Connect with us

Turism

Iesire de weekend in cuplu – de ce sa alegi un hotel pe Valea Doftanei

AlexandraM

Publicat

pe

hotel Valea Doftanei

O evadare romantica in natura cu partenerul tau este intotdeauna o idee buna. Situata la doar 90 de minute de mers cu masina de Bucuresti sau Brasov, Valea Doftanei este o destinatie perfecta cu peisaje naturale neatinse de mana omului.

Fa o rezervare intr-un hotel Valea Doftanei si pregate-te de o experienta de care va veti aminti cu drag. Alege o locatie inedita, care imbina arhitectura moderna cu elementele naturii!

Prima zi in aceasta zona poate arata astfel

Iti recomand ca odata ajunsi in aceasta zona sa vizitati cele mai populare obiective turistice si sa va bucurati de toate experientele pe care Valea Doftanei le are de oferit.

Lacul Paltinu este atractia principala a acestei zone. De ce? Datorita peisajelor fantastice pe care le ofera. Lacul, ce are o lungime de 3 kilometri, este inconjurat de dealuri acoperite cu paduri bogate de foioase si conifere, iar in perioada aprilie—august, luciul apei capata culoarea smaraldului crud.

Daca vrei sa ai o perspectiva mai buna asupra zonei si a lacului, poti merge pe traseul turistic de pe muntii Grohotis, ce duc spre Varful Secaria. Acest loc ofera o priveliste panoramica asupra frumusetilor zonei. Tu si partenerul tau va puteti bucura de imaginea lacului, a satelor si a padurilor Rezervatiei Glodeasa ce acopera toata zona.

Dupa ce va intoarceti de pe traseul montan, va puteti indrepta spre hotelul din Valea Doftanei, ce va asteapta sa va eliberati de orice stres din viata cotidiana.

Dar ziua nu se incheie aici. In Valea Doftanei gasesti un restaurant aparte, unde poti experimenta o fuziune intre bucataria traditionala romaneasca si preparatele fine dining. Acest restaurant functioneaza pe baza devizei Simte – Gusta – Respira.

Pentru ingredientele preparatelor sale gourmet, Restaurantul ATRA apeleaza doar la furnizori autohtoni, la fermierii, ciobanii si micii producatori locali, dar si la gradina proprie, astfel incat sa poata oferi persoanelor care ii trec pragul nu o masa, ci o adevarata experienta a simturilor.

A doua zi, tu si partenerul tau va puteti dedica timpul activitatilor sportive sau relaxarii. Hotelurile din Valea Doftanei ofera turistilor posibilitatea de a se bucura de timpul ramas astfel:

  • Plimbari cu Mountain Bike – descoperiti padurile superbe din zona pe bicicleta;
  • Plimbari cu ATV-ul – pentru pasionatii de adrenalina si viteza, exista multe rute special pregatite pentru turisti;
  • Ateliere de vino – pictura – aceasta activitate este special pentru cei care vor sa se relaxeze la un pahar de vin in timp ce isi exploreaza artistul interior;
  • Relaxare in hamac pe malul lacului, sub razele soarelui.

Acestea sunt doar cateva dintre dintre lucrurile pe care le poti face in cea de-a doua zi cand esti cazat la un hotel din Valea Doftanei.

Te poti bucura de toate aceste lucruri si chiar mai mult daca te cazezi la ATRA Doftana. Acesta locatie este un boutique hotel conceput special de catre antreprenorii romani pentru a imbina arhitectura modern – urbana cu natura. Designul este unul minimalist si imbina elemente specifice mediului inconjurator, mai exact lemnul si piatra. Lasa-te vrajit de acest loc si bucura-te impreuna cu partenerul tau de viata de o escapada plina de peisaje pitoresti, unde elementele naturale sunt conservate, astfel incat sa isi pastreze unicitatea specifica zonei Doftanei.

Viziteaza @AtraDoftana si pe Facebook si Instagram pentru mai multe detalii si fotografii care te vor fascina!

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Turism

Staţiunile balneare din Vâlcea – terapie pentru trup şi suflet

Publicat

pe

De

Vâlcea nu este cunoscută doar pentru zonele sale montane de excepţie, ci mai ales pentru staiunile balneare de care dispune. Acestea tratează şi relaxează an de an mii de turişti din toată lumea. În total sunt 6 staţiuni balneoclimaterice în Vâlcea, fiecare având propriul său farmec. Vom discuta pe rând despre fiecare în parte, iar la final te vei putea hotărî care este cea potrivită pentru tine. Sau de ce nu, poţi alege chiar şi mai multe, poţi face un tur al staţiunilor balenoclimaterice din Vâlcea!

