Connect with us

Afaceri

Penalul Juncker și Statul Paralel

Publicat

pe

PRELUARE ION CRISTOIU BLOG:

Jean- Claude Juncker este implicat într-un proces penal din Luxemburg unde judecătorii investighează un Stat Paralel și Binomul “din dotare”: pe mandatul lui Juncker, serviciul secret SREL a efectuat interceptări telefonice și spionaj ilegale, și a menținut o arhivă de dosare secrete (fișe) pentru opozanții politici.
Ce autoritate morală mai are conducerea CE în a cere “explicații” la București, când DNA este acuzat de asemenea că alimentează un Stat Paralel- cel din România?

În 23 februarie 2018, presa dâmbovițeană

… prelua integral “îngrijorările” conducerii Comisiei Europene (CE) privitoare la propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de revocare din funcție a procurorului-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) , Laura Codruța Kovesi. Cei doi lideri ai CE, Jean Claude Juncker și Frans Timmermans, insistau că “sunt urmărite cu atenţie şi îngrijorare ultimele evoluţii, iar independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a lupta efectiv împotriva corupţiei sunt elemente fundamentale pentru o Românie puternică în cadrul UE”. Comunicatul în sine, dincolo de esența sa de vorbe goale, se constituia într-un evident instrument de presiune politică asupra guvernului de la București, în apriga încleștare pe menținerea lui Kovesi la conducerea DNA. Chiar dacă, de ani buni, ceea ce “îngrijorează” Comisia Europeană nu mai este “îngrijorător” pentru românul de rând (și viceversa), presa favorabilă entității denumită generic Binomul SRI-DNA, a reluat conștiincios “îngrijorările” de la Bruxelles.

Știrea era, însă, incompletă

… fiindcă, în economia cazului, faptul că Jean- Claude Juncker este el însuși implicat într-un proces penal deschis la o Curte din Luxemburg, care investighează un “Stat Paralel” și Binomul “din dotare” ar fi fost util pentru “sănătatea” subiectului: mai precis, pe mandatul prim-ministrului Jean Claude Juncker, serviciul secret luxemburghez SREL a efectuat interceptări telefonice ilegale și spionaj, și a întocmit dosare secrete pentru opozanții politici. Mai mult, potrivit unor magistrați independenți, “a fost acordat unui serviciu secret mijloace de investigație la care Poliția Ducală și Curțile judecătorești- a căror muncă este transparentă- nici nu au avut acces”. Un veritabil Stat Paralel, păstorit cu Juncker. Pe legislația luxemburgheză, un prim-ministru putea autoriza monitorizarea unor persoane doar cu aprobarea unui Comitet format din magistrați. Cercetarea judecătorească va stabili concret partea de responsabilitate a tuturor părților din proces (Claude Juncker, prietenii săi din Parlament și foștii șefi ai SREL) cu privire la supravegherea de masă din Luxemburg. Deocamdată, Juncker a evitat procesul, pretextând că este ocupat cu negocierile Brexit.

În ceea ce îl privește pe olandezul Timmermans

… care este “umbra” lui Juncker și prim vice-președinte al CE, acesta s-a manifestat de timpuriu ca un vocal suporter al controversatului miliardar nord-american George Soros- cel acuzat că finanțează entități non-guvernamentale ale unui “Deep State” în România sau în alte state europene, membre UE. Să amintim aici doar faptul că, în Ian. 2018, Grupul de Investigații Politice (GIP) a dezvăluit cum au finanțat guvernul olandez și George Soros “campaniile publicației Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele “rezist” din februarie 2017″. Tot prin intermediul Rise Project ar fi fost plătit și unul dintre liderii manifestațiilor, un anume Bădiță- fan Kovesi și deținătorul paginii de Facebook “Corupția Ucide”. Devine discutabil, în acest context, ce autoritate morală mai are conducerea CE în demersul său de sprijinire politică a procurorului-șef Kovesi și a unei instituții (DNA) acuzate, de asemenea, în presă că alimentează Statul Paralel din România.

