1. Instalezi o nouă temă WordPress
Ce vedem imediat după instalarea WordPress? Aceasta este tema implicită: o poți lăsa, edita sau pur și simplu o înlocuiești dacă dorești. În fiecare an din 2010, echipa WordPress creează o nouă temă implicită. De exemplu, ultima – Twenty Twenty (denumit în mod tradițional după anul lansării) are un design laconic și se concentrează în principal pe lucrul de pe dispozitive mobile.
Deci, de unde știi ce subiect se potrivește site-ului tău? Ce trebuie luat în considerare atunci când alegi:
Gazduire WordPress. Cel mai important aspect pentru realizarea unui website este existența unui serviciu de gazduire web. Trebuie să știi ca pentru această platformă exista soluții dedicate de hosting wordpress, cu o mulțime de beneficii.
Compatibilitate. Asigură-te că tema este compatibilă cu cea mai recentă versiune de WordPress.
„Sensibilitate”. Este mai bine să acorzi preferință șabloanelor „receptive”, adică celor care se afișează corect pe orice dispozitiv.
Widgeturi și caracteristici speciale. Cu cât mai multe widgeturi – cu atât mai multe oportunități de a schimba aspectul site-ului. În ceea ce privește caracteristicile speciale, „trebuie să existe” sunt modulul de contact, integrarea video, redimensionarea automată a imaginii, instrumentele Google Analytics etc.
Actualizare automată. Este important ca dezvoltatorii să-și actualizeze temele, altfel la un moment dat, de exemplu, poate deveni incompatibil cu noua versiune de WordPress.
Suport tehnic și costuri. Cea mai importantă întrebare apare – de unde să descarci teme WordPress? WordPress.org este cea mai faimoasă platformă pentru alegerea celor potrivite. Dar există un „dar”: deși multe dintre aceste șabloane sunt gratuite și compatibile, nu oferă întotdeauna suport tehnic. În plus, nu au întotdeauna funcțiile dorite. O alternativă rezonabilă sunt temele WordPress plătite, de exemplu pe themeforest.com. Aici vei găsi o mare varietate de opțiuni cu multe funcții, asistență tehnică și toate la prețuri rezonabile.
2. Instalează pluginul SEO
Nu ești sigur cum să îți promovezi site-ul în motorul de căutare? Începe prin instalarea pluginului SEO. Iată care sunt cele mai populare:
WordPress SEO de către Yoast. Fără îndoială, cel mai bun articol WordPress și plugin de optimizare a paginii. Are o mulțime de caracteristici (chiar și crearea unui sitemap), Iar cu acesta poți rezolva cel puțin 90% din problemele de optimizare.
Pachet SEO All In One. Foarte similar cu pluginul SEO prin Yoast, instrument de optimizare bun. Este dificil să judeci care dintre ele este mai bun, există dezbateri constante pe acest scor pe internet.
Imagini SEO Friendly. Dorești să optimizezi imaginile de pe site-ul tău web? Acest plugin este ceea ce ai nevoie. În plus, completează automat eticheta ALT și coloanele Title dacă uiți de ele.
Sitemap-uri Google XML. Cel mai bun instrument pentru a-ți crea automat sitemap-ul WordPress și a-l trimite motorului de căutare. Dar dacă utilizezi deja SEO By Yoast – nu ai nevoie de acest plugin, deoarece SEO by Yoast are deja această caracteristică.
3. Instalează pluginul anti-spam
Ce este spamul și dacă este periculos? Spamul este publicitate în bloc neautorizată și nedorită care vine prin e-mail, telefon etc.
Mai precis, spammerul postează mesaje publicitare în comentariile care nu au nicio legătură cu subiectul articolului. Cel mai adesea, pe lângă publicitate, acestea conțin linkuri către alte pagini web. De asemenea, spammerii pot copia toate adresele de e-mail de pe blog și apoi le pot folosi pentru trimiteri promoționale.
Cum să faci față spamului? Arma principală este un plugin adecvat precum Antispam Bee și Captcha. Și pentru a proteja adresele de e-mail de pe site-ul tău, vine pluginul Codificator de adrese. Criptează toate e-mailurile publicate pe paginile site-ului tău.
4. Configurează legături permanente
Ce sunt permalinkurile? Acestea sunt linkuri sau adrese URL ale paginilor de pe site-ul tău. Cum le configurez? Legăturile permanente înlocuiesc porțiunea necitită a adresei – și uneori întreaga adresă – cu text simplu, cum ar fi un cuvânt cheie. Acest text de legătură se numește text de ancorare. Aceste legături facilitează înțelegerea locului în care te afli, plus că arată mai plăcut din punct de vedere estetic și mai ușor de reținut. Și ceea ce este important, acestea afectează poziția site-ului tău în motorul de căutare.
5. Instalează pluginul pentru back-up
Cât de des faci o copie de rezervă a site-ului tău? În mod amiabil, trebuie să-l creezi cel puțin o dată la două săptămâni. Dacă dintr-o dată ceva nu merge bine, o astfel de copie cu tot conținutul site-ului îți va permite să o restaurezi în doar câteva minute. Iată cele mai populare pluginuri de backup WordPress:
BackWPup. Folosind acest plugin, poți configura copiile de rezervă automate și poți alege unde să le salvezi (de exemplu, pe serverul tău, în Dropbox sau primite prin e-mail).
BackupBuddy este un instrument premium excelent pentru crearea și gestionarea copiilor de rezervă.
WordPress către DropBox – alternativă gratuită la BackupBuddy
Pluginul WordPress Importer este util în special pentru importul de conținut de pe WordPress.com în WordPress.org.