Connect with us

Administrație locală

POLITISTA NEAGU TOMINA SOLICITA COMISIEI DE DISCIPLINA DIN CADRUL POLITIEI LOCALE PLOIESTI SA INTRE IN LEGALITATE!

Publicat

pe

Reamintim cititorilor faptul ca, politistii locali Florea Daniel – Presedinte Sindicat Pro-Lex si Tomina Neagu – de la Biroul de Protectia Mediului au fost tarati in Comisia de Disciplina a institutiei de catre directorul “interimar” Adrian Vaida. Adrian Vaida a intocmit referatul pentru Tomina Neagu si Craciun Laurentiu pentru Florea Daniel, desi cele doua referate sunt copy-past (pe acest subiect vom reveni luni cu dezvaluiri senzationale, 26.11.2018, cand vom publica cele doua “referate”), precizeaza colegii de la Incisiv de Prahova.

Totodata reamintim cititorilor faptul ca cei doi politisti locali au intocmit mai multe sesizari penale pe numele lui Adrian Vaida pentru infractiunile savarsite de acesta in calitatea de manager al institutiei iar, politista locala Neagu Tomina a efectuat 3 (trei) sesizari la Comisia de Disciplina a Primariei Ploiesti pentru comportamentul neadecvat si hartuirea la care este supusa de catre Adrian Vaida. Una dintre aceste Comisii de Disciplina s-a finalizat cu sanctionarea lui Adrian Vaida cu mustrare scrisa pentru toate aceste motive, iar celelate doua comisii s-au oprit ca prin “farmec”, probabil blocate de primarul Adrian Dobre si/sau de consilierul personal al acestuia, col ® SRI, Pruna Eugen.

Totodata, Incisiv de Prahova a prezentat stenograme de acum cca sase luni de zile in care Adrian Vaida se lauda ca “nu se lasa si ii baga in Comisia de Disciplina sa ii dea afara” pe cei doi politisti locali, inregistrari audio ce vor fi puse la dipozitia presei si a Comisiei de Disciplina de catre acestia.

Unul dintre membrii Comisiei de Disciplina se afla in raporturi de dusmanie cu politista locala Tomina Neagu.

In acest context, prin adresa/solicitare CD/112/21.11.2018, Tomina Neagu a solicitat Comisiei de Disciplina recuzarea numitului Fanareanu Dragos, unul dintre oamenii lui Adrian Vaida.

Solicitarea s-a efectuat legal, in baza dispozitiilor Art 14 (1) lit c) si d) din H.G. nr 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiei de disciplina.

Politista locala Tomina Neagu a precizat in solicitare ca pentru a nu tergiversa aceasta mascarada a cercetarii disciplinare, la termenul din 27.11.2018 cand va avea loc sedinta, Fanareanu Dragos sa fie inlocuit cu supleantul acestuia.

Ce prevad cele doua articole invocate de politista locala?

Art 14 (1) lit c) “ se afla in raporturi ierarhice directe cu functionarul public a carui fapta sesizata ca abatere disciplinara este cercetata”.

In adresa de recuzare, politista locala Neagu Tomina a specificat ca s-a aflat in raporturi de subordonare fata de persoana recuzata, Fanareanu Dragos.

Art 14 (1) lit d) “se afla in relatii de prietenie sau dusmanie cu functionarul public a carui fapta este sesizata ca abatere disciplinara”.

In adresa de recuzare, politista locala Neagu Tomina a specificat ca se afla in relatii de dusmanie cu Fanareanu Dragos deoarece acesta fiind un om al “conducerii” a incercat de mai multe ori sa o provoace si chiar a introdus-o intr-o Comisie de Disciplina pe motive inventate, comisia dand clasare la aceasta incercare disperata de a scapa de politista in cauza.

In data de 22.11.2018, prin adresa nr 113/22.11.2018, Presedintele Comisiei de Disciplina, Ilie Constantin savarseste un abuz si o ilegalitate grava ce poate conduce la o plangere penala.

