Connect with us

Politică locală

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, acuză PNL-ul că a devenit un „PSD sub acoperire”

Publicat

pe

Lazăr Ion Marian

După anunţul oficial în care PSD şi PNL au spus că s-a decis comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, a avut o reacţie vehementă pe pagina sa de Facebook în care acuză PNL-ul că şi-a pierdut valorile liberale şi a devenit „un PSD mai mic, sub acoperire” al cărui scop este acela de a „capta electoral de dreapta pentru a oferi majoritate PSD-ului”.

„Motivul real pentru comasarea alegerilor locale cu alegerile Europarlamentare şi candidaturi pe liste comune cu PSD la Europarlamentare este teama peneliştilor că nu vor obţine un scor pozitiv pe liste separate şi vor arăta în mod oficial că PNL nu mai reprezintă o opţiune viabilă pentru electoratul de dreapta. PNL a devenit o anexă a PSD şi, în curând, va ajunge probabil să fie absorbit cu totul de acesta.

Dacă până acum încercau să mimeze opoziţia la monstrul politic PSD, acum a devenit clar pentru toată lumea că PNL-ul este un PSD mai mic, sub acoperire, a cărui singură menire este să capteze electorat de dreapta şi să ofere o majoritate PSD-ului în Parlament. Liberalismul a dispărut de mult din PNL, iar asta se vede când aprobă fără jenă creşterile de taxe ale PSD-ului. PNL a trădat electoratul de dreapta. A abandonat clasa de mijloc și antreprenorii.

Fiind primele alegeri, Europarlamentarele ar fi dat un semnal de slăbiciune pentru celelalte runde de alegeri dacă PNL-ul ar fi obţinut scorul mic pe care îl ştim din sondaje, astfel că vor să evite ruşinea prin comasarea alegerilor şi candidaturile pe liste comune cu PSD. Practic, PSD şi PNL nu au fost niciodată în opoziţie, ci doar au mimat şi s-au ajutat unii pe alţii când au avut nevoie să păcălească românii.

În momentul de faţă, singura opţiune pe care o mai au românii să scape de această struţo-cămilă este Dreapta Unită care a încercat în această perioadă neagră din istoria României să se opună măsurilor aberante şi să vină cu soluţii concrete pentru binele României.

Vom ataca în justiție toate actele normative care vor duce la comasarea alegerilor!”

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică locală

Lazăr Ion Marian, deputat USR Vâlcea: Guvernul plafonează preţurile la energie în defavoarea românilor!

Publicat

pe

De

Lăzar Ion Marian

Recenta prelungire a plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze a provocat reacţii mixte, mulţi fiind de părere că această plafonare nu este una în interesul cetăţenilor, ea făcându-se la un preţ mai mare decât preţul actual din piaţă. Aceeaşi opinie o are şi deputatul USR Vâlcea, Lăzar Ion Marian, care a ieşit public cu o postare pe acest subiect:

„Guvernanţilor le place foarte mult să se pretindă salvatorii ţării, salvatorii economiei, salvatorii românilor, dar în realitate sunt nişte gropari.

Mai nou, ni se prezintă ideea plafonării preţului la energie electrică drept o mare reuşită, dar, de fapt, este o nouă schemă prin care românii sunt jecmăniţi. De ce? Pentru că plafonarea pe care au făcut-o iarăşi este la un nivel mai mare decât preţul pieţei şi din ea nu câştigă românii, care ar putea să plătească mai puţin, ci câştigă furnizorii şi, implicit, statul.

Plafonarea lor înseamnă preţuri mai mari decât cele de pe piaţa liberă de energie, care nu poate regla preţurile aflate acum pe un trend descendent în toată Europa. Acest lucru îl ştiu foarte bine şi cei de la PSD/PNL, dar refuză să ia măsuri pentru că le convine ca „băieţii deştepţi” să facă rost de bani în acest an electoral.”

Citeste in continuare

Politică locală

Lazăr Ion Marian, Deputat USR Vâlcea: PSD şi PNL au făcut un buget mincinos „noaptea ca hoţii”

Publicat

pe

De

Lăzar Ion Marian

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, a avut câteva remarci tăioase la adresa bugetului elaborat de guvernul condus de Marcel Ciolacu. Acesta acuză faptul că guvernul a elaborat un buget mincinos, bazat pe supraestimări ale veniturilor şi „promisiuni Ceauşiste”.

