Connect with us

Politică locală

LIVE-Conferința de presa a șefei DNA după scandalul din ultimele zile

Prahova Mea

Publicat

pe

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, susține miercuri seară, de la ora 19.30, o conferință de presă, în contextul acuzațiilor lansate în ultimele zile la adresa DNA.

sursa: hotnews.ro

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Fierbe mămăliga în politică

Publicat

pe

De

Ies miniştrii la bătaie de parcă ar fi alarmă de război. La fel ies şi cîrtiţele din pămînt, dacă le aplici o inundaţie cu furtunul. Şi Iohannis s-a speriat de valul stîrnit de refuzul participării la dezbateri cu Viorica Dăncilă. Nici acum, în pragul celui de-al doilea mandat, el n-a înţeles că dezbaterile nu se organizează să-i folosească dumisale. Miercuri seara, pe fugă, supuşii săi de la Cotroceni au anunţat o conferinţă de presă care să mai calmeze din revolta publică. Şi, astfel, ne-am trezit cum o nouă procedură de a ocoli dezbaterile cu adversarul său, cu o tentativă de a păcăli cutuma pentru care se dădea de ceasul morţii să fie respectată cînd îl vîna pe Victor Ponta. Acum, cînd nu-i foloseşte, Iohannis se dă după coceni. Vorbind despre dezbaterile cu Victor Ponta căruia „nu i-au folosit la nimic, iar mie, nici atît”, preşedintele României s-a dat de gol. El crede că dezbaterile sunt ca pantofii sau ca tigăile. Dacă folosesc sunt bune, dacă nu-i folosesc, sunt inutile. Ca atare, acum cînd nu-i servesc nici la plimbări şi nici la ciorbe, cînd este convins că va cîştiga, de ce să se mai încurce cu aceste dezbateri? N-a auzit Klaus Iohannis că dezbaterile nu sunt în folosul candidaţilor, ci pentru lămurirea alegătorilor? Face pe prostul sau chiar n-are ce spune şi se teme de goliciunea mandatului său? Din păcate, jurnaliştii începători s-au înghesuit ca peştişorii la momeală să pună întrebări gen „nu-i aşa că?“, Marius Chicoş Rostogan răspunzînd ca un lustragiu de mandat prezidenţial. Nu şi-au dat seama că sunt folosiţi pe post de nechezol electoral, întrebările lor avînd rolul de a juca rolul tufelor îndărătul cărora preşedintele să îşi pitească refuzul.

Din păcate, graba cu care Viorica Dăncilă a sărit să-i răspundă a trădat destule improvizaţii. Plus o tensiune vizibilă cu ochiul liber. În loc să lase loc pentru ca populaţia să vadă şi să cîntărească dezbaterea- conferinţă de presă de la PNL, hop şi liderul PSD cu o ţîfnă abia strunită să sublinieze vacanţele preşedintelui.

Mă tem că graba ei să-i bată în cuie doza de penibil şi rînjetul de vedetă l-a mai ajutat niţel pe preşedinte. Din păcate, Viorica Dăncilă s-a grăbit. A vorbit precipitat, adeseori improvizat, preluînd asupra sa o parte din dezamăgirea publică stîrnită de Klaus Iohannis. Întrebările de miercuri seara, în loc să-l zguduie pe preşedinte sau să-l sperie, l-au pus în gardă. Cu tupeul lui de a nu recunoaşte nici o greşeală şi de a nega orice tinichea atîrnată de numele său, Klaus Iohannis a fost pus în gardă şi nu m-ar surprinde ca la următoarele apariţii să transforme toate acuzaţiile în succese, în merite şi în performanţe democratice.

