Connect with us

Eveniment

Noua Comisie Europeană arată ca un ”secretariat” al marilor puteri

Publicat

pe

Nominalizările pentru noua Comisie Europeană de făcute de Germania (von der Leyen a fost un compromis franco-german), Spania (Josep Borrell, un politician retras din politică de un deceniu, numit ca lider al diplomației UE), Franța (Sylvie Goulard, cu ordinul din partea președintelui Macron de a lichida politica antimonopol), dar și nominalizarea făcută de Polonia, Italia sau Letonia arată că viitoarea Comisie nu va putea imprima o direcție proprie Uniunii, ci va fi un soi de secretariat al liderilor marilor puteri din Europa.

UE nu a înțeles nimic din lecția Italiei

Abia au trecut câteva zile după ce suveraniștii eurosceptici s-au retras din guvern și Italia s-a ales cu un guvern mult mai pe placul UE, că liderii de la Bruxelles și Berlin au revenit la linia care i-a adus la putere în Peninsulă pe suveraniștii lui Matteo Salvini.

Noul guvern al premierului Giuseppe Conte (cu populiștii din Mișcarea de 5 Stele și pro-europenii din Partidul Democrat) a fost învestit pe 4 septembrie și tot atunci președinta nominalizată Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că acceptă nominalizarea lui Paolo Gentiloni ca viitor comisar european. Desigur, negocierile în spatele ușilor închise au avut loc înainte de formarea noului guvern pro-european. După negocieri, Italia nu a obținut poziția dorită. În plus, va avea mai degrabă un comisar tehnocrat, cunoscut fiind faptul că Paolo Gentiloni (fost premier și ministru de Externe) este un personaj cu vederi politice mai puțin definite.

Numele viitorilor comisari au fost deja anunțate oficial de către Usrula von der Leyen, nu însă și portofoliile, despre care circulă informații neoficiale. În cazul Italiei, Gentiloni va primi portofoliul Industriei și Pieței Unice. Nu e deloc ceea ce a dorit guvernul de la Roma, nici măcar a doua sa opțiune, care a fost portofoliul Concurenței. Aceasta din urmă se pare că a fost adjudecat de Franța, prin Sylivie Goulard, o apropiată a președintelui Emmanuel Macron. Sarcina ei principală va fi să anuleze eforturile antimonopol ale precedentului comisar (daneza Margrete Vestager), pentru a permite fuziunea unor coloși germani și francezi precum Siemens și Alstom.

Italia a luptat pentru portofoliul Afacerilor Economice și Monetare, deținut până acum de Franța, prin Pierre Moscovici. Presa italiană scrie că Germania împreună cu țările nordice din UE s-au opus și a câstigat această luptă cu Italia. Argumentul statelor nordice (Germania, Olanda, Suedia, Finlanda, Danemarca, țările baltice) a fost că o țară sudică îndatorată precum Italia nu poate deține un asemenea portofoliu, existând riscul unei prea mari flexibilități din partea Comisiei. Mesajele au fost multiple, inclusiv din partea Institutului Bruegel din Germania, care a subliniat si ca economia italiană este nereformată și că un comisar italian însărcinat cu Finanțele ar putea permite deficite dincolo de limitele tratatelor pentru Italia. Statele nordice, adepte ale rigorii bugetare și austerității, se pare că au avut câștig de cauză, câtă vreme numele vehiculat pentru acest portofoliu este cel al finlandezului Jutta Urpilainen, ministru de Finante.

Compromisul Poloniei cu UE

Guvernanții de la Varșovia sunt poate singurii din Europa care au încălcat regula Ursulei von der Leyen ca negocierile pentru viitorii comisari să rămână secrete. Versiunea oficială este că nominalizatul polonez pentru Comisie, Krzystof Szczerski, s-a retras după ce von der Leyen a anunțat că Poloniei îi va reveni portofoliul Agriculturii, pentru care nu ar fi fost suficient pregatit. Surse citate de presa poloneza arată că lucrurile au stat exact invers, că altul a fost motivul retragerii și, totodată, rațiunea pentru care un guvern eurosceptic precum cel al Poloniei primește un portofoliu atât de important, ce înghite aproape jumătate din bugetul politicilor europene, pentru a nu mai vorbi despre faptul că Polonia este o forță în agricultura UE, alături de Franța și România.

