Connect with us

Exclusiv

Doar intr-o singura luna (decembrie 2021) au cheltuit pe datorie (deficit) mai mult decat TOT ce a incasat Romania din privatizare!

Prahova Mea

Publicat

pe

Eugen Tomac nu putea ajunge peste noapteomul de încredere al lui Traian Băsescu pentru că în funcțiile deținute de basarabean la Cotroceni sau DRP nu pot accede decât persoane verificate la sânge de serviciile secrete românești (mai ales de Serviciul de informații Externe) sau ofițeri acoperiți ai acestora. Cel puțin în epoca Băsescu! Cât privește banii publici tocați în Republica Moldova sub oblăduirea lui Eugen Tomac, ar trebui verificat în ce măsură și cine anume din conducerea SIE și-a dat acordul pentru asemenea operațiuni speciale.

Cu un CV sintetizat la maxim și cu un trecut necunoscut,  Eugen Tomac, (mai cunoscut la Cotroceni sub denumirea de copilul lui Băsescu) s-a trezit peste noapte om de încredere al președintelui României. Deși a ocupat mai multe funcții publice în România, singurele referințe ale lui Eugen Tomac sunt legate de studiile sale, activitatea publicistică studențească și o gaură în bugetul României de un milion de euro.

Eugen Tomac este creația lui Mircea Druc, fost premier al Republicii Moldova, stabilit în România, bun prieten cu Traian Băsescu și cu Petre Roman ! Acesta îi furnizează toată tematica de acțiune lui Tomac și îi coordonează toate mișcarile: când unioniste, când rusofone, în funcție de interesele sale. În 2008, Tomac a câștigat alegerile pentru Diaspora pentru Estul Europei si Asia, cu 1534 de voturi, dar a pierdut locul de deputat la redistribuire. Din 2009 a fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, unde a angajat-o și pe cumnata lui, Stela Culic, iar din 2012 ca urmare a gestiunii frauduloase prin care s-au cheltuit nejustificat un milion de euro, constatatare a Curții de Conturi la DPRP și-a dat demisia și a fost angajat la Cancelaria Președintelui României în funcția de consilier pentru românii de pretutindeni ! Cu toate acestea, Tomac are domiciliul într-o vilă estimată la aproximativ 115.000 de euro în localitatea Dumitrana, lângă București, dar a primit în 23 decembrie 2009 și un apartament la Universitate, pe strada Edgar Quinet nr. 10, prin contractul 1254/2009 ! Din 20 octombrie 2012 și-a dat demisia din funcția de consilier prezidențial și ocupă abuziv apartamentul de la Piața Universității (Edgar Quinet) din București !

Misterul tăcerii presei moldovenești în fața lui Tomac !

Eugen Tomac a cheltuit peste 600 de mii de euro din banii oferiți de Statul român programelor pentru românii de pretutindeni pentru a-și finanța campania electorală din Republica Moldova, pentru un post de deputat în Parlamentul României pe locurile pentru diaspora. Tomac a profitat de slăbiciunea mass-mediei de limbă românească din Moldova și a cheltuit nejustificat sute de mii de euro pentru înființarea sau finanțarea unor firme care au ca obiect de activitatea mass-media. Potrivit autorităților romane, Eugen Tomac nu reușește să justifice de ce a dat zeci de mii de euro pentru scriitori, artiști plastici de casă ori preoți care, în mod normal sunt finanțați de alte instituții ale statului ! Toate acestea au fost surprinse și intr-un raport al Curtii de Conturi a României care arată cum Eugen Tomac, profitând de poziția sa, a direcționat bugetul Departamentului Românilor de Pretutindeni pregătindu-și propria campanie electorală din Republica Moldova. Eugen Tomac era parte în patru procese la Curtea de Apel București pentru a-și dovedi nevinovăția, conștient fiind că raportul Curții de Conturi ar putea fi începutul unei cercetări penale.

Funcționar în România, mogul pe bani publici în Moldova

În numai trei ani de la preluarea Departamentului Românilor de Pretutindeni (DRP), Eugen Tomac a transferat peste 2,3 milioane de ron către entități de presă din Moldova prin diverse proiecte. La acestea se adaugă și investiții în chioșcuri făcute cadou unor firme private ! În 2009, anul instalării în funcția de secretar de stat la DRP, Eugen Tomac a finanțat 11 site-uri, ziare, edituri ori ONG-uri ale unor ziariști din Moldova cu suma de 2,1 milioane de ron. Efectul îl simțim acum, în campania lui Tomac, care are interviuri și bannere pe toate site-urile ! Pe lista acestora se află Radio Vocea BasarabieiTimpul de Dimineață sau Ziarul de Gardă. Publicațiile fac acum propagandă sub diverse forme pentru alegerea în funcția de deputat a lui Eugen Tomac sau scriu așa cum dorește Dorin Chirtoacă. Separat de aceste fonduri, Tomac a mai finanțat după bunul plac și activitatea Asociației Presei Independente din Moldova ! În anul 2010, povestea se repetă cu finanțarea unor proiecte private majore. Postul românesc de radio Arena FM, în valoare de 413.500 de ron, dezvoltat prin Asociația Obștească Centrul de Cultură și Carte Românească. La portofoliul media se adaugă și lansarea portalului de știri arena.md, realizat prin aceeași entitate ! Din banii DRP, Eugen Tomac și-a făcut un obicei din a sprijini diverse asociații ale unor anumiți ziariști, cum ar fi Congresul Jurnaliștilor Români de pretutindeni, finanțat cu 72.305 ron. Tomac a continuat să finanțeze și alte publicații, acoperind astfel aproape toată presa: Jurnal de Chișinau (50.000 de ron), Timpul de dimineață (49.998 de ron), Ziarul de Gardă (39.999 de ron). În 2011, DRP a mai dat bani doar la Ziarul de Gardă, 49.778 de ron, dar și altor câteva reviste: Revista națională Natura (12.814 de ron), săptămânalul „Literatură și Artă” (45000 de ron) și proiectul editorial Efigii identitare românești (20.000 de ron).

Tomac vizat în scandalul Mega press !

Potrivit raportului Curții de Conturi a României, Eugen Tomac a finanțat Asociația Obștească “Centrul de Cultură și Carte Românească” Chișinau, condusă de Mihai Cimpoi, iar pentru realizarea proiectului “Rețea de distribuție presă românească”, a solicitat suma de 180.000 euro. Mihai Cimpoi era prieten al lui Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal și al finului acestuia, primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, de la aceea data. Sub această acoperire politică din România și de la Chișinău, asociația invocă în documente faptul că nu dispune de resursele umane pentru a opera cele 50 de chioșcuri de distribuție a presei și transmite chioșcurile companiei private New Mega Press. Încadrarea juridică a inspectorilor CCR are iz penal „valoarea abaterii constatate este de 792.000 ron și reprezintă sprijinul financiar acordat în mod indirect unui agent economic din Republica Moldova”. Câte ziare romanești și câte rusești, sau mai bine zis, câte produse alimentare și nealimentare se comercializeaza în chioșcuri !? Consecința economico-financiară a abaterii de la legalitate și regularitate consta în efectuarea unei plăți nelegale din creditele bugetare ale anului 2011. Firma beneficiară, NEW Mega Press este deținută de Ioan Curta și Angela Gîrnet (70%) ! Ioan Curta a mai fost implicat în firmele românești EDITURA TEORA BAIA MARE SRL, COBO IC SRL, POLSIB SA, COBO COMPUTER SRL, TEORA SA, EDITURA IMPORT-EXPORT TEORA BUCURESTI SRL, AURORA EXIM 2000 SRL. Angela Gîrnet este director la Editura Prut.

Radio pentru Tomac și căpușele din TVR

Folosindu-se de poziția de secretar de stat, Eugen Tomac a finanțat achiziția postului de radio Arena FM pentru a-l transforma într-o stație a Societății Române de Radiodifuziune. Inspectorii CCR au notat că nu există dovada că acest post de radio ar fi functionat, atât ca post local (în anul 2009), cât și ca post național (în anul 2010). În anul 2011, DRP a primit doua cereri depuse de SC „CARNIVOR MEDIA” SRL din București (ce aparține lui Marian Voicu, realizator TV la TVR) și SC ”PAJURA ALBĂ” SRL din Chișinau, în valoare totală de 1.181.250 ron. La aceste sume se adaugă și preluarea cu titlu gratuit a programelor SRR dar și o finanțare suplimentară de 1,5 milioane de ron în Planul de investiții al SRR a fost suplimentat cu suma de 1.500.000 ron, suma necesară fiind alocată din Fondul de rezervă la dispoziția guvernului, în baza HG 961din 28.09.2011 (Anexa 31/65).

O campanie electorala a dovedit că tupeul unor așa-ziși oameni politici nu are limite. Lansat cu surle și trâmbițe pedeliste la Chișinău de Elena Băsescu (EBA), o foarte apropiată colaboratoare (după cum spune gura păcătoasă a serviciilor secrete), Eugen Tomac se vrea deputat de Diaspora din partea Alianței România Dreaptă.  Ar fi interesant de aflat cum își îndeamna copilul de casă al președintelui Traian Băsescu  alegătorii să meargă la vot, în condițiile în care, cu numai câteva luni înainte, din poziția de înalt oficial al statului (secretar de stat pentru românii de pretutindeni la Cotroceni) făcea exact invers. Le spunea alegătorilor să nu participe la vot. Mai precis, potrivit agenției de presă MOLDPRES, în cadrul unei conferinţe,  Eugen Tomac afirma că referendumul pentru suspendarea președintelui Băsescu din vara acestui an era neconstituţional şi nelegal, boicotarea acestuia fiind o modalitate de a stopa dezastrul care are loc. “Nu suntem obligaţi să participăm la această mascaradă care se pregăteşte”, ar fi spus Eugen Tomac. Deasemenea, în cadrul unei întâlniri cu bloggerii moldoveni Tomac spunea : „Îndemn românii din Republica Moldova să nu se prezinte la vot, astfel nu vor valida ilegalităţile intreprinse de Uniunea Social-Liberală (USL) din România”. RecentCurtea de Conturi a descoperit că în perioada 2009 – 2011, la Departamentul pentru românii de pretutindeni  s-au constatat erori/abateri de la legalitate, fiind estimate prejudicii create bugetului de stat în sumă totală de 4.326.340,79 lei . Presa centrală vorbește despre  prejudicii care reprezintă 20% din totalul sumelor utilizate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pentru diaspora. La acea dată, departamentul era condus de Eugen Tomac,  copilul de suflet” al lui Traian Băsescu. Tomac a fost iniţial consilier personal al preşedintelui, iar în ianuarie 2009, premierul Emil Boc l-a numit secretar de stat la DRP. Eugen Tomac face parte şi din anturajul Elenei Băsescu, apărând în rapoartele serviciilor secrete moldovenești ca “amant” al acesteia și cadru acoperit al SRI.

 În 14 aprilie 2009, ziarul Gardianul publica un articol denumit “Serviciile secrete moldovenești acuză familia Băsescu de implicare în revolta de la Chișinau”, citând un raport al SIS (serviciul de securitate al Republicii Moldova).  Eugen Tomac, unul dintre actorii principali ai raportului era acuzat că ar fi fost racolat de serviciile secrete române și că ar fi fost amantul Elenei Băsescu. De fapt, la acea vreme, regimul lui Vladimir Voronin nu făcea decât să denunțe activitățile autorităților române (nume, date, fapte mașini folosite), mai ales asupra  rețelei de studenți basarabeni aflați la studii în universități din România, racolați de Serviciul Român de Informații pentru a fi folosiți ca vectori de influență. Eugen Tomac născut la Oziornoe, regiunea Odessa, Ucraina, fost președinte al Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni,  este căsătorit cu Diana Postică, fostă membră a „Ligii Tinerilor Români de Pretutindeni”, redactor-șef al revistei „Confluențe”. Raportul făcea referire la o relație apropiată între Eugen Tomac și Elena Basescu, „posibil tot în baza unui scenariu planificat de către serviciile speciale romånesti”.

Obediența față de casa prezidențială Traian Băsescu nu este gratuită

În 2009, Tomac a fost numit Secretar de stat la Departamentul Pentru Românii de Pretutindeni, iar în 2012 a fost numit  consilier al Preşedintelui României, la Palatul Cotroceni unde președintele este înconjurat numai de persoane verificate, pregătite, agreate și recomandate de serviciile secrete, îndeosebi de SIE. Referitor la activitatea sa de la DRP, presa a comentat îndelung un raport din 2012 al Curții de Conturi care a controlat activitatea Departamentului Românilor de Pretutindeni ( mai precis proiectele derulate în perioada 2010 – 2011, sub conducerea fostului secretar de stat Eugen Tomac. Săptămânalul de limbă română Gazeta Românească din Italia a publicat nenumărate articole referitoare la sumele cheltuite pentru premii în bani şi burse pentru oameni aleşi pe sprânceană, salarii pentru preoţi, cărţi bisericeşti pentru copii, proiecte care nu prea au legătură cu diaspora, deconturi după ureche, o serie de încălcări a numeroase legi şi hotărâri de guvern. Cităm un fragment din Raportul Curții de Conturi referitor la activitatea DRP sub conducerea lui Eugen Tomac :

„Consecinţa neelaborării unei strategii naţionale, cât şi a unor programe concrete privind sprijinirea activităţilor desfăşurate de românii de pretutindeni se regăseşte în primirea şi finanţarea unor proiecte derulate de un număr restrâns de organizaţii, ce nu reprezintă ponderea românilor de pretutindeni şi nu rezolvă decât în parte problemele reale ale acestora. Respingerea finanţării unor proiecte a fost motivată, de cele mai multe ori, de neîntocmirea corectă a proiectelor, în condiţiile în care Ghidul de finanţare nu detaliază documentaţia pe tipuri de proiecte”.

 Jurnal radio și online de știri. Unde, când și cum ?

Referitor la Raportul Curții de Conturi de mai sus, am găsit pe pagina de Facebook a lui Andi Rădiu, jurnalist la Gazeta Românească următorul comentariu :

“Chestiunea care m-a ”lovit” e finanțarea unui “Jurnal radio şi online de ştiri în limba română”…nu de alta, dar de ceva timp ne zbatem câțiva să punem la punct un astfel de proiect și tocmai de aia mi-a sărit în ochi …dar unde este acel radio online??? am întrebat vreo câteva zeci de persoane, de la care am pretenția ca sunt informate și stupoare generală…

Ce să mai spun de ”Millenium” la care mi s-a propus să lucrez, am și realizat 5 numere în calitate de redactor șef. Când am întrebat despre contract, mod de plată și alte asemenea chestiuni mi s-a transmis că nu mai au nevoie de serviciile mele. Mi s-au dat pe mail doar niște chitanțe să le semnez ca distribuitor al publicației, cu motivația că este un supliment pentru a ajuta la distribuirea ziarului…și-atât, de-atunci nimic! Fac un apel la cei de la DRP-ul actual sau chiar cel condus de Tomac să-mi dea și mie niște explicații, măcar…bine, sunt sigur că apelul meu s-a pierdut deja în vânt…totuși s-au primit 34000 de lei!!!”

