Connect with us

Știri din județ

Prahova: Pe 8 martie incep inscrierile pentru clasa pregatitoare. Ce trebuie sa faci daca esti parinte

Prahova Mea

Publicat

pe

Ministerul Educației Naționale a anunțat calendarul și metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2018-2019.  

Astfel, până pe  1 martie, la sediile unităților de învățământ și pe site-urile acestora vor fi afișate informațiile privind circumscripțiile școlare și planul de școlarizare pentru învățământul primar.

Între 8 și 26 martie, părinții care vor să își înscrie copiii în clasa pregătitoare vor completa cererile tip de înscriere fie online, fie la sediile școlilor, urmând ca locurile rămase libere să fie anunțate pe 30 martie.

În perioada 12-18 aprilie vor putea fi depuse cereri de înscriere în clasa pregătitoare de către părinții copiilor care nu au fost înscriși sau nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în prima etapă.

Listele finale cu numele tuturor copiilor înscriși în clasele pregătitoare vor fi afișate pe 23 aprilie.

Cererile părinților copiilor care, din diverse motive, nu au fost înscriși în niciuna din etapele amintite vor fi centralizate și soluționate de Inspectoratul Școlar între 24 aprilie și 4 mai.

În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv. La solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2018, inclusiv, pot fi înscriși dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.

Evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor se efectuează, în Prahova, sub coordonarea Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională  (CJRAE ) în perioada 1 – 23 martie.

Pe site-ul ISJ Prahova http://www.isj.ph.edu.ro sunt afișate  adresele celor 12 centre din județ la care se va desfăşura această evaluare.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

De ce a revocat Curtea de Apel Ploieşti arestarea preventivă a lui Ghiţă

Publicat

pe

De

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, instanţă care săptămâna trecută a revocat ultimul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui Sebastian Ghiţă, susţin că nu pot face abstracţie de acuzaţiile aduse procurorilor de la DNA Ploieşti care au instrumentat acest dosar şi care sunt anchetaţi de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, câtă vreme probele prezentate de aceştia la momentul arestării lui Ghiţă sunt puse sub semnul întrebării, iar „în discuţie este pusă libertatea unei persoane”.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti fac referire, în încheierea  de şedinţă redactată după ce au revocat mandatul de arestare existent pe numele lui Sebastian Ghiţă, la  faptul că procurorii de la DNA Ploieşti sunt anchetaţi tocmai pentru modul în care au adunat probele care au stat la baza emiterii mandatului de arestare.

În acelaşi document, judecătorii Curţii de Apel Ploieşti combat argumentele celor de la Tribunalul Prahova, care anterior prelungiseră mandatul de arestare considerând că existenţa anchetei faţă de procurorii de la DNA Ploieşti nu echivalează cu vinovăţia acestora.

„Punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva procurorilor şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de aceştia, în opinia judecătorului de drepturi şi libertăţi nu justifică revocarea măsurii arestării preventive, faţă de cei doi procurori nefiind pronunţată o hotărâre definitivă prin care să se fi constatat vinovăţia acestora în legătură cu pretinse abuzuri săvârşite în instrumentarea dosarului” , se arată în încheierea de şedinţă a Curţii de apel Ploieşti

Magistraţii acestei instanţe combat acest argument, invocând modul în care procurorii sunt acuzaţi că ar fi adunat probele de la dosar.

„În dosarele instrumentate de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă ÎCCJ referitoare la procurorii inculpaţi (…) şi la procurorul şef serviciu cercetaţi penal pentru o pluralitate de infracţiuni constând în constituirea unui grup infracţional organizat, cercetare abuzivă cu referire la acte şi metode neconforme de investigare prin procedee probatorii denaturate, represiune nedreaptă, inducere în eroare a organelor judiciare inclusiv în sensul utilizării aceloraşi martori atât cu identitate reală cât şi cu identitate protejată – chiar multiplă – ca principale mijloace preconstituite artificial cu scopul falsificării probelor care să ducă finalmente la arestarea inculpatului…, ceea ce s-a întâmplat, aspecte care, la nivel de suspiciune rezonabilă au compromis grav, decisiv în substanţa lor activităţile de urmărire penală desfăşurate în toate cauzele penale care îl vizau direct sau indirect pe inculpatul denumit «ţintă», astfel că nu se justifică în mod legal nicio măsură preventivă, cu atât mai puţin cea privativă de libertate dispusă de judecătorii cărora le-au fost prezentate probe strânse într-o astfel de procedură”, este concluzia Curţii de apel Ploieşti.