În decembrie 2017, un judecător luxemburghez

… deschidea o investigație penală într-un caz de spionaj și interceptare ilegală a telefoanelor în Luxemburg, care îl implica și pe actualul președinte al Comisiei Europene, Jean- Claude Juncker: noul proces debuta la puțin timp după ce mii de dosare întocmite ilegal de serviciul secret luxemburghez SREL, erau scoase la lumină și predate avocaților. Procesul în sine descindea dintr-o cauză mai veche care în 2013 produsese demisia lui Juncker din funcția de prim-ministru al Marelui Ducat de Luxemburg, dar și un mic cutremur pe structura serviciilor speciale locale. La vremea respectivă, o Comisie parlamentară descoperise abuzuri incredibile în activitatea serviciului secret luxemburghez SREL (original- Service de Renseignement de l’État Luxembourgeois, SREL): mai mult de 10.000 de cetățeni și rezidenți din Marele Ducat Luxemburg avuseseră convorbirile telefonice interceptate sau aveau întocmite dosare secrete, iar SREL ajunsese să înființeze firme pentru efectuarea unor plăți mascate între magnați ruși acuzați de corupție și ofițeri de informații din alte state-membru UE (Spania). Este de menționat faptul că printre cei vizați de acțiunile ilegale ale SREL Luxemburg se aflau mulți opozanți politici. Un raport de 140 de pagini al Comisiei parlamentare de anchetă îl găsea vinovat pe Juncker (existând și o mențiune că știa de monitorizarea politică locală), în contextul operațiunilor ilegale desfășurate de SREL pe parcursul mai multor ani.

Ca responsabil direct pentru legalitatea

… acțiunilor serviciilor secrete, Jean- Claude Juncker a fost nevoit să demisioneze din funcția de prim-ministru al Luxemburgului, după ce aliații de guvernare i-au retras sprijinul politic. Lepădat de țara-mamă, Juncker s-a “transferat” din 2014 la șefia Comisiei Europene.La finele anului 2017- începutul lui 2018, scandalul reizbucnea, însă, cu o forță sporită: de data aceasta, magistrații susțineau că apropiați ai lui Juncker au ascuns sau modificat probe de la dosar, în încercarea de a-l face scăpat pe actualul șef al Comisiei Europene, Juncker. Procuratura luxemburgheză a comunicat că plângerile inițiale către Curte ale fostului director al SREL, Marco Mille și șefului de operațiuni Frank Schneider sunt îndreptate împotriva unei persoane căreia (temporar) nu i s-a scris numele. Public, se știe, însă că Juncker va fi citat cel puțin ca martor în proces, după ce Mille a acuzat anterior că Juncker a cunoscut (și implicit aprobat) existența înregistrărilor ilegale.

Una dintre probele dispărute

… de la dosar (presupus modificate), ar fi fost chiar înregistrarea unei discuții Juncker- Mille care confirma acest lucru după ce, “preventiv”, Mille a mers la o întâlnire cu Juncker având camuflat pe corp un aparat de înregistrare. Citat la Curte, Juncker nu s-a prezentat, invocând programul încărcat al negocierilor Brexit: nemulțumit de absența sa, fostul șef de operațiuni al SREL, Frank Schneider declara: “Dacă a putut să vină pentru a vorbi studenților (din Luxemburg- n.n.) despre viitorul Europei, ar fi putut să găsească două ore să apară în fața Curții”. Mille a fost mai drastic când a declarat, cu privire la acuzațiile aduse lui Juncker și apropiaților săi inculpați: “Falsificarea dovezilor și înșelăciunea deliberată a Parlamentului, a sistemului judiciar și, în cele din urmă, a publicului reprezintă un atac asupra statului de drept.” În prezent, Schneider are o firmă privată pe Intelligence, iar Marco Mille este însărcinat cu Securitatea pentru gigantul Siemens.

Extrem de reținut în fața magistraților

… în a vorbi despre Dosarul SREL, Jean Claude Juncker a fost extrem de comunicativ când a fost vorba de discursuri- plătite sau ba. În Declarația sa de interese din 2018 sunt menționate inclusiv prestațiile ca orator “ocazional” la cunoscuta rețea globală de speakeri London Speaker Bureau (Karlsruhe), unde este coleg cu Monica Lewinsky (cunoscuta protagonistă a episodului “sex oral în biroul oval” cu ex-președintele Bill Clinton- 1998) și, eventual, cu bunul său amic, George Soros, care este specialist “în Europa”, în invadarea Europei cu migranți ilegali și în sprijinirea politică a veșnicului candidat Hillary Clinton.

