Connect with us

Exclusiv

Sarcasm maxim la adresa PNL Prahova/”PNL se comporta la Ploiesti de parca nu ar fi avut primar in functie!Alo, baieti…Dobre, garantat de Volosevici…Ploiesti…fiasco!”

Prahova Mea

Publicat

pe

Carul Mic şi Carul Mare
Le-ai pus, Doamne, la loc sfânt,
Sus, pe cer. Dar, de ce oare,
Ai pus boii pe Pământ…
(epigramă de Efim Tarlapan din
Pledoarie pentru epigramă – aprilie 2007)

Starea de fapt arată că, în data de 02.03.2020, ”Incisiv National” a publicat articolul „Viza de flotant: strategia electorală la alegerile locale de la Cătina, județul Buzău, pentru Fulgeanu Alexandru Constantin”.
Articolul mai sus mentionat a fost preluat si de ”Incisiv de Prahova”.
„Nu sunt membru ALDE. Am semnat ceva, dar nu adeziune de partid, ci o foaie de susținere a acțiunilor dnei. inspector Florina Stoian”. Asta susținea în data de 14/05/2019 Adrian Răican, directorul școlii din Cătina.
Numai că, în posesia reporterului de la buzoienii.ro , a ajuns – prin intermediul unui coleg de școală și de partid al directorului – un document semnat și completat de Adrian Răican, în care apar însemnele (sigla) ALDE și titlul „Cerere de adeziune”. Se poate mai clar?!!
Trebuie spus și că, după doar câteva zile de la semnarea adeziunii, dl. Adrian Răican, profesor de sport, a fost numit – ce coincidență! – director al școlii din Cătina.
Altă întâmplare sulfuroasă care explică multe: Claudiu Voicu, coleg de școală și de partid cu domnul Adrian Răican, a reclamat reporterilor de la buzoienii.ro faptul că, în școala Cătina, un localnic cu ”dare de mână”, Alexandru Fulgeanu, ar fi dat – cu acceptul directorului – bani (sub forma unor tichete cadou) cadrelor didactice, părinților și elevilor. Profesorii au primit zece bonuri ”de căciulă”, iar părinții și elevii câte trei. La tichetele cadou s-a adăugat și câte o cutie cu dulciuri. La prima vedere, gestul pare al unui gentlemen!
Aș, ți-ai găsit! Gestul culant a devenit brusc dubios și oneros după ce s-a aflat că ”binevoitorul” domn Fulgeanu are de gând să candideze la Primăria Cătina. Astfel, acțiunea caritabilă a căpătat și un iz de cumpărare a electorilor, act premergător și pregătotor pentru o viitoare fraudă electorală anunțată. Iar directorul școlii iese ”șifonat” și din această afacere. Cam multe legături cu politica, domnule director, nu credeți? Sau nu vă pasă.
Reporterul buzoienii.ro e frământat și de răspunsurile la alte două întrebări:
de ce cadouri în bani (10 tichete x 10 de lei) către cadrele didactice ?
de ce profesorii au primit mai mult decât elevii (3 tichete x 10 lei), copii printre care sunt și unii într-adevăr sărmani.
Cumva pentru ca, la un semn, când vor fi alegerile locale, profesorii să se activeze ca agenți electorali printre părinții elevilor?
Un reporter de la buzoienii.ro a fost contactat de Alexandru Fulgeanu care a ținut să precizeze următoarele:
„Fac astfel de gesturi caritabile de mulți ani și nu doar la Cătina, ci și în comunele învecinate. Dar n-au avut și nici nu au legătură cu politica. Sunt precum două linii paralele care nu se vor întâlni niciodată. Am ținut să fac cadouri și către cadrele didactice din respect pentru acești oameni care ne-au pus stiloul în mână și care au contribuit la formarea noastră ca oameni. Iar cadouri n-au primit doar profesorii, ci și ceilalți angajați ai școlii. Îmi pare rău că acțiunea mea este interpretată politic”.
Înduioșător!
Doar dacă n-ar exista cazul bietului cățel pe care, violentul și sadicul Fulgeanu l-a omorât când, cu ceva timp in urma, a ieșit cu ATV-ul la babardeală. Proprietarul câinelui a sunat degeaba la SNUAU 112, fiind amenintat si cu arma de pistolar: numai unu e Fulgeanu în zonă!
Alexandru Fulgeanu a admis că intenționează a se implica mai mult în viața comunității și de aceea va candida la funcția de primar (Să vă fereasca Dumnezeu, oameni buni!).
De ce am readus în discuție articolul colegilor de la buzoienii.ro?
Simplu! Ne-a atras atenția adevăratul interes, cel ascuns, al omului „potent” și plin de gesturi caritabile, Fulgeanu, acțiuni interpretate politic.
Așa să fie, oare ? – ne întrebăm noi, facând pe proștii!
Investigația noastră relevă, fară echivoc, o banalitate: ca binevoitorul domn Fulgeanu are de gând să candideze la Primăria Cătina și își pregătește cu „îndemanare” fraudarea alegerilor locale pentru a câștiga postul mult visat, de primar.
Operaţiunile de tip „flotantul” sunt arhicunoscute la alegerile locale și permiterea practicării lor riscă să fie un flagel în mediul rural, care deturnează adevăratele opțiuni politice ale populaţiei cu drept de vot.
În primele luni ale acestui an, numărul flotanţilor a crescut vertiginos în zeci de comune din ţară, operațiunea putând să surclaseseze deja consacratele operațiuni „autobuzele electorale” şi „listele suplimentare”.
Dacă AEP, partidele și poliția nu belesc bine ochii la aceste metode africane de fraudă electorală, riscăm cu toții să belim altceva până la cotor, în finalul procesului alegerilor locale.
Creşterea vertiginoasă a numărului de persoane care îşi mută reşedinţa în mediul rural (”la ţară”) în prag de alegeri, nu poate fi o coincidenţă. Gândiţi-vă că pragul electoral pe care trebuie să-l treacă o listă de partid pentru orice consiliu local este de 5%, şi mai gândiţi-vă că, într-o comună, numărul alegătorilor este mic în comparaţie cu electoratul dintr-un oraş. Ca atare, câteva zeci de persoane în plus pot înclina semnificativ balanţa atât în ceea ce priveşte componenţa consiliului local, cât şi referitor la candidatul la funcția de primar.
Epigrama cu boii pusă ca motto la acest articol, nu este aleasă întâmplător. Cum alfel pot fi cei 118 cetățeni care au solicitat vize de stabilire a reședinței (flotant) pe adresa lui … Fulgeanu??!!
Asta în conditiile in care comuna are numai 2170 de locuitori și nici nu este ”Perla Carpaților”, „Marea de la Munte”, ”Perla Moldovei”, ”Perla Apusenilor”, ”Perla Bucovinei”.
Precizăm cititorilor că ”Incisiv National” a solicitat organelor competente să dispuna, conform prevederilor legale în vigoare, verificarea de urgenţă a acestui fenomen care, se pare, a scăpat de sub control şi care ar putea avea consecinţe grave, viciind astfel rezultatele proceselor eletorale din acest an.
La data de 15.05.2020, ”Incisiv de Prahova” a publicat articolul „Afacerist prahovean amenintat si santajat de Fulgeanu Alexandru Constantin care sustine ca are „politia” si parchetele la picioare/inregistrari audio”.

