Moștenirea lui Silviu Prigoană, ținta ambițiilor murdare
Silviu Prigoană a fost „obligat” să vândă compania ROSAL la un preț derizoriu, către șoferul său, Bogdan Niculescu, care este un protejat al lui Coldea (SRI). În realitate, moștenirea regretatului Silviu Prigoană a fost ținta atacurilor a două facțiuni care aparțin serviciilor secrete, în special ale SRI, aripa lui Coldea, ambele încercând să pună „laba” pe această afacere „bănoasă”.
Conexiuni periculoase între politică și crimă organizată
În confruntarea celor două tabere s-au implicat ofițeri de poliție corupți, magistrați, un senator USR, care, împreună cu un procuror din Parchetul General numit cu sprijinul unei facțiuni din aripa Coldea, în funcția de șef al Biroului de combatere a infracțiunilor de mediu din cadrul Secției de urmărire penală a Parchetului General, precum și un pseudo-jurnalist narcoman, șantajist și mituitor, care, în colaborare cu senatorul USR, au desfășurat o campanie de denigrare pentru a pune mâna pe afacerea ROSAL, moștenirea regretatului Silviu Prigoană.
Investigație în plină desfășurare: Adevăruri șocante despre mafia deșeurilor
Începând cu 29.11.2024, ziarul Incisiv de Prahova va demara episodul demascării adevăratei mafii a deșeurilor. Reamintim doar câteva aspecte esențiale din investigația noastră de câțiva ani:
Corupția în Justiție: Cazul procurorului Aurelian Mihăilă
Procurorul Aurelian Mihăilă a fost trimis în judecată cu 9 ani în urmă de DNA.
Pe numele procurorului Aurelian Mihăilă există încă din anul 2012 mai multe informații ale serviciilor secrete românești referitoare la întâlnirile sale cu reprezentanți ai mafiei italiene și cele rusești, precum și consumuri de substanțe narcotice.
Senatorul USR și amenințarea la adresa siguranței naționale
Întâlnirile senatorului USR de Prahova, Aurelian Oprinoiu, cu procurorul Aurelian Mihăilă au fost monitorizate de serviciile secrete și de DGIPI, constituind un adevărat atac la siguranța națională, având în vedere că acest senator a încercat să pună mâna pe afacerile deșeurilor din Prahova și era denunțător în cazul anchetat de procurorul Aurelian Mihăilă. Totodata au fost verificate si „plecarile” acestui procuror la „specializari”, printr-un ONG al usr-istilor. Mai mult, ei au pus la cale și intenționau să realizeze o preluare ostilă a acestei afaceri. (Amanunte si detalii in episoadele viitoare in care o sa punem accent pe fostul sau consilier Felix Priscariu, actualmente revenit la „butoanele” TMB, pe fostul ,ofiter SRI Ciobanu Danut, actualmente director la Rosal SA Ploiesti si seful acetuia, tot angajat la Rosal, colonel Claudiu Croitoru, fost sef al SRI Prahova si un protector elocvent al gruparii de criminalitate economico financiar organizata Volosevici-Stavri ,cand era la butoane).
Reamintim ca, Direcțiile de Informații din județele Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș și Teleorman s-au reunit pentru a forma Direcția Regională de Informații Prahova. La conducerea acestei entități a fost numit controversatul colonel Claudiu Croitoru, care anterior a fost șef la DJI Brașov și a fost investigat penal pentru falsificarea unor probe în cazul Paltin Sturdza.
Pe 31 iulie 2018, Tribunalul Militar Cluj a decis ca 12 ofițeri SRI de la Brașov, inclusiv colonelul Croitoru, să fie urmăriți penal pentru constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual și abuz în serviciu, conform unei știri din 10 septembrie publicată de Evenimentul Zilei. Aceștia sunt bănuiți că au modificat în mod semnificativ transcrierea unor convorbiri purtate de Paltin Sturdza, care erau probatorii într-un dosar de la DNA Brașov.
Cei 12 ofițeri au fost audiați ca martori de procurorul militar Gheorghe Stanciu, care a decis, în final, să închidă dosarul, susținând că actele acestora se încadrează în legalitate. Nemulțumit de această concluzie, Paltin Sturdza a depus o plângere la Tribunalul Militar Cluj, iar judecătorii au hotărât ca ofițerii să fie investigați pentru infracțiunile menționate.
În urma cercetărilor SRI, s-a ajuns la concluzia că majoritatea ofițerilor sunt nevinovați, în afară de colonelul Claudiu Croitoru, colonelul Lucian Enache și căpitanul Mariana Chițuc, care aveau cunoștință despre dosarul Sturdza. SRI a declarat că procurorul de caz a acționat de unul singur solicitând asistența ofițerilor de informații.