Juncker a negat

… permanent că ar fi știut de înregistrările neautorizate sau dosarele politice stocate de SREL, în pofida tuturor acuzațiilor. Serviciul secret luxemburghez SREL este civil, are oficial mai puțin de 100 de agenți și a fost înființat ulterior atacurilor teroriste din 11 Septembrie 2001, din Statele Unite. SREL are atribuții pe Securitate externă, anti-terorism și protejarea intereselor Statului și a aliaților săi. După debarcarea lui Juncker, SREL a și fost reformat, odată cu legea sa de funcționare (legea 6675 din 2014). În 2017, în urma unei interpelări parlamentare, prim-ministrul Xavier Bettel a informat public că toți luxemburghezii cărora SREL le-a pus telefoanele sub ascultare (“neintenționat”) au fost informați, iar înregistrările au fost distruse. Dintre multitudinea de ilegalități constatate de ancheta parlamentară, președintele de Comisie François Bausch menționa în raportul său interceptări telefonice frauduloase, spionaj, înșelătorie, menținerea unor dosare de oponenți politici și acceptarea unor “avantaje”. Scandalul care îi implică pe Juncker, fidelii săi și foștii șefi ai Serviciului secret SREL a coborât prestigiul de campion al democrației pe care îl avea Luxemburg, la un nivel jenant.

Ce este Statul Paralel

Pe o definiție occidentală sumară, Statul Paralel este o rețea clandestină camuflată în organisme (non) guvernamentale, birocrație și servicii speciale care controlează politicile și decizia politică, în timp ce conducerile democratic alese rămîn mai degrabă blocate- sau “de fațadă”. Statul Paralel poate să aibă diverse manifestări, în funcție de circuitul în natură al finanțărilor care-l alimentează. În sept. 2016, politicianul și patronul media Sebastian Ghiță declara, de exemplu, că în România diverși procurori fac parte dintr-o “rețea plătită de ONG-uri”, multe dintre acestea fiind înființate de George Soros.

În februarie 2018, același Sebastian Ghiță

… refugiat în prezent în Serbia, depunea o plângere penală împotriva DNA și a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce un “defector” a acuzat- sprijinit cu probe, că la Ploiești procurorii DNA fabricau probe pentru “construirea” de dosare penale. Campania de presă desfășurată de publicațiile Cristoiublog.ro și EVZ a acuzat în repetate rânduri că, sub pretextul luptei anti-corupție, Binomul DNA (Justiție)- SRI (serviciu secret) a acționat, de fapt, pentru o epurare politicăEventual, exemplele pot continua în țara numită România pentru care Juncker și Timmermans exprimă “îngrijorări” pe “independența Justiției”. Practic, însă, se poate afirma că actuala conducere a Comisiei Europene a revoluționat ideea de “vis european”: azi, dacă nu ai iphone și propriul Stat Paralel, nu exiști. (David R.).

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cuvintele cheie esențialul în SEO

Publicat

pe

De

Cuvintele cheie esențialul în SEO

Învață să faci analiza cuvinte cheie de la experți SEO

Cuvintele cheie, mai exact selectarea celor mai potrivite cuvinte cheie pentru afacerea ta, este un pas extrem de important în optimizarea paginilor website-ului tău.

Procesul, numit și keyword research, te poate ajuta să folosești cuvintele cheie care vor avea cel mai bun randament pentru activitatea ta.

Dacă ești la început și ai un mic magazin online nu are rost să investești în cuvinte cheie premium ca „magazin online”, nu vei recupera niciodată banii și nici nu vei ajunge pe primele pagini de rezultate ale motoarelor de căutare.

Ceea ce vrei să faci este să identifici acele cuvinte cheie cât mai relevante pentru nișa ta, fraze cheie lungi, mai descriptive, care targetează exact ceea ce vinzi tu.

Încearcă să găsești cuvinte cheie cu un volum de căutări cât mai mare (potențiali vizitatori) și cu un nivel de dificultate cât mai mic (competiție scăzută).

De unde să începi?

 

Găsește o platformă specializată în analiza cuvintelor cheie (keyword research tool)

Acest pas poate părea simplu, dar nu este chiar așa.

Există o sumedenie de variante, unele ok, altele mai puțin bune.

Cel mai bine este să încerci mai multe tool-uri înainte de a lua o decizie. În mare parte vei găsi posibilitatea de a testa gratuit platforma pentru o perioadă limitată (free trial) sau mai sunt cele freemium. Adică un serviciu gratuit premium, dar cu anumite limitări.

