Connect with us

Exclusiv

TRIUMVIRATUL/Versiunea 2.0   – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Continuăm seria dezvăluirilor prin care încercăm să arătăm coruptibilitatea unui sistem de siguranța a statului, unde tot sperăm la o schimbare în bine –  respectiv Penitenciarul Ploiești, condus de însuși ZEUS: domnul comisar șef de poliție penitenciară Matei Valentin.

Date cunoscute:

* Cu toate că aceasta a renunțat în scris la împuternicire, acesta este în continuare în funcție.

* Cu toate că acum câteva luni  a avut loc o evadare din interiorul unei secții exterioare de deținere, unde anterior fusese un control de la Administrația Națională a Penitenciarelor ce trebuia să rezolve toate vulnerabilitățile – deci nu mai trebuiau să existe aspecte negative legate de siguranța deținerii – ZEUS a continuat să rămână în funcție după evadare, neexistând vinovați.

* Acesta a rămas împuternicit  chiar dacă nu mai mult de acum o lună, a încălcat legea și a dat la muncă deținuții cărora le promisese posturi călduțe, acest atribut nefiind al directorului. Pentru prima dată o comisie a fost anulată căci „fraierul” care trebuia să își asume ilegalitățile lui Matei(respectiv directorul pe pază) a refuzat să semneze. Că are sau nu iz penal această faptă, onor Administrația Națională a Penitenciarelor nu dorește a întreba Parchetul pe care era obligat să îl anunțe.

* Încheiem seria recentă a ilegalităților lui ZEUS prin a vă aduce la cunoștință presiunile constante aduse ÎNTREGII comisii de disciplină a cadrelor din Penitenciarul Ploiești, făcute cu tupeu de infractor, în ședință, căci ZEUS nu este mulțumit de rezultatele ei.

Pe scurt, noua președintă a Comisiei de disciplină nu este dispusă să ia decizii după cum cântă ZEUS, motiv pentru care se încearcă intimidarea tuturor membrilor comisiei pentru ca aceștia să fie serviabili. Este, desigur, inadmisibil ca puricele Harry Potter(comisarul șef Stănescu Andrei) dar și alți purici să nu fie pedepsiți pentru că au curajul a se opune acestui zelos ZEUS! Din cauza presiunilor lui ZEUS nu mai puțin de 3 președinți ai comisiei de disciplină au renunțat la această poziție și alți câțiva membri într-un an de zile, semn că oamenii cu verticalitate nu doresc să se bălăcească cu ZEUS în troacă.

Probabil lumea s-a săturat de micimile lui Matei și nu mai dau apă la moară tuturor răutăților mărunte pe care acest savant le scornește zilnic. Nu vrem să fim răutăcioși ca Matei, dar credem că ușor, ușor unitatea are un mesaj către el: „Hai sictir!”

Pariem ori o modificare a președintelui comisiei ori un nou război, căci Matei rămâne fără fani pe zi ce trece. Nu mai trebuie subliniat că nici director adjunct pe pază nu mai găsește, toată lumea fugind a fi prinși în ilegalitățile stăpânului.

Dar până atunci, vanitatea îl face să nu mai țină cont de lege/executarea serviciului în funcție de atribuții și dă ordine peste ordine ca să aranjeze plățile pe care le are de făcut indiferent peste ce compartiment trece.

Vă spuneam în investigațiile trecute despre susținerea avută de acest personaj, de puterea TRIUMVIRATULUI. Astăzi vom merge mai departe a vă arăta cum ZEUS se bucură de protecție în cadrul Ministerului Justiției, de către cei care trebuie să fie imparțiali și să tragă la răspundere derapajele disciplinare ale directorilor de unitate: COMISIA DE DISCIPLINĂ A CADRELOR A.N.P.

Pentru că ne dorim a calcula corect, ne asumăm golul dat de echipa adversă: scorul devine 1-1 și am început repriza a doua.

Vă explicăm în acest articol de ce dreptatea a primit gol, nu vă îngrijorați.

Din informațiile noastre, doi dintre puricii de seamă din Penitenciarul Ploiești: Harry Potter(ofițer securitate) și Puricele Nebun(ofițer jurist) au reclamat de peste 5 ori la măreața Comisie de disciplină pe marele ZELUS.

Cum lucrurile nu par a ieși din rutina de batjocoră a explicațiilor lipsite de logică, începând cu prezenta clasare, vă vom prezenta explicațiile S.F. ale celor ce stau chiar în vârful lanțului trofic al unui minister al justiției. În prezentul caz, din rațiuni de intimitate – dosarul fiind cu privire la jigniri și hărțuire morală, am fost rugați să nu le publicăm.

