Connect with us

Exclusiv

Virgil Popescu ”omoară” producătorii români de textile! De ce se importă măști medicinale în România?

Prahova Mea

Publicat

pe

Redacția vineri13.ro

Clara Rotescu, președintele Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii, a dezvăluit, excusiv pentru vineri13.ro, situația dramatică în care se află producătorii români de textile.

Rotescu aduce acuzații grave ministrului Economiei și demonstrează că Virgil Popescu dezinformează populația.

Declarații incendiare care aruncă în aer scena politică!

Ministrul Economiei nu catadicsește să răspundă oamenilor de afaceri români

În urmă cu 10 zile, FRDVA a trimis adresa nr. 12/27.03.2020 în atenția ministrului Economiei, Virgil Popescu și spre știință secretarului de stat Liviu Rogojinaru.

Stimate Domnule Ministru,

Federatia Română de Design Vestimentar și Accesorii, din care fac parte 6 asociații de profil din România, cu un număr total de 178 firme producatoare și aproximativ 5000 de angajați, dorește să vină în sprijinul Guvernului României și să producă absolut toate tipurile de echipamente de producție de care este nevoie. Întrucât toate țările au interzis exportul materialelor din care se confecționează aceste produse, FRDVA vă informează că în situația în care ați reuși pe cale diplomatică să faceți rost de materia primă, toate firmele noastre, care nu doresc să-și întrerupă activitatea, ar fi dispuse să producă aceste echipamente. Totodată, FRDVA este dispusă să importe pe cheltuiala proprie materia primă, în situația în care dumneavoastră reușiti să intermediați o astfel de achiziție internațională, se arată în adresa menționată.

Contactată de vineri13.ro, Clara Rotescu a declarat că nu a primit nici măcar un răspuns de la Virgil Popescu.

Interesant este, însă, că Virgil Popescu a anunțat, în urmă cu câteva zile, faptul că s-a început producția primelor măști medicinale în România, în codițiile în care țara noastră, ca întreg mapamondul, are de suferit din pricina crizei provocată de COVID-19.

Din păcate, însă, dincolo de aceste declarații optimiste ale demnitarului nu se află nimic, iar Clara Rotescu știe mai bine ca oricine acest lucru.

Șefa FRDVA a precizat că, de două săptămâni, Virgil Popescu este în… campanie electorală.

”Într-adevăr, de două săptămâni, domnul ministru Popescu este într-o campanie electorală, în care se promovează activ actele de industrializare ale României. Practic, asistăm la o reindustrializare a sectorului textil și, din declarațiile dumnealui aflăm că noi toți cei din sectorul textil, mai ales fabricile mari lucrăm și rupem norii, în realitate este o mare mascaradă, de fapt, o mare minciună. Colegele mele, Andreea Dogaru, care are trei fabrici în zona Craiovei și lucrează lohn, face măști și le donează, din proprie inițiativă, nu a sunat-o nimeni de la minister, colega mea Nausica, de la Nausica Mod de la Focșani are 200 de angajați lucra pentru Inditex nu are nici o comandă, face măști din bumbac și le donează sau le vinde clienților, doritorilor, colega mea, Lavinia Lăscae de la Andreea Prod lucrează măști și încearcă să supraviețuiască pe această piață, singura piață din lume și din Europa care nu suportă producătorii autohtoni și încearcă să cumpere doar din China pentru că, iată, în Franța, măștile medicale se certifică în 24 de ore, iar producătorii locali au întâietate în licitațiile publice. Guvernul român și mass-media sau o parte din mass media au reușit să transforme aceste măști din bumbac în pericolul public numărul 1. Cu toate acestea, nu observăm nici o mască ieșită pe piața românească din producția autohtonă”, a declarat Clara Rotescu.

Mai mult, aceasta a precizat că nu pricepe de ce spitalele nu sunt asigurate cu măști și combinezoane, în ciuda declarațiilor optimiste ale lui Virgil Popescu și a subliniat că toată industria textilă din România are nevoie de lucru, mai ales că au scăzut comenzile și, deci, toți din industrie au nevoie să facă acest lucru.

Normele de certificare pentru măștile românești, bătaie de joc

Un alt aspect subliniat de Clara Rotescu este de-a dreptul strigător la cer. Mai exact, aceasta spune că normele de certificare ale măștilor sanitare durează 6 luni. În Franța durează 24 de ore.

