Connect with us

Politică locală

Deputatul USR Lazăr Ion Marian, acuză coaliţia PSD-PNL că a lăsat spitalele fără bani

Publicat

pe

Lazăr Ion Marian

Deputatul USR Vâlcea Lazăr Ion Marian, îi acuză pe cei din PSD şi PNL că prin modul în care au guvernat ţara au lăsat spitalele din România fără bani pentru a-şi desfăşura activitatea de zi cu zi. Aceste declaraţii vin ca urmare a faptului că mai mulţi manageri de spitale au ieşit public şi s-au plâns că nu mai au bani pentru achitarea datoriilor şi utilităţilor, iar Guvernul a alocat de urgenţă o sumă insuficientă care acoperă doar o mică parte din datorii.

„PSD-PNL guvernează România în stil pompieristic, fiind aproape de a duce în colaps sistemul de sănătate! Spitalele nu mai au bani să achite costurile de funcţionare şi achiziţia de medicamente sau materiale sanitare, iar guvernul refuză să facă rectificare bugetară pentru a rezolva problemele grave din ţară. Recent, printr-o hotărâre de Guvern, a fost alocată suma de 1.7 miliarde de lei din Fondul de rezervă pentru ca spitalele să achite o parte din cheltuieli, însă această sumă este departe de a fi suficientă!

Şi asta nu o spun eu, o recunosc inclusiv ei, spunând în nota de fundamentare a HG-ului că este nevoie de 4.22 miliarde de lei pentru acoperirea integrală a serviciilor medicale şi a medicamentelor din luna noiembrie! Aşadar, din 4.22 miliarde necesare, ei alocă doar 1.7 miliarde din Fondul de rezervă pentru că nu vor să facă rectificare bugetară şi, astfel, să iasă la suprafaţă, negru pe alb, modul în care au risipit banii publici.

Avem, astfel, un nou exemplu al faptului că PSD-PNL se îngrijeşte mai mult de clientela de partid decât de cetăţeni şi instituţiile fundamentale ale ţării. În definitiv, dacă ei sau cei apropiaţi lor se îmbolnăvesc, au suficiente resurse financiare şi logistice pentru a se trata în străinătate, pe când românii sunt lăsaţi să se zbată în mizerie şi neajunsuri, fiind buni doar de plătit taxe, fără a avea vreun beneficiu de pe urma lor.”

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză PNL-ul că a devenit un „PSD sub acoperire”

Publicat

pe

De

Lazăr Ion Marian

După anunţul oficial în care PSD şi PNL au spus că s-a decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, a avut o reacţie vehementă pe pagina sa de Facebook în care acuză PNL-ul că şi-a pierdut valorile liberale şi a devenit „un PSD mai mic, sub acoperire” al cărui scop este acela de a „capta electoral de dreapta pentru a oferi majoritate PSD-ului”.

„Motivul real pentru comasarea alegerilor locale cu alegerile Europarlamentare şi candidaturi pe liste comune cu PSD la Europarlamentare este teama peneliştilor că nu vor obţine un scor pozitiv pe liste separate şi vor arăta în mod oficial că PNL nu mai reprezintă o opţiune viabilă pentru electoratul de dreapta. PNL a devenit o anexă a PSD şi, în curând, va ajunge probabil să fie absorbit cu totul de acesta.

Dacă până acum încercau să mimeze opoziţia la monstrul politic PSD, acum a devenit clar pentru toată lumea că PNL-ul este un PSD mai mic, sub acoperire, a cărui singură menire este să capteze electorat de dreapta şi să ofere o majoritate PSD-ului în Parlament. Liberalismul a dispărut de mult din PNL, iar asta se vede când aprobă fără jenă creşterile de taxe ale PSD-ului. PNL a trădat electoratul de dreapta. A abandonat clasa de mijloc și antreprenorii.

Fiind primele alegeri, Europarlamentarele ar fi dat un semnal de slăbiciune pentru celelalte runde de alegeri dacă PNL-ul ar fi obţinut scorul mic pe care îl ştim din sondaje, astfel că vor să evite ruşinea prin comasarea alegerilor şi candidaturile pe liste comune cu PSD. Practic, PSD şi PNL nu au fost niciodată în opoziţie, ci doar au mimat şi s-au ajutat unii pe alţii când au avut nevoie să păcălească românii.

În momentul de faţă, singura opţiune pe care o mai au românii să scape de această struţo-cămilă este Dreapta Unită care a încercat în această perioadă neagră din istoria României să se opună măsurilor aberante şi să vină cu soluţii concrete pentru binele României.