Cu un umor englezesc, Ilie Constantin ii raspunde politistei locale Tomina Neagu ca cererea de recuzare a fost respinsa si dand dovada ori de prostie, rea credinta si/sau de servialism fata de Adrian Vaida precizeaza faptul ca daca “anterior     v-ati aflat in raporturi ierarhice directe cu domnul Fanareanu Dragos dupa cum mentionati in cererea dumneavoastra, nu constituie un motiv intemeiat de recuzare al acestuia” dand si ce precizeaza Art 14 (1) lit c).

Ilie Constantin se face ca are “orbul gainilor” si nu pomeneste nimic de art 14 (1), lit d) invocate de Neagu Tomina “se afla in relatii de prietenie sau dusmanie cu functionarul public a carui fapta este sesizata ca abatere disciplinara”.

Deci, faptul ca politista locala a informat Comisia de Disciplina ca se afla afla in relatii de dusmanie cu Fanareanu Dragos deoarece acesta fiind un om al “conducerii” a incercat de mai multe ori sa o provoace si chiar a introdus-o intr-o Comisie de Disciplina pe motive inventate, comisia dand clasare la acasta incercare disperata de a scapa de aceasta- NU CONTEAZA.

Interesant mod de a interpreta legea!

Pentru cititorii nostri am prezentat doar o proba prin care se demonstreaza ca politista locala Neagu Tomina se afla in raporturi de dusmanie cu Fanareanu Dragos, omul lui Adrian Vaida.

Alaturat va prezentam Raportul Comisiei de Disciplina nr 2523/29.05.2014 (CD 49/29.05.2014) prin care s-a clasat plangerea nefondata a lui Fanareanu Dragos, cu motive inventate fata de politista locala Neagu Tomina.

Daca Politia Locala Ploiesti ar fi avut juristi sau macar pe cineva care ar fi avut habar de lege, bufonul Ilie Constantin ar fi aflat ca procedura disciplinara se completeaza cu Codul de Procedura Civila, care e legea generala in materie.

Avand in vedere ca proba prezentata (Raportul Comisiei de Clasare a referatului lui Fanareanu Dragos pe motive inventate) a fost semnata de directorul de la aceea data a instituitiei, Cristinel Toader, redactia noastra l-a contactat telefonic pentru a ne prezenta un punct de vedere la dusmania dintre Tomina Neagu si membrul Comisiei de Disciplina recuzat:

“Da este adevarat. Imi amintesc ca au existat anumite disfunctionalitati in comunicarea dintre politistii Fanareanu Dragos si Tomina Neagu, a existat intr-adevar un referat inmanat spre cercetare Comisiei de disciplina dar lucrurile nu s-au confirmat pe motivele invocate de Fanareanu Dragos, drept pentru care cercetarea a primit „clasare”. Mai cunosc faptul ca „creierul relelor” in institutie si la nivelul ORDINII PUBLICE era Vaida Adrian. Acesta crea animozitatile si barfele plimbate prin curtea institutiei si imi aduc aminte ca Vaida Adrian isi dorea cu ardoare sanctionarea politistei Tomina Neagu cat si a altor politisti care colaborau cu presa. Ce pot sa mai spun e faptul ca, pana ce institutia nu va scapa de „omul lui Portocala” linistea nu se va asterne peste Politia Locala.

Dar sa revenim,… nu s-a reusit sanctionarea acesteia deoarece Tomina Neagu este o profesionista, a avut intodeauna o conduita exemplara in exercitarea atributiilor de serviciu, nu si-a incalcat atributiile niciodata si mereu avea cele mai multe sesizari rezolvate chiar si cel mai mare cuantum de sanctiuni/amenzi”.

In data de 23.11.2018, prin adresa nr CD 114, politista locala Neagu Tomina revine cu solicitarea de recuzare si practic someaza Comisia de Disciplina sa intre in legalitate.

“Imi intemeiez CEREREA de RECUZARE pe  dispozitiile art. 14 (1) lit. c) si art. 14 (1) lit. d) din HG. nr. 1344/2007 privind normele de organizare si functionare a comisiei de disciplina si in temeiul art 42 alin 1 pct 13 cu raportare la art 44 Cod Procedura Civila.

Mentionez ca in adrersa dumneavoastra nr113/22.11.2018, Comisia de Disciplina si-a motivat refuzul de a da curs solicitarii mele legitime facand referire in motivarea refuzului doar la art 14 (1) lit. c) si NU s-a pronuntat pe motivele invocate de subsemnata privind 14 (1) lit. d).