Legăturile strânse dintre operatorul de salubritate și foști ofițeri de informații sugerează o complicitate îngrijorătoare, lăsând populația județului Prahova să suporte consecințele și confirmând conexiunea cu Statul Paralel.
Campania de denigrare și corupția expusă
Același senator USR al „melcilor” a fost surprins pe înregistrări într-un dosar de corupție, chiar înainte cu o zi ca partenerul său, pseudo-jurnalistul narcoman, șantajist și spagar, Cătălin Stavri (aici), să fie reținut. Împreună, ei au desfășurat o campanie de denigrare a unor oameni de afaceri cercetați de procurorul menționat anterior, pentru a impune presiune asupra justiției și a genera o atmosferă favorabilă intereselor lor dolosive.
USR: Partidul Penalilor! Criticile lui Marcel Ciolacu expuse
Ipocrizia USR și tensiunile politice
Așa cum preciza și Marcel Ciolacu, „Ipocrizia partidului din spatele lui Clotilde Armand: „Observ că USR-ul mai are puțin și este partidul penalilor”.
Acuzații grave și responsabilitate politică
„Observ că USR-ul mai are puțin, este partidul penalilor. Acuma văd că au pe listă unul suspect în miliardul luat de la vaccinuri, doamna Clotilde, acum nu mai e nicio problemă, e o manevră politică.”
Compararea cu PSD și gestionarea scandalurilor
„În Partidul Social Democrat au fost anumite cazuri, le-am soluționat, au fost prin excludere sau suspendare din orice funcție până când își rezolvă problemele și în orice demnitate publică. Fiecare partid decide ce face.”
USR: Între scandaluri și imaginea publică
În concluzie, USR este partidul penalilor, unii dovediți, alții încă sub acoperire, că doar fac parte din Statul Paralel, adică al mafiei SRI aripa Coldea.
Justiția la lucru: Recuzarea procurorului și un dosar penal amplu
După cum am precizat în articolele anterioare, procurorul Aurelian Mihăilă a fost recent recuzat într-o seară, iar a doua zi de dimineață recuzarea a fost aprobată, în condițiile în care instituțiile au funcționat impecabil, iar serviciile secrete au transmis în timp util informații factorilor responsabili, inclusiv către IJ si o unitate de parchet care, pe baza probelor, a constituit un amplu și vast dosar penal.
Noul procuror intrat în dosarul Aurelian Mihăilă dupa recuzarea celui din urma: Dezvăluiri despre abuzuri și corupție
Noul procuror care a preluat dosarul de la Aurelian Mihăilă s-a crucit de felul în care a fost fabricat acest dosar și a început să claseze faptele extraterestre pe care li se puneau în cârcă unor făptuitori imaginari.
Refuzul colaborării cu IPJ Prahova
Mai mult, noul procuror de caz a refuzat colaborarea cu polițiștii de la IPJ Prahova, asemănător cu cazul procurorului Mihăilă de la Dâmbovița, care l-a pus sub acuzare pe șantajistul și spagarul pseudo-jurnalist Cătălin Stavri.
Căutarea de ofițeri de poliție integri
Noul procuror a apelat la ofițeri de poliție din alte județe, care sunt verticali, nu corupți, așa cum sunt cei din subordinea comisarului corupt Marcel Bălan.
Dovezi compromițătoare și minciuni în fața autorităților
Ploieștiul incepe un nou drum? Ieșirea din ADI Deșeuri și provocările infruntării corupției
Un deceniu de mizerie și corupție
Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, structură care a menținut orașul într-o stare precară timp de un deceniu. Această perioadă a fost marcată de mizerie și gunoaie, iar drumul spre normalitate se preconizează a fi lung și dificil, precizeaza Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu.
Promisiuni și independenta în serviciile de salubritate
Totuși, independența Ploieștiului în controlul calității serviciilor de salubritate constituie singura premisă de la care se poate progresa, reprezentând și o promisiune de campanie. Primarul Ploieștiului, Mihai Polițeanu, a mulțumit Consiliului Local pentru sprijin și pentru calitatea dezbaterilor pe această temă.
Se simte un gust amar observând că o parte din presă a descoperit abia acum problemele legate de UWS (United Waste Solutions) – fosta Rosal. Deși noi dezvăluiam ilegalitățile comise de această companie și lipsa bunurilor de retur, acea parte a presei promova UWS. Acum, după ce Ploieștiul a ieșit din ADI Deșeuri, chiar și această parte a presei a ajuns la concluziile pe care noi le-am expus si dezvaluit în ultimele luni.
Proiecte Europene: speranțe și provocări
De asemenea, cu tot respectul pentru Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești, considerăm necesar să facem unele precizări:
Este vital să ne amintim că se desfășoară în prezent un proiect finanțat de Uniunea Europeană intitulat „Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor”, implementat la nivelul întregului județ Prahova.
