Connect with us

Eveniment

Mazăre și Maior

Publicat

pe

Ai zice că între Mazăre și Maior nu este nici o legătură, deși amîndoi sunt produsele aceleași epoci. În cele din urmă, ajungem la concluzia că nu este nici o diferență. Unul nu-i decît un personaj caricatural, gata să sară de pe o cracă pe alta și să îți explice că orice face geme de legalitate. Radu Mazăre a fost o scăpare comică a unei epoci nebune. În vreme ce George Maior este doar produsul de underground a aceleași lumi în tranziție, sub care domină puterea serviciilor secrete. Și dovada vie și bipedă a afirmației că o generație ieșită din comunism predă puterea beizadelelor sale. Și că o rețea de putere de tip internaționalist și cominternist se prelungește geografic și etnic și biologic prin odraslele sale, moștenind, pe lîngă proprietăți și contracte, și vicii și apartenențe.

George Maior a preluat relația cu transatlanticii de la tatăl său. Radu Mazăre a preluat apucăturile de afacerist nebun de la prietenii săi din epocă. Radu Mazăre n-a făcut la Constanța decît ce au făcut Sechelariu la Bacău, Halaicu și Băsescu la București și alți primari și miniștri prin guverne și pe aiurea. A fost epoca în care toate trăznăile păreau posibile și încadrabile legal. A fost vremea în care și Radu Mazăre s-a crezut nemuritor, așa cum nemuritor și etern s-a crezut și George Maior. Cine să-i fi suflat în ciorbă marelui autor de prefețe și culegător de articole care trăgea sforile infernului politic românesc? Pe toți pe care nu-i suporta sau care nu semănau cu el și cu nasul său de vultur, sau se așezau în calea proiectelor sale încerca să-i împingă pe scări. Sau să-i arunce în ghearele mașinii de tocat improvizată la ANI. Și a făcut-o cu succes, izbutind să-i impresioneze pe americani cu anticorupția sa de oțel impusă prin SRI și prin DNA și prin curățenia politică inițiată și condusă de cel mai mizerabil politician din istoria modernă a României -Traian Băsescu.

Mazăre a fost arestat în Madagascar, stîrnind suspinele și lacrimile pescarilor și băștinașilor care au pierdut prietenul de chef și de ciubucuri de pe malul insulei. Mazăre a aflat ce n-a avut timp să înțeleagă în aventuroasele sale mandate. Că lumea este mică, nu cu mult mai mare decît o comună planetară, că fiecare știe totul despre celălalt și că nimeni nu se poate ascunde nicăieri. În sfîrșit, aventurierii români au aflat că nu mai există pe glob locuri în care să te ascunzi și de unde să nu fii adus acasă.

George Maior a făcut atîtea servicii americanilor încît ar putea să rămînă acolo pentru totdeauna. Poate chiar mai multe decît i-au cerut sau și-ar fi dorit. Și el, cel de neînfruntat, de neînțeles și de neiertat pentru sistemul de tip totalitar în care a tîrît SRI-ul în mandatele sale, a aflat că nici un șef de servicii secrete nu poate fi protejat la nesfîrșit. Că într-o zi, orice mare putere își ia mîna de pe orice om de care s-au folosit la greu. Și că oricărui șef de serviciu îi vine rîndul, așa cum îi vine și ultimului prost și celui mai adulat conducător.
George Maior a fost chemat acasă exact în ziua în care Radu Mazăre a fost arestat pentru a fi trimis prin poștă (nu cu avion special ca Nicolae Popa). Înaintea lui Sebastian Ghiță, dar nu cu mult înainte ca și acesta să înțeleagă același lucru.
Că în servicii, ca și în afaceri și în ticăloșie, vine o zi nemiloasă și cruntă, exact la marginea calendarului, pe care este scris decontul fiecăruia. (Cornel Nistorescu).

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Bluehost sau Dreamhost? – Ziarul Nationalul

Prahova Mea

Publicat

pe

Poate ai deja unul sau mai multe site-uri sau poate esti in cautarea unui prim furnizor de gazduire web. Nu conteaza situatia in care te afli, alegerea unui furnizor de gazduire web depinde in general de genul de site pe care il detii si de obiectivul tau. Inainte de toate, ar trebui sa iti definesti asteptarile in materie de trafic precum si bugetul prevazut in acest sens. Un lucru este sigur, nu exista furnizorul ideal pentru toata lumea. Spre exemplu, se poate ca un furnizor sa fie adecvat proiectului tau in timp ce o alta persona va prefera o gazduire care ofera alte optiuni.

