Connect with us

Administrație locală

Cum poate fi definit un audit de societati comerciale

AlexandraM

Publicat

pe

Cum poate fi definit un audit de societati comerciale

Un audit societati comerciale este un proces prin care o entitate independenta, numita auditor, examineaza si evalueaza documentele, informatiile financiare si procedurile interne ale unei societati comerciale. Scopul auditului este de a verifica daca informatiile financiare furnizate de societate sunt corecte, complete si conforme cu standardele contabile si legislatia aplicabila.

Ce este un audit de societati comerciale

Auditorul examineaza in mod obiectiv informatiile financiare ale societatii comerciale si prezinta un raport detaliat, care poate fi utilizat de catre actionari, investitori, creditorii si alte parti interesate pentru a lua decizii financiare informate. Auditul poate fi efectuat in conformitate cu standardele internationale de audit sau cu standardele nationale de audit, care sunt stabilite de organizatii precum Asociatia Internationala a Contabililor (IFAC) sau Camera Auditorilor Financiari din Romania.

Auditul de societati comerciale poate fi obligatoriu sau voluntar. Societatile comerciale cu capital social mare sau care sunt listate la bursa sunt de obicei obligate sa efectueze auditul anual de catre un auditor independent, in conformitate cu cerintele legale. Societatile comerciale mai mici sau private pot efectua auditul voluntar, cu scopul de a obtine o certificare a informatiilor financiare prezentate sau pentru a obtine un raport de evaluare a procedurilor interne si a proceselor de afaceri.

Procesul de audit implica mai multe etape, incepand cu planificarea auditului si identificarea riscurilor si a potentialelor probleme de contabilitate. Auditorul examineaza documentele contabile si financiare, cum ar fi bilantul, contul de profit si pierdere, contul de rezultat global si situatiile financiare anuale, precum si alte documente relevante pentru activitatea societatii comerciale.

In timpul auditului, auditorul va efectua teste ale sistemelor si procedurilor interne ale societatii comerciale, pentru a evalua daca acestea sunt adecvate si functioneaza in mod corespunzator. Auditorul poate solicita informatii si clarificari suplimentare, daca este necesar, si va intocmi un raport de audit care va fi prezentat societatii comerciale si altor parti interesate.

Raportul de audit va cuprinde o evaluare a informatiilor financiare prezentate de societate, inclusiv o opinie asupra corectitudinii si conformitatii acestora cu standardele contabile si legislatia aplicabila. Raportul va include, de asemenea, o evaluare a procedurilor interne si a riscurilor identificate de auditor. In functie de natura problemelor identificate in timpul auditului, auditorul poate recomanda masuri corective sau imbunatatiri pentru a imbunatati procesele si procedurile interne ale societatii comerciale.

In concluzie, auditul de societati comerciale este un proces important prin care informatiile financiare ale societatilor comerciale sunt examinate si evaluate de catre o entitate independenta. Scopul auditului este de a furniza informatii financiare precise, complete si conforme cu standardele contabilitatii. Apeleaza la https://contello.ro/audit pentru un audit calitativ.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Switch-urile Layer 3 de la Zyxel raspund cerintelor tot mai mari de latime de banda ale IMM-urilor

Publicat

pe

De

5 iulie 2023 – Noile switch-uri Layer 3, cu multiple funcții și gestionate în cloud-ul Zyxel, răspund cerințelor tot mai mari de lățime de bandă ale IMM-urilor, hotelurilor, școlilor, integratorilor de sistem și MSP-urilor care mențin rețele distribuite de la 300 la 500 de utilizatori.

Noile switch-uri GbE L3 din seria XGS2220 cu 24/48 porturi cu 2 uplink-uri de 10GbE și 4 porturi SPF+ cu viteze de 10G, includ șase modele, cu versiuni PoE, non-PoE și fibră, pentru a ușura implementarea și a oferi maximul  de potențial pentru dispozitivele ce ocupă o bună parte din lățimea de bandă, cum ar fi AP wireless WiFi 6/6E, laptopuri, servere și stații de lucru. Conceput pentru a satisface implementările la nivel de întreprindere, switch-urile din seria XGS2220 acceptă funcții complete de Layer 2, inclusiv funcții avansate, cum ar fi QinQ VLAN tunneling și VLAN, dar și capabilități de rutare statică Layer 3, oferind utilizatorilor mai mult control asupra structurilor de rețea mari și complicate.