„Marcel Ciolacu se grăbeşte să adopte un buget mincinos, făcut „noaptea ca hoţii” (afirmaţia îi aparţine), în care aruncă nişte cifre de venituri nerealiste doar pentru a putea să se laude cu alocări bugetare crescute în domeniile de interes public, cum ar fi sănătatea, educaţia sau investiţiile. Pretinde că anul viitor Vama şi ANAF o să performeze în aşa fel încât vor aduce la buget sume mult mai mari care să-i susţină lui promisiunile deşarte.

Noi ştim deja că Marcel Ciolacu blufează şi face previziuni Ceauşiste, fără nicio bază reală. Cunoaştem deja modul de operare al PSD, care începe anul cu previziuni nerealiste, apoi la jumătatea anului vine cu scuze şi promisiuni că în a doua parte a anului se vor atinge obiectivele, iar în final ajunge să crească taxele şi impozitele pentru a acoperi găurile din buget, iar domeniile de interes public vor termina anul tot subfinanţate şi cu datorii.

Anul viitor sunt 4 rânduri de alegeri, credeţi că PSD şi PNL vor fi preocupate de guvernarea responsabilă a ţării sau se vor lupta între ei pentru a-şi asigura încă 4 ani la conducerea ţării? Unii dintre noi ştim deja răspunsul, am mai asistat la acest „film” în trecut şi ştim cum se termină. Sper ca în 2024 atât filmul cât şi minciunile lor să fie terminate de cetăţenii acestei ţări!”

Citeste in continuare

Politică locală

Deputatul USR Lazăr Ion Marian, acuză coaliţia PSD-PNL că a lăsat spitalele fără bani

Publicat

pe

De

Lazăr Ion Marian

Deputatul USR Vâlcea Lazăr Ion Marian, îi acuză pe cei din PSD şi PNL că prin modul în care au guvernat ţara au lăsat spitalele din România fără bani pentru a-şi desfăşura activitatea de zi cu zi. Aceste declaraţii vin ca urmare a faptului că mai mulţi manageri de spitale au ieşit public şi s-au plâns că nu mai au bani pentru achitarea datoriilor şi utilităţilor, iar Guvernul a alocat de urgenţă o sumă insuficientă care acoperă doar o mică parte din datorii.

„PSD-PNL guvernează România în stil pompieristic, fiind aproape de a duce în colaps sistemul de sănătate! Spitalele nu mai au bani să achite costurile de funcţionare şi achiziţia de medicamente sau materiale sanitare, iar guvernul refuză să facă rectificare bugetară pentru a rezolva problemele grave din ţară. Recent, printr-o hotărâre de Guvern, a fost alocată suma de 1.7 miliarde de lei din Fondul de rezervă pentru ca spitalele să achite o parte din cheltuieli, însă această sumă este departe de a fi suficientă!

Şi asta nu o spun eu, o recunosc inclusiv ei, spunând în nota de fundamentare a HG-ului că este nevoie de 4.22 miliarde de lei pentru acoperirea integrală a serviciilor medicale şi a medicamentelor din luna noiembrie! Aşadar, din 4.22 miliarde necesare, ei alocă doar 1.7 miliarde din Fondul de rezervă pentru că nu vor să facă rectificare bugetară şi, astfel, să iasă la suprafaţă, negru pe alb, modul în care au risipit banii publici.

Avem, astfel, un nou exemplu al faptului că PSD-PNL se îngrijeşte mai mult de clientela de partid decât de cetăţeni şi instituţiile fundamentale ale ţării. În definitiv, dacă ei sau cei apropiaţi lor se îmbolnăvesc, au suficiente resurse financiare şi logistice pentru a se trata în străinătate, pe când românii sunt lăsaţi să se zbată în mizerie şi neajunsuri, fiind buni doar de plătit taxe, fără a avea vreun beneficiu de pe urma lor.”

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Social15 ore inainte

Surpriză la Râmnicu Vâlcea: Deputatul Lazăr Ion Marian candidează pentru funcția de primar al orașului!

Surpriză la Râmnicu Vâlcea! Încă un candidat se înscrie în cursa pentru funcţia de primar al municipiului! Deputatul vâlcean Lazăr...

Eveniment3 zile inainte

ViewSonic M10 câștigă premiul iF Design 2024: Oferind proiectoarelor portabile noi orizonturi

Brea, California – ViewSonic Corp., furnizor global de soluții vizuale, este onorat să anunțe că proiectorul laser RGB portabil M10 a...

Eveniment5 zile inainte

Aqurate: Opțiuni suplimentare de personalizare a recomandărilor AI; integrare a platformei VTEX printr-o dezvoltare iviteb

Magazinele online pot personaliza, de acum, recomandările AI de produse furnizate de Aqurate; VTEX (NYSE: VTEX), platforma enterprise de comerț...