”Deci, dacă eu vreau să-mi certific produsul, o să vă vindecați de COVID peste 7 luni, minim. Și nu înțeleg cum toate promisiunile acestea electorale se desfășoară în același timp cu anunțurile de stare ale lui Raed Arafat, de la care aflăm că suntem în starea 4, în starea 5, în starea 7…”, a explicat Rotescu.

Aceasta se întreabă, pe bună dreptate, văzând dezastrul din spitalele României – Suceava, Arad, care anunță că nu au măști medicinale – unde sunt măștile promise de Virgil Popescu, cine le face și ce se întâmplă cu ele.

Mai grav este că se poartă o adevărată luptă de denigrare a produselor românești.

Este o adevărată dihotomie în opiniile mass media din oraș că măștile din bumbac sunt bune, măștile din bumbac nu sunt bune, combinezoanele făcute în România nu sunt bune, dar sunt făcute din același material ca și cele din China, dar nu sunt bune, că nu sunt aduse din China sau din Turcia…Pe de altă parte, se vând combinezoane la 100, 150 de lei cele importate Lumea vorbește că medicii nu mai vor să intre în spitale. Cine are grijă de copilul unui medic? Cine îl crește, statul român? Statul român, care nu are grijă de un singur angajat decât de angajații

Eu n-am văzut zilele acestea nici o donație făcută de statul român pentru un spital de către un demnitar român. Eu aud de 2 săptămâni promisiuni electorale, că se va face, de zici că acum s-a inventat COVID –ul în lume și încă nu a ajuns în Europa.

Iar noi ne pregătim să intrăm în vârful stării de COVID, nu?”, a punctat Clara Rotescu.

Mai grav este că un laborator care certifică aceste măști nu se află în România. Indiferent că mâine ar fi gata produsul, el trebuie trimis într-o zonă din Uniunea Europeană, în Belgia, probabil sau unde sunt aceste laboratoare. Rotescu este de părere că lucrurile puteau fi simplificate, ”dar nu se doresc a fi simplificate, ca fiecare lucru făcut fără consultare publică, se face de-a-ndoaselea”

Virgil Popescu a suspendat Programul Național de Export

”Noi, pe 3 februarie, ne-am întors de la târgul Paris Fashion Week – 36 de firme exportatoare, 36 de branduri românești de succes. Ne-am întors de la cel mai mare târg de fashion din lume. În acel moment, am aflat că programul național de export este suspendat de domnul ministru Popescu, că așa dorește dumnealui. Nu ne-a chemat din acea zi niciodată și, de fapt, de când a fost numit în funcție nu ne-a chemat absolut niciodată și nu a venit la nici o discuție cu mediul de afaceri, nici măcar cu consiliul de export, unde sunt reprezentate 24 de asociații și federații patronale din toate domeniile de activitate. Practic, ultimii exportatori ai României, cu excepția celor care exportă doar materie primă în stare pură: pui, găini, lemne etc. Pui vii, nu vorbim de carne procesată.

Cu excepția acestora, toți facem parte din Consiliul de Export. Absolut niciodată dl ministru nu și-a făcut prezența nici măcar când Consiliul de Export a elaborat un set de măsuri și Consiliul de Export reprezentat prin Mihai Ionescu, președintele Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România, este prezent în acest comitet guvernamental de criză care o analizează și încearcă să facă o serie de reguli de ajutorare a firmelor românești, mai mult inexistente decât existente. Niciodată nu a fost consultat”, a declarat sursa citată.

Aceasta a precizat că, dacă vom citi setul de măsuri luate de Guvernul spaniol, german sau francez sau chiar portughez vom dori instantaneu să ne mutăm din România.

Clara Rotescu a spus, însă, un lucru îngrijorător. Și anume că, până acum, niciodată nu s-a gândit să părăsească România și că iubește ceea ce face, își iubește firma, tot sufletul său este acolo și alături îi sunt colegele din cele 178 de firme din Federația Română de Design Vestimentar și Accesorii.

Rotescu a explicat că guvernul spaniol a dat măsuri de protecție pentru toți exportatorii din domeniul textil, iar cel portughez sprijină toți exportatorii chiar și pe cel mai mic, neînsemnat, pe toată această perioadă pentru ca începutul după pandemie să fie un pas mare înainte și omul să nu piardă.

