Exclusiv
EXCLUSIV/Demilitarizarea Poliției, o utopie… – Comisarul de Prahova
Publicat
acum 7 anipe
În anul 2002 se anunța cu surle și trâmbițe demilitarizarea Poliției prin Legea nr.360 privind statutul polițistului. Potrivit aceleiași Legi, la art. 22 alin.(5), se prevede, încă, că „în termen de 6 luni de la adoptare se va emite Legea privind funcțiile polițiștilor”. Ori, această Lege privind funcțiile polițiștilor nu a fost niciodată adoptată…
În toată istoria Ministerului de Interne această instituție a avut conducători nu doar incapabili ci și plagiatori… plagiatori ai normelor Ministerului Apărării Naționale… doar e greu să gândești, să reformezi dar, mai ales, să îți asumi o reformă. Așa că, cel mai bine e să copiezi de la altul pentru ca, orice se dovedește „a nu fi bun” să poți pasa răspunderea celui pe care l-ai copiat. La fel s-a întâmplat și în M.A.I. cu funcțiile polițiștilor („funcționari publici cu statut special”) ale căror funcții „de poliție” sunt … militare.
O recunoaște chiar legiuitorul atât în Anexele legilor unitare de salarizare cât, mai ales, Guvernul României în HG nr.498/2004 prin copierea funcțiilor militarilor și transpunerea acestor funcții și polițiștilor.
Pentru a ascunde această ilegalitate, același Guvern al României a emis HG-uri clasificate „secret de stat” în care a copiat funcțiile polițiștilor și militarilor din legile unice de salarizare, coeficienții acestora și le-a transpus în aceste norme infralegale adăugând „paranteze cu specializări”. Astfel, s-a născut „polițistul-psiholog (profesii incompatibile), polițistul-consilier-juridic (profesii incompatibile), polițistul-cizmar, polițistul-șofer, polițistul-coafez, polițistul-medic ș.am.d. (toate incompatibile cu cea de polițist) – se demonstrează chiar în HG nr.498/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice privind echivalarea stagiului efectuat în funcţii militare şi funcţii specifice poliţiei, în cadrul structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, cu stagiul în funcţii civile: la funcțiile militare ale polițiștilor din structurile suport echivalarea este, evident, cu cele din „viața civilă”. Concret: polițistul-relații cu cu publicul are corespondent în afara M.A.I. specialitatea „relații publice”; polițistul-psiholog are corespondent în afara M.A.I. specialitatea „psiholog” ș.a.m.d. Iar polițistul „din stradă” respectiv „din frontieră” (cel care face cu adevărat muncă de poliție, conform legii) NU ARE NICIO ECHIVALARE A FUNCȚIEI cu o altă funcție/atribuții din C.O.R.! O recunoaște chiar DGPMB-ul în adeverința nr.795996/2018 (bineânțeles, după ce am demonstrat public ineficiența structurilor suport de resurse umane și, ulterior, am solicitat, public, externalizarea acestora: https://www.incisivdeprahova.ro/2018/03/12/exclusivprofesia-de-politist-bagatelizata-si-distrusa-chiar-de-m-si-guvernul-romaniei/).
Concret, în adeverința de mai-sus, polițistul criminalist este echivalat, ca și funcție civilă, cu plutonier major… ce legătură are gradul militar cu profesia de polițist ce trebuie echivalată cu „ceva” din Clasificarea Ocupațiilor din România ca și funcție/atribuții „civile” la trecerea în rezervă? Niciuna! Însă, astfel, s-a demonstrat că profesia de polițist, în România, este nu doar bagatalizată ci, practic, inexistentă… din păcate.
