Connect with us

Exclusiv

ANCHETĂ ȘOC: Bădălău, cuplat cu ”Regina Achizițiilor”!

Prahova Mea

Publicat

pe

(Preluare National – Catalin Tache):

Avem informații de ultimă oră din cadrul anchetei pe care premierul Ludovic Orban a solicitat-o de urgență la ONAC. Este vorba despre Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, supra-structură guvernamentală parcă special înființată de către fostul premier Viorica Dăncilă prin Ordonanța de Urgență 46/2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 476/2018 pentru a fi condusă de Cornelia Nagy. Cea cunoscută de aproximativ două decenii la nivel ministerial drept ”Regina Achizițiilor”, indiferent de culoarea politică a partidelor care s-au perindat la guvernare în această perioadă. Pentru că, beneficiind de puternicul sprijin al UDMR-ului, nelipsitul ”partid-balama” din orice guvernare, fosta vameșă Cornelia Nagy și șefă de cabinet al lui Sebastian Vlădescu pe când acesta se afla în fruntea Finanțelor s-a tot perindat în fruntea a diverse servicii de achiziții din ministere precum cel al Sănătății, Mediului și, bineînțeles, Finanțelor!
Niculae Bădălău, și în spatele ONAC


Și ținând cont și de ”legendarea” externă a soțului său Ferdinand Nagy, actualul ambasador în Muntenegru, după ce mult timp a gestionat participarea României la cele mai importante Expoziții Comerciale din lume și a activat chiar bună bucată de vreme și în ”centrala” Ministerului Afacerilor Externe, nimeni dintre inițiații sistemului nu s-a mirat că tocmai Cornelia Nagy a fost ”aleasa” pentru a prelua șefia ONAC. Post cu o miză uriașă, întrucât ONAC nu coordonează doar achizițiile din Sănătate, cum greșit s-a indus zilele acestea, ci ”achizițiile centralizate” de la nivelul tuturor ministerelor, structurilor guvernamentale și companiilor de stat! Însă ceea ce i-a uimit pe mulți la acea dată a fost cum de a reușit să se lipească tocmai Niculae Bădălău ”ca marca de scrisoare” de Cornelia Nagy. Răspunsul însă părând a fi același, capacitatea ONAC de a gira achizițiile centralizate inclusiv pentru Economie, ministerul ”păstorit” la acea vreme chiar de Bădălău. Cel care astfel a profitat din plin de rolul său vremelnic de negociator ”subteran cu UDMR-ul din partea ”baronilor roșii” pentru a se ”cupla” cu ONAC-ul. Astfel că de această dată cel puțin ancheta declanșată de Ministerul Finanțelor la ordinul expres al lui Ludovic Orban s-ar putea să fie una ”cu finalizare”, și încă mai repede decât se așteaptă unii. Sursele noastre susținând că deja se ”strînge șurubul” în ancheta scandalului măștilor cumpărate de ONAC cu 5 euro bucata de la un ”butic acoperit” din… Giurgiu! Chiar fieful unui Niculae Bădălău căruia se pare că-i produc deja frisoane documentele oficiale cerute de la ONAC, acolo unde postul Corneliei Nagy se clatină tot mai serios, pe zi ce trece. Asta dacă nu cumva își bagă din nou ”coada” UDMR-ul în ultima clipă. Plus ”conservele” externe aferente, deși termenul ”de garanție” al unora dintre acestea a expirat de mult…
Cornelia Nagy, din 2007 la vârful achizițiilor publice


Tot de la Vămi…


Ferdinand Nagy a fost ”uitat” ambasador în Muntenegru
După 15 ani de Vamă la Petea, pe ”felia” cu Ungaria, Cornelia Nagy ajungea la București în structura centrală a ANAF, la Direcția de Control Financiar. Însă în adevărata lume bună ministerială a ajuns odată cu preluarea funcției de șef de cabinet a Ministrului Finanțelor, după care a trecut direct la ”next level”, cel al achizițiilor publice. Și de atunci, din 2007 a ocupat neîntrerupt diverse funcții de conducere aproape exclusiv pe domeniul achizițiilor publice, indiferent că vorbim de ministere ca Economiei, Finanțelor, Mediului sau Sănătate. Timp în care se spune că legăturile sale3 cu ”pepiniera de la Vamă” s-ar fi păstrat atât prin fostele contacte personale, cât și prin alte interconexiuni. De remarcat și că soțul actualei șefe a ONAC, Ferdinand Nagy, se pare că prin același ”lobby” udemerist a fost și la cârma Autorității Naționale pentru Protecția Copilului, dar a ocupat și râvnite funcții la nivelul ”Centralei” MAE. Unde a fost de-a lungul timpului subsecretar de stat, responsabil cu Secțiunile României la EXPO din Shangai-China și EXPO – Yeosu. Coreea, președinte al Biroului Internațional de Expoziții de la Paris iar de șapte ani este ambasadorul României în Muntenegru.
Gata, capăt de drum…


