Connect with us

Exclusiv

IOHANNIS, OPERAŢIUNEA LUFTBRUCKE 2 SI FERICIREA DE A MUNCI IN R.F.GERMANIA

Prahova Mea

Publicat

pe

(Preluare Inpolitics):

Fostul președinte Ion Iliescu a plătit destul de scump, după revoluție, un articol scris la tinerețe despre ”Fericirea de a studia în Uniunea Sovietică”; de cîte ori vorbea despre orientarea euroatlantică a României i se aducea aminte de vorbele ”Partidul și guvernul ne-au făcut cinstea de a ne trimite la studii în Uniunea Sovietică. Datoria noastră este să răspundem încrederii ce ni se arată”. Decenii mai tîrziu, un alt președinte sprijină noua fericire a românului: aceea de a munci pe tarla în marea republică germană.
O știre care s-a insinuat în presa ultimelor zile, cît se poate de necredibilă, stupefiază la această oră întreaga Românie cînd devine realitate: aeroporturile patriei și-au deschis larg porțile, în plină carantină națională, pentru a permite unui număr de ordinul miilor de români să plece în străinătate.
Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au venit, azi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj pentru a pleca cu curse charter special constituite, spre Germania, la muncă în agricultură. Relatări similare vin de la Sibiu, unde se pleacă tot spre Germania, și stau la rînd aeroporturile din Iași, București sau Timișoara.
Se vorbește de un lot de cca.40.000 de români care urmează în următoarele zile să plece în Germania, ca și în Italia ori Spania, unde recoltele își așteaptă culegătorii.
Peste România s-a pogorît bezna minții, e clar.
Să fim bine înțeleși: e dreptul oricărui român să meargă unde vrea și să muncească unde vrea. Teoria că românii trebuie ținuți cu japca în țară pentru a culege propriile noastre recolte e o inepție. Economia de piață are reguli de fier, iar joaca de a interzicerea migrației forței de muncă ori a exporturilor/importurilor poate costa scump.
Așa că cine vrea să plece și să culeagă sparanghel în Germania e liber să o facă.
Cu o singură condiție, însă: să nu încalce prin asta prevederile ordonanțelor militare impuse de starea de urgență, care obligă românii să stea izolați în locuințe și să evite contactele sociale.
Avem un președinte care de săptămîni bune, convertit în agent sanitar, ne toacă la cap zilnic să stăm în casă, să păstrăm distanța unii de alții, să nu ne atingem etc.
În pofida disconfortului imens, majoritatea zdrobitoare a oamenilor au înțeles să respecte chinuitoarele obligații, să stea între patru pereți, să-și convingă copiii ori bătrîni să se conformeze, să semneze hîrtii enervante pentru a putea ieși pînă la colțul străzii.
Ei aud zilnic de mii de amenzi uriașe încasate de cei care nu respectă carantina.
De o bătrînă amendată de poliție cu sute de lei pentru că a depășit cu 10 minute perioada permisă de ieșire afară.
Și dintr-o dată, ce să vezi?
Aceiași români privesc năuci cum mii de compatrioți ai lor iau aeroporturile cu asalt, adunați grămadă ca pe stadion, cu destinația Germania.
Pentru ei nu funcționează starea de urgență?
Ei se pot aduna la un loc cu sutele și cu miile în plină pandemie?
Pe ei nu-i amendează organele?
La ei nu funcționează recomandarea prezidențială de a sta în case?
Au fost dezinfectați?
Cum au reușit să facă ei deplasările la aeroport, adesea în gașcă?
De ce nu au oamenii aceia la ei niciun document, de ce nici măcar nu știu unde anume exact merg la muncă în Germania?
Dacă sunt bolnavi printre ei, nu-i infectează pe toți ceilalți?
Cînd ajung în Germania sunt primiți la grămadă, semn că povestea cu virusul nu o fi chiar așa cum ni se prezintă oficial?