Contactat telefonic, Rădiu ne-a spus că aventura sa la ziarul Millennium s-a terminat în momentul în care a cerut semnarea unui contract legal. De atunci, publicația online a mai scos câteva ediții în format pdf, care nu puteau costa mai mult de 500 de euro. Dealtfel, oricine intră pe site-ul ziarului cu pricina, poate observa cu ușurință că Milennium  se mândrește cu sigla Guvernului României (Departamentul pentru Românii de Pretutindeni), dar nu are adresă, telefon sau persoane de contact cu excepția unei adrese de e-mail.  Mai aflăm că finanțarea ziarului s-a obținut de către Asociația Maluri de Prut, prin intermediul Programului de finantare Mass-Media „Mihai Eminescu” derulat de catre Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni. Căutăm Asociația Maluri de Prut din Italia, și… surpriză. La secțiunea Contact găsim cam aceeași situație de la Millennium. Surse din comunitatea românilor din Italia ne-au spus că șeful asociației ar fi Dumitru Ilinca, ex-președinte PDL Italia și fost consilier al senatorului PDL Viorel Riceard Badea, care sprijină în momentul de față candidatura lui Liviu Laurențiu Lipot de la PP-DL. Fără comentarii.

Lipsa eticii nu are caracter penal

 Scandalul declanșat de raportul Curții de Conturi a atins apogeul când s-a descoperit că departamentul condus de Eugen Tomac a alocat ilegal circa 400.000 de euro pentru finanţarea nerambursabilă a postului de radio Arena FM,  un post la care Societatea Română de Radiodifuziune achiziţionase pachetul majoritar de acţiuni de la SC Pajura Albă SRL Chişinău. Pe blogul său de campanie și în presă, Eugen Tomac a declarat : „Nu mă surprinde faptul că în plină campanie electorală a reapărut discuţia despre raportul Curţii de Conturi la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni”. Tomac a mai anunţat că va ataca în justiţie raportul Curţii de Conturi. Referindu-se la afacerea Arena FM, un membru important al staff-ului de campanie al fostului șef DRP, ne-a declarat : “ E o aiureală ! Radioul ăla trebuia ridicat. Am văzut raportul kaghebist al Curții de Conturi. SRR a cumpărat acțiuni nu active. Activele sunt de la DRP. Operațiunea e discutabilă sub aspect etic, dar nu e ilegală ! Juridic CCR nu are dreptate. Etic, nu e CCR competentă… Aș spune că lipsa eticii nu are caracter penal, dezvaluia si Eduard Ovidiu Ohanesian”

Cui a mai dat Tomac contracte prin încredințare directă ?

”AMMA GENERAL STORE” SRL Bucuresti a încasat aproape 90.000 de euro (386.835 ron) de la DRP prin încredințare directă pentru servicii hoteliere și de restaurant, achiziționate în anul 2011 ! Acționari la această firmă sunt Georgiana Ivan și Diana Vlădescu, iar societatea are contracte diverse la mai multe autorități publice pe diverse domenii, deși obiectul principal de activitate este „activități ale bazelor sportive”. O altă ispravă financiară a fost cu firma „Comity Prod Exim” căreia i-a plătit servicii hoteliere și de restaurant în anul 2010 prin încredințare directă (Hotelul Tiny Club). Firma are ca asociați pe Cartha LIMITED din Cipru și Mihaela Diaconu, dar este știut că în spatele lor se mai află încă Gelu Ștefan Diaconu, secretar de stat la ministerul Economiei, condus de Daniel Chițoiu, la aceea data!

Tomac a dat, prietenii au păpat !

DRP a finanțat și petrecerile ocazionate de zilele Chișinăului cu 13.000 de euro prin intermediul Asociației Obștesti “Pro Nova”, dar banii nu au ajuns la artiști deoarece aceștia au cântat gratis  Referitor la manifestarea cultural-artistică “Zilele Chișinăului 2010”, respectiv încasarea onorariilor de către trei din artiștii enumerați în contract, auditorii publici externi rețin faptul că “Dan Bălan, Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu au refuzat orice onorariu din partea Primăriei”. Practic banii au ajuns în conturile Asociației Obștesti “Pro Nova” condusă de Grigore Mătăsaru, realizator de programe la Radio Vocea Basarabiei.

Banii, casele, mașinile și firmele familiei lui Eugen Tomac!

Averea soților Eugen Tomac și Diana Postică nu este deloc în concordanță cu veniturile declarate. Dar  să le luăm pe rând !

ANUL 2009

În anul 2009, Eugen Tomac declara că în 2008 a fost angajat la Administrația Prezidențială cu un salariu de 37.200 ron/an și a mai primit încă 3.000 de ron din drepturi de autor la revista Magazin Istoric. În același timp, soția acestuia, Diana Postică, a primit în 2008 un salariu de 5.670 de ron de la Primăria Municipiului București și încă 3.500 de ron de la cabinetul de avocatura. Tomac spune că are două mașini: O Dacia Logan albastră și o Dacia Sandero roșie, ambele înmatriculate la domiciliul din strada Duzilor 55, sat Dumitrana, oraș Măgurele, jud. Ilfov. Eugen Tomac omite din declarația de avere să declare și mașina deținută de Diana Postică, Renault Megane gri înmatriculată în strada Dornească nr. 13 din București ! Eugen Tomac omite să declare că soția sa este codebitor al unui credit de 20.000 de euro la ING Bank contractat în anul 2007 și scadent în anul 2017. Veniturile obținute în anul fiscal 2008 conform declaratiilor lui Eugen Tomac: 49.370 de ron ! În anul 2009, mai precis pe 13 ianuarie, la plecarea din funcția deținută la Primăria Municipiului București (PMB), Diana Postică declara că în 2008 a avut venituri de 10.500 de ron din salarii, iar soțul ei Eugen Tomac, 32.400 de ron. Diana Postică mai arăta că are un credit de 20.000 de euro de achitat la ING, scadent în 2017 și că mai deține un Renault Megane. Diana Postică nu pomenește nimic despre mașinile (Logan și Sandero) deținute cu Eugen Tomac, iar veniturile nu corespund cu cele din declarațiile soțului. Veniturile obținute în anul fiscal 2008, conform primei declarații a Dianei Postică: 42.900 de ron. Tot în anul 2009, mai exact pe data de 15 ianuarie, Diana Postică depune o altă declarație la angajarea la cancelaria  Camerei Deputaților. Această susține că a obținut 5.670 de ron salariu de la PMB și 3.500 de ron din activitatea avocățească. Tot în declarația ei mai mentionează că Eugen Tomac ar fi câștigat 27.600 de ron de la Administrația Prezidențială, 9.600 de ron de la Institutul Eudoxiu Hurmuzachi și încă 3.000 de ron de la revista Magazin Istoric. Diana Postică susține la această dată că creditul de la ING este scadent în anul 2027 față de 2017 în precedenta declarație. Nici cu această ocazie nu aminteste nimic despre cele două autoturisme ale sotului (Logan și Sandero). Veniturile obținute în anul fiscal 2008 conform celei de-a doua declarații a Dianei Postica: 49.370 de ron.

ANUL 2010

În anul 2010, prin declarația depusă în luna octombrie aferentă anului 2009, Eugen Tomac deținea doar cele două autoturisme Dacia, fără a pomeni de autoturismul Renault al soției, și evidenția venituri din salarii de 51.280 de ron de la Ministerul Afacerilor Externe, iar soția sa, Diana Postică avea venituri de 34.160 de ron de la Camera Deputaților. În total cei doi au avut venituri de 85.440 de ron. Eugen Tomac omite din nou să pomenească de datoria de 20.000 de euro pe care soția lui o are la ING !

ANUL 2011

În anul 2011, prin declarația de avere din 14 iunie 2011, Eugen Tomac declara cele două mașini, fără a menționa autoturismul soției și venituri de 3.755 de ron de la MAE, respectiv 45.639 de la DPRP. În același timp Diana Postică a avut salariu de 18.183 de ron în anul 2010. Soția lui Tomac a reușit să-și achite integral creditul de la ING de 20.000 de euro ! Veniturile familiei totalizează 67.577 de ron pentru anul 2010.

ANUL 2012

În anul 2012, Eugen Tomac a declarat în luna octombrie că a înregistrat venituri de 48.588 de ron la DPRP aferente anului 2011, în vreme ce soția sa a avut salarii de 25.808 de ron. În total cei doi au acumulat 74.396 de ron în 2011, dar nu au nici credite nici datorii ! Tomac nu declara mașina soției, iar Diana Postică nu face nici o referire la autoturismele soțului ei !

anul Eugen Tomac/sursa principala Diana Postica/sursa principala total ron/an
2008 40200/Adm. Prezidentiala 9170/PMBucuresti 49370
2009 51280/DPRP 34160/Camera Deputatilor 85440
2010 49394/DPRP 18183/Camera Deputatilor 67577
2011 48588/DPRP 25808/Camera Deputatilor 74396

 Pentru anii 2013-2022 ne-am gandit sa prezentam situatia – in episodul urmator – pentru a nu ingreuna articolul. Si aici vom gasi surprize foarte mari.

Istoric de afacerist

Eugen Tomac este asociat la firma AMERICAN ELECTRICAL SERVICES SRL înființată în 2008, la Cluj Napoca, alături de Dan Lupuleasa, originar din Piatra Neamț (România). Obiectul principal de activitate este repararea echipamentelor electrice. În anul 2009 a avut profit net de 1651 de ron ceea ce înseamnă că Eugen Tomac a avut de declarat sumele încasate din dividende în declarația de avere ! Nu a facut acest lucru ! Lupuleasa are domiciliu și în Portland SUA, unde deține firma Transformer Services INC, fiind căstorit cu Ethel Lupuleasa !

Procesele lui Eugen Tomac

Pe numele acestuia erau înregistrate patru dosare distincte și în două dintre acestea este reclamant alături de Adriana Elena Moța, fost consul al României la Consulatul din Catania și fost director la DRP ! (Sora acesteia Maria Mota este fost consilier la cabinetul lui Adriean Videanu și membru CA la Iprochim, candidat la o funcție de deputat in Sectorul 2 al capitalei României, București). Număr unic dosar: 6672/2/2012, Număr unic dosar: 6589/2/2012, Număr unic dosar: 6092/2/2012, Număr unic dosar: 5940/2/2012.

Soția lui Eugen Tomac, Diana Postică

Diana Postică a fost anagajată la cabinetul fostului primar al Bucureștiului, Adriean Videanu, apoi transferată la Camera Deputaților. A mai fost avocat în Baroul București și a deținut calitatea de acționar la compania Confluențe EST srl, care se ocupa de editarea revistei Confluențe. Firma a fost preluată de mama ei, Maria Postică, ce mai deține o altă companie cu specific de editare cărți, Themis Lex, alaturi de Stela Culic (Postică) (cumnata lui Eugen Tomac) !

Cumnata lui Eugen Tomac, Stela Postică (Culic):

A fost angajată la Departamentul Românilor de Pretutindeni de Eugen Tomac și s-a ocupat de campania electorala a lui Traian Băsescu la Referendumul din 2009 sub pretextul unor evenimente finanțate de DRP, motiv pentru care a intrat în conflict deschis cu PSD-istul Titus Corlățean. Stela Culic (Postică) este căsătorită cu Radu Culic, de profesie avocat…

Mentorul lui Eugen Tomac, Mircea Druc:

Mircea Druc trăiește bine-mersi în România din pensie dar mai era și bugetar în timpul liber prestând diverse activități de consilier la Camera Deputaților ! Are domiciliul în Str. Negustori din București, după hărtile Google, tot pe undeva în apropiere de Piața Universității ! A încercat să intre în afaceri dar a renunțat după numai câteva luni, înainte să se usuce cerneală pe certificatul de înmatriculare al firmei Bioest Oil ! Practic, Mircea Druc este cel care are o relație cu Traian Băsescu încă din vremea în care președintele PD era Petre Roman. Mircea Druc l-a recomandat ca și urmaș pe Eugen Tomac pe filiera manipulării tinerilor moldoveni cuprinși de dorul de a unifica Moldova cu patria mamă în dorința de a câștiga puterea politică în Moldova prin intermediul partidului Liberal și  a-și asigura un bazin de vot în Diaspora în relația cu Partidu Democrat Liberal, în România !

Dorin Chirtoaca, implicat în deturnarea de fonduri !

Curtea de Conturi surprinde și faptul că banii acordați de Tomac s-au pierdut pe drum… din moment ce o parte din artiștii arvuniți pentru Zilele Chișinăului au cântat gratis ! “Referitor la manifestarea cultural-artistică “Zilele Chișinăului 2010”, respectiv încasarea onorariilor de către trei din artiștii enumerați în contract, auditorii publici externi rețin faptul că, potrivit informației postate pe portalului UNIMEDIA… “Dan Bălan, Irina Loghin și Dinu Iancu Sălăjanu au refuzat orice onorariu din partea Primăriei. Anul acela, sărbătoarea orașului a fost organizată în parteneriat cu mai mulți agenți economici.”  În context, conform adresei http://www.timpul.md/articol/dan-balan-nu-a-luat-bani-dela-primarie-pentru-concertul-de-hram-16733.html: ”Mulți artiști care au evoluat de Hramul Chișinăului în Piața Marii Adunări Naționale au făcut-o fără a pretinde onorarii. „Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjanu și Dan Bălan nu au luat bani de la Primărie, afirmând că este plăcerea lor de a cânta în fața spectatorilor din Republica Moldova”, a declarat șefa Direcției cultură”. Din bani publici au primit onorarii numai vedetele din Republica Moldova, celelalte vedete de peste Prut, precum și Dan Bălan și-au primit onorariile din partea mai multor sponsori din republică”. Menționăm ca Raportul de activitate (datat 25.11.2010, dar neînregistrat oficial), deși este semnat atât de președintele A.O. ”Pro Nova”, cât și de managerul financiar al acesteia (Anexa 36/24-29), nu prezintă detalii despre obiectul contractului de finanțare și, implicit al contractului de prestări servicii încheiat cu A.O. ”Sens Muzical”, respectiv justificarea sumelor solicitate, prezentând detalii amănunțite despre desfășurarea manifestărilor ocazionate de ”Zilele Chișinăului”, pe tot parcursul perioadei 07.10-16.10.2010, în condițiile în care concertele la care au participat artiștii români au avut loc doar în ziua de 14 octombrie 2010.”

„Consilierul prezidential de origine ucraineana, Eugen Tomac, acuzat ca a deturnat un milion de euro pentru a-si cumpara campania electorala din Republica Moldova, confirma pe zi ce trece ilegalitatile constatate de Corpul de Control al primului ministru si de Curtea de Conturi a Romaniei. Zilele trecute a participat la un eveniment cu specific religios si a promovat ulterior fotografiile cu preotii in mijloacele media”!