Trocul de la Bruxelles a fost următorul: Krzystof Szczerski este un politician mult prea aproape de linia partidului eurosceptic aflat la guvernare; dacă Polonia propune un candidat ceva mai neutru, atunci ar putea primi un portofoliu relevant. Și astfel Varșovia l-a prezentat pe Janusz Wojciechowski, fost președinte al Curtii de Conturi, acum membru al Curții Europene de Conturi, plecat de patru ani din politica poloneză. Foarte important este că Wojciechowski a fost propus la Curtea Europeană de Conturi de către fostul guvern liberal, iar actuala putere a contestat numirea. Inamicii politici au remarcat imediat că  Wojciechowski a fost investigat de OLAF pentru fraudă cu fonduri UE, însă acesta arată că a înapoiat deja suma imputată (nu este vorba despre o afacere importantă, ci de rambursarea sumelor pentru deplasare în calitate de europarlamentar, în perioada 2004-2016). În concluzie, Polonia a obținut un portofoliu important cu condiția nominalizării unui candidat cât mai puțin apropiat de puterea eurosceptică.

Cum a obținut Cehia un asemenea portofoliu?

Putem suspecta că o înțelegere similară a existat și in cazul portofoliului Statului de Drept (informație neoficială) primit de Cehia, o țară cu o guvernare eurosceptică. Cehoaica Vera Jurova (membră a partidului populist aflat la guvernare) va face saltul de la Dezvoltare la funcția de comisar pentru Stat de Drept și Democrație. Este un portofoliu cu dedicație pentru toți ”elevii neascultători” din Europa Centrală și de Est, un domeniu păstorit în Comisia Juncker de către olandezul Frans Timmermans. Surprinde, așadar, nominalizarea reprezentantei unui guvern ceh al cărui premier, Andrej Babis, a fost anchetat de OLAF și în cazul căruia Poliția (după cum prevăd legile din Cehia) a propus trimiterea în judeacată. Suprinde și ”transferul” lui Timmermas din funcția de vicepreședinte însărcinat cu statul de drept (în Comisia Juncker) într-un portofoliu privind  Climatul. Insa nu ar trebui să surprindă o poziție dură a Verei Jourova față de statele estice, dintr-o funcție din care va putea influența accesul la fondurile UE.

Economia și euro, pe mâna ”regatei nordice” a austerității

În Letonia, țară din ”regata nordică” a austerității,avem de-a face cu reversul situației din Polonia. Aici a fost acceptat un candidat cât  se poate de politic și care face parte dintr-un partid în derivă, dar pro-european. Rațiunea poate ține de prestația pro-Berlin a lui Dombrovskis în precedenta Comisie. Valdis Dombrovskis, a fost vicepreședinte al Comisiei Juncker pentru moneda Euro și Stabilitate Financiară. A fost contragreutatea țărilor nordice la politica mai relaxată a comisarului pentru Afaceri Economice și Finaciare, francezul Pierre Moscovici. Acum, partidul lui Dombrovskis este un mic partener într-o coaliție de toate culorile, formată în Letonia doar pentru a îpmiedica ajungerea la guvernare a câștigătorilor alegerilor – partidul pro-rus Armonia (minoritatea rusă reprezintă 25% din populație). Dombrovskis, care acum este mai degrabă un tehnocrat european decât un politician leton, a primit un portofoliu extrem de important, preferat mult timp de Germania – Energia.