Ori poate sunt selectați acolo și cei infectați sunt returnați patriei?
Sunt doar cîteva dintre întrebările care ne explodează în căpățîni.
Dar asta nu e tot.
Vine Consiliul Județean Cluj și cere sancțiuni pentru șefii aeroportului: „CJ Cluj nu a fost informat că, joi, un număr 13 curse aeriene cu peste 2.000 de pasageri vor decola de pe Aeroportul Cluj. Nici Prefectura Cluj, nici prefectul sau DSP nu au fost informați și, din câte știm, nici firma care administrează parcarea nu știa nimic. Directorul aeroportului, David Ciceo, trebuia să informeze autoritățile și să spună că vor avea 2.000 de oameni și ce măsuri de organizare trebuie luate. Firma care se ocupă de parcare trebuia să dezinfecteze locul pentru 2.000 de oameni deoarece, pentru un flux atât de mare de pasageri, trebuiau să fie transmise informații din timp. CJ Cluj cere demisia directorului Ciceo și solicităm organelor abilitate să declanșeze o anchetă și să-l demită”, spune purtătorul de cuvînt al CJ.
Dar directorul aeroportului e un personaj ”strategic”, în calitate de odraslă a legendarului general de Securitate/SRI Traian Ciceo, fost spion al DIE în spațiul european occidental.
Greu de urnit.
Cît despre orașul prezidențial Sibiu, de unde au plecat azi curse similare, acolo nu mișcă pasărea în zbor fără știrea Cotrocenilor.
Acolo nu sunt permise îmbolnăvirile cu virus, dar sunt permise cursele spre Germania.
Premierul Orban ia foc: ”Poate închideți aeroportul Cluj, după ce am văzut azi. Este inadmisibil. Au fost două tentative de schimbare a acestui manager. Trebuie demarată o anchetă. E inadmisibil ce s-a petrecut acolo, să folosim toate pârghiile pentru a-l trege la răspundere pe managerul aeroportului. Nu a luat măsuri pentru distanțarea socială, pentru asigurarea. I-am cerut prefectului să ia măsuri pentru a-l trage la răspundere. Dacă mai sunt astfel de curse, ele să fie notificate din timp.”
Premierul e la fel de indignat precum era zilele trecute de firma de odaie din Călugăreni care importa măști de milioane de euro. Atît de indignat încît a trimis Corpul de control al finanțelor peste ea, s-a deranjat Parchetul, dar azi aflăm din EVZ că deja contractul a început să se deruleze, tîrînd indignarea premierului după el.
Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan tună și fulgeră că numai niște imbecili ar fi permis românilor să plece la muncă în Germania.
Ministrul de Interne anunță dosar penal pentru ce se întîmplă la Cluj, pentru că așa ceva e inadmisibil.
Apă de ploaie.
Orice anchetă, orice dosar s-ar face, vor muri în fașă.
Nu e întîmplător că joi și vineri, săptămîna trecută, președintele României a vorbit la telefon cu președintele Germaniei, cu cel al Italiei și cu premierul Spaniei. Oamenii au solicitat, președintele nostru s-a executat.
Românii au aflat azi că nicio stare de urgență, nicio ordonanță militară, nicio lege și nicio măsură de precauție nu pot împiedica o stare de spirit: fericirea de a munci în R.F.Germania.
O fericire binecuvîntată de Klaus Iohannis, la ordinul Angelei Merkel, și care duce la repornirea economiei germane cu mîna de lucru – infectată ori ba – mioritică.
S-au împlinit recent șapte decenii de la finalul celebrei Operaţiuni Luftbrucke, podul aerian creat de SUA și aliații săi după război pentru salvarea de la înfometare a germanilor din Berlinul occidental asediat de ruși.
Un pod aerian reeditat acum, deloc simbol, de Iohannis și Merkel întru salvarea germanilor de la lipsa de sparanghel pe mese.