”Noi, în schimb, am trecut în șomaj tehnic, un șomaj care încă nu este reglementat corect în Monitorul Oficial, niște certificate care astăzi se iau mâine nu se mai dau, poimâine nu există platformă, dar există, dar încă nu s-a cumpărat pentru că astăzi, de pildă, știam că trebuie să ne înscriem pe platformă. Astăzi, ministrul scrie că platforma nu este gata. Scrie și pe Facebook-ul lui personal că la noi așa se fac comunicările, pe Facebook, precum pițipoancele.

Pițipoancele pun ciorba de dimineață și miniștrii noștri ne anunță cam ce gândesc ei. E clar, nu contează o zi, două, până se mai face platforma asta, că oricum oamenii au timp să depună actele, adică o vrăjeală, așa, la adresa cetățeanului român”, a explicat președintele Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii.

Cine va profita, însă, de pe urma acestei crize și acestui haos, la urma urmei?

Președintele Federației Române de Design Vestimentar și Accesorii spune clar: ”în primul rând, vor profita toate celelalte firme străine”.

”Noi trăim într—un mediu concurențial. Noi, când mergem la Paris Fashion Week concurăm cu toate brandurile din toată lumea. Sunt 4700 de branduri care participă la Paris Fashion Week. Când eu merg pe banii mei, cu o colecție suportată din banii mei, mii de datorii în spate, credeți că merg pe același picior de egalitate cu o firmă pentru care importul este gratuit, care are facilități fiscale, care are nenumărate alte facilități? Prima mea grijă este să supraviețuiesc statului român și măsurilor precare pe care le adoptă”, a punctat sursa citată.

La rândul său, Mihai Ionescu, președintele ANEIR, a declarat, sec, că suspendarea programului de export este un subiect încheiat și că ministrul Economiei va fi responsabil pentru eșecul Programului de Promovare a Exporturilor.

Sursa: vineri13.ro

Administrație locală

Canalys: Xiaomi – locul 2 în România, locul 2 în Europa și locul 3 în lume la livrările de telefoane inteligente din T1 2021

Publicat

pe

Xiaomi a atins cea mai bună performanță trimestrială din istorie, potrivit Canalys

[București, România, 06.05.2021] CanalysIDC și Strategy Analytics au făcut publice datele financiare pentru primul trimestru din 2021 referitoare la livrările de telefoane inteligente din întreaga lume. Xiaomi s-a menținut pe locul al treilea la nivel mondial și a ocupat poziția secundă în Europa, dar și în România.

Canalys Smartphone Market Pulse: Q1 2021 a anunțat că Xiaomi a realizat la nivel global cea mai bună performanță trimestrială din istorie, cu o creștere de 62% și livrări de 49.0 milioane de unități. Xiaomi a avut cea mai mare creștere anuală a livrărilor în primul trimestru din 2021 dintre primele cinci branduri de telefoane inteligente.

Screenshot 2021-05-06 130851

De asemenea, diferența dintre cota de piață Xiaomi la nivel global (14%) și a brandului de telefoane de pe locul al doilea (15%) a fost de un singur procent.

Potrivit raportului Canalys, Xiaomi s-a clasat pe locul al doilea în România la livrările de telefoane inteligente pentru prima dată din istorie. În primul trimestru din 2021, Xiaomi a avut o cotă de piață pe segmentul smartphone de 16% și o creștere anuală de 248%.

Screenshot 2021-05-06 130822

Datele Canalys referitoare la livrările din T1 2021 arată că Xiaomi a fost numărul 2 în Europa pentru prima oară, cu o cotă de piață pe segmentul smartphone de 23% și o creștere de 85% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În Europa Centrală și de Est, Xiaomi s-a menținut pe locul 1 cu o creștere anuală de 82% și o cotă de piață pe segmentul telefoanelor inteligente de 32%.

Screenshot 2021-05-06 130917

Despre Xiaomi Corporation

Xiaomi Corporation a fost fondată în aprilie 2010 și listată pe tabloul principal al Bursei de valori din Hong Kong la 9 iulie 2018 (1810.HK). Xiaomi este o companie de internet, telefoane inteligente și hardware inteligent, conectate printr-o platformă IoT.

