Connect with us

Exclusiv

„Retrageți Ordinul Steaua României lui Marian Lupu, distincție pe care nu o merită!”

Prahova Mea

Publicat

pe

Ni s-a uscat limba în gură de câtă vreme tot tragem semnale publice cu privire la situația infracționalității informatice. Evident, fără a determina la nivelul MAI sau IGPR vreo schimbare de atitudine. Ori că nu au înțeles ori că nu știu efectiv ce ar trebui să facă. Criza se adâncește pe zi ce trece și nu avea cum să nu iasă și mai tare la vedere. De data asta au ieșit cei de la Recorder să spună ceea ce SPR Diamantul scria încă din primăvară. Reproducem mai jos textul nostru.

https://recorder.ro/politia-romana-e-coplesita-de-criminalitatea-informatica-peste-21-000-de-dosare-zac-nerezolvate/?fbclid=IwAR2PNQHWFBSWLjaePCm3iWf1YJSymtNrLBR3FdgEFaROTfal-V-fcHoK65s

Auzim tot mai des semnale din diverse colțuri ale țării, cu șefi care se laudă că – în sfârșit – datorită insistențelor lor, au determinat MAI și IGPR să dispună înființarea unei structuri specializate în criminalitate informatică. Unde mai aduc 3 oameni, în altă parte 4, 5, în funcție de situația operativă. Cert este că dispoziția în teritoriu a fost trimisă și acum problema a fost pasată în brațele „Provinciei” ca să caute oameni, dintr-un bazin de resursă umană care suna a gol încă din vremea când mofturile lui Vela, cu Poliția Animalelor, Poliția Școlară și mai nou structura de pregătire profesională ademeneau cu funcții grase și orizonturi de viață roz.

Acum ai chema oameni dar nu mai ai de unde, că avem structuri operative care subzistă cu deficit de personal sub 50 %! Au anunțat că angajează specialiști pe criminalitate informatică, fiind convinși că un profesoraș de matematică ori fizică, vreun inginer-ștekerman, sunt colacul de salvare pentru situația critică în cercetarea JUDICIARĂ a criminalității informatice! Și au făcut… ”sânge în balegă”, vorba unui bun performer în domeniu!

Până acum strategii de la MAI nu au înțeles că era demult vremea să investească în INSTRUMENTE de cercetare (programe/aplicatii rapide de identificare IP, VPN, de exemplu) și să le pună la dispoziția polițiștilor, că nu faci mare lucru cu ”praștie” într-un domeniu atât de evoluat. Cu ”dotări” atât de înapoiate în fața unei infracționalități atât de diversificate și complexe, MAI și IGPR nu fac altceva decât să FAVORIZEZE mediul infracțional, prin dezinteres, ignoranță, zgârcenie și… boicot.

Stimați cetățeni căzuți victime – cu pagube de la sute până la zeci te mii de euro -, nu vă încruntați la polițiști, ci la Lucică Bode și cei care l-au trântit a doua oară în fotoliul de ministru de interne, spre disperarea voastră și… a noastră!

Revenind la lauda șefilor, ținem să facem câteva precizări: în luna decembrie 2021, am solicitat IGPR și mai multor IPJ-uri lămuriri legate de preluarea domeniului de criminalitate informatică de către structurile judiciare, fără să pregătească resursa umană și fără să gândească un răspuns adecvat acestui volum de muncă. Avem situații când numărul dosarelor de criminalitate informatică depășește numărul tuturor celorlalte dosare penale dintr-un întreg serviciu de investigații criminale și asta pus pe umerii a 2 sau 3 oameni! Evident, în multe județe au fost nevoiți să se intre la paușal, ignorând orice specializare, pregătire, linie de muncă. Toată lumea stă călare pe informatice!