Dar vă garantăm că ele nu arată decât ceea ce noi am spus deja despre comisarul Matei, sub aspect al legalității și caracterului dânsului. Și tindem să le credem în totalitate, căci modul lui de comportare cu puricii este bine știut.

Pentru a NU UMBRI victoria acestor oameni(eu egalat meciul la 1-1) care nu au respect pentru lege ci doar pentru orgoliul propriu, permiteți-ne să explicăm pe scurt concluziile(puține, părtinitoare și mincinoase) ale comisiei de disciplină din Ministerul Justiției.

Poza 2

Subliniem că discutăm despre situații de șicanare și hărțuire morală, aspecte ce ies din coroborare de declarații, atitudini, comportament, etc.

  1. Din verificările efectuale nu a rezultat  existența unui termen stabilit pentru eliberarea adeverințelor care să ateste calitatea de asigurat

– Suntem curioși ce verificări au făcut oficial, căci doar Puricele Harry Potter poate sta o săptămână fără adeverință de salariat necesară la medic când ceilalți o primesc în aceeași zi. Mai mult după părerea domnilor prezentarea la medic trebuie încercată și fără adeverință, că poate merge(”ați fost la medic și nu ați fost servit?” – probabil pe acest argument membrii comisie de disciplină se duc la piață fără bani, căci poate merge și primesc de pomană).

  1. Domnul director Valentin MATEI ar fi încălcat confidențialitatea actului medical… prezența în cabinetul medical, la momentul consultului a fost generată de faptul că acesta a manifestat preocuparefață de starea de sănătate a dumneavoastră

– Aparent există o excepție legală știută doar de cei luminați din comisia de disciplină, conform căreia cel care te hartuiește moral și îți dă bullying zilnic poate să stea când ești consultat în cabinetul medical să vadă dacă a și mers!

În situația de față discutăm de o tensiune arterială ce necesita trimiterea de urgență la spital, dar ZEUS bucuros că poate moare puricele, nu a putut decât să se ridice mulțumit de pe scaun și a uitat să mai trimită puricele, pentru care a manifestat preocupare față de starea de sănătate, la urgență!

Pe viitor o asemenea explicație(că acesta a manifestat preocupare față de starea de sănătate) va fi găsită de atare COMISIE și la fapta lui ZEUS de a intra peste supuși în toaletă, ca să se asigure că nu sunt constipați. Are logica, nu?

Doar grija stăpânului este peste legi, norme, drepturi fundamentale, că doar așa au argumentat și ei: „comisia de disciplină nu poate reține săvârșirea vreunei abateri disciplinare, întrucât acuzația  este generic formulată”.

Inepțiile acestor funcționari plătiți din bani publici ating cote alarmante!

Prin urmare suntem curioși cum de a tras concluzia comisia de disciplină că Matei era preocupat de starea de sănătate… când sesizarea prevede încălcarea confidențialității și hărțuire morală.

  1. La sesizare nu au fost anexate dovezi care să sprijine acuzațiile potrivit art. 172. alin(2) lit d) din Legea 145/2019”.

– Aici putem recunoaștem că am cerut ajutor pentru a ne fi explicată un pic situația(B) și apoi am cerut un punct de vedere cu privire la interpretarea articolului (C).

  1. Ce am putut constata singuri este că AU FOST DEPUSE dovezi cu privire la hărțuirea morală chiar la sfârșitul acestei sesizări, dar aceasta nu este prima dată când comisia minte cu privire la lipsa dovezilor(în primul articol făcut pe această temă https://www.incisivdeprahova.ro/2023/03/15/zeus-transformat-in-hades/vedeti aceleași motivări).
  2. Explicațiile pentru care am cerut ajutor se referă la posibilitatea de a lua declarații de la colegi și, așa cum am considerat și noi, colegii nu pot cere rapoarte de la colegi, dar Comisia de disciplina era obligată să o facă, sa audieze…
  3. Nevoia de interpretare celor de mai sus vine datorită precizării art. 172. alin(2) lit d) din Legea 145/2019.

Pentru a se face de râs până la capăt membrii comisie de disciplină își dau cu stângul în dreptul. Iată de ce: art. 172  alin(2) face precizări cu privire la COMPONENTELE OBLIGATORII  ALE SESIZĂRII pentru ca fapta să fie cercetată de comisia de disciplină, altfel ea se clasează de drept(art. 173 alin(2)).