În continuare, la nivelul MAI sunt 160.000 posturi conform Anexei nr. 3 din HG nr.416/2007 privind structura organizatorică şi efectivele Ministerului Afacerilor Interne. Și această Anexă a fost secretizată abuziv cu nivelul „secret de stat” întrucât prevede doar numărul de posturi total, pe fiecare categorii de personal nicidecum nu se evidențiază polițiștii și militarii care efectuează strict atribuții de Ordine și Siguranță Publică, adică, se prevede: 65.000 polițiști (nr. total pentru Aparatul central al MAI, structuri subordonate/aflate în coordonarea acestuia ca și polițiști incidenți art. 26 alin.(1) din Legea nr.218/2002) și Poliția Română, 16.000 polițiști de frontieră, 30.000 jandarmi, 20.000 pompieri respectiv 29.000 f.p. și p.c. Bineânțeles că acesta este numărul de posturi (bugetate și nebugetate – încadrate și neîncadrate, la comun) nicidecum numărul concret de efective (personal)…
De ce spunem: „bugetate” și „nebugetate”? Pentru că posturile care nu sunt finanțate sunt folosite pentru a crea, artificial, structuri și posturi de „șefi”. Mai exact, pentru ca un individ să iasă cu o pensie frumușică (spre exemplu) și pentru că ceilalți șefi „sunt bine-puși în actualele funcții”, se creează petnru o perioadă de 6 luni o structură (birou, serviciu, direcție, direcție general) prevăzută doar cu un post de conducere bugetat. Posturile și, implicit, funcțiile celelalte care „se învârt” în jurul funcției de șef nu primesc finanțare și, astfel, „p.c.r.”ist-ul devine: „king of nothing” care își plimbă singur hârtiile (își dă singur de muncă). În unele cazuri, i se mai oferă acestui „king of nothing” o secretară respectiv șofer…
Așadar, „căpușele cu epoleți” (falșii polițiști din structurile suport) sunt „băgate la grămadă” cu cei care efectuează misiuni de ordine și siguranță publică tocmai pentru ca acești „paraziți intestinali” ai societății să își continue viața parazitară și să primească, ilegal, beneficiile statutului special de polițist. Până în prezent, din calculele noastre, statul Român a pierdut peste 1,5mld EURO prin plata de: salarii, prime și pensii falșilor polițiști din structurile suport ale M.A.I., indivizi care se pensionează ilegal începând cu vârsta de 45 de ani, persoane ce continuă să desfășoare atribuțiile comune (suport) în mediul priovat/de stat: resurse umane, juridic, psihologic, medical, secretariat, administrative-logistic, IT ș.a.m.d. Doar „legea lor” le permite.
Iar polițistul din stradă și din frontieră, după 25 de ani de stat: în stradă respectiv în frontieră (indiferent de vreme), nopți pierdute pentru prinderea persoanelor cerate cu Legea etc., la puțin timp după ce se pensionează, de regulă decedează (organismul lor este mult-prea îmbolnăvit ca să intre într-un ritm de viață al unei persoane normale)…
Așadar, „ca și fapt divers”, indivizi din Guvernul României și M.A.I. se fac vinovate (în opinia noastră) de încălcarea: art. 75 alin.(1) lit. d) teza a II-a[1] art.295[2] (delapidarea), art. 306[3], art. 307[4] Cod Penal însă, cine să aplice Legea în România atunci când vine vorba de încălcarea intereselor țării și ale U.E. (fonduri primate de la Uniune pentru programme/proiecte ale M.A.I. devalizate de „căpușele cu epoleți” care le gestionează fraudulos)? Parchetul? Instanțele? Poliția? Care: parchet, instanță, poliție când toate acestea sunt corupte, cu conducători impuși de „aleșii neamului”: corupți, avari și inculți?
Ca drept dovadă, potrivit Legii nr. 360/2002[5], polițistului îi este interzis să: facă parte din partide politice, să exprime opinii politice… dar, pe de cealaltă parte, M.A.I., potrivit OUG nr.30/2007[6], asigură punerea în aplicare a programului politic de guvernare al Guvernului României prin conducerea M.A.I. (secretari și sub-secretari de stat) și a Poliției (condusă de un individ cu rang de secretar de stat)… iar acești secretari, potrivit Legii Guvernului nr. 90/2001[7] sunt numiți exclusiv politic fiind aceste funcții de demnitate publică. Ca și completare, funcțiile acestor „polițiști”-secretari (indivizi numiți politic, cu atribuții politice) nu se regăsesc ca și funcții asimilate în HG nr.498/2004. De ce? Fiindcă funcțiile de demnitate publică sunt funcții aparte, destinate „aleșilor”… oamenilor politici, nicidecum polițiștilor.