Dacă nu vrei să pierzi timpul cu teste, poți apela direct la unealta de cuvinte cheie SEMScoop, una din cele mai complete și exacte instrumente de analiză a cuvintelor cheie cu care am lucrat.

Nu doar că te ajută să identifici cuvintele cheie potrivite dar îți arată și informații foarte detaliate si importante despre website-urile competiției aflate pe primele 10 poziții Google ale cuvântului cheie căutat.

Citește continuarea articolului Cuvintele cheie esențialul în SEO, pe Blogul SEO al Agenției Edcora.

Citeste in continuare

Afaceri

Deblocari usi cu firma specializata

Publicat

pe

deblocari usi bucuresti

Niciunul dintre proprietarii de case sau ai altor  bunuri imobile nu este imun la blocarea brusca a usii sau la pierderea cheilor. Pentru a deschide fara cheie usile moderne, echipate cu cele mai recente mecanisme de blocare, necesita o abordare competenta si o actiune profesionala.

Asistenta calificata non-stop

Daca ai nevoie sa deschizi usa blocata, nu trebuie sa cauti cu disperare ajutorul prin vecini. Trebuie sa contactezi serviciul specializat, care opereaza non-stop. Actiunile competente ale specialistilor te vor ajuta la evitarea numeroaselor probleme legate de deschiderea usii: spargere, zgarieturi pe fata usii, probleme legate de blocarea usii si multe alte probleme care s-ar putea ivi in legatura cu usile tale. Experienta colosala in deblocarea tuturor tipurilor de incuietori, permite specialistilor sa deschida rapid si cu precizie spatii rezidentiale, comerciale, birouri, garaje, seifuri bancare etc.

De ce esti in siguranta cu o astfel de firma

Contactand o firma oficiala specializata in deblocari usi, vei avea o garantie a fiabilitatii, sigurantei si calitatii muncii specializate. Firma este responsabila fata de client si, prin urmare, fiecare specialist lucreaza cu atentie, fara a produce pagube, ci cu mare precizie. Printre avantaje se numara costurile accesibile, deoarece costul unui serviciu specializat este mai ieftin decat reparatia ulterioara a unei usi, in cazul in care ai apelat la un neprofesionist. De asemenea, iti este oferita eficienta, deoarece dupa 15-20 de minute maestrul vine cu un set complet de instrumente pe care le foloseste la deblocarea usii. Firma specializata ofera o gama larga de servicii, deoarece  expertii nu numai ca pot deschide usa blocata, ci, de asemenea, repara usile defecte, realizeaza chei, pot inlocui o incuietoare. Specialistii de la firma de deblocari se poate ocupa de cele mai complexe incuietori. Exista o selectie larga de mecanisme moderne de blocare rezistente la efractie, dar carora doar specialistii firmei de deblocari le pot face fata cu siguranta.

Citeste in continuare

Administrație locală

De ce au votat israelienii un premier cercetat pentru corupție?

Publicat

pe

De

Am văzut de ce liderii naționaliști din Estul Europei sunt seduși de Israel și mai cu seamă de premierul Benjamin Netanyahu. Ivan Krastev scria în paginile The New York Times că sionismul a fost oglindirea politicii naționaliste est-europene, că Netanyahu, ca și liderii est-europeni, nu are încredere în tot ce este post-național și cosmopolit, că acești lideri văd un exemplu în felul în care, invocând amenințări existențiale, Israelul a rezistat la presiunea internațională.

Acum, după alegerile din Israel, The New York Times încearcă să explice de ce Netanyahu îi seduce în continuare pe israelieni, în ciuda scandalurilor de corupție, în ciuda caracterului său și a imaginii afectate de un deceniu de guvernare.

Sunt multe lucruri care să nu-ți placă laBenjamin Netanyahu. Este îngâmfat și razbunător. Poate fi nemilos cu adversarii politici. Probabil va fi inculpat pentru corupție în trei cazuri, iar dacă se va dovedi că acuzațiile sunt fondate, asta va arăta că este lacom, orgolios și manipulator”, scrie Shmuel Rosner, editor la The Jewish Journal, într-un articol de opinie publicat de The New York Times.