Cu o aşa pregătire a confruntării (dacă ea va avea loc – şi nu este exclus ca în ultimul moment Klaus Iohannis să se întoarcă!), Viorica Dăncilă poate pierde spectaculos. Ar fi o greşeală de neiertat să-şi imagineze că preşedintele Iohannis abia aşteaptă să spună că n-a făcut nimic în mandatul său de cinci ani şi că regretă nespus, fiind fericit că a izbutit să răstoarne numai două guverne! (Cornel Nistorescu Editorial .Cotidianul).

 

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

ALDE, acord cu PNL. Abțineri de marcă

Publicat

pe

De

ALDE pare că a schimbat macazul. Formațiunea politică a aprobat, cu două abțineri, în forurile statutare acordul cu PNL.

Cele două abțineri aparțin Noricăi Nicolae și lui Varjuan Vosganian. Într-o intervenție telefonică la emisiunea „Tu ce zici?“ de la cotidianul.ro și Radio Gold Fm, Norica Nicolai a explicat că „Încercarea de a asigura o stabilitate a primat“. Totuși, ea a ținut să precizeze că e un protocol de susținere. „M-am abținut pentru că din acest moment intram intr-o stare de instabilitate politica. Cred că ce se întâmplă acum nu este foarte serios. Am rezerve față de Guvernul Orban. Declarațiile sale contraditorii m-au făcut să am rezerve.“, crede Norica Nicolai. Politicianul mai spune că nu crede că Guvernul Orban va trece de votul Parlamentului.

„Electoratul trebuie să înțeleagă că e o mișcare care ar trebui să calmeze situația,“, mai afirmă Nicolai.

„Votul a fost unul covârșitor, doar două abțineri, în rest toți colegii au votat pentru. Acest acord conține nu mai puțin de 12 puncte pe care le-am discutat și le-am negociat cu cei din PNL și care vizează o serie de chestiuni importante care țin de mersul înainte al României, fie că discutăm de planul politic, fie că discutăm de elemente de economie sau de funcționarea instituțiilor”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, după ședința ALDE care a avut loc în Parlament.( Magda Colgiu).

 

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

Programul scos din pălărie de Iohannis și Orban

Publicat

pe

De

Nu știu cine este interesat de părerea mea despre Programul de guvernare produs de Ludovic Orban și de cei care îl înconjoară. Îmi fac totuși datoria să aștern cîteva păreri. Poate folosesc la ceva. Nu la guvernare, ci la înțelegerea comportamentului acestui val de critici usturătoare. Pe alocuri, programul Orban este o ciornă superficială. Prezentarea ei drept Program ne obligă să reconsiderăm toate acuzațiile aduse Alianței PSD-ALDE drept orăcăială orchestrată.

Echipa este opțiunea președintelui României și a președintelui PNL. Dacă ei cred că vor face treabă cu aceștia, ăștia sunt. Pe mine mă preocupă mai puțin, mai ales că nu apar pe lista bandiților notorii din fostul Partid Democrat al lui Traian Băsescu. Cunoscuți sau anonimi, nu contează. Pentru noi este important ce vor să facă. Asta ne spune programul. De ce nu cred în acest program? Pentru că este fușerit. E scos din pălărie, iar nu elaborat ca un document pe care să ne bazăm speranțele și pe care să vedem ridicîndu-se acel viitor al fericirii și al cinstei.

Dar să aruncăm o privire asupra documentului liberal. El conține o sumă de urgențe, urgențele ”guvernului meu” în care se află măsurile salvatoare pentru popor și țară.
Primele două urgențe se pot redacta și de acasă fără să asistăm la cocoșarea PNL. Este vorba de adoptarea OUG pentru restructurarea Guvernului (sper ca ea să fi fost deja redactată deja) și de asigurarea condițiilor pentru ”buna organizare a alegerilor prezidențiale”. Nu de alta, dar ele trebuie regîndite (în viziunea Iohannis-Orban) în așa fel încît diaspora să înflăcăreze și nația și, dacă se poate, să economisim niște bani, ajutîndu-l pe președinte să cîștige mandatul din chiar turul întîi. De ce să o mai lălăim și să prelungim așteptarea!?