Daca esti in cautarea celei mai bune gazduire pentru site-ul tau web, urmeaza sa comparam aici doi furnizori americani, unii din cei mai cunoscuti si mai reputati din acest domeniu, Bluehost si Dreamhost.

Dreamhost este o societate privata infiintata in 1996. Cat despre Bluehost, acesta apartine grupului EIG (Endurance International Group) care poseda numeroase servere in Statele Unite ale Americii si a fost infiintat in acelasi an. Cu peste 20 de ani de experienta, aceste doua companii sunt pilieri in industria gazduirii, un punct in plus in ceea ce priveste fiabilitatea.

Pe langa gazduire web, DreamHost si-a diversificat serviciile oferind clientelei si alte servicii precum cloud computing si cloud storage. Cat despre societatea Bluehost, acesta prefera sa se concentreze doar asupra serviciului de gazduire web ceea ce ii permite sa ofere clientilor sai servicii de calitate.

Disponibilitate si viteza serverului. In materie de disponibilitate, intre Bluehost si Dreamhost nu exista prea mari diferente. Acesti doi furnizori de gazduire web poseda un procentaj de disponibilitate se anunta similar, de 99%. Drept urmare le poti alege pe ambele fara probleme. In ceea ce priveste viteza serverului, acesti doi rivali ofera o viteza de incarcare de pagini ultra-rapida. Spre deosebire de numerosi alti furnizori care recurg cel mai adesea la discurile SATA, serverele Dreamhost sunt la baza unor discuri SSD. Aceasta tehnologie imbunatateste in mare parte viteza de incarcare a paginilor web.

Performanta. Daca este sa vorbim despre performante, Bluehost si Dreamhost ofera ambele servicii de inalta calitate. Ceea ce le permite sa ramana competitivi timp de mai bine de 20 de ani. Cu toate acestea, Bluehost a reusit sa se diferentieze in aceasta categorie datorita numeroaselor inovatii. Vei regasi tehnologii precum CPU.

Serviciu clienti. Pentru orice societate buna de gazduire, satisfactia clientului trebuie sa fie o prioritate. Aceasta regula este valabila si in cazul lui Bluehost si Dreamhost care se concentreaza asupra asistentei pentru fiecare din abonati. Acesti doi furnizori ofera deci asistenta 24 din 24, 365 de zile din an. In cazul unor probleme mai grave exista posibilitatea asistentei telefonice, prin email sau prin chat direct pe site-urile respective.

La Bluehost si Dreamhost vei beneficia de o salvare automata a site-ului tau web, oricare ar fi CMS-ul sau limbajul folosit. Daca ai deja un site web si vrei sa iti schimbi furnizorul web, Bluehost iti pune la dispozitie un porces de migrare complex la doar 99,9 dolari. In cazul Dreamhost nu ai o astfel de oferta de migrare, va trebui sa o faca utilizatorul de unul singur.

Citeste in continuare

Eveniment

Silvano Bortolazzi -Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor:Claudia Bota

Prahova Mea

Publicat

pe

Silvano Bortolazzi -Cavaler al  Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel

Autor: Claudia Bota

 

Silvano Bortolazzi, Cavaler al  Ordinului de Merit al Republicii Italiene a fost propus pentru a șaptea oară candidat la Premiul Nobel pentru literatură și a treia oară pentru Premiul Nobel pentru pace.

Propunere la candidatura Premiului Nobel pentru literatură 2020 (a șaptea propunere de candidatură) și propunerea la candidatura Premiului Nobel pentru pace 2020 (a treia propunere de candidatură) de către două universități indiene specializate în subiecte legate de cele două premii Nobel diferite (cele două nominalizări au fost trimise în în conformitate cu reglementările publicate de cele două Premii Nobel).

Silvano Bortolazzi „Cavalerul Meritului Republicii Italiene” (pentru poezie) s-a născut la Genova pe 13 noiembrie 1975. Finalist al locul doi și medalie de aur, în cadrul Premiului internațional de poezie „Agenda dei Poeti 2001” din orașul Milano , secțiune de cărți publicate, cu o vechime de numai 24 de ani pentru cartea sa „Lupul”, editura Mauro Baroni, Viareggio. Editor Mauro Baroni, scriitor și poet sub pseudonimul de „Manuel Blas”, titlu onorific pentru literatură lansat de Universitatea din Siena în 2002, a fost un mare admirator al lui Bortolazzi. Bortolazzi este menționat pe antologiile literare ale celor mai importante concursuri de poezie naționale și internaționale, pe unele enciclopedii virtuale din lume și pe antologia de hârtie internațională, nu virtuală, „Prisma poetică” gestionată de guvernul Indiei. În timpul carierei sale literare, poetul a avut ocazia să discute, personal, cu poeții: precum Edoardo Sanguineti (câștigător al premiului Librex Montale 2006, „Micul Nobel al literaturii”) și Maria Luisa Spaziani (câștigătoare a premiului Viareggio ) și mare prieten al câștigătorului Premiului Nobel, Eugenio Montale.

