Unde se plătește cea mai scumpă apă potabilă din Prahova?
Raspunsul corect este la…Azuga. De ce? Pentru ca Purcaru, pe cand era primar, a predat apa AZUGII CLANULUI Cosma!.
Adrian Purcaru – fost edil al orașului Azuga în perioada 2000-2012 a intrat în cursa pentru ocuparea fotoliului de primar al Azugii, sub sigla PSD (normal), la scrutinul din 9 iunie.
De ce plătesc azugenii cel mai scump metru cub de apă?
Cum a predat Purcaru apa Azugii către clanul Cosma?
Azuga a trecut prin situații dificile în privința alimentării cu apă.
Nu se poate face treabă bună ”cu mâinile altuia”. Proiectele de Hotărâre 16/2005 și 25/2008, inițiate de Primarul în exercițiu la acea vreme, au determinat o afacere proastă pentru Azuga, legând de mâini și de picioare următoarele administrații, care nu au putut investi și dezvolta așa cum trebuie capacitatea de captare și de furnizare existente în Azuga, pentru a alimenta orașul cu apa necesară, în condiții de continuitate și siguranță, în orice anotimp.
Mai mult, a privat orașul de veniturile din exploatarea acestei resurse naturale locale. Captarea, stația de tratare, pompele, rețeaua de țevi, au fost predate Consiliului Județean de atunci.
Azuga a fost pagubită de sursa de apă.
Azuga a pierdut o sursă de venituri.
Purcaru a predat izvoarele Azugii către clanul Cosma.
În primul deceniu al anilor 2000, printr-o serie de hotărâri și procese-verbale, primarul în exercițiu la acea vreme a cedat, treptat, către Consiliul Județean condus de clanul Cosma, apoi către o societate comercială nou înființată, sistemul de captare-tratare- pompare și distribuție a apei, în Azuga și orașele din aval – Bușteni, Sinaia.
Sub masca unui proiect benefic tuturor localităților de pe valea Prahovei au fost capturate resursele care puteau produce venituri pentru Azuga.
Desigur, toate actele sunt avizate de cei responsabili la acea vreme dar decizia, pe care nu o putem numi strategică ci păguboasă, a stat în mâinile primarului de atunci, Adrian Purcaru.
Referirea la ”greaua moștenire” este un loc comun dar este cazul să punem punctul pe ”i” – responsabilitatea majoră, determinantă, vine din perioada 2000-2012.
În consecință și responsabilitatea pentru cel mai mare preț per metru cub de apă, plătit de azugeni.
Mai mult, structura care a administrat timp de mai bine de 15 ani resursele de apă și infrastructura de captare-tratare-pompare-transport, a lăsat pur și simplu de izbeliște orice modernizare și plan de întreținere coerent a stației de exploatare de la Azuga, stație care asigură apa pentru toată Valea Superioară Prahovei.
Trebuie amintit că ponderea de reprezentare în Consiliul de Administrație al HidroPrahova, a orașului Azuga, este 0,14%! Atât a obținut Adrian Purcaru în schimbul cedării către Consiliul Județean de atunci a tuturor resurselor de apă ale Azugii – 0,14%.
Să concluzionăm – sub masca înșelătoare a unui proiect ”benefic” tuturor localităților de pe Valea Prahovei au fost capturate resursele care puteau produce venituri pentru Azuga.
Lipsa unui plan de investiții și de întreținere cauzează probleme, periodic. Infrastructura de asfalt este frecvent găurită de lucrări.
Toate actele de predare a infrastructurii de apă au fost avizate de cei responsabili la acea vreme dar decizia, pe care nu o putem numi strategică ci păguboasă, a stat în mâinile primarului de atunci, Adrian Purcaru.
Pentru 0,14%, Purcaru a privat orașul de veniturile din exploatarea acestei resurse naturale locale.
Purcaru a predat izvoarele Azugii către clanul Cosma.
Azuga a fost pagubită de sursa de apă.
Azuga a pierdut o sursă de venituri.
In episoadele noastre va vom devoala si afacerile paguboase efectuate de Purcaru, afaceri care au prejudiciat grav bugetul localitati.
Interesant este faptul ca, prin Ordonanta de clasare din 25.01.2024 din dosarul penal nr 220/P/2015, onorabilul Adrian Purcaru a fost exonerat de raspunderea penala pentru faptele comise, nu pentru ca faptele nu au existat, ci doar pentru ca aceste fapte s-au prescris. Este o aura de care se bucura cei din mafia PSD, tragerea de timp pana la prescrieerea faptelor.
Ca lucrurile au fost penale reiese si din faptul ca, terenurile furate de Purcaru pentru mafie se vor intoarce in patrimoniul Primariei Azuga, conform dispozitiiloe organelor de cercetare penala.
Ce putem spune? Doar atat, Adrian Purcaru garantat de Clanul Cosma. Vom reveni. (Cristina T.).
La datele de 06 și 07 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea a șapte inculpați (dintre care patru cetățeni străini), cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, contrabandă, deținerea de produse accizabile fără documente legale și comercializarea acestora pe teritoriul României, în special a țigaretelor, fără a fi marcate corespunzător sau cu marcaje false, în cantitate ce depășește 10.000 de țigarete, și concurență neloială.