In urma controlului efectuat la Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni, pe care l-a condus Eugen Tomac, s-a constatat ca ”in perioada 2009-2010, acesta a dispus angajarea si plata nelegala a unor cheltuieli in suma de 710.400 lei, reprezentand onorarii acordate unor preoti slujitori din cadrul Mitropoliei Basarabiei”, lucru care este contrar Legii nr.299/2007, potrivit careia ”sprijinul acordat financiar sau material se poate acorda de statul roman pentru constructia sau reonovarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta” dar si nerespectarea conditiilor Legii nr.321/2006.

Pentru aceste plati ”nelegale”, Curtea de Conturi sustine ca Departamentul pentru Romanii de Pretutindeni ”s-a obligat in mod nelegal sa achite onorarii de 600 lei lunar, unor preoti slujitori ai Mitropoliei Basarabiei, in conditiile in care, potrivit prevederilor Legii nr.299/2007, sprijinul financiar sau material care se poate acorda de statul roman in cazul unitatilor de cult este doar cel pentru <constructia sau restaurarea lacaselor de cult in statul de cetatenie/resedinta>”.

”Concluzionam ca atat beneficiarul finantarii, cat, mai ales, finantatorii, nu au urmarit realizarea scopului pentru care a fost acordata finantarea, in fapt decontand cheltuieli de personal, de nu sunt mentionate in Anexa la Legea nr.321/2006, consecinta fiind acceptarea efectuarii unor plati nelegale din creditele bugetare ale anilor 2009 si 2010, dar si utilizarea incorecta a unor fonduri ce puteau fi alocate pentru alte actiuni, in folosul unui numar cat mai mare al etnicilor romani care traiesc si muncesc in afara tarii”, mai sustin auditorii in raportul lor despre banii alocati pentru plata preotilor din Republica Moldova.

Eugen Tomac a cheltuit in total peste un milion de euro ilegal, dar traieste in imobile scumpe alaturi de sotia sa – fost functionar la Camera Deputatilor -, avea doua masini, detinea functii de reprezentare a Romaniei si a primit cadou din partea PDL un loc de candidat pentru Camera Deputatilor.

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

Casa de domiciliu a lui Eugen Tomac din localitatea Dumitrana!

In acelasi timp a mai dobandit si o casa de la RAAPPS prin contractul 1254 din 23/12/2009 in strada Edgar Quinnet in care locuia ilegal dupa ce si-a dat demisia din functia de consilier prezidential!

Apartamentul primit de Eugen Tomac de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat

Apartamentul in care locuia abuziv Eugen Tomac la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat in strada Edgar Quinet, langa Piata Universitatii

Pentru ca peisajul sa fie complet Eugen Tomac a angajat-o pe cumnata sa Stela Culic (Postica) in functia de director la DRP!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Stela Culic, cumnata lui Eugen Tomac, incearca sa convinga fanii lui Tomac de pe retelele de socializare ca pana la condamnarea penala, cheltuirea milionului de euro nejustificat este doar subiect de campanie electorala!

Puciul pregatit in PMP de peste un an de zile si pasivitatea lui Cristian Diaconescu

Puciul in plina desfasurare din PMP a fost pregatit de peste un an de zile si s-a derulat si BAZAT pe fondul unei pasivitati totale a Presedintelui PMP, Cristian Diaconescu.

Pasul 1

„Plantarea” in comisiile PMP a personajelor obediente cetateanului ucrainean si gruparii sale, pentru ca orice contestatie privind excluderea din partid sa fie girata. 

Ulterior, „mazilirea” tuturor oamenilor devotati Presedintelui Cristian Diaconescu in toata tara.

A. In acest context si pe fondul pasivitatii totale a lui Cristian Diaconescu, fostul senator  PMP Lucian Iliescu si  lider al filialei din sectorul 3 , impreuna cu 300 de membri si-au dat demisia in septembrie 2021.

“Domnule Președinte al PMP, Cristian Diaconescu

Cu tot respectul și admirația pe care vi le port, dacă nu interveniți și faceți ordine în acest partid și în special în Consiliul Executiv al Organizației București, Partidul Mișcarea Populară riscă să nu mai iasă din „insolvență” prin reorganizare, ci se va declara „falimentul” acestuia.

Se observă o precipitare în acțiunile demarate de Consiliul Executiv al Organizației municipiului București – Partidul Mișcarea Populară. Precipitare în propunerea de sancționare a domnului Cătălin Lucian Iliescu, Președinte al Organizației PMP Sector 5, fost Senator al României, fost Consilier General precum și Președinte al Comisiei de Cultură și Culte în CGMB.

Aștept cu interes MOTIVAREA acestei propuneri de sancționare, deoarece eu una consider că, lovind în Președintele unei Organizații, se lovește și în membrii acesteia.

Înteleg ardoarea cu care consiliul acesta, ales în mod democratic sau nu, legal sau nu, stăruie să distrugă o organizație care chiar și-a făcut treaba de-a lungul anilor. O organizație care a fost văduvită de orice fel de ajutor, începând cu lipsa oricărui fel de subvenție, continuând cu refuzul unor candidați de a se prezenta la vreo campanie făcută în sector, precum și cu neacordarea unor drepturi câstigate în urma procentelor realizate în campaniile partidului din ultimii patru ani.

O organizație care nu a avut privilegiul unei vizite de campanie a candidatului nostru la președinție, acel domn căruia i-a fost teamă că își murdarește pantofii cu talpă din coperțile volumelor publicate, prin noroiul din sectorul 5.

O organizație care nu a avut privilegiul unei vizite a noului Președinte al Partidului, așa măcar din curtoazie, să ne cunoască și pe noi, trepădușii.

O organizație care a respectat întocmai cerințele și deciziile forurilor superioare . Și exemplele pot continua, inclusiv cu celebra Ioana dˊArc a PMP-ului, care dintotdeauna urmează scrierile din „Codul lui Moise”…

Înteleg ardoarea cu care care cei de la sediul central vor răul organizației sector 5, pentru că altceva nu știu să facă, decât să dea la „gioale”. Așa, ca la fotbal, că tot joacă unii de pe acolo cu psd-iștii și ppusl-iștii. Nu contează că în cadrul Organizației sectorului 5 sunt membrii cu ștate vechi în PMP, chiar și membrii fondatori ai Mișcării Populare. Totul spre distrugere, pentru a ajunge un partid tip balama, având deja lemne pentru uși și foarte multe clanțe.

Însă, nu înțeleg, girul președintelui partidului cu privire la decizia de sancționare a domnului Cătălin Lucian Iliescu și implicit a Organizației PMP sector 5.

Dealtfel, cum nu înteleg de ce se preferă organizarea acestui CN la sediul organizației sectorului 6. Că este mai mult loc? Sau poate se lasă după aceea cu o chermeză! Și poate vine și fostul, tătucul și cu consoarta de la engie. Și la noi la 5 este loc și ar fi fost mult mai mult dacă s-ar fi vrut să fim ajutați.

Cu stimă,

Luminita Musat, Vicepreședinte Organizația PMP Sector 5″

 

„Eu, Cătălin Lucian Iliescu, președinte ales din anul 2018 al PMP Sector 5, fost Senator al României, am decis să îmi înaintez demisia din Partidul Mișcarea Populară (PMP) pentru că în acest moment, PMP s-a distanțat de valorile și de politica în care am crezut.

Politica PMP în acest moment, nu are legatură cu agenda cetățeanului și este axată pe politica unor grupuri de interese economice.

Alături de mine, întreaga organizație PMP Sector 5, peste 300 membrii de partid își dau demisia din PMP”, a scris Lucian Iliescu pe Facebook, in septembrie 2021.

B. Mazilirea lui Rizia Tudorache:

„Azi despre conducerea PMP ILFOV!

Pentru cei care nu știu, va informez ca din luna Ianuarie nu mai sunt președinte al filialei Ilfov a PMP, azi am calitatea de Vicepreședinte PMP și sef al Departamentului de Aparare, Ordine Publica si Siguranță Nationala a partidului!

Din păcate unii colegi, ușor de motivat, au ales președinte de filiala un om cu un CV jalnic pe numele lui Peta Mircea pripasit pe la Grădiștea iar în politica de câteva luni. Nu acestea ar fi singurele „calitati” ale acestui individ și a celor care sunt pe lângă el. Faptul ca a acceptat sa fie validat de un grup creiat ad-hoc la nivel PMP, CU SCOPUL DE A DEBARCA DIN FUNCTIE PE PRESEDINTELE ALES LA CONGRES CRISTIAN DIACONESCU , un om politic cu șanse mari sa fie ales Președintele României, demonstrează fără îndoială ca omul este mic la creier și cu intenții clare de a vinde filiala PMP ILFOV către PNL.

Sa ai tupeul de la nivelul buticarului de comuna, sa crezi ca ești bun sa-ti exprimi părerea cu poziția omului de stat Cristian Diaconescu, ce este situat în primii 3 oameni politici în sondaje, sigur demonstrează lipsa doagelor, țiglei și cu o mansarda goala.

Individul a fost la Sibiu zilele trecute, vizita cu scopul de a se întâlni cu gasca de pucisti din PMP, scopul clar al acestora fiind de a creiona injurii și jigniri la adresa președintelui legitim al PMP.

Întreb și eu acest individ de proasta factura: a avut mandatul colegilor din CEJ?! A informat forul de conducere județean cu intențiile, scopul vizitei sale?! A avut un vot asupra mandatului si delegației ce l-a însoțit?

Totul a fost făcut pe sub masa, gen șopârla precum caracterul și conduita pe care o are.

Sugerez PMP -istilor Ilfoveni sa-l întrebe pe buticarul Peta, scopul prezentei sale la Sibiu!

De asemenea cer colegilor din PMP ILFOV, sa nu se lase vânduți la bucata de acest individ fără scrupule!”

https://www.incisivdeprahova.ro/wp-content/uploads/2022/01/video-1642727961.mp4?_=1

 

 „Unul din oamenii importanti care graviteaza in jurul lui Traian Basescu „a calcat pe bec”, vorba favorita a fostului presedinte. Tinad cont ca actiunea se petrece in ziua si seara alegerilor europarlamentare se pote spune chiar ca a calcat pe… BEC! Stefan Florescu si-a devoalat adevarata fata, aducand injurii la adresa colegilor din PMP, dar si la cea a altor politicieni.

Florescu este vicepresedinte PMP la nivel national si presedinte al formatiunii politice la Sectorul 6 si este cel care vrea sa candideze la primaria acestui sector, in 2020. Florescu se vede un lider important prin prisma faptului ca Traian Basescu pleaca la Bruxelles, ca europarlamentar, la fel si Eugen Tomac. Acesta din urma lasa liber postul de deputat PMP, iar Floresc ar urma sa-l ocupe deoarece este urmatorul pe lista, asa ca logic ar trebui sa intre in Camera Deputatilor automat.Numai ca Florescu e plin de „bube”. A obtinut la sectorul 6 ultimul loc ca numar de votanti ai PMP la europarlamentare. Pe langa asta, organizatia pe care o conduce se afla in degringolada totala, cei care parasesc organizatia de sector sunt din ce in ce mai multi, acestia spunad ca nu se mai poate cu Florescu, cu golaneala pe care o practica, multi il asemuiesc unui interlop local, cu legaturi dubioase. Dar cel mai grav, Florescu isi denigreaza colegii de partid.Ziuanews a intrat in posesia unei inregistrari audio din ziua si seara alegerilor europarlamntare, in care Stefan Florescu isi face „albie de porci” colegii de partis si, cu toate ca nu da un nume clar, are referinte urate si la adresa sefului sau de partid – Traian Basescu – ca si la adresa unor colege pe care le face „curve si tiganci”, sau „grasa aia, cioara aia…”, pe langa faptul ca foloseste cuvinte obscene pe care le atribuie celor din PMP, sau la adresa altor politicieni.Redam mai jos fisierul audio, cerandu-ne scuze cititorilor pentru limbajul folosit de Florescu, dar nu am cenzurat tocmai pentru a se vedea ce fel de om este acest „lider” al Partidului Miscarea Populara. Oare Traian Basescu doreste sa trimita in Camera Deputatilor un astfel de om? Sau doreste ca in viitor, un astfel de „golan interlop” cum ii zic cei din organizatie, sa ajunga sa candideze la primaria de la Sectorul 6? Dupa acest episod el ar trebui sa-si ceara iertare de la toti membrii PMP pentru insultele si calomniile adresate colegilor si conducerii. Nu stim insa daca asta ar fi suficient, mai degraba, Florescu ar trebui exclus din partid. La orice alta formatiune politica importanta, dupa un astfel de limbaj si injurii aduse membrilor de partid, vinovatul este exclus fara drept de apel.INREGISTRAREA AUDIO CU STEFAN FLORESCU AICI >Si ca sa se vada ca Florescu nu este la prima „abatere”, nu numai in ceea ce priveste limbajul trivial folosit in dese randuri, facem AICI legatura cu un amplu material publicat de Cotidianul, care face si o radiografie a afacerilor dubioase ale acestui personaj care – culmea – reprezinta si o fundatie de ajutoarare „Din suflet pentru suflet”, al carui presedinte e. Fonduri importante din aceasta fundatie dar si din alte asociatii si societati au disparut fara urma, procurorii intrand pe firul acestor afaceri ilicite, la parchet existand o serie de dosare de cercetare pe rol. Florescu este un traseist politic, care pana sa ajunga la PMP a fost „om de baza” la PC-ul lui Voiculescu, a evoluat la PER, dar a fost lansat pe traiectorie de Cristian Popescu Piedone, pe cand acesta diriguia pe la controlul din Sectorul 6, Florescu fiind propulsat sef al pietelor din sector. Piedone l-a recuperat la sectorul 4, unde l-a pus sa gestioneze tranzactii dubioase. In final, s-a urcat in barca lui Traian Basescu”, dezvaluiau si cei de la Ziua News, in data de 30.05.2019.
C. Preşedinte al  organizaţiei Partidului Mişcare Populară Argeş, dar şi secretar secretar general al PMP, funcţia înaltă într-un partid, Cătălin Bulf şi-a dat demisia, tot in septembrie 2021, in acelasi context si pe fondul  pasivitatii totale ale lui Cristian Diaconescu. Tot pe 23 septembrie, în partid are loc o răfuială internă discretă în urma căreia sunt executați si  cîțiva consilieri județeni ori de comunicare șamd. 
D. Pe acest fond, in toate organizatiile din tara au fost exclusi toti oamenii loiali lui Cristian Diaconescu.
PASUL 2 – O mica plata in avans
Sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac, numită de Guvern în Consiliul de Administrație al Engie, tot in septembrie 2021! Coincidenta, nu?