Lucrările lui Bortolazzi în poezie sunt: „ Lupul Il lupo”, Mauro Baroni editore, 2000, „ Lupul Il lupo”, ediția a doua, cu Liberodiscivere, 2012, „ Ghiara îngerului L’arciglio dell’angelo, Liberodiscrivere, 2012, „  Albastru italian Blu italiano ”, Edizioni Giuseppe Laterza, 2012 și „ Tânăra Italie La mia Giovine Italia”, Edizioni Giuseppe Laterza, 2014. Bortolazzi a fost selectat de juriul premiului Viareggio, profesori universitari de literatură, ca unul dintre candidații la „premiul de poezie Viareggio” (premiul principal al poeziei italiene ), în 2013, obținând complimentele guvernatorului Liguriei și numeroase anunțuri la știri și ziare radio din Liguria și Toscana.

                 La 25 aprilie 2014, Bortolazzi a fondat „Uniunea Mondială a Poeților”, o mișcare literară mondială pentru pace și cultură (1.023.387 de poeți cu câteva sute de delegați în toate provinciile italiene și în toate țările lumii, inclusiv unul dintre foștii vicepreședinți ai Republicii Venezuela, în prezent ambasador al Venezuelei la Roma, Bortolazzi a primit două nominalizări în 2015 (din partea guvernului Venezuelei și a instituțiilor publice italiene) pentru premiul Nobel pentru literatură, una în 2016 (de guvernul Venezuelei) și una în 2017 (de către primul ministru Superior al universității publice din Venezuela, 67 de universități publice din Venezuela). Pe 16 august 2015, primarul orașului Sestriere Valter Marin l-a numit pe Bortolazzi „Poet de onoare al orașului olimpic Sestriere” în timpul primului mare premiu de poezie Sestriere stabilit de poetul însuși.

Bortolazzi este„fondatorul„”POETRYSCULPTURE””(Poezie gravată pe sculpturi) și autorul poemului„ Azzurreggio ”, titlul liric al lucrării câștigătoare la„ Festivalul Internațional de Artă Portret din Moscova 2016 ”(clădirea centrală) a artiștilor din Moscova),anul 2016 și, de asemenea, „ ICOANA MONDIAL A PACII” (Premiul internațional al Nigeria). Membru onororific al Asociației Naționale a Ordinelor Cavalerilor din Italia. Titluri ale Asociației Istorice a păstrătorilor de pace ale ONU în Brazilia: Paladin al păcii, Eroul luptător al păcii, Cetățean al păcii – Doctor Honoris Cauza Educației pentru Pace (Institutul pentru Educația pentru Pace – Brazilia) – ORDINUL MERIT al Institutului pentru Educația pentru Pace (Brazilia) – ICOANA MONDIALĂ A ​​LEADERSHIPULUI (PREMIUL INTERNAȚIONAL AL ​​NIGERIEI) – Apărător perpetuu al păcii între rase, popoare, triburi și națiuni (Institutul pentru Educația pentru Pace – Brazilia) – „Poet laureat” și „Beneficiar sociocultural” (titluri ale Insitutul Julio Ribeiro Cortez pentru educație și cultură – Brazilia) – AMBASSADOR DE PACE ȘI CULTURĂ ÎN VENEZUELA (FONDAȚIA GLOBALĂ PENTRU PACE – PAKISTAN) – „HERO DE UMANITATE” (Go Kurative Africa – Goka – Organizația pentru Promovarea Patrimoniului Național al Ghana) – HONOR TO MERITUL (Cercle Universel des Ambassadeurs de la Paix, Franța și Svizzera – Paraguay) – PERSONALITATEA LITERARĂ MONDIALĂ A ANULUI (PUBLICAȚIA ASHA EBOOK – INDIA) – LAUREAT MONDIAL ÎN LITERATURĂ 2017 (WORLD NATIONS’ WRITERS’UNION -KAZAKHSTAN) – – PREZIDENTUL FUNDATOR ȘI PREZIDENTUL MONDIAL AL ​​UNIUNII MONDIALE A POEȚILOR – PREMIUL VOCEA PACII 2018 2018 (Institutul pentru Educația pentru Pace – Brazilia) – TURIN CITY INTERNATIONAL BOOK FAIR 2018 – Editura Kimerik.