Vom ataca în justiție toate actele normative care vor duce la comasarea alegerilor!”

Citeste in continuare

Politică locală

Lazăr Ion Marian, Deputat USR Vâlcea: PSD şi PNL au făcut un buget mincinos „noaptea ca hoţii”

Publicat

pe

De

Lăzar Ion Marian

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, a avut câteva remarci tăioase la adresa bugetului elaborat de guvernul condus de Marcel Ciolacu. Acesta acuză faptul că guvernul a elaborat un buget mincinos, bazat pe supraestimări ale veniturilor şi „promisiuni Ceauşiste”.

„Marcel Ciolacu se grăbeşte să adopte un buget mincinos, făcut „noaptea ca hoţii” (afirmaţia îi aparţine), în care aruncă nişte cifre de venituri nerealiste doar pentru a putea să se laude cu alocări bugetare crescute în domeniile de interes public, cum ar fi sănătatea, educaţia sau investiţiile. Pretinde că anul viitor Vama şi ANAF o să performeze în aşa fel încât vor aduce la buget sume mult mai mari care să-i susţină lui promisiunile deşarte.

Noi ştim deja că Marcel Ciolacu blufează şi face previziuni Ceauşiste, fără nicio bază reală. Cunoaştem deja modul de operare al PSD, care începe anul cu previziuni nerealiste, apoi la jumătatea anului vine cu scuze şi promisiuni că în a doua parte a anului se vor atinge obiectivele, iar în final ajunge să crească taxele şi impozitele pentru a acoperi găurile din buget, iar domeniile de interes public vor termina anul tot subfinanţate şi cu datorii.

Anul viitor sunt 4 rânduri de alegeri, credeţi că PSD şi PNL vor fi preocupate de guvernarea responsabilă a ţării sau se vor lupta între ei pentru a-şi asigura încă 4 ani la conducerea ţării? Unii dintre noi ştim deja răspunsul, am mai asistat la acest „film” în trecut şi ştim cum se termină. Sper ca în 2024 atât filmul cât şi minciunile lor să fie terminate de cetăţenii acestei ţări!”

Citeste in continuare

Politică locală

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, critică noile măsuri fiscale adoptate de guvern!

Publicat

pe

De

Lazăr Ion Marian

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, a fost foarte acid cu privire la măsurile fiscale asumate de Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu. Acesta a criticat şi creşterea salariului minim brut de la 3000 la 3300 de lei, susţinând că o măsură mai corectă şi mai utilă pentru salariaţi ar fi eliminarea taxelor pe salariul minim.

Acum este oficial! Coaliţia PSD-PNL îşi asumă creşterea de taxe în forma pe care au gândit-o (dacă putem spune asta) ei, fără să mai treacă prin dezbateri în Parlament! Fiind conştienţi de impactul negativ pe care aceste măsuri le au asupra populaţiei, ei încearcă să distragă atenţia oamenilor şi să îşi mai spele din imaginea pătată prin creşterea salariului minim brut de la 3000 la 3300 de lei.

Problema e că această măsură nu va avea un impact pozitiv real asupra salariaţilor, deoarece cea mai mare parte din „creştere” rămâne tot statului sub formă de taxe şi impozite! Am mai spus-o şi în trecut, dacă ar fi vrut cu adevărat să ajute oamenii să rămână cu bani mai mulţi singura soluţie viabilă era zero taxe pe salariul minim!

Prin această măsură, angajaţii plătiţi cu salariul minim ar fi rămas cu aproximativ 1000 de lei în plus, nu cu 100 de lei cum le-ar rămâne acum. Plus că zero taxe pe salariul minim înseamnă şi o reducere a poverii de pe umerii angajatorilor – practic este o măsură prin care câştigă toată lumea, mai puţin guvernul lacom!

De aproximativ 4 ani USR propune zero taxe pe salariul minim, însă PSD-PNL se opune cu tărie deoarece asta înseamnă bani mai puţini pentru ei! Orice altă măsură este doar o perdea de fum şi distragerea atenţiei, în timp ce ei adoptă măsuri care să stoarcă mai mulţi bani de la oameni pentru a-şi alimenta clientela de partid şi a păstra beneficiile „specialilor” pe care-i protejează de atâţia ani.” – a fost mesajul publicat de deputatul Lazăr Ion Marian.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Administrație localăO săptămână inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

Eveniment2 săptămâni inainte

Camera auto de bord NAVITEL R9 DUAL: Inovație și siguranță într-un singur dispozitiv

NAVITEL, lider în tehnologie GPS, prezintă cu mândrie camera auto pentru bord NAVITEL R9 DUAL, o soluție avansată cu doi...