Diana Postică, soția europarlamentarului Partidului Mișcării Populare (PMP) Eugen Tomac, fost consilier de stat la Cotroceni în mandatul președintelui Traian Băsescu, a fost numită membru în Consiliul de Administrație (CA) al celui mai mare furnizor și distribuitor de gaze naturale din România, Engie, controlat de grupul francez de utilități omonim, la propunerea Ministerului Energiei, care deține circa 37% din acțiunile companiei, dezvaluie cei de la Profit.ro.

https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/foto-sotia-eurodeputatului-pmp-eugen-tomac-numita-de-guvern-in-consiliul-de-administratie-al-engie-20378618?fbclid=IwAR18-yYxVKGDu9hWp5YTpWvEw22F4OQ9FU7EY4o4W3K3ym9PqBpiyZlo96w

Datele disponibile public arată că Diana Postică, cetățean român născut în Republica Moldova, este de profesie avocat și a deținut un cabinet de profil, mai lucrând de-a lungul timpului la Primăria Municipiului București.

Ea și soțul ei Eugen Tomac au activat în trecut în Liga Tinerilor Români de Pretutindeni, precum și la Centrul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, fiind implicați în numeroase acțiuni pro-românești legate de Republica Moldova, atât peste Prut, cât și la București și la instituțiile europene.
Eugen Tomac, născut în Ucraina, fost deputat român și ex-secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, a fost președinte al PMP până în decembrie 2020, când a demisionat după ce partidul nu a reușit să atingă pragul electoral la alegerile parlamentare. PMP a avut o alianță cu PNL pentru respectivele alegeri, unii lideri liberali mizând pe o coaliție de guvernare PNL-USR-PMP cu majoritate absolută în Parlament. În legislativul european, PNL și PMP (ai cărui eurodeputați sunt Tomac și Băsescu) fac parte din același grup politic, al Partidului Popular European, mai precizeaza sursa citata.

Dat afara un PMP-ist pentru sotia fostului cetatean ucrainean Eugen Tomac

Diana Postică și Daniela Nicolescu au fost numite în CA-ul Engie în locul lui Ștefănel Dan Marin, fost vicepreședinte PMP și actualmente consilier local la Sectorul 4 al Bucureștiului, de asemenea fost primar interimar al Capitalei, și al lui Alexandru Marcoci, vicepreședinte al tineretului național-liberal, vicepreședinte PNL Mehedinți și fost membru al Consiliului Județean Mehedinți. Marcoci a renunțat la mandatul de la Engie după ce a fost numit în iunie președinte al Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia.

PASUL 3 Tot in septembrie, mai exact pe data de 21 septembrie are loc sedinta Colegiului Național al PMP  si o noua incercare de puci

Iata ce scriam la aceea data

„Pe la prânz, o aud la radio pe Ioana Constantin spunând fără rest că PMP a decis în forurile sale interne să înceapă negocieri pentru fuziunea prin absorbție cu PNL. Adică, în limbaj mai frust, PNL să înghită PMP.
Evident, prilej pentru Ioana Constantin să ridice în slăvi viitoarea alianță dintre PNL și PSD – și, foarte interesant, să spună că Băsescu ar trebui să-și vadă de treaba lui la Bruxelles și să nu se vâre în chestia asta.
Mai spre seară, președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă ceea ce pe la prânz afirmase cu gura plină Ioana Constantin. Cred că trebuie să mai așteptăm câteva zile ca să ne lămurim, dar acolo clar pare să mocnească ceva.
În caz că nu știți cine e Ioana Constantin, v-o descriu eu: vicepreședinte PMP, genul gospodină cu liceu, specia tare-n clanță, regnul cea mai deșteaptă de pe ulița ei, mai precizeaza sursa sus mentionata.
Marele FAKE NEWS si/sau Adevărul despre „fuziunea” PMP
O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.
Stirile false apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea au fost lansate de pucisti , de o grupare care si-au tras partidul pe persoane private pentru interes de afaceri.
In fapt aceasta grupare de pucisti si-au negociat libertatea atat cu Orban, PSD si PNL, mergand la trei capete.
Daca azi Cristian Diaconescu isi va pierde partidul va fi doar vina sa personala deoarece nu a luat masurile de indepartare al acestora .
Vestea a ieșit ieri pe piață în paralel cu cea a excluderii lui Ludovic Orban. Pe surse, mai întîi. Apoi, evenimentele     s-au precipitat.
Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a dezmințit categoric pe Facebook informația. Vicepreședintele Ioana Constantin mai degrabă a confirmat-o. Președintele PNL, Florin Cîțu, la fel.
Cristian Diaconescu a infirmat din nou categoric, într-o intervenție la Digi 24, spunînd că știrea e falsă cap coadă, iar la reuniunea de partid de mîine nici nu se va discuta despre așa ceva. Lideri din județe ai PMP au confirmat și ei negocierile.
Traian Băsescu a rupt tăcerea după luni de zile, anunțînd pe Facebook că nu are nicio implicare în negocierile de fuziune, practic, tot un fel de confirmare. Oare?
Unde e adevărul?

O anume cronologie a unor fapte ar putea conține cheia misterului.

Pasul 4  –  „Prelucrarea” si „lumina” de la Bruxelles

Astfel, pe 01.12.2021, o „diva” din ,,noii’’ PMP-iști (Racul, broasca și o știucă) s-a deplastat la Bruxelles, la finele anului trecut si se regaseste pe aceasta lista cu cei 28 de contestatari (nu 44 cum mincinos s-a declarat de gasca „PMP tomac”).

„Diva” din ,,noii’’ PMP-iști (Racul, broasca și o știucă) s-a „tras” in poze cu  E.T pentru a confirma ca actiunile sale au „girul”celor doi (NR – plus Basescu)

Mai mult, majoritatea „pucistilor” au „beneficiat” de o „invitatie” la  Bruxelles unde s-a pus de un „puci”.

PASUL 5 – Incalcarea statutului si fortarea unui Congres ilegal pentru debarcarea lui Cristian Diaconescu

Pe fondul totalei pasivitati a Presedintelui Cristian Diaconescu, cu un presedinte vadit slabit prin indepartarea ilegala a majoritatii oamenilor sai loiali, dupa „Prelucrarea” si „lumina” de la Bruxelles din decembrie 2021 –  s-a trecut la asaltul final!

”Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar astăzi, 12 ianuarie 2022, cu prezența a 46 de lideri din 69 și a hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie 2022 pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online.”, se arată într-un comunicat al PMP.

Președintele PMP nu recunoaște decizia Colegiului Național al PMP și face acuzații la adresa colegilor săi.

”Această mișcare a Colegiului Naționale este ilegală și nestatutară și aparține unui grup care își dorește ca PMP să fuzioneze cu PNL”, a precizat Diaconescu.

 PASUL 6 – PENTRU CUNOSCATORI – APARENT –  fara legatura – daca nu fixezi toate datele pe tabla de sah!

B. Iulian Fota, absolvent al Facultății de Instalaţii pentru Construcţii, fost șef al Colegiului Național de Informatii al SRI și fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională în mandatul lui Traian Băsescu, îi ia locul lui Dan Neculăescu, noul ambasador al României la NATO. Fota e director general al Institutului Diplomatic Român și predă la Academia Naţională de Informaţii.

Iulian Fota este un nume controversat, el fiind cunoscut ca un apropiat al lui Traian Băsescu, căruia i-a fost consilier. De altfel, premierul Nicolae Ciucă pare că se înconjoară cu oamenii controversați apropiați de fostul președinte. La începutul lui decembrie, un alt controversat fost consilier din mandatul lui Traian Băsescu, Iulian Chifu, a prins un post de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului Nicolae Ciucă.

Despre numirea lui Iulian Fota din data de 25.01.2022, deja se vorbește în termeni negativi în MAE. Numirea a creat stupoare în rândul funcționarilor din minister.

PASUL 7 – Tardiv sau poate nu – Cristian Diaconescu iese din „armotire” si isi joaca acum viitorul politic si NU doar sefia PMP (tot pentru cunoscatori)

„Stimați Colegi,

După cum ați luat la cunoștință, în virtutea prerogativelor pe care le am ca Președinte al partidului, în litera şi spiritul Statutului am convocat Congresul Partidului Mișcarea Populară pentru ziua de 26 martie 2022.

Demersul meu nu este o replică adresată nimănui, ci o propunere decentă de a intra într-o logică a normalității și colaborării.

Reflexul democratic, firesc, este de a organiza congresul și iată, am dat curs acestuia. Din punct de vedere legal, statutar, documentele ședinței din 12 ianuarie 2022 sunt grav viciate și consider că orice decizie luăm trebuie să plece de la respectarea contractului scris dintre noi, respectiv normele interne ale partidului.

Nu cred că putem intra într-o logică normală dacă nu ținem cont de legalitatea demersurilor pe care le întreprindem. Personal, nu pot da curs unui demers nelegal.

Prin urmare, consider evident necesară organizarea Congresului, plecând însă de la premise legale corecte, nu bazate pe orgoliu sau ambiții personale.

După cum rezultă din convocarea transmisă în data de 24 ianuarie, Colegiul Național şi Consiliul Executiv Național, în conformitate cu atribuţiile ce le revin vor adopta, în termenele statutare, deciziile necesare.

Acest demers este îndreptat către menținerea unității partidului în condițiile în care acesta se află pe un trend ascendent în preferințele electoratului.”

Cristian Diaconescu,

Președintele Partidului Mișcarea Populară

PASUL 8 – UN FINAL IMPREVIZIBIL SI CONCLUZIILE ZIARULUI INCISIV DE PRAHOVA

Pe tot parcursul unui an de dezvaluiri ne-au „macinat” doua intrebari:

Prima a fost de ce nu a reactionat Cristian Diaconescu si s-a lasat „decapitat” de cei loiali acestuia din PMP. Poate va avea amabilitatea sa ne satisfaca aceasta curiozitate vreodata…

A doua intrebare care ne-a „chinuit”

Prin acest puci s-a pierdut o mare parte din bazinul de votanti si sustinatori ai PMP. Multe organizatii din tara au migrat cu totul la alte partide ramanand doar organizatii „fictive” (N.R – doar sefi si/sau organizatii „umplute” doar pe schema de organizare).

O parte din organizatii (in jur de 7-8) se vor vinde la „bucata” si se vor „varsa” in PSD (negocierea facuta cu Radu Moldovan).

Totusi ce interese absconse si ce iresponsabil isi sacrifica bazinul electoral doar pentru a il indeparta pe Cristian Diaconescu si cum va supravietui PMP de la 6% cu cat era cotat acum o saptamana de zile ?

Raspunsul l-am primit de la Raluca Boboc in articolul „Mizele fuziunii PNL – PMP”, un raspuns pe care il aveam in fata dar refuzam sa il credem.

In acesta actiune si in acest puci in derulare, simpatizantii/votantii si bazinul electoral PMP – NU EXISTA SI NU CONTEAZA.

Concluzia amara pentru sfarsitul acestui partid este ca indiferent de data Congresului (19 februarie 2022 si/sau 26 martie 2022), indiferent daca raman in PMP doar cei 24 de contestatari (care au mai ramas pana la ora actuala) fara nici un membru in spatele acestora, fuziunea se va realiza deoarece sunt necesare doar actele fuziunii, atat!

Nu putem spune decat FELICITARI celor de la PNL si sa ramanem cu nedumerirea privind totala pasivitate a Presedintelui Cristian Diaconescu. Vom reveni. (Cristina T.).

https://m.adevarul.ro/news/politica/mizele-fuziunii-pnl-pmp-1_61ef89a35163ec42711db228/index.html?fbclid=IwAR0phqKwecOne_80HIvLKrgN9hlF7IX7MvdvSQA37FrprXT90cG0okx5OCI

Exclusiv

Pionul poate ajunge nebun, dar niciodată rege – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Faptul că guvernanții , in an electoral, au scăpat printre degete niște firmituri pentru polițiștii de penitenciare ( actualizarea soldei de grad si normei de echipare) asta nu inseamnă că ne tratează cu respectul cuvenit funcției sociale pe care o avem, asta nu inseamnă că iși pot permite să nu respecte propria legea aprobată de Parlamentul României ( legea salarizării nr.153/2017, care trebuia să fie aplicată integral pană in Decembrie 2022, guvernanții fiind in prezent datori polițiștilor de penitenciare cu incă o tranșă pe salarizare).

In timp ce marea majoritate a bugetarilor sunt cu legea salarizării la zi, iar alte categorii profesionale sunt și peste, cu 20%, angajaților din structurile de apărare, ordine publică și siguranță națională , i se refuză aplicarea unui drept legal, cel al salarizării, iar unele sindicate tac complice, incercând să convingă oamenii că e bine și așa, de zici că sunt parte a guvernului.

Ei bine, nu e bine așa.

Noi nu am muncit și nu ne-am indeplinit indatoririle de serviciu in rate, proportional cu salariul acordat in tranșe pe durata a 6 ani de zile; și incă muncim pe datorie.

Noi ne-am făcut treaba, nu 100% ,ci peste acest procent ,din cauza lipsei de personal pe care a trebuit să il suplinim, cu sacrificiu și devotament.

O abordare corectă, in raport de respectul guvernanților, ar fi trebuit să fie astfel:

Ne acordați 50% din ce ne datorati prin legea salarizării, indeplinim 50% din fișa postului.

Ne acordati 75% , muncim in procent de 75% și tot așa.

Insa, noi ne-am indeplinit partea de responsabilitate, nu 100%, ci cu mult peste acest procent.

comunicat-de-presa-26-martie-2024

Pentru toate acestea, pentru redobândirea demnității față de profesia noastră și un tratament echitabil al angajaților din penitenciare, chiar dacă suntem mai puțini, in raport de cei care sunt mulți și uneori degeaba, mergem mai departe cu formele de protest convenite și poate așa angajații din sistemul penitenciar ințeleg că merită mai mult și trebuie ca și ei să facă mai mult pentru ce li se cuvine.

Așadar, maine ne vedem in stradă, dezvaluie si ameninta FPP!. (Cerasela N.).

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Federația Polițiștilor de Penitenciare, alături de Federația Simdicatelor din Sistemul Penitenciar, continuă seria protestelor anunțate, astfel că in data de 28.03.2024 vor fi pichetate Penitenciarele Deva, Giurgiu și Codlea, in paralel cu strangerea semnăturilor pentru refuzul de ore suplimentare – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al CSM Ploiesti si sef de achiziții la Poliția Locală.Târât prin instanțe pentru niste dosare inventate, starea de sănătate a lui Stoichiciu a fost grav afectată dar nu s-a lăsat invins.

In fapt, acesta s-a si pensionat din cauza bolilor capatate in urma acestei hartuiri.

Timp de 8 ani, un proces demarat în urma unui dosar cu cântec pe baza achizițiilor publice efectuate la Poliția Locală Ploiești a fost amânat, discutat si lungit la nesfârsit. Asta și pentru faptul că „uneltele” de lucru ale procurorului exclus din magistratură, Negulescu Mircea, zis Portocală, zis Zdreanță, chemați ca martori în instanță, s-au contrazis în propriile minciuni în acest dosar „fabricat” doar din „fetișurile” față de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești și Cezar Stoichiciu, fost șef la Achiziții în cadrul aceleiași instituții.După sentință, despre care nu vom vorbi în acest articol, Cezar Stoichiciu a depus plângeri împotriva martorilor mincinosi, care au denaturat adevărul, încercând să îi facă pe plac lui Mircea Negulescu.Plângerea lui a fost clasată, polițiști corupti din IPJ Prahova- ascultând ordinele lui Portocală. Doar că acum, la solicitarea primului procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti va reîncepe urmărirea penală în dosarul nr. 7176/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti la data de 14.03.2023.