Ungaria a sfidat UE, neavând nimic de pierdut

Guvernul condus de Viktor Orban nu a reușit performanța guvernului de la Varșovia, cu care are în comun linia eurosceptică. Potrivit informațiilor neoficiale, Ungaria va primi portofoliul Ajutorului Umanitar, după ce în actuala Comisie Juncker a deținut portofoliul Educației. O explicație pentru acest portofoliu ”cenușăreasă” poate fi faptul că Viktor Orban a refuzat sau nici măcar nu i-a fost propus compromisul acceptat de Polonia – înaintarea unui candidat cât mai îndepărtat de viziunea guvernului. Guvernul de la Budapesta l-a propus pentru noua Comisie van der Leyen pe capul de listă la alegherile parlamentare, Laszlo Trocsany, fost ministru al Justitiei, cel care a introdus o bună parte din legile care au dus la bătălia dintre Ungaria și Comisia Europeana, inclusiv incriminarea ajutorului oferit de ONG-uri pentru imigranți și ”alungarea” din Ungaria a Universității Central Europene finanțată de George Soros. Este motivul pentru care Trocsany, ales acum europarlamentar, nu a primit voturi pentru a conduce nicio comisie parlamentară și motivul pentru care a fost ”premiat” de Orban cu nominalizarea la Comisie Europeană. Ca și în cazul candidatului polonez investigat de OLAF, asupra lui Trocsany planează spectrul respingerii la votul din Parlamentul European de către partidele tradiționale – socialiștii, popularii europeni, alături de ALDE dominată de creația politică a lui Emmanuel Macron, Renaissance, condusă de Dacian Cioloș în PE.

Revenim la comisiile de paie Barroso?

Desigur, împărțirea portofoliilor între țări poate suferi unele modificări. Potrivit presei poloneze, pe coridoarele Comisiei se spune că vor fi respinși candidații propuși de guvernele euroceptice, mai cu seama dacă au probleme legate de OLAF, de justiție, etc. Aceste guverne își pregătesc candidați tehnocrați, pentru a nu fi respinși și a doua oară. Unde se va ajunge în acest caz? Sau chiar și în cazul acceptării candidatului polonez actual, rupt de politica din țara sa, aflat la Curtea Europeană de Conturi? Sau prin numirea italianului Gentiloni într-o funcție care va frustra guvernul de la Roma?

Răspunsul poate veni de la experiența tristei Comisii Barroso, formată din comisari tehnici, rupți într-o mai mică sau mai mare măsură de politica țării lor. În plină criză financiara, Comisia s-a împiedicat mai degrabă de acești comisari și a trebuit să discute direct cu guvernele lor.  Este motivul pentru care Jean-Claude Juncker și-a dorit o ”comisie politică”. Ce face acum Ursula von der Leyen este o întoarcere la o comisie tehnică sau formată din politicieni de paie care nu vor fi capabili să-i spună care sunt limitele compromisului acceptabil pentru țările lor în materii esențiale (migrație, comerțul cu SUA, stat de drept – de care va depinde, cel mai probabil, accesul la fondurile UE).

Nominalizările pentru noua Comisie Europeană de făcute de Germania (von der Leyen a fost un compromis franco-german), Spania (Josep Borrell, un politician retras din politică de un deceniu, numit ca lider al diplomației UE), Franța (Sylvie Goulard, cu ordinul din partea președintelui Macron de a lichida politica antimonopol), dar și nominalizarea făcută de Polonia, Italia sau Letonia arată că viitoarea Comisie nu va putea imprima o direcție proprie Uniunii, ci va fi un soi de secretariat al liderilor marilor puteri din Europa.(Călin Marchievici).

 

 

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Remedii naturiste pentru tuse – Ziarul Nationalul

Prahova Mea

Publicat

pe

remedii-tuse-seaca

Cand avem de-a face cu o raceala, tusea seaca, dar si tusea productiva ne pot pune diverse probleme. Ambele tipuri de tuse sunt la fel de sacaitoare, dar este bine de stiut faptul ca natura ne sta la dispozitie cu niste remedii naturiste usor de folosit, astfel incat sa ne amelioram tusea.

Ceapa este un remediu la care putem apela, astfel incat sa ne amelioram tusea. Ne putem folosi de ceapa, atat sub forma de sirop, cat si sub forma de ceai. Daca doriti sa va faceti ceai, va trebui sa fierbeti ceapa si sa adaugati o jumatate de lamaie si cateva frunze de menta. Mai putati adauga si putina miere de albine. Ideal este sa consumati patru cani pe zi din acest ceai. Siropul de ceapa ajuta la decongestionarea cailor respiratorii, reducand febra si combatand tusea seaca.