Răspunsul IGPR ne-a demonstrat că oricâte insistențe au venit de la șefimea din teritoriu – și confirmăm că au fost destule – acestea au fost pur și simplu IGNORATE. Și pe noi, au preferat să ne aburească, așa cum o fac de fiecare dată când îi prinzi la ”furat”, deși noi cunoșteam prea bine ce presupun acele ”cursuri”. Practic, vedem – a câta oară! – că IGPR și MAI nu dau doi bani pe reacțiile din teritoriu. La finele anului nu aveau nici o intenție deși toată statistica îți arăta o situație scăpată de sub control. La București totul era pe roze… altminteri, fiți siguri, că s-ar fi grabit să ne zică.

Cel mai bine ”în sistem” e să rămâi anonim, să nu se vorbească despre tine, nici măcar de bine. Să fii undeva la mijloc. Știm că pagina SPR Diamantul e periată cu lupa și constatăm – nu de puține ori – că reușim să determinăm… ”ruperi de ritm” și rezolvări (chiar dacă nu întotdeauna inspirate, semn că acolo în vârf oamenii sunt rupți tare de realitățile din teritoriu).

Critica din interviul dat lahttps://romania.europalibera.org/a/comisar-politie-200-de-ani/31770537.html, în data de 25 martie a fost de fapt – în acest caz – elementul declanșator al reacției IGPR cu dispoziția de organizare a unor structuri de combatere a criminalității informatice. Doar că nu ar trebui să ne îmbătăm cu apă rece: n-au făcut decât să se ferească de degetul arătător înfundat de noi în pieptul lor și au aruncat responsabilitatea pe umerii celor din teritoriu care chiar NU AU CUM, NU POT și NU AU CU CE/CINE! Așadar, ”rămâne ca în tren!”

Una e să te pozezi cu un cățeluș în brațe ori să stai la cafele cu directorul școlii și alta e să iei în piept sute de plângeri, cu fapte petrecute în mediul virtual, pe care ești pus să le descoperi cu o ”râșniță” de calculator și fără programe software, așa cum polițiștii unor state care se respectă le folosesc de multă vreme și – uneori – mai întind o mână de ajutor și ”sărăntocilor” din România, dezvaluie Vitalie Josanu de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).

Exclusiv

Varsta medie la care decedeaza pensionarii militari ar fi in jur de 77 ani, potrivit Casei de Pensii a MAI. – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră: se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe fundalul acestui zgomot, de drone kamikaze, lucrează polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă la granița cu Ucraina.
Îi despart sute de metri de exploziile dronelor ghidate și doar speră să nu cumva să fie greșită ținta vreuneia.
În curând recrutăm candidați pentru Școlile de Agenți de Poliție de Frontieră, pentru toate riscurile, condițiile precare de muncă și efortul depus, se oferă salariu atractiv de aproximativ 0,3% din șpaga pe care, de exemplu, o ia unul dintre politicienii care ne conduc de 30 de ani, respectiv președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, precizeaza cei de la sindicatul Europol. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Principalul dușman al Ministerului Afacerilor Interne este chiar…Ministerul Afacerilor Interne, prin vocea și pixul directorilor din MAI – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Înalta Curte de Casație și Justiție a constatat prin Decizia nr. 59 că Ministerul Afacerilor Interne a îngrădit practic accesul la acordarea compensației de chirie prin  transformarea acesteia în rată la bancă pentru polițiștii care și-au achiziționat o locuință în altă localitate decât cea în care aceștia și-au desfășurat activitatea, dezvaluie cei de la sindicatul Europol.

Conform deciziei emise ieri, care este obligatorie,  ICCJ a admis  sesizarea formulată de Curtea de Apel Bacău – Secția a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, în dosarul nr. 3652/110/2021, pentru pronunţarea unei hotărâri prealabile:

”În interpretarea dispozițiilor art. 31 alin. (1) indice 2 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 31 alin. (1) și art. 31 alin. (1) indice 1 din aceeași lege, forma anterioară modificării prin Legea nr. 113/2023 pentru modificarea şi completarea art. 31 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, stabilește că pentru a beneficia de compensația lunară pentru chirie în vederea plății ratei sau a unei fracțiuni din rata aferentă creditului ipotecar/imobiliar, nu este necesar ca locuința achiziționată de polițist să fie situată în localitatea în care polițistul își desfășoară activitatea, locuința putând fi situată și în altă localitate aflată în proximitate (limitrofă).”