Tri Nguyen, Channel Sales & Product Development Manager la Zyxel a explicat: „Cerințele tot mai mari pentru lățime de bandă ale dispozitivelor de rețea de înaltă performanță, cum ar fi AP și stațiile de lucru WiFi 6/6E, și aplicațiile avansate, cum ar fi AV (Audio / Video) în rețea și sistemele de supraveghere, creează puncte de blocare a rețelei care au un impact negativ asupra performanței și eficacității acestora. Noile switch-uri din seria XGS2220 oferă performanță, versatilitate și ușurință în administrare, ceea ce le face soluția ideală pentru modernizarea infrastructurilor de rețea existente pentru a profita de cele mai noi dispozitive de înaltă performanță și de cele mai noi aplicații de rețea convergentă”.

Infrastructură de rețea robustă

Pe lângă cele patru uplinkuri 10G SFP+, seria XGS2220 vine cu două porturi suplimentare 10G Multi-Gig RJ 45 pentru a oferi flexibilitatea de conectare la servere, NAS-uri sau alte dispozitive de rețelistică de mare viteză.

Flexibilitate în alimentarea unei game complete de dispozitive PoE

În cadrul gamei, cele trei modele PoE de 30HP, 54HP și 54FP pot oferi bugete de putere mai mari de 400 W, 600 W și, respectiv, 960 W, acestea permițând flexibilitate în alimentarea eficientă a unei game complete de dispozitive PoE pentru aplicații precum VoIP, supraveghere, aplicații AV în rețea de înaltă densitate și portofoliul de dispozitive, de tip AP WiFi 6/6E al Zyxel.

Despre Zyxel Networks

Zyxel Networks oferă soluții de rețea și securitate de top pentru utilizatorii din mediul business și de acasă. Soluția sa de rețea cloud Nebula simplifică călătoria către o rețea sigură și fiabilă și protejează fără probleme utilizatorii de amenințările la adresa securității rețelei. Zyxel colaborează cu rețeaua sa de parteneri pentru a deservi peste un milion de afaceri pe 150 de piețe, cu peste 100 de milioane de dispozitive de conectare.

Pentru mai multe informații, vizitați https://www.zyxel.com/

Citeste in continuare

Administrație locală

Vata minerala de sticla: Alegerea inteligenta pentru izolatia termica si fonica

Publicat

pe

De

Atunci cand vine vorba de izolatia termica si fonica a unei cladiri, vata minerala de sticla este una dintre cele mai populare optiuni disponibile pe piata. Acest material inovator si eficient a fost inventat acum mai multe decenii si s-a dovedit a fi o solutie excelenta pentru izolarea cladirilor. In acest advertorial, vom explora beneficiile si utilizarile vatei minerale de sticla, cu accent pe gama de produse disponibile pe https://materiale.online/.

Vata minerala de sticla: Izolatie termica si fonica de inalta performanta

Vata minerala de sticla este un material de izolatie obtinut prin topirea si transformarea sticlei in fibre fine. Aceste fibre sunt apoi combinate si consolidate in panouri sau role pentru a forma vata minerala de sticla. Acest material versatil ofera numeroase beneficii in ceea ce priveste izolatia termica si fonica, ceea ce il face o alegere ideala pentru diverse aplicatii in constructii.

Beneficiile vatei minerale de sticla:

Izolatie termica excelenta: Vata minerala de sticla ofera o izolatie termica de inalta calitate, reducand transferul de caldura intre interior si exterior. Prin instalarea vatei minerale de sticla in pereti, acoperisuri sau podele, puteti mentine o temperatura confortabila in interior si reduce consumul de energie pentru incalzire sau racire. Aceasta se traduce in economii semnificative la facturile de utilitati.

Izolatie fonica eficienta: Un alt aspect important al vatei minerale de sticla este capacitatea sa de a absorbi si de a reduce zgomotul. Fibrele fine din vata minerala de sticla contribuie la atenuarea zgomotului, ceea ce face acest material potrivit pentru izolarea fonica a peretilor, tavanelor sau podelelor. Astfel, puteti crea un mediu linistit si confortabil in interiorul cladirii.

Rezistenta la foc: Vata minerala de sticla are proprietati excelente de rezistenta la foc. Acest material este nem inflamabil si nu emite fum toxic in caz de incendiu, asigurand siguranta locatarilor cladirii. Alegand vata minerala de sticla, va protejati investitia si oferiti o protectie suplimentara impotriva incendiilor.

Usor de instalat: Vata minerala de sticla este usor de manipulat si de instalat. Se poate taia si modela cu usurinta pentru a se potrivi dimensiunilor si formelor necesare. Aceasta faciliteaza procesul de instalare, economisind timp si efort. In plus, vata minerala de sticla nu necesita intretinere periodica, ceea ce o face o solutie convenabila pe termen lung.