O alta solutie foarte apreciata pentru combaterea tusei este ridichea neagra. Ridichea neagra este o solutie foarte buna pentru combaterea tusei. Puteti sa va folositi si de siropul de ridiche neagra din farmaciile naturiste. Exista totusi si posibilitatea prepararii acestui sitop acasa, tot ce veti avea nevoie pentru a prepara siropul fiind o ridiche neagra si miere de albine.

Mierea este si ea o solutie, mai ales daca o folositi in combinatie cu sucul de lamaie si hreanul. Ea este indicata pentru combaterea tusei, in special datorita proprietatilor sale calmante. Mierea mai are si avantajul faptului ca are aceeasi putere de vindecare precum dextrometroganul. Acest ingredient activ se gaseste in majoritatea siropurilor impotriva tusei. Mierea mai poate fi amestecata cu tinctura de propolis sau cu sucul de ridiche neagra.

In sezonul rece este important sa apelam la diversele alimente care ne ajuta sa trecem peste diversele probleme de sanatate, iar hreanul este o solutie de avut in vedere. Acesta este un antibiotic natural, el fiind o sursa importanta de magneziu, vitamina C si calciu. Pentru combaterea tusei, cel mai simplu este sa va folositi de radacina de hrean rasa, pe care sa o consumati alaturi de mierea de albine.

Multi medici naturisti sunt de parere ca lamaia este o solutie pe care trebuie neaparat sa o aveti in vedere, in cazul in care doriti sa scapati de tuse. Ea este asadar un remediu foarte bun pe care il puteti folosi pentru a trece peste tuse. Puteti amesteca sucul de la una sau doua lamai cu doua sau trei lingurite de miere de albine. Siropul rezultat din aceasta combinatie are un efect calmant, dar in acelasi timp si de dezinnfectare. Aveti insa grija sa nu mai consumati nimic cel putin 30 de minute dupa administrarea siropului.

Frunzele de patlagina sunt si ele recunoscute pentru faptul ca amelioreaza tusea. Acestea au proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene, dar si emoliente, de aceea ea este o solutie indicata pentru a scapa de tuse. Patlagina poate fi consumata sub forma de pulbere dupa mese, dar si ca sirop sau infuzie.

O alta solutie recunoscuta pentru combaterea tusei este ceaiul de tei. El ajuta la calmarea iritatiilor produse de catre tuse.

Citeste in continuare

Eveniment

Fenomenul Midori alături de pianistul Jean-Yves Thibaudet în concert la Ateneul Român

Prahova Mea

Publicat

pe

Programul zilei de luni, 16 septembrie s-a deschia cu un concert cu doi instrumentiști de o încântătoare  virtuozitate. Recitalul violonistei Midori Goto –cunoscută sub numele de scenă Midori și a pianistului Jean-Yves Thibaudet a avut loc la Ateneul Român, de la ora 17.00.

În program am audiat Sonata pentru vioară și pian în la minor de Robert Schumann, Sonata nr. 1 pentru vioară și pian în la major de Gabriel Fauré, Sonata pentru vioară și pian în sol minor de Claude Debussy și Sonata a III-a în la minor pentru pian și vioară „în caracter popular românesc” de George Enescu.

Violonista americană de origine japoneză Midori este un artist vizionar, cu adevărat ieșit din tipare. Pe lângă intensa activitate concertistică internațională este un activist și educator ce explorează constant modalități de a construi conexiuni între muzică și experiența umană.

Cu o carieră concertistică internațională de mare succes, care durează de peste 30 de ani, Midori este recunoscută pentru precizia ei grațioasă și modul intim de a reda muzica, oferind audienței experiențe senzoriale foarte intense. A cântat cu marile orchestre simfonice ale lumii – Londra, Chicago, Boston, San Francisco și Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Berlin, Viena, New York, Los Angeles, St. Petersburg, Orchestra de cameră Mahler. A colaborat cu muzicieni de mare calibru, precum Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Paavo Järvi, Yo-Yo Ma, Susanna Mälkki, Menahem Pressler și Mstislav Rostropovich.