Pentru a isi atinge obiectivul de a fi primar, Fulgeanu Alexandru Constantin a inceput sa il ameninte pe omul de afaceri din Prahova, ruda a primarului in functie de la Cătina, judetul Buzau.


Dupa amenintarile respective, omul de afaceri din Prahova a depus plangere penala la Parchetul de pe langa Judecatoria Patarlagele din judetul Buzau, dosar inregistrat sub nr 363/2020.
Dupa depunerea plangerii, omul de afaceri prahovean a fost sufocat cu telefoanele de amenintare si santaj pentru a isi retrage sesizarea.
Din inregistrarile obtinute in exclusivitate de redactia noastra reiese ca Fulgeanu Alexandru Constantin – cu un vocabular de cocalar si de interlop de proasta calitate – se lauda printre amenintari si santaje ca ar detine organele de cercetare penala din Buzau la „picioarele” sale.

Am avut dreptate: Solutie cu propunere de clasare a unui politist care este fostul subaltern al prietenului de pahar al inculpatului Fulgeanu Alexandru Constantin:

Dragomir Ion de la Postul de Politie Cislau a fost subalternul lui „Gery” de la Postul de Politie Calvin.
Acesta din urma a primit de la omul de afaceri Fulgeanu Alexandru Constantin doua autoturisme care cica ar fi fost achitate (un autoturism Jeep si un autoturism Dacia).
Elocventa este poza din 28 iunie 20202 cand politistul „Gery” s-a intalnit cu omul de afaceri Fulgeanu Alexandru Constantin imediat ce acesta din urma a iesit de la audierile efectuate de fostul subordonat, adica de Dragomir Ion.
Probabil a dorit sa se asigure ca „blatul” si/sau clasarea va fi realizata de Dragomir Ion.