Punând accent deopotrivă pe inovație și calitate, Xiaomi este preocupată constant ca utilizatorii săi să se bucure de o experiență de înaltă calitate și totodată pune accent pe eficiența operațională. Compania construiește fără încetare produse uimitoare, cu prețuri juste, pentru a le permite tuturor oamenilor să se bucure de o viață mai bună prin intermediul unei tehnologii inovatoare.

Screenshot 2021-05-06 130906

Xiaomi este al treilea cel mai mare brand de telefoane inteligente la nivel mondial, din punct de vedere al livrărilor din primul trimestru din 2021. De asemenea, compania a creat cea mai mare platformă AIoT (AI+IoT) din lume pentru utilizatorii săi, cu 324.8 milioane de dispozitive inteligente conectate la această platformă, în afară de telefoane și laptopuri. Produsele Xiaomi sunt prezente în peste 100 de piețe din întreaga lume. În august 2020, compania s-a clasat pe locul 422 în topul Fortune Global 500, urcând 46 de poziții față de 2019. De asemenea, s-a situat pe locul 7 între companiile de internet din clasament.

Screenshot 2021-05-06 130940

Xiaomi face parte din Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index și Hang Seng China 50 Index.

Pentru mai multe informații despre Xiaomi, vizitează: http://blog.mi.com/en/

Urmărește update-urile despre Xiaomi România pe Facebook, Instagram, Youtube.

Citeste in continuare

Cultură

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Publicat

pe

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru șoferii care au nevoie de fiabilitate și siguranță în zilele de iarnă cu zăpadă și zloată, dar care doresc totodată performanțe de top și un condus fără efort pe timpul verii.

Dezvoltate pentru o utilizare dură și versatilă, Nokian Seasonproof C oferă manevrabilitate precisă și stabilitate, un kilometraj excelent și durabilitate îmbunătățită. În traficul urban, unde fiecare secundă contează, sau în călătorii cu rulota pe drumuri de țară, anvelopele Nokian Seasonproof C pot transporta sarcini grele în condiții de siguranță și fiabilitate.

Potrivit sondajului realizat de Nokian Tyres privitor la anvelopele all-season, șoferii europeni apreciază, în special, siguranța în toate condițiile meteorologice, pe tot parcursul anului. Pentru șoferii de autoutilitare și vehicule de transport, fiabilitatea în diverse condiții și la temperaturi scăzute este foarte importantă. Aderența și manevrabilitatea, alături de o bună rezistență la uzură, au fost alte caracteristici relevante menționate de utilizatori.

 Ilustrare comunicat de presă

„Anvelopele Seasonproof C au structuri și materiale special concepute pentru transportul greu, iar modelele benzii de rulare și compușii din cauciuc au fost dezvoltate pentru a putea face față utilizării profesionale. Noile anvelope Nokian Seasonproof C sunt flexibile și adaptabile chiar și în condiții meteorologice diverse. Acestea sunt potrivite pentru utilizare optimă pe tot parcursul anului și vin cu multiple inovații pentru a garanta siguranță maximă, kilometraj excelent și durabilitate. Proprietățile de manevrabilitate sunt impresionante atât pe carosabil uscat și umed, cât și pe drumurile cu zăpadă.”, spune Mikko Liukkula, Development Manager, Nokian Tyres.

Noile Nokian Seasonproof C oferă siguranță și confort pe tot parcursul anului pentru șoferii din Europa Centrală. Toate dimensiunile vin echipate cu simbolul Fulg de zăpadă (3PMSF), care indică faptul că anvelopele au fost omologate oficial pentru a fi utilizate iarna. Cele mai multe dimensiuni sunt incluse în clasa de aderență A, pe teren umed. Gama de produse oferă dimensiuni pentru utilizare profesională și recreativă versatilă, cu o selecție de 25 de produse de la 14 la 17 inci, în categoriile de viteză R (170 km/h), S (180 km/h), T (190 km/h) și H (210 km/h). Gama de produse va fi disponibilă pentru consumatori în toamna anului 2021.