Francezul Jean-Yves Thibaudet este un pianist nuanțat și versatil, al cărui repertoriu acoperă atât genul clasic, cât și muzica de operă, de jazz și muzica de film. A fost solist pentru coloanele sonore ale filmelor de Oscar: Atonement, Pride and Prejudice, Extremely Loud & Incredibly Close și Wakefield.

Ca solist, cu orchestră sau în formule camerale, repertoriul abordat de Jean-Yves Thibaudet include lucrări de Beethoven, Liszt, Grieg, Saint-Saëns, Haciaturian, Gershwin, precum și de compozitori contemporani, cum ar fi Qigang Chen și James MacMillan. A abordat și muzica de jazz și de operă și are numeroase colaborări în proiecte cross din domeniul filmului, al modei și artelor vizuale. Este artist în rezidență la Boston Symphony Orchestra. Discografia sa include peste 50 de albume, are două nominalizări Grammy, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique, Premiul Edison, precum și premiile Gramophone și ECHO Klassik. Este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres din anul 2012.

Programul oferit de acești artiști de calibru s-a remarcat printr-o versatilitate și coeziune stilistică și interpretativă.

Sursa foto: https:// google.com

Această scurtă prezentare a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Prahova Mea

Publicat

pe

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În această ordine de idei, pentru început trebuie menționat că acest tip de transport este cel ale cărui încărcături au masa situată în intervalul 1 – 1000 tone și înălțime/lățime de peste 100 metri.

Transporturile agabaritice țin și de găsirea unui traseu potrivit pentru a se putea realiza deplasarea. Dincolo de restricțiile pe care le impun dimensiunile și greutatea încărcăturii, firma de transport trebuie să obțină avizele speciale și autorizaţiile necesare pentru a putea desfășura operațiunea, transportul.

Ce recomandă o firmă de transport profesionistă?

În primul rând, un colectiv devotat și profesionist știe că transportul trebuie făcut într-un mod eficient, fără ca vehiculul să fie suprasolicitat. O recomandare bazată pe mulți ani de experiență și profesionalism este firma Holleman, cu site-ul oficial holleman.ro.

Această firmă dispune de cunoștințele, dotările și resursele necesare pentru a realiza transporturi agabaritice și grele – atât pe rute interne, cât și internaționale. Un astfel de transport trebuie realizat doar cu remorci și tractoare anume.

Nu în ultimul rând, în cazul unei astfel de operaţiuni este nevoie de o coordonare atentă și corectă până la cele mai mici detalii. Întreaga flotă componentă trebuie să respecte normele europene de protejare a mediului și, în aceeași ordine de idei, și să existe o garanție pentru fiecare transport început.

Pentru a satisface cât mai multe cerințe venite din partea clienților, Holleman și-a extins parcurile auto. Firma deține astfel de parcuri atât în România, cât și în Ucraina, Serbia, Bulgaria și Ungaria. Ele adăpostesc autotractoare puternice 4 x 2, 6 x 2, 6 x 4, 8 x 4 și diferite trailere – cu 3, 4 axe, extensibile, cu alveole pentru utilaje pe roți.

În aceeași ordine de idei, autotractoarele sunt și de tip gondolă – cu gât detașabil – special create pentru transportul combinelor sau efectuarea operațiunilor de încărcare/ descărcare a mărfurilor.

Avantajele posibilității de a transporta pe mai multe rute

Holleman, firma de transport agabaritic, execută transporturi pe ruta Europa de Vest – Europa de Est – Asia de Vest, către, din sau în România în cele mai multe din cazuri.

O astfel de firmă, ce realizează transporturi pe rute complexe, este cea de care publicul roman si nu numai, trebuie să afle. De exemplu, unele firme ce execută transporturi internaționale nu au ariile extrem de extinse și de aceea nu pot satisface nevoile tuturor clienților.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul transportului, mărfurile sau echipamentele trebuie să se afle în siguranță deplină. Atenție mare trebuie acordată și în ceea ce privește descărcarea și încărcarea – trebuie realizate doar cu utilaje speciale, manevrate de personal atestat în domeniu.

