Connect with us

Afaceri

Vega Ploiesti – cantitate record prelucrata in 2017; rezultatele Grupului Rompetrol

Prahova Mea

Publicat

pe

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, și-a reconfirmat profitabilitatea în 2017, obținând un rezultat net consolidat* în valoare de aproximativ 22 milioane USD, pe fondul unor recorduri istorice de producție realizate atât de rafinăria Petromidia Năvodari, cât și de rafinăria Vega Ploiești.

“Rafinăria Petromidia a atins, anul trecut, un nou record istoric de procesare de la înființarea platformei industriale (1979) de circa 5,66 milioane tone (16.800 tone pe zi), mai mare cu 5% față de nivelul atins în 2016. Principalii parametri tehnologici și operaționali au atins niveluri record, cum ar fi cantitatea de benzină auto produsă de rafinărie (1,46 milioane tone) sau cea de motorină (2,74 milioane tone), dar și cea de propilenă – 133.000 tone. Performanțele constante ale companiei, atât cele operaționale, cât și cele financiare, demonstrează încă odată că investiţiile susţinute de KMG International şi unicul său acţionar, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan – KazMunayGas, de peste 1,4 miliarde USD de la preluarea afacerii, au transformat acest business într-unul competitiv, dinamic și sustenabil”, a declarat directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov.

Profitul operațional consolidat EBITDA s-a ridicat anul trecut la peste 210 milioane USD, în creștere cu 13% față de 2016, iar cifra de afaceri brută a companiei a depășit valoarea de peste 4 miliarde USD (+ 16%).

Rezultatele financiare ale companiei au fost influențate pozitiv și de creșterea cu 20% a marjei brute de rafinare față de nivelul din 2016, precum și de programele de optimizare a proceselor de producție.

Exporturile realizate de diviziile de rafinare şi petrochimie ale Rompetrol Rafinare s-au cifrat, în 2017, la 1,34 miliarde USD, în creștere cu 22% comparativ cu 2016, compania fiind în continuare cel mai mare exportator de produse petroliere al României. Livrările s-au realizat atât către stațiile Rompetrol din Moldova, Bulgaria și Georgia, dar și către partenerii din regiunea Mării Negre.
Compania a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, cu un aport depeste1,2miliarde USD anultrecut. Valoareacontribuției la bugetul de stat a atins un nivel total de 13,7miliarde USD înperioada 2007 – 2017.

Principalii acționari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% – direct și indirect) și Statul român prin Ministerul Energiei (44,69%).

Segmentul de rafinare

Pe segmentul de rafinare, care cuprinde rezultatele societăţii Rompetrol Rafinare SA, ce se refera la activitatea rafinăriilor Petromidia şi Vega, cifra de afaceri brută s-a ridicat anul trecut la peste 3,47 miliarde USD, în creștere cu 20% față de 2016, aceasta fiind influențată de creșterea volumului produselor procesate și vândute pe piața internă și pe cea externă, precum și de cotațiile internaționale ale produselor petroliere.

Pe fondul cantității record istoric de materie primă procesată, rafinăria Petromidia a obținut un record de producție pentru produsele albe (benzină, motorină și jet) de 4,88 milioane tone, în timp ce indicele intensității energetice s-a situat la nivelul de 99,9%, indicele disponibilității mecanice la un nivel de 96,47%, iar disponibilitatea operațională la nivelul de 93,3%. Anul trecut, gradul de utilizare a capacității de prelucrare a rafinăriei Petromidia a fost de circa 86%, nivel apropiat celui din 2016.

Cantitate record prelucrata la Vega Ploiesti

Cea mai longevivă unitate de procesare din România – înființată în anul 1905, rafinăria Vega a prelucrat in 2017 o cantitate record de materia primă de 373.000 tone, în creștere cu 5,3% față de 2016. Unitatea din Ploiești este singurul producător intern de bitum și hexan, iar anul trecut a consemnat un record istoric privind cantitatea de bitum realizată (96.000 tone). În acelasi timp, gradul de utilizare a capacității de rafinare a platformei Vega a fost de 113%, în creștere cu 5,65% față de 2016.

Segmentul de petrochimie

Pe segmentul de petrochimie, unitatea de producție a procesat o cantitate de propilenă de 134.000 tone în 2017, mai mare cu 9% comparativ cu anul precedent, iar volumul total al materiei prime procesate s-a ridicat la 198.500 tone. De asemenea, divizia de petrochimie a produs o cantitate record de propilenă polimerizabilă – 20.000 tone și a înregistrat cel mai scăzut indice energetic din istorie – 18,7 GJ/tonă. Rezultatele financiare au fost puternic influentate de conditiile de piata defavorabile, cu marje de petrochimie scăzute.