Utilizari si disponibilitate:

Vata minerala de sticla este utilizata intr-o gama larga de aplicatii de constructii, inclusiv izolarea peretilor, acoperisurilor, pardoselilor, tevilor si sistemelor de ventilatie. Fiind un material versatil, vata minerala de sticla poate fi adaptata la diferite nevoi si cerinte de proiectare.

Pentru a achizitiona vata minerala de sticla de inalta calitate, va recomandam sa va indreptati catre https://materiale.online/. Acest magazin online ofera o gama variata de produse de izolatie termica si fonica, inclusiv vata minerala de sticla, de la branduri de incredere. Echipa lor de experti va poate oferi consultanta specializata pentru a va ajuta sa faceti alegerea potrivita in functie de nevoile dvs. specifice de constructie.

Vata minerala de sticla este o solutie excelenta pentru izolarea termica si fonica in constructii. Cu beneficii remarcabile, precum izolatie termica eficienta, izolatie fonica, rezistenta la foc si usurinta in instalare, vata minerala de sticla oferita de https://materiale.online/ este alegerea perfecta pentru proiectele dvs. de constructie. Alegeti calitatea si eficienta cu vata minerala de sticla si beneficiati de un mediu confortabil si economii semnificative de energie.

Citeste in continuare

Administrație locală

Binance: cinci sfaturi pentru siguranta conturilor utilizatorilor

Publicat

pe

De

București, 22 iunie 2023 – Binance, cea mai mare platformă de schimb cripto din lume, prezintă un set de cinci sfaturi pentru a proteja conturile utilizatorilor și a preveni riscurile de atac ce ar putea cauza daune financiare, furt de identitate și scurgere a datelor personale.

Riscul de preluare a contului (ATO, Account takeover) poate duce, pentru afaceri, la pierderi financiare, sancțiuni de reglementare, repercusiuni legale, pierderea încrederii clienților și deteriorarea reputației afacerii. La nivel individual, atacurile ATO compromit informațiile personale, provocând potențiale prejudicii asupra vieții private și informațiilor personale.

În context, Binance recomandă cinci pași pentru protejarea conturilor:

Securitate prin parolă:

Sunt recomandate parole puternice, unice, cu o combinație de caractere, evitând cuvintele comune sau informațiile personale. Parolele sunt recomandate a fi schimbate la fiecare trei până la șase luni, evitând reutilizarea acestora. Utilizarea soluțiilor tip manager de parole și seifuri pentru stocarea sigură a acestora este recomandată.

Autentificare cu mai mulți factori (MFA):

MFA poate fi activată prin SMS, aplicații de autentificare, notificări push, jetoane sau autentificare biometrică. E recomandată implementarea autentificării cu doi factori (2FA) pentru conturile Binance, alegând dintre diverse opțiuni MFA.

Securitatea dispozitivului și a rețelei:

Este recomandat să fie păstrate software-ul, firmware-ul și sistemele de operare actualizate pentru a beneficia de corecțiile de securitate. Utilizați criptare și protocoale securizate precum HTTPS și SSL/TLS. Activați firewall-uri și stabiliți politici de gestionare a dispozitivelor cu cerințe puternice pentru parole și control al accesului. Se recomandă accesarea și setarea rețelelor Wi-Fi securizate cu parole unice și puternice, criptare și evitarea conexiunii Wi-Fi publice pentru activități sensibile.

Monitorizarea contului:

Activați alertele privind activitatea contului și monitorizați regulat tranzacțiile, istoricul de conectare și setările contului. Mențineți informațiile de contact actualizate cu furnizorii de servicii, pentru a primi notificări în timp util. Rămâneți vigilenți împotriva încercărilor de phishing și activați codurile anti-phishing pentru notificările prin e-mail Binance. Monitorizați rapoartele de credit pentru orice semne de conturi neautorizate sau activități suspecte.

Raportarea activităților suspecte:

Raportați cu promptitudine orice activitate neobișnuită sau suspectă furnizorului de servicii sau instituției financiare respective. Contactați serviciul de asistență pentru clienți Binance, dacă bănuiți că a fost compromis contul și luați în considerare schimbarea parolei și autentificarea cu mai mulți factori.

Prin implementarea acestor bune practici, indivizii și organizațiile pot reduce semnificativ riscul ATO. Protejarea conturilor prin măsuri de securitate robuste și monitorizare proactivă ajută la prevenirea pierderilor financiare, a daunelor reputației și a prejudiciului personal asociat cu atacurile ATO.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele. Pentru mai multe informații, accesați www.binance.com.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

SocialO zi inainte

Cele mai motivaționale citate și mesaje cu sens profund

44 citate și mesaje motivaționale pentru succes în viață Fiecare persoană, indiferent de profesie, poate să nu aibă impulsul de...