Iar toate acestea își au sediul în faptul că o gloată de pușlamale lașe și de rea-credință dar cu o inteligență malefică ieșită din comun (infracțională) ce s-a visat, în copilărie, „polițist”, își dorește mai presus de Lege să poarte ilegal legitimația și haina de polițist (implicit să îi fure și beneficiile atribuțiilor) decât să facă ceea ce face polițistul.
În concluzie, din haosul legislativ existent la ora actuală în România și Ministerul „Afaceriștilor” Interni din România observăm cum fiecare își face și aplică „propria lege”, în funcție de interesele personale exact ca într-un „stat fără Lege și fără Dumnezeu”, nediscriminarea, conflictul de interese, incompatibilitatea funcțiilor publice, Legea penală nefiind un impediment pentru acești „răsfățați ai banului public”… stat mafiot (popular vorbind). De ce? Fiindcă România nu are instituții care să reacționeze și care să aplice Legea, fiind aceste isntituții, la rândul lor, paralizate de „funcționari”-interlopi impuși de „aleșii neamului”. Ne îndreptăm spre Revoluție? Sau spre o nouă lovitură de stat, identică cu cea din decembrie 1989? (Alexandru Firicel -șef Department Investigații al Ziarului Comisarul de Prahova)
[1] Articolul 75Circumstanțe atenuante(1) Următoarele împrejurări constituie circumstanțe atenuante legale: d) acoperirea integrală a prejudiciului material cauzat prin infracțiune, în cursul urmăririi penale sau al judecății, până la primul termen de judecată, dacă făptuitorul nu a mai beneficiat de această circumstanță într-un interval de 5 ani anterior comiterii faptei. Circumstanța atenuantă nu se aplică în cazul săvârșirii următoarelor infracțiuni: contra persoanei, de furt calificat, tâlhărie, piraterie, fraude comise prin sisteme informatice și mijloace de plată electronice, ultraj, ultraj judiciar, purtare abuzivă, infracțiuni contra siguranței publice, infracțiuni contra sănătății publice, infracțiuni contra libertății religioase și respectului datorat persoanelor decedate, contra securității naționale, contra capacității de luptă a forțelor armate, infracțiunilor de genocid, contra umanității și de război, a infracțiunilor privind frontiera de stat a României, a infracțiunilor la legislația privind prevenirea și combaterea terorismului, a infracțiunilor de corupție, infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, a celor împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, a infracțiunilor privitoare la nerespectarea regimului materiilor explozive și al precursorilor de explozivi restricționați, materialelor nucleare sau al altor materii radioactive, privind regimul juridic al drogurilor, privind regimul juridic al precursorilor de droguri, a celor privind spălarea banilor, privind activitățile aeronautice civile și cele care pot pune în pericol siguranța zborurilor și securitatea aeronautică, privind protecția martorilor, privind interzicerea organizațiilor și simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni contra păcii și omenirii, a celor privind traficul de organe, țesuturi sau celule de origine umană, privind prevenirea și combaterea pornografiei și a celor la regimul adopțiilor.
[2] Articolul 295Delapidarea(1) Însușirea, folosirea sau traficarea de către un funcționar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.(2) Tentativa se pedepsește.
[3] Articolul 306Obținerea ilegală de fonduri(1) Folosirea ori prezentarea de documente sau date false, inexacte ori incomplete, pentru primirea aprobărilor sau garanțiilor necesare acordării finanțărilor obținute sau garantate din fonduri publice, dacă are ca rezultat obținerea pe nedrept a acestor fonduri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.(2) Tentativa se pedepsește.
[4] Articolul 307Deturnarea de fonduri(1) Schimbarea destinației fondurilor bănești ori a resurselor materiale alocate unei autorități publice sau instituții publice, fără respectarea prevederilor legale, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor provenite din finanțările obținute sau garantate din fonduri publice.(3) Tentativa se pedepsește.