Exclusiv

Stiți cine trebuie să preîntâmpine și să elimine asemenea atacuri la siguranța națională?/Da, fix SRI!

Prahova Mea

Publicat

pe

Are cineva idee cum ar putea fi în mod practic afectată siguranța națională? Nu? Vă spun: prin încercarea (reușită sau nu, asta depinde doar de șansă) de a ucide un ministru ÎN FUNCȚIE în legătură cu atribuțiile sale de serviciu (nici nu contează ce tip de mafie ar fi implicată: a pădurilor, a medicamentelor, a justiției). Și nu, nu este vorba despre o crimă pasională sau de gelozie casnică, onorabila doamnă Pană are toate garanțiile că este exclus (au avut ghinion, dacă era o Pisi a lor se nășteau dubii).
Și știți cine trebuie să preîntâmpine și să elimine asemenea atacuri la siguranța națională? Da, fix SRI! Care nu trebuie să asculte la cască bârfe de alcov, ci trebuie să prevină și, dacă se produc, să aducă probe pentru sancționarea unor asemenea fapte.
Bine că se îngrijorează planeta că vrea Putin să îl omoare pe un cetățean fără nicio funcție, Navalnîi (sigur că este grav și asta, dacă este real, dar proporțiile nu sunt nici măcar similare) și urlă Merkel că vrea drepturi pentru el. Dar oare nu ar fi momentul să se îngrijoreze și pentru cazul unui ministru în funcție dintr-un stat UE? Acum nu se mai protestează pentru statul de drept? Statul de drept este cu mafioțeală și eliminare fizică a miniștrilor? Aaa, nu le servește intereselor lor condamnarea acestui tip de ACT MAFIOT? Nu, nu este exagerat: cel mai grav atac MAFIOT este cel la OFICIALI ÎN FUNCȚIE ai unui stat.
Sunt absolut ȘOCATĂ de tăcerea presei deontoloage… mai nou, au transformat așa zisa presă în parte a unui sistem mafiot extrem de periculos
In curând ne vom dori o țară ca în Rusia lui Putin, unde măcar miniștri nu sunt omorâți fără nicio reacție publică… cel puțin ca cea în cazul Navalnîi, conchide Ingrid Mocanu.
Reamintim ca, fostul ministru Doina Pană a fost otrăvită.

Atentat la viața unui ministru! Doina Pană a fost otrăvită, potrivit expertizelor de la INML și de la Institutul Național de Endocrinologie C. I. Parhon.

Fostul ministru a depus o plângere la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, însă cauza a fost trimisă la DIICOT.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii februarie 2018, Poliția a trimis procurorilor o sesizare, după ce Doina Pană a fost intoxicată cu mercur. Tot atunci, a fost începută urmărirea penală in rem pentru două infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat și tentativă de omor.

Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieşea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur. (Cristina T.).

 

Articolul Stiți cine trebuie să preîntâmpine și să elimine asemenea atacuri la siguranța națională?/Da, fix SRI! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Așteptăm vești și de la Dan Barna în urma anchetelor privind ,,absorbția” de către el, de către soră și de către ații a fondurilor europene: ,,ce belșug se anunță”

Prahova Mea

Publicat

pe

Dan Barna, plictisit, a deschis ieri ședința Bursei de Valori București. Nu e de mirare că principalii indici au scăzut, doar piața de capital e prima care reacționează la semnale! În plus, daca tragea Barna un pic mai tare de clopotul ăla care arată ca naiba agățat de tavan, îi dădea și un pumn în față lui Năsui. În altă ordine de idei, ședința de ieri a BVB a fost dedicată, prin deschidere, fondului Proprietatea care a aniversat zece ani de la listarea la BVB. ,,Ideea” Fondului Proprietatea – a fost promovată (vârâtă) prin Călin Popescu Tăriceanu iar despagubirile din Fondul Proprietatea s-au dovedit extrem de productive pentru o mana de samsari si talhari, dar pentru prea putin din cele peste 200.000 de persoane abuzate de regimul comunist si care ar fi urmat sa fi despagubite. Oricum, de 10 ani Fondul este listat la Bursa, ceea ce pare să fi îmbunătățit semnificativ guvernanța companiilor în care este acționar. Acum însă, la 10 ani de listarea fondului fondat în 2005 sub tutela lui Tăriceanu cred ca are valoare de simbol faptul că fix în aceeași zi, Călin Popescu Tăriceanu este inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari (pentru licente Microsoft). Așteptăm vești și de la Dan Barna în urma anchetelor privind ,,absorbția” de către el, de către soră și de către ații a fondurilor europene: ,,ce belșug se anunță”. Sunt convins că așa zicea și Tăriceanu la înființarea (nu la listarea) Fondului Proprietatea, care până la ,,privatizarea” managementului, a fost condus de tot soiul de dubioși. Mai jos veti gasi si un scurt interviu din anul listării cu ambasadorul SUA de la acel moment în România, Mark Gittenstein, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Asta da artă a minciunii și manipulării!

