Connect with us

Administrație locală

Uniunea Salvați Faraonul

Publicat

pe

În afara de marasmul securist în care s-a complăcut și înainte și după Revoluție, Isărescu mai are trei probleme majore, pe care orice politician și influencer care nu s-a acoperit total de ridicol sau de bani murdăriți de interese ale stăpânilor de sclavi ar trebui să le conștientizeze:

(i) gândirea economică a acestui individ (dacă există aşa ceva…) este la nivelul anului 1990, când erau la modă ideile libertariene ale lui Milton Fridman şi Ayn Rand – statul să dispară din economie (exceptând împrumuturile cu dobânzi grase luate de la bănci) în favoarea corporaţiei, care e o minune a lumii post – moderne, întrucât este menită a funcţiona cu un singur scop, acela de a aduce profit maxim acţionarilor, călcând pe cadavre* şi distrugând familii, dacă e cazul; aceasta este o bună „filosofie” pentru cinici, sociopaţi, adepţi a arianismului (cel puternic şi cu ochi albaştri este stăpânul, ceilalţi sunt captivii sau sclavii acestuia) şi hipsteri cu plete năclăite care se cred economişti capabili să fie şi miniştri de finanţe, şi viceguvernatori; dar marea majoritate a lumii actuale, inclusiv milenialii, resping această „filosofie”, pe motiv că determină o cumplită inegalitate socială, generatoare de captivitate, sclavie modernă, tiranie şi frică; din nenorocire, şi cei care se învârt în cercul de prieteni şi de consilieri ai guvernatorului sunt cam de aceeaşi factură – şi securişti, şi prizionieri ai „modelului” economic 1990, care făcea din privatizare Sfântul Graal al României ce trebuia mântuită (şi ce eficient a fost mântuită, de toată industria, de aproape tot turismul, de mare parte din agricultură şi păduri şi de o treime din forţa de muncă activă…) şi inadecvaţi, şi răi, rapace şi lipsiţi de bun simţ şi onoare;

(ii) domnia sa faraonică s-a întemeiat întotdeauna pe frică – de comunişti, de falimente bancare, de instabilitate, de risc sistemic, de scăderea ratingului de ţară şi, mai nou, de penali cu mustaţă; de fiecare data când s-a pus problema schimbării sale, a acţionat pe doua căi – s-a prefăcut ca are intenţia de a renunţa, dar nu a uitat niciodată să arate că nu are înlocuitor credibil, iar în spatele cortinei mieroaselor regrete anticipative relative la plecare, pensionare, întoarcere la poşirca de Drăgăşani etc., a dat telefoane necesare acolo unde a fost nevoie, creând convingerea instiţutiilor financiare internaţionale că fără el, faraonul, viaţa e pustiu; aşa cum am mai spus, CE, BCE, FMI, BM, OCDE, Federal Reserve, chiar şi Bank of International Settlement din Basel (banca centrală a băncilor centrale …) ar trebui să intre în pământ de ruşine că susţin un individ ca Isărescu, atât de inedecvat lumii băncilor umbrei, a criptomonedelor, a scăderii abrupte a puterii de cumpărare a monedei clasice, a supraîndatorării statelor şi a inegălităţii economice cumplite, în funcţia de guvernator al unei bănci centrale pentru 30 + 5 ani şi pentru nu se ştie câte mandate cumulate; aşa ceva este împotriva oricărei reguli de guvernare corporatista şi de management al funcţiei publice; cu toate acestea, susţinerea expresă sau tacită primită de la aceste organisme internaţionale este elementul debilitant care îi înfricoşează cel mai tare pe actorii şi decidenţii noştri politici; mai mult chiar, Isărescu a învăţat şi aplica aproape perfect doctrina şocului economic – dacă sunt şanse să fie schimbat, umblă imediat la reglajul fin al inflaţiei, al cursului de schimb valutar şi al dobânzii la care se împrumută statul, ceea ce poate să determine aproape instant căderea unui guvern (asta şi pentru că decidenţii nu au înţeles încă un fapt simplu, acela al creării de bani prin împrumutul de la public, prin titluri şi obligaţiuni de stat; dar, unde nu e cap, vai de picioare …);

(iii) poporul roman este „ţinta” dispreţului domnului Isărescu; cel care l-a numit guvernator în 1990, Petre Roman, spune că Isărescu e un foarte bun guvernator (nota: aşa cum sunt eu un foarte bun sculer-matriţer sau depanator tv), doar că urăşte şi dispreţuieşte românul de rând care, cică, nu poate performa decât sub efectul biciului unui stăpân din afara; în plus, mai toţi cei din politică şi din elita intelectuală care îndrăznesc să îl critice, pe la colţuri, cu juma’ de gura, pe domnul Isărescu, îi reproşează că a făcut din BNR o bancă privată şi că a subordonat economia României intereselor celor 7-8 banci care contează în România.