Recunoaștere literară pentru promovarea culturii prin opera literară – Premiul Matthew Arnold 2018 (Acasă a literelor – India) – REX LITERATI AWARD (INDIA) – Premiul global de excelență „Legenda vie a secolului XXI” (IHACEL – INTERNATIONAL HIGHER ACADEMIC COUNCIL OF LITERATURA ENGLEZĂ) – Icoana mondială a literaturii (ACADEMIA NAȚIONALĂ A ARTEI ȘI CULTURII, INDIA).

Silvano Bortolazzi este al X-lea Cavaler al Republicii Italiene, pentru poezie și singurul „Cavaler al poetului italian” prezent în Enciclopedia Treccani, Institutul Enciclopediei Italiene, împreună cu Premiul Nobel Giosuè Carducci în istoria literaturii italiene din 1861 până în zilele noastre.

 

Citeste in continuare

Eveniment

Care sunt cele mai importante piese pentru drujbele Husqvarna?

Prahova Mea

Publicat

pe

Indiferent ca esti un profesionist in domeniul pomiculturii si silviculturii sau pur si simplu detii o casa inconjurata de un teren pe care iti place sa il ingrijesti, ai nevoie de cele mai performante utilaje.

Acestea te vor ajuta nu numai sa obtii cele mai bune rezultate intr-un timp scurt, ci iti vor garanta si o durata de viata indelungata si, cel mai important, siguranta si confort in timpul folosirii. Vorbim, bineinteles, despre motoferastraiele scandinave, dotate cu cele mai avansate din punct de vedere tehnologic piese de drujba Husqvarna.

Pe site-ul producatorului suedez, se remarca nu mai putin de patru tipuri de motoferastraie, echipate cu diferite piese de drujba de la Husqvarna. Multe dintre acestea se regasesc si in oferta magazinului online Roco Piese, de la bujii, amortizoare si lanturi, la pile de ascutit, carburatoare si filtre de benzina.

Astfel, exista motoferastraie hobby, ideale pentru utilizatori casnici si lucrari simple; multifunctionale, care se remarca prin eficienta lor, dar si prin nivelul redus al emisiilor; profesionale, cele mai rezistente si cu performante ridicate si pentru ingrijirea copacilor, dedicate profesionistilor si folosite strict pentru elagaj.

Desi vorbim despre unele dintre cele mai performante motoferastraie din lume, sigure si putin daunatoare mediului inconjurator, acestea se pot defecta uneori, din cauza conditiilor vitrege in care sunt facute sa functioneze.

In astfel de momente, ai nevoie de piese pentru drujba Husqvarna pe care le gasesti atat pe site-ul producatorului, cat si in oferta furnizorului sus-amintit. Iata, in continuare, care sunt cele mai importante dintre acestea, dar si preturile lor:

Lanturi. In mod logic, acestea sunt unele dintre cele mai importante piese pentru drujbele Husqvarna, intrucat sunt supuse celei mai intense si grele activitati, iar gradul lor de uzura este unul mare.

In oferta brandului scandinav se regasesc patru modele de lanturi: X-CUT C85 Chisel 3/8″ de 1,5 milimetri, X-CUT SP33G Semi chisel PIXEL .325″ de 1,3 milimetri, X-CUT S93G Semi chisel 3/8″ mini de 1,3 milimetri si HOO 1/4″ de 1,3 milimetri. Acestea au preturi care variaza intre 61 de lei si 1.790 de lei si sunt compatibile cu diverse modele de motoferastraie, indicate pe site.

Sine de ghidaj. Aceste piese de drujba Husqvarna sunt disponibile in trei variante: laminata cu fixare lata, solida cu fixare lata si varf HN si solida cu fixare lata si varf RSN. Pretul lor este cuprins intre 152 de lei si 530 de lei.

Echipamente de ascutire. In aceasta categorie intra pilele rotunde (de 4,8 milimetri), pilele plate (de 6 inci), seturile de ascutire 0.325″, dispozitivele de ascutit .325″ si sabloanele. Acestea pot fi achizitionate la preturi intre 7,50 lei si 68 de lei.

Baterii. In aceasta categorie de piese pentru drujbele Husqvarna intra incarcatoarele standard QC80, QC330 si QC500 (cu preturi de la 250 de lei) si bateriile BLI10, BLI20, BLI100, BLI200, BLI300, BLI520X, BLI550X si BLI950X (cu preturi de la 550 de lei).

