte

Ce variante de creditare aleg antreprenorii români în anticiparea unei eventuale crize

Dacă pentru unii antreprenori criza care se preconizează este echivalentă cu a pune lacătul pe uşă, alţii văd în ea...

videochat bucuresti videochat bucuresti
SocialO zi inainte

Este sau nu important sa te ajute un trainer, atunci cand incepi sa lucrezi intr-un studio de videochat din Bucuresti?

Modelele care lucreaza intr-un studio de videochat din Bucuresti, precum Studio20, se bucura de un succes uimitor. Acestea obtin castiguri...

Eveniment2 zile inainte

Cea mai amplă ediție a programului Huawei Seeds for the Future s-a încheiat cu o ceremonie de premiere a studenților din România și Republica Moldova

București, 28 septembrie 2022. Huawei a încheiat cea de-a noua ediție a programului Seeds for the Future cu o ceremonie...

Eveniment2 zile inainte

De ce sunt companiile din România atractive pentru personalul asiatic?

Dacă dorești să îți extinzi echipa, vei descoperi în curând că angajarea unor oameni din alte țări poate deveni complicată....

Eveniment2 zile inainte

Cauți un televizor ieftin? Află cum să te încadrezi în buget și totuși să faci o alegere bună

Achiziționarea unui televizor este rareori o investiție ușoară pentru că nu este o achiziție pe care o faci foarte des....

Eveniment2 zile inainte

3 modalități eficiente prin care reduci costurile energetice în locuință

Diminuarea costurilor facturilor la utilități este un obiectiv pe care multe familii și-l propun, dar care nu este atât de...

Eveniment2 zile inainte

Vezi ce presupune leasingul operațional full și cum poate fi acesta benefic pentru afacerea ta!

Dacă ai o afacere, probabil știi cât de mult timp, stres și bani trebuie să...

Eveniment3 zile inainte

TOMMY HILFIGER SE REDESCHIDE IN PALAS MALL IAŞI CU UN NOU ASPECT IMPRESIONANT

Pe 20 septembrie, magazinul Tommy Hilfiger si-a redeschis portile in Palas Mall Iasi cu un nou design impresionant si modern...

Eveniment3 zile inainte

Cum să-ți amenajezi casa cu un buget redus

Dacă urmează să te muți într-o locuință și ai planuri de amenajare, dar nu ai buget extrem de generos pentru...

Deep Forest Fest Deep Forest Fest
Eveniment3 zile inainte

Deep Forest Fest revine și anul viitor! Mai puternic, mai tare, mai electrizant!

Treptat, festivalul de muzică electronică Deep Forest Fest se impune drept unul de tradiţie pentru Râmnicu Vâlcea şi nu numai....

Eveniment4 zile inainte

Huawei a lansat seria nova 10

HUAWEI nova 10 și nova 10 Pro vin cu un design elegant și oferă prima cameră frontală de 60 MP...

Eveniment4 zile inainte

Cum ne protejam telefonul intr-un mod eficient

Smartphone-ul pe care il folosim in fiecare zi a ajuns sa fie ceva aproape vital pentru noi. In zilele noastre,...

Eveniment4 zile inainte

Tazz este acum disponibil în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei

București, 27 septembrie 2022 – Aplicația de food delivery Tazz este acum disponibilă în AppGallery, magazinul de aplicații al Huawei....

Eveniment5 zile inainte

Alege sa faci protectia muncii online cu Outstand.ro!

protectia muncii online Protectia muncii este un subiect vast si foarte important pentru orice societate, indiferent de domeniul in care...

Profile PVC Profile PVC
Social5 zile inainte

Va continua ascensiunea ferestrelor cu profile PVC si in 2023?

In ultima decada, ascensiunea ferestrelor cu profile PVC a fost una de-a dreptul impresionanta. De-a lungul anilor, a devenit clar...

Eveniment5 zile inainte

De ce este chiar si azi indragit Counter Strike 1.6?

Incepand ca un mod pentru jocul Half Life, Counter Strike 1.6 a devenit unul dintre cele mai populare jocuri realizate...

Știrile Săptămânii