Ancheta declanșată de Orban privind măștile de 5 euro începe să dea roade…
Atunci când detonam scandalul măștilor cumpărate cu 5 euro avertizam de la bun început, cu litere de o șchioapă, că ”un nume greu de la vârful politicii este implicat în ițele acestei afaceri”. Și chiar dacă mulți s-au dus pe tot felul ”de fente”, în funcție de propriile interese, iată că nu mai este mult și, după cum susțin sursele noastre, ancheta Ministerului Finanțelor va putea produce și ”probele” privind susținerea ”suspiciunilor rezonabile” cu privire la cuplarea lui Niculae Bădălău la ONAC-ul condus încă de Cornelia Nagy. Dar nu pentru mult timp de acum încolo, întrucât afacerea ROMWINE&COFEE SRL nu este decât ”începutul sfârșitului” pentru cei aflați în spatele adevăratelor ”tunuri” date prin intermediul ”achizițiilor centralizate”! Și, insist, nu doar în domeniul medical..Pentru că pur și simplu este de așteptat ca Bădălău va trage și pe alții după el…

Articolul ANCHETĂ ȘOC: Bădălău, cuplat cu ”Regina Achizițiilor”! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Exclusiv

Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată?

Prahova Mea

Publicat

pe

Dumneavoastra, cititorii mei, știți că am renunțat din luna mai să mai încerc vreo abordare științitică a evoluției cazurilor de COVID in România. Și asta pentru că zi de zi aveam dovada de ”garbage in” în privința datelor comunicate de grupul de comunicare strategică. Prin urmare, o cercetare serioasă nu putea evita rezultatul predictibil: garbage in – garbage out. Am păstrat însă datele pe care le-am colectat manual, până în prin zi de lockdown-16 mai 2020. Cifra cu infecțiile noi raportate la numărul de teste prelucrate comunicată astăzi este însă șocantă. Astăzi, 28 septembrie 2020, ”grupul” a comunicat cu siguranță cea mai mare rată de pozitivare a testelor (raportată la perioada lockdown-ului), și probabil cea mai mare rată de pozitivare, vreodată. La numai 6.126 de teste noi, au fost raportate 1261 de cazuri pozitive. Ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 20,6%. Nu îmi aduc aminte să fi fost vreodată mai mare de pozitivare post-lockdown, dar cifrele colectate de bine arată că:

  • până în 16 mai 2020 (începând cu 19 martie 2020), numărul noi de cazuri depistate zilnic era de 279, reprezentând 22% din numărul comunicat astăzi, 28 septembrie 2020.
  • Rata medie zilnică de pozitivare (pacienți depistați pozitiv raportată la numărul de teste) a fost în lockdown la o medie zilnică de 7,54% (de 3 ori mai mică decât rata de pozitivare comunicată astăzi).
  • Cea mai mare rată de pozitivare din lockdown a fost înregistrată în 3 aprilie 2020 (18,89%, dar raportată la numai 1551 de teste noi). Această rată de pozitivare RECORD, vine, pe de-o parte, în contextul în care fiecare dintre noi a putut observa imaginile cu îmbulzeala de la unele secții de votare iar pe de altă parte relevă cu exactitate modul în care autoritățile din România au gestionat pandemia, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Cerasela N.).

Articolul Rată de pozitivare de 20,6% în România. Cea mai mare vreodată? apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Prahova Mea

Publicat

pe

APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN, VOTATI CANDIDATII PSD

„Apel catre comunitățile de romi din județul Prahova și către liderii Partidei Romilor Prahova. Va rog , ca in data de 27 septembrie 2020, să vă mobilizați și să ieșiți la vot, asa cum sunteti învățați. Stiu că sunteți responsabili și vreți ca noi sa o ducem mai bine. PSD a fost aproape de noi întotdeauna, de aceea noi considerăm că acest partid cu o doctrină de stânga, care ne-a aparat drepturile, merită votat.
De aceea vin cu rugămintea la dumneavoastră, pentru a ii ajuta pe acești oameni, pentru că eu fac echipă cu dânșii, fiind candidat la Consiliul Judetean Prahova pe listele Partidului Social Democrat.
Va promit ca voi fii alături de dumneavoastră ori de câte ori este nevoie, asa cu am demonstrat- o întotdeauna. Si, să nu uităm de Președintele nostru dnul Bogdan Toader, un om cu o mare valoare, cu un caracter mai rar întâlnit, un om popular și modest care a fost alături de oamenii necăjiți. Vă mulțumesc din suflet tuturor care ne-ati fost alături, mulțumesc colegilor mei care au fost alături de noi in această campanie electorală .
Votați PSD!
Votați BOGDAN TOADER! (Ionel Marghiolescu).

Articolul COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Citeste in continuare

Exclusiv

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Prahova Mea

Publicat

pe

Temperaturile vor fi ușor mai ridicate decât în mod obișnuit la începutul luni octombrie la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă ușor mai accentuată, local, în regiunile estice și sud-estice.

În săptămâna 28 septembrie – 5 octombrie, regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, centrale, nordice și nord-estice, iar în regiunile sudice va fi în general deficitar. Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice și vestice.

În săptămâna 5 – 12 octombrie, cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest, dar și ușor mai coborâte în sud-est. Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile sudice.