Prin urmare, dacă fapta se cercetează(în cazul de mai sus a fost continuată cercetarea disciplinară) este DE LA SINE ÎNTELES că există si dovezile pentru ea. Subliniem că este obligația comisiei de a cere și altele dacă sunt necesare dar cele inițiale trebuie să existe deja, lucru dovedit în acest caz. Dacă ele nu existau, se clasa de la început cauza(puteți vedea acest stil la mișto de lucru în articolul indicat mai sus).

             Cum poate comisia de disciplină să spună după ce a început cercetarea că nu sunt dovezi, dacă existența lor este atestată chiar de începerea cercetării? NU POATE să susțină asemenea inepții doar dacă documentele se fac în batjocură.

Apropo de pomană, tragem concluzia că banii ce sunt luați de membrii comisiei pentru această activitate(da, iau și bani în plus) sunt luați degeaba, căci asemenea explicații nu pot arată conștiinciozitate asupra muncii depuse.

Din acest moment, având în vedere importanța existenței sancțiunilor în dosarul lui ZEUS, Comisia o considerăm parte a TRIUMVIRATULUI.

Probabil, pentru a înțelege de ce este așa de important ca ZEUS să rămână „pur” trebuie să vă spunem END GAME-ul acestuia: Orice sancțiune la acest moment îl face incompatibil pentru a ocupa alte funcții de conducere, de a da examene pentru ele(este împuternicit la acest moment).

Ținem cont că Ministerul Justiției în perioada următoare va scoate posturile de director la concurs. Posturi vor fi acordate ca în România, iar Matei are asigurarea că o să mai sugă ceva de la un sistem pentru care a depus eforturi mari să îl nenorocească.

Cu promisiunea că vom continua epopeea comisiilor de disciplină, în cadrul investigației viitoare vă vom arăta o altă latură ce derivă din a avea așa oameni la conducere, de ce batjocora este ca o boală care afectează pe toată lumea.

 FARA INDOIALA, VA URMA! (Cristina T.).

N. R. : – Reamintim  ca, investigatia noastra a pornit de la mafia gunoaielor si cum o firma din aceasta caracatita din Prahova „beneficiaza” de detinuti/”inchiriaza” la munca pe filiera Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI, in baza proiectului lansat de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Dan Halchin. Punerea in dependenta a Comisarului șef de poliție penitenciară Valentin MATEI de catre reprezentantii acestei societati ne-au determinat  sa incepem dezvaluirile cu derapajele de la lege ale sefului – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești, fiind o institutie esentiala a statului.

Sa reamintim povestea din spatele afacerii „Bomba ecologica de la Pleasa” care este demna de un film cu mafioti turnat la Holywood, nu inainte de a intreba (prietenii stiu de ce…): Florin Iosif de la TYMBARK „inca” este bine?

TRIUMVIRATUL – Penitenciarul Ploiești nu reușește să scape de scaieți

Bomba ecologica de la Pleasa/Atentat la siguranta nationala/IPJ Prahova, Penitenciarul Ploiesti si Tymbark

Cat timp mai poti sa indoi legea?

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Ia! Zâno!/Joac-o și pe asta!/Dă-ți cu reveneală!/Zâna Nașa, se joacă cu gestiunile, după starea vremii la Penitenciarul Ploiesti!

În acest articol ne-am hotărât să vă arătăm, cum înclinațiile scriitoricești și infracționale s-au adunat în caracatița din Penitenciarul Ploiești/Rățușca noastră Mac!Mac!

Aroganța și lipsa de profesionalism sunt fără limite, caracterul penal te dărâmă la propriu in Penitenciarul Ploiesti

,,Fantastica Woman”Anghelache Ramona (varianta XXL)/”Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti

„Omerta”, ,”Legea tăcerii” și a intereselor prima în fața legii în Penitenciarul Ploiesti/Despre Doamna Dănescu Izabela, supranumită eminența cenușie și regina hoților din Penitenciarul Ploiești

Precizări privind modalitățile de furt la Penitenciarul Ploiesti si ilegalitatile savarsite de Comisarul șef de poliție penitenciară Valentin MATEI – IMPUTERNICIT – la comanda Penitenciarului Ploiești

Documente si declaratii din cercetarea penala care dezvaluie un furt institutional generalizat la Penitenciarul Ploiesti

Penitenciarul Ploiesti: „La momentul preluării gestiunii, în fișele de inventar de la Serviciul Financiar figurau o mulțime de bunuri, care faptic nu existau”