[5] Articolul 10 (3) Candidații care au promovat concursul de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, precum și persoanele care urmează să ocupe funcțiile de polițist în condițiile art. 9 alin. (2^1), (2^2) și (3) nu trebuie să aibă calitatea de membru al vreunui partid politic sau organizații cu caracter politic. Articolul 25 (2) Se interzice introducerea în dosarul personal al polițistului a oricăror documente referitoare la opiniile sale politice, sindicale, religioase sau de orice alta natura. Articolul 43Polițistului ii este interzis, în orice împrejurare: f) să redacteze, să imprime sau să difuzeze materiale ori publicații cu caracter politic, imoral sau care instiga la indisciplină; Articolul 45(1) Polițistului îi este interzis:a) să facă parte din partide, formațiuni sau organizații politice ori să desfășoare propaganda în favoarea acestora;b) să exprime opinii sau preferințe politice la locul de muncă sau în public; c) să candideze pentru autoritățile administrației publice locale, Parlamentul României și pentru funcția de Președinte al României; d) să exprime în public opinii contrare intereselor României;e) să declare sau să participe la greve, precum și la mitinguri, demonstrații, procesiuni sau orice alte întruniri cu caracter politic;
[6] Articolul 1 b) realizarea Programului de guvernare şi a strategiilor în domeniul reformei administraţiei publice şi ordinii publice şi monitorizarea, în numele Guvernului, a elaborării şi aplicării programelor de reformă instituţională de către ministere şi celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale*); Articolul 2Pentru realizarea obiectivelor din domeniile sale de competenţă, Ministerul Afacerilor Interne*) exercită următoarele funcţii:a) funcţia de strategie, prin care elaborează politicile sectoriale şi strategiile de punere în aplicare a Programului de guvernare şi a politicilor comunitare în domeniile sale de competenţă; Articolul 3(1) Ministerul Afacerilor Interne*) îndeplineşte următoarele atribuţii principale:a) în domeniul administraţiei publice:1. monitorizează aplicarea prevederilor cuprinse în strategiile şi programele de reformă şi restructurare a administraţiei publice centrale şi locale, elaborate pe baza Programului de guvernare, în conformitate cu politicile Uniunii Europene şi legislaţia internă, şi asigură realizarea strategiilor şi programelor în domeniul său de activitate*); 22. asigură, prin structurile de specialitate din subordine, aplicarea strategiei şi a programului de guvernare în domeniul managementului funcţiei publice şi al funcţionarilor publici, formarea şi perfecţionarea pregătirii profesionale specializate în administraţia publică, activitatea de evidenţă a persoanelor, precum şi activitatea de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă civilă*). c) alte atribuţii: 2. asigură participarea corespunzătoare la procesul de elaborare a politicilor şi actelor normative comunitare, îndeplinirea obligaţiilor ce revin României în calitate de stat membru al Uniunii Europene, realizarea strategiilor şi programelor naţionale adoptate în contextul politicilor Uniunii Europene şi reprezentarea României la Consiliul JAI şi în comitetele şi grupurile de lucru ale Consiliului Uniunii Europene şi Comisiei Europene, pentru domeniile sale de competenţă; 7. elaborează obiectivele şi orientările activităţii internaţionale în domeniul administraţiei publice şi afacerilor interne, potrivit Programului de guvernare şi obligaţiilor ce îi revin din strategiile naţionale şi documentele internaţionale la care România este parte; organizează, coordonează, monitorizează, asigură şi execută, în ţară şi în străinătate, activităţi de cooperare, reprezentare şi relaţii internaţionale în domeniul său de competenţă;
[7] Articolul 15Primul-ministru numește și eliberează din funcție: d) secretarii de stat și subsecretarii de stat; Articolul 47(1) În activitatea de conducere a ministerului ministrul este ajutat de unul sau mai mulți secretari de stat, potrivit hotărârii Guvernului de organizare și funcționare a ministerului.(2) În cadrul ministerelor, instituțiilor publice și altor organe de specialitate ale administrației publice centrale poate fi utilizată și funcția de subsecretar de stat, potrivit hotărârii Guvernului privind organizarea și funcționarea acestora. Articolul 48Secretarii de stat exercită atribuțiile delegate de către ministru. Articolul 51În cazul în care ministrul, din diferite motive, nu își poate exercită atribuțiile curente, va desemna secretarul de stat care exercită aceste atribuții, înștiințându-l pe primul-ministru despre aceasta.