Eveniment2 săptămâni inainte

Peste 15.000 de liceeni din București și din 9 județe participă la cea de-a IV-a ediție a Programului „Gustă cu Atenție. Bucură-te de Moment.”

La cea de-a IV-a ediție a programului „Gustă cu atenție. Bucură-te de moment.” participă un număr total de 15.140 de elevi...

Eveniment4 săptămâni inainte

Seria Samsung Galaxy S24 este acum disponibilă și în magazinele din România

Deschizând era telefoanelor AI, seria Galaxy S24 dezvăluie noi experiențe Galaxy AI pentru toți, acum disponibile și în România București,...

Social4 săptămâni inainte

Descoperă eleganța și rafinamentul la Exclusive Fashion Râmnicu Vâlcea: Destinația ta pentru haine de firmă

Recent deschis în Râmnicu Vâlcea, Exclusive Fashion redefinește experiența cumpărăturilor de lux, aducând la îndemâna ta cele mai râvnite branduri...

rochii office rochii office
Social1 lună inainte

Eleganță la birou – cum să porți cu stil rochii office în fiecare zi, pentru a arăta cât mai profi

În fiecare dimineață, alegerea vestimentară pentru birou poate influența întregul ton al zilei. Rochiile office reprezintă o piesă esențială în...

ferestrele din PVC ferestrele din PVC
Social1 lună inainte

Despre combaterea mucegaiului si umiditatii cu usile si ferestrele din PVC

Cand vine vorba de caminul nostru, confortul si sanatatea sunt doua aspecte esentiale pe care ne straduim sa le imbunatatim...

Vestiare metalice Vestiare metalice
Social1 lună inainte

5 beneficii oferite de vestiarele metalice pe care trebuie să le cunoști

Eşti în căutarea unei alternative sigure pentru a-ţi depozita bunurile de valoare? Atunci vestiarele metalice reprezintă soluția perfectă pentru această...

Social1 lună inainte

Beneficiile ecografiei 5D în domeniul medical

În societatea contemporană, ecografia 5D este considerată a fi o inovaţie în domeniul imagisticii medicale. Vorbim despre o tehnologie de...

Social1 lună inainte

Economiseste energie si bani cu usi si ferestre PVC

In prezent, preocuparea pentru eficienta energetica in locuinte este din ce in ce mai prezenta. O solutie versatila si eficienta...

Eveniment1 lună inainte

Renumitul fotbalist Ionel Dănciulescu face echipă cu HONOR pentru testul suprem de durabilitate: HONOR Magic6 Lite Challenge!

 [București, 17.01.2024] – HONOR a încheiat un parteneriat cu faimosul fotbalist Alvaro Morata, pentru a evidenția durabilitatea de neegalat și...

Eveniment1 lună inainte

TCL onorat cu peste 40 de premii și distincții pentru televizorul de 115 inchi și alte produse inovatoare din toate categoriile, la CES 2024

TCL Electronics, lider principal în industria electronicelor de larg consum și una dintre cele mai importante mărci de televizoare in...

sistem de alarma sistem de alarma
Social1 lună inainte

Sistemele de alarma – care sunt beneficiile acestor dispozitive de ultima generatie?

In zilele noastre, se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de infractiuni sau tentative de efractie. Avand...

Social1 lună inainte

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză guvernul Ciolacu că atentează grav la sănătatea românilor

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză guvernul condus de Marcel Ciolacu de faptul că atentează la sănătatea românilor prin...

Eveniment2 luni inainte

Sony participă la CESⓇ 2024

Compania prezintă inițiative și tehnologii diverse care îi susțin pe creatori să-și transforme ideile creative în povești Sony Group („Sony”)...

Eveniment2 luni inainte

Viziunea Samsung ‘AI for All’ dezvăluită la CES 2024

Samsung conturează strategia de utilizare a tehnologiei AI, pentru ca experiența de utilizare a dispozitivelor conectate să devină mai sigură,...

Social2 luni inainte

8 motive pentru care în această iarnă este recomandat să îți încălzești locuința cu peleți

În ultimii ani, peleții au devenit o alegere din ce în ce mai populară pentru încălzirea locuințelor, iar asta nu...

simptomele sindromului premenstrual simptomele sindromului premenstrual
Social2 luni inainte

Cum să gestionezi eficient simptomele sindromului premenstrual?

Sindromul premenstrual (SPM) afectează deseori calitatea vieţii femeilor cu câteva zile înainte de menstruaţie. Printre principalele simptome cu care se...

Știrile Săptămânii