Furturi, falsuri si alte infractiuni succesive la Penitenciarul Ploiesti (IV)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (III)

Cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi la Penitenciarul Ploiesti (II)

 

 

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Minți „luminate” de întunericul provocat de scurtcircuitul neuronal!/Trăiască abuzurile, trăiască abuzatorii

Prahova Mea

Publicat

pe

S-a scurs aproape un an de când agentul de poliție Cănărău Ioan a fost abuzat chiar în sediul Poliției Roman de către fostul polițist Bodron Neculai!
Ofițerul, la vremea respectivă locțiitor al șefului Poliției Roman, l-a amenințat cu acte de violență pe agentul de poliție care a pornit dispozitivul din dotare de tip body-worn camera tocmai pentru a dovedi comportamentul ilegal al șefului său!
Ce credeți că s-a întâmplat?
Polițistul hărțuit și abuzat a fost sancționat disciplinar pentru că a folosit camera video în sediul poliției!
În fotografii îi vedem pe ofițerul de poliție care a făcut cercetarea, Scms. Alexa Dănuț și pe cel care a aplicat sancțiunea, nimeni altul decât șeful IPJ Neamț, cms. Șef Osoianu Mihai Iulian, următoarea țintă a ministrului Predoiu!!!
Cei doi ofițeri transmit public mesajul că dacă polițiștii sunt utragiați, abuzați, hărțuiți de către șefi în sediile unităților de poliție n-au voie să folosească camerele video din dotare!
Adică șefii pot face orice, pot amenința polițiștii, îi pot lovi, etc, fără să pățească nimic.
Prostimii îi este interzis să probeze acțiunile ilegale ale celir care se cred proprietari de plantații tocmai cu dispozitivele de înregistrare video cu care sunt dotați! (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

peste cinci milioane de lei anul trecut, din alimente expirate, rugină și lipsă de igienă la fițe în Herăstrău – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si plina de tupeu.

Culmea este că Paul Nicolau susține că localul e tot deschis, ci doar i-a fost suspendată activitatea.

Restaurantul nu e închis, doar are suspendată activitatea. Nu există local fără nereguli, dar vom rezolva totul. Dacă în 24 de ore cumpăr linoleum și tot ce mai trebuie dăm drumul localului. Îi sun, alo, ANPC, veniți să constatați că totul e ok. Și dăm din nou drumul la treabă”, a declarat Pescobar pe retelele de socializare.

Potrivit ANPC, pe 1 iunie s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a localului până la remedierea deficiențelor. Hotărârea nu a fost, însă, respectată, iar societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei.

Pe 22 iunie s-au aplicat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a restaurantului pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Pe 24 iunie, ANPC a efectuat un alt control, ocazie cu care inspectorii au constatat că restaurantul funcționa fără nicio problemă. În urma controlului au fost aplicate:

• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).

În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL

• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei

• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor

• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor – Herăstrău

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

– prezența insectelor vii (muște) în unitate

– schimbarea stării termice a produselor

– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,

– lipsa autorizației emisă de Primărie.

– produse alimentare cu data limita de consum depasită;

– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a răspuns, ieri, acuzaţiilor lansate de Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor. Omul de „afaceri” a explicat că este executat în direct şi că este şantajat, după ce două dintre restaurantele sale au fost închise.

Paul Nicolau, cunoscut în mediul online ca Pescobar, patronul restaurantelor Taverna Racilor, a acuzat într-un clip video pe TikTok că este „executat în direct” şi „şantajat”, fără să spună exact cine sunt persoanele care exercită astfel de presiuni asupra sa.

Pescobar a acuzat că „nu acceptă să dea bani niciunui partid politic” şi a anunţat, totodată, că nu va intra în politică.

Ieri, în direct la Newsroom – Antena 3 CNN, Horia Constantinescu, şeful ANPC, a răspuns acuzaţiilor lansate de patronul restaurantelor închise de subalternii săi pentru deficienţele grave găsite în timpul unor controale.

„În primul rând, fără să îmi doresc să intru în vreo polemică cu persoana la care faceţi referire, am convingerea că nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită de consum în restaurantul de la Timişoara, cum nu o culoare politică este cea care alimentează dintr-un puţ restaurantul de la Snagov, în pofida celor constatate de către cei de la DSP, cu referire la faptul că nici măcar acest puţ nu este verificat suficient pentru a putea furniza apă unei locaţii de alimentaţie publică, cum, de asemenea, nu are niciun fel de culoare politică informaţia pe care am primit-o, şi de la care s-a declanşat toată această acţiune, şi anume aceea că produsele din peşte sunt transportate în condiţii necorespunzătoare de la locaţia din Giurgiu către toate celelalte.