Interesant este faptul ca „gurile rele” din zona au precizat pentru ziarul nostru ca seful de post de la Calvin se ocupa si de campania electorala a omului de afaceri Fulgeanu Alexandru Constantin. Vom reveni. (Cristina T.).

Exclusiv

Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată?

Prahova Mea

Publicat

pe

Dumneavoastra, cititorii mei, știți că am renunțat din luna mai să mai încerc vreo abordare științitică a evoluției cazurilor de COVID in România. Și asta pentru că zi de zi aveam dovada de ”garbage in” în privința datelor comunicate de grupul de comunicare strategică. Prin urmare, o cercetare serioasă nu putea evita rezultatul predictibil: garbage in – garbage out. Am păstrat însă datele pe care le-am colectat manual, până în prin zi de lockdown-16 mai 2020. Cifra cu infecțiile noi raportate la numărul de teste prelucrate comunicată astăzi este însă șocantă. Astăzi, 28 septembrie 2020, ”grupul” a comunicat cu siguranță cea mai mare rată de pozitivare a testelor (raportată la perioada lockdown-ului), și probabil cea mai mare rată de pozitivare, vreodată. La numai 6.126 de teste noi, au fost raportate 1261 de cazuri pozitive. Ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 20,6%. Nu îmi aduc aminte să fi fost vreodată mai mare de pozitivare post-lockdown, dar cifrele colectate de bine arată că:

  • până în 16 mai 2020 (începând cu 19 martie 2020), numărul noi de cazuri depistate zilnic era de 279, reprezentând 22% din numărul comunicat astăzi, 28 septembrie 2020.
  • Rata medie zilnică de pozitivare (pacienți depistați pozitiv raportată la numărul de teste) a fost în lockdown la o medie zilnică de 7,54% (de 3 ori mai mică decât rata de pozitivare comunicată astăzi).
  • Cea mai mare rată de pozitivare din lockdown a fost înregistrată în 3 aprilie 2020 (18,89%, dar raportată la numai 1551 de teste noi). Această rată de pozitivare RECORD, vine, pe de-o parte, în contextul în care fiecare dintre noi a putut observa imaginile cu îmbulzeala de la unele secții de votare iar pe de altă parte relevă cu exactitate modul în care autoritățile din România au gestionat pandemia, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Articolul Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Prahova Mea

Publicat

pe

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD

„Apel catre comunitățile de romi din județul Prahova și către liderii Partidei Romilor Prahova. Va rog , ca in data de 27 septembrie 2020, să vă mobilizați și să ieșiți la vot, asa cum sunteti învățați. Stiu că sunteți responsabili și vreți ca noi sa o ducem mai bine. PSD a fost aproape de noi întotdeauna, de aceea noi considerăm că acest partid cu o doctrină de stânga, care ne-a aparat drepturile, merită votat.
De aceea vin cu rugămintea la dumneavoastră, pentru a ii ajuta pe acești oameni, pentru că eu fac echipă cu dânșii, fiind candidat la Consiliul Judetean Prahova pe listele Partidului Social Democrat.
Va promit ca voi fii alături de dumneavoastră ori de câte ori este nevoie, asa cu am demonstrat- o întotdeauna. Si, să nu uităm de Președintele nostru dnul Bogdan Toader, un om cu o mare valoare, cu un caracter mai rar întâlnit, un om popular și modest care a fost alături de oamenii necăjiți. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ati fost alături, mulțumesc colegilor mei care au fost alături de noi in această campanie electorală .
Votați PSD!
Votați BOGDAN TOADER! (Ionel Marghiolescu).

Articolul COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Prahova Mea

Publicat

pe

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul luni octombrie la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

În perioada 12 – 19 octombrie, regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

În săptămâna 19 – 26 octombrie, cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment5 zile inainte

Seturi de dus promotionale: profita de oferte pentru a-ti renova baia

  Interesul romanilor pentru renovarea locuintelor a crescut in aceasta perioada, datorita timpului petrecut in izolare. In acelasi timp, ofertele...

Eveniment2 săptămâni inainte

Reparatii usi sector 5 – solutia ideala pentru urgente

Locuinta sau biroul tau are o usa defecta care nu se mai inchide sau deschide corespunzator?...