A treia măsură urgentă este legată de nominalizarea candidatului pentru funcția de comisar european. Nu mai rămîne decît să reveniți la bietele mele comentarii unde am scris și eu că toate tălpile puse Rovanei Plumb nu reprezentau o nevoie de morală, cît de blocare a desemnării pînă la promovarea ”comisarului meu”. Accelerarea de evenimente menite a dărîma guvernul Dăncilă și a ecrana stupida campanie electorală a lui Klaus Iohannis ne lămurește. Toate s-au petrecut pentru a putea asambla ”România mea” promovată pe garduri și pe panouri ca fiind România normală. Din cauza asta a fost blocată numirea șefei SIIJ, a procurorului șef DNA, a Procurorului General și de aia a fost trimis Felix Bănilă la cules de vie. Klaus Iohannis vrea tot pentru că numai așa poate conduce, el fiind infirm la capitolul negocieri și dialog.

Să revenim la marele plan de măsuri urgente. Elaborarea proiectelor pentru Bugete. Este singura urgență normală. Organizarea rezidențiatului pentru absolvenții facultății de medicină. Trebuie săpat masiv pentru asta, trebuie arestați mulți corupți, trebuie aruncate multe paltoane în capul guvernului PSD în așa fel încît numai cîțiva să înțeleagă că toată aiureala s-a produs din cauza gîndirii clarvăzătoare a lui Klaus Iohannis.
Pregătirea infrastructurii de transport și a sectorului energetic pentru perioada de iarnă! Genială idee și preocupare, statul român urmînd a pune și murături pentru bugetari, depozitele de gaz fiind lăsate pline ochi de ”ciuma roșie”.

Eu nu sunt dispus să includ în planul de muncă al guvernului Orban și ”initierea procedurilor pentru desemnarea titularilor la conducerea parchetelor. Asta este marea escrocherie juridică și politică a acestei perioade. Miza Opoziției (Iohannis plus PNL) a fost blocarea PSD-ALDE în preluarea controlului asupra parchetelor, lucru obișnuit după orice schimbare de putere. În sfîrșit, PSD-ul și-a rupt dinții în operațiune, iar acum, cînd liberalii și Iohannis trec la butoane, fac ceea ce ar fi făcut și pesediștii. Preiau controlul total asupra justiției și asupra tuturor instituțiilor statului, ei fiind îndreptățiți de un electorat care n-a votat decît pentru europarlamentari.

Pe comportamentul destul de fleț al PSD-ului șmecheria ține. Și o să vedem ce stat de derpt și ce procurori independenți vom vedea. Mare și generoasa inițiativă va veni și peste magistrați. Se vor pensiona după plac. Cît privește desecretizarea documentelor din MAI necesare în ancheta privind dosarul 10 august, ea ne arată pofta de răzbunare a noii puteri și dorința de a șterge urmele unei uriașe mobilizări făcute în numele diasporenilor, dar care n-a vizat decît demolarea guvernului PSD și accelerarea procedurilor pentru declanșarea anticipatelor (prostie eșuată cu brio).
Mie îmi ajung paginile din lista urgențelor ca să înțeleg ce este în capul președintelui Iohannis și a lui Ludovic Orban. Cîrpeli de reacție la belele întîmpinate în lupta cu PSD, iar nu schimbări importante pentru viața poporului român. (Cornel Nistorescu Editorial Cotidianul).

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment4 zile inainte

Fierbe mămăliga în politică

Ies miniştrii la bătaie de parcă ar fi alarmă de război. La fel ies şi cîrtiţele din pămînt, dacă le...

Administrație locală6 zile inainte

Ana Birchall, redusă la tăcere

Președintele CSM, Lia Savonea, a transmis Curții Constituționale, un document în care arată că Ana Birchall nu mai ocupă funcția...