Din nefericire, un alt hartuit din acest dosar nu se va putea bucura de dreptate pentru ca a decedat. Aceasta caracatita nu are limite.

Cu alte cuvinte, doar un om haituit va avea sansa de a demonstra că a fost acuzat pe nedrept, iar santajul făcut de Portocală si gașca lui (inclusiv de „trompeta” utilizata de mafie aici) va putea fi scos la lumină.

Timp de 8 ani, un proces demarat în urma unui dosar cu cântec pe baza achizițiilor publice efectuate la Poliția Locală Ploiești si-a gasit soluția finală. Asta și pentru faptul că „uneltele” de lucru ale procurorului exclus din magistratură, Negulescu Mircea, zis Portocală, zis Zdreanță, chemați ca martori în instanță, s-au contrazis în propriile minciuni în acest dosar „fabricat” doar din „fetișurile” față de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești și Cezar Stoichiciu, fost șef la Achiziții în cadrul aceleiași instituții.

Așadar, uneltele utilizate ca martori mincinoși, martori acoperiți sau înregistrările ambientale ilegale, în diverse dosare penale, pentru „fetișurile” neprocurorului Negulescu, apar și în acest caz.

Organul local de paznici comunitari, foști gardieni publici, actuali „polițiști locali” va muri încet, o moarte lentă, chinuitoare, mascată uneori de câteva patrulări anemice și fantomatice prin oraș, trimiterea pe străzi a unor autospeciale de la rutieră care mai dau drumul la girofaruri și sirene (“Nino- Nino”), nu pentru că ar avea vreo urgență, ci ca să vadă lumea Ploieștiului că mai există, sau de “prinderea în flagrant” a câtorva babe și moși amărâți care vând “neautorizat” mărar, cimbru, pătrunjel și alte verdețuri din grădina lor “în locuri neamenajate”, veniți săracii de pe la Bratasanca, Chitorani, Corlatesti, Fanari ori de aiurea, dând mai mulți bani la maxi-taxi, decât scot ei din vânzarea produselor. Asta doar sub coordonarea de exceptie a nasului edilului, Albu Catalin.

Reamintim ca, fostul director general TOADER CRISTINEL a formulat, cu bună credință, sesizare penală la organul judiciar competent cu nr. 6857 din 08.10.2013, înregistrată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieșți la nr. 16 din dată de 08.10.2013 din Registrul procurorului de serviciu.

Plângerea a fost făcută de fostul director general TOADER în numele instituției pe care o conducea, conținea datele și informațiile pe care i le prezentasera trunchiat și inexact foștii directori generali, VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, precum și multe omisiuni cu rea credință pentru ascunderea adevărului și în dorința de a prezenta variante false ale situației de fapt, de către cei doi funcționari publici foști în funcții de conducere la nivelul Poliției Locale Ploieșți, privind încheierea și derularea contractului de achiziții publice a 120 terminale TETRA și a soft-ului AVL de la SC BARBY ROUTE SRL Brașov.

Plângerea penală a fost redactată de consilierul juridic MOCANU GABRIELA ISABELA la cererea lui VAIDA ADRIAN, care i-a solicitat acesteia SĂ NU-L NOMINALIZEZE ȘI PE EL PRINTRE PREZUMTIVII FĂPTUITORI.

Sesizarea penală a fost „documentată” de VAIDA ADRIAN (potrivit propriului interes).

Mai mult, VAIDA ADRIAN l-a însoțit pe directorul general TOADER CRISTINEL la parchet, plângerea penală fiind depusă la procurorul NEGULESCU MIRCEA la PCA Ploiești, conform unei discuții telefonice anterioare prin care s-a convenit că acesta să primească sesizarea penală, mai ales că se cunoștea bine cu VAIDA ADRIAN.

Chiar VAIDA recunoaște că nu l-a informat pe TOADER CRISTINEL, concret, cu această problema, iar pe TĂNASE DANIEL susține că l-a informat, dar nu „explicit”! (filă 6 a declartiei din 18.10.2018 de la dosarul cauzei despre care vorbim).

TOADER CRISTINEL a acționat în anul 2013 în maniera descrisă mai sus pentru a nu intră sub incidența art. 263 Cod penal anterior, „Omisiunea sesizării organelor judiciare” – (1) “Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.

(2) Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.

De asemenea, acesta a respectat prevederile art. 2 alin. (2) din Legea nr. 155/2000 a poliției locale – “Poliția locală comunică, de îndată, organelor abilitate datele cu privire la aspectele de încălcare a legii, altele decât cele stabilite în competența să, de care a luat cunoștință cu ocazia îndeplinirii misiunilor și activităților specifice.

În același registru, TOADER CRISTINEL a aplicat dispozițiile art. 21 din același act normativ de legislație primară, care prevede la alin. (1) – “În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul local este obligat:

  1. b)să respecte principiile statului de drept și să apere valorile democrației;
  2. c)să respecte prevederile legilor și ale actelor administrative ale autorităților administrației publice centrale și locale.

Plângerea penală în numele Poliţiei Locale Ploiești (cu nr. 6857/08.10.2013, înregistrată la poziţia nr. 16/08.10.2013 din registrul procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşți, pentru abuz în serviciu, delapidare şi fals şi uz de fals), s-a bazat pe existența unui prejudiciu de 485.404, 66 lei, stabilit de Camera de Conturi Prahova (Decizia nr. 6/23.03.2011) şi Curtea de Conturi a României (Încheierea nr. VI 253/09.06.2011), confirmate şi rămase definitive prin Decizia nr. 1006/01.04.2015 a Curţii de Apel Ploieşti (care a respins recursul funcţionarilor publici presupuși că au creat prejudiciul şi a menţinut Decizia nr. 1373/23.04.2014 a Tribunalului Prahova, prin care li s-a respins acţiunea în anularea actelor administrativ-fiscale ale Curţii de Conturi)  şi irevocabile prin Decizia nr. 2035/15.07.2015 a Curţii de Apel Ploieşti, prin care s-a respins funcţionarilor publici nominalizați de VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, contestaţia în anulare).

De altfel, în acest dosar, Poliția Locală nici nu s-a apărat pentru a prezența situația reală, consilierul juridic MOCANU ISABELA GABRIELA, în conivență cu VAIDA ADRIAN, nu a prezentat probe și nici nu s-a prezentat la judecată în căile de atac.

În ceea ce-i privește pe numiții VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, se consideră că aceștia au înfrânt prevederile imperative ale art. 75 din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici – “Încălcarea de către funcționarii publici, cu vinovăție, a îndatoririlor de serviciu atrage răspunderea disciplinară, contravențională, civilă sau penală, după caz.

Această prevedere sancționatorie este raportată la art. 45, alin (1) din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici – “Funcționarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuțiilor ce le revin din funcția publică pe care o dețin, precum și a atribuțiilor ce le sunt delegate. (s. n.) Or, cei doi, din calitatea de directori generali ai Poliției Locale, sunt potențial vinovați direct nu numai de producerea prejudiciului, de neurmarirea respectării contractului de achiziții publice și de nerecuperarea prejudiciului, inclusiv prin sesizarea organelor de urmărire penală, dar și de ascunderea tuturor acestora și a persoanelor cu adevărat vinovate față de noul director general, TOADER CRISTINELla preluarea mandatului de conducere și ulterior acestui moment.

Nici VAIDA, și nici TĂNASE, nu au întreprins niciun demers pentru reintrarea în legalitate, executarea contractului și recuperarea pagubelor, VAIDA ADRIAN apărându-se într-o notă puerilă în declarația din 18.10.2018 (filă 7): „AM ȚINUT INTERIMATUL 3 LUNI, TIMP INSUFICIENT PENTRU VREUN DEMERS!!

La rândul sau, TĂNASE DANIEL, întrebat fiind „CÂND AȚI PREDAT LUI TOADER CRISTINEL MANDATUL DE DIRECTOR GENERAL, I-AȚI ADUS LA CUNOȘTINȚĂ SITUAȚIA LEGATĂ DE INEXISTENTA SAU NEFUNCTIONALITATEA SISTEMULUI SOFTWARE ACHIZIȚIONAT <DOAR PE HÂRTIE>?, declară pe data de 21.02.2019 (ds. nr. 8519/105/2015 al Tribunalului Prahova, Secția penală), la filă 11, „NU AM PURTAT CU TOADER CRISTINEL DISCUȚII PE ACEST SUBIECT, NICI EU NU CUNOȘTEAM ÎN ACEL MOMENT SITUAȚIA!

În esență, însă, situația de fapt și împrejurările adevărate referitoare la Contractul nr. 1916/02.08.2010 încheiat între Poliția Locală Ploieșți și SC BARBY ROUTE Brașov este următoarea:

După ce a preluat mandatul de director general pe data de 10.08.2012, TOADER CRISTINEL a cerut subordonaților referințe despre activitatea instituției, organigrama acesteia și informări privind problematica prioritară cu care se confruntă poliția. Din discuțiile avute cu directorul general adjunct VAIDA ADRIAN și cu fostul director general TĂNASE DANIEL (în secundar și cu MOCANU GABRIELA ISABELA, consilier juridic, SIMION MARIA, resurse umane), în prima lună de mandat a reușit să-și contureze câteva repere ale aspectelor cu care se confruntă instituția. Îndeosebi VAIDA și TĂNASE i-au explicat că se impune reorganizarea compartimentului de achiziții publice unde STOICHICIU era încadrat, acuzându-l că acționaeză „împotriva intereselor economice ale Poliției Locale. Au mai arătat făptuitorii că el și IONESCU MARIANA sunt implicați în producerea unui imens prejudiciu adus Poliției Locale Ploiești, constatat la auditul activității pe anul 2010.

Ulterior, în ianuarie 2013, TOADER CRISTINEL a aflat că, pe rolul instanțelor de judecată din Ploieșți (Tribunal și Curte), există o cauză în care poliția locală a contestat raportul Curții de Conturi a României și pentru care VAIDA angajase inoportun și neeconomic o casă de avocatură (el semnând și ordinul de plata a onorariului), în condițiile în care instituția avea si are Serviciu JuridicTOADER   l-a chestionat pe VAIDA ADRIAN în legătură cu această problema și, întrebându-l de ce nu l-a informat complet și corect, acesta i-a răspuns că i-a ascuns adevărul deoarece se află și el implicat în această chestiune și i-a fost frică de răspundere civilă și penală.

Notă: Acesta a fost momentul când TOADER CRISTINEL a aflat despre existența unui Raport al Curții de Conturi, document pe care VAIDA și TĂNASE, în secundar și MOCANU GABRIELA ISABELA, i l-au ascuns.

În declarația dată pe 10.05.2018 de martorul TOADER CRISTINEL în dosarul de instanța nr. 1525/281/2017, pe parcursul cercetării judecătorești, acesta reconfirmă atitudinea neloială și nesinceră a lui VAIDA ADRIAN: „… ÎNTREBÂNDU-L PE VAIDA ADRIAN DE CE NU MI-A ADUS LA CUNOȘTINȚĂ MAI DEVREME ACEASTĂ PROBLEMĂ, ACESTA MI-A SPUS CĂ ESTE POSIBIL SĂ FIE ȘI EL VINOVAT, MOTIV PENTRU CARE A MAI LĂSAT TIMPUL SĂ TREACĂ.

În acest context, VAIDA a glisat întreaga vinovăție în sarcina subalternilor, mințind că STOICHICIU ar fi cumpărat un soft care nu există și, astfel, sistemul de monitorizare și comunicare cu autospecialele poliției aflate în teren în misiune nu funcționeazăTOADER  a continuat investigarea problemei, convocandu-l în birou pe CHIFOR GEORGE IONUȚ, șeful structurii de Dispecerat, care i-a dat o informație ambiguă, respectiv că ar fi primit un calculator în care s-a introdus un CD și că „se mișcă ceva pe monitor, iar VAIDA i-a sugerat să nu semneze niciun proces verbal.

Notă: CHIFOR GEORGE IONUȚ a semnat, totuși două procese verbale de predare primire: Procesul verbal de punere în funcțiune a serviciului de localizare în teren a terminalelor Tetra încheiat între Serviciul de Telecomunicații Speciale prin col. VASILE MARIAN (nr. 630604/06.05.2011) și Poliția Locală Ploieșți, prin  CHIFOR GEORGE (nr. 1552/10.05.2011) șProcesul verbal de punere în funcțiune a serviciului de comunicații de buclă locală pentru aplicația de management a serviciului AVL încheiat între aceleași instituții prin CRIȘU SEBASTIAN de la STS (nr. 630580/29.04.2011), respectiv nr. 1480/05.05.2011 la Poliția Locală Ploieșți, prin CHIFOR GEORGE.

Înscrisurile nu au atestat, în realitate, că s-ar fi instalat și probat funcționarea sistemului AVL livrat de SC BARBY ROUTE SRL Brașov și pus la dispoziție de Poliția Locală Ploiești către STS, ci un cu totul alt soft, similar, dar proprietatea STS, montat de acesta temporar pentru probarea / testarea comunicațiilor cu stațiile Tetra.

VAIDA ADRIAN a fost tot timpul în cunoștință de cauză că furnizorul din Brașov nu a efectuat niciodată punerea în funcțiune a sistemului AVL recepționat, iar softul auxiliar / ajutător „Tractor Guard” nu a fost expediat cu cheile de activare (declarația din 18.11.2013).

În declarația de martor din 18.10.2018, dată în ds. nr. 1525/281/2017, VAIDA ADRIAN nu numai că își contrazice propriile declarații de la urmărirea penală, dar, (de la filă 3 până la filă 8), reușește să se contrazică singur de câteva ori în aceeași declarație.

Astfel:

–         În declarația din 18.11.2013, susține că nu s-au livrat cheile de criptare, iar în declarația dată la urmărirea penală pe dată de 26 martie 2015 (ds. nr. 12092/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești), declara că au fost transmise instituției în cauză  (n.n. – STS) pentru instalarea cheilor de criptare; în declarația din 18.10.2018, evita să răspundă la întrebări incomode („nu mai rețin exact, nu știu, probabil că…”, nu îmi amintesc de această problemă…”, nu pot preciza dacă…”, nu îmi amintesc, probabil…” etc.).