In acest sens, un nou eventual refiuz de a da curs solicitarii mele legitime si legale rog sa il motivati in scris, conform prevederilor legale, in decursul zilei de azi, 23.11.2018”.

Cum era de asteptat, Comisia de Disciplina nu a raspuns solicitarii politistei locale Neagu Tomina continuand practic abuzurile asupra acestei la ordinul directorului interimar Adrian Vaida care se confunda cu institutia.

Politistii locali Neagu Tomina si Florea Daniel au fost introdusi in Comisia de Disciplina de Adrian Vaida si Craciun Laurentiu pentru ca acestia au distribuit pe pagina lor personala de Facebook articolele din ziarele Evenimentul Zilei, Flux 24, Incomod, RepublikaNews, Incisiv de Prahova, Fapt Divers, Comisarul de Prahova, Prahova Mea, Ziare PH, etc, unele din articolele respective evidentiau ilegalitatile savarsite de Adrian Vaida si nu de Politia Locala asa cum se confunda acest individ cu institutia.

Hazliu este faptul ca in disperarea lor, in dosarul de comisie, ca fapta reprosata politistei Neagu Tomina a fost introdusa o copie dupa distribuirea unui articol care evidentia hartuirea politistului national Raduinea Marian de la IPJ Sibiu.

Mai mult, in dosarul de comisie al politistului Florea Daniel, au fost introduse in fals mai multe documente (copii) ale distribuirilor acestuia pe Facebook dupa data la care se precizeaza ca a fost intocmit Raportul care mentioneaza cate file ale dosarul ceea ce demonstreaza “facatura” si ilegalitatile comisiei in cardasie cu conducerea institutiei.

Sedintele publice ale celor doi politisti locali vor scoate si evidentia in fata presei nationale si locale toate aceste ilegalitati si hartuiri la care sunt supusi cei doi, fapte care nu are cum sa ramana fara urmari: demisia lui Adrian Vaida si cateva plangeri penale.(Dumitru E.).

 

Administrație locală

Liberalii, ca peștele pe uscat

Publicat

pe

De

De o bună bucată de vreme, liberalii se zbat ca peștele pe uscat. L-au importat pe Rareș Bogdan ca să asigure zgomot și vizibilitate, au schimbat conducerea PNL București din cauza rezultatelor slabe, au schimbat și conducătorii organizațiilor de sector. Au dat jos cîte un nimeni și l-au înlocuit cu frate-su! Nici într-un coșmar politic n-o mai vedeam pe Anca Boagiu conducînd o organizație PNL de sector.

Învîrtind cîte ceva, da. Făcînd politică la bază, după ce s-a învîrtit pe picior mare (în materie de bani, nu de idei), nu. Cine mai credea că PNL-ul visează să cîștige și alegerile pe București cu Anca Boagiu? Și adăugîndu-i pe Burduja și pe Rareș Bogdan (motopompe de calibre diferite!) vor ridica țara pe noi culmi de circotecă și demagogie!

Singura soluție mai de folos a fost desemnarea Violetei Alexandru, fostă Bau (la Pro Democrația) în fruntea organizației pe București, de unde finanțatorul și sforarul Cristian Bușoi a fost îndepărtat.
Am înțeles că operațiunea de schimbare a conducerilor din organizațiile PNL s-a poticnit. Oamenii nu mai vor să comunice cu Ludovic Orban numai prin ”Să trăiți! Am înțeles!” De ce? Foarte simplu. Președintele PNL nu conduce bicicleta. Este numai lanțul de la Cotroceni pînă la sediul partidului. Execută și iar execută. Activitatea sa se reduce la luat notițe și la declarații pe seama altor declarații făcute de adversari. În rest, el nu depășește ideile lui Klaus Iohannis. Iar Klaus Iohannis n-are. Drept pentru care PNL-ul a devenit un partid plictisitor, fără proiect, fără personalități, fără evenimente, fără program folositor pentru țară. Principala activitate a acestor zile se reduce la cădelnițarea președintelui Iohannis. Și la pregătirea pentru alegeri. Cine cu cît contribuie și pe cine se bazează și în ce oraș! În rest, idei și proiecte de campanie, cu-cu! N-ai cu cine! Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook a atins cotele ridicolului din vremea cîntărilor lui Nicolae Ceaușescu:

S-a decis: 10 noiembrie, data alegerilor prezidențiale. Câștigăm! Alături de președintele Klaus Iohannis, acest popor poate sta cu fruntea sus în lumea tot mai greu de priceput! Este respectat pe toate continentele, în toate cancelariile. Este un om care are obraz, care are onoare, care are demnitate și nu va accepta niciodată ca țara noastră să cadă în mâinile infractorilor, incompetenților, mincinoșilor, prefăcuților și trădătorilor. Ascultați ce vă spun!

Vai, ce multe lepre mai are țara noastră! (Cornel Nistorescu Editorial).

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Este cert! Pensiile cresc de la 1 septembrie

Publicat

pe

De

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a decizie de neconstituționalitate a CCR.
Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021.
Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:
a) la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
b) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
c) la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.
Mai mulți lideri ai Opoziției au declarat, însă, că legea nu este sustenabilă și că în următorii ani Guvernul va avea o problemă în acoperirea majorărilor.
Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde și
perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.
Potrivit prevederilor proiectului, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut 3 copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază, la cerere, de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare. La reducerea prevăzută se adaugă câte un an în plus începând cu al patrulea copil. Reducerea vârstei de pensionare se aplică şi în cazul în care numărul de copii cuprinde şi copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.
Totodată, pensionarii de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizaţie pentru însoţitor. Cuantumul indemnizației pentru însoțitor reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în conformitate cu legislația în vigoare, aferent lunii pentru care se face plata. În cazul pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate care beneficiază de pensie de invaliditate în mai multe sisteme de asigurări sociale, indemnizaţia pentru însoţitor se acordă numai de către ultimul sistem în care aceştia au fost asiguraţi, potrivit documentului.
Potrivit expunerii de motive a documentului, proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.

Reacția lui Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi demarate procedurile pentru achiziția programului informatic necesar recalculării și, în paralel, se va face o analiză pentru a vedea ce personal poate fi detașat.
„Dacă Opoziția nu ar fi contestat noua Lege a Pensiilor la CCR, aceasta ar fi fost, deja, demult publicată în Monitorul Oficial. Contestația doar ne-a întârziat și a redus perioada de recalculare a celor aproape 5 milioane de pensii din România. Acum, că legea a fost promulgată, vom demara procedurile pentru achiziția programului informatic necesar recalculării și, în paralel, vom face o analiză pentru a vedea ce personal poate fi detașat din alte instituții pentru efectuarea recalculărilor și dacă și câți oameni trebuie angajați. Evident că datele problemei s-au schimbat din cauza acestei întârzieri cauzate de Opoziție”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Muncii, Marius Budăi. (R.C.)

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

U.N.P.R Prahova îl atacă dur pe primarul Adrian Dobre

Publicat

pe

De

COMUNICAT DE PRESA U.N.P.R PRAHOVA

Domnule primar Adrian Dobre,

Nu putem fi martori, vrem să spunem complici, la dezastrul din administratia locala pe care o patronati!

În ultimul timp, tot mai mulţi ploiesteni îşi exprimă insatisfacţia pentru modul în care administratia patronata de dumneavoastra cheltuie fondurile publice, care nu sunt altceva decât banii obţinuţi din taxele şi impozitele achitate de către cetăţenii din acest oras. Chiar dacă an de an obligaţiile financiare sunt tot mai împovărătoare şi chiar dacă banii colectaţi la buget sunt, în sume absolute, tot mai mulţi, efectele utilizării acestora nu se regăsesc aproape deloc în creşterea standardului de viaţă al contribuabililor: calitatea serviciilor publice este din ce în ce mai slabă, iar infrastructura de transport, cea şcolară sau cea medicală se situează încă departe de standardele specifice secolului XXI, la care se pare că nici nu se vor alinia prea curând. Pe bună dreptate, orice contribuabil ploiestean are toată justificarea să se întrebe de ce îi transferă administratiei locale atât de mult din contravaloarea muncii sale, iar acesta îi returnează atât de puţin?