Acesta a fost motivul extinderii la absolut toate locaţiile şi, inclusiv acelaşi personaj îşi asumă în mediul online că da, este adevărat că trebuiau transportate la -18 (n.r. grade Celsius), dar că nici -6 nu este foarte rău, în condiţiile în care diferenţa de temperatură este de 12 grade la unul dintre cele mai perisabile alimente şi cele mai periculoase alimente în condiţiile depozitării şi procesării neconforme.

Nu suntem aici într-un bâlci în care fiecare îşi asumă, dar ar vrea să continue. Nu este în pixul meu, ci deciziile sunt rodul analizei unor comisii la nivelul structurilor regionale. Îmi asum în modul cel mai transparent faptul că da, este o acţiune pe care am coordonat-o, la fel ca multe altele pe care le-am coordonat la nivel naţional”, a declarat Horia Constantinescu. (Cristina T.).

collage.jpg

461766b3d544ef18b07816f812bab177.jpg

f63bfb688e51b3423c47160543212003.jpg

091a48da149f4eb64a973aeedcd64234.jpg

 

Citeste in continuare

Exclusiv

Sistemul penitenciar zguduit din temelii datorita abuzurilor directorului general al A.N.P – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Pe adresa redactiei ne-au parvenit zeci de declaratii audio de la clienti care s-au imbolnavit in aceasta taverna mizerabila si plina de tupeu.

Culmea este că Paul Nicolau susține că localul e tot deschis, ci doar i-a fost suspendată activitatea.

Restaurantul nu e închis, doar are suspendată activitatea. Nu există local fără nereguli, dar vom rezolva totul. Dacă în 24 de ore cumpăr linoleum și tot ce mai trebuie dăm drumul localului. Îi sun, alo, ANPC, veniți să constatați că totul e ok. Și dăm din nou drumul la treabă”, a declarat Pescobar pe retelele de socializare.

Potrivit ANPC, pe 1 iunie s-au aplicat amenzi de 25.000 de lei. Totodată, s-au oprit de la comercializare 156 kg de produse alimentare neconforme și s-a decis oprirea temporară a localului până la remedierea deficiențelor. Hotărârea nu a fost, însă, respectată, iar societatea a fost sancționată cu 5.000 de lei.

Pe 22 iunie s-au aplicat iar amenzi contravenționale în valoare de 75.000 lei și s-a emis propunere de închidere temporară a restaurantului pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Pe 24 iunie, ANPC a efectuat un alt control, ocazie cu care inspectorii au constatat că restaurantul funcționa fără nicio problemă. În urma controlului au fost aplicate:

• amenzi contravenționale în valoare de 15.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 186 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 8100 lei

• oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor (agregate frigorifice).

În data de 15.09.2023 – administrator SC Commercial Diplomatic Club SRL

• amenzi contravenționale în valoare de 25.000 lei

• oprirea definitivă de la comercializare a 560 kg produselor alimentare neconforme, în valoare de circa 16500 lei

• oprirea temporară a unității de la prestarea serviciilor până la remedierea deficiențelor

• propunerea de închidere temporară a unităţii pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru abateri repetate.

Protecția Consumatorului va trimite adrese către Primăria Sectorului 1, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Direcția de Sănătate Publică.

Neregulile găsite de inspectorii ANPC la Taverna Racilor – Herăstrău

– folosirea unor materii prime și a unor semipreparate fără etichete cu elemente de identificare și caracterizare

– utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu grătare cu rugină, sistem de ventilație cu depuneri masive de praf, chedere depreciate și murdare

– prezența insectelor vii (muște) în unitate

– schimbarea stării termice a produselor

– nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor finite calde

– existența unor condiții improprii în spațiul de lucru (paviment neigienizat)

– lipsa verificării metrologice a cântarelor utilizate

– lipsa informării cu privire la ingredientele conținute de preparate, a aditivilor și a alergenilor, în lista meniu ,

– lipsa autorizației emisă de Primărie.

– produse alimentare cu data limita de consum depasită;

– utilizarea unei masini de transport neautorizate la care sistemul de racire nu era funcțional, ca și spatiu de depozitare a materiilor prime (congelate și refrigerate).