Ilustrare comunicat de presă 2

Confort și siguranță

Noua anvelopă Nokian Seasonproof C oferă o soluție practică pentru profesioniștii care vor să renunțe la schimbarea sezonieră a anvelopelor, dar care doresc totuși o opțiune sigură pentru fiecare zi a anului. Expertiza Nokian Tyres în materie de siguranță pe timp de iarnă și performanțele excelente în condiții variate de condus sunt caracteristice noului produs, datorită conceptului Season Sense. Acest concept este creat special pentru utilizarea pe tot parcursul anului, pentru a garanta un condus sigur în zilele ploioase și pe carosabil umed, dar și confortabil și precis pe drumuri uscate, în timpul verii.

Conceptul Season Sense combină mai multe caracteristici inovatoare în designul benzii de rulare, structura și compusul din cauciuc. Modelul de rulare multifuncțional direcțional, în formă de V, cu blocuri centrale rigide, este adaptat pentru a oferi siguranță și confort pe tot parcursul anului. Noul compus al benzii de rulare pentru toate anotimpurile oferă aderență excelentă pe șosele umede și eficiență în materie de combustibil și kilometraj. Structura rezistentă cu tehnologia brevetată Aramid Sidewall de la Nokian Tyres oferă durabilitate unică și durată de viață îmbunătățită.

Durabilitate prin structură și materiale

 

Viața este mai ușoară pentru profesioniști și turiști datorită aderenței excelente pe teren umed și rezistenței la acvaplanare, îmbinate cu o durabilitate de top. Durabilitatea noului produs este maximizată prin tehnologia unică Aramid Sidewall de la Nokian Tyres. Fibrele de aramidă extrem de puternice întăresc pereții laterali oferind mai multă durabilitate și protecție în situații de condus exigente. Această tehnologie protejează anvelopa împotriva impacturilor, tăieturilor și gropilor. Datorită construcției robuste, adaptate, cu curele groase de oțel, Nokian Seasonproof C oferă durabilitate maximă și o durată de viață îmbunătățită pentru sarcini grele și în condiții de drum accidentat. Noile anvelope Nokian Seasonproof C vin cu o rezistență la uzură cu peste 15% mai mare față de modelul Nokian Weatherproof C, în condiții de drum diferite.

 

Manevrabilitate și stabilitate excelente pe tot parcursul anului

 

Modelul multifuncțional al benzii de rulare este prevăzut cu o zonă centrală rigidă, care oferă manevrabilitate perfectă și stabilitate pe tot parcursul anului. Fiecare bloc de rulare este atașat la nervura centrală, ceea ce îmbunătățește răspunsul la direcție și controlul anvelopei pe drumurile uscate. Canelurile puternice de pe banda de rulare încep din zona centrală și se întind spre umeri. Canelurile pentru apă și lapoviță din mijlocul benzii de rulare sunt proiectate pentru a maximiza rezistența la planare și acvaplanare. Acestea stochează apa și zloata dintre anvelopă și drum și accelerează eliminarea lor de pe anvelopă.

Ghearele pentru aderență dintre blocurile benzii de rulare de pe suprafața anvelopei îmbunătățesc aderența, mai ales la frânare și accelerare. Aceste gheare speciale au fost proiectate pentru deplasarea pe drumuri înzăpezite și alte suprafețe moi. Ghearele aderă la suprafața drumului în mod controlat și asigură tracțiune și aderență la frânare îmbunătățite.

 

Împreună cu noul compus al benzii de rulare, acest design asigură o uzură uniformă, un condus confortabil și o rezistență redusă la rulare. Rezistența redusă la rulare face ca Nokian Seasonproof C să fie o opțiune eficientă din punct de vedere al consumului de combustibil pentru șoferii care doresc să mențină o amprentă de mediu scăzută, economisind în același timp costurile combustibilului.

 

Nokian Seasonproof C – Experiență de condus liniștită în orice anotimp

 

  • Siguranță și stabilitate de primă clasă pe tot parcursul anului
  • Kilometraj și randament energetic excelente
  • Fiabilitate și durabilitate îmbunătățite cu sarcini grele

Inovații principale:

Conceptul Season Sense: Modelul multifuncțional de rulare cu compusul pentru toate anotimpurile oferă performanțe versatile pe tot parcursul sezonului și un condus echilibrat și sigur pe suprafețe umede și uscate. Compusul benzii de rulare pentru toate anotimpurile oferă o aderență impresionantă pe teren umed, kilometraj și randament energetic excelente.