Acum, ce să zic, oare „noua“ clasă politică îl cunoaşte chiar aşa de bine pe Isărescu? Dacă alianţa pe care s-au obişnuit să o denumească „ciuma roşie” s-a hotărât să îl menţină guvernator al BNR pe cel mai longeviv şi mai stabil reprezentant al „ciumei roşii” şi al securităţii de dinainte şi de după Revoluţie, o să li se alăture şi ei, „noii” politicieni, acestei întreceri socialiste de sanctificare a faraonului Isărescu? Oare milenialii care au votat cu „noua“ clasă politică pentru că aşa li s-a parut cool, înţeleg ce li se pregăteşte? Adică, o alianţă transpartinică, generală, în favoarea acestui vătaf destructiv al coloniei România?

*Oricât vi s-ar părea de aberant, cu câteva luni înainte de a trece în nefiinţă, adică în 2006, Milton Fridman a spus că ceea ce s-a întamplat în New Orleans, în urma uraganului Katrina, este o „şansă” de a scoate statul din „afacerile” cu infrastructura şi cu sistemul de sănătate. Iar o grămadă de sociopaţi l-au aplaudat, uitând de multiplele decese cauzate mai puţin de uragan şi mai mult de corporaţiile din infrastructură, din asigurări şi din sănătate, privatizate aproape total în administraţia Bush. (Gheorghe Piperea).

 

 

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Ecaterina Andronescu a fost demisă

Publicat

pe

De

Ecaterina Andronescu a declarat că a aflat de demiterea sa de la televizor, precizând însă că mesajul său a fost înțeles greșit și că nu a vrut niciun moment să-i învinovățească pe părinții Alexandrei sau pe aceasta.
„Am aflat de la televizor (…) Nu avea nicio legătură cu situația decât să îi protejăm pe copii în perspectivă. Nu era intenția mea să o învinovățesc cumva pe Alexandra sau pe părintii ei. Nu asta am vrut, nu sunt genul acesta de om. Luați emisiunea și urmăriți. Am continuat să spun că de aceea noi în toamnă va trebui să declanșăm o campanie în școlile noastre pentru a-i învăța pe copii să se protejeze. Eu nu pot lua alte măsuri decât cele din școală. Noi putem să îi învățam pe copii cum să se poarte astfel încât și ei să se autoprotejeze. Școală este o instituție care trebuie să îi învețe de toate „, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.
Ecaterina Andronescu a precizat că nu a avut nicio discuție cu premierul. „M-aș fi așteptat la o explicație. Dacă s-a înțeles așa, îmi pare rău. Dacă premierul a luat o decizie, nu am ce să mai fac”, a conchis fostul ministru al Educației.

Viorica Dăncilă a anunțat că a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației, după ce aceasta a afirmat că ea a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, propunându-l pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, să preia interimatul.
„Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane – din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc. Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris Viorica Dăncilă, pe Facebook.
Șeful executivului îl va propune pe Daniel Breaz, actual ministru al Culturii, pentru a prelua interimatul.
Decizia Vioricăi Dăncilă vine în contextul în care ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat, joi, la Antena 3, că a învățat de acasă să nu se urce într-o mașină cu un străin, făcând referire la cazul Alexandrei din Caracal. (R.C.).

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Primul caz de infecție cu West Nile

Publicat

pe

De

Primul caz de infecție cu virusul West Nile din acest sezon a fost confirmat, joi, în Galați. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, cazul confirmat a fost înregistrat la un pacient de 80 de ani.
Specialiștii CNSCBT recomandă populației să evite expunerea la țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să folosească substanțe chimice repelente împotriva țânțarilor, precum și substanțte insecticide în locuință și în jurul locuinței, să folosească plase de protecție la ferestre, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă statută și gunoiul menajer. (R.C.) .

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Liberalii, ca peștele pe uscat

Publicat

pe

De

De o bună bucată de vreme, liberalii se zbat ca peștele pe uscat. L-au importat pe Rareș Bogdan ca să asigure zgomot și vizibilitate, au schimbat conducerea PNL București din cauza rezultatelor slabe, au schimbat și conducătorii organizațiilor de sector. Au dat jos cîte un nimeni și l-au înlocuit cu frate-su! Nici într-un coșmar politic n-o mai vedeam pe Anca Boagiu conducînd o organizație PNL de sector.

Învîrtind cîte ceva, da. Făcînd politică la bază, după ce s-a învîrtit pe picior mare (în materie de bani, nu de idei), nu. Cine mai credea că PNL-ul visează să cîștige și alegerile pe București cu Anca Boagiu? Și adăugîndu-i pe Burduja și pe Rareș Bogdan (motopompe de calibre diferite!) vor ridica țara pe noi culmi de circotecă și demagogie!

