Connect with us

Afaceri

Sfaturi practice pentru o mobilă living așa cum ai visat

Publicat

pe

Sfaturi practice pentru o mobilă living asa cum ai visat

Livingul este spațiul din locuinta cel mai tranzitat. El este loc de joacă, de întâlnire cu prietenii, de socializare și locul unde te poti relaxa. De aceea, atunci când doresti să alegi mobila potrivită, trebuie să ți întotdeauna cont de stilul tau de viață și de felul în care preferi să iti petreci timpul. Pentru confortul achizitiei si siguranta investitiei, poti apela pentru achizitia de mobila living Acaju.

Poti lua cea mai bună decizie în privința alegerii de mobila de living daca te orientezi în funcție de gusturile personale, de oferta disponibilă în magazinele de specialitate, de spațiul pe care îl ai la dispoziție și, evident, de bugetul alocat.

Sfaturi practice pentru o mobilă living așa cum ai visat

Care sunt detaliile cele mai importante de care trebuie să ți cont când alegi mobila de living?

Deciziile importante trebuie luate întotdeuna cu grijă și evaluând cu atenție toate aspectele implicate. Chiar dacă poate părea un lucru banal, pentru a alege o mobilă de living așa cum ai visat, trebuie să țineți seama de următoarele aspecte:

1. Gândește-te foarte bine la stilul în care dorești să amenajezi acest spațiu. Iți place clasicul sau modernul, stilul rustic sau industrial, boho chic, mediteranean sau scandinav? În funcție de stilul ales poți începe să cauți piesele de mobilier și elementele de decor cu care iți vei personaliza livingul.

2. Alege un stil de mobilier care să se armonizeze cu restul amenajarilor din casa ta Nu poți avea un living clasic într-o casă sau un apartament modern. Este adevărat că, cu puțin talent artistic, poți găsi combinații interesante, dar este de preferat ca stilul să fie unul unitar.

3. Optează pentru piese de mobilier de calitate, cu fronturi solide, care să reziste la folosiri repetate și care să își pastreze calitățile o perioadă cât mai lungă de timp.

Sfaturi practice pentru o mobilă living așa cum ai visat

4. În funcție de dimensiunile încăperii, cumpără obiecte de mobilier care să fie potrivite ca dimensiuni, să nu încarce spațiul, să iti permită să te miști în voie și să te facă să te simți confortabil de fiecare dată. Dacă încăperea este mică, opteaza pentru o mobilă living cu corpuri suspendate. Dacă dispui de suficient spațiu poti alege chiar și un mobilier din lemn masiv. Dacă esti pasionat de lectură, alege o bibliotecă sau corpuri modulare cu suficiente spații de expunere.

5. Canapeaua este piesa de rezistență a oricărui living interesant. Standard sau de colț, cu insulă sau extensibilă, din piele sau tapițată, în culori reci sau calde, canapeaua aleasă trebuie să se încadreze bine și să fie una cât mai comodă.

6. Pentru a da personalitate camerei de zi ai întotdeauna nevoie de elemente de decor interesante care să iasă în evidență și să ofere un strop de contrast. Draperiile, lustra, tablourile, o aplică, fotoliile, obiectele de artă, pot face minuni în amenajare dacă sunt alese cu gust și au ceva special.

Sfaturi practice pentru o mobilă living așa cum ai visat

Acestea sunt doar câteva sugestii privind realizarea unei amenajări interesante. Rezultatele finale cele mai reușite vor fi rodul efortului vostru de a căuta și de a cumpăra ceea ce se potrivește gusturilor voastre personale.

Fie că optezi pentru o mobilă de living clasică sau modernă sau pentru o îmbinare de stiluri mai nonconvențională, în magazinul online Acaju.ro găsesti întotdeauna o multitudine de variante din care poti alege inspirat.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Ce este un advertorial?

Publicat

pe

Pentru a obține o poziționare cât mai bună în căutările Google, orice site are nevoie de o vizibilitate cât mai bună. În zilele noastre, datorită evoluției tehnologiei și concurenței tot mai accentuate din spațiul virtual, aceasta se obține atât prin design, structură și conținut de calitate, cât și prin publicitate plătită. Una dintre cele mai accesibile, eficiente și mai interesante forme de publicitate plătită este reprezentată de advertoriale.

Ce este un advertorial?

Cu toții știm cât de neplăcut este să dorim să accesăm o publicație sau un articol online și să fim bombardați din toate părțile de articole publicitare, care nu ne lasă în pace până nu le vedem până la capăt sau până nu le închidem, dintr-un buton care de multe ori este sesizabil după câteva secunde bune.

Încercând să evite tocmai acest tip de publicitate de tip banner sau pop-up, advertorialul este cea mai elegantă și mai utilă formă de a prezenta frumos un produs, un servciu, un brand sau un site.

Având forma unui articol, care trebuie să se integreze perfect în cadrul editorial al unei publicații, un advertorial este o fomă specială de publicitate care, pe lângă componenta informativă, conține și elemente de promovare. De cele mai multe ori acesta apare însoțit de simbolul (P).

Publicat pe bloguri, reviste și ziare online centrale sau locale, advertorialul este poate cea mai interesantă metodă pentru a ajunge la publicul țintă și de a-l aduce în site.

Citestște articolul complet: „Ce este un advertorial?” pe blