Connect with us

Exclusiv

Eugen Tomac, Mircea Druc, Stela Culic, Dorin Chirtoacă, Diana Postică, puciul pregatit in PMP de peste un an de zile si pasivitatea lui Cristian Diaconescu

Prahova Mea

Publicat

pe

Eugen Tomac nu putea ajunge peste noapteomul de încredere al lui Traian Băsescu pentru că în funcțiile deținute de basarabean la Cotroceni sau DRP nu pot accede decât persoane verificate la sânge de serviciile secrete românești (mai ales de Serviciul de informații Externe) sau ofițeri acoperiți ai acestora. Cel puțin în epoca Băsescu! Cât privește banii publici tocați în Republica Moldova sub oblăduirea lui Eugen Tomac, ar trebui verificat în ce măsură și cine anume din conducerea SIE și-a dat acordul pentru asemenea operațiuni speciale.

Cu un CV sintetizat la maxim și cu un trecut necunoscut,  Eugen Tomac, (mai cunoscut la Cotroceni sub denumirea de copilul lui Băsescu) s-a trezit peste noapte om de încredere al președintelui României. Deși a ocupat mai multe funcții publice în România, singurele referințe ale lui Eugen Tomac sunt legate de studiile sale, activitatea publicistică studențească și o gaură în bugetul României de un milion de euro.

Eugen Tomac este creația lui Mircea Druc, fost premier al Republicii Moldova, stabilit în România, bun prieten cu Traian Băsescu și cu Petre Roman ! Acesta îi furnizează toată tematica de acțiune lui Tomac și îi coordonează toate mișcarile: când unioniste, când rusofone, în funcție de interesele sale. În 2008, Tomac a câștigat alegerile pentru Diaspora pentru Estul Europei si Asia, cu 1534 de voturi, dar a pierdut locul de deputat la redistribuire. Din 2009 a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unde a angajat-o și pe cumnata lui, Stela Culic, iar din 2012 ca urmare a gestiunii frauduloase prin care s-au cheltuit nejustificat un milion de euro, constatatare a Curții de Conturi la DPRP și-a dat demisia și a fost angajat la Cancelaria Președintelui României în funcția de consilier pentru românii de pretutindeni ! Cu toate acestea, Tomac are domiciliul într-o vilă estimată la aproximativ 115.000 de euro în localitatea Dumitrana, lângă București, dar a primit în 23 decembrie 2009 și un apartament la Universitate, pe strada Edgar Quinet nr. 10, prin contractul 1254/2009 ! Din 20 octombrie 2012 și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial și ocupă abuziv apartamentul de la Piața Universității (Edgar Quinet) din București !

Misterul tăcerii presei moldovenești în fața lui Tomac !

Eugen Tomac a cheltuit peste 600 de mii de euro din banii oferiți de Statul român programelor pentru românii de pretutindeni pentru a-și finanța campania electorală din Republica Moldova, pentru un post de deputat în Parlamentul României pe locurile pentru diaspora. Tomac a profitat de slăbiciunea mass-mediei de limbă românească din Moldova și a cheltuit nejustificat sute de mii de euro pentru înființarea sau finanțarea unor firme care au ca obiect de activitatea mass-media. Potrivit autorităților romane, Eugen Tomac nu reușește să justifice de ce a dat zeci de mii de euro pentru scriitori, artiști plastici de casă ori preoți care, în mod normal sunt finanțați de alte instituții ale statului ! Toate acestea au fost surprinse și intr-un raport al Curtii de Conturi a României care arată cum Eugen Tomac, profitând de poziția sa, a direcționat bugetul Departamentului Românilor de Pretutindeni pregătindu-și propria campanie electorală din Republica Moldova. Eugen Tomac era parte în patru procese la Curtea de Apel București pentru a-și dovedi nevinovăția, conștient fiind că raportul Curții de Conturi ar putea fi începutul unei cercetări penale.

Funcționar în România, mogul pe bani publici în Moldova

În numai trei ani de la preluarea Departamentului Românilor de Pretutindeni (DRP), Eugen Tomac a transferat peste 2,3 milioane de ron către entități de presă din Moldova prin diverse proiecte. La acestea se adaugă și investiții în chioșcuri făcute cadou unor firme private ! În 2009, anul instalării în funcția de secretar de stat la DRP, Eugen Tomac a finanțat 11 site-uri, ziare, edituri ori ONG-uri ale unor ziariști din Moldova cu suma de 2,1 milioane de ron. Efectul îl simțim acum, în campania lui Tomac, care are interviuri și bannere pe toate site-urile ! Pe lista acestora se află Radio Vocea BasarabieiTimpul de Dimineață sau Ziarul de Gardă. Publicațiile fac acum propagandă sub diverse forme pentru alegerea în funcția de deputat a lui Eugen Tomac sau scriu așa cum dorește Dorin Chirtoacă. Separat de aceste fonduri, Tomac a mai finanțat după bunul plac și activitatea Asociației Presei Independente din Moldova ! În anul 2010, povestea se repetă cu finanțarea unor proiecte private majore. Postul românesc de radio Arena FM, în valoare de 413.500 de ron, dezvoltat prin Asociația Obștească Centrul de Cultură și Carte Românească. La portofoliul media se adaugă și lansarea portalului de știri arena.md, realizat prin aceeași entitate ! Din banii DRP, Eugen Tomac și-a făcut un obicei din a sprijini diverse asociații ale unor anumiți ziariști, cum ar fi Congresul Jurnaliștilor Români de pretutindeni, finanțat cu 72.305 ron. Tomac a continuat să finanțeze și alte publicații, acoperind astfel aproape toată presa: Jurnal de Chișinau (50.000 de ron), Timpul de dimineață (49.998 de ron), Ziarul de Gardă (39.999 de ron). În 2011, DRP a mai dat bani doar la Ziarul de Gardă, 49.778 de ron, dar și altor câteva reviste: Revista națională Natura (12.814 de ron), săptămânalul „Literatură și Artă” (45000 de ron) și proiectul editorial Efigii identitare românești (20.000 de ron).

Tomac vizat în scandalul Mega press !

Potrivit raportului Curții de Conturi a României, Eugen Tomac a finanțat Asociația Obștească “Centrul de Cultură și Carte Românească” Chișinau, condusă de Mihai Cimpoi, iar pentru realizarea proiectului “Rețea de distribuție presă românească”, a solicitat suma de 180.000 euro. Mihai Cimpoi era prieten al lui Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal și al finului acestuia, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, de la aceea data. Sub această acoperire politică din România și de la Chișinău, asociația invocă în documente faptul că nu dispune de resursele umane pentru a opera cele 50 de chioșcuri de distribuție a presei și transmite chioșcurile companiei private New Mega Press. Încadrarea juridică a inspectorilor CCR are iz penal „valoarea abaterii constatate este de 792.000 ron și reprezintă sprijinul financiar acordat în mod indirect unui agent economic din Republica Moldova”. Câte ziare romanești și câte rusești, sau mai bine zis, câte produse alimentare și nealimentare se comercializeaza în chioșcuri !? Consecința economico-financiară a abaterii de la legalitate și regularitate consta în efectuarea unei plăți nelegale din creditele bugetare ale anului 2011. Firma beneficiară, NEW Mega Press este deținută de Ioan Curta și Angela Gîrnet (70%) ! Ioan Curta a mai fost implicat în firmele românești EDITURA TEORA BAIA MARE SRL, COBO IC SRL, POLSIB SA, COBO COMPUTER SRL, TEORA SA, EDITURA IMPORT-EXPORT TEORA BUCURESTI SRL, AURORA EXIM 2000 SRL. Angela Gîrnet este director la Editura Prut.

Radio pentru Tomac și căpușele din TVR

Folosindu-se de poziția de secretar de stat, Eugen Tomac a finanțat achiziția postului de radio Arena FM pentru a-l transforma într-o stație a Societății Române de Radiodifuziune. Inspectorii CCR au notat că nu există dovada că acest post de radio ar fi functionat, atât ca post local (în anul 2009), cât și ca post național (în anul 2010). În anul 2011, DRP a primit doua cereri depuse de SC „CARNIVOR MEDIA” SRL din București (ce aparține lui Marian Voicu, realizator TV la TVR) și SC ”PAJURA ALBĂ” SRL din Chișinau, în valoare totală de 1.181.250 ron. La aceste sume se adaugă și preluarea cu titlu gratuit a programelor SRR dar și o finanțare suplimentară de 1,5 milioane de ron în Planul de investiții al SRR a fost suplimentat cu suma de 1.500.000 ron, suma necesară fiind alocată din Fondul de rezervă la dispoziția guvernului, în baza HG 961din 28.09.2011 (Anexa 31/65).

O campanie electorala a dovedit că tupeul unor așa-ziși oameni politici nu are limite. Lansat cu surle și trâmbițe pedeliste la Chișinău de Elena Băsescu (EBA), o foarte apropiată colaboratoare (după cum spune gura păcătoasă a serviciilor secrete), Eugen Tomac se vrea deputat de Diaspora din partea Alianței România Dreaptă.  Ar fi interesant de aflat cum își îndeamna copilul de casă al președintelui Traian Băsescu  alegătorii să meargă la vot, în condițiile în care, cu numai câteva luni înainte, din poziția de înalt oficial al statului (secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Cotroceni) făcea exact invers. Le spunea alegătorilor să nu participe la vot. Mai precis, potrivit agenției de presă MOLDPRES, în cadrul unei conferinţe,  Eugen Tomac afirma că referendumul pentru suspendarea președintelui Băsescu din vara acestui an era neconstituţional şi nelegal, boicotarea acestuia fiind o modalitate de a stopa dezastrul care are loc. “Nu suntem obligaţi să participăm la această mascaradă care se pregăteşte”, ar fi spus Eugen Tomac. Deasemenea, în cadrul unei întâlniri cu bloggerii moldoveni Tomac spunea : „Îndemn românii din Republica Moldova să nu se prezinte la vot, astfel nu vor valida ilegalităţile intreprinse de Uniunea Social-Liberală (USL) din România”. RecentCurtea de Conturi a descoperit că în perioada 2009 – 2011, la Departamentul pentru românii de pretutindeni  s-au constatat erori/abateri de la legalitate, fiind estimate prejudicii create bugetului de stat în sumă totală de 4.326.340,79 lei . Presa centrală vorbește despre  prejudicii care reprezintă 20% din totalul sumelor utilizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru diaspora. La acea dată, departamentul era condus de Eugen Tomac,  copilul de suflet” al lui Traian Băsescu. Tomac a fost iniţial consilier personal al preşedintelui, iar în ianuarie 2009, premierul Emil Boc l-a numit secretar de stat la DRP. Eugen Tomac face parte şi din anturajul Elenei Băsescu, apărând în rapoartele serviciilor secrete moldovenești ca “amant” al acesteia și cadru acoperit al SRI.

 În 14 aprilie 2009, ziarul Gardianul publica un articol denumit “Serviciile secrete moldovenești acuză familia Băsescu de implicare în revolta de la Chișinau”, citând un raport al SIS (serviciul de securitate al Republicii Moldova).  Eugen Tomac, unul dintre actorii principali ai raportului era acuzat că ar fi fost racolat de serviciile secrete române și că ar fi fost amantul Elenei Băsescu. De fapt, la acea vreme, regimul lui Vladimir Voronin nu făcea decât să denunțe activitățile autorităților române (nume, date, fapte mașini folosite), mai ales asupra  rețelei de studenți basarabeni aflați la studii în universități din România, racolați de Serviciul Român de Informații pentru a fi folosiți ca vectori de influență. Eugen Tomac născut la Oziornoe, regiunea Odessa, Ucraina, fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni,  este căsătorit cu Diana Postică, fostă membră a „Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni”, redactor-șef al revistei „Confluențe”. Raportul făcea referire la o relație apropiată între Eugen Tomac și Elena Basescu, „posibil tot în baza unui scenariu planificat de către serviciile speciale romånesti”.

Obediența față de casa prezidențială Traian Băsescu nu este gratuită

În 2009, Tomac a fost numit Secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni, iar în 2012 a fost numit  consilier al Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni unde președintele este înconjurat numai de persoane verificate, pregătite, agreate și recomandate de serviciile secrete, îndeosebi de SIE. Referitor la activitatea sa de la DRP, presa a comentat îndelung un raport din 2012 al Curții de Conturi care a controlat activitatea Departamentului Românilor de Pretutindeni ( mai precis proiectele derulate în perioada 2010 – 2011, sub conducerea fostului secretar de stat Eugen Tomac. Săptămânalul de limbă română Gazeta Românească din Italia a publicat nenumărate articole referitoare la sumele cheltuite pentru premii în bani şi burse pentru oameni aleşi pe sprânceană, salarii pentru preoţi, cărţi bisericeşti pentru copii, proiecte care nu prea au legătură cu diaspora, deconturi după ureche, o serie de încălcări a numeroase legi şi hotărâri de guvern. Cităm un fragment din Raportul Curții de Conturi referitor la activitatea DRP sub conducerea lui Eugen Tomac :

„Consecinţa neelaborării unei strategii naţionale, cât şi a unor programe concrete privind sprijinirea activităţilor desfăşurate de românii de pretutindeni se regăseşte în primirea şi finanţarea unor proiecte derulate de un număr restrâns de organizaţii, ce nu reprezintă ponderea românilor de pretutindeni şi nu rezolvă decât în parte problemele reale ale acestora. Respingerea finanţării unor proiecte a fost motivată, de cele mai multe ori, de neîntocmirea corectă a proiectelor, în condiţiile în care Ghidul de finanţare nu detaliază documentaţia pe tipuri de proiecte”.

 Jurnal radio și online de știri. Unde, când și cum ?

Referitor la Raportul Curții de Conturi de mai sus, am găsit pe pagina de Facebook a lui Andi Rădiu, jurnalist la Gazeta Românească următorul comentariu :

“Chestiunea care m-a ”lovit” e finanțarea unui “Jurnal radio şi online de ştiri în limba română”…nu de alta, dar de ceva timp ne zbatem câțiva să punem la punct un astfel de proiect și tocmai de aia mi-a sărit în ochi …dar unde este acel radio online??? am întrebat vreo câteva zeci de persoane, de la care am pretenția ca sunt informate și stupoare generală…

Ce să mai spun de ”Millenium” la care mi s-a propus să lucrez, am și realizat 5 numere în calitate de redactor șef. Când am întrebat despre contract, mod de plată și alte asemenea chestiuni mi s-a transmis că nu mai au nevoie de serviciile mele. Mi s-au dat pe mail doar niște chitanțe să le semnez ca distribuitor al publicației, cu motivația că este un supliment pentru a ajuta la distribuirea ziarului…și-atât, de-atunci nimic! Fac un apel la cei de la DRP-ul actual sau chiar cel condus de Tomac să-mi dea și mie niște explicații, măcar…bine, sunt sigur că apelul meu s-a pierdut deja în vânt…totuși s-au primit 34000 de lei!!!”

Contactat telefonic, Rădiu ne-a spus că aventura sa la ziarul Millennium s-a terminat în momentul în care a cerut semnarea unui contract legal. De atunci, publicația online a mai scos câteva ediții în format pdf, care nu puteau costa mai mult de 500 de euro. Dealtfel, oricine intră pe site-ul ziarului cu pricina, poate observa cu ușurință că Milennium  se mândrește cu sigla Guvernului României (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), dar nu are adresă, telefon sau persoane de contact cu excepția unei adrese de e-mail.  Mai aflăm că finanțarea ziarului s-a obținut de către Asociația Maluri de Prut, prin intermediul Programului de finantare Mass-Media „Mihai Eminescu” derulat de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. Căutăm Asociația Maluri de Prut din Italia, și… surpriză. La secțiunea Contact găsim cam aceeași situație de la Millennium. Surse din comunitatea românilor din Italia ne-au spus că șeful asociației ar fi Dumitru Ilinca, ex-președinte PDL Italia și fost consilier al senatorului PDL Viorel Riceard Badea, care sprijină în momentul de față candidatura lui Liviu Laurențiu Lipot de la PP-DL. Fără comentarii.

Lipsa eticii nu are caracter penal

 Scandalul declanșat de raportul Curții de Conturi a atins apogeul când s-a descoperit că departamentul condus de Eugen Tomac a alocat ilegal circa 400.000 de euro pentru finanţarea nerambursabilă a postului de radio Arena FM,  un post la care Societatea Română de Radiodifuziune achiziţionase pachetul majoritar de acţiuni de la SC Pajura Albă SRL Chişinău. Pe blogul său de campanie și în presă, Eugen Tomac a declarat : „Nu mă surprinde faptul că în plină campanie electorală a reapărut discuţia despre raportul Curţii de Conturi la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”. Tomac a mai anunţat că va ataca în justiţie raportul Curţii de Conturi. Referindu-se la afacerea Arena FM, un membru important al staff-ului de campanie al fostului șef DRP, ne-a declarat : “ E o aiureală ! Radioul ăla trebuia ridicat. Am văzut raportul kaghebist al Curții de Conturi. SRR a cumpărat acțiuni nu active. Activele sunt de la DRP. Operațiunea e discutabilă sub aspect etic, dar nu e ilegală ! Juridic CCR nu are dreptate. Etic, nu e CCR competentă… Aș spune că lipsa eticii nu are caracter penal, dezvaluia si Eduard Ovidiu Ohanesian”

Cui a mai dat Tomac contracte prin încredințare directă ?

”AMMA GENERAL STORE” SRL Bucuresti a încasat aproape 90.000 de euro (386.835 ron) de la DRP prin încredințare directă pentru servicii hoteliere și de restaurant, achiziționate în anul 2011 ! Acționari la această firmă sunt Georgiana Ivan și Diana Vlădescu, iar societatea are contracte diverse la mai multe autorități publice pe diverse domenii, deși obiectul principal de activitate este „activități ale bazelor sportive”. O altă ispravă financiară a fost cu firma „Comity Prod Exim” căreia i-a plătit servicii hoteliere și de restaurant în anul 2010 prin încredințare directă (Hotelul Tiny Club). Firma are ca asociați pe Cartha LIMITED din Cipru și Mihaela Diaconu, dar este știut că în spatele lor se mai află încă Gelu Ștefan Diaconu, secretar de stat la ministerul Economiei, condus de Daniel Chițoiu, la aceea data!

Tomac a dat, prietenii au păpat !

DRP a finanțat și petrecerile ocazionate de zilele Chișinăului cu 13.000 de euro prin intermediul Asociației Obștesti “Pro Nova”, dar banii nu au ajuns la artiști deoarece aceștia au cântat gratis  Referitor la manifestarea cultural-artistică “Zilele Chișinăului 2010”, respectiv încasarea onorariilor de către trei din artiștii enumerați în contract, auditorii publici externi rețin faptul că “Dan Bălan, Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu au refuzat orice onorariu din partea Primăriei”. Practic banii au ajuns în conturile Asociației Obștesti “Pro Nova” condusă de Grigore Mătăsaru, realizator de programe la Radio Vocea Basarabiei.

Banii, casele, mașinile și firmele familiei lui Eugen Tomac!

Averea soților Eugen Tomac și Diana Postică nu este deloc în concordanță cu veniturile declarate. Dar  să le luăm pe rând !

ANUL 2009

În anul 2009, Eugen Tomac declara că în 2008 a fost angajat la Administrația Prezidențială cu un salariu de 37.200 ron/an și a mai primit încă 3.000 de ron din drepturi de autor la revista Magazin Istoric. În același timp, soția acestuia, Diana Postică, a primit în 2008 un salariu de 5.670 de ron de la Primăria Municipiului București și încă 3.500 de ron de la cabinetul de avocatura. Tomac spune că are două mașini: O Dacia Logan albastră și o Dacia Sandero roșie, ambele înmatriculate la domiciliul din strada Duzilor 55, sat Dumitrana, oraș Măgurele, jud. Ilfov. Eugen Tomac omite din declarația de avere să declare și mașina deținută de Diana Postică, Renault Megane gri înmatriculată în strada Dornească nr. 13 din București ! Eugen Tomac omite să declare că soția sa este codebitor al unui credit de 20.000 de euro la ING Bank contractat în anul 2007 și scadent în anul 2017. Veniturile obținute în anul fiscal 2008 conform declaratiilor lui Eugen Tomac: 49.370 de ron ! În anul 2009, mai precis pe 13 ianuarie, la plecarea din funcția deținută la Primăria Municipiului București (PMB), Diana Postică declara că în 2008 a avut venituri de 10.500 de ron din salarii, iar soțul ei Eugen Tomac, 32.400 de ron. Diana Postică mai arăta că are un credit de 20.000 de euro de achitat la ING, scadent în 2017 și că mai deține un Renault Megane. Diana Postică nu pomenește nimic despre mașinile (Logan și Sandero) deținute cu Eugen Tomac, iar veniturile nu corespund cu cele din declarațiile soțului. Veniturile obținute în anul fiscal 2008, conform primei declarații a Dianei Postică: 42.900 de ron. Tot în anul 2009, mai exact pe data de 15 ianuarie, Diana Postică depune o altă declarație la angajarea la cancelaria  Camerei Deputaților. Această susține că a obținut 5.670 de ron salariu de la PMB și 3.500 de ron din activitatea avocățească. Tot în declarația ei mai mentionează că Eugen Tomac ar fi câștigat 27.600 de ron de la Administrația Prezidențială, 9.600 de ron de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și încă 3.000 de ron de la revista Magazin Istoric. Diana Postică susține la această dată că creditul de la ING este scadent în anul 2027 față de 2017 în precedenta declarație. Nici cu această ocazie nu aminteste nimic despre cele două autoturisme ale sotului (Logan și Sandero). Veniturile obținute în anul fiscal 2008 conform celei de-a doua declarații a Dianei Postica: 49.370 de ron.

ANUL 2010

În anul 2010, prin declarația depusă în luna octombrie aferentă anului 2009, Eugen Tomac deținea doar cele două autoturisme Dacia, fără a pomeni de autoturismul Renault al soției, și evidenția venituri din salarii de 51.280 de ron de la Ministerul Afacerilor Externe, iar soția sa, Diana Postică avea venituri de 34.160 de ron de la Camera Deputaților. În total cei doi au avut venituri de 85.440 de ron. Eugen Tomac omite din nou să pomenească de datoria de 20.000 de euro pe care soția lui o are la ING !

ANUL 2011

În anul 2011, prin declarația de avere din 14 iunie 2011, Eugen Tomac declara cele două mașini, fără a menționa autoturismul soției și venituri de 3.755 de ron de la MAE, respectiv 45.639 de la DPRP. În același timp Diana Postică a avut salariu de 18.183 de ron în anul 2010. Soția lui Tomac a reușit să-și achite integral creditul de la ING de 20.000 de euro ! Veniturile familiei totalizează 67.577 de ron pentru anul 2010.

ANUL 2012

În anul 2012, Eugen Tomac a declarat în luna octombrie că a înregistrat venituri de 48.588 de ron la DPRP aferente anului 2011, în vreme ce soția sa a avut salarii de 25.808 de ron. În total cei doi au acumulat 74.396 de ron în 2011, dar nu au nici credite nici datorii ! Tomac nu declara mașina soției, iar Diana Postică nu face nici o referire la autoturismele soțului ei !

anul Eugen Tomac/sursa principala Diana Postica/sursa principala total ron/an
2008 40200/Adm. Prezidentiala 9170/PMBucuresti 49370
2009 51280/DPRP 34160/Camera Deputatilor 85440
2010 49394/DPRP 18183/Camera Deputatilor 67577
2011 48588/DPRP 25808/Camera Deputatilor 74396

 Pentru anii 2013-2022 ne-am gandit sa prezentam situatia – in episodul urmator – pentru a nu ingreuna articolul. Si aici vom gasi surprize foarte mari.

Istoric de afacerist

Eugen Tomac este asociat la firma AMERICAN ELECTRICAL SERVICES SRL înființată în 2008, la Cluj Napoca, alături de Dan Lupuleasa, originar din Piatra Neamț (România). Obiectul principal de activitate este repararea echipamentelor electrice. În anul 2009 a avut profit net de 1651 de ron ceea ce înseamnă că Eugen Tomac a avut de declarat sumele încasate din dividende în declarația de avere ! Nu a facut acest lucru ! Lupuleasa are domiciliu și în Portland SUA, unde deține firma Transformer Services INC, fiind căstorit cu Ethel Lupuleasa !

Procesele lui Eugen Tomac

Pe numele acestuia erau înregistrate patru dosare distincte și în două dintre acestea este reclamant alături de Adriana Elena Moța, fost consul al României la Consulatul din Catania și fost director la DRP ! (Sora acesteia Maria Mota este fost consilier la cabinetul lui Adriean Videanu și membru CA la Iprochim, candidat la o funcție de deputat in Sectorul 2 al capitalei României, București). Număr unic dosar: 6672/2/2012, Număr unic dosar: 6589/2/2012, Număr unic dosar: 6092/2/2012, Număr unic dosar: 5940/2/2012.

Soția lui Eugen Tomac, Diana Postică

Diana Postică a fost anagajată la cabinetul fostului primar al Bucureștiului, Adriean Videanu, apoi transferată la Camera Deputaților. A mai fost avocat în Baroul București și a deținut calitatea de acționar la compania Confluențe EST srl, care se ocupa de editarea revistei Confluențe. Firma a fost preluată de mama ei, Maria Postică, ce mai deține o altă companie cu specific de editare cărți, Themis Lex, alaturi de Stela Culic (Postică) (cumnata lui Eugen Tomac) !

Cumnata lui Eugen Tomac, Stela Postică (Culic):

A fost angajată la Departamentul Românilor de Pretutindeni de Eugen Tomac și s-a ocupat de campania electorala a lui Traian Băsescu la Referendumul din 2009 sub pretextul unor evenimente finanțate de DRP, motiv pentru care a intrat în conflict deschis cu PSD-istul Titus Corlățean. Stela Culic (Postică) este căsătorită cu Radu Culic, de profesie avocat…

Mentorul lui Eugen Tomac, Mircea Druc:

Mircea Druc trăiește bine-mersi în România din pensie dar mai era și bugetar în timpul liber prestând diverse activități de consilier la Camera Deputaților ! Are domiciliul în Str. Negustori din București, după hărtile Google, tot pe undeva în apropiere de Piața Universității ! A încercat să intre în afaceri dar a renunțat după numai câteva luni, înainte să se usuce cerneală pe certificatul de înmatriculare al firmei Bioest Oil ! Practic, Mircea Druc este cel care are o relație cu Traian Băsescu încă din vremea în care președintele PD era Petre Roman. Mircea Druc l-a recomandat ca și urmaș pe Eugen Tomac pe filiera manipulării tinerilor moldoveni cuprinși de dorul de a unifica Moldova cu patria mamă în dorința de a câștiga puterea politică în Moldova prin intermediul partidului Liberal și  a-și asigura un bazin de vot în Diaspora în relația cu Partidu Democrat Liberal, în România !

Dorin Chirtoaca, implicat în deturnarea de fonduri !

Curtea de Conturi surprinde și faptul că banii acordați de Tomac s-au pierdut pe drum… din moment ce o parte din artiștii arvuniți pentru Zilele Chișinăului au cântat gratis ! “Referitor la manifestarea cultural-artistică “Zilele Chișinăului 2010”, respectiv încasarea onorariilor de către trei din artiștii enumerați în contract, auditorii publici externi rețin faptul că, potrivit informației postate pe portalului UNIMEDIA… “Dan Bălan, Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu au refuzat orice onorariu din partea Primăriei. Anul acela, sărbătoarea orașului a fost organizată în parteneriat cu mai mulți agenți economici.”  În context, conform adresei http://www.timpul.md/articol/dan-balan-nu-a-luat-bani-dela-primarie-pentru-concertul-de-hram-16733.html: ”Mulți artiști care au evoluat de Hramul Chișinăului în Piața Marii Adunări Naționale au făcut-o fără a pretinde onorarii. „Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjanu și Dan Bălan nu au luat bani de la Primărie, afirmând că este plăcerea lor de a cânta în fața spectatorilor din Republica Moldova”, a declarat șefa Direcției cultură”. Din bani publici au primit onorarii numai vedetele din Republica Moldova, celelalte vedete de peste Prut, precum și Dan Bălan și-au primit onorariile din partea mai multor sponsori din republică”. Menționăm ca Raportul de activitate (datat 25.11.2010, dar neînregistrat oficial), deși este semnat atât de președintele A.O. ”Pro Nova”, cât și de managerul financiar al acesteia (Anexa 36/24-29), nu prezintă detalii despre obiectul contractului de finanțare și, implicit al contractului de prestări servicii încheiat cu A.O. ”Sens Muzical”, respectiv justificarea sumelor solicitate, prezentând detalii amănunțite despre desfășurarea manifestărilor ocazionate de ”Zilele Chișinăului”, pe tot parcursul perioadei 07.10-16.10.2010, în condițiile în care concertele la care au participat artiștii români au avut loc doar în ziua de 14 octombrie 2010.”

„Consilierul prezidential de origine ucraineana, Eugen Tomac, acuzat ca a deturnat un milion de euro pentru a-si cumpara campania electorala din Republica Moldova, confirma pe zi ce trece ilegalitatile constatate de Corpul de Control al primului ministru si de Curtea de Conturi a Romaniei. Zilele trecute a participat la un eveniment cu specific religios si a promovat ulterior fotografiile cu preotii in mijloacele media”!

In urma controlului efectuat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, pe care l-a condus Eugen Tomac, s-a constatat ca ”in perioada 2009-2010, acesta a dispus angajarea si plata nelegala a unor cheltuieli in suma de 710.400 lei, reprezentand onorarii acordate unor preoti slujitori din cadrul Mitropoliei Basarabiei”, lucru care este contrar Legii nr.299/2007, potrivit careia ”sprijinul acordat financiar sau material se poate acorda de statul roman pentru constructia sau reonovarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta” dar si nerespectarea conditiilor Legii nr.321/2006.

Pentru aceste plati ”nelegale”, Curtea de Conturi sustine ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni ”s-a obligat in mod nelegal sa achite onorarii de 600 lei lunar, unor preoti slujitori ai Mitropoliei Basarabiei, in conditiile in care, potrivit prevederilor Legii nr.299/2007, sprijinul financiar sau material care se poate acorda de statul roman in cazul unitatilor de cult este doar cel pentru <constructia sau restaurarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta>”.

”Concluzionam ca atat beneficiarul finantarii, cat, mai ales, finantatorii, nu au urmarit realizarea scopului pentru care a fost acordata finantarea, in fapt decontand cheltuieli de personal, de nu sunt mentionate in Anexa la Legea nr.321/2006, consecinta fiind acceptarea efectuarii unor plati nelegale din creditele bugetare ale anilor 2009 si 2010, dar si utilizarea incorecta a unor fonduri ce puteau fi alocate pentru alte actiuni, in folosul unui numar cat mai mare al etnicilor romani care traiesc si muncesc in afara tarii”, mai sustin auditorii in raportul lor despre banii alocati pentru plata preotilor din Republica Moldova.

Eugen Tomac a cheltuit in total peste un milion de euro ilegal, dar traieste in imobile scumpe alaturi de sotia sa – fost functionar la Camera Deputatilor -, avea doua masini, detinea functii de reprezentare a Romaniei si a primit cadou din partea PDL un loc de candidat pentru Camera Deputatilor.

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

In acelasi timp a mai dobandit si o casa de la RAAPPS prin contractul 1254 din 23/12/2009 in strada Edgar Quinnet in care locuia ilegal dupa ce si-a dat demisia din functia de consilier prezidential!

Apartamentul primit de Eugen Tomac de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat

Apartamentul in care locuia abuziv Eugen Tomac la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat in strada Edgar Quinet, langa Piata Universitatii

Pentru ca peisajul sa fie complet Eugen Tomac a angajat-o pe cumnata sa Stela Culic (Postica) in functia de director la DRP!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Puciul pregatit in PMP de peste un an de zile si pasivitatea lui Cristian Diaconescu

Puciul in plina desfasurare din PMP a fost pregatit de peste un an de zile si s-a derulat si BAZAT pe fondul unei pasivitati totale a Presedintelui PMP, Cristian Diaconescu.

Pasul 1

„Plantarea” in comisiile PMP a personajelor obediente cetateanului ucrainean si gruparii sale, pentru ca orice contestatie privind excluderea din partid sa fie girata. 

Ulterior, „mazilirea” tuturor oamenilor devotati Presedintelui Cristian Diaconescu in toata tara.

A. In acest context si pe fondul pasivitatii totale a lui Cristian Diaconescu, fostul senator  PMP Lucian Iliescu si  lider al filialei din sectorul 3 , impreuna cu 300 de membri si-au dat demisia in septembrie 2021.

“Domnule Președinte al PMP, Cristian Diaconescu

Cu tot respectul și admirația pe care vi le port, dacă nu interveniți și faceți ordine în acest partid și în special în Consiliul Executiv al Organizației București, Partidul Mișcarea Populară riscă să nu mai iasă din „insolvență” prin reorganizare, ci se va declara „falimentul” acestuia.

Se observă o precipitare în acțiunile demarate de Consiliul Executiv al Organizației municipiului București – Partidul Mișcarea Populară. Precipitare în propunerea de sancționare a domnului Cătălin Lucian Iliescu, Președinte al Organizației PMP Sector 5, fost Senator al României, fost Consilier General precum și Președinte al Comisiei de Cultură și Culte în CGMB.

Aștept cu interes MOTIVAREA acestei propuneri de sancționare, deoarece eu una consider că, lovind în Președintele unei Organizații, se lovește și în membrii acesteia.

Înteleg ardoarea cu care consiliul acesta, ales în mod democratic sau nu, legal sau nu, stăruie să distrugă o organizație care chiar și-a făcut treaba de-a lungul anilor. O organizație care a fost văduvită de orice fel de ajutor, începând cu lipsa oricărui fel de subvenție, continuând cu refuzul unor candidați de a se prezenta la vreo campanie făcută în sector, precum și cu neacordarea unor drepturi câstigate în urma procentelor realizate în campaniile partidului din ultimii patru ani.

O organizație care nu a avut privilegiul unei vizite de campanie a candidatului nostru la președinție, acel domn căruia i-a fost teamă că își murdarește pantofii cu talpă din coperțile volumelor publicate, prin noroiul din sectorul 5.

O organizație care nu a avut privilegiul unei vizite a noului Președinte al Partidului, așa măcar din curtoazie, să ne cunoască și pe noi, trepădușii.

O organizație care a respectat întocmai cerințele și deciziile forurilor superioare . Și exemplele pot continua, inclusiv cu celebra Ioana dˊArc a PMP-ului, care dintotdeauna urmează scrierile din „Codul lui Moise”…

Înteleg ardoarea cu care care cei de la sediul central vor răul organizației sector 5, pentru că altceva nu știu să facă, decât să dea la „gioale”. Așa, ca la fotbal, că tot joacă unii de pe acolo cu psd-iștii și ppusl-iștii. Nu contează că în cadrul Organizației sectorului 5 sunt membrii cu ștate vechi în PMP, chiar și membrii fondatori ai Mișcării Populare. Totul spre distrugere, pentru a ajunge un partid tip balama, având deja lemne pentru uși și foarte multe clanțe.

Însă, nu înțeleg, girul președintelui partidului cu privire la decizia de sancționare a domnului Cătălin Lucian Iliescu și implicit a Organizației PMP sector 5.

Dealtfel, cum nu înteleg de ce se preferă organizarea acestui CN la sediul organizației sectorului 6. Că este mai mult loc? Sau poate se lasă după aceea cu o chermeză! Și poate vine și fostul, tătucul și cu consoarta de la engie. Și la noi la 5 este loc și ar fi fost mult mai mult dacă s-ar fi vrut să fim ajutați.

Cu stimă,

Luminita Musat, Vicepreședinte Organizația PMP Sector 5″

 

„Eu, Cătălin Lucian Iliescu, președinte ales din anul 2018 al PMP Sector 5, fost Senator al României, am decis să îmi înaintez demisia din Partidul Mișcarea Populară (PMP) pentru că în acest moment, PMP s-a distanțat de valorile și de politica în care am crezut.

Politica PMP în acest moment, nu are legatură cu agenda cetățeanului și este axată pe politica unor grupuri de interese economice.

Alături de mine, întreaga organizație PMP Sector 5, peste 300 membrii de partid își dau demisia din PMP”, a scris Lucian Iliescu pe Facebook, in septembrie 2021.

B. Mazilirea lui Rizia Tudorache:

„Azi despre conducerea PMP ILFOV!

Pentru cei care nu știu, va informez ca din luna Ianuarie nu mai sunt președinte al filialei Ilfov a PMP, azi am calitatea de Vicepreședinte PMP și sef al Departamentului de Aparare, Ordine Publica si Siguranță Nationala a partidului!

Din păcate unii colegi, ușor de motivat, au ales președinte de filiala un om cu un CV jalnic pe numele lui Peta Mircea pripasit pe la Grădiștea iar în politica de câteva luni. Nu acestea ar fi singurele „calitati” ale acestui individ și a celor care sunt pe lângă el. Faptul ca a acceptat sa fie validat de un grup creiat ad-hoc la nivel PMP, CU SCOPUL DE A DEBARCA DIN FUNCTIE PE PRESEDINTELE ALES LA CONGRES CRISTIAN DIACONESCU , un om politic cu șanse mari sa fie ales Președintele României, demonstrează fără îndoială ca omul este mic la creier și cu intenții clare de a vinde filiala PMP ILFOV către PNL.

Sa ai tupeul de la nivelul buticarului de comuna, sa crezi ca ești bun sa-ti exprimi părerea cu poziția omului de stat Cristian Diaconescu, ce este situat în primii 3 oameni politici în sondaje, sigur demonstrează lipsa doagelor, țiglei și cu o mansarda goala.

Individul a fost la Sibiu zilele trecute, vizita cu scopul de a se întâlni cu gasca de pucisti din PMP, scopul clar al acestora fiind de a creiona injurii și jigniri la adresa președintelui legitim al PMP.

Întreb și eu acest individ de proasta factura: a avut mandatul colegilor din CEJ?! A informat forul de conducere județean cu intențiile, scopul vizitei sale?! A avut un vot asupra mandatului si delegației ce l-a însoțit?

Totul a fost făcut pe sub masa, gen șopârla precum caracterul și conduita pe care o are.

Sugerez PMP -istilor Ilfoveni sa-l întrebe pe buticarul Peta, scopul prezentei sale la Sibiu!

De asemenea cer colegilor din PMP ILFOV, sa nu se lase vânduți la bucata de acest individ fără scrupule!”

https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/01/video-1642727961.mp4?_=1

 

 „Unul din oamenii importanti care graviteaza in jurul lui Traian Basescu „a calcat pe bec”, vorba favorita a fostului presedinte. Tinad cont ca actiunea se petrece in ziua si seara alegerilor europarlamentare se pote spune chiar ca a calcat pe… BEC! Stefan Florescu si-a devoalat adevarata fata, aducand injurii la adresa colegilor din PMP, dar si la cea a altor politicieni.

Florescu este vicepresedinte PMP la nivel national si presedinte al formatiunii politice la Sectorul 6 si este cel care vrea sa candideze la primaria acestui sector, in 2020. Florescu se vede un lider important prin prisma faptului ca Traian Basescu pleaca la Bruxelles, ca europarlamentar, la fel si Eugen Tomac. Acesta din urma lasa liber postul de deputat PMP, iar Floresc ar urma sa-l ocupe deoarece este urmatorul pe lista, asa ca logic ar trebui sa intre in Camera Deputatilor automat.Numai ca Florescu e plin de „bube”. A obtinut la sectorul 6 ultimul loc ca numar de votanti ai PMP la europarlamentare. Pe langa asta, organizatia pe care o conduce se afla in degringolada totala, cei care parasesc organizatia de sector sunt din ce in ce mai multi, acestia spunad ca nu se mai poate cu Florescu, cu golaneala pe care o practica, multi il asemuiesc unui interlop local, cu legaturi dubioase. Dar cel mai grav, Florescu isi denigreaza colegii de partid.Ziuanews a intrat in posesia unei inregistrari audio din ziua si seara alegerilor europarlamntare, in care Stefan Florescu isi face „albie de porci” colegii de partis si, cu toate ca nu da un nume clar, are referinte urate si la adresa sefului sau de partid – Traian Basescu – ca si la adresa unor colege pe care le face „curve si tiganci”, sau „grasa aia, cioara aia…”, pe langa faptul ca foloseste cuvinte obscene pe care le atribuie celor din PMP, sau la adresa altor politicieni.Redam mai jos fisierul audio, cerandu-ne scuze cititorilor pentru limbajul folosit de Florescu, dar nu am cenzurat tocmai pentru a se vedea ce fel de om este acest „lider” al Partidului Miscarea Populara. Oare Traian Basescu doreste sa trimita in Camera Deputatilor un astfel de om? Sau doreste ca in viitor, un astfel de „golan interlop” cum ii zic cei din organizatie, sa ajunga sa candideze la primaria de la Sectorul 6? Dupa acest episod el ar trebui sa-si ceara iertare de la toti membrii PMP pentru insultele si calomniile adresate colegilor si conducerii. Nu stim insa daca asta ar fi suficient, mai degraba, Florescu ar trebui exclus din partid. La orice alta formatiune politica importanta, dupa un astfel de limbaj si injurii aduse membrilor de partid, vinovatul este exclus fara drept de apel.INREGISTRAREA AUDIO CU STEFAN FLORESCU AICI >Si ca sa se vada ca Florescu nu este la prima „abatere”, nu numai in ceea ce priveste limbajul trivial folosit in dese randuri, facem AICI legatura cu un amplu material publicat de Cotidianul, care face si o radiografie a afacerilor dubioase ale acestui personaj care – culmea – reprezinta si o fundatie de ajutoarare „Din suflet pentru suflet”, al carui presedinte e. Fonduri importante din aceasta fundatie dar si din alte asociatii si societati au disparut fara urma, procurorii intrand pe firul acestor afaceri ilicite, la parchet existand o serie de dosare de cercetare pe rol. Florescu este un traseist politic, care pana sa ajunga la PMP a fost „om de baza” la PC-ul lui Voiculescu, a evoluat la PER, dar a fost lansat pe traiectorie de Cristian Popescu Piedone, pe cand acesta diriguia pe la controlul din Sectorul 6, Florescu fiind propulsat sef al pietelor din sector. Piedone l-a recuperat la sectorul 4, unde l-a pus sa gestioneze tranzactii dubioase. In final, s-a urcat in barca lui Traian Basescu”, dezvaluiau si cei de la Ziua News, in data de 30.05.2019.
C. Preşedinte al  organizaţiei Partidului Mişcare Populară Argeş, dar şi secretar secretar general al PMP, funcţia înaltă într-un partid, Cătălin Bulf şi-a dat demisia, tot in septembrie 2021, in acelasi context si pe fondul  pasivitatii totale ale lui Cristian Diaconescu. Tot pe 23 septembrie, în partid are loc o răfuială internă discretă în urma căreia sunt executați si  cîțiva consilieri județeni ori de comunicare șamd. 
D. Pe acest fond, in toate organizatiile din tara au fost exclusi toti oamenii loiali lui Cristian Diaconescu.
PASUL 2 – O mica plata in avans
Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie, tot in septembrie 2021! Coincidenta, nu?

Diana Postică, soția europarlamentarului Partidului Mișcării Populare (PMP) Eugen Tomac, fost consilier de stat la Cotroceni în mandatul președintelui Traian Băsescu, a fost numită membru în Consiliul de Administrație (CA) al celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze naturale din România, Engie, controlat de grupul francez de utilități omonim, la propunerea Ministerului Energiei, care deține circa 37% din acțiunile companiei, dezvaluie cei de la Profit.ro.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/foto-sotia-eurodeputatului-pmp-eugen-tomac-numita-de-guvern-in-consiliul-de-administratie-al-engie-20378618?fbclid=IwAR18-yYxVKGDu9hWp5YTpWvEw22F4OQ9FU7EY4o4W3K3ym9PqBpiyZlo96w

Datele disponibile public arată că Diana Postică, cetățean român născut în Republica Moldova, este de profesie avocat și a deținut un cabinet de profil, mai lucrând de-a lungul timpului la Primăria Municipiului București.

Ea și soțul ei Eugen Tomac au activat în trecut în Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, precum și la Centrul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, fiind implicați în numeroase acțiuni pro-românești legate de Republica Moldova, atât peste Prut, cât și la București și la instituțiile europene.
Eugen Tomac, născut în Ucraina, fost deputat român și ex-secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a fost președinte al PMP până în decembrie 2020, când a demisionat după ce partidul nu a reușit să atingă pragul electoral la alegerile parlamentare. PMP a avut o alianță cu PNL pentru respectivele alegeri, unii lideri liberali mizând pe o coaliție de guvernare PNL-USR-PMP cu majoritate absolută în Parlament. În legislativul european, PNL și PMP (ai cărui eurodeputați sunt Tomac și Băsescu) fac parte din același grup politic, al Partidului Popular European, mai precizeaza sursa citata.

Dat afara un PMP-ist pentru sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac

Diana Postică și Daniela Nicolescu au fost numite în CA-ul Engie în locul lui Ștefănel Dan Marin, fost vicepreședinte PMP și actualmente consilier local la Sectorul 4 al Bucureștiului, de asemenea fost primar interimar al Capitalei, și al lui Alexandru Marcoci, vicepreședinte al tineretului național-liberal, vicepreședinte PNL Mehedinți și fost membru al Consiliului Județean Mehedinți. Marcoci a renunțat la mandatul de la Engie după ce a fost numit în iunie președinte al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

PASUL 3 Tot in septembrie, mai exact pe data de 21 septembrie are loc sedinta Colegiului Național al PMP  si o noua incercare de puci

Iata ce scriam la aceea data

„Pe la prânz, o aud la radio pe Ioana Constantin spunând fără rest că PMP a decis în forurile sale interne să înceapă negocieri pentru fuziunea prin absorbție cu PNL. Adică, în limbaj mai frust, PNL să înghită PMP.
Evident, prilej pentru Ioana Constantin să ridice în slăvi viitoarea alianță dintre PNL și PSD – și, foarte interesant, să spună că Băsescu ar trebui să-și vadă de treaba lui la Bruxelles și să nu se vâre în chestia asta.
Mai spre seară, președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă ceea ce pe la prânz afirmase cu gura plină Ioana Constantin. Cred că trebuie să mai așteptăm câteva zile ca să ne lămurim, dar acolo clar pare să mocnească ceva.
În caz că nu știți cine e Ioana Constantin, v-o descriu eu: vicepreședinte PMP, genul gospodină cu liceu, specia tare-n clanță, regnul cea mai deșteaptă de pe ulița ei, mai precizeaza sursa sus mentionata.
Marele FAKE NEWS si/sau Adevărul despre „fuziunea” PMP
O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.
Stirile false apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea au fost lansate de pucisti , de o grupare care si-au tras partidul pe persoane private pentru interes de afaceri.
In fapt aceasta grupare de pucisti si-au negociat libertatea atat cu Orban, PSD si PNL, mergand la trei capete.
Daca azi Cristian Diaconescu isi va pierde partidul va fi doar vina sa personala deoarece nu a luat masurile de indepartare al acestora .
Vestea a ieșit ieri pe piață în paralel cu cea a excluderii lui Ludovic Orban. Pe surse, mai întîi. Apoi, evenimentele     s-au precipitat.
Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a dezmințit categoric pe Facebook informația. Vicepreședintele Ioana Constantin mai degrabă a confirmat-o. Președintele PNL, Florin Cîțu, la fel.
Cristian Diaconescu a infirmat din nou categoric, într-o intervenție la Digi 24, spunînd că știrea e falsă cap coadă, iar la reuniunea de partid de mîine nici nu se va discuta despre așa ceva. Lideri din județe ai PMP au confirmat și ei negocierile.
Traian Băsescu a rupt tăcerea după luni de zile, anunțînd pe Facebook că nu are nicio implicare în negocierile de fuziune, practic, tot un fel de confirmare. Oare?
Unde e adevărul?

O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.

Pasul 4  –  „Prelucrarea” si „lumina” de la Bruxelles

Astfel, pe 01.12.2021, o „diva” din ,,noii’’ PMP-iști (Racul, broasca și o știucă) s-a deplastat la Bruxelles, la finele anului trecut si se regaseste pe aceasta lista cu cei 28 de contestatari (nu 44 cum mincinos s-a declarat de gasca „PMP tomac”).

„Diva” din ,,noii’’ PMP-iști (Racul, broasca și o știucă) s-a „tras” in poze cu  E.T pentru a confirma ca actiunile sale au „girul”celor doi (NR – plus Basescu)

Mai mult, majoritatea „pucistilor” au „beneficiat” de o „invitatie” la  Bruxelles unde s-a pus de un „puci”.

PASUL 5 – Incalcarea statutului si fortarea unui Congres ilegal pentru debarcarea lui Cristian Diaconescu

Pe fondul totalei pasivitati a Presedintelui Cristian Diaconescu, cu un presedinte vadit slabit prin indepartarea ilegala a majoritatii oamenilor sai loiali, dupa „Prelucrarea” si „lumina” de la Bruxelles din decembrie 2021 –  s-a trecut la asaltul final!

”Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online.”, se arată într-un comunicat al PMP.

Președintele PMP nu recunoaște decizia Colegiului Național al PMP și face acuzații la adresa colegilor săi.

”Această mișcare a Colegiului Naționale este ilegală și nestatutară și aparține unui grup care își dorește ca PMP să fuzioneze cu PNL”, a precizat Diaconescu.

 PASUL 6 – PENTRU CUNOSCATORI – APARENT –  fara legatura – daca nu fixezi toate datele pe tabla de sah!

B. Iulian Fota, absolvent al Facultății de Instalaţii pentru Construcţii, fost șef al Colegiului Național de Informatii al SRI și fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională în mandatul lui Traian Băsescu, îi ia locul lui Dan Neculăescu, noul ambasador al României la NATO. Fota e director general al Institutului Diplomatic Român și predă la Academia Naţională de Informaţii.

Iulian Fota este un nume controversat, el fiind cunoscut ca un apropiat al lui Traian Băsescu, căruia i-a fost consilier. De altfel, premierul Nicolae Ciucă pare că se înconjoară cu oamenii controversați apropiați de fostul președinte. La începutul lui decembrie, un alt controversat fost consilier din mandatul lui Traian Băsescu, Iulian Chifu, a prins un post de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Despre numirea lui Iulian Fota din data de 25.01.2022, deja se vorbește în termeni negativi în MAE. Numirea a creat stupoare în rândul funcționarilor din minister.

PASUL 7 – Tardiv sau poate nu – Cristian Diaconescu iese din „armotire” si isi joaca acum viitorul politic si NU doar sefia PMP (tot pentru cunoscatori)

„Stimați Colegi,

După cum ați luat la cunoștință, în virtutea prerogativelor pe care le am ca Președinte al partidului, în litera şi spiritul Statutului am convocat Congresul Partidului Mișcarea Populară pentru ziua de 26 martie 2022.

Demersul meu nu este o replică adresată nimănui, ci o propunere decentă de a intra într-o logică a normalității și colaborării.

Reflexul democratic, firesc, este de a organiza congresul și iată, am dat curs acestuia. Din punct de vedere legal, statutar, documentele ședinței din 12 ianuarie 2022 sunt grav viciate și consider că orice decizie luăm trebuie să plece de la respectarea contractului scris dintre noi, respectiv normele interne ale partidului.

Nu cred că putem intra într-o logică normală dacă nu ținem cont de legalitatea demersurilor pe care le întreprindem. Personal, nu pot da curs unui demers nelegal.

Prin urmare, consider evident necesară organizarea Congresului, plecând însă de la premise legale corecte, nu bazate pe orgoliu sau ambiții personale.

După cum rezultă din convocarea transmisă în data de 24 ianuarie, Colegiul Național şi Consiliul Executiv Național, în conformitate cu atribuţiile ce le revin vor adopta, în termenele statutare, deciziile necesare.

Acest demers este îndreptat către menținerea unității partidului în condițiile în care acesta se află pe un trend ascendent în preferințele electoratului.”

Cristian Diaconescu,

Președintele Partidului Mișcarea Populară

PASUL 8 – UN FINAL IMPREVIZIBIL SI CONCLUZIILE ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA

Pe tot parcursul unui an de dezvaluiri ne-au „macinat” doua intrebari:

Prima a fost de ce nu a reactionat Cristian Diaconescu si s-a lasat „decapitat” de cei loiali acestuia din PMP. Poate va avea amabilitatea sa ne satisfaca aceasta curiozitate vreodata…

A doua intrebare care ne-a „chinuit”

Prin acest puci s-a pierdut o mare parte din bazinul de votanti si sustinatori ai PMP. Multe organizatii din tara au migrat cu totul la alte partide ramanand doar organizatii „fictive” (N.R – doar sefi si/sau organizatii „umplute” doar pe schema de organizare).

O parte din organizatii (in jur de 7-8) se vor vinde la „bucata” si se vor „varsa” in PSD (negocierea facuta cu Radu Moldovan).

Totusi ce interese absconse si ce iresponsabil isi sacrifica bazinul electoral doar pentru a il indeparta pe Cristian Diaconescu si cum va supravietui PMP de la 6% cu cat era cotat acum o saptamana de zile ?

Raspunsul l-am primit de la Raluca Boboc in articolul „Mizele fuziunii PNL – PMP”, un raspuns pe care il aveam in fata dar refuzam sa il credem.

In acesta actiune si in acest puci in derulare, simpatizantii/votantii si bazinul electoral PMP – NU EXISTA SI NU CONTEAZA.

Concluzia amara pentru sfarsitul acestui partid este ca indiferent de data Congresului (19 februarie 2022 si/sau 26 martie 2022), indiferent daca raman in PMP doar cei 24 de contestatari (care au mai ramas pana la ora actuala) fara nici un membru in spatele acestora, fuziunea se va realiza deoarece sunt necesare doar actele fuziunii, atat!

Nu putem spune decat FELICITARI celor de la PNL si sa ramanem cu nedumerirea privind totala pasivitate a Presedintelui Cristian Diaconescu. Vom reveni. (Cristina T.).

https://m.adevarul.ro/news/politica/mizele-fuziunii-pnl-pmp-1_61ef89a35163ec42711db228/index.html?fbclid=IwAR0phqKwecOne_80HIvLKrgN9hlF7IX7MvdvSQA37FrprXT90cG0okx5OCI

Exclusiv

EPILOGUL UNEI CARIERE/GUSTUL AMAR AL UNUI SISTEM ODATA FUNCTIONAL: PENITENCIARUL

Prahova Mea

Publicat

pe

Astăzi dorim să prezentăm respectele noastre pentru oamenii buni ai sistemul penitenciar dar nu numai.

Acei oameni care sunt devotați, care fac cu drag aceasta meserie, care sunt corecți.

Acei oameni care, din păcate nu își mai găsesc locul, intr-un sistem condus de interesele infractorilor. Care sunt dați la o parte, aruncați, jigniți că nu sunt ca ei, că nu fac parte dintre cei care nu au regrete când sar linia legalității doar pentru ca pot si pentru ca așa dictează o anume atracție dolosivă.

Si acum se vede si reversul medaliei, oamenii nu mai doresc sa vină in asemenea sisteme ale statului atât de căutate înainte, atât de sigure.  Cine nu a auzit la interviuri ca motiv de intrare in sistemele de apărare ale statului : „salariul stabil si beneficiile”?

În prezent le ai, mâine poate deloc…

Acum, ba că discutam de corupție, ba de salariile prost dimensionate in realitatea economică europeană, ba de lipsa stimulentelor pe care politicienii fără experiența si minte doresc sa le retragă, toate duc la lipsa oamenilor, deci si a oamenilor de calitate.

Cei tineri trebuie educați, trebuie învățați sa lucreze pe anumite calapoade corect aplicate. Păi, cine să o facă? Cei care conduc se gândesc doar la reverențe, uitând ca progresul in societate nu este înapoi… ca atunci când nu mai ești cinstit strici atâtea cariere de sub tine… doar pentru ca momentan poți sa iți tragi partea.

Cu toții lăudam norvegienii, dar avem coruptibilitatea la niveluri mari in rândul funcționarilor publici de zeci de ani… statistica spune 6/10 funcționari sunt percepuți ca fiind corupți in 2023. Acum 10 ani erau 4/10…

Ușor, ușor lăsat mereu sub preș… mormanul de mizerie creste, iar covorul se îmbibă de toate acestea fiind din ce in ce mai greu să îl ții orizontal, darămite să îl mai cureți.

Nimeni nu mai este interesat SĂ FACĂ ceva, dar toți știu să se plângă de situație.

Este greu si neplăcut, fără îndoială. Va fi si mai greu, desigur!

Astăzi ne luăm la revedere de la un om corect si integru al sistemului penitenciar: comisarul șef Radu Mădălin, vremelnic pensionat căci nu se mai regăsea în cerințele unui sistem putred, care nu mai este interesat de oamenii proprii de ani buni.