Altele. Celelalte piese pentru drujbe Husqvarna disponibile atat pe site-ul producatorului, cat si in oferta furnizorului Roco Piese includ genti si sisteme de depozitare, lubrifianti si combustibili, echipamente de protectie personala, imbracaminte de lucru, unelte de arboricultura si unelte pentru exploatari forestiere.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment24 de ore inainte

Bluehost sau Dreamhost? – Ziarul Nationalul

Poate ai deja unul sau mai multe site-uri sau poate esti in cautarea unui prim furnizor de gazduire web. Nu...

Eveniment5 zile inainte

Silvano Bortolazzi -Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor:Claudia Bota

Silvano Bortolazzi -Cavaler al  Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor: Claudia Bota   Silvano Bortolazzi,...

Eveniment5 zile inainte

Care sunt cele mai importante piese pentru drujbele Husqvarna?

Indiferent ca esti un profesionist in domeniul pomiculturii si silviculturii sau pur si simplu detii o casa inconjurata de un...

Eveniment5 zile inainte

Refa-ti necesarul de produse de la o papetarie online!

Modul in care facem cumparaturile s-a schimbat in ultimii ani. Astfel, in prezent, din ce in ce mai multe persoane...

Eveniment5 zile inainte

Uleiul CBD ca si remediu naturist in tratamentele complementare

In ultimii ani tot mai multi sunt medicii care atunci cand vine vorba despre recomandarea unui tratament in diferite situatii...

Eveniment5 zile inainte

Iti doresti o promovare online eficienta?Apeleaza la o agentie de marketing digital

In contextul actual in care spatiul online este tot mai intens folosit, prezenta in acest mediu a oricarui business este...

Social2 săptămâni inainte

“Gestiunea deşeurilor e şi responsabilitatea ta. Informează-te!”

informatii-colectare-selectiva-deseuri

Eveniment2 săptămâni inainte

Sfaturi de retinut pentru soferii incepatori din Bucuresti

Daca tocmai ai terminat scoala de soferi in Bucuresti, cel mai probabil astepti cu entuziasm prima iesire in trafic. Dar...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ce trebuie sa stii despre pistoalele de vopsit?

Daca iti doresti sa renovezi, iar una dintre ideile pe care le ai este de a schimba culoarea peretilor, a...

Eveniment2 săptămâni inainte

Expoziția celui mai  mare colaj din România cu animale de companie, organizată de ARPAC – AsociaÅ£ia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie. Autor: Prof.Claudia Bota

Expoziția celui mai  mare colaj din România cu animale de companie, organizată de ARPAC – AsociaÅ£ia Română a Producătorilor de...

Eveniment3 săptămâni inainte

R.W.I.M platforma unde cererea se intalneste cu cele mai avantajoase oferte

Scopul infiintarii platformei pe care ti-o punem la dispozitie este acela de a avea posibilitatea sa accesezi cu usurinta un...

Sport3 săptămâni inainte

Cum sa alegem corect manusile de box Knockout

Cand vine vorba de antrenamentele la sac sau cu partener trebuie sa fi atenti la mai multe elemente importante precum...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cum sa alegem corect blatul de mobilier

blaturi mobilier protege parol Mobilierul din casa noastra si mai ales din bucataria casei trebuie sa fie unul care sa...

Eveniment3 săptămâni inainte

Cum sa alegem cele mai bune manusi de box Knockout

Precum orice echipament de box pe care il cumperi, trebuie sa stii care sunt caracteristicile acestuia, dupa ce elemente sa...

Administrație locală3 săptămâni inainte

Se anunţă vremuri bune pentru piteşteni: Cătălin Gherzan candidează la primăria Piteşti!

Sunt Cătălin Gherzan şi, înainte de toate, sunt un cetăţean al Municipiului Piteşti care doresc o schimbare în mai bine...

ghete din piele ghete din piele
Social4 săptămâni inainte

Cum poti purta o pereche de ghete din piele naturala

Pielea naturala este cea care se potriveste la numeroase tinute si reprezinta in acelasi timp alegerea optima a fiecarei persoane...

Eveniment4 săptămâni inainte

Despre estetica mobilierului si importanta scaunelor

In ziua de astazi, birourile nu mai sunt proiectate pe baza numarului de scaune si mese care sunt necesare in...

Eveniment4 săptămâni inainte

Ce alegem – Pariuri online sau offline

Multi se intreaba care este cel mai sigur mod de a juca pariuri, nefiind siguri ce sa aleaga dintre pariurile...

Știrile Săptămânii