 

Ghearele pentru aderență: Aderență mai bună la tracțiune și frânare. Proiectate pentru a facilita deplasarea pe suprafețe moi, ghearele oferă o aderență de înaltă clasă la frânare și accelerare. 

 

Canelurile pentru apă și lapoviță: Rezistență la planare și acvaplanare. Canelurile stochează apa și zloata dintre anvelopă și drum și accelerează eliminarea lor de pe anvelopă. 

 

Tehnologia Aramid Sidewall: Durabilitate extremă. Fibrele de aramidă extrem de puternice consolidează pereții laterali ai anvelopei, oferind o mai mare durabilitate și protecție pentru situații de condus exigente. Fibra face ca anvelopa să fie mai rezistentă la impacturi și tăieturi, care în caz contrar ar străpunge cu ușurință anvelopa.
Pentru un plus de siguranță, Nokian Seasonproof dispun de un indicator de siguranță (DSI) patentat de Nokian Tyres. La acesta se adaugă indicatorii de locație și presiune din zona cu informații de pe peretele lateral al anvelopei. Zona de informații permite înregistrarea presiunii corecte de umflare și a locației de instalare la schimbarea anvelopelor. Confortul și siguranța sunt îmbunătățite și printr-o secțiune suplimentară care poate fi utilizată pentru înregistrarea cuplului de strângere a șuruburilor.

Nokian Seasonproof C

Descarcă fotografii

 Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru persoanele care apreciază siguranța și durabilitatea. Inspirați de moștenirea scandinavă, fabricăm produse inovatoare pentru autoturisme, camioane și utilaje grele, pentru un condus fără griji în orice condiții. Lanțul nostru Vianor furnizează anvelope și service auto. În 2020, vânzările nete ale companiei au fost de 1,3 miliarde de euro, iar numărul de angajați a ajuns la aproximativ 4.600. Compania Nokian Tyres este listată la Nasqad Helsinki. Mai multe informații: www.nokiantyres.com

Citeste in continuare

Exclusiv

3 DOMENII UNDE UNIFORMA ÎȚI DĂ FORMA: DE CE CONTEAZĂ ELE PENTRU LINIȘTEA NOASTRĂ

Publicat

pe

3 DOMENII UNDE UNIFORMA ÎȚI DĂ FORMA: DE CE CONTEAZĂ ELE PENTRU LINIȘTEA NOASTRĂ

Se construiesc la fel ca orice haină, dar se poartă cu alt tip de responsabilitate. Iar celor ce poartă uniformele acestea, care fac pe om, în aceste zile, în HORECA, în spitale și clinici, pe străzi, le mulțumim.

E o perioadă grea și în toate momentele de incertitudine mergem cu ochii și întrebările după cei care par că au răspunsurile. Uniforma face această distincție uneori, între cei ca noi și cei care sunt acolo pentru noi, cu meseriile lor în care își pun în slujba noastră calitățile.

De ce contează uniforma, de ce liniștește?

A știi cine e cel din fața ta a contat atât de mult în istorie încât ne-am creat propriile reguli de urmat. De la culori dedicate doar regilor, la simboluri pe care militarii pe purtau ca să se recunoască rangul sau inamicul de prieten sau polițiști care erau acolo să audă strigăte, așa cum au fost primii polițiști din lume care au purtat uniforme, cei din Londra, în 1829.

De la a simți că știi pe cineva, la a avea încredere că are răspuns la întrebările tale, că este asemănător ție sau diferit de tine, uniforma a fost un mod să deosebim autoritatea de lipsă de cunoaștere, rangul de civil, încrederea de străini.

Acum suntem în situația în care tot suportul nostru, mulțumirea și încrederea se îndreaptă spre specialiștii pe care ți-i imaginezi îmbrăcați așa. Uniformele medicale nu fac medici, dar îi diferențiază ca oameni care, deși necunoscuți, au încrederea noastră.