Practic, cei care își desfășoară activitatea în localitățile  limitrofe orașelor mai mari și care și-au achiziționat o locuință în aceste orașe au fost privați de acest drept la chirie. Și nu avem cazuri puține în acest sens, iar unul dintre cele mai elocvente cazuri fiind chiar orașul Otopeni, limitrof municipiului București, unde lucrează nu mai puțin de 500 de polițiști de frontieră și polițiști din cadrul Poliției Române. Aici numărul imobilelor de vânzare e foarte scăzut iar prețul e cu cel puțin 15-20% mai mic decât în București. Similar acestui caz sunt alte sute de situații la nivel național unde prin interpretarea eronată, MAI a îngrădit polițiștilor dreptul la chirie.

Chiar dacă prin Legea nr 113/2023, Statutul polițistului a fost modificat, iar polițiștii pot opta acum pentru accesarea compensației de chirie pe o distanță de 70 km de locul unde își desfășoară activitatea. Decizia nr 59 emisă ieri va produce efecte atât pentru situațiile în care există deja procese pe rolul instanțelor de judecată și care nu au fost încă soluționate, cu privire la polițiștii care  își achiziționaseră o locuință într-o localitate învecinată și care au solicitat transformarea chiriei în rată la bancă, cât și pentru cei care și-au achiziționat o locuință într-o localitate limitrofă locului de muncă și care încă nu au solicitat acest drept.

Conform art. 521, alin. 3 din Codul de procedură civilă, dezlegarea dată chestiunilor de drept este obligatorie pentru instanţa care a solicitat dezlegarea de la data pronunţării deciziei, iar pentru celelalte instanţe, de la data publicării deciziei în Monitorul Oficial al României, Partea I. Practic.

Și dacă tot vorbim de abuz de putere, de la data la care Statutul polițistului a fost modificat prin Legea nr 113/2023 (10.05.2023), normele de aplicare nu au fost încă emise in vederea acordării chiriei pe o distanta de pana la 70 km, mii de polițiști fiind in situația în care nu pot beneficia de acest drept. Deși  proiectul de hotărâre se află postat pe site-ul Guvernului, observăm o durere-n cot din partea guvernanților, când vine vorba de adoptarea în cadrul ședințelor săptămânale, mai precizeaza sursa citata. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment20 de ore inainte

TikTok investește în lupta împotriva dezinformării

București, 26 septembrie 2023 – TikTok publică al doilea raport al platformei sub Codul UE de Bune Practici privind Dezinformarea,...

Eveniment21 de ore inainte

Samsung Romania da startul celei de-a treia editii a competitiei Solve for Tomorrow pentru tineri inovatori

Competiția se va desfășura în perioada septembrie 2023 – februarie 2024. Tinerii se pot înscrie, individual sau în echipe formate...

ferestrele ferestrele
Social2 zile inainte

Când trebuie să înlocuiești ferestrele casei tale? Iată cele mai comune semne

Durata de viață a unei ferestre dintr-un cămin obișnuit poate varia între 10 și 20 de ani, în funcție de...

Eveniment2 zile inainte

Image4Life – Transformă Momentul Tău Special în Amintiri Veșnice

Fiecare cuplu își dorește ca ziua nunții lor să fie perfectă și memorabilă, iar pentru a realiza acest lucru, este...

Eveniment2 zile inainte

Alex Bogdan: Ilustrând Iubirea în Fotografii de Nuntă

Fotografia este arta de a captura momente, emoții și povestiri într-o singură imagine. Un fotograf talentat poate transforma o zi...

Social5 zile inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

EvenimentO săptămână inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

Eveniment2 săptămâni inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

Eveniment2 săptămâni inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social3 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social3 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social4 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment4 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social4 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social1 lună inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Știrile Săptămânii