În încheierea de şedinţă, magistraţii mai spun că „nu se poate face abstracţie” de acuzaţiile care le sunt aduse procurorilor şi care fac obiectul unei anchete deschise de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie „atunci când în discuţie este pusă libertatea unei persoane acuzate de săvârşirea unor infracţiuni”.

Procurorul de şedinţă s-a opus revocării mandatului de arestare, invocând că Sebastian Ghiţă nu a contestat niciun act de urmărire penală şi că audierile în dosarul în care aceste inculpat continuă. (R.C.).

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Ce cred românii despre protestul procurorilor

Publicat

pe

De

Protestul procurorilor în stradă de la sfârșitul acestei săptămâni a generat numeroase reacții în rândul cetățenilor, multe dintre ele critice la adresa magistraților.

Iată câteva dintre reacții apărute pe site-ul Cotidianul.ro:

Emile spune:

22 FEBRUARIE 2019 LA 19:51 EDITEAZĂ

Este la mijloc și o mare frică de promovare în carieră pe bază de examane. Probabil avănd brațele ocupate deschideai ușa cu piciorul și te alegeai cu o delegare pe funcție până la pensie. Judecătorii, procurorii, inclusiv notarii și avocații sint constituiți în caste în care se pătrude foarte greu. Examenul ar deschide porți și la ce-i care constată că au învățat și sunt buni degeaba, fiincă strada cu “obigatoriu înainte” are rezervările pe viață.

RĂSPUNDE

  • Alexandra spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 20:11 EDITEAZĂ

Se cunoaște foarte bine care a fost,ani de zile, taxa pentru accederea în magistratură. Și atunci de la cine să ai pretenții. Întotdeauna a fost admis la examen cine trebuia, nu cine merita….😂

leprosii spune:

22 FEBRUARIE 2019 LA 21:53 EDITEAZĂ

Cum adica ce ascund protestele unor magistrati? Ascun nelegiurile facute in cariera? Ascund dosarele false, destinele distruse ale unor oamnei nevinovati, ascum banii papati si pentru care nu vor sa raspunda! Este clar ca luina zile ce ascund! Dupa cum se observa in poze, pe trepte protesteaza alde mandarina, smochina,ardelea, bucurica etc. Lipseste motivat PORTOCALA si ONEA zis Lucica!

neutru spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 7:36 EDITEAZĂ

Cum adicatelea ce ascund protestele unor magistrati? Ascund mizeria din sistemul judiciar? Nu vor sa raspunda pentru nelegiurile facute, dar le plac salariile astronomice privite. Daca nu erau ipocriti nu trebuiau sa protosteze cu perlele lor( ardelean, bulancea, man, bucurica, portocala deghizat, lucica deghizat, papici deghizat etc) in frunte.

Janos spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 10:08 EDITEAZĂ

Foarte bine zis, Cornele! Puțini concetățeni se întreabă ce pregătire au procurorii. De obicei sunt cei mai slabi absolvenți. Și unul care s-a târât la carte este la noi procuror și decide viețile oamenilor. Ar trebui discutat nivelul de pregătire la toți din justiție. Doar Johannis și Băsescu au făcut abuziv din procurori judecători maximi. Vai de capul satului!

sl POPESCU spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 18:58 EDITEAZĂ

dați afară derbedeii rezist din Justiție, în frunte cu Danileț și Veverița Lăncrănjan. S-au obișnuit să dea doar de guverne slabe, care au cedat mereeu în fața finațatotului lu danileț, Soros. Nu le place? În africa, Egipt sau BVenezuela, ca procurori, să plece acolo, Fiindcă într-o țară civilizată, alde danileț și Veve ar colecta borcane.

mde spune:

22 FEBRUARIE 2019 LA 19:47 EDITEAZĂ

GRECO, CEDO, CE, SUA apara interesele marilor companii si ale yankeilor, nu ale Romaniei. Iar judecatorii si procurorii isi apara interesele si privilegiile lor. Nu stiu daca toti sunt tampiti, vanduti si „sorosisti”. Tu sigur esti!

stan spune:

24 FEBRUARIE 2019 LA 12:45 EDITEAZĂ

”Ce ascund protestele procurorilor si judecatorilor”. Hoţia politicienilor. Cred că nişte tribunale populare rezolva problema corupţiei. Ceva în stil chinezesc.

alegator spune:

22 FEBRUARIE 2019 LA 21:13 EDITEAZĂ

linia rosie
sa ne alaturam protestelor cu lustratia, protocoalele, portocalele, absolventii de la privat promovati fara examen, doar un interviu politic pana la curtea suprema, cu gutau, rarinca, stan mustata, colegul , berca, tarana din radauti-decedata, alina bica , dosarele ce stau 2-3 ani pana la primul termen in contencios la tarcea, tergiversarile si incompetentele de rea credinta, achitarile, favorizarea flotei, barcagiilor, presedintilor, coloratilor fara rosu, statul de magistrat, obligatiile si responsabilitatile???

cib spune:

22 FEBRUARIE 2019 LA 21:41 EDITEAZĂ

Justitia din Romania, cap-coada a devenit un grajd al lui Augias care nu mai poate fi curatat nici cu toata Dunarea. Nici un om cu mintea intreaga nu mai poate avea incredere in justitie. Unul nu s-a dezis de abuzuri. Daca nu era presa aia independenta, cata mai e, omerta functiona bine-merci. Oricum, in afara de faptul ca au iesit lucruri inspaimantatoare la iveala, nimic , de fapt, nu s-a schimbat in sistem. Dovada o reprezinta asa-zisa revolta a magistratilor. Noul experiment tip Pitesti a reusit cu brio in Romania. Sa multumim si occidentului care a preluat cu mare aplecare rolul URSS-ului lui Stalin, chiar l-a si depasit. Asa ca, lasati orice speranta! Romania ramane in continuare colonia penitenciara condusa de procurori si servicii manevrate de data asta de alti „iubiti parteneri”.

orwell, ministrul adevarului spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 6:52 EDITEAZĂ

cum sa ai incredere in gramada asta de modificari? in primul rand pentru ca sunt promovate prin ordonante, ocolind parlamentul, si o dezbatere publica onesta. apoi, sunt puse la cale de niste nepriceputi, ingineri ratati, precum iordache, nicolicea- dovada, numarul mare de articole declarate neconstitutionale(de o curte prietenoasa cu psd). si, cel mai grav , modificari cu beneficiar direct-dragnea.

nae girimea spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 8:14 EDITEAZĂ

Motivul protestului – perpetuarea privilegiilor : avantaje materiale , viata fara munca si fara raspundere .
Pretextul : independenta justitiei .

Sandu Chira, spune:

23 FEBRUARIE 2019 LA 10:47 EDITEAZĂ

Ca simplu cetățean, apreciez că în temeniul separării puterilor în stat: justiție, executiv, legislativ, Justițiarii nu au motive să protesteze. Că dânșilor nu le convin anumite măsuri ale guvernului, care pe unii s-ar putea să-i deranjeze e problema lor. Magistratii trebuie să aplice legile, nu să facă aprecieri asupra acestora, nu să le contesteze. Protestul de la Palatul de Justiție Cluj a fost „unul spontan”, după cum afirmă judecătorul Mihai Ghica, iar ” maestru de ceremonie Cristi Danileț a citit un document potrivit căruia activitatea judiciară va fi suspendată timp de o săptămână, începând de luni, iar cauzele se vor amâna”. Că a fost spontan, s-o creadă dânși. Cred că au golit birourile de toți funcționarii, scoțându-i la protest. Apoi prin suspendarea activități, își bat joc de cetăenii care aveau cauze pe rol, bulversând activitatea instanțelor. Toate acestea împotriva domnului ministru al Justiției, care încearcă să facă ordine în activitatea judiciară. Dacă va reuși să promoveze și legea Răspunderii magistraților ar fi foarte bine. Domnii magistrați au reușit să se înfășoare într-un „cocon” protector, pentru a nu răspunde pentru greșelile/erorile judiciare, făcute din culpă, cu voie sau fără voie.