În perioada 12 – 19 octombrie, regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

În săptămâna 19 – 26 octombrie, cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în regiunile din nord- vestul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice.

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment5 zile inainte

Seturi de dus promotionale: profita de oferte pentru a-ti renova baia

  Interesul romanilor pentru renovarea locuintelor a crescut in aceasta perioada, datorita timpului petrecut in izolare. In acelasi timp, ofertele...

Eveniment2 săptămâni inainte

Reparatii usi sector 5 – solutia ideala pentru urgente

Locuinta sau biroul tau are o usa defecta care nu se mai inchide sau deschide corespunzator?...

Eveniment3 săptămâni inainte

Președintele PER Dănuț Pop întreabă opinia publică :”Partidele mari pregătesc fraudarea alegerilor?”

Partidul Ecologist Român acuză partidele mari că s-au aliat să elimine șansa partidelor neparlamentare din cursa alegerilor locale.   De...

Eveniment3 săptămâni inainte

Gala Merito pentru educaţie de calitate

Autor: Prof. Claudia Bota  Profesorii valoroși din România sunt din ce în ce mai puțini din lipsă de recunoaștere și...

Eveniment3 săptămâni inainte

Gama de dispensere de dezinfectare maini

dispensere de dezinfectare maini Comisia Romana de Sanatate recomanda sa ne spalam pe maini cu apa si sapun de fiecare...

Eveniment3 săptămâni inainte

Spitale internaționale. Turcia. Memorial Bahçelievler Hospital  

După o perioadă care a bulversat întreaga lume, a venit momentul să ne mutăm atenția pe lucruri cu adevărat importante...

Social4 săptămâni inainte

Save Alexa! Asociația Ensar Duman lansează o super tombolă pentru salvarea unei fetițe de 11 luni diagnosticată cu o boală gravă

Asociația Ensar Duman lansează o Super Tombolă pentru #Alexa, o fetiță de doar 11 luni, diagnosticată cu amiotrofie spinală de...

Eveniment1 lună inainte

Ghid SEO On Page-Star Marketing

cum sa optimizam site-ul on page Optimizarea conținutului pe măsură ce îl creați, monitorizarea performanței acelui conținut și re-optimizarea pe...

Eveniment1 lună inainte

Ecologiștii cer Guvernului să stopeze subvențiile date partidelor parlamentare și să includă, pe lângă programul ”Cornul și Laptele”, și programul ”Masca și Dezinfectantul”

Ecologismul propune o nouă atitudine etică ce pune pe primul loc libertatea individuală, demnitatea pentru toţi, dreptul la afirmare plenară...

Eveniment1 lună inainte

Mesaj de felicitare și susținere a social-democraților din partea P.R.N a organizaţiei judeţene Constanţa

Partidul România Noastră este o nouă formațiune politică, având un caracter explicit naționalist, înființat de către Ovidiu Danteș (Președinte fondator...

Eveniment1 lună inainte

Ecologiștii vin în apărarea lucrătorilor din diaspora-«Sclavia românilor trebuie să înceteze»

În actualul context de criză economică și socială, de creștere a gradului de sărăcire a populației, de degradare a sistemului...

Eveniment1 lună inainte

Lansarea candidaturii domnului Nicolae Ciocîrlan din partea PER la Limanu

În data de 23 august 2020, președintele Partidului Ecologist Român Organizația Limanu-domnul Nicolae Ciocîrlan – și-a lansat candidatura la funcția...

Eveniment1 lună inainte

Dănuț Pop: „Virusul nu ține cont de clasa socială! Școlile trebuiesc dotate cu măști pentru TOȚI COPII!”

Ecologiștii cer Guvernului să asigure măști pentru toți copii care vor merge la școală. Partidul Ecologist Român se declară îngrijorat...

Exclusiv1 lună inainte

Cum se oferă trandafiri lungi?

Dorești să surprinzi sau să îți încânți partenera de viață? OK Flora este o florărie online în care poți comanda trandafiri...

Eveniment1 lună inainte

Antonie Solomon, PER: „Un primar prost este ales de oamenii buni care nu vin la vot!”

Antonie Solomon și-a depus candidatura pentru Primaria Craiova din partea Partidului Ecologist Român. Vineri, 14.08.2020, fostul primar al Craiovei, Antonie...

Eveniment2 luni inainte

Avantajele si dezavantajele site-urilor de dating

Exista multe controverse in a sti daca exista avantaje in utilizarea serviciilor site-urilor de intalniri pe Internet sau a ceea...

pariuri fotbal pariuri fotbal
Sport2 luni inainte

Iata de ce optiunea de “total goluri” este atat de populara in ofertele de pariuri fotbal!

Ofertele de pariuri fotbal sunt deosebit de populare printre pariorii din tara noastra. Nu neaparat multumita spectacolului oferit de meciurile...

Social2 luni inainte

Ce concluzii a tras Cătălin Gherzan, candidatul PER la Primăria Pitești, legat de ultimele zile?

Pentru cei care nu știu încă, Gherzan este un individ foarte activ atât in zona educației, cât și în zona...

Știrile Săptămânii