CARE SUNT MESERIILE UNDE NU HAINA, CI UNIFORMA FACE PE OM

Spunem că meseriile le recunoaștem după uniforme și nu după haine pentru că există o diferență între cele două categorii. Diferențele dintre haine și uniforme sunt de 3 tipuri:

Nu toate uniformele sunt gândite cu comoditate în minte, ci cu principalul lor scop, anume să fie utile și să ușureze munca. Mai jos vezi o uniformă de tâmplar, gândită cu buzunare solide și piele acolo unde e necesară protecție. Și deși aceasta încă arată că poate fi și confortabilă, gândește-te la uniformele pompierilor de exemplu. Așadar, oamenii în uniformă trebuie apreciați nu numai pentru specializarea lor, ci și pentru că poartă uneori ceva necesar, ca să realizeze o muncă de care avem nevoie noi toți.

Oricine poartă haine, dar uniformele sunt rezervate profesioniștilor. Și chiar dacă uneori vedem persoane care se ”costumează” în aceste uniforme, și în unele țări este chiar ilegal să îmbraci o uniformă fără să ai dovada că ești ceea ce reprezintă ea, credem în respectul datorat unor uniforme. Cum este cea de mai jos, care ne prezintă imaginea unei țări întregi de asistente în uniforme medicale ce zilele acesteau au grijă să fie acolo, la datorie și să aibă grijă, de noi ceilalți. De aceea, uniformele Horeca și medicale au fost pentru noi mereu puncte de referință și ne-am concentrat să ușureze munca celor ce au și ei nevoie de fiecare ajutor, ca și acela pornit prin inițiativa de #stamacasa, datorata coronavirusului din primăvara lui 2020.

Hainele ne dau încredere în noi, uniformele ne dau încredere și în alții. Adică bifează ambele căsuțe. Cei care poartă uniformă nu doar că pot fi mândri de meseria lor, dar cu adevărat pot susține că uniforma face pe om. Și mai mult decât atât și scopul lor de a defini o imagine, așa cum vezi mai jos la barberul care se transformă într-o imagine a profesionalismului și deja crește în ochii potențialilor clienți, fără să te temi că îți va fi tăiată urechea, uniforma dintr-o echipă de exemplu dă și sentimentul de apartenență.

Hainele arată grija pentru tine, uniforma arată grija pentru alții – mai ales în Horeca, unde uniformele nu sunt acolo doar pentru identificare, ci pentru igienă și protecție. Toate aceste domenii de fapt, de la tâmplărie și industrie, la medicină și sănătate, la prestări de servicii unul la unul, ca bărbierit, la domeniile care ajută la relaxare, ca Horeca, uniforma are mai multe scopuri. Este ca o mantie pentru supererou, ca o armură pentru un soldat, ca un blazon pentru un cavaler.

 

Motivele pentru care societatea alege uniforme, de la sporturi la meseriile din Horeca

Sunt câteva motive pentru care, peste vreme, am trecut la această diferențiere a profesioniștilor prin uniforme. Despre câteva, cum este sentimentul de apartenență la un grup, așa cum e în sport, sau în război sau la o forță de ordine, am discutat.

Dar zi de zi, avem întrebări la care vrem răspunsuri avizate.

Da, un costum business poate să fie imaginea sau uniforma unui președinte de țară sau a unui om de afaceri care să ne ghideze. Dar și un bucătar în uniforma sa poate inspira la fel de multă încredere.

Uniformă bucătar

Ne întoarcem așadar la personajul principal despre care vorbim în blogul acesta și care merită atâta recunoaștere mai ales în aceste zile: omul din medicină și cel din HORECA, cei care sunt acolo pentru alții. 

Ca să îi recunoști și să le pui întrebări, ca să fii sigur că au grijă, ca să fii convins că au ceea ce îți lipsește.

Și de la grija pentru ceea ce ne oferă ca hrană, la grija pentru întregul nostru bine, au o slujbă care vine odată cu uniforma.

Uniformă medicală

Se construiesc la fel ca orice haină, dar se poartă cu alt tip de responsabilitate. 

 

Iar celor ce poartă uniformele acestea, care fac pe om, în aceste zile, în HORECA, în spitale și clinici, pe străzi, le mulțumim. 

 

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Administrație locală2 ore inainte

Canalys: Xiaomi – locul 2 în România, locul 2 în Europa și locul 3 în lume la livrările de telefoane inteligente din T1 2021

Xiaomi a atins cea mai bună performanță trimestrială din istorie, potrivit Canalys [București, România, 06.05.2021] Canalys, IDC și Strategy Analytics au făcut publice datele financiare...

