Quiche-ul este cunoscut ca fiind un clasic al bucătăriei franceze dar se pare ca originea sa este germană, denumirea sa provenind din kuchen (prăjitură) și zona Lothringen, pe care francezii l-au ocupat ulterior și au redenumit-o Lorraine.
Inițial Quiche Lorraine a fost o plăcintă fără crustă deasupra cu umplutură de ou, smântână și cu slănină afumată. Abia mai târziu s-a adăugat brânză la quiche Lorraine. Crusta inferioară a fost făcută inițial din aluat de pâine, dar aceasta a evoluat de mult într-o crustă fărâmiciosă sau de foietaj.
După cel de-al Doilea Război Mondial quiche-ul a devenit popular și în Anglia, iar apoi în SUA în jurul anilor 50. Astăzi, se găsesc multe tipuri de quiche, de la quiche originală Lorraine, până la quiche cu broccoli, ciuperci, șuncă și pește. Quiche poate fi servit ca antreu, la prânz, micul dejun sau gustare de seară, rece sau cald.
Nu se poate nega că aceste quiches reprezintă o variantă ușoară, plină de proteine și legume pentru micul dejun. În timp ce cea mai rapidă opțiune este o crustă cumpărată din magazin, majoritatea acestor cruste prefabricate sunt bogate în calorii, carbohidrați și grăsimi. În plus, aproape niciodată nu sunt făcute din făină integrală sănătoasă. Acest lucru, la rândul său, poate anula interiorul sănătos al quiche-ului tău. În loc să vă mulțumiți cu o ofertă nesănătoasă, puteți să vă pregătiți singuri una dintre aceste crustele alternative, cu conținut scăzut de carbohidrați. Folosind ingrediente neconvenționale, de la cartofi dulci la dovlecei, aceste cruste alternative creează o bază consistentă pentru o felie de quiche.
Varianta cea mai sănătoasă și la îndemână este să lăsați preparea quiche-ului în mâna profesioniștilor.
Există un loc în București unde poți găsi un quiche Lorraine făcut cu pasiune, într-un laborator propriu și cu propria rețetă reinterpretată pentru clienții săi. Quiche-urile Chez Odette te poartă într-o călătorie gastronomică plină de gust și rafinament.
Tarta sărată este alegerea perfectă pentru prânz
Găsirea unor mese satisfăcătoare între micul dejun, prânz și cină poate fi o provocare. Din fericire, există câteva gustări grozave care vă pot ajuta să vă mențineți satisfăcuți fără să vă stricați următoarea masă. Căutați gustări cu proteine, grăsimi sănătoase și cereale integrale pentru cele mai bune rezultate.
Quiche este un fel de mâncare renumit pentru că este simplu de preparat și delicios de mâncat, cu o textură cremoasă și o crustă moale. Este, de asemenea, unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din bucătăria franceză și există multe variante diferite de încercat.
Un quiche clasic servit la prânz, plin de verdețuri pentru o masă ușoară nu este deloc plictisitoare. Raportul dintre crustă și umplutură este important: când vine vorba de prepararea quiche-ului propriu-zis, bucătarii se concentrează mai puțin pe prezentare și mai mult pe aromă și textură.
Este rapidă, delicioasă și are un aer confortabil și familiar. Quiche-ul nu mai este doar pentru cină, așa că luați una dintre aceste tarte la masa deprănz și treceți la treabă! Un acompaniament perfect pentru masa de prânz, amestecul de praz, brânză maturată și șuncă groasă, care se topește în gură, este o combinație câștigătoare.
Quiche-ul vegetarian este de asemenea foarte popular, deoarece oferă o masă sănătoasă, fără compromisuri în ceea ce privește gustul sau textura.Crusta poate fi umplută cu oricare dintre umpluturile dvs. preferate, în timp ce poate fi, de asemenea, reîncălzită, ceea ce face ca aceste tarte sărate să fie ideale nu doar pentru prânzuri la pachet ci și pentru picnicuri cu prietenii și familia.