Și, cu toate astea, marți seara, acest premier se pare că a câștigat cel de al cincilea mandat, da, al cincilea. Dacă va forma guvernul în săptămânile următoare, Netanyahu îl va depăși pe fondatorul Israelului, David Ben Gurion, ca cel mai longeviv premier. Cum e posibil așa ceva?

Ca să fim sinceri, a fost o cursă foarte strânsă. Principalul partid al opoziției, Albastru și Alb, va avea același număr de deputați în Knesset ca și partidul Likud, al lui Netanyahu. Coaliția pe care o va forma va avea cu puțin peste limita de 61 de mandate.

Având în vedere trăsăturile inspide ale lui Netanyahu, mulți oameni au vrut să-l învingă. Cu câteva luni înainte de alegeri, o nouă alianță de centru, Albastru și Alb, condusă de trei generali și un fost minsitru, a spus că urmărește să fie o alternativă la Netanyahu, care este la putere începând din 2009. Au avut o campanie dură, dar civilizată. La mitinguri, generalul Benny Gantz, liderul partidului, avea obiceiul de a-i mulțumi premierului pentru că fost în slujba țării; era imaginea în oglindă a lui Netanyahu, care recurgea la atacuri la persoană. Însă centrismul și campania civilizată nu au fost suficiente.

Poate că Netanyahu este cinic, însă nu fraudează alegerile. Le câștigă cinstit, de multe ori în ciuda circumstanțelor, reprezentate de data aceasta și de viitoarele inculpări, și de uzura deceniului la putere, fără a mai menționa de alte dispute inter și intrapartinice. Se pare că a câștigat din același motiv pentru care domină politica Israelului de mai bine de 25 de ani: pentru că, atunci când vine vorba despre securitatea națională a Israelului, el este un lider cu strategie și viziune. Iar asta e ceea ce își doresc alegătorii.

În timpul primului său mandat, la mijlocul anilor 1990, Netanyahu a respins premisele de la care pleca planul de pace cu palestinienii. La cel moment, acest lucru era considerat caracteristic dreptei radicale. Acum, aceeași pozitie este una comună în Israel, inclusiv pentru rivalii politici ai lui Netanyahu. La fel, Netanyahu a fost unul dintre primii politicieni care a considerat că Iranul este principala amenințare la adresa Israelului și a luptat aprig în forurile internaționale pentru a atrage atentia lumii. Acum, această viziune este apreciată de întregul spectru politic israelian.

Lista continuă. În 2005, Netanyahu a avertizat că retragerea trupelor din Gaza va duce la un dezastru – și asa a fost. Netanyahu a rezistat cu succes, vreme de opt ani, presiunilor administrației Obama pentru a face concesii palestinienilor. Apoi, Netanyahu a făcut o alianță cu președintele Trump care s-a dovedit repede a fi foarte benefică pentru Israel. În doi ani, Trump a mutat ambasada americană la Ieruslaim, a recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan și, luni, a trecut Gărzile Revoluției Islamice din Iran în rândul organizațiilor teroriste.

Partidul Albastru și Alb a încercat să transforme aceste alegeri într-un referendum privindu-l pe Netanyahu. Campania lor s-a axat mai ales pe greșelile personale ale premierului, pe acuzațiile de coruptie, pe erodarea autorității sale. Însă în Israel securitatea bate totul (un sondaj realizat înaintea alegerilor arată că securitatea este prioritatea numărul unu a israelienilor). Partidul Albastru și Alb a crezut că, plasând foști șefi de stat major pe lista candidaților, va bate imaginea și experiența lui Netanyahu ca apărător al Israelului, la nivel diplomatic și militar. Însă populația a arătat ca are mai multă încredere în premierul în funcție.

A greșit vreodată Netanyahu când a fost vorba de securitate? Adevărul este că israelienii nu prea pot gasi un exemplu în acest sens. Și asta este valabil nu numai pentru electoratul Likud sau pentru electoratul partidelor de dreapta care vor face parte din noua coaliție condusă de Likud, dar este adevarat și pentru electoratul partidului Albastru și Alb, care a exprimat aceleași poziții ca și Netanyahu în privința chestiunilor de securitate națională și politică externă.