Iti recomandam
-
O decizie potențial dezastruoasă, un risc care ar putea costa Ploieștiul scump – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Custom Software Services in Switzerland Powered by Feel IT
-
Doi ani de insistențe pentru desecretizarea regulamentelor – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Eșecul „resursizării” Poliției Penitenciare
-
Controversă și scandal la Hidro Prahova: Demisii și ilegalități în conducerea UIP!
-
Căutați accesorii premium pentru porumbei? Le veți găsi la Magazin Columbofil
Exclusiv
O decizie potențial dezastruoasă, un risc care ar putea costa Ploieștiul scump – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 2 orepe
decembrie 13, 2024Ploieștiul incepe un nou drum? Ieșirea din ADI Deșeuri și provocările infruntării corupției
Un deceniu de mizerie și corupție
Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, structură care a menținut orașul într-o stare precară timp de un deceniu. Această perioadă a fost marcată de mizerie și gunoaie, iar drumul spre normalitate se preconizează a fi lung și dificil, precizeaza Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu.
Promisiuni și independenta în serviciile de salubritate
Totuși, independența Ploieștiului în controlul calității serviciilor de salubritate constituie singura premisă de la care se poate progresa, reprezentând și o promisiune de campanie. Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a mulțumit Consiliului Local pentru sprijin și pentru calitatea dezbaterilor pe această temă.
Revelații retardate: Presa și UWS (aici), (aici), (aici), etc
Se simte un gust amar observând că o parte din presă a descoperit abia acum problemele legate de UWS (United Waste Solutions) – fosta Rosal. Deși noi dezvăluiam ilegalitățile comise de această companie și lipsa bunurilor de retur, acea parte a presei promova UWS. Acum, după ce Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, chiar și această parte a presei a ajuns la concluziile pe care noi le-am expus si dezvaluit în ultimele luni.
Proiecte Europene: speranțe și provocări
De asemenea, cu tot respectul pentru Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești, considerăm necesar să facem unele precizări:
Este vital să ne amintim că se desfășoară în prezent un proiect finanțat de Uniunea Europeană intitulat „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor”, implementat la nivelul întregului județ Prahova.
Este important de notat că acest proiect este supus atât legislației naționale în vigoare, cât și directivelor comunitare referitoare la managementul deșeurilor, derularea sa având loc sub atentă coordonare a Ministerului Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Infrastructură Mare – Autoritatea de Management POIM.
Responsabilități legale și oportunități de imbunătățire
Conform Art. 10 alin. (11) din Legea nr. 51/2006: „Unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, care au delegat împreună gestiunea utilităților publice aceluiași operator/operator regional, se pot retrage din asociație înainte de expirarea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor doar cu acordul majorității celorlalte unități administrativ-teritoriale membre, exprimat prin hotărâri ale autorităților deliberative, precum și cu acordul scris al entităților finanțatoare, în cazul în care beneficiază de proiecte cofinanțate din fonduri europene.”
Art. 521 din Legea nr. 51/2006 stipulează: (1) Unitățile administrativ-teritoriale au responsabilitatea pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate referitoare la utilizarea fondurilor, atât cele bancare cât și cele nerambursabile.
(2) Ministerul, având rolul de autoritate de management, trebuie să notifice unitățile deficiente și să le solicite remedierea situației în termen de 30 de zile.
(3) Dacă nu se iau măsuri, ministerul va solicita restituirea prejudiciului creat.
(4) În cazul nerespectării obligațiilor, ministerul va recomanda sistarea alimentării cu cote defalcate din impozitul pe venit.
(5) După recuperarea sumelor datorate, ministerul va comunica Ministerului Finanțelor Publice pentru ridicarea restricțiilor.
Nereguli și provocări în managementul deșeurilor
De asemenea, orice membru care se retrage sau este exclus din Asociație se obligă să plătească toate sumele aferente investițiilor și despăgubirile stipulate în Contractele de Delegare. Documentul de Poziție al aplicației de finanțare subliniază că „nicio parte nu va încheia individual un contract de delegare a gestiunii serviciilor menționate”.