Pentru o idee cât mai clară despre serviciile pe care Holleman le execută cu plăcere, se poate accesa https://www.holleman.ro/, rubrica proiectele noastre. Acolo se vor regăsi și proiecte unice în România, cu finalizare corectă datorită bunei coordonări și a autotractoarelor de capacitate mare.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Exclusiv18 ore inainte

Trompetul Rareș Bogdan

După o perioadă de absență, trompetul liberal a început să sune‎ iar. Probabil că vacanta i-a tihnit, iar politica l-a...

EvenimentO zi inainte

Remedii naturiste pentru tuse – Ziarul Nationalul

Cand avem de-a face cu o raceala, tusea seaca, dar si tusea productiva ne pot pune diverse probleme. Ambele tipuri...

EvenimentO zi inainte

Fenomenul Midori alături de pianistul Jean-Yves Thibaudet în concert la Ateneul Român

Programul zilei de luni, 16 septembrie s-a deschia cu un concert cu doi instrumentiști de o încântătoare  virtuozitate. Recitalul violonistei Midori Goto...

Exclusiv2 zile inainte

„Omul nou” Cioloș și fețele lui

Liderul ProRomânia Victor Ponta îi face un portret dur lui Dacian Cioloș, în contextul în care fostul premier tehnocrat o...

Eveniment3 zile inainte

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În...

Eveniment3 zile inainte

Primul ajutor este cel care salveaza vieti!

Ai fost martorul unui accident auto? O ruda sau un prieten a facut stop cardio-respirator langa tine? Copilul a mancat...

steroizi steroizi
Sport5 zile inainte

Boldenon de vanzare si vei avea rezultatele mult asteptate

Atunci cand ne dorim sa aratam bine si sa ne simtim bine in pielea noastra trebuie sa avem in vedere...

Exclusiv5 zile inainte

Propunerea Danei Gîrbovan: Două consilii superioare diferite

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, joi, că din punctul său de vedere, ar fi bine să existe două consilii superioare...

Exclusiv5 zile inainte

Atentatele 9/11: ”ceva” comis ”de avioane”

Ilhan Omar, reprezentantă în Congresul SUA, a fost atacată la comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 de către membrii...

Eveniment5 zile inainte

Strategii de promovare a unui produs recomandate de edcora.ro

Strategiile actuale de promovare ale unui produs sunt din ce în ce mai complexe și mai...

Eveniment6 zile inainte

AJCSPH Summer Sports a ajuns la final, cu ultima editie a anului 2019, cea din septembrie 2019

Cea de-a patra editie a jocurilor sportive pe plaja adaptate pentru persoanele cu dizabilitati si utilizatori de fotoliu rulant AJCSPH...

Eveniment6 zile inainte

Transport funerar international cu autovehicule acreditate

Schwarzes Auto eines Bestattungsunternehmens Este foarte dificil sa asimilam ideea ca o persoana draga a plecat din sanul familiei, fie...

Eveniment7 zile inainte

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale. Candidatul PMP, Theodor Paleologu, crede că este necesară o analiză asupra...

EvenimentO săptămână inainte

Noua Comisie Europeană arată ca un ”secretariat” al marilor puteri

Nominalizările pentru noua Comisie Europeană de făcute de Germania (von der Leyen a fost un compromis franco-german), Spania (Josep Borrell,...

ExclusivO săptămână inainte

MApN umflă ”potul” la 10 miliarde!

Uite că dacă s-a dovedit o singură dată și clasa politică românească serioasă, de la Președinție la Guvern și până...

EvenimentO săptămână inainte

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota     Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice –...

Eveniment2 săptămâni inainte

VILE DE INCHIRIAT – MAMAIA NORD

Închiriez vile la Năvodari-Mamaia Nord, compuse din 3 dormitoare, doua bai, living, Bucătărie, terasa complet mobilate și utilate modern- preț...

Eveniment2 săptămâni inainte

Concursul Național de Artă “Imaginile lui Enescu” și-a desemnat câștigătorii

Graficiana ADRIANA POP (Cluj-Napoca) este marea câștigătoare a Concursului Național de Artă „Imaginile lui Enescu”, la care au participat în total 131...

Știrile Săptămânii