Investigarea a scos la iveală că, începând cu anul 2023, inculpații, cetățeni din România, Republica Moldova și Iordania, au constituit un grup infracțional organizat în județul Iași, cu scopul de a introduce ilegal în România cantități de țigarete provenite din Republica Moldova sau contrafăcute în Bulgaria. Aceste țigarete erau transportate cu autovehicule special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului, pentru a fi ulterior comercializate pe teritoriul României și în țări din vestul Europei.
În urma acțiunilor desfășurate, procurorii DIICOT, împreună cu polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară în județele Vaslui, Suceava, Galați, Dolj, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Au fost identificate și ridicate 23.320 de pachete de țigarete (provenind atât din Republica Moldova, cât și contrafăcute), sume de bani în euro, dolari și lire sterline, patru autovehicule utilizate la transportul țigaretelor, înscrisuri și alte mijloace de probă.
De asemenea, în timpul controlului de frontieră la P.T.F. Nădlac II și P.T.F. Giurgiu, precum și în cadrul perchezițiilor domiciliare din municipiul Bârlad, au fost indisponibilizate alte 14.710 pachete de țigarete provenite din Republica Moldova și Bulgaria.
Procurorii urmează să sesizeze judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași pentru propunerea de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate cu sprijinul polițiștilor de frontieră din Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale, iar documentarea cauzei a beneficiat și de suportul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliției de Frontieră Giurgiu și Timișoara. Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Menționăm că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (Sava N.).
Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Publicația IncisivdePrahova.ro pune la dispoziția persoanelor interesate DREPTUL la REPLICA prin intermediul următorului email:
Uniunea Europeană se angajează să sprijine dezvoltarea unui sector alimentar și agricol prosper, care să recompenseze fermierii și să aducă beneficii cetățenilor, dezvăluie eurodeputatul PNL Dan Motreanu.
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a primit raportul final al Dialogului strategic privind viitorul agriculturii în UE. Propunerile formulate de cei 29 de membri ai dialogului, reprezentând organizații din întregul lanț agrolimentar, vor fi utilizate de Comisia Europeană pentru a elabora viziunea sa asupra agriculturii și alimentației.
Una dintre recomandările cheie este instituirea unei noi platforme care să reunească actori din sectorul agroalimentar, societatea civilă și comunitatea științifică pentru a analiza strategiile de creștere a durabilității și rezistenței sistemelor agroalimentare.
Autorii raportului subliniază importanța consolidării poziției fermierilor în cadrul lanțului valoric alimentar, asigurarea accesului la finanțare și evidențiază rolul comerțului și al standardelor internaționale.
Pentru a asigura finanțarea tranziției Politicii Agricole Comune (PAC) către sisteme mai durabile, este necesar să se mobilizeze atât capitalul public, cât și cel privat. Se propune crearea unui fond de tranziție justă în afara PAC, care să completeze sprijinul financiar destinat acestei tranziții.
Viitoarea PAC ar trebui să se concentreze pe sprijinirea mai țintită a fermierilor, în special a celor cu venituri mai mici, a celor care dețin ferme mici și mixte, a tinerilor agricultori și a fermelor din zonele cu constrângeri naturale.
Recomandările vizează promovarea practicilor agricole durabile, inclusiv în ceea ce privește creșterea animalelor. O altă prioritate este reînnoirea generațiilor, dezvoltarea zonelor rurale dinamice și a sistemelor agroalimentare, inclusiv protejarea lucrătorilor, a adăugat eurodeputatul Dan Motreanu.
O adresă recentă a Sindicatului Polițiștilor din România „Diamantul” scoate la iveală probleme grave în privința respectării reglementărilor legale legate de negocierea și încheierea acordurilor colective în Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Sindicatul subliniază că, în conformitate cu atribuțiile impuse MMSS și ITM-urilor din subordine prin articolele 106, 111 și 113 din Legea 367 din 2022 a dialogului social, există obligația de a verifica condițiile legale și de a înregistra acordurile colective pentru funcționarii publici, înainte ca acestea să intre în vigoare.
În acest context, Sindicatul „Diamantul” solicită clarificări referitoare la recunoașterea și înregistrarea acordurilor colective încheiate în mod ilegal, în baza art. 24 din HG 302/2022, la nivel de „grup de unități”.
Obstrucționarea negocierilor legale
Sindicatul semnalează că, în prezent, negocierea și încheierea legală a acordurilor colective în MAI este obstrucționată de un grup de directori din Aparatul central al MAI. Aceștia insistă pe menținerea unei practici defectuoase și ilegale de a încheia un acord colectiv unic la nivel de grup de unități, care să acopere toate unitățile de poliție centrale și teritoriale, în contradicție cu legislația actuală care prevede acorduri specifice pentru fiecare unitate publică.
Conform adresei, această obstrucționare a încheierii acordurilor legale colective afectează grav ordinea de drept și interesele a aproximativ 60.000 de polițiști din MAI. De asemenea, afectează și interesul MAI de a respecta principiul legalității și de a avea o conduită conform legislației în vigoare.
Sindicatul „Diamantul” solicită, în consecință, clarificări din partea Ministerului și ITM-urilor referitor la aceste practici, având în vedere impactul negativ asupra condițiilor de muncă ale polițiștilor și asupra respectării drepturilor acestora.