Ofițer de cariera, absolvent al Academie de Politie Alexandru Ioan Cuza, a învățat din studenție că pentru a rămâne corect nu trebuie sa treci linia niciodată: cine fură azi un ou, mâine va fura un bou.

Și a aplicat ceea ce a învățat si s-a ținut drept.

Capabil si exigent a fost rapid avansat pe funcții de comanda, ba plătit, ba pe ochi frumoși, caci pe timpuri altele erau valorile sistemului.

Si-a sfârșit cariera de ofițer cu mândrie pentru drumul ales, motiv pentru care in ziua de azi, oricine merită aplaudat!

Pentru cei care nu îl știu de pe nume, dânsul este cel lovit pentru controlul inopinat de acum 6 șase luni  de la secția exterioara a Penitenciarului Ploiești, Movila Vulpii.

În urma acelui control „corect” a fost singurul pedepsit…de unde a înțeles ca nu mai este dorit pe funcția de director adjunct. Și-a depus hârtia de încetare a împuternicirii cu demnitate.

Acum două săptămâni tot de acolo Penitenciarul Ploiești s-a înregistrat cu o evadare. Daca in cazul unui simplu „control de rutină” a picat directorul adjunct pe pază, iată că la o evadare a picat ultimul agent.

Conducerea actuală a unității nu a fost găsită vinovată de nimic, implementaseră totul perfect, doar soarta l-a ajutat pe deținut sa evadeze.

Iar soarta nu poate fi trasa la răspundere… doar arătată cu degetul..

Probabil că gustul amar lăsat de inechitatea ultimelor luni au pus capac, probabil ca a înțeles că in troaca porcilor nu se mai merita să faci curat. Probabil…

  Noi am fost căutați de niște foști colegi care au simțit ca prin noi își pot lua „la revedere”  așa cum trebuie de la un de la un adevărat ofițer, șef si coleg.

Ne face plăcere să mai avem si asemenea idei de pus pe pagina, chiar daca… într-o tristă conjunctură.

Domnul Radu mesajul colegilor dvs. este acesta:

„Ave Caesar! Morituri te salutant!”

„Pensie lungă si multă sănătate!” (Ec Adrian Radu).

Citeste in continuare

Exclusiv

Ministerul Justitiei ar avea un efort bugetar mult mai relaxat decat M.A.I – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

 TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL

Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și pentru a arăta tuturor nivelul corupției din statul Român, vă vom arăta cine susține ,,Mafia Penitenciarelor”.

Asta și pentru cei care cred că sunt motive false să nu fim primiți în Schengen.

Nu o să ghiciți, dar  avem documente care dovedesc că spunem adevărul și numai adevărul!

Prima știre – Serviciul teritorial al DNA Ploiești este în ,,moarte clinică”ca urmare a îmbolnăvirii grave cu viruși politici. Replica din ,,La-S Fierbinți” cu ,,Bă! Ești prost!, Bă! Ești nebun!” se potriveste mănușă.

Păi de ce?  La această unitate se află în cercetare dosarul 94/P/2021, în care sunt reclamați polițiști și complicii lor, procurori, pentru favorizarea făptuitorului în dosarul penal 2600/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

 Știți ce s-a cercetat în acest dosar? Fix nimic !!! Nici până în prezent nu a fost audiată persoana vătămată. Am vorbit cu persoana vătămată, din curiozitate, și nu știa nici cine este procurorul de caz. Oare procurorul știe că are dosarul în lucru? Sau polițistii judiciari care lucrează cu procurorul de caz au pitit dosarul în vreun sertar ? 

Probabil că, la un moment dat, cineva va clarifica situația și va administra medicamentul potrivit și va scoate sistemul din această comă profundă.

Despre faptele comise  a fost informată și  Direcția Generală Anticorupție, dar doamna procuror, care coordonează această activitate, s-a dat ,,lovită” cică nu au fost făcute încadrările juridice. Păi, Cine trebuia să le facă? Partea vătămată?

Un mare magistrat a afirmat că persoana vătămată descrie faptele, iar magistratul face încadrarea juridică a faptelor. ,, Că doar de asta este magistrat,,

  Deși în sesizarea către D.G.A. erau descrise în detaliu și cu probe  faptele comise de polițiștii de poliție judiciară privind favorizarea făptuitorului, prin neaplicarea flagrantă a prevederilor Codului de Procedură Penală, doamna procuror a decis trimiterea sesizarii  procurorului de caz al dosarului de furt, cercetat de polițiștii corupți pe motiv – că faptele descrise au legătură cu furtul reclamat în dosarul 2600/P/2020.

  Cum !!! Păi procurorul de caz are toate calitățile, nu vede , nu aude, ori nu știe Codul de Procedură Penală ori cu rea intenție a încercat să claseze dosarul de două ori, a doua oară cu susținerea Prim Procurorului.

,,Curat murdar coane Fănică!!!”

Dar ce să vezi totuși sistemul juridic mai are o șansă, pentru că o doamnă Judecător a văzut ,,mizeria” și cu o finețe și eleganță juridică incontestabilă a trimis dosarul înapoi pentru cercetări.

Bine! Bine! Dar cum au protejat  Poliția și Parchetul ,,Mafia Penitenciarelor”??  Că o să râdă lumea de noi, că vezi doamne că spunem povești!!! Din păcate este foarte trist și descurajant, după cum veți vedea……

  -faptele reclamate în dosarul penal 2600/P/2020 au avut loc în luna martie 2020 și nici până în prezent nu a fost audiat făptuitorul, respectiv B.C. ,,Buldozerul”, nu au fost audiați A. R.,, Fantastic Woman”, P. C.,, Scriitorul S.F.”, D. I. ,,Regina hoților” și C. N. ,, Rățușca cea urâtă” pentru infracțiunile reclamate, deși există ordonanță emisă de procurorul în cauză;

-dosarul penal a fost  restituit  Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești  în urma respingerii ordonanțelor de clasare întocmite de procurorul de caz și de Prim procuror conform Hotărârii judecătorești nr.1050 din 22 iulie 2022 ;

– La momentul publicării articolului, de la data repartizării dosarului și până în prezent nu au fost efectuate acte procedurale, cu excepția reaudierii persoanei vătămate despre care nu dăm detalii…… De ce ? Cică plângerile penale se soluționează cu celeritate!!! Se dorește cumva prescrierea faptelor ???? (au trecut deja 3 ani și 2 luni de la comiterea faptei 23.03.2020)

 În continuare vă arătăm cum au favorizat ,,Mafia” organele de poliție și cum au fost prinși cu ,,Rața în gură” :

 1. M. A. ofițer de poliție judiciară, în cadrul BCFL Ploiești la momentul faptei, promovat ulterior împuternicit șef de Secție de Poliție Rurală
 1. A delimitat câmpul infracțional la camera gestionarului popotă, fapt care a permis, ulterior, furtul mai multor bunuri ale persoanei vătămate.
 2. Nu a vizualizat camerele de supraveghere și nu a efectuat sesizări din oficiu conform art.271, lit.b, pentru Obstrucționarea Justiției, pentru refuzul de a comunica înregistrările camerelor de supraveghere.(Penitenciarul a transmis în mod fals că acestea durează 9 zile, prin adresa nr. B2-26020/PPPH/03.04.2020, când pe site-ul public al Instituției în Bilanțul pe  2018 se precizează clar că înregistrările camerelor sunt stocate pe termen de 30 de zile).

 Adresa poliției 905/31.03.2020 prin care solicita inregistrările video ale camerelor de supraveghere nu se regăsește în cuprinsul dosarului penal.

 3.În data de 25.05.2020 documentele reclamate ca furate și în care se aflau banii,  au fost descoperite de o a doua comisie de inventariere, legal constituită, într-o altă clădire decât cea  unde a avut loc spargerea. Astfel comisia în cele 4 file din Anexa 10 din Procesul Verbal nr.30453/ 07.2020 a opisat atât documentele personale  cât și documentele de serviciu. (atașez copie)

Domnul M.A  nu a examinat documentele găsite de comisia de inventariere , nu a dispus cercetarea criminalistică a acestora sau o cercetare a locului în care au fost găsite, înlăturând proba directă care demostra furtul, conform art.97, lit e, din Codul de Procedură Penală.

Ca să justifice netemeinicia reclamației de furt și motivul soluției de clasare a dosarului penal, domnul M.A. s-a mulțumit, fără temei legal, conform CPP- directorul sau orice angajat al penitenciarului nu avea calitatea de poliție judiciară ,  să înainteze către Penitenciarul Ploiești adresa nr.905 /03.06.2020  prin care îl desemna pe Directorul Penitenciarului (care este implicat în acoperirea infracțiunii de furt prin întocmirea și aprobarea documentelor falsificate) , citez ,, fiind informați de către persoana vătămată despre faptul că în incinta …… au fost găsite  documente ce nu se aflau în gestiunea acesteia la data comiterii infracțiunii, vă rugăm să ne comunicați veridicitatea  acestui fapt, iar în caz afirmativ să ne puneți la dispoziție documentele identificate,, .

Mai mult, în data de 03.07.2020 conform adresei nr.B2 29065/PPPH/03.07.2020  la sediul Penitenciarului Ploiești  domnul M.A. face o  înțelegere cu M. V. ,,Zeus din Olimp”, directorul adjunct cu atribuții pază, de a-i pune la dispoziție doar  documentele de serviciu, citez ,, așa cum ni le-ați solicitat,,.

Practic din totalul celor 4 file cuprinse în Anexa 10 a PV 30453  domnul M.A. a selectat și solicitat doar documentele de serviciu opisate pe ultima filă, ultimul paragraf   și considerate  ca fiind documentele personale ale părții vătămate, înscrisuri care nu aveau nici o legătură cu reclamația.

 Întrucât ANP a dispus penitenciarului Ploiești returnarea documentelor și bunurilor personale, penitenciarul revine către Poliție cu adresa nr B2 31229/PPPH/16.07.2020  prin care recunoaște că a pus la dispoziția domnului M.A., conform înțelegerii, doar o parte din documentele personale găsite(care erau de fapt documente de serviciu) și întreabă organul de cercetare penală dacă dorește să-i fie puse la dispoziție și celelalte documente personale găsite, cuprinse în Anexa 10 și Anexa 11 . Poliția informează telefonic, încălcând CPP, cum că documentele găsite pot fi restituite părții vătămate. Te i-a capul ,,Hoțul întreabă polițistul ce face cu probele”??????

Documentele sustrase o dată cu banii au fost returnate persoanei vătămate, fără respectarea procedurii penale, la data de 07.08.2020 conform Procesului verbal nr 32316/07.08.2020, deși au fost găsite în data de 25.05.2020. (atașez copie).

 4.Nu a înregistrat plângerile penale împotriva lui Polifrone Ciprian și Angelache Ramona, nu a dispus  începerea urmăririi penale In Rem în termenul de 5 zile, nu a dispus reunirea faptelor, nu a atașat plângerile la dosar la încheierea cercetărilor.(vezi Adresa BCI Prahova)

 5. A audiat superficial persoanele implicate fără a face referiri la faptele comise, fără a preciza ce atribuții, legi si alte prevederi legale au încălcat.( două declarații au fragmente copy/paste)

 6. A dispus clasarea dosarului penal fără a cerceta plângerile penale împotriva lui P. C. ,,Scriitorul S.F.”, A.R.,,Fantastic Woman” și B.C.,,Patriarhul”, fapt constatat și de instanța de judecată care a respins clasarea.