Este important de notat că acest proiect este supus atât legislației naționale în vigoare, cât și directivelor comunitare referitoare la managementul deșeurilor, derularea sa având loc sub atentă coordonare a Ministerului Fondurilor Europene – Direcția Generală Programe Infrastructură Mare – Autoritatea de Management POIM.
Responsabilități legale și oportunități de imbunătățire
Conform Art. 10 alin. (11) din Legea nr. 51/2006: „Unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, care au delegat împreună gestiunea utilităților publice aceluiași operator/operator regional, se pot retrage din asociație înainte de expirarea contractelor de delegare a gestiunii serviciilor doar cu acordul majorității celorlalte unități administrativ-teritoriale membre, exprimat prin hotărâri ale autorităților deliberative, precum și cu acordul scris al entităților finanțatoare, în cazul în care beneficiază de proiecte cofinanțate din fonduri europene.”
Art. 521 din Legea nr. 51/2006 stipulează: (1) Unitățile administrativ-teritoriale au responsabilitatea pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate referitoare la utilizarea fondurilor, atât cele bancare cât și cele nerambursabile.
(2) Ministerul, având rolul de autoritate de management, trebuie să notifice unitățile deficiente și să le solicite remedierea situației în termen de 30 de zile.
(3) Dacă nu se iau măsuri, ministerul va solicita restituirea prejudiciului creat.
(4) În cazul nerespectării obligațiilor, ministerul va recomanda sistarea alimentării cu cote defalcate din impozitul pe venit.
(5) După recuperarea sumelor datorate, ministerul va comunica Ministerului Finanțelor Publice pentru ridicarea restricțiilor.
Nereguli și provocări în managementul deșeurilor
De asemenea, orice membru care se retrage sau este exclus din Asociație se obligă să plătească toate sumele aferente investițiilor și despăgubirile stipulate în Contractele de Delegare. Documentul de Poziție al aplicației de finanțare subliniază că „nicio parte nu va încheia individual un contract de delegare a gestiunii serviciilor menționate”.
Necesitatea unei anchete riguroase
Având în vedere toate aceste aspecte, considerăm că primarul Mihai Polițeanu și Consiliul Local Ploiești ar trebui să analizeze cu atenție consecințele retragerii din Asociație, deoarece aceasta ar putea implica obligații de plată.
Pentru a lua o decizie bine fundamentată, ziarul Incisiv de Prahova publică și Instrucțiunea nr. 04/04.01.2017 emisă de AM POIM.
Aceasta ar trebui să servească drept bază pentru o discuție deschisă și informată despre viitorul serviciilor de salubritate din Ploiești. Este esențial ca autoritățile și cetățenii să colaboreze pentru a găsi soluții viabile care să prevină reapariția neregulilor și să asigure o gestionare eficientă a deșeurilor, restabilind încrederea în sistemul public. Numai prin transparență și responsabilitate se poate construi un viitor mai curat și mai sigur pentru comunitate. Vom reveni. (Cristina T.).
In mod normal, intr-o tara in care dreptatea si ocrotirea binelului public prin intermediul actului de justitie ar trebui sa primeze, Inspectia Judiciara ar trebui sa se autosesizeze cu privire la activitatea judecatoarei Grosu Crina Elena, cea care a reusit sa nu inteleaga pericolul public concret pentru ordinea publica a inculpatului Potra Horatiu.
Pericolul public și activitatea judecătoarei Grosu (aici)
Poate ca, inspectorii judiciari, aflati deja de aproximativ 10 zile la Judecatoria Ploiesti pentru efectuarea verificarilor privind sesizarea doamnei judecator Radulescu ar trebui sa extinda verificarile si cu privire la activitatea acestui judecator care pronunta hotarari in materia masurilor preventive care nu au niciun fundament legal, manifestand inconsecventa in solutiile dispuse.
Între verificări și responsabilitate
Bineinteles ca solutiile judecatorului nu pot face obiectul verificarilor, dar activitatea acestuia si modul de solutionare a cauzelor se pot verifica.
Macar atat, de restul se ocupa …binele public !!!
Impactul hotărârilor judecătorului asupra ordinii publice
Nu este corect ca solutia dispusa de catre Judecatoria Ploiesti sa de-a apa la moara infractorilor spagari ( narcoman si santajist Catalin Stavri) in discreditarea procurorului Mihaila Mihai, sugerandu-se ca luarea masurii preventive a controlului judiiciar, a treia ca si ordine a gravitatii, a avut la baza incompetenta profesionala a domnului procuror.
Opinie politică și influențe externe
Sau poate ca doamna judecator are aceeasi opinie politica exprimata si de un alt magistrat cu privire la votul ce urma sa fie exprimat la alegerile prezidentiabile recent anulate, turul doi……NU U.S.R.., adica nu Lasconi, adica pro Georgescu !!!