Eveniment5 zile inainte

Nova Power & Gas salută încheierea Misiunii SEED efectuată de AIEA, menită să revizuiască procesul adoptat în selectarea primului amplasament propus pentru Reactoarele Modulare

Nova Power & Gas, parte a grupului E-INFRA, salută încheierea cu succes a Misiunii SEED (Site External Events Design) efectuată...

Eveniment2 săptămâni inainte

Bononia Estate Winery & Resort, locul unde luxul este ȋn armonie cu natura, chiar pe malul Dunării

Dacă esti un iubitor de escapade ȋn natură ce doreşte să-şi golească mintea şi să ȋşi umple sufletul pe malul...

Eveniment3 săptămâni inainte

easySales: Perioada Valentine’s Day, 1 și 8 martie a crescut coșul de cumpărături online la 244 de lei; categoriile preferate sunt Casă și bucătărie, Electronice, Artă și hobby

În perioada 14 februarie – 14 martie 2024, valoarea medie a coșului de cumpărături a crescut la 244 de lei,...

Eveniment3 săptămâni inainte

UP Generation lansează Life Skills Pro: Primul program de mentorat din România care transformă viitorul tinerilor

București, 27 martie, 2024: Cu obiectivul de a aduce soluții și sprijin unei generații aflate în căutarea direcției și a...

Afaceri3 săptămâni inainte

Ce fel de servicii pentru companii oferă re-incarcare.ro?

Ce fel de servicii pentru companii oferă re-incarcare.ro? Re-incarcare.ro reprezintă unii dintre primii comercianți de cartele PrePay din România care...

Eveniment3 săptămâni inainte

Samsung extinde Galaxy AI cu One UI 6.1

Samsung Electronics îmbunătățește experiența utilizatorilor pe o gamă largă de dispozitive Galaxy prin lansarea actualizării One UI 6.1*. Începând cu 28...

Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata Cum sa gasesti un apartament confortabil care sa se potriveasca stilului tau de viata
Social3 săptămâni inainte

Cum este sistemul educațional în Galați?

Galați, un oraș vibrant și plin de istorie situat în partea de est a României, nu este doar un centru...

Eveniment3 săptămâni inainte

DXOMARK a desemnat HONOR Magic6 Pro drept “Smartphone-ul cu cea mai performantă cameră foto din lume”

HONOR Magic6 Pro a fost recunoscut ca având cea mai performantă cameră foto din lume, obținând un punctaj remarcabil de 158...

ferestre PVC ferestre PVC
Social4 săptămâni inainte

Rolul usilor si ferestrelor din PVC in izolarea fonica

Intr-o lume in continua miscare, cautarea spatiilor linistite, unde zgomotul si forfota vietii cotidiene sunt filtrate, devine esentiala pentru binele...

rochii casual rochii casual
Social1 lună inainte

Culori în vogă în 2024 pentru rochii casual

Încă din ianuarie am descoperit faptul că, odată cu noul an au venit nu doar multe provocări și oportunități, ci...

Social1 lună inainte

Cult Research: explorarea percepțiilor tinerelor din România privind drepturile femeilor și influența culturală a muzicii

În umbra unei moșteniri istorice semnificative, Cult Research marchează Ziua Internațională a Femeii prin publicarea unui studiu comprehensiv care examinează percepțiile tinerelor...

Afaceri1 lună inainte

Peleți Caraș Severin buni – căldura și eficiența livrate direct la tine acasă

Bine ai venit în universul confortului și al eficienței energetice, aici peleții de calitate  reprezintă cea mai accesibilă, versatilă și...

Social2 luni inainte

Fisetul metalic care pune la adapost, la propriu si la figurat, intreaga firma!

Un fiset metalic este mai mult decat o simpla piesa de mobilier de birou. Vorbim despre un element esential pentru...

rochii mini rochii mini
Social2 luni inainte

Cum să porţi o rochie lungă, dacă eşti mică de înălţime

Pentru că nu toate suntem nişte adevărate Șarapova, super înalte, cu trupuri de top model, trebuie să găsim soluţii şi...

Administrație locală2 luni inainte

Studiu ÎntreVecini: 65% dintre români declară că nu-și cunosc vecinii deloc sau că îi cunosc în mică măsură

80% dintre români și-ar dori să se înțeleagă mai bine cu vecinii și să poată apela la ei în caz...

Știrile Săptămânii