Singura soluție mai de folos a fost desemnarea Violetei Alexandru, fostă Bau (la Pro Democrația) în fruntea organizației pe București, de unde finanțatorul și sforarul Cristian Bușoi a fost îndepărtat.
Am înțeles că operațiunea de schimbare a conducerilor din organizațiile PNL s-a poticnit. Oamenii nu mai vor să comunice cu Ludovic Orban numai prin ”Să trăiți! Am înțeles!” De ce? Foarte simplu. Președintele PNL nu conduce bicicleta. Este numai lanțul de la Cotroceni pînă la sediul partidului. Execută și iar execută. Activitatea sa se reduce la luat notițe și la declarații pe seama altor declarații făcute de adversari. În rest, el nu depășește ideile lui Klaus Iohannis. Iar Klaus Iohannis n-are. Drept pentru care PNL-ul a devenit un partid plictisitor, fără proiect, fără personalități, fără evenimente, fără program folositor pentru țară. Principala activitate a acestor zile se reduce la cădelnițarea președintelui Iohannis. Și la pregătirea pentru alegeri. Cine cu cît contribuie și pe cine se bazează și în ce oraș! În rest, idei și proiecte de campanie, cu-cu! N-ai cu cine! Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook a atins cotele ridicolului din vremea cîntărilor lui Nicolae Ceaușescu:

S-a decis: 10 noiembrie, data alegerilor prezidențiale. Câștigăm! Alături de președintele Klaus Iohannis, acest popor poate sta cu fruntea sus în lumea tot mai greu de priceput! Este respectat pe toate continentele, în toate cancelariile. Este un om care are obraz, care are onoare, care are demnitate și nu va accepta niciodată ca țara noastră să cadă în mâinile infractorilor, incompetenților, mincinoșilor, prefăcuților și trădătorilor. Ascultați ce vă spun!

Vai, ce multe lepre mai are țara noastră! (Cornel Nistorescu Editorial).

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Exclusiv18 ore inainte

Trompetul Rareș Bogdan

După o perioadă de absență, trompetul liberal a început să sune‎ iar. Probabil că vacanta i-a tihnit, iar politica l-a...

EvenimentO zi inainte

Remedii naturiste pentru tuse – Ziarul Nationalul

Cand avem de-a face cu o raceala, tusea seaca, dar si tusea productiva ne pot pune diverse probleme. Ambele tipuri...

EvenimentO zi inainte

Fenomenul Midori alături de pianistul Jean-Yves Thibaudet în concert la Ateneul Român

Programul zilei de luni, 16 septembrie s-a deschia cu un concert cu doi instrumentiști de o încântătoare  virtuozitate. Recitalul violonistei Midori Goto...

Exclusiv2 zile inainte

„Omul nou” Cioloș și fețele lui

Liderul ProRomânia Victor Ponta îi face un portret dur lui Dacian Cioloș, în contextul în care fostul premier tehnocrat o...

Eveniment3 zile inainte

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În...

Eveniment3 zile inainte

Primul ajutor este cel care salveaza vieti!

Ai fost martorul unui accident auto? O ruda sau un prieten a facut stop cardio-respirator langa tine? Copilul a mancat...

steroizi steroizi
Sport5 zile inainte

Boldenon de vanzare si vei avea rezultatele mult asteptate

Atunci cand ne dorim sa aratam bine si sa ne simtim bine in pielea noastra trebuie sa avem in vedere...

Exclusiv5 zile inainte

Propunerea Danei Gîrbovan: Două consilii superioare diferite

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, joi, că din punctul său de vedere, ar fi bine să existe două consilii superioare...

Exclusiv5 zile inainte

Atentatele 9/11: ”ceva” comis ”de avioane”

Ilhan Omar, reprezentantă în Congresul SUA, a fost atacată la comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 de către membrii...

Eveniment5 zile inainte

Strategii de promovare a unui produs recomandate de edcora.ro

Strategiile actuale de promovare ale unui produs sunt din ce în ce mai complexe și mai...

Eveniment6 zile inainte

AJCSPH Summer Sports a ajuns la final, cu ultima editie a anului 2019, cea din septembrie 2019

Cea de-a patra editie a jocurilor sportive pe plaja adaptate pentru persoanele cu dizabilitati si utilizatori de fotoliu rulant AJCSPH...

Eveniment6 zile inainte

Transport funerar international cu autovehicule acreditate

Schwarzes Auto eines Bestattungsunternehmens Este foarte dificil sa asimilam ideea ca o persoana draga a plecat din sanul familiei, fie...

Eveniment7 zile inainte

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale. Candidatul PMP, Theodor Paleologu, crede că este necesară o analiză asupra...

EvenimentO săptămână inainte

Noua Comisie Europeană arată ca un ”secretariat” al marilor puteri

Nominalizările pentru noua Comisie Europeană de făcute de Germania (von der Leyen a fost un compromis franco-german), Spania (Josep Borrell,...

ExclusivO săptămână inainte

MApN umflă ”potul” la 10 miliarde!

Uite că dacă s-a dovedit o singură dată și clasa politică românească serioasă, de la Președinție la Guvern și până...

EvenimentO săptămână inainte

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota     Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice –...

Eveniment2 săptămâni inainte

VILE DE INCHIRIAT – MAMAIA NORD

Închiriez vile la Năvodari-Mamaia Nord, compuse din 3 dormitoare, doua bai, living, Bucătărie, terasa complet mobilate și utilate modern- preț...

Eveniment2 săptămâni inainte

Concursul Național de Artă “Imaginile lui Enescu” și-a desemnat câștigătorii

Graficiana ADRIANA POP (Cluj-Napoca) este marea câștigătoare a Concursului Național de Artă „Imaginile lui Enescu”, la care au participat în total 131...

Știrile Săptămânii