Eveniment4 zile inainte

Macromex și Horeca Culinary School pregătesc anul acesta 100 de specialiști în bucătăria preparatelor sous-vide

Fiecare curs de bucatar durează aproximativ 4 luni, iar modulul de produse sous-vide este un curs împărțit în teorie, demonstrații...

EvenimentO săptămână inainte

THE GUY ARTS MEDIA: Povestea Vizuală a Iubirii

Fiecare nuntă este o poveste de dragoste unică, iar Madalina și Adelin, cei doi artiști vizuali din Galați, transformă aceste...

EvenimentO săptămână inainte

Cosmin Solomon Foto Video: Echipa Profesionistă pentru Nunta Ta

Nunta este un moment cu adevărat special în viața fiecărui cuplu, iar pentru a vă asigura că această zi magică...

EvenimentO săptămână inainte

TRIF EVENTS: Creând Cu Pasiune Nunta Visurilor Tale

Ziua nunții tale este un moment plin de emoție și visare, iar la TRIF EVENTS suntem aici pentru a transforma...

stiri azi din brasov stiri azi din brasov
Social2 săptămâni inainte

BrasovAzi.ro – O sursă esențială de știri și informații pentru turiști și brașoveni

BrasovAzi.ro este sursa esențială de știri și informații pentru toți locuitorii Brașovului. Cu acoperirea noastră amplă, vei fi la curent...

Social2 săptămâni inainte

Ședința Foto de Crăciun: Capturând Magia Sarbatorilor cu Fotograf Alex Pasarelu

Experimentați Magia Crăciunului la Studio Foto Craciun Bucuresti Crăciunul este una dintre cele mai așteptate sărbători ale anului, un moment...

Rochie midi Rochie midi
Social3 săptămâni inainte

Rochie Midi galbenă cu buline

O rochie midi cu buline este o piesă vestimentară ce emană rafinament și stil, menită să fie mereu la modă...

Eveniment3 săptămâni inainte

HONOR lanseaza la IFA 2023 device-uri ce redefinesc viitorul industriei de smartphone-uri

Brandul debutează cu un nou concept impresionant de „Phone-to-Purse”prin noul HONOR V Purse, prezintă la nivel global pliabilul HONOR Magic...

Social3 săptămâni inainte

Sistemele antiincendiu – o modalitate eficienta de a-ti proteja locuinta

In ultimul deceniu, tehnologia a avansat din ce in ce mai mult, aspect sesizabil in toate domeniile. Atunci cand vine...

Eveniment3 săptămâni inainte

TCL a prezentat cele mai noi și inovatoare produse ale companiei, consolidându-și poziția de top în domeniul tehnologic

 TCL a vorbit despre cele mai recente upgrade-uri ale companiei, cea mai recentă tehnologie QD-Mini LED, noi dispozitive care susțin...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social3 săptămâni inainte

Vestiare metalice – ce trebuie să ştii înainte de a le cumpăra

Atunci când ai nevoie de un spațiu de depozitare care să fie atât sigur, cât și funcțional pentru a depozita...

Ecografia 5D Ecografia 5D
Social4 săptămâni inainte

Ecografia 5D – beneficiile acestei tehnologii revoluţionare

În ultimul deceniu, domeniul medical s-a bucurat de o evoluţie remarcabilă. La momentul actual, viitorii părinţi au oportunitatea de a...

Skincare Skincare
Social4 săptămâni inainte

5 pași pentru o rutină corectă de skincare

A avea doar produse de îngrijire a pielii de calitate nu este suficient. Înainte de a investi în produse de...

ferestrele vechi ferestrele vechi
Social4 săptămâni inainte

De ce ar trebui să actualizezi ferestrele vechi cu variante moderne termopan

Dacă ai ferestrele vechi în locuința ta, este posibil să te gândești la avantajele actualizării lor cu variante moderne de...

ferestrele PVC ferestrele PVC
Social1 lună inainte

Protejeaza-te de vremea neprietenoasa cu ferestrele PVC

Clima exterioara ne influenteaza in multiple moduri, in functie de persoana si de context. Aceasta are capacitatea de a afecta...

Eveniment1 lună inainte

TCL câștigă trei premii la EISA Awards 2023-2024, inclusiv premiul pentru cel mai bun televizor Home Theater Mini LED 2023-2024

 Aceste premii prestigioase consolidează poziția TCL de lider în domeniul tehnologiei de display București, 22 august 2023. Poziția TCL de lider...

profile PVC profile PVC
Social1 lună inainte

Sustenabilitate si eficienta cu profile PVC Klass Coating System

Ferestrele cu profile PVC se afla pe piata deja de decenii intregi, ramanand „coloana vertebrala” a multor proprietati din Romania,...

Știrile Săptămânii