Rompetrol Rafinare este și unicul producător de polipropilenă din România, reușind să-și mențină cota de piață inclusiv pe categoriile secundare de produse. Strategia sa dinamică de dezvoltare asigură companiei o poziție competitivă pe piața internă dar și pe cea regională – zona Mării Negre și a Mării Mediterane, Europa Centrală și de Est.

Segmentul de distribuție

Cifra de afaceri brută consolidată a segmentului de distribuție s-a ridicat la peste 2,45 miliarde USD în 2017, în creștere cu 12% față de rezultatul înregistrat în 2016. În volum, vânzările de carburanți pe segmentul retail au crescut cu 9% în 2017 comparativ cu cele din 2016, iar pe segmentul en-gros cu 6%. Cea mai mare creștere a vânzărilor a fost înregistrată pe segmentul GPL, cu 33% în 2017 față de 2016.
La finele lui 2017, segmentul de distribuție al Rompetrol Downstream cuprindea 807 puncte de comercializare, incluzând aici rețeaua de stații proprii, stații partener, stații mobile: expres, baze interne de 9 și 20 metri cubi.
* Situatiile financiare consolidate ale Rompetrol Rafinare includ rezultatele Rompetrol Rafinare S.A. și cele ale subsidiarelor Rompetrol Quality Control S.R.L., Rom Oil S.A., Rompetrol Downstream S.R.L., Rompetrol Logistics S.R.L. Rompetrol Gas S.R.L. si Rompetrol Petrochemicals S.R.L.
* Rezultatele prezentate sunt neauditate şi consolidate, iar raportarea a fost realizată conform Standardelor Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

De ce sa cumparam laptopuri online

Publicat

pe

De

În ultima perioada, cumpărăturile online sunt cea mai eficientă metodă de a ne achiziționa bunurile necesare, fără a irosi timpul prin magazine, în căutarea gadgeturilor ideale. În cee ce privește tehnologia, shopping-ul online e ideal. De pildă, atunci când ne cumpărăm laptopuri, este de preferat să cumpărăm laptopuri online, putând compara, în acest fel, mai multe caracteristici ale produselor între care încercăm să ne decidem. În această prezentare, vă oferim doar câteva dintre motivele pentru care este indicat să vă cumpărați laptopuri online.

În primul rând, căutând modele de laptopuri online, vom întâlni nu doar o gamă variată, ci chiar o gamă aproape completă a celor mai noi produse. Magazinele nu au întotdeauna în stoc orice model la care v-ați gândit, astfel că ați putea fi puși în situația în care să vă plimbați din magazin în magazin, ceea ce implică mult mai mult timp investit într-o achiziție. Apoi, v-ați putea gândi la faptul că, mergând în magazine, veți avea parte de opinia unui specialist care să vă sfătuiască ce model de laptop să alegeți, în funcție de nevoile și bugetele voastre.

Totuși, pe site-urile de încredere veți putea regăsi opinii și review-uri ale altor persoane care au ales aceleași laptopuri online, gen eMag.ro, astfel că internetul vă va fi, în cele din urmă, cel mai bun consilier în materie de cumpărături. Dacă aceste review-uri nu sunt suficiente pentru a vă convinge, veți putea cerceta într-un tab separat părerile de pe forum-uri de specialitate despre cumpărarea de laptopuri online.

În altă ordine de idei, sunt site-uri de pe care, dacă doriți să vă comandați laptopuri online, puteți bifa un număr de laptopuri, după care site-ul respectiv vă va genera o analiza comparativă detaliată privind specificațiile produselor respective. În acest mod, veți fi siguri că faceți alegerea potrivită pentru nevoile voastre.

Nu în ultimul rând, site-urile de specialitate care prezintă încredere mențin o relație strânsă cu distribuitorii, având mereu în vedere faptul că trebuie să promoveze și să vândă laptopuri online de cea mai întaltă calitate. Totodată, prin această relație strânsă cu colaboratorii, site-urile își vor permite să vândă laptopuri online la cele mai bune prețuri, astfel că există și un avantaj promoțional care nu poate fi negat.

Astfel, la doar câteva click-uri distanță, există opțiunea achiziționării de laptopuri online, opțiune care vă va simplifica modalitatea de a face shopping și vă va ajuta să faceți o alegere mult mai bine documentată.

Citeste in continuare

Afaceri

Optiuni de incalzire prin arderea lemnului

Prahova Mea

Publicat

pe

Daca iti place ideea de a te incalzi folosind lemnul, mai ramane doar sa gasesti sistemul de incalzire potrivit pentru tine. Incalzirea pe lemne iti ofera independenta si te pune la adapost de situatiile neplacute in care nu ai curent electric sau gaze. Tot ce trebuie sa faci pentru a te bucura de o iarna calduroasa, este sa iti asiguri un stoc de lemne, peleti sau carbune. Iata cateva optiuni de incalzire in cazul in care ai optat pentru lemne.