Eveniment2 ore inainte

Canalys: Xiaomi – locul 2 în România, locul 2 în Europa și locul 3 în lume la livrările de telefoane inteligente din T1 2021

Xiaomi a atins cea mai bună performanță trimestrială din istorie, potrivit Canalys [București, România, 06.05.2021] Canalys, IDC și Strategy Analytics au făcut publice datele financiare...

Eveniment17 ore inainte

ANUNT INCEPERE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii ,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma DABO CIBINIUM SRL-D

Societatea DABO CIBINIUM SRL-D, a inceput la data de 05.05.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de lucru...

Eveniment22 de ore inainte

Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor Masura 2 – SC EMDO TRUCK SRL

05.05.2021 Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor Masura 2 – SC EMDO TRUCK SRL SC EMDO TRUCK SRL anunta...

Eveniment23 de ore inainte

Creare-magazinonline.ro te ajuta sa pui bazele unei afaceri de succes

Sa pui bazele unei afaceri de succes este o misiune complicata. Pentru a reusi este necesara foarte multa munca, implicare,...

EvenimentO zi inainte

Afla la ce iti poate folosi un generator de curent monofazic 7,5 kW!

Curentul electric este o utilitate foarte comoda pentru multi dintre noi, iar in proportie de 90% lumea functioneaza pe baza...

EvenimentO zi inainte

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

CulturăO zi inainte

Noile anvelope Nokian Seasonproof C oferă siguranță deplină pe tot parcursul anului

Nokian Tyres, producătorul scandinav de anvelope premium, introduce anvelopele Seasonproof C, pentru uz profesional. Aceste anvelope all-seasons sunt concepute pentru...

EvenimentO zi inainte

Samsung dă start invitației la evenimentul virtual „Bespoke Home” pentru a dezvălui noua sa gamă de electrocasnice 2021

Cu ocazia evenimentului „Bespoke Home” 2021, Samsung sărbătorește extinderea globală a liniei de frigidere Bespoke împreună cu gama lărgită a...

CulturăO zi inainte

Samsung dă start invitației la evenimentul virtual „Bespoke Home” pentru a dezvălui noua sa gamă de electrocasnice 2021

Cu ocazia evenimentului „Bespoke Home” 2021, Samsung sărbătorește extinderea globală a liniei de frigidere Bespoke împreună cu gama lărgită a...

Eveniment2 zile inainte

ANUNT INCEPERE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma BLACK SEA FRANCHISES SRL

Societatea BLACK SEA FRANCHISES SRL, a inceput la data de 04.05.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de...

Eveniment2 zile inainte

ANUNT INCEPERE PROIECT Proiect finantat in cadrul masurii,,Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru firma DABO TM SRL

Societatea DABO TM SRL, a inceput la data de 04.05.2021 implementarea proiectului finantat prin masura ,,Granturi pentru capital de lucru...

Eveniment2 zile inainte

Huawei Consumer Business Group pune la dispoziția utilizatorilor 4 canale suplimentare pentru știri marca SQUID News, prin intermediul Huawei Browser

București, 4 mai 2021 – Huawei Consumer Business Group anunță lansarea a patru canale suplimentare cu știri SQUID, precum video,...

Eveniment2 zile inainte

Afla ce beneficii iti pot aduce o pereche de proiectoare led

Sigurnata casei este intotdeuna pe primul loc, chiar daca traim intr-o scoietate controlata nu poti fi niciodata prea sigur. De...

Eveniment3 zile inainte

Afla ce beneficii are un cos de fum din inox si tabla zincata pentru locuinta ta!

De obicei, persoanele care aleg casa sau vila in locul apartamentului, investesc si in seminee sau centrale pe lemn, deoarece...

EvenimentO săptămână inainte

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

Administrație localăO săptămână inainte

Decorează, protejează mediul și câștigă un televizor Neo QLED cu Samsung Free The Box

Campania #SamsungFreeTheBox îți arată cât de simplu este să dai o nouă viață cutiilor de televizoare Samsung. Mai mult decât...

EvenimentO săptămână inainte

Adoptarea legii 5 G în forma actuală și fără notificarea UE ar putea avea efecte negative asupra industriei de telecomunicații din România

Proiectul de lege care va asigura cadrul legal necesar implementării rețelelor 5G în România va fi dezbătut de Camera Deputaților...

Știrile Săptămânii