Necesitatea unei anchete riguroase
Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că primarul Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești ar trebui să analizeze cu atenție consecințele retragerii din Asociație, deoarece aceasta ar putea implica obligații de plată.
Pentru a lua o decizie bine fundamentată, ziarul Incisiv de Prahova publică și Instrucțiunea nr. 04/04.01.2017 emisă de AM POIM.
Aceasta ar trebui să servească drept bază pentru o discuție deschisă și informată despre viitorul serviciilor de salubritate din Ploiești. Este esențial ca autoritățile și cetățenii să colaboreze pentru a găsi soluții viabile care să prevină reapariția neregulilor și să asigure o gestionare eficientă a deșeurilor, restabilind încrederea în sistemul public. Numai prin transparență și responsabilitate se poate construi un viitor mai curat și mai sigur pentru comunitate. Vom reveni. (Cristina T.).
Exclusiv
Doi ani de insistențe pentru desecretizarea regulamentelor – Ziarul Incisiv de Prahova
Publicat
acum 15 orepe
decembrie 12, 2024In mod normal, intr-o tara in care dreptatea si ocrotirea binelului public prin intermediul actului de justitie ar trebui sa primeze, Inspectia Judiciara ar trebui sa se autosesizeze cu privire la activitatea judecatoarei Grosu Crina Elena, cea care a reusit sa nu inteleaga pericolul public concret pentru ordinea publica a inculpatului Potra Horatiu.
Pericolul public și activitatea judecătoarei Grosu (aici)
Poate ca, inspectorii judiciari, aflati deja de aproximativ 10 zile la Judecatoria Ploiesti pentru efectuarea verificarilor privind sesizarea doamnei judecator Radulescu ar trebui sa extinda verificarile si cu privire la activitatea acestui judecator care pronunta hotarari in materia masurilor preventive care nu au niciun fundament legal, manifestand inconsecventa in solutiile dispuse.
Între verificări și responsabilitate
Bineinteles ca solutiile judecatorului nu pot face obiectul verificarilor, dar activitatea acestuia si modul de solutionare a cauzelor se pot verifica.
Macar atat, de restul se ocupa …binele public !!!
Impactul hotărârilor judecătorului asupra ordinii publice
Nu este corect ca solutia dispusa de catre Judecatoria Ploiesti sa de-a apa la moara infractorilor spagari ( narcoman si santajist Catalin Stavri) in discreditarea procurorului Mihaila Mihai, sugerandu-se ca luarea masurii preventive a controlului judiiciar, a treia ca si ordine a gravitatii, a avut la baza incompetenta profesionala a domnului procuror.
Opinie politică și influențe externe
Sau poate ca doamna judecator are aceeasi opinie politica exprimata si de un alt magistrat cu privire la votul ce urma sa fie exprimat la alegerile prezidentiabile recent anulate, turul doi……NU U.S.R.., adica nu Lasconi, adica pro Georgescu !!!
Mai bine la Ploiesti s-ar fi spus…NU ROMGAZ !!!
Nu Medias !!!
Evaluarea corectă a situației de către Tribunalul Sibiu
Solutia instantei este gresita si daca ne raportam la motivarea Tribunalul Sibiu, care intr-o actiune in contencios administrativ, solutionand o cerere a inculpatului Potra Horatiu, a motivat respingerea acesteia prin existenta unui pericol public pentru ordinea publica, apreceiind in mod corect ca nu se impune autorizarea acestuia sa poarte arme neletale.
Întrebări privind deciziile judecătorului
Atunci, doamna Grosu, cum ramane cu tot arsenalul gasit in autoturismul lui Potra Horatiu ???
Erati multumita daca acesta si grupul sau ajungeau in Bucuresti si provocau haosul care se preconiza ???
Se adeverea crezul …NU U.S.R. ???
Fraternizarea cu infractorii și consecințele asociate
Vorba protestatarului Marian Ceausescu: Cum dracu un magistrat, altul decat dumneavoastra semna acum cativa ani o petiitie publica prin care isi manifesta increderea in sistemul de justitie iar acum a ajuns sa spuna … NU U.S.R. .., in conditiile in care singura optiune mai era Georgescu ??? Sau lucrurile se schimba in mentalul deja afectat, din momentul fraternizarii cu infractorii ??? Prietenii stiu la ce facem referire.