Atamild spune:

24 FEBRUARIE 2019 LA 0:53 EDITEAZĂ

Procurorii sa plateasca in fata legii atunci cand fac greseli, mai cu seama cand acestea sunt cu vadita foarte rea intentie. Desigur, majoritatea vinovatilor sustin ca sunt nevinovati, mai sunt insa atatia oameni, care din motive nemotivate, zac in inchisoare. Prin urmare, binele sa inviga raul! Sau poate crede cineva in viceversa?

doru popescu spune:

24 FEBRUARIE 2019 LA 8:13 EDITEAZĂ

DACA PROCURORILOR NU LE PLACE STATUL LOR – propun – SA TRANSFORMAM PROCURATURA INTR-O „PROFESIE LIBERALA” .
ANALOG, SI DE ACELASI NIVEL, CU CEA A AVOCATILOR !!!

Cine doreste „sa acuze pe cineva” va trebui sa plateasca onorarii exorbitante la BAROUL PROCURORILOR/FOSTUL MINISTER PUBLIC !!!!!!!!!!!
Cine trebuie „sa se apere ” va trebui sa plateasca onorarii la BAROUL AVOCATILOR !
EGALITATE DEPLINA !!!!!!!

IAR MAGISTRATI SA RAMANA DOAR JUDECATORII !!!!!!!!!!!!!!!!

Kakarot spune:

24 FEBRUARIE 2019 LA 11:07 EDITEAZĂ

Să se dea o ordonanță de urgență în care să li se ia procororilor statutul de magistrat şi să devină un simplu funcționar, avocat care apară interesele statului. Iar când procurorii vor ieşi în stradă să protesteze, să fie tratați de jandarmerie la fel cum au fost tratați protestarii din 10 august, adică regulamentar. Pt procurori sigur bataia e ruptă din rai, poate aşa le vine mintea la cap. (R.C. –Cotidianul).

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Castelul Peles ar putea fi cumparat de stat

Publicat

pe

De

Castelul Peles ar putea intra in proprietatea statului. Acesta este considerat unul dintre cele mai vizitate muzee din Romania si a inceput sa devina  o problema pentru oficiali dupa ce a inceput sa se degradeze vizibil.

Astfel ca Guvernul a incep sa caute solutii pentru a impiedica un simbol al monarhiei si al orasului Sinaia sa ajunga de nerecunoscut, pentru ca se deterioreaza zi de zi. Ministrul Culturii Valer Daniel Breaz a sustinut ca statul ar putea cumpara acest domeniu pentru ca familia regala, care il are acum in proprietate, nu poate face fata cheltuielilor. Pe de alta parte, o mare suma din costurile pentru intretinerea castelului este deja sustinuta de autoritatile statului. Casa Regala a intrat, efectiv, in posesie, in 2001. Atunci, statul propunea Regelui Mihai I suma de 30 de milioane de euro pentru a putea pastra castelele Peles, Pelisor, Foisor si celelalte cladiri de pe domeniu. Regele nu fost insa de acord. Din 2008, Pelesul este intabulat pe numele Majestatii Sale Mihai, alaturi de Pelisor si de alte imobile de pe domeniu, castelul Foisor ramanand cu statutul de resedinta de protocol a statului roman.  Dar, exista un memorandum incheiat cu Guvernul Romaniei, prin Ministerul Culturii, care se reinnoieste din 3 in 3 ani, prin care statul roman plateste Casei Regale o chirie modica (Castelul Peles-6132,17 RON/luna, Castelul Pelisor-3261,67 RON/luna, Casuta Poarta-677,16 RON/luna, iar chiria terenului aferent 42060 RON/luna, insumand in total 52131 RON/luna) pentru a putea folosi si administra ca muzeu Pelesul si Pelisorul. (Ramona Feraru).