–         Deși VAIDA ADRIAN a semnat „Procesul verbal de punere în funcțiune a serviciului de localizare în teren a terminalelor TETRA, acesta oscilează flagrant în toate declarațiile date, afirmând, fie că ar fi fost pus în funcțiune sistemul AVL al lui SC BARBY ROUTE (dar cu unele deficiențe, ca de exemplu deconectarea stațiilor în anumite zone periferice ale Ploieștiului), fie că, ulterior, ar fi aflat că era împrumutat (în custodie) de la STS, deși inițial a declarat că nu cunoștea că sistemul ar fi fost al STS. Mai mult, întrebat fiind pe 18.10.2018 dacă „ESTE ADEVĂRAT CĂ URMARE UNOR DEFICIENȚE ALE SISTEMULUI AVL ACHIZIȚIONAT AȚI FOST NEVOIT SĂ ÎMPRUMUTAȚI UN SOFT DE LA STS?, VAIDA ADRIAN răspunde dezarmant„NU MAI REȚIN EXACT, ÎNSĂ DECLARAȚIA CORESPUNDE ADEVĂRULUI, AȘA CUM AM DAT-O LA MOMENTUL RESPECTIV.   

La revenirea directorului general TOADER CRISTINEL de la cursurile de perfecționare de la ANI-SRI, în septembrie 2013, VAIDA ADRIAN  i-a relatat că a avut un conflict cu STOICHICIU CEZAR și că trebuie să-i comunice o informație despre acesta: că ar fi achiziționat „un soft care nu funcționează și nu a existat, propoziție care denotă un nonsens, o fractură logică: ori nu a existat, ori a existat, dar nu a funcționat!

TOADER CRISTINEL, intrigat fiind de informațiile contradictorii culese din unitate despre acest soft, a decis să reia discuțiile despre această problema, intuind că a fost mințit de VAIDATĂNASE și MOCANU care au făcut inițial o cercetare administrativă pro causa și, după aproximativ un an, a stat de vorba despre problema acestei achiziții de terminale „Tetra” și a softului aferent și cu: STOICHICIU CEZAR DANIONESCU MARIANA, șef Serviciu Contabilitate la acel moment; BALACI CRISTIAN și cu un reprezentat al STS, în esență, concluziile sale fiind că:

  1. Sistemul hardware și software există și a fost achiziționat în condiții legale. A identificat înDispeceratul Poliției Locale Ploieșți serverul pe care a fost „încărcat” softul și o unitate de calcul cu un CD pe care era inscripționată mențiunea „AVL”; CD-ul a fost introdus în calculator, s-a deschis pe ecran o harta a Municipiului Ploiești cu niște puncte (locațiile autospecialelor PLP dotate cu terminale TETRA).

Acesta era softul AVL livrat de SC BARBY ROUTE Brașov, dar nu a fost implementat de STS din motive tehnice de securitate și de existența a unui litigiu cu firma din Brașov.

  1. STS nu a emis nicio adresa oficialăprin care să informeze PLP:  despre motivele pentru care nu a implementat soft-ul livrat de SC BARBY ROUTE Brașov; 2. despre documentul în baza căruia a implementat soft-ul AVL proprietatea STS; 3. care sunt motivele pentru care, în cele două procese-verbale de punere în funcțiune încheiate cu PLP, STS nu a menționat/specificat că softul AVL este proprietatea sa, și nu a SC BARBY ROUTE SRL Brașov.
  2. VAIDAl-a mințit, l-a indus în eroare pe TOADER și i-a indicat vinovați pe STOICHICIU și IONESCU, deoarece „cei doi mi-au creat probleme înaintea venirii dv. în instituțieși că aceștia „M-au ținut de prost!VAIDA și-a cerut scuze față de TOADER, de STOICHICIU și față de celelalte persoane recunoscând că a minț
  3. Vinovați pentru neimplementarea sistemului AVL cumpărat de laSC BARBY ROUTE SRL Brașov, pentru neimplicarea în moderarea/ameliorarea contradicțiilor dintre STS și firma privată din Brașov și, finalmente, pentru nefuncționarea produsului achiziționat de Poliția Locală Ploiești pe procedura de achiziții publice, sunt funcționarii publici cu atribuții de conducere, cu competențe în luarea unor decizii urmare purtării unor discuții oficiale și, îndeosebi, ordonatorii de credite(VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, foști directori generali), iar nu simpli funcționari de execuție, fără nicio prerogativa de conducere și decizie (IONESCU MARIANA, STOICHICIU CEZAR DAN sau BALACI CRISTIAN).

Iata ce harababura, ce haos, in patrimoniul si bugetul Politiei Locale Ploiesti au creat cei trei corifei VAIDAMOCANU si TANASE !

Si pagubele de miliarde de lei sunt departe de a fi recuperate!!

Având în vedere și celelalte prejudicii produse de-a lungul anilor Poliției Locale Ploiești, NERECUPERATE NICI PÂNĂ ÎN PREZENT, văzând și ineficiența actuală a activității per ansamblu a efectivelor acesteia, cu greu ne abținem să nu le urăm de pe acum Noapte bună! și să-i atenționăm că ultimul care pleacă să stingă și lumina la sediu și în curte! Vom reveni cu o inregistrare audio din care reiese ca fata fostului director STS era angajata intr-o zona de interese ceea ce a determinat ca STS sa nu implementeze softul de la SC BARBY ROUTE SRL Brașov dar si despre preiunile unei directoare de la Politia Locala Ploiesti pentru a anula o licitatie, sens in care aceasta directoare inca in functie s-a deplasat la Brasov pentru a se „milogi” de reprezentantii firmei in cauza. (Cristina T.).

Nota Redactiei: Prezentul articol se bazeaza, ca de obicei, pe probe, respectiv: inscrisurile despre care am facut mentiuni in cuprinsul sau, copia sesizarii penale initiale formulata de Politia Locala Ploiesti (PLP) sub semnatura lui TOADER CRISTINEL, cu nr. 6857 din 08.10.2013; Declaratie de martor TOADER CRISTINEL; Declaratii de martor VAIDA ADRIAN; Declaratia de martor TANASE DANIEL; Procesele verbale incheiate intre STS si PLP; Adresa nr. 73/23.02.2011 a PLP catre STS, in atentia directorului g-ral. lt. ing. Marcel Opris; Declaratia de persoana vatamata-parte civila pe care inteleg STOICHICIU a dat-o in cauza; Audierea faptutuitorilor nominalizati, VAIDA ADRIAN si TANASE DANIEL; Alte inscrisuri pe care identificate de noi din surse deschise ca fiind utile cauzei si dovedirii nevinovatiei celor acuzati de VAIDA; Nota de relatii de la Politia Locala Ploiesti.

Așadar, uneltele utilizate ca martori mincinoși, martori acoperiți sau înregistrările ambientale ilegale, în diverse dosare penale, pentru „fetișurile” neprocurorului Negulescu, apar și în acest caz.

Primul martor mincinos – Chifor George, șef dispecerat Politia Locala Ploiesti

Col. Vasile Marian Ercuș, pe atunci șef la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), a declarat că știa de achiziția efectuată de Poliția Locală Ploiești, dar, la solicitarea factorilor de decizie ai instituției, a implementat un alt soft, fapt contrazis de documente. Vasile declarând că a primit „ordin”, să implementeze un alt soft, în afara celui achiziționat legal de către Cezar Dan Stoichiciu, în calitate de șef Achiziții la Poliția Locală Ploiești. Fără să specifice de unde a venit „ordinul”! Totuși, Vasile a mai declarat, sub jurământ, că acest soft era pe un anumit calculator pe care l-a indicat. Așadar, NU A EXISTAT prejudiciu din partea inculpatului Cezar Dan Stoichiciu, ci acest prejudiciu a fost cauzat din partea altor factori de conducere ai Poliției Locale Ploiești.

Colonelul Vasile a mai declarat că „soft-ul era instalat pe calculatorul existent la Dispeceratul Poliției Locale”, fapt nerecunoscut în dosarul de urmărire penală, întocmit de polițista Grigore Monica, cea care, curios sau dubios, l-a urmat pe așa-zisul procuror Negulescu, când acesta a „migrat” tactic de la Parchetul Curții de Apel la DNA.

Reamintim că, în luna februarie 2011, Poliția Locală a trimis o adresă către STS, prin care a cerut sprijin și consultanță tehnică de specialitate în vederea implementării unui serviciu AVL. Reprezentanții STS s-au deplasat la sediul Poliției Locale, unde au semnat Procesul Verbal din care reiese că softul a fost implementat și personalul a fost instruit.

La vremea respectivă, conform Procesul Verbal de mai jos, directorul interimar Adrian Vaida, Chifor George, șef dispecerat și reprezentantul STS au luat la cunoștință că softul era funcțional. Cu o singură omisiune: la momentul respectiv se implentase, de fapt, un soft al STS, nu achiziționat de către Poliția Locală din motive… necunoscute, la aceea vreme, întrucât nu a existat nicio corespondență între STS și Poliția Locală, din care să reiasă că softul achiziționat de Poliția Locală nu poate fi implementat din cauza unor probleme tehnice. În afară procesului verbal, STS nu a trimis nicio adresă. Din motive greu de înțeles, Vaida și Chifor au ascuns acest aspect, în loc să ia măsurile necesare pentru remedierea situației ivite.

Din declarațiile date în instanță, în mod clar (cu martori), reiese faptul că Adrian Vaida era conștient că el este de fapt făptuitorul și a ascuns această problemă, rugându-l pe Toader Cristinel să nu îl introducă în plângerea penală, mizând atunci pe protecția fostului procuror Negulescu.

Astfel, conducerea de atunci a Poliţiei Locale, (în interimatul deținut de directorul adjunct Adrian Vaida) în loc să ia măsurile necesare pentru implementarea softului deja achitat, a instalat un sistem software pus la dispoziţie de STS, cu titlu gratuit, însă provizoriu. Pe motivul că programul achiziţionat nu era compatibil cu sistemul de transmisiuni STS. Acest fapt s-a aflat abia după doi ani, când scandalul a ajuns în presa locală, STS dând un comunicat de presă față de situația creată. În acest răstimp, doar Adrian Vaida și Chifor George cunoșteau situația reală. Ulterior, reprezentanţii STS ar fi înştiinţat conducerea Poliţiei Locale că nu mai pot lăsa la dispoziţia instituţiei softul împrumutat în mod gratuit. Deși, potrivit declarației reprezentantului firmei Barby Route, Adrian Barbu, în prezența unei delegații STS s-au făcut probe și, paradoxal, softul achiziționat de Poliția Locală se afla pe una dintre cele două partiții ale serverului Poliției Locale. (vezi Minuta întâlnirii). Comisia de recepție din Poliției Locale nu avea atribuții pentru implementarea sistemului, fapt recunoscut și de Vaida în instanță.

 

Însă, după cum se vede și în documentul atasat, Adrian Vaida avizase procesul verbal prin care se „serviciul funcționează în parametrii normali și personalul Poliției Locale (…) a fost instruit.” Însă, potrivit declarației date în instanță, nu-și reamintea acest lucru. Un Proces Verbal semnat și de colonelul Vasile Marian. Adică cel care în fața organelor de cercetare, sub presiune sau nu, declara că „în ciuda eforturilor tehnice depuse de reprezentanții STS,sistemul AVL achiziționat de Poliția Locală Ploiești nu a putut fi pus în funcțiune”, în timp ce din Minuta întâlnirii reiese contrariul.

Mai mult, col. Vasile a recunoscut în instanță că „softul era instalat pe calculatorul existent la dispeceratul Poliției Locale” și a menționat că „terminalele TETRA corespundeau specificațiilor minime impuse de STS”, în timp ce în dosarul de cercetare declarase că „Pe stația de lucru destinată acestui scop nu era intalat niciun program.”  

De aici se deduce că dosarul deschis de Negulescu, ca multe altele clasate,  nu conținea probe reale, iar așa-zisele denunțuri au fost obținute sub presiune de la martori cu identitate protejată si/sau martori mincinosi. 

Cititi si „De ce a ajuns Cezar Stoichiciu o victima  a tandemului „Andrei Volosevici (inca, primar al Municipiului Ploiesti)- fin – Albu Catalin – nas (inca sef al Politiei Locale Ploiesti)”? AVC foarte GRAV!” – aici )

Reamintim ca, după achitare, în luna noiembrie 2021, Cezar Stoichiciu, unul dintre acuzaţii din dosarul TETRA a depus plângere penală împotriva tuturor martorilor, care au mers în faţa instanţei şi au denaturat, cu bună ştiinţă faptele.

Vă prezentăm câteva fragmente din plângerea penală aflată pe masa procurorilor ploieşteni. Vom reveni cu un caz halucinant prin care un alt politist local a fost executat, in anul de gratie 2024, cam pe aceeasi metoda, dupa ce a atras atentia ca Politia Locala Ploiesti incalca legea si isi aroga atributii ale Politiei Nationale! (Cerasela N.).

Reîncep cercetările într-un dosar inventat de fostul procuror Portocală

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Macar o data la doi ani, apare cel putin o informatie importanta despre un nou furtisag al Directiei Generale Financiare din cadrul M.A.I. – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Unul dintre oamenii luați la țintă de gruparea din jurul fostului procuror Portocală a fost Cezar Stoichiciu, fost sef al CSM Ploiesti si sef de achiziții la Poliția Locală.Târât prin instanțe pentru niste dosare inventate, starea de sănătate a lui Stoichiciu a fost grav afectată dar nu s-a lăsat invins.

In fapt, acesta s-a si pensionat din cauza bolilor capatate in urma acestei hartuiri.

Timp de 8 ani, un proces demarat în urma unui dosar cu cântec pe baza achizițiilor publice efectuate la Poliția Locală Ploiești a fost amânat, discutat si lungit la nesfârsit. Asta și pentru faptul că „uneltele” de lucru ale procurorului exclus din magistratură, Negulescu Mircea, zis Portocală, zis Zdreanță, chemați ca martori în instanță, s-au contrazis în propriile minciuni în acest dosar „fabricat” doar din „fetișurile” față de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești și Cezar Stoichiciu, fost șef la Achiziții în cadrul aceleiași instituții.După sentință, despre care nu vom vorbi în acest articol, Cezar Stoichiciu a depus plângeri împotriva martorilor mincinosi, care au denaturat adevărul, încercând să îi facă pe plac lui Mircea Negulescu.Plângerea lui a fost clasată, polițiști corupti din IPJ Prahova- ascultând ordinele lui Portocală. Doar că acum, la solicitarea primului procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti va reîncepe urmărirea penală în dosarul nr. 7176/P/2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti la data de 14.03.2023.

Din nefericire, un alt hartuit din acest dosar nu se va putea bucura de dreptate pentru ca a decedat. Aceasta caracatita nu are limite.

Cu alte cuvinte, doar un om haituit va avea sansa de a demonstra că a fost acuzat pe nedrept, iar santajul făcut de Portocală si gașca lui (inclusiv de „trompeta” utilizata de mafie aici) va putea fi scos la lumină.

Timp de 8 ani, un proces demarat în urma unui dosar cu cântec pe baza achizițiilor publice efectuate la Poliția Locală Ploiești si-a gasit soluția finală. Asta și pentru faptul că „uneltele” de lucru ale procurorului exclus din magistratură, Negulescu Mircea, zis Portocală, zis Zdreanță, chemați ca martori în instanță, s-au contrazis în propriile minciuni în acest dosar „fabricat” doar din „fetișurile” față de Cristinel Toader, fost director al Poliției Locale Ploiești și Cezar Stoichiciu, fost șef la Achiziții în cadrul aceleiași instituții.