Teama de represalii în rândul celor verificați
Norocul societatii este ca justitia nu este singurul stalp al acesteia, iar lucrurile se analizeaza cu adevarat si obiectivism in cu totul alta parte !!!
Asa ca, infractorule spagar, narcoman si santajist Catalin Stavri, nu este vina domnului procuror Mihaila Mihai ca sistemul de justitie din cadrul Republicii Ploiesti nu functioneaza corect.
Sfat pentru judecătoarea semnatară a comunicatului de presă
Apropo,
Domnilor inspectori, daca tot doriti sa aflati adevarul in cazul sesizarii doamnei judecator Radulescu, sa aveti in vedere faptul ca toate persoanele carora le-ati solicitat note de relatii priiind situatia de fapt nu au avut curaj sa spuna adevarul.
Desi verificarile au creat o stare de teama in randul celor verificati, cei chemati sa lamureasca situatia de fapt au ales varianta nesinceritatii din cauza eventualelor repercursiuni ulterioare.
Concluzii și provocări viitoare
Nu de alta, dar ar fi păcat ca un judecător onest să sufere atât moral cât și ca urmare a afecțiunii medicale intervenite. Iar pentru doamna judecător, semnatara comunicatului de presă, sfatul este de a lăsa judecătorul implicat să semneze și să își asume ceea ce a făcut. Nu de alta, dar soluția este a acestuia și nu este corect ca numele dumneavoastră să fie asociat, nici măcar temporar, cu numele Grosu.
Vremuri interesante, multe de lămurit, mult de lucru. (Cristina T.).
Directorul Bogdan PUIANU se confruntă cu Comisia de disciplină din Ministerul Justiției (MJ), iar „resursizarea” poliției penitenciare s-a dovedit un dezastru. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe directorul Penitenciarului Spital Rahova ca fiind principalul responsabil pentru situația actuală.
Probleme generate de management
PUIANU, cunoscut ca „pupila lui Tătucu”, a generat un scandal imens la P.S. Rahova. Se raportă cazuri de amenințări, șantaje și decizii irelevante care au condus la un conflict în creștere în rândul angajaților. Proiectul „resursizarea”, prin care s-au numit directori din rândul personalului de resurse umane, s-a transformat într-un eșec evident.
Mușamalizarea faptelor
Nici Corpul de control al ministrului Justiției, nici Direcția Inspecție Penitenciară din ANP nu reușesc să facă față problemelor. ANP este acuzat că încearcă să mușamalizeze neregulile legate de PUIANU, ceea ce duce la o atmosferă de neîncredere și neprofesionalism.
Avertismente pentru decidenți
Situația de la P.S. Rahova continuă să se degradeze. FSANP va aduce problemele în atenția lui Dan HALCHIN, care trebuie să recunoască eșecurile conducerii actuale. Este crucial ca ANP să își asume responsabilitatea și să nu rămână în umbră.
Concluzie
Adevărul despre situația de la P.S. Rahova nu poate fi ascuns, iar sistemul se va confrunta cu consecințe. Este timpul ca orgoliul să fie lăsat deoparte, iar deciziile corecte să fie prioritizate pentru a aduce ordine și profesionalism în penitenciare. (Sava N.).
Ultimile Noutăți din Prahova
Care este cel mai bun mod să eviți amenzi și să circuli în siguranță?
Pentru a evita amenzi, este crucial să respecți regulile de trafic și să îți îndeplinești responsabilitățile ca șofer. Asigură-te că...
Kingston Technology rămâne principalul furnizor de module DRAM în 2023
Kingston ocupă locul 1 în funcție de venituri, cu o cotă de piață de 68,8 % Recunoscut ca lider mondial în...
Cum să pariezi fără să depui bani – Ghidul complet
Pariurile fără depunere sunt mai accesibile ca niciodată, deoarece concurența între operatorii de jocuri de noroc a dus la o...
Cafeaua Neagră cu Ganoderma – Gust autentic cu beneficii pentru sănătate
Cafeaua neagră este adesea preferată de cei care apreciază gustul autentic, pur și intens al cafelei. Totuși, în ultimii ani,...