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement

Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment38 de minute inainte

Butoiul cu pulbere din Balcani

Protestele împotriva președintelui Serbiei, Aleksandar Vucic au atins cea mai mare intensitate de la izbucnirea lor, în noiembrie 2018. Mai...

Administrație locală4 zile inainte

Orban și laudele în formă continuată…

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat joi că liberalii au cea mai puternică listă pentru PE, numindu-l pe Rareş Bogdan,...

Administrație locală4 zile inainte

START în cursa pentru înlocuirea lui Augustin Lazăr

Ministerul Justiţiei a anunţat că a declanşat procedura de selecţie pentru numirea noului procuror general al României. Procedura se desfăşoară...

Administrație locală6 zile inainte

De ce a revocat Curtea de Apel Ploieşti arestarea preventivă a lui Ghiţă

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti, instanţă care săptămâna trecută a revocat ultimul mandat de arestare preventivă emis pe numele lui...

EvenimentO săptămână inainte

Țara asaltată de danileți

Parcă ar fi înnebunit lupul cînd a auzit de Justiție ca de un miel în pericol. Vestea s-a dus ca...

Administrație localăO săptămână inainte

Cum l-a botezat Dragnea pe Iohannis

Liviu Dragnea l-a numit duminică pe Klaus Iohannis „leneșul de la Cotroceni”, într-un atac pe tema bugetului. Dragnea a declarat,...

Eveniment2 săptămâni inainte

Antena 3: Al treilea dosar va bubui „în curând”

Jurnalista Antenei 3 Adina Anghelescu a afirmat, referindu-se la învinuirea Laurei Codruța Kovesi la Secția de investigare a magistraţilor de joi,...

Eveniment2 săptămâni inainte

SCRISOAREA lui Toader către Financial Times: ”Codruța Kovesi nu ar trebui numită…”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a trimis o scrisoare cunoscutei publicații financiare Financial Times în care spune că ”nu are nimic personal...

Eveniment2 săptămâni inainte

„Kovesi va avea soarta Brexitului”?

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană afirmă marți că, în urma unor discuții pe care le-a avut cu diferiți eurodeputați despre votul...

Exclusiv2 săptămâni inainte

Două tabere din SRI luptă pentru un post de președinte

O postare extrem de interesantă a fost lansata în social media. Ea pare că aparține unui cunoscător din interior a...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Vai de jurnalismul Andreei Esca!

Aşa cum a evoluat presa în ultimul deceniu şi ceva, era normal să se ajungă şi pe fundul bălţii puturoase...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Dragnea, tradat de Nica pentru Kovesi!

Socul resimtit de Liviu Dragnea si nucleul dur al actualei guvernari in urma victoriei Laurei Codruta Kovesi in Comisia LIBE...

Eveniment3 săptămâni inainte

Presa germană: A reușit SRI din România să infiltreze Oficiul Procurorului UE?

Cine a câștigat runda din Parlamentul European din lupta pentru șefia noului Oficiu al Procurorului European? În opinia lui Oliver...

Eveniment3 săptămâni inainte

Ce nu s-a văzut la TV la audierea Laurei Codruța Kovesi

Mulți membri plini ai Comisiei CONT care a dat votul marți seară pentru procurorul șef european au lipsit, iar europarlamentarii...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Un pas în spate, doi înainte: „Abrogarea integrală nu va exista!”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, luni seară, că ordonanţa de urgenţă pe legile justiţiei dată săptămâna trecută și care...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Ce cred românii despre protestul procurorilor

Protestul procurorilor în stradă de la sfârșitul acestei săptămâni a generat numeroase reacții în rândul cetățenilor, multe dintre ele critice...

Eveniment4 săptămâni inainte

Ciorbea, între Dumnezeu și ordonanță: „Puțintică răbdare”

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat joi că a analizează dacă va ataca la Curtea Constituțională OUG controversată care modifică...

Administrație locală4 săptămâni inainte

Kovesi, „premianta” de pe locul doi

Fosta șefă a DNA Laura Codruța Kovesi a picat din poziția de favorită la primul filtru pentru funcția de procuror...

Știrile Săptămânii