Mai bine la Ploiesti s-ar fi spus…NU ROMGAZ !!!
Nu Medias !!!
Evaluarea corectă a situației de către Tribunalul Sibiu
Solutia instantei este gresita si daca ne raportam la motivarea Tribunalul Sibiu, care intr-o actiune in contencios administrativ, solutionand o cerere a inculpatului Potra Horatiu, a motivat respingerea acesteia prin existenta unui pericol public pentru ordinea publica, apreceiind in mod corect ca nu se impune autorizarea acestuia sa poarte arme neletale.
Întrebări privind deciziile judecătorului
Atunci, doamna Grosu, cum ramane cu tot arsenalul gasit in autoturismul lui Potra Horatiu ???
Erati multumita daca acesta si grupul sau ajungeau in Bucuresti si provocau haosul care se preconiza ???
Se adeverea crezul …NU U.S.R. ???
Fraternizarea cu infractorii și consecințele asociate
Vorba protestatarului Marian Ceausescu: Cum dracu un magistrat, altul decat dumneavoastra semna acum cativa ani o petiitie publica prin care isi manifesta increderea in sistemul de justitie iar acum a ajuns sa spuna … NU U.S.R. .., in conditiile in care singura optiune mai era Georgescu ??? Sau lucrurile se schimba in mentalul deja afectat, din momentul fraternizarii cu infractorii ??? Prietenii stiu la ce facem referire.
Teama de represalii în rândul celor verificați
Norocul societatii este ca justitia nu este singurul stalp al acesteia, iar lucrurile se analizeaza cu adevarat si obiectivism in cu totul alta parte !!!
Asa ca, infractorule spagar, narcoman si santajist Catalin Stavri, nu este vina domnului procuror Mihaila Mihai ca sistemul de justitie din cadrul Republicii Ploiesti nu functioneaza corect.
Sfat pentru judecătoarea semnatară a comunicatului de presă
Apropo,
Domnilor inspectori, daca tot doriti sa aflati adevarul in cazul sesizarii doamnei judecator Radulescu, sa aveti in vedere faptul ca toate persoanele carora le-ati solicitat note de relatii priiind situatia de fapt nu au avut curaj sa spuna adevarul.
Desi verificarile au creat o stare de teama in randul celor verificati, cei chemati sa lamureasca situatia de fapt au ales varianta nesinceritatii din cauza eventualelor repercursiuni ulterioare.
Concluzii și provocări viitoare Nu de alta, dar ar fi păcat ca un judecător onest să sufere atât moral cât și ca urmare a afecțiunii medicale intervenite. Iar pentru doamna judecător, semnatara comunicatului de presă, sfatul este de a lăsa judecătorul implicat să semneze și să își asume ceea ce a făcut. Nu de alta, dar soluția este a acestuia și nu este corect ca numele dumneavoastră să fie asociat, nici măcar temporar, cu numele Grosu.
Vremuri interesante, multe de lămurit, mult de lucru. (Cristina T.).
Directorul Bogdan PUIANU se confruntă cu Comisia de disciplină din Ministerul Justiției (MJ), iar „resursizarea” poliției penitenciare s-a dovedit un dezastru. Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) îl acuză pe directorul Penitenciarului Spital Rahova ca fiind principalul responsabil pentru situația actuală.
Probleme generate de management
PUIANU, cunoscut ca „pupila lui Tătucu”, a generat un scandal imens la P.S. Rahova. Se raportă cazuri de amenințări, șantaje și decizii irelevante care au condus la un conflict în creștere în rândul angajaților. Proiectul „resursizarea”, prin care s-au numit directori din rândul personalului de resurse umane, s-a transformat într-un eșec evident.
Mușamalizarea faptelor
Nici Corpul de control al ministrului Justiției, nici Direcția Inspecție Penitenciară din ANP nu reușesc să facă față problemelor. ANP este acuzat că încearcă să mușamalizeze neregulile legate de PUIANU, ceea ce duce la o atmosferă de neîncredere și neprofesionalism.
Avertismente pentru decidenți
Situația de la P.S. Rahova continuă să se degradeze. FSANP va aduce problemele în atenția lui Dan HALCHIN, care trebuie să recunoască eșecurile conducerii actuale. Este crucial ca ANP să își asume responsabilitatea și să nu rămână în umbră.
Concluzie
Adevărul despre situația de la P.S. Rahova nu poate fi ascuns, iar sistemul se va confrunta cu consecințe. Este timpul ca orgoliul să fie lăsat deoparte, iar deciziile corecte să fie prioritizate pentru a aduce ordine și profesionalism în penitenciare. (Sava N.).