Acei israelieni care nu îl mai vor pe Netanyahu – și, da, sunt mulți – nu îl mai vor din cauza personalității sale, din cauza că înăsprește discursul politic, din cauza micimii caracterului său, din cauza corupției. Acei israelieni care îl vor pe Netanyahu premier – iar alegerile au arătat că sunt mulți – îl vor în ciuda tuturor acestor trăsături. Ei îl pot ierta pe premier pentru micimea caracterului său, pentru că a demonstrat că poate fi un mare lider.” (Călin Marchievici).

 

 

Citeste in continuare
Advertisement

Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment20 de ore inainte

Cum le mai zice Udrea: „Evident că și acum…”!

Elena Udrea crede că și în campania electorală de anul acesta vor fi diverși candidați susținuți de serviciile secrete, dar...

Eveniment2 zile inainte

Tăriceanu, prima reacție după achitare: „Acest calvar s-a încheiat…”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară, la „Sinteza zilei”, după ce a aflat că a fost achitat de ÎCCJ,...

Administrație locală3 zile inainte

Un fost procuror îl dă în gât pe Lazăr: Când a fost…?

Fostul procuror Alexandru Pantea a vorbit, duminică, la Antena 3, la ”Sinteza Zilei”, despre activitatea sa din perioada comunistă, ridicând...

Eveniment6 zile inainte

Ce fel de SRI avem?

Raportul comisiei de supraveghere și control a SRI‎ începe sa circule. Mă așteptam ca el să conțină același bla-bla ca...

Administrație locală7 zile inainte

Augustin Lazăr se cere la pensie!

Procurorul general Augustin Lazăr a depus dosarul pentru a se pensiona, relatează Antena 3 miercuri seară, citând surse din CSM....

EvenimentO săptămână inainte

Sondaj: Președintele pierde categoric alegerile!

Actorul de comedie Volodimir Zelenski ar urma să câștige cu un scor categoric al doilea tur de scrutin al alegerilor...

Administrație localăO săptămână inainte

Trei mari proiecte pentru infrastructură, semnate duminică la Palatul Victoria

Guvernanţii au semnat duminică la Palatul Victoria trei mari proiecte importante pentru investiţii în infrastructură. Printre acestea se numără secțiunea...

Eveniment2 săptămâni inainte

Marele miting PSD ÎN ALB. Dragnea, la Craiova: „Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa!”

Mitingul PSD de la Craiova a început, la acesta fiind prezenţi câteva zeci de mii de militanţi ai partidului. Participă...

Administrație locală2 săptămâni inainte

De ce au votat israelienii un premier cercetat pentru corupție?

Am văzut de ce liderii naționaliști din Estul Europei sunt seduși de Israel și mai cu seamă de premierul Benjamin...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Toți ochii ațintiți asupra CCR: ZIUA Z pentru Liviu Dragnea

Curtea Constituțională este așteptată să discute, miercuri, sesizarea lui Florin Iordache privind un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte...

Eveniment2 săptămâni inainte

Vopsiți și revopsiți, la luptă!

Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum zic...

Eveniment2 săptămâni inainte

Mă, vopsitul Dracului, du-te pe pustii!

Îți ies documentele din trecut ca șerpii‎ din fundațiile caselor părăsite și din păpurișuri mocirloase. Tu singur ți-ai semnat probele...

Eveniment3 săptămâni inainte

Kovesi, „regina” neîncoronată. Negocierile s-au blocat!

Echipa Parlamentului European și a Consiliului UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri...

Eveniment3 săptămâni inainte

CARE pe CARE! PSD dă de pământ cu ambasadele

PSD acuză miercuri seară că scrisoarea celor 12 ambasade încalcă prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice,...

Eveniment3 săptămâni inainte

SCRISORI incendiare către avocații europeni ai lui Kovesi: „Destul! M-am săturat”

Reprezentanții ALDE din România îi acuză pe liderii din Parlamentul European de dublu standard, făcând referire la justiție și în...

Eveniment3 săptămâni inainte

Povestea torționarului Lazăr-oglinda României

Procurorul general al României are semnătură pe acte care probează o atitudine de torționar. Unul dintre puținii anticomuniști români, maistrul...

Eveniment3 săptămâni inainte

Procurorul cu inimă de cîine

Jur că nu știu cine a fost mai ridicol? Augustin Lazăr cînd a primit premiul ”Speranța” al Societății Timișoara sau...

Eveniment4 săptămâni inainte

Laura Codruţa Kovesi, control judiciar DEVASTATOR

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care...

Știrile Săptămânii