U.N.P.R Prahova sutine demersul viceprimarului Cristian Mihai Ganea de a raspunde public pentru tertipurile utilizate de dumneavoastra si consilierul personal, “specialist în secrete publice”, Eugen Pruna, tertipuri care au avut ca unic scop prejudicierea bugetului local.

U.N.P.R Prahova va someaza sa explicati public daca asa zisa demisie a consilierului dumneavoastra s-a efectuat doar pentru ca acesta sa incaseze peste o sută de milioane, banii pentru concediul de odihnă, neefectuat (pe hârtie).

PRESEDINTE U.N.P.R PRAHOVA

Ec. Adrian Radu

comunicat de presa

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment7 ore inainte

Directorul SRI, acuzat că a ascuns informații despre un posibil act terorist

Directorul General SRI este acuzat că a ascuns informații ce ar fi putut provoca sute de victime. Declarația aparține fostului...

EvenimentO zi inainte

Remanierea a dezamorsat o posibilă demonstraţie de 10 august

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că remanierea miniştrilor Carmen Dan (Interne) şi Teodor Meleşcanu (Externe) era necesară, aparent într-o...

EvenimentO zi inainte

PSD doreşte să aibă candidat propriu. Voi vorbi cu Tăriceanu despre o susţinere în turul doi

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

EvenimentO zi inainte

Despre repatrieri numai de bine

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

EvenimentO zi inainte

Alan Turing, noul chip de pe bancnota de 50 de lire sterline. Geniul din Bletchley Park, primul gay care primeşte o asemenea onoare

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

EvenimentO zi inainte

Sistemul de pensii private a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestrul al anului

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

EvenimentO zi inainte

Microbuz cu turişti, blocat pe Transalpina, din cauza ploilor

Un microbuz plin cu turişti a rămas blocat într-o zonă cu apă şi nămol, pe Transalpina, în timp ce încercau...

Eveniment2 zile inainte

Brad Gilbert a fost impresionat de returul Simonei din finala de la Wimbledon

„Absolut. Da, acest lucru vi-l spun fără doar şi poate (întrebat dacă va candida la prezidenţiale – n.r.). Împreună cu...

Eveniment2 zile inainte

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Iaşi, Neamţ şi Bacău

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a...

Eveniment2 zile inainte

La ce ne trebuie președinte USR?

Nu scap nimic din ce se petrece cu USR. Unii spun că este vorba de noul val. Mie nu mi-e...

Eveniment2 zile inainte

Tăriceanu, anunţ neaşteptat despre prezidenţiale: Dacă nu avem candidat comun cu PSD, ne gândim la o altă alianţă / Dacă l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis: Absolut voi câştiga

„Absolut. Da, acest lucru vi-l spun fără doar şi poate (întrebat dacă va candida la prezidenţiale – n.r.). Împreună cu...

Eveniment2 zile inainte

Biroul Politic al ALDE va decide remanierea lui Meleşcanu

„Am discutat cu mai mulţi colegi din conducere într-o manieră informală şi mâine (luni – n.r.) voi avea o reuniune...

Eveniment2 zile inainte

Accident produs pe DN1: O persoană a fost rănită grav. Traficul este blocat

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc duminică pe DN 1, Braşov-Sibiu, la kilometrul 293. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al...

Eveniment2 zile inainte

Cazul Sorinei. Judecătoria Slatina decide luni dacă fetiţa poate pleca din ţară

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, merge la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru chiar şi în...

Eveniment2 zile inainte

Întorcându-ne aici, în judeţul Alexandria

Ministrul Educaţiei a avut doar cuvinte de laudă pentru sistemul de învăţământ din judeţul Teleorman, de la procentul bun obţinut...

Eveniment2 zile inainte

Bunica Sofia vrea să se întoarcă la grădiniţa din Gorj: M-au rugat copiii

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, merge la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru chiar şi în...

Eveniment2 zile inainte

Meciuri pe muchie de cutit la Cupa Verii AJCSPH la tenis de masa. Cine sunt laureatii

Analistul politic a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că softul pentru alegeri este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Eveniment2 zile inainte

„Nu am avut niciodată terenuri de tenis cu iarbă în România”. Unde a învăţat Simona Halep să joace pe această suprafaţă

Analistul politic a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că softul pentru alegeri este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale...

Știrile Săptămânii