Semineele

Semineul este probabil unul dintre cele mai traditionale si estetice moduri de a-ti incalzi casa cu lemn. Este un spatiu deschis realizat din caramida speciala care poate sustine focul in siguranta. O multime de oameni adora ideea de semineu, el putand fi decorat in multiple moduri si fiind si foarte eficient pentru incalzirea casei.

Soba cu lemne

Soba cu lemne este o soba realizata din fonta si prevazuta cu o usa. Ea prezinta, insa, un pericol real pentru copiii mici care nu trebuie sa o atinga sau sa se joace in jurul ei. Cu toate acestea, soba cu lemne este foarte buna pentru a mentine caldura in casa.

Soba cu peleti

Daca ai probleme cu respiratia, atunci soba cu peleti poate fi o solutie foarte buna pentru tine. Ea nu elimina mirosul de ardere a lemnului obisnuit. Practic, soba cu peleti arde lemn comprimat, fiind un mod foarte eficient de incalzire.

Metode suplimentare de energie

Daca doresti sa incerci reduci si alte facturi inafara de cea inregistrata cu caldura, iata cateva alte idei:

  • Foloseste energia solara – Energia solara, desi este o investitie considerabila, devine in timp o modalitate excelenta pentru a incalzi casa dar si pentru a reduce facturile cu energia electrica. Cu siguranta ca astfel poti economisi bani si, daca ai si o baterie inclusa, casa ta va fi complet functionala chiar si in zilele fara soare.
  • Insertia de gaze naturale – Desi caldura generata de lemne este cea mai sanatoasa si mai buna, adaugarea unei insertii de gaze naturale poate fi o idee inspirata, mai ales daca nu ai facut complet izolarea casei. Poti apela la aceasta solutie ca la o metoda de a suplimenta caldura in locuinta ta si, totodata, ea este foarte buna pentru cei care au probleme cu respiratia si nu doresc sa arda lemnul.
  • Sistemele geotermale – Iat un sistem de incalzire cat se poate de convenabil, fara costuri de functionare. El se bazeaza exclusiv pe utilizarea caldurii inmagazinate de pamant.

Daca esti in cautarea de centrale pe lemn, peleti si carbuni eficiente, de calitate si la preturi foarte atractive, nu ezita sa acceszi link-ul. Aici vei gasi cel mai bun raport calitate / pret pentru a asigura caldura casei tale!

Citeste in continuare

Afaceri

Cand este indicat sa apelam la marirea buzelor?

Prahova Mea

Publicat

pe

Marirea buzelor este importanta pentru multe persoane de sex feminin si masculin, care doresc sa isi imbunatateasca imaginea din diverse motive. Buzele au fost intotdeauna un subiect ce tine de senzualitate si de exprimare, avand componenta de atractie ca punct principal. Buzele sunt privite oricand si sunt in prim plan atunci cand vorbim sau ne adresam unei persoane, sunt vizibile si observabile in orice ipostaza. Atunci cand buzele sunt voluptoase, hidratate si frumoase, avem imaginea unei persoane tinere, pline de viata si de energie. Se intampla ca buzele sa fie uneori cele care ne definesc. Un exemplu de acest fel poate sa fie Angelina Jolie, care are buze senzuale si pe care multe persoane au incercat sa le reproduca.

Asadar, cand este indicat sa apelam la marirea buzelor? Exista mai multe variante si situatii in care este recomandat sa facem o asemenea mica interventie pentru aspectul buzelor:

  • Atunci cand apar efectele clare ale imbatranirii: Buzele se micsoreaza cand imbatranim. Ele isi pierd din volum, se diminueaza, se ascut sau dispar ca si contur, pierzandu-si culoarea aceea vie de roz sau rosu. Cu alte cuvinte se pierde delimitarea dintre piele si partea rosie a buzei si nu este clar unde incepe gura. Un alt efect al imbatranirii care este clar si simplu de observat este prezenta ridurilor. Acestea pot sa fie ca niste crestaturi in jurul buzelor, stand vertical sau prinzandu-se ca un manunchi in colturi sau spre lateralele gurii sau pot sa fie fine de jur imprejur, in functie de persoana si de modul in care partea genetica actioneaza. Hidratarea buzei in cazul persoanelor mai in varsta este din ce in ce mai mica. De aceea buzele par a fi uscate si fara volum vizibil. Se pot si simti mai aspru la atingere.
  • Atunci cand dorinta clientului este de imbunatatire a aspectului fizic al fetei: Practic, aceasta situatie este una care tine strict de dorinta pacientului pentru a avea o anumita imagine. Uneori, micile schimbari ale fizionomiei joaca un rol foarte important in cresterea increderii in sine si pot duce la o viata sociala mai activa si la impliniri multiple in functie de situatia de viata personala.
  • Atunci cand sunt probleme de corectat: Este vorba aici de mici corecturi care se pot face in ceea ce priveste asimetriile si problemele estetice generale. Prin marirea buzelor se pot obtine alte geometrii ale fetei, care pun in valoare persoana in cauza.