Tendințe în materie de rochii elegante pentru Crăciun și Revelion 2024-2025
Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar momente de bucurie și reuniri de familie, ci și ocazia de a...
Top 5 beneficii ale utilizării benzilor LED rezistente la apă
Benzile LED rezistente la apă sunt un tip de iluminat exterior care îmbină tehnologia modernă cu necesitățile specifice ale unor...
Găsiți Soluția Perfectă pentru Problemele Dvs. cu Calculatorul
În era digitalizării, calculatoarele au devenit un instrument indispensabil pentru fiecare dintre noi. Fie că le folosim pentru muncă, studii...
Deputatul Lazăr Ion Marian acuză PSD că blochează proiectul de lege care aduce pensii mai mari militarilor în rezervă!
̧ ̂ din orgolii politice: -̦ ̆ care aduce pensii mai mari militarilor în rezervă! Astăzi, în cadrul Biroului Permanent...
Cum va transforma Ceara Epilat Roial Titan Roz experienta de epilat
Roial Ceara Epilat Titan Roz a devenit rapid un favorit printre persoanele care doresc sa se bucure de o epilare...
De ce un service de calculatoare este esențial
Într-o lume în care tehnologia joacă un rol crucial în viața de zi cu zi, funcționarea optimă a calculatoarelor este...
Rovinieta Online – avantaje pentru companii
Companiile care aleg să cumpere rovinieta online se bucură în ziua de azi cu câteva avantaje aduse în prim plan...
Cafeaua Artizanală – Plăcerea Fină a Aromelor Naturale
Cafeaua reprezintă pentru mulți dintre noi un ritual zilnic, iar calitatea băuturii joacă un rol esențial în experiența gustativă și...
Baloanele Elementul Cheie pentru o Atmosfera de Neuitat
Baloanele sunt accesorii esențiale în orice petrecere sau eveniment special. Indiferent de ocazie, acestea aduc o notă de bucurie și...
Figurine 3D personalizate: De la concept la realitate în miniatură
În ultimii ani, figurinele 3D personalizate au devenit foarte populare. Capacitatea de a crea o versiune miniaturală personalizată a ta,...
Surpriză în politica Vâlceană! Deputatul Lazăr Ion Marian a demisionat din USR şi s-a înscris în PNL!
Politica Vâlceană a avut parte de o surpriză odată cu începutul noii sesiuni parlamentare atunci când Deputatul Lazăr Ion Marian...
Cum sa-ti transformi balconul cu ajutorul ferestrelor din PVC
Balconul a devenit in ultimii ani mult mai mult decat un simplu spatiu de depozitare sau un loc pentru uscarea...
Test poligraf în strategia pentru apărarea legală: Sfaturi pentru avocați
În România, discuțiile în jurul testelor poligraf rămân adesea controversate și insuficient clarificate, atât în rândul populației generale, cât și...
Quickmobile.ro aduce ambele versiuni ale iPhone 16: WORLD și EU – Precomenzi disponibile acum cu 3 ani de garanție inclusă!
Quickmobile.ro își consolidează poziția de lider pe piața dispozitivelor tech premium din România prin aducerea în exclusivitate a noii serii...
Știrile Săptămânii
-
Exclusivacum 1 lună
Aroganța lui Dan Halchin și gesturile de forță în Sistemul Penitenciar
-
Exclusivacum 1 lună
Sfârșitul unei ere pentru Ginel Preda? – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Administrație localăacum 3 luni
Primul spot de prezidențiabil al lui Nicolae Ciucă
-
Uncategorizedacum 2 luni
Descoperă Gama Variată de Pistoale Airsoft și Arme CO2 pe Airsoftgeneral.ro
-
Viața în Prahovaacum 3 luni
Care sunt tehnologiile moderne înglobate în tabla pentru acoperiș?
-
Afaceriacum 3 săptămâni
Bradul de Crăciun în stil minimalist – simplitate și rafinament
-
Exclusivacum 7 zile
Dan Halchin sub presiune – Ziarul Incisiv de Prahova
-
Administrație localăacum 2 luni
Durabilitatea lămpilor stradale LED – Până la 50.000 de ore de funcționare