  II.Cms sef E. M. fost ofițer în cadrul B.C.F.L., promovat ca împuternicit Șef Secție Urbană

1.Deși a primit îndrumări de la procurorul de caz prin ordonanță, după respingerea clasării propuse de către Sinsp M. A. , nu-i audiază pe B. C.,,Buldozerul” autorul efectiv al spargerii, pe A. R. ,,Fantastic Woman”, N. E., jurista penitenciarului, și T. M. ,,Maica Stareță” – președinta comisiei de inventariere care a găsit documentele furate.

 2.A pregătit superficial interogatoriul persoanelor audiate, nu le  adresează acestora nici măcar o întrebare privind faptele reclamate, toate întrebările sunt puse de partea vătămată.

 3.Nu a efectuat cercetări In Rem pentru A. R.,,Fantastic Woman”,  P. C.,,Sciitorul SF” și B. C.,,Patriarhul”

 4.Nu s-a sesizat pentru ,, Obstrucționarea Justiției”art.271, litera b, atunci când Penitenciarul  Ploiești a refuzat să pună la dispoziție datele și metadatele (istoricul) privind inregistrările false a documentelor solicitate .(Documentele solicitate au fost întocmite și trimise de autorul faptei reclamate, A.R.,, Fantastic Woman” și nu sunt reale , obținute prin fotografierea ecranului de user, deși trebuiau trimise de ofițerul analist programator cu acces la serverul unității,unde sunt stocate datele și metadatele specifice documentelor  înregistrate)

  Doamna/domnul Procuror de caz (M), în prezent mutată la cerere

 Nu a sesizat faptele de corupție ale polițiștilor, precum și încălcarea evidentă și flagrantă a prevederilor Codului de Procedură Penală, deși a primit mai multe sesizări și întâmpinări prin care au fost sesizate neregulile din cercetări.

 1. Deși în prima fază a respins ,,Clasarea” și continuarea cercetărilor și a dispus prin ordonanță măsuri nu a urmărit ca ofițerul de caz E.M. să le aducă la îndeplinire și a evitat reudierea persoanelor implicate cu privire la infracțiunile comise.
 2. În momentul în care a sesizat că cercetările conduse de E.M. dau rezultate, a preluat dosarul fără referat din partea organelor de C.P și a dispus ,,Clasarea” fără a ține cont de probele evidente din dosar și fără a cerceta IN REM plângerile penale pentru A. R.,,Fantastic Woman”, C.,,Sciitorul SF” și B. C.,,Patriarhul”, fapt pentru care instanța a respins soluția.

  Doamna Prim procuror, la momentul acesta promovată

 Nu a verificat temeinicia soluției propuse, deși cunoștea din întîmpinări problemele din cercetări și că nu s-au efectuat cercetări IN REM pentru plângerile penale pentru A. R.,,Fantastic Woman”, P. C.,,Sciitorul SF” și B. C.,,Patriarhul”, fapt pentru care instanța a respins soluția.

 1. A emis Ordonanța de respingere a plîngerii împotriva soluției de ,,Clasare ”, în afara termenului legal pentru a împiedica Persoana Vătămată să sesizeze Instanța de Judecată.

 În concluzie Procurori și Polițiști și-au dat mâna să salveze ,,Mafia din

Penitenciare”! După știința noastră se cheamă cel puțin favorizarea făptuitorului comisă de fiecare în parte !!! Dar să decidă cei care trebuie, adică magistrații!!!!

       Mulțumim doamnei Judecător, că ne-a arătat că mai sunt sperațe încă !

 Cât de trist vi se pare? Avem legi, avem oameni bine plătiți de statul Român

să le pună în aplicare dar, constatăm că acesta, statul, a fost confiscat de clasa politică.

       Vrem să fim Europeni! Vrem în Schengen! Ce cetățean european  credeți că este de acord să fie furat în halul asta !!! Vise taică, vise !!! ,,La Piovra”, Caracatița, a fost inventată în România, cică italienii vin să ia lecții de la noi.

       Ne mai mirăm că Ministerul Justiției și A.N.P sunt corupte, ăsta e motivul !!!

       Constatăm că, practic, tot statul e corupt !!! Dumnezeu să ne ajute!!!

       Credeți-mă, este cel mai trist articol pe care îl scriu!

       Haideți! Poate ne dăm cu reveneală !!! Vom reveni! (Cristina T.).

Eclipsa totală a sistemului penitenciar romanesc/TRIUMVIRATUL

 

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

 

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

 

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

 

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

 

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

 

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

 

 

 

            

Citeste in continuare

Exclusiv

Cei care ati asteptat caderea OUG 59/2017 la CCR, mai aveti de asteptat. – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

 TEMPUS FUGIT! ,,DOMNILOR” V-A EXPIRAT TIMPUL

Dragi domni și doamne! Fiind un ziar de investigatii si anchete jurnalistice respectabil și pentru a arăta tuturor nivelul corupției din statul Român, vă vom arăta cine susține ,,Mafia Penitenciarelor”.

Asta și pentru cei care cred că sunt motive false să nu fim primiți în Schengen.

Nu o să ghiciți, dar  avem documente care dovedesc că spunem adevărul și numai adevărul!

Prima știre – Serviciul teritorial al DNA Ploiești este în ,,moarte clinică”ca urmare a îmbolnăvirii grave cu viruși politici. Replica din ,,La-S Fierbinți” cu ,,Bă! Ești prost!, Bă! Ești nebun!” se potriveste mănușă.

Păi de ce?  La această unitate se află în cercetare dosarul 94/P/2021, în care sunt reclamați polițiști și complicii lor, procurori, pentru favorizarea făptuitorului în dosarul penal 2600/P/2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

 Știți ce s-a cercetat în acest dosar? Fix nimic !!! Nici până în prezent nu a fost audiată persoana vătămată. Am vorbit cu persoana vătămată, din curiozitate, și nu știa nici cine este procurorul de caz. Oare procurorul știe că are dosarul în lucru? Sau polițistii judiciari care lucrează cu procurorul de caz au pitit dosarul în vreun sertar ? 

Probabil că, la un moment dat, cineva va clarifica situația și va administra medicamentul potrivit și va scoate sistemul din această comă profundă.

Despre faptele comise  a fost informată și  Direcția Generală Anticorupție, dar doamna procuror, care coordonează această activitate, s-a dat ,,lovită” cică nu au fost făcute încadrările juridice. Păi, Cine trebuia să le facă? Partea vătămată?

Un mare magistrat a afirmat că persoana vătămată descrie faptele, iar magistratul face încadrarea juridică a faptelor. ,, Că doar de asta este magistrat,,

  Deși în sesizarea către D.G.A. erau descrise în detaliu și cu probe  faptele comise de polițiștii de poliție judiciară privind favorizarea făptuitorului, prin neaplicarea flagrantă a prevederilor Codului de Procedură Penală, doamna procuror a decis trimiterea sesizarii  procurorului de caz al dosarului de furt, cercetat de polițiștii corupți pe motiv – că faptele descrise au legătură cu furtul reclamat în dosarul 2600/P/2020.

  Cum !!! Păi procurorul de caz are toate calitățile, nu vede , nu aude, ori nu știe Codul de Procedură Penală ori cu rea intenție a încercat să claseze dosarul de două ori, a doua oară cu susținerea Prim Procurorului.

,,Curat murdar coane Fănică!!!”

Dar ce să vezi totuși sistemul juridic mai are o șansă, pentru că o doamnă Judecător a văzut ,,mizeria” și cu o finețe și eleganță juridică incontestabilă a trimis dosarul înapoi pentru cercetări.

Bine! Bine! Dar cum au protejat  Poliția și Parchetul ,,Mafia Penitenciarelor”??  Că o să râdă lumea de noi, că vezi doamne că spunem povești!!! Din păcate este foarte trist și descurajant, după cum veți vedea……

  -faptele reclamate în dosarul penal 2600/P/2020 au avut loc în luna martie 2020 și nici până în prezent nu a fost audiat făptuitorul, respectiv B.C. ,,Buldozerul”, nu au fost audiați A. R.,, Fantastic Woman”, P. C.,, Scriitorul S.F.”, D. I. ,,Regina hoților” și C. N. ,, Rățușca cea urâtă” pentru infracțiunile reclamate, deși există ordonanță emisă de procurorul în cauză;

-dosarul penal a fost  restituit  Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești  în urma respingerii ordonanțelor de clasare întocmite de procurorul de caz și de Prim procuror conform Hotărârii judecătorești nr.1050 din 22 iulie 2022 ;

– La momentul publicării articolului, de la data repartizării dosarului și până în prezent nu au fost efectuate acte procedurale, cu excepția reaudierii persoanei vătămate despre care nu dăm detalii…… De ce ? Cică plângerile penale se soluționează cu celeritate!!! Se dorește cumva prescrierea faptelor ???? (au trecut deja 3 ani și 2 luni de la comiterea faptei 23.03.2020)

 În continuare vă arătăm cum au favorizat ,,Mafia” organele de poliție și cum au fost prinși cu ,,Rața în gură” :

 1. M. A. ofițer de poliție judiciară, în cadrul BCFL Ploiești la momentul faptei, promovat ulterior împuternicit șef de Secție de Poliție Rurală
 1. A delimitat câmpul infracțional la camera gestionarului popotă, fapt care a permis, ulterior, furtul mai multor bunuri ale persoanei vătămate.
 2. Nu a vizualizat camerele de supraveghere și nu a efectuat sesizări din oficiu conform art.271, lit.b, pentru Obstrucționarea Justiției, pentru refuzul de a comunica înregistrările camerelor de supraveghere.(Penitenciarul a transmis în mod fals că acestea durează 9 zile, prin adresa nr. B2-26020/PPPH/03.04.2020, când pe site-ul public al Instituției în Bilanțul pe  2018 se precizează clar că înregistrările camerelor sunt stocate pe termen de 30 de zile).

 Adresa poliției 905/31.03.2020 prin care solicita inregistrările video ale camerelor de supraveghere nu se regăsește în cuprinsul dosarului penal.

 3.În data de 25.05.2020 documentele reclamate ca furate și în care se aflau banii,  au fost descoperite de o a doua comisie de inventariere, legal constituită, într-o altă clădire decât cea  unde a avut loc spargerea. Astfel comisia în cele 4 file din Anexa 10 din Procesul Verbal nr.30453/ 07.2020 a opisat atât documentele personale  cât și documentele de serviciu. (atașez copie)

Domnul M.A  nu a examinat documentele găsite de comisia de inventariere , nu a dispus cercetarea criminalistică a acestora sau o cercetare a locului în care au fost găsite, înlăturând proba directă care demostra furtul, conform art.97, lit e, din Codul de Procedură Penală.

Ca să justifice netemeinicia reclamației de furt și motivul soluției de clasare a dosarului penal, domnul M.A. s-a mulțumit, fără temei legal, conform CPP- directorul sau orice angajat al penitenciarului nu avea calitatea de poliție judiciară ,  să înainteze către Penitenciarul Ploiești adresa nr.905 /03.06.2020  prin care îl desemna pe Directorul Penitenciarului (care este implicat în acoperirea infracțiunii de furt prin întocmirea și aprobarea documentelor falsificate) , citez ,, fiind informați de către persoana vătămată despre faptul că în incinta …… au fost găsite  documente ce nu se aflau în gestiunea acesteia la data comiterii infracțiunii, vă rugăm să ne comunicați veridicitatea  acestui fapt, iar în caz afirmativ să ne puneți la dispoziție documentele identificate,, .