Staţiunea Călimăneşti

Este una dintre cele mai populare staţiuni balneoclimaterice vâlcene. Aceasta se afla pe Valea Oltului, iar în trecut a fost unul dintre locurile preferate ale lui Napoleon III, datorită izvorului de apă minerală care se regăseşte aici. Încă din anul 1860, staţiunea a avut parte de o faimă uriaşă la nivel european, ajungându-se chiar ca apa de aici să fie îmbuteliată şi trimisă la Paris. Având ape termominerale ce au o adâncime de 2 500 m, ape termominerale sulfuroase şi o bioclimă protectoare, staţiunea Călimăneşti poate fi un loc ideal pentru tratarea multiplelor afecţiuni, precum cele digestive, urinare, de rinichi, disfuncţii ginecologice, neurologice, endocrine etc.

Staţiunea Căciulata

Ca localizare se regăseşte la 18 km distanţă de Râmnicu Vâlcea, pe malul drept al Oltului, în Depresiunea subcarpatică Jiblea –  Călimăneşti. Acesta este un loc perfect dacă îţi doreşti să îţi tratezi boli precum: boli digestive, hepatobiliare, boli ale sistemui renal şi urinar, tulburări metabolice şi nutriţionale, afecţiuni respiratorii, boli ale sistemului nervos periferic, stări reumatismale, posttraumatismale, boli ginecologice, boli O.R.L, boli dermatologice, cardiovasculare etc.

Băile Govora

Despre Staţiunea Băile Govora s-au spus multe lucruri frumoase, fiind una dintre cele mai cunoscute astfel de staţiuni din ţara noastră. Aceasta se află într-o zonă deosebită, situată într-o mică depresiune şi fiind străbătută de pârâul Hinta. Locul este înconjurat de păduri de foioase, care fac temperaturile de acolo să fie unele blânde, temperatura medie anuală este de aproximativ 9°C. Aici se găsesc apele minerale clorurosodice, bromurate concentrate, sulfuroase, slab bicarbonatate, hipotone şi nămolul mineral sapropelic adus de la Ocnele Mari. Acestea sunt recomandate în tratarea afecţiunilor respiratorii, oto-rino-laringologice, reumatismale (degenerative şi abarticulare), afecţiunilor posttraumatice, afecţiunilor sistemului nervos periferic şi central şi al afecţiunilor asociate (ginecologice, endocrine, cardiovasculare, boli profesionale).

Staţiunea Voineasa

Staţiunea Voineasa este perfectă atunci când îţi doreşti odhină, dar şi tratament, în toate anotimpurile. Aceasta este localizată pe valea râului Lotru, fiind legată de Râmnicu Vâlcea printr-un drum modernizat. Este o zonă căutată în principal pentru factorul terapeutic, adică climatul tonic, cu aer curat, fără praf, alergeni sau poluare excesivă. Aerul aici este foarte puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizaţi şi ozonizaţi. Este o zonă recomandată în principiu pentru vacanţe şi pentru tratamentul neuro-asteniilor, organismului slăbit, când te simţi suprasolicitat psihic şi fizic, când este vorba de anemii etc.

Staţiunea Ocnele Mari

Staţiunea Ocnele Mari este cunoscută încă din vremea romanilor. Este situată la aproximativ 12 km de Râmnicu Vâlcea, fiind foarte cunoscută şi apreciată pentru băile sale de sare super concentrate. Aceasta dispune de un parc şi o plajă ce se regăsesc pe malul unui lac sărat, campinguri cu zeci de locuri şi pavilioane pentru băi. Pe lângă băile şi tratamentele cu sare, aici există şi câteva monumente arhitecturale de excepţie: biserica Adormirea Maicii Domnului (ce datează încă din sec. XVI-lea) şi biserica fostului schit Titireciu (ce a fost ctitorită în acelaşi secol).

Staţiunea Ocniţa

În ceea ce priveşte staţiunea Ocniţa, aceasta este la rândul său o staţiune balneoclimaterică, însă de interes local. În cadrul acesteia se regăseşte o salină, foarte bună pentru îmbunătăţirea problemelor respiratorii. Este situată la doar 2 km de Ocnele Mari. În  trecut, Ocniţa a fost locul unei importante cetăţi dacice, Buridava, undeva prin secolul II I.Hr. – sec I D.H.) aici descoperindu-se fragmente de ceramică dacică, scrise cu însemne greceşti, dar şi numele unuia dintre regii geto-daci, Thiamarcos.