Așadar, uneltele utilizate ca martori mincinoși, martori acoperiți sau înregistrările ambientale ilegale, în diverse dosare penale, pentru „fetișurile” neprocurorului Negulescu, apar și în acest caz.

Organul local de paznici comunitari, foști gardieni publici, actuali „polițiști locali” va muri încet, o moarte lentă, chinuitoare, mascată uneori de câteva patrulări anemice și fantomatice prin oraș, trimiterea pe străzi a unor autospeciale de la rutieră care mai dau drumul la girofaruri și sirene (“Nino- Nino”), nu pentru că ar avea vreo urgență, ci ca să vadă lumea Ploieștiului că mai există, sau de “prinderea în flagrant” a câtorva babe și moși amărâți care vând “neautorizat” mărar, cimbru, pătrunjel și alte verdețuri din grădina lor “în locuri neamenajate”, veniți săracii de pe la Bratasanca, Chitorani, Corlatesti, Fanari ori de aiurea, dând mai mulți bani la maxi-taxi, decât scot ei din vânzarea produselor. Asta doar sub coordonarea de exceptie a nasului edilului, Albu Catalin.

Reamintim ca, fostul director general TOADER CRISTINEL a formulat, cu bună credință, sesizare penală la organul judiciar competent cu nr. 6857 din 08.10.2013, înregistrată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieșți la nr. 16 din dată de 08.10.2013 din Registrul procurorului de serviciu.

Plângerea a fost făcută de fostul director general TOADER în numele instituției pe care o conducea, conținea datele și informațiile pe care i le prezentasera trunchiat și inexact foștii directori generali, VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, precum și multe omisiuni cu rea credință pentru ascunderea adevărului și în dorința de a prezenta variante false ale situației de fapt, de către cei doi funcționari publici foști în funcții de conducere la nivelul Poliției Locale Ploieșți, privind încheierea și derularea contractului de achiziții publice a 120 terminale TETRA și a soft-ului AVL de la SC BARBY ROUTE SRL Brașov.

Plângerea penală a fost redactată de consilierul juridic MOCANU GABRIELA ISABELA la cererea lui VAIDA ADRIAN, care i-a solicitat acesteia SĂ NU-L NOMINALIZEZE ȘI PE EL PRINTRE PREZUMTIVII FĂPTUITORI.

Sesizarea penală a fost „documentată” de VAIDA ADRIAN (potrivit propriului interes).

Mai mult, VAIDA ADRIAN l-a însoțit pe directorul general TOADER CRISTINEL la parchet, plângerea penală fiind depusă la procurorul NEGULESCU MIRCEA la PCA Ploiești, conform unei discuții telefonice anterioare prin care s-a convenit că acesta să primească sesizarea penală, mai ales că se cunoștea bine cu VAIDA ADRIAN.

Chiar VAIDA recunoaște că nu l-a informat pe TOADER CRISTINEL, concret, cu această problema, iar pe TĂNASE DANIEL susține că l-a informat, dar nu „explicit”! (filă 6 a declartiei din 18.10.2018 de la dosarul cauzei despre care vorbim).

TOADER CRISTINEL a acționat în anul 2013 în maniera descrisă mai sus pentru a nu intră sub incidența art. 263 Cod penal anterior, „Omisiunea sesizării organelor judiciare” – (1) “Fapta funcţionarului public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei infracţiuni în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a procurorului sau a organului de urmărire penală, potrivit legii de procedură penală, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 5 ani.

(2) Dacă fapta este săvârşită de către un funcţionar public cu atribuţii de conducere sau de control, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 7 ani.

De asemenea, acesta a respectat prevederile art. 2 alin. (2) din Legea nr. 155/2000 a poliției locale – “Poliția locală comunică, de îndată, organelor abilitate datele cu privire la aspectele de încălcare a legii, altele decât cele stabilite în competența să, de care a luat cunoștință cu ocazia îndeplinirii misiunilor și activităților specifice.

În același registru, TOADER CRISTINEL a aplicat dispozițiile art. 21 din același act normativ de legislație primară, care prevede la alin. (1) – “În exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițistul local este obligat:

  1. b)să respecte principiile statului de drept și să apere valorile democrației;
  2. c)să respecte prevederile legilor și ale actelor administrative ale autorităților administrației publice centrale și locale.

Plângerea penală în numele Poliţiei Locale Ploiești (cu nr. 6857/08.10.2013, înregistrată la poziţia nr. 16/08.10.2013 din registrul procurorului de serviciu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşți, pentru abuz în serviciu, delapidare şi fals şi uz de fals), s-a bazat pe existența unui prejudiciu de 485.404, 66 lei, stabilit de Camera de Conturi Prahova (Decizia nr. 6/23.03.2011) şi Curtea de Conturi a României (Încheierea nr. VI 253/09.06.2011), confirmate şi rămase definitive prin Decizia nr. 1006/01.04.2015 a Curţii de Apel Ploieşti (care a respins recursul funcţionarilor publici presupuși că au creat prejudiciul şi a menţinut Decizia nr. 1373/23.04.2014 a Tribunalului Prahova, prin care li s-a respins acţiunea în anularea actelor administrativ-fiscale ale Curţii de Conturi)  şi irevocabile prin Decizia nr. 2035/15.07.2015 a Curţii de Apel Ploieşti, prin care s-a respins funcţionarilor publici nominalizați de VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, contestaţia în anulare).

De altfel, în acest dosar, Poliția Locală nici nu s-a apărat pentru a prezența situația reală, consilierul juridic MOCANU ISABELA GABRIELA, în conivență cu VAIDA ADRIAN, nu a prezentat probe și nici nu s-a prezentat la judecată în căile de atac.

În ceea ce-i privește pe numiții VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, se consideră că aceștia au înfrânt prevederile imperative ale art. 75 din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici – “Încălcarea de către funcționarii publici, cu vinovăție, a îndatoririlor de serviciu atrage răspunderea disciplinară, contravențională, civilă sau penală, după caz.

Această prevedere sancționatorie este raportată la art. 45, alin (1) din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcționarilor publici – “Funcționarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuțiilor ce le revin din funcția publică pe care o dețin, precum și a atribuțiilor ce le sunt delegate. (s. n.) Or, cei doi, din calitatea de directori generali ai Poliției Locale, sunt potențial vinovați direct nu numai de producerea prejudiciului, de neurmarirea respectării contractului de achiziții publice și de nerecuperarea prejudiciului, inclusiv prin sesizarea organelor de urmărire penală, dar și de ascunderea tuturor acestora și a persoanelor cu adevărat vinovate față de noul director general, TOADER CRISTINELla preluarea mandatului de conducere și ulterior acestui moment.

Nici VAIDA, și nici TĂNASE, nu au întreprins niciun demers pentru reintrarea în legalitate, executarea contractului și recuperarea pagubelor, VAIDA ADRIAN apărându-se într-o notă puerilă în declarația din 18.10.2018 (filă 7): „AM ȚINUT INTERIMATUL 3 LUNI, TIMP INSUFICIENT PENTRU VREUN DEMERS!!

La rândul sau, TĂNASE DANIEL, întrebat fiind „CÂND AȚI PREDAT LUI TOADER CRISTINEL MANDATUL DE DIRECTOR GENERAL, I-AȚI ADUS LA CUNOȘTINȚĂ SITUAȚIA LEGATĂ DE INEXISTENTA SAU NEFUNCTIONALITATEA SISTEMULUI SOFTWARE ACHIZIȚIONAT <DOAR PE HÂRTIE>?, declară pe data de 21.02.2019 (ds. nr. 8519/105/2015 al Tribunalului Prahova, Secția penală), la filă 11, „NU AM PURTAT CU TOADER CRISTINEL DISCUȚII PE ACEST SUBIECT, NICI EU NU CUNOȘTEAM ÎN ACEL MOMENT SITUAȚIA!

În esență, însă, situația de fapt și împrejurările adevărate referitoare la Contractul nr. 1916/02.08.2010 încheiat între Poliția Locală Ploieșți și SC BARBY ROUTE Brașov este următoarea:

După ce a preluat mandatul de director general pe data de 10.08.2012, TOADER CRISTINEL a cerut subordonaților referințe despre activitatea instituției, organigrama acesteia și informări privind problematica prioritară cu care se confruntă poliția. Din discuțiile avute cu directorul general adjunct VAIDA ADRIAN și cu fostul director general TĂNASE DANIEL (în secundar și cu MOCANU GABRIELA ISABELA, consilier juridic, SIMION MARIA, resurse umane), în prima lună de mandat a reușit să-și contureze câteva repere ale aspectelor cu care se confruntă instituția. Îndeosebi VAIDA și TĂNASE i-au explicat că se impune reorganizarea compartimentului de achiziții publice unde STOICHICIU era încadrat, acuzându-l că acționaeză „împotriva intereselor economice ale Poliției Locale. Au mai arătat făptuitorii că el și IONESCU MARIANA sunt implicați în producerea unui imens prejudiciu adus Poliției Locale Ploiești, constatat la auditul activității pe anul 2010.

Ulterior, în ianuarie 2013, TOADER CRISTINEL a aflat că, pe rolul instanțelor de judecată din Ploieșți (Tribunal și Curte), există o cauză în care poliția locală a contestat raportul Curții de Conturi a României și pentru care VAIDA angajase inoportun și neeconomic o casă de avocatură (el semnând și ordinul de plata a onorariului), în condițiile în care instituția avea si are Serviciu JuridicTOADER   l-a chestionat pe VAIDA ADRIAN în legătură cu această problema și, întrebându-l de ce nu l-a informat complet și corect, acesta i-a răspuns că i-a ascuns adevărul deoarece se află și el implicat în această chestiune și i-a fost frică de răspundere civilă și penală.

Notă: Acesta a fost momentul când TOADER CRISTINEL a aflat despre existența unui Raport al Curții de Conturi, document pe care VAIDA și TĂNASE, în secundar și MOCANU GABRIELA ISABELA, i l-au ascuns.

În declarația dată pe 10.05.2018 de martorul TOADER CRISTINEL în dosarul de instanța nr. 1525/281/2017, pe parcursul cercetării judecătorești, acesta reconfirmă atitudinea neloială și nesinceră a lui VAIDA ADRIAN: „… ÎNTREBÂNDU-L PE VAIDA ADRIAN DE CE NU MI-A ADUS LA CUNOȘTINȚĂ MAI DEVREME ACEASTĂ PROBLEMĂ, ACESTA MI-A SPUS CĂ ESTE POSIBIL SĂ FIE ȘI EL VINOVAT, MOTIV PENTRU CARE A MAI LĂSAT TIMPUL SĂ TREACĂ.

În acest context, VAIDA a glisat întreaga vinovăție în sarcina subalternilor, mințind că STOICHICIU ar fi cumpărat un soft care nu există și, astfel, sistemul de monitorizare și comunicare cu autospecialele poliției aflate în teren în misiune nu funcționeazăTOADER  a continuat investigarea problemei, convocandu-l în birou pe CHIFOR GEORGE IONUȚ, șeful structurii de Dispecerat, care i-a dat o informație ambiguă, respectiv că ar fi primit un calculator în care s-a introdus un CD și că „se mișcă ceva pe monitor, iar VAIDA i-a sugerat să nu semneze niciun proces verbal.

Notă: CHIFOR GEORGE IONUȚ a semnat, totuși două procese verbale de predare primire: Procesul verbal de punere în funcțiune a serviciului de localizare în teren a terminalelor Tetra încheiat între Serviciul de Telecomunicații Speciale prin col. VASILE MARIAN (nr. 630604/06.05.2011) și Poliția Locală Ploieșți, prin  CHIFOR GEORGE (nr. 1552/10.05.2011) șProcesul verbal de punere în funcțiune a serviciului de comunicații de buclă locală pentru aplicația de management a serviciului AVL încheiat între aceleași instituții prin CRIȘU SEBASTIAN de la STS (nr. 630580/29.04.2011), respectiv nr. 1480/05.05.2011 la Poliția Locală Ploieșți, prin CHIFOR GEORGE.

Înscrisurile nu au atestat, în realitate, că s-ar fi instalat și probat funcționarea sistemului AVL livrat de SC BARBY ROUTE SRL Brașov și pus la dispoziție de Poliția Locală Ploiești către STS, ci un cu totul alt soft, similar, dar proprietatea STS, montat de acesta temporar pentru probarea / testarea comunicațiilor cu stațiile Tetra.

VAIDA ADRIAN a fost tot timpul în cunoștință de cauză că furnizorul din Brașov nu a efectuat niciodată punerea în funcțiune a sistemului AVL recepționat, iar softul auxiliar / ajutător „Tractor Guard” nu a fost expediat cu cheile de activare (declarația din 18.11.2013).

În declarația de martor din 18.10.2018, dată în ds. nr. 1525/281/2017, VAIDA ADRIAN nu numai că își contrazice propriile declarații de la urmărirea penală, dar, (de la filă 3 până la filă 8), reușește să se contrazică singur de câteva ori în aceeași declarație.

Astfel:

–         În declarația din 18.11.2013, susține că nu s-au livrat cheile de criptare, iar în declarația dată la urmărirea penală pe dată de 26 martie 2015 (ds. nr. 12092/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești), declara că au fost transmise instituției în cauză  (n.n. – STS) pentru instalarea cheilor de criptare; în declarația din 18.10.2018, evita să răspundă la întrebări incomode („nu mai rețin exact, nu știu, probabil că…”, nu îmi amintesc de această problemă…”, nu pot preciza dacă…”, nu îmi amintesc, probabil…” etc.).

–         Deși VAIDA ADRIAN a semnat „Procesul verbal de punere în funcțiune a serviciului de localizare în teren a terminalelor TETRA, acesta oscilează flagrant în toate declarațiile date, afirmând, fie că ar fi fost pus în funcțiune sistemul AVL al lui SC BARBY ROUTE (dar cu unele deficiențe, ca de exemplu deconectarea stațiilor în anumite zone periferice ale Ploieștiului), fie că, ulterior, ar fi aflat că era împrumutat (în custodie) de la STS, deși inițial a declarat că nu cunoștea că sistemul ar fi fost al STS. Mai mult, întrebat fiind pe 18.10.2018 dacă „ESTE ADEVĂRAT CĂ URMARE UNOR DEFICIENȚE ALE SISTEMULUI AVL ACHIZIȚIONAT AȚI FOST NEVOIT SĂ ÎMPRUMUTAȚI UN SOFT DE LA STS?, VAIDA ADRIAN răspunde dezarmant„NU MAI REȚIN EXACT, ÎNSĂ DECLARAȚIA CORESPUNDE ADEVĂRULUI, AȘA CUM AM DAT-O LA MOMENTUL RESPECTIV.   