Mai mult, în data de 03.07.2020 conform adresei nr.B2 29065/PPPH/03.07.2020  la sediul Penitenciarului Ploiești  domnul M.A. face o  înțelegere cu M. V. ,,Zeus din Olimp”, directorul adjunct cu atribuții pază, de a-i pune la dispoziție doar  documentele de serviciu, citez ,, așa cum ni le-ați solicitat,,.

Practic din totalul celor 4 file cuprinse în Anexa 10 a PV 30453  domnul M.A. a selectat și solicitat doar documentele de serviciu opisate pe ultima filă, ultimul paragraf   și considerate  ca fiind documentele personale ale părții vătămate, înscrisuri care nu aveau nici o legătură cu reclamația.

 Întrucât ANP a dispus penitenciarului Ploiești returnarea documentelor și bunurilor personale, penitenciarul revine către Poliție cu adresa nr B2 31229/PPPH/16.07.2020  prin care recunoaște că a pus la dispoziția domnului M.A., conform înțelegerii, doar o parte din documentele personale găsite(care erau de fapt documente de serviciu) și întreabă organul de cercetare penală dacă dorește să-i fie puse la dispoziție și celelalte documente personale găsite, cuprinse în Anexa 10 și Anexa 11 . Poliția informează telefonic, încălcând CPP, cum că documentele găsite pot fi restituite părții vătămate. Te i-a capul ,,Hoțul întreabă polițistul ce face cu probele”??????

Documentele sustrase o dată cu banii au fost returnate persoanei vătămate, fără respectarea procedurii penale, la data de 07.08.2020 conform Procesului verbal nr 32316/07.08.2020, deși au fost găsite în data de 25.05.2020. (atașez copie).

 4.Nu a înregistrat plângerile penale împotriva lui Polifrone Ciprian și Angelache Ramona, nu a dispus  începerea urmăririi penale In Rem în termenul de 5 zile, nu a dispus reunirea faptelor, nu a atașat plângerile la dosar la încheierea cercetărilor.(vezi Adresa BCI Prahova)

 5. A audiat superficial persoanele implicate fără a face referiri la faptele comise, fără a preciza ce atribuții, legi si alte prevederi legale au încălcat.( două declarații au fragmente copy/paste)

 6. A dispus clasarea dosarului penal fără a cerceta plângerile penale împotriva lui P. C. ,,Scriitorul S.F.”, A.R.,,Fantastic Woman” și B.C.,,Patriarhul”, fapt constatat și de instanța de judecată care a respins clasarea.

  II.Cms sef E. M. fost ofițer în cadrul B.C.F.L., promovat ca împuternicit Șef Secție Urbană

1.Deși a primit îndrumări de la procurorul de caz prin ordonanță, după respingerea clasării propuse de către Sinsp M. A. , nu-i audiază pe B. C.,,Buldozerul” autorul efectiv al spargerii, pe A. R. ,,Fantastic Woman”, N. E., jurista penitenciarului, și T. M. ,,Maica Stareță” – președinta comisiei de inventariere care a găsit documentele furate.

 2.A pregătit superficial interogatoriul persoanelor audiate, nu le  adresează acestora nici măcar o întrebare privind faptele reclamate, toate întrebările sunt puse de partea vătămată.

 3.Nu a efectuat cercetări In Rem pentru A. R.,,Fantastic Woman”,  P. C.,,Sciitorul SF” și B. C.,,Patriarhul”

 4.Nu s-a sesizat pentru ,, Obstrucționarea Justiției”art.271, litera b, atunci când Penitenciarul  Ploiești a refuzat să pună la dispoziție datele și metadatele (istoricul) privind inregistrările false a documentelor solicitate .(Documentele solicitate au fost întocmite și trimise de autorul faptei reclamate, A.R.,, Fantastic Woman” și nu sunt reale , obținute prin fotografierea ecranului de user, deși trebuiau trimise de ofițerul analist programator cu acces la serverul unității,unde sunt stocate datele și metadatele specifice documentelor  înregistrate)

  Doamna/domnul Procuror de caz (M), în prezent mutată la cerere

 Nu a sesizat faptele de corupție ale polițiștilor, precum și încălcarea evidentă și flagrantă a prevederilor Codului de Procedură Penală, deși a primit mai multe sesizări și întâmpinări prin care au fost sesizate neregulile din cercetări.

 1. Deși în prima fază a respins ,,Clasarea” și continuarea cercetărilor și a dispus prin ordonanță măsuri nu a urmărit ca ofițerul de caz E.M. să le aducă la îndeplinire și a evitat reudierea persoanelor implicate cu privire la infracțiunile comise.
 2. În momentul în care a sesizat că cercetările conduse de E.M. dau rezultate, a preluat dosarul fără referat din partea organelor de C.P și a dispus ,,Clasarea” fără a ține cont de probele evidente din dosar și fără a cerceta IN REM plângerile penale pentru A. R.,,Fantastic Woman”, C.,,Sciitorul SF” și B. C.,,Patriarhul”, fapt pentru care instanța a respins soluția.

  Doamna Prim procuror, la momentul acesta promovată

 Nu a verificat temeinicia soluției propuse, deși cunoștea din întîmpinări problemele din cercetări și că nu s-au efectuat cercetări IN REM pentru plângerile penale pentru A. R.,,Fantastic Woman”, P. C.,,Sciitorul SF” și B. C.,,Patriarhul”, fapt pentru care instanța a respins soluția.

 1. A emis Ordonanța de respingere a plîngerii împotriva soluției de ,,Clasare ”, în afara termenului legal pentru a împiedica Persoana Vătămată să sesizeze Instanța de Judecată.

 În concluzie Procurori și Polițiști și-au dat mâna să salveze ,,Mafia din

Penitenciare”! După știința noastră se cheamă cel puțin favorizarea făptuitorului comisă de fiecare în parte !!! Dar să decidă cei care trebuie, adică magistrații!!!!

       Mulțumim doamnei Judecător, că ne-a arătat că mai sunt sperațe încă !

 Cât de trist vi se pare? Avem legi, avem oameni bine plătiți de statul Român

să le pună în aplicare dar, constatăm că acesta, statul, a fost confiscat de clasa politică.

       Vrem să fim Europeni! Vrem în Schengen! Ce cetățean european  credeți că este de acord să fie furat în halul asta !!! Vise taică, vise !!! ,,La Piovra”, Caracatița, a fost inventată în România, cică italienii vin să ia lecții de la noi.

       Ne mai mirăm că Ministerul Justiției și A.N.P sunt corupte, ăsta e motivul !!!

       Constatăm că, practic, tot statul e corupt !!! Dumnezeu să ne ajute!!!

       Credeți-mă, este cel mai trist articol pe care îl scriu!

       Haideți! Poate ne dăm cu reveneală !!! Vom reveni! (Cristina T.).

Eclipsa totală a sistemului penitenciar romanesc/TRIUMVIRATUL

 

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

 

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

 

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

 

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

 

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

 

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

 

 

 

            

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

sistem de supraveghere video sistem de supraveghere video
Social12 ore inainte

Cinci motive pentru care sa alegi un sistem de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video reprezinta o alegere inspirata atat pentru marile companii, cat si pentru locuintele personale. Astazi vei descoperi...

filtrele pentru purificarea apei filtrele pentru purificarea apei
SocialO zi inainte

Top 5 mituri despre filtrele pentru purificarea apei din locuința ta

În zilele noastre, tot mai mulți oameni sunt interesați de calitatea apei pe care o consumă și caută soluții eficiente...

ferestre termopan ferestre termopan
Social4 zile inainte

Cum alegi cele mai bune ferestre termopan

Daca te gandesti sa inlocuiesti ferestrele vechi cu ferestre noi din uPVC, dar vrei sa afli mai multe detalii inainte...

seturi fitness seturi fitness
Sport4 zile inainte

Sfaturi pentru alegerea hainelor potrivite în funcție de tipul de antrenament

În lumea sportului, alegerea hainelor potrivite poate juca un rol crucial în performanțele tale și în confortul pe care îl...

Social5 zile inainte

Rochia, o piesa vestimentara atemporala

Ai fost fascinata inca din copilarie de marile prezentari de moda ale designerilor de peste hotare? Rasfoind revistele sau urmarind...

ușile de exterior ușile de exterior
SocialO săptămână inainte

Termopanul: Soluție sigură și eficientă pentru ușile de exterior

Ușile de exterior joacă un rol cheie în ceea ce privește protejarea locuinței. Acestea sunt expuse în mod constant la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Al treilea dialog LIVE între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare!

Astăzi, începând cu ora 16.00 va avea loc al treilea dialog live între conciliatorii CSALB și consumatorii de servicii financiare Cu cine...

Social4 săptămâni inainte

Minimalismul și bijuteriile pot face echipă bună – recomandări după care să te ghidezi

Poți să adopți un stil vestimentar minimalist și să porți bijuterii în același timp? Firește, totul e să aplici principiul...

Atelier Maquillage Paris Atelier Maquillage Paris
Social4 săptămâni inainte

Atelier Maquillage Paris: Unde se îmbină arta și frumusețea

Astăzi te invităm în lumea Atelier Maquillage Paris! Descoperă arta și frumusețea produselor noastre de make-up, inspirate de strălucirea și...

Social4 săptămâni inainte

Cum se evaluează cele mai bune tipuri de așternut pentru litiera pisicii?

Ține mirosurile urâte sub control și scapă isteț de praf În îndelungii noștri ani în care am avut pisici, am...

aer condiționat aer condiționat
Social1 lună inainte

Ghidul cumpărătorului pentru aparat de aer condiționat

Cu temperaturile ridicate din această vară apropiindu-se cu pași repezi, un aparat de aer condiționat devine o necesitate pentru a...

set fitness set fitness
Social1 lună inainte

Obține o performanță maximă la sală cu un set fitness potrivit

Atunci când vine vorba de activități fizice intense, cum ar fi antrenamentele la sala de forță sau exercițiile fizice în...

hair salon Bucuresti hair salon Bucuresti
Social1 lună inainte

Cele mai bune produse de îngrijire a părului pentru toate tipurile de păr

Părul este o parte importantă a înfățișării noastre și joacă un rol crucial în stima de sine și încrederea în...

Sisteme de supraveghere Sisteme de supraveghere
Social1 lună inainte

Sisteme de supraveghere video în Râmnicu Vâlcea

Sistemele de supraveghere video inteligente se numără printre cele mai populare opţiuni ale proprietarilor de imobile. Orice persoană îşi doreşte...

Eveniment1 lună inainte

HONOR lanseaza noul flagship Magic5 Pro in Romania

Noul HONOR Magic5 Pro oferă cea mai bună experiență de flagship din categoria sa, dispunând de progrese semnificative în materie de design, display...

Eveniment1 lună inainte

Analiza NextUp: impactul modificarilor fiscale din primele trei luni din 2023 asupra antreprenorilor din Romania

Munca la statele de salarii lunare a crescut cu aproximativ 25%, în timp ce obligativitatea declarației SAF-T a generat eforturi...

ferestre pentru sufragerie ferestre pentru sufragerie
Social1 lună inainte

Ce fel de ferestre pentru sufragerie sa alegi

Ferestrele sunt elemente importante in orice casa. Ele permit luminii sa intre in incapere si ofera o perspectiva asupra exteriorului....

alegerea ferestrelor alegerea ferestrelor
Social1 lună inainte

Care sunt cele mai frecvente greseli in alegerea ferestrelor?

Alegerea ferestrelor bune nu ar trebui sa se bazeze doar pe atractivitate, ci trebuie sa fie si bine izolate pentru...

Știrile Săptămânii