Cuvânt de final şi recomandare de cazare în Vâlcea

În final, cu siguranţă vei şti acum care este următoarea staţiune pe care o vei vizita cu prima ocazie când ajungi în Vâlcea. Fiecare loc are frumuseţea sa, iar pe lângă băile vindecătoare, te poţi bucura şi de alte activităţi în zonă. Alege înţelept şi descoperă cât mai multe locuri minunate din ţara noastră! Iar în cazul în care te hotărăşti să vii prin Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziţionat într-o locaţie de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care şi poziţia, ce facilitează accesul uşor la cele mai renumite puncte şi zone turistice. În plus, hotelul vă pune la dispoziţie numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguţ, cazare de calitate premium, piscină, restaurant şi multe altele.

Citeste in continuare

Social

Cum este sistemul educațional în Galați?

Publicat

pe

Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata

Galați, un oraș vibrant și plin de istorie situat în partea de est a României, nu este doar un centru industrial important al țării, ci și un nucleu al educației de calitate. Cu o tradiție bogată și o abordare modernă a învățământului, Galațiul oferă o gamă largă de opțiuni educaționale pentru studenți de toate vârstele.

În acest articol, vom explora în detaliu sistemul educațional din Galați, evidențiind particularitățile care îl fac unic și oferind o perspectivă asupra vieții de student în acest oraș remarcabil.

Educația Primară și Secundară

În Galați, educația începe de la o vârstă fragedă, cu o rețea extinsă de grădinițe și școli primare care pun bazele dezvoltării cognitive și sociale ale celor mici. Învățământul primar și gimnazial este bine reprezentat prin instituții de stat și private, care promovează un curriculum diversificat și metode de învățare interactive.

Școlile din Galați se disting prin accentul pus pe formarea completă a elevilor, integrând disciplinele tradiționale cu activități extracurriculare precum arte, sport și tehnologie.

Învățământul Liceal

Galațiul se mândrește cu o serie de licee de prestigiu, care pregătesc elevii pentru etapele următoare ale educației lor, fie că este vorba de studii universitare sau de intrarea pe piața muncii.

Printre cele mai renumite licee se numără Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic „Dunărea” și Colegiul Tehnic „Paul Bujor”. Aceste instituții oferă programe de învățământ variate, de la științe exacte și umaniste până la tehnologie și arte, toate menite să satisfacă nevoile și interesele diverse ale elevilor.

Educația Superioară și Universitară

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați este pilonul educației superioare în regiune, oferind o gamă largă de programe de licență și masterat în domenii precum inginerie, medicină, științe sociale, arte și multe altele. Cu o infrastructură modernă și un corp didactic dedicat, universitatea atrage studenți din întreaga țară și din străinătate, contribuind la diversitatea culturală și academică a orașului.

În plus, Galațiul este gazda altor instituții de învățământ superior, care completează peisajul educațional cu programe specializate și centrate pe nevoile actuale ale pieței muncii.

Viața de Student în Galați

Viața studențească în Galați este dinamică și îmbogățitoare, oferind oportunități variate de dezvoltare personală și profesională. Orașul dispune de o serie de facilități dedicate studenților, inclusiv cămine, biblioteci, spații de studiu și zone de recreere.

În plus, Galațiul este cunoscut pentru evenimentele culturale și sociale organizate pe tot parcursul anului, care îmbogățesc experiența studențească și favorizează integrarea în comunitate.

Pentru cei care caută cazare în Galați, Hotelul Bordeaux, o opțiune de trei stele, se distinge prin raportul său excelent calitate-preț. Situat într-o locație convenabilă, hotelul oferă acces ușor la principalele instituții de învățământ și la centrul orașului, făcându-l o alegere populară printre studenți și vizitatori.

Confortul și serviciile de calitate oferite la prețuri accesibile îl fac un punct de referință pentru cei care caută o experiență plăcută în timpul șederii lor în Galați.

Cercetarea și Inovarea în Educație

O componentă esențială a sistemului educațional din Galați este accentul pus pe cercetare și inovare. Universitatea „Dunărea de Jos”, alături de alte instituții, desfășoară proiecte de cercetare avansate, în colaborare cu parteneri naționali și internaționali.