La revenirea directorului general TOADER CRISTINEL de la cursurile de perfecționare de la ANI-SRI, în septembrie 2013, VAIDA ADRIAN  i-a relatat că a avut un conflict cu STOICHICIU CEZAR și că trebuie să-i comunice o informație despre acesta: că ar fi achiziționat „un soft care nu funcționează și nu a existat, propoziție care denotă un nonsens, o fractură logică: ori nu a existat, ori a existat, dar nu a funcționat!

TOADER CRISTINEL, intrigat fiind de informațiile contradictorii culese din unitate despre acest soft, a decis să reia discuțiile despre această problema, intuind că a fost mințit de VAIDATĂNASE și MOCANU care au făcut inițial o cercetare administrativă pro causa și, după aproximativ un an, a stat de vorba despre problema acestei achiziții de terminale „Tetra” și a softului aferent și cu: STOICHICIU CEZAR DANIONESCU MARIANA, șef Serviciu Contabilitate la acel moment; BALACI CRISTIAN și cu un reprezentat al STS, în esență, concluziile sale fiind că:

  1. Sistemul hardware și software există și a fost achiziționat în condiții legale. A identificat înDispeceratul Poliției Locale Ploieșți serverul pe care a fost „încărcat” softul și o unitate de calcul cu un CD pe care era inscripționată mențiunea „AVL”; CD-ul a fost introdus în calculator, s-a deschis pe ecran o harta a Municipiului Ploiești cu niște puncte (locațiile autospecialelor PLP dotate cu terminale TETRA).

Acesta era softul AVL livrat de SC BARBY ROUTE Brașov, dar nu a fost implementat de STS din motive tehnice de securitate și de existența a unui litigiu cu firma din Brașov.

  1. STS nu a emis nicio adresa oficialăprin care să informeze PLP:  despre motivele pentru care nu a implementat soft-ul livrat de SC BARBY ROUTE Brașov; 2. despre documentul în baza căruia a implementat soft-ul AVL proprietatea STS; 3. care sunt motivele pentru care, în cele două procese-verbale de punere în funcțiune încheiate cu PLP, STS nu a menționat/specificat că softul AVL este proprietatea sa, și nu a SC BARBY ROUTE SRL Brașov.
  2. VAIDAl-a mințit, l-a indus în eroare pe TOADER și i-a indicat vinovați pe STOICHICIU și IONESCU, deoarece „cei doi mi-au creat probleme înaintea venirii dv. în instituțieși că aceștia „M-au ținut de prost!VAIDA și-a cerut scuze față de TOADER, de STOICHICIU și față de celelalte persoane recunoscând că a minț
  3. Vinovați pentru neimplementarea sistemului AVL cumpărat de laSC BARBY ROUTE SRL Brașov, pentru neimplicarea în moderarea/ameliorarea contradicțiilor dintre STS și firma privată din Brașov și, finalmente, pentru nefuncționarea produsului achiziționat de Poliția Locală Ploiești pe procedura de achiziții publice, sunt funcționarii publici cu atribuții de conducere, cu competențe în luarea unor decizii urmare purtării unor discuții oficiale și, îndeosebi, ordonatorii de credite(VAIDA ADRIAN și TĂNASE DANIEL, foști directori generali), iar nu simpli funcționari de execuție, fără nicio prerogativa de conducere și decizie (IONESCU MARIANA, STOICHICIU CEZAR DAN sau BALACI CRISTIAN).

Iata ce harababura, ce haos, in patrimoniul si bugetul Politiei Locale Ploiesti au creat cei trei corifei VAIDAMOCANU si TANASE !

Si pagubele de miliarde de lei sunt departe de a fi recuperate!!

Având în vedere și celelalte prejudicii produse de-a lungul anilor Poliției Locale Ploiești, NERECUPERATE NICI PÂNĂ ÎN PREZENT, văzând și ineficiența actuală a activității per ansamblu a efectivelor acesteia, cu greu ne abținem să nu le urăm de pe acum Noapte bună! și să-i atenționăm că ultimul care pleacă să stingă și lumina la sediu și în curte! Vom reveni cu o inregistrare audio din care reiese ca fata fostului director STS era angajata intr-o zona de interese ceea ce a determinat ca STS sa nu implementeze softul de la SC BARBY ROUTE SRL Brașov dar si despre preiunile unei directoare de la Politia Locala Ploiesti pentru a anula o licitatie, sens in care aceasta directoare inca in functie s-a deplasat la Brasov pentru a se „milogi” de reprezentantii firmei in cauza. (Cristina T.).

Nota Redactiei: Prezentul articol se bazeaza, ca de obicei, pe probe, respectiv: inscrisurile despre care am facut mentiuni in cuprinsul sau, copia sesizarii penale initiale formulata de Politia Locala Ploiesti (PLP) sub semnatura lui TOADER CRISTINEL, cu nr. 6857 din 08.10.2013; Declaratie de martor TOADER CRISTINEL; Declaratii de martor VAIDA ADRIAN; Declaratia de martor TANASE DANIEL; Procesele verbale incheiate intre STS si PLP; Adresa nr. 73/23.02.2011 a PLP catre STS, in atentia directorului g-ral. lt. ing. Marcel Opris; Declaratia de persoana vatamata-parte civila pe care inteleg STOICHICIU a dat-o in cauza; Audierea faptutuitorilor nominalizati, VAIDA ADRIAN si TANASE DANIEL; Alte inscrisuri pe care identificate de noi din surse deschise ca fiind utile cauzei si dovedirii nevinovatiei celor acuzati de VAIDA; Nota de relatii de la Politia Locala Ploiesti.

Așadar, uneltele utilizate ca martori mincinoși, martori acoperiți sau înregistrările ambientale ilegale, în diverse dosare penale, pentru „fetișurile” neprocurorului Negulescu, apar și în acest caz.

Primul martor mincinos – Chifor George, șef dispecerat Politia Locala Ploiesti

Col. Vasile Marian Ercuș, pe atunci șef la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), a declarat că știa de achiziția efectuată de Poliția Locală Ploiești, dar, la solicitarea factorilor de decizie ai instituției, a implementat un alt soft, fapt contrazis de documente. Vasile declarând că a primit „ordin”, să implementeze un alt soft, în afara celui achiziționat legal de către Cezar Dan Stoichiciu, în calitate de șef Achiziții la Poliția Locală Ploiești. Fără să specifice de unde a venit „ordinul”! Totuși, Vasile a mai declarat, sub jurământ, că acest soft era pe un anumit calculator pe care l-a indicat. Așadar, NU A EXISTAT prejudiciu din partea inculpatului Cezar Dan Stoichiciu, ci acest prejudiciu a fost cauzat din partea altor factori de conducere ai Poliției Locale Ploiești.

Colonelul Vasile a mai declarat că „soft-ul era instalat pe calculatorul existent la Dispeceratul Poliției Locale”, fapt nerecunoscut în dosarul de urmărire penală, întocmit de polițista Grigore Monica, cea care, curios sau dubios, l-a urmat pe așa-zisul procuror Negulescu, când acesta a „migrat” tactic de la Parchetul Curții de Apel la DNA.

Reamintim că, în luna februarie 2011, Poliția Locală a trimis o adresă către STS, prin care a cerut sprijin și consultanță tehnică de specialitate în vederea implementării unui serviciu AVL. Reprezentanții STS s-au deplasat la sediul Poliției Locale, unde au semnat Procesul Verbal din care reiese că softul a fost implementat și personalul a fost instruit.

La vremea respectivă, conform Procesul Verbal de mai jos, directorul interimar Adrian Vaida, Chifor George, șef dispecerat și reprezentantul STS au luat la cunoștință că softul era funcțional. Cu o singură omisiune: la momentul respectiv se implentase, de fapt, un soft al STS, nu achiziționat de către Poliția Locală din motive… necunoscute, la aceea vreme, întrucât nu a existat nicio corespondență între STS și Poliția Locală, din care să reiasă că softul achiziționat de Poliția Locală nu poate fi implementat din cauza unor probleme tehnice. În afară procesului verbal, STS nu a trimis nicio adresă. Din motive greu de înțeles, Vaida și Chifor au ascuns acest aspect, în loc să ia măsurile necesare pentru remedierea situației ivite.

Din declarațiile date în instanță, în mod clar (cu martori), reiese faptul că Adrian Vaida era conștient că el este de fapt făptuitorul și a ascuns această problemă, rugându-l pe Toader Cristinel să nu îl introducă în plângerea penală, mizând atunci pe protecția fostului procuror Negulescu.

Astfel, conducerea de atunci a Poliţiei Locale, (în interimatul deținut de directorul adjunct Adrian Vaida) în loc să ia măsurile necesare pentru implementarea softului deja achitat, a instalat un sistem software pus la dispoziţie de STS, cu titlu gratuit, însă provizoriu. Pe motivul că programul achiziţionat nu era compatibil cu sistemul de transmisiuni STS. Acest fapt s-a aflat abia după doi ani, când scandalul a ajuns în presa locală, STS dând un comunicat de presă față de situația creată. În acest răstimp, doar Adrian Vaida și Chifor George cunoșteau situația reală. Ulterior, reprezentanţii STS ar fi înştiinţat conducerea Poliţiei Locale că nu mai pot lăsa la dispoziţia instituţiei softul împrumutat în mod gratuit. Deși, potrivit declarației reprezentantului firmei Barby Route, Adrian Barbu, în prezența unei delegații STS s-au făcut probe și, paradoxal, softul achiziționat de Poliția Locală se afla pe una dintre cele două partiții ale serverului Poliției Locale. (vezi Minuta întâlnirii). Comisia de recepție din Poliției Locale nu avea atribuții pentru implementarea sistemului, fapt recunoscut și de Vaida în instanță.

 

Însă, după cum se vede și în documentul atasat, Adrian Vaida avizase procesul verbal prin care se „serviciul funcționează în parametrii normali și personalul Poliției Locale (…) a fost instruit.” Însă, potrivit declarației date în instanță, nu-și reamintea acest lucru. Un Proces Verbal semnat și de colonelul Vasile Marian. Adică cel care în fața organelor de cercetare, sub presiune sau nu, declara că „în ciuda eforturilor tehnice depuse de reprezentanții STS,sistemul AVL achiziționat de Poliția Locală Ploiești nu a putut fi pus în funcțiune”, în timp ce din Minuta întâlnirii reiese contrariul.

Mai mult, col. Vasile a recunoscut în instanță că „softul era instalat pe calculatorul existent la dispeceratul Poliției Locale” și a menționat că „terminalele TETRA corespundeau specificațiilor minime impuse de STS”, în timp ce în dosarul de cercetare declarase că „Pe stația de lucru destinată acestui scop nu era intalat niciun program.”  

De aici se deduce că dosarul deschis de Negulescu, ca multe altele clasate,  nu conținea probe reale, iar așa-zisele denunțuri au fost obținute sub presiune de la martori cu identitate protejată si/sau martori mincinosi. 

Cititi si „De ce a ajuns Cezar Stoichiciu o victima  a tandemului „Andrei Volosevici (inca, primar al Municipiului Ploiesti)- fin – Albu Catalin – nas (inca sef al Politiei Locale Ploiesti)”? AVC foarte GRAV!” – aici )

Reamintim ca, după achitare, în luna noiembrie 2021, Cezar Stoichiciu, unul dintre acuzaţii din dosarul TETRA a depus plângere penală împotriva tuturor martorilor, care au mers în faţa instanţei şi au denaturat, cu bună ştiinţă faptele.

Vă prezentăm câteva fragmente din plângerea penală aflată pe masa procurorilor ploieşteni. Vom reveni cu un caz halucinant prin care un alt politist local a fost executat, in anul de gratie 2024, cam pe aceeasi metoda, dupa ce a atras atentia ca Politia Locala Ploiesti incalca legea si isi aroga atributii ale Politiei Nationale! (Cerasela N.).

Reîncep cercetările într-un dosar inventat de fostul procuror Portocală

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment22 de ore inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Eveniment2 zile inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

Afaceri2 zile inainte

Ce fel de servicii pentru companii oferă re-incarcare.ro?

Ce fel de servicii pentru companii oferă re-incarcare.ro? Re-incarcare.ro reprezintă unii dintre primii comercianți de cartele PrePay din România care...

Eveniment2 zile inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata
Social3 zile inainte

Cum este sistemul educațional în Galați?

Galați, un oraș vibrant și plin de istorie situat în partea de est a României, nu este doar un centru...

EvenimentO săptămână inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

Social3 săptămâni inainte

Cult Research: explorarea percepțiilor tinerelor din România privind drepturile femeilor și influența culturală a muzicii

În umbra unei moșteniri istorice semnificative, Cult Research marchează Ziua Internațională a Femeii prin publicarea unui studiu comprehensiv care examinează percepțiile tinerelor...

Afaceri4 săptămâni inainte

Peleți Caraș Severin buni – căldura și eficiența livrate direct la tine acasă

Bine ai venit în universul confortului și al eficienței energetice, aici peleții de calitate  reprezintă cea mai accesibilă, versatilă și...

Social1 lună inainte

Fisetul metalic care pune la adapost, la propriu si la figurat, intreaga firma!

Un fiset metalic este mai mult decat o simpla piesa de mobilier de birou. Vorbim despre un element esential pentru...

rochii mini rochii mini
Social1 lună inainte

Cum să porţi o rochie lungă, dacă eşti mică de înălţime

Pentru că nu toate suntem nişte adevărate Șarapova, super înalte, cu trupuri de top model, trebuie să găsim soluţii şi...

Administrație locală1 lună inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

Eveniment1 lună inainte

3 elemente care nu trebuie sa lipseasca de la petrecerea de nunta

Organizarea nuntii presupune prezenta unui numar mare de invitati in cele mai multe dintre cazuri. Din acest motiv este necesara...

Eveniment1 lună inainte

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi...

Eveniment1 lună inainte

Peste 15.000 de liceeni din București și din 9 județe participă la cea de-a IV-a ediție a Programului „Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment.”

La cea de-a IV-a ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” participă un număr total de 15.140 de elevi...

Eveniment2 luni inainte

Seria Samsung Galaxy S24 este acum disponibilă și în magazinele din România

Deschizând era telefoanelor AI, seria Galaxy S24 dezvăluie noi experiențe Galaxy AI pentru toți, acum disponibile și în România București,...

Social2 luni inainte

Descoperă eleganța și rafinamentul la Exclusive Fashion Râmnicu Vâlcea: Destinația ta pentru haine de firmă

Recent deschis în Râmnicu Vâlcea, Exclusive Fashion redefinește experiența cumpărăturilor de lux, aducând la îndemâna ta cele mai râvnite branduri...

rochii office rochii office
Social2 luni inainte

Eleganță la birou – cum să porți cu stil rochii office în fiecare zi, pentru a arăta cât mai profi

În fiecare dimineață, alegerea vestimentară pentru birou poate influența întregul ton al zilei. Rochiile office reprezintă o piesă esențială în...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Social2 luni inainte

Despre combaterea mucegaiului si umiditatii cu usile si ferestrele din PVC

Cand vine vorba de caminul nostru, confortul si sanatatea sunt doua aspecte esentiale pe care ne straduim sa le imbunatatim...

Știrile Săptămânii