Pentru a afla mai multe despre o asemenea interventie, puteti sa cercetati site-ul Clinicii Medicale Pogany, care ofera injectari cu acid hialuronic (costa intre 300 si 750 Euro) si cu toxina botulinica (300 Euro) si interventii chirurgicale cu grasime proprie:  http://clinicapogany.ro/specialitati/marire-buze/.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment19 ore inainte

Protejarea mediului inconjurator o prioritate pentru toti

Populatia globului creste mereu, iar dezvoltarea industriala face ca satele sa se schimbe in orase, iar orasele sa se extinda...

Administrație localăO zi inainte

Iohannis o dă la întors

Președintele a devenit artist. Improvizează după starea sa sufletească și după nevoi. A ieșit voios la camere și a zis...

Eveniment3 zile inainte

Ce trebuie sa stii despre Biletul Zilei la pariurile sportive?

Pentru a paria pe „biletul zilei” va trebui in primul rand sa va faceti o strategie cat mai buna, astfel...

Eveniment4 zile inainte

Ce trebuie consumat daca tineti Dieta Rina

Dieta Rina este o dieta apreciata pentru eficienta sa, de aceea este important sa o aveti in vedere. Ea va...

Exclusiv4 zile inainte

O victorie periculoasă a lui Iohannis

„Epoca Dragnea” se încheie abia acum, odată cu căderea ultimului guvern PSD propus de fostul lider al acestui partid. E...

EvenimentO săptămână inainte

Pleșoianu, foc și pară! Ce l-a supărat

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu o critică dur pe Viorica Dăncilă, după ce premierul României a luat distanță luni de Liviu...

EvenimentO săptămână inainte

Mihai Șora, moșneagul cu multe fețe

Săptămîna trecută, poate miercuri, poate joi spre seară, la o intersecție din Băneasa, așteptam în spatele unui începător cu portocală...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Ce i se pregăteşte lui Klaus Iohannis dacă o ține pe-a lui

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că lipsa unei decizii a președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea miniștrilor interimari, deși...

Eveniment2 săptămâni inainte

Bilete teatru drama – Ziarul Nationalul

Bilete teatru drama pentru orice spectacol pot fi cumparate de pe site-ul entertix.ro,  inclusiv prin rezervare prealabila. Bilete TNB pentru...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Legea pentru alegerea preşedintelui are defecte

CCR arată, în motivarea deciziei de admitere a mai multor contestații ale candidaților la prezidențiale, printre care se numără și...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Raport de respingere pentru proiectul USR privind alegerea primarilor în două tururi

Comsia pentru administrație a Senatului a votat marți, raport de respingere pentru proiectul USR privind alegerea primarilor în două tururi....

Eveniment2 săptămâni inainte

De unde se cumpara bitcoin si ethereum?

Bitcoin-ul este in acest moment cea mai importanta moneda virtuala. La un moment dat aceasta a uimit pe toata lumea...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Iohannis vrea capul şefului DIICOT

Președintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănila din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cupa Geamby dedicata persoanelor cu dizabilitati si-a desemnat invingatorii

In perioada 24-26 septembrie 2019 s-a disputat Cupa Geamby, eveniment ajuns la cea de-a opta editie. Pe 24 septembrie aceasta...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Mandatul 2004-2009 comparat cu 2014-2019

În 2009, după cinci ani de mandat, Băsescu nu avea în sondaje un scor care să anunțe un nou mandat....

Exclusiv3 săptămâni inainte

Zile negre pentru PSD

În cel mai nepotrivit moment al disputelor politice, chiar în buza campaniei electorale, PSD încasează o serie neagră. Viorica  Dăncilă...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Cazul Kovesi: Germania își aplaudă opera

Ambasada Germaniei la Bucureşti a transmis joi un mesaj pe Facebook după ce Consiliul UE şi Parlamentul European au ajuns...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Un proces al serviciilor de informații

Aprecierea fostului președinte al României, Traian Băsescu, în ce privește relația sa cu Securitatea comunistă, arată confuzia care încă se...

Știrile Săptămânii