Aceste inițiative sprijină dezvoltarea academică a studenților și contribuie la avansarea cunoștințelor în diverse domenii. Participarea activă la proiecte de cercetare îi încurajează pe studenți să devină inovatori și lideri în domeniile lor de studiu, pregătindu-i pentru provocările pieței globale a muncii.

Implicarea Comunitară și Voluntariatul

Sistemul educațional din Galați pune un mare accent pe dezvoltarea responsabilității sociale și pe implicarea în comunitate. Școlile și universitățile încurajează participarea studenților la proiecte de voluntariat și inițiative comunitare, oferindu-le oportunitatea de a contribui activ la bunăstarea orașului.

Aceste experiențe de voluntariat nu numai că sprijină dezvoltarea personală a studenților, dar îi și pregătesc pentru a deveni cetățeni responsabili și implicați în societate.

Provocări și Perspective

Ca și în orice sistem educațional, există provocări ce trebuie adresate pentru a asigura accesul egal la educație de calitate pentru toți elevii și studenții din Galați. Modernizarea infrastructurii educaționale, adaptarea curriculumului la nevoile pieței muncii și asigurarea resurselor financiare suficiente sunt doar câteva dintre aspectele care necesită atenție continuă.

Cu toate acestea, comunitatea educațională din Galați este dedicată îmbunătățirii constante a ofertei educaționale și sprijinirii dezvoltării fiecărui elev și student.

Sistemul educațional din Galați se remarcă prin diversitatea și calitatea opțiunilor educaționale, de la nivel primar la cel universitar. Prin combinarea tradiției cu inovația, Galațiul oferă un mediu propice pentru dezvoltarea academică și personală a studenților, pregătindu-i pentru provocările viitorului.

Cu facilități dedicate și o comunitate vibrantă, Galațiul este nu doar un centru educațional important, ci și un loc unde studenții pot trăi o experiență unică și îmbogățitoare. În acest context, Hotelul Bordeaux se distinge ca o opțiune avantajoasă pentru cazare, completând oferta orașului pentru o experiență studențească de neuitat.

Citeste in continuare

Turism

Cum să îți alegi hotelul perfect pentru o vacanță ideală

Publicat

pe

De

Planificarea unei vacanțe poate fi o experiență entuziasmantă, dar și plină de provocări. Una dintre cele mai importante decizii este alegerea hotelului potrivit. Un hotel bun poate îmbunătăți semnificativ experiența vacanței tale, în timp ce o alegere nepotrivită poate avea un efect total opus. În acest articol, vom discuta despre care sunt aspectele esențiale de luat în considerare atunci când alegi un hotel, pentru a te asigura că vacanța ta va fi una de neuitat.

Locația

Locația hotelului este foarte importantă. Caută un hotel care este aproape de principalele atracții turistice sau de plajă, dacă planifici o vacanță la mare. Dacă vei călători în interes de afaceri, un hotel aproape de centrul orașului sau de locația evenimentului tău poate fi mai potrivit. Verifică accesibilitatea transportului public și distanța față de aeroport sau gară. Cu toate că hotelurile care sunt situate mai aproape de locațiile de top pot avea și prețuri puțin mai ridicate, noi te asigurăm că merită!

Bugetul

Stabilește-ți un buget clar pentru cazare. Hotelurile variază semnificativ ca preț, oferind diferite niveluri de confort și facilități. Compară prețurile și serviciile oferite de diferite hoteluri înainte de a face o rezervare. Nu uita să verifici întotdeauna ca nu cumva să existe costuri ascunse, cum ar fi taxele de stațiune sau parcare.

Facilitățile

Facilitățile hotelului sunt un alt aspect important. Dacă călătorești cu familia, poate cauți un hotel cu piscină și activități pentru copii. Pentru o călătorie de afaceri, un hotel cu Wi-Fi de mare viteză și săli de conferințe poate fi esențial. Alte facilități de luat în considerare includ sala de fitness, spa, restaurantele hotelului și alte tipuri de servicii. De asemenea, verifică dacă hotelul oferă mic dejun inclus și opțiuni de masă pentru diete speciale sau restricții alimentare.

Recenziile și Ratingurile

Nu subestima puterea recenziilor. Citește recenziile lăsate de alți călători pe site-uri precum TripAdvisor, Booking sau Google. Acestea pot oferi perspective valoroase despre calitatea serviciilor, curățenie, amabilitatea personalului și experiența generală a oaspeților. Totuși, fii conștient că fiecare călător are așteptări diferite.