Eveniment3 săptămâni inainte

Președintele PER Dănuț Pop întreabă opinia publică :”Partidele mari pregătesc fraudarea alegerilor?”

Partidul Ecologist Român acuză partidele mari că s-au aliat să elimine șansa partidelor neparlamentare din cursa alegerilor locale.   De...

Eveniment3 săptămâni inainte

Gala Merito pentru educaţie de calitate

Autor: Prof. Claudia Bota  Profesorii valoroși din România sunt din ce în ce mai puțini din lipsă de recunoaștere și...

Eveniment3 săptămâni inainte

Gama de dispensere de dezinfectare maini

dispensere de dezinfectare maini Comisia Romana de Sanatate recomanda sa ne spalam pe maini cu apa si sapun de fiecare...

Eveniment3 săptămâni inainte

Spitale internaționale. Turcia. Memorial Bahçelievler Hospital  

După o perioadă care a bulversat întreaga lume, a venit momentul să ne mutăm atenția pe lucruri cu adevărat importante...

Social4 săptămâni inainte

Save Alexa! Asociația Ensar Duman lansează o super tombolă pentru salvarea unei fetițe de 11 luni diagnosticată cu o boală gravă

Asociația Ensar Duman lansează o Super Tombolă pentru #Alexa, o fetiță de doar 11 luni, diagnosticată cu amiotrofie spinală de...

Eveniment1 lună inainte

Ghid SEO On Page-Star Marketing

cum sa optimizam site-ul on page Optimizarea conținutului pe măsură ce îl creați, monitorizarea performanței acelui conținut și re-optimizarea pe...

Eveniment1 lună inainte

Ecologiștii cer Guvernului să stopeze subvențiile date partidelor parlamentare și să includă, pe lângă programul ”Cornul și Laptele”, și programul ”Masca și Dezinfectantul”

Ecologismul propune o nouă atitudine etică ce pune pe primul loc libertatea individuală, demnitatea pentru toţi, dreptul la afirmare plenară...

Eveniment1 lună inainte

Mesaj de felicitare și susținere a social-democraților din partea P.R.N a organizaţiei judeţene Constanţa

Partidul România Noastră este o nouă formațiune politică, având un caracter explicit naționalist, înființat de către Ovidiu Danteș (Președinte fondator...

Eveniment1 lună inainte

Ecologiștii vin în apărarea lucrătorilor din diaspora-«Sclavia românilor trebuie să înceteze»

În actualul context de criză economică și socială, de creștere a gradului de sărăcire a populației, de degradare a sistemului...

Eveniment1 lună inainte

Lansarea candidaturii domnului Nicolae Ciocîrlan din partea PER la Limanu

În data de 23 august 2020, președintele Partidului Ecologist Român Organizația Limanu-domnul Nicolae Ciocîrlan – și-a lansat candidatura la funcția...

Eveniment1 lună inainte

Dănuț Pop: „Virusul nu ține cont de clasa socială! Școlile trebuiesc dotate cu măști pentru TOȚI COPII!”

Ecologiștii cer Guvernului să asigure măști pentru toți copii care vor merge la școală. Partidul Ecologist Român se declară îngrijorat...

Exclusiv1 lună inainte

Cum se oferă trandafiri lungi?

Dorești să surprinzi sau să îți încânți partenera de viață? OK Flora este o florărie online în care poți comanda trandafiri...

Eveniment1 lună inainte

Antonie Solomon, PER: „Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot!”

Antonie Solomon și-a depus candidatura pentru Primaria Craiova din partea Partidului Ecologist Român. Vineri, 14.08.2020, fostul primar al Craiovei, Antonie...

Eveniment2 luni inainte

Avantajele si dezavantajele site-urilor de dating

Exista multe controverse in a sti daca exista avantaje in utilizarea serviciilor site-urilor de intalniri pe Internet sau a ceea...

pariuri fotbal pariuri fotbal
Sport2 luni inainte

Iata de ce optiunea de “total goluri” este atat de populara in ofertele de pariuri fotbal!

Ofertele de pariuri fotbal sunt deosebit de populare printre pariorii din tara noastra. Nu neaparat multumita spectacolului oferit de meciurile...

Social2 luni inainte

Ce concluzii a tras Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești, legat de ultimele zile?

Pentru cei care nu știu încă, Gherzan este un individ foarte activ atât in zona educației, cât și în zona...

Știrile Săptămânii