– nerespectarea temperaturii de pastrare a produselor alimentare pe timpul transportului;

Horia Constantinescu, şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a răspuns, ieri, acuzaţiilor lansate de Pescobar, patronul restaurantului Taverna Racilor. Omul de „afaceri” a explicat că este executat în direct şi că este şantajat, după ce două dintre restaurantele sale au fost închise.

Paul Nicolau, cunoscut în mediul online ca Pescobar, patronul restaurantelor Taverna Racilor, a acuzat într-un clip video pe TikTok că este „executat în direct” şi „şantajat”, fără să spună exact cine sunt persoanele care exercită astfel de presiuni asupra sa.

Pescobar a acuzat că „nu acceptă să dea bani niciunui partid politic” şi a anunţat, totodată, că nu va intra în politică.

Ieri, în direct la Newsroom – Antena 3 CNN, Horia Constantinescu, şeful ANPC, a răspuns acuzaţiilor lansate de patronul restaurantelor închise de subalternii săi pentru deficienţele grave găsite în timpul unor controale.

„În primul rând, fără să îmi doresc să intru în vreo polemică cu persoana la care faceţi referire, am convingerea că nu culoarea politcă a adus peste 136 de kilograme de produse în afara datei limită de consum în restaurantul de la Timişoara, cum nu o culoare politică este cea care alimentează dintr-un puţ restaurantul de la Snagov, în pofida celor constatate de către cei de la DSP, cu referire la faptul că nici măcar acest puţ nu este verificat suficient pentru a putea furniza apă unei locaţii de alimentaţie publică, cum, de asemenea, nu are niciun fel de culoare politică informaţia pe care am primit-o, şi de la care s-a declanşat toată această acţiune, şi anume aceea că produsele din peşte sunt transportate în condiţii necorespunzătoare de la locaţia din Giurgiu către toate celelalte.

Acesta a fost motivul extinderii la absolut toate locaţiile şi, inclusiv acelaşi personaj îşi asumă în mediul online că da, este adevărat că trebuiau transportate la -18 (n.r. grade Celsius), dar că nici -6 nu este foarte rău, în condiţiile în care diferenţa de temperatură este de 12 grade la unul dintre cele mai perisabile alimente şi cele mai periculoase alimente în condiţiile depozitării şi procesării neconforme.

Nu suntem aici într-un bâlci în care fiecare îşi asumă, dar ar vrea să continue. Nu este în pixul meu, ci deciziile sunt rodul analizei unor comisii la nivelul structurilor regionale. Îmi asum în modul cel mai transparent faptul că da, este o acţiune pe care am coordonat-o, la fel ca multe altele pe care le-am coordonat la nivel naţional”, a declarat Horia Constantinescu. (Cristina T.).

collage.jpg

461766b3d544ef18b07816f812bab177.jpg

f63bfb688e51b3423c47160543212003.jpg

091a48da149f4eb64a973aeedcd64234.jpg

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

SocialO zi inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

Eveniment4 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

EvenimentO săptămână inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

EvenimentO săptămână inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

EvenimentO săptămână inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social2 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social2 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social3 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment3 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social3 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social4 săptămâni inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Skincare Skincare
Social4 săptămâni inainte

5 pași pentru o rutină corectă de skincare

A avea doar produse de îngrijire a pielii de calitate nu este suficient. Înainte de a investi în produse de...

ferestrele vechi ferestrele vechi
Social4 săptămâni inainte

De ce ar trebui să actualizezi ferestrele vechi cu variante moderne termopan

Dacă ai ferestrele vechi în locuința ta, este posibil să te gândești la avantajele actualizării lor cu variante moderne de...

ferestrele PVC ferestrele PVC
Social1 lună inainte

Protejeaza-te de vremea neprietenoasa cu ferestrele PVC

Clima exterioara ne influenteaza in multiple moduri, in functie de persoana si de context. Aceasta are capacitatea de a afecta...

Eveniment1 lună inainte

TCL câștigă trei premii la EISA Awards 2023-2024, inclusiv premiul pentru cel mai bun televizor Home Theater Mini LED 2023-2024

 Aceste premii prestigioase consolidează poziția TCL de lider în domeniul tehnologiei de display București, 22 august 2023. Poziția TCL de lider...

profile PVC profile PVC
Social1 lună inainte

Sustenabilitate si eficienta cu profile PVC Klass Coating System

Ferestrele cu profile PVC se afla pe piata deja de decenii intregi, ramanand „coloana vertebrala” a multor proprietati din Romania,...

Știrile Săptămânii