EvenimentO săptămână inainte

Ana Birchall, atacată pe toate fronturile

Ana Birchall, fost ministru al Justiției, a confirmat că se va prezenta, marți, la dezbaterea CCR a conflictului sesizat de...

Eveniment2 săptămâni inainte

Orban, guraliv ca Ponta

Ludovic Orban a început prost. Vrea să se laude că muncește zi și noapte, vrea să se vadă asta la...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Sfîrșit de campanie inexistentă

Joi este ultima zi de campanie. De vineri, privilegiații politicii românești, diasporenii încep să voteze. O să rîdeți. Ei luptă...

Eveniment2 săptămâni inainte

INDAGRA 2019: Iridex Group Plastic prezintă soluții specializate pentru domeniul agricol

În fiecare an evenimentul principal al agricultorilor este INDAGRA, unde în fața miilor de participanți sunt prezentate cele mai inovative...

Eveniment2 săptămâni inainte

Daraban cel suspect

Dintre știrile și prostiile care năvălesc zilnic în redacție, am pus la păstrare cîteva citate aparținînd inodorului personaj al Camerei...

Eveniment2 săptămâni inainte

ABC Fitness Convention 8th Edition – Fitness & Health Marathon

Ești pasionat de fitness, aerobic, nutriție, terapii complementare și în general de un stil de viață sănătos? Dacă răspunsul este...

Eveniment2 săptămâni inainte

O asociere trăsnită – Guşă cu PSD

Vestea apropierii lui Cozmin Guşă de PSD circula încă din vară. N-am crezut în ea nici cînd rechemarea foştilor grei...

Eveniment3 săptămâni inainte

Pentru un apartament Militari suntem gata sa platim o viata

Suntem o familie tanara si ne-am saturat sa stam cu chirie! Am avut atat de multe experiente negative din perioada...

Eveniment3 săptămâni inainte

Miniştri şi siniştri

Audierile propunerilor de miniştri au oarece haz. Ne arată cum gîndesc şi cum se poartă politicienii români. Nu ştiu dacă...

Social3 săptămâni inainte

Laptopuri pe care să le cumperi de Black Friday

Calculatorul tău îţi face probleme? Adăugarea de memorie suplimentară, înlocuirea procesorului şi instalarea altui sistem de operare nu te mai...

Eveniment3 săptămâni inainte

Viorica Dăncilă, pe un singur ton

Am văzut-o pe Viorica Dăncilă mergînd cu bicicleta spre o realizare a guvernului său. N-am reținut denumirea și importanța obiectivului....

Eveniment3 săptămâni inainte

Sfaturi practice pentru a alege culoarea potrivita pentru acoperis terasa si copertine

Milano Designs este o firma foarte apreciata inceea ce priveste solutiile pentru acoperis terasa si copertine, geamuri, usi glisante, gradini...

Eveniment3 săptămâni inainte

ALDE, acord cu PNL. Abțineri de marcă

ALDE pare că a schimbat macazul. Formațiunea politică a aprobat, cu două abțineri, în forurile statutare acordul cu PNL. Cele...

Eveniment3 săptămâni inainte

Copilul poate fi bilingv cu ajutorul cursurilor de la https://www.ilsc.ro

Timp de multi ani, s-a crezut in mod eronat ca creierul copilului are mari dificultati in sustinerea invatarii unei a...

Eveniment3 săptămâni inainte

Tocmai tu să ataci, Cioloș?

Dacian Cioloș a atacat duminică ISU și pe Raed Arafat în legătură cu existența filmului de la Colectiv. „Ați văzut...

Eveniment3 săptămâni inainte

Punct final la Cupa Toamnei, eveniment ce a reunit mai multe competitii sportive dedicate persoanelor cu handicap

In perioada 21-24 octombrie 2019 s-a desfasurat la Constanta Cupa Toamnei pentru persoanele cu dizabilitati, eveniment ajuns la cea de-a...

Știrile Săptămânii