Prahova Mea

Publicat

pe

Despre Trump s-au spus și s-au scris multe, insa foarte rar cu luciditate si obiectivitate. Majoritatea ziaristilor francezi, a corespondenților in Statele Unite și a experților s-au comportat mai mult ca niște activiști anti-Trump decât ca analiști neutri și lucizi. Nici o președinție nu a stârnit atât de multă pasiune și ură. E si vina lui Trump, bineinteles, prin felul lui de a fi, tweet-urile violente, reactiile, etc… Insa nu-l putem învinui pentru toate minciunile și scenariile grotești de care a fost acuzat. E, intr-adevar, in mare parte responsabil de ceea ce s-a intimplat acum, la sfirsit, mai ales de pierderea majoritatii la Senat. Dar sa nu uitam ca Democratii si presa (in afara lui WSJ) au sustinut practic 4 ani la rind ca a « furat » alegerile din 2016 cu ajutorul rusilor.

Insa ceea ce ma intereseaza mai mult sunt reformele economice si fiscale pe care le-a facut, acel « Tax Cuts and Jobs Act » din 2017, in urma caruia au fost suprimate sute de reglementari economice si ecologice, au fost reduse sau eliminate impozite si taxe (pentru intreprinderi si familii). Reformele – fara echivalent de la perioada lui Reagan incoace – au privilegiat antreprenorii si angajatii lor. Asa cum reformele in favoarea « charter schools » au fost benefice minoritatilor si familiilor modeste.

Rezultatele au fost impresionante, demonstrind ca reformele liberale sunt cele mai bune pentru economie si pentru populatie. In afara faptului ca a obtinut 12 milioane de voturi in plus fata de 2016, rata minoritatilor care l-au votat in noiembrie a fost mult mare decit acum 4 ani. Explicatia e mai ales economica: rata sărăciei a scazut impresionant si fara precedent, iar venitul median în Statele Unite a atins cel mai înalt nivel din ultimii 50 de ani.

La inceputul anului 2020, rata saraciei in rindul minoritatii negre era la nivelul cel mai scazut din ultimii 59 de ani. În trei ani sub Trump, salariul mediu al populatiei afro-americane a crescut mai mult decât în opt ani sub Obama (19%, comparativ cu doar 11%).

La sfârșitul anului 2019, înainte de criza Covid, rata șomajului in rindul populatiei de culoare era de 5,4%, un scor nemaivăzut din anii 1970. Sub Obama, nu a scăzut niciodată sub 7,5%. Asta a fost rasistul Trump. Probabil ca fara pandemie si daca el ar fi fost (mult) mai putin excitat, rezultatul alegerilor ar fi fost cu totul altul…, dezvaluie Bogdan Calinescu, director la IREF Europe,

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment3 ore inainte

De ce lucruri trebuie patronii de restaurante să țină cont în această pandemie

Pandemia a lovit crunt industria HoReCa și lucrurile nu sunt pozitive nici acum, în 2021. Toată lumea așteaptă cu inima...

AfaceriO zi inainte

Elemente personalizate din piele pentru barista, bucătari, barbers

Când îți pui un șorț fabricat din piele, modul de lucru al bucătarului sau barmanului devine activ. Te simți motivat și...

Eveniment7 zile inainte

Rochii de mireasa – cum sa o alegi pe cea potrivita

Unul dintre cele mai incitante momente este alegerea rochiei de mireasa , pentru ca sigur vrei sa arati uimitor in...