Politicile Hotelului

Verifică politicile hotelului înainte de a rezerva. Informează-te despre politica de anulare, mai ales dacă există posibilitatea modificării planurilor tale de călătorie. De asemenea, este important să cunoști politica hotelului privind siguranța și securitatea oaspeților, mai ales în contextul pandemiilor sau altor situații de urgență.

Alegerea hotelului potrivit este o parte esențială a planificării unei vacanțe reușite. Luând în considerare locația, bugetul, facilitățile, tipul de cazare, recenziile, politicile hotelului și sustenabilitatea, vei putea lua o decizie informată care să-ți maximizeze experiența de călătorie. În final, un hotel bun nu este doar un loc de cazare, ci o parte integrantă a aventurii tale. Fie că ești în căutarea luxului sau a confortului simplu, cheia este să găsești un loc care răspunde nevoilor tale și îți îmbogățește experiența de vacanță.

Recomandare de cazare în Vâlcea

În cazul în care îți dorești să vizitezi Vâlcea, Hotel Izvoare – Căciulata este locul ideal în care să te cazezi. Hotelul este poziționat într-o locație de vis, care te va avantaja din mai multe puncte de vedere, printre care și poziția, ce facilitează accesul ușor la cele mai renumite puncte turistice. În plus, hotelul vă pune la dispoziție numeroase beneficii, precum: un super tratament, personal drăguț, cazare de calitate premium, piscină, restaurant și multe altele.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment3 zile inainte

OnePlus inaugurează primul punct de prezentare a produselor și lansează OnePlus Watch 2, cel mai nou ceas inteligent din portofoliu

*Vizitatorii pop-up store-ului pot beneficia de reduceri de până la 700 de lei la produsele OnePlus disponibile pe oppostore.ro București,...

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Social4 zile inainte

Surpriză la Râmnicu Vâlcea: Deputatul Lazăr Ion Marian candidează pentru funcția de primar al orașului!

Surpriză la Râmnicu Vâlcea! Încă un candidat se înscrie în cursa pentru funcţia de primar al municipiului! Deputatul vâlcean Lazăr...

Eveniment6 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

EvenimentO săptămână inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

EvenimentO săptămână inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Eveniment2 săptămâni inainte

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul...

Eveniment3 săptămâni inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Eveniment3 săptămâni inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

Afaceri3 săptămâni inainte

Ce fel de servicii pentru companii oferă re-incarcare.ro?

Ce fel de servicii pentru companii oferă re-incarcare.ro? Re-incarcare.ro reprezintă unii dintre primii comercianți de cartele PrePay din România care...

Eveniment3 săptămâni inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata
Social3 săptămâni inainte

Cum este sistemul educațional în Galați?

Galați, un oraș vibrant și plin de istorie situat în partea de est a României, nu este doar un centru...

Eveniment4 săptămâni inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

ferestre PVC ferestre PVC
Social1 lună inainte

Rolul usilor si ferestrelor din PVC in izolarea fonica

Intr-o lume in continua miscare, cautarea spatiilor linistite, unde zgomotul si forfota vietii cotidiene sunt filtrate, devine esentiala pentru binele...

rochii casual rochii casual
Social1 lună inainte

Culori în vogă în 2024 pentru rochii casual

Încă din ianuarie am descoperit faptul că, odată cu noul an au venit nu doar multe provocări și oportunități, ci...

Social1 lună inainte

Cult Research: explorarea percepțiilor tinerelor din România privind drepturile femeilor și influența culturală a muzicii

În umbra unei moșteniri istorice semnificative, Cult Research marchează Ziua Internațională a Femeii prin publicarea unui studiu comprehensiv care examinează percepțiile tinerelor...

Afaceri2 luni inainte

Peleți Caraș Severin buni – căldura și eficiența livrate direct la tine acasă

Bine ai venit în universul confortului și al eficienței energetice, aici peleții de calitate  reprezintă cea mai accesibilă, versatilă și...

Social2 luni inainte

Fisetul metalic care pune la adapost, la propriu si la figurat, intreaga firma!

Un fiset metalic este mai mult decat o simpla piesa de mobilier de birou. Vorbim despre un element esential pentru...

rochii mini rochii mini
Social2 luni inainte

Cum să porţi o rochie lungă, dacă eşti mică de înălţime

Pentru că nu toate suntem nişte adevărate Șarapova, super înalte, cu trupuri de top model, trebuie să găsim soluţii şi...

Știrile Săptămânii