Eveniment7 zile inainte

Toate au trecut pe lume, numai răul a rămas…

Contrariul și Comparația sunt tipare mentale individual prestabilite. Am cunoscut multă lume în mod nemijlocit, prin discuții față către față,...

EvenimentO săptămână inainte

Omagiul adus marelui poet național Mihai Eminescu

Organizația județului Constanța a PRN apreciază programul organizat la Mânăstirea Dervent în seara de 15 ianuarie prin care a fost...

Eveniment2 săptămâni inainte

Samsung Galaxy S21 Ultra: Experiența supremă pe un smartphone conceput pentru a fi epic

Galaxy S21 Ultra oferă cel mai avansat și inteligent sistem de camere, cel mai luminos și mai inteligent display folosit...

Eveniment2 săptămâni inainte

Partidul Ecologist Român salută poziția ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Tánczos Barna cu privire la faptul că “tăierile ilegale reprezintă criminalitate organizată”

Partidul Ecologist Român salută poziția ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, Tánczos Barna cu privire la faptul că “tăierile ilegale reprezintă...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cadourile – o scurtă incursiune în istorie și o analiză modernă

Te-ai întrebat de ce oferim daruri? O scurta privire in istoria noastra, ca omenire, ne poate arăta o mulțime de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Urmeaza sa devii parinte? Prinde reducerile la cele mai cautate modele de carucioare 3 in 1

Din seria celor mai practice obiecte si accesorii necesare in ingrijirea copiilor pana la varsta de 3 ani, fac parte...

Eveniment2 săptămâni inainte

Business in transport – Ziarul Nationalul

Business-urile moderne din transport merg de la afacerile personale de mutari mobila si servicii de stocare, la operatiuni de transport...

Eveniment2 săptămâni inainte

Viitor si horoscop – Ziarul Nationalul

Incontestabil, oamenii au fost mereu interesati, intr-o forma sau alta, de ceea ce le rezerva viitorul, mereu s-au intrebat ce...

Eveniment2 săptămâni inainte

Lansare impresionantă la CES 2021: TCL revoluționează piața televizoarelor cu noua generație de Mini-LED OD ZeroTM

TCL își consolidează statutul de lider și pionier în industria televizoarelor aducând tehnologia viitorului în casele iubitorilor de TV din...

Eveniment3 săptămâni inainte

Vrei sa construiesti o casa? Apeleaza la proiecte de casa de la Planex.ro pentru a nu plati mai mult decat trebuie

Se spune ca pentru a construi o casa trebuie sa investesti o suma foarte mare de...

Eveniment3 săptămâni inainte

Produsele viitorului la Consumer Electronic Show 2021 TCL cucerește piața electrocasnicelor prin noua generație de Mini-LED și tehnologiile Future Display

Sub deviza #ExperienceMore, TCL prezintă cele mai noi echipamente dotate cu inteligență artificială (AI) și dispozitive de zi cu zi,...

Eveniment3 săptămâni inainte

Partidul Ecologist Român îl somează pe ministrul Transporturilor să accelereze lucrările autostrăzii Ploiești- Brașov

Partidul Ecologist Român îl somează pe Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, să accelereze lucrările autostrăzii Ploiești- Brașov, tinand cont de avizul...

Eveniment3 săptămâni inainte

PER acuză pe deplin fondat :”Referendumul ignorat este răsfăț democratic pe bani publici”

Importanța rezultatului unui Referendum tinde către zero pentru politicienii din România. Ne este deja cunoscut ca demnitarilor noștri le place...

Eveniment3 săptămâni inainte

Partidul România Noastră ia atitudinea adecvată în cadrul atacurilor împotriva IPS Teodosie și a intoxicării mediatice

Organizația Județeană Constanța a Partidului România Noastră dezminte încălcarea restricțiilor impuse de carantina instituită în municipiul Constanţa prin OSDSU nr....

Eveniment4 săptămâni inainte

Cadouri pentru “EL” – sfaturi și idei practice

Cum să oferi cele mai potrivite coșuri de cadou soțului, prietenului sau cuiva din familia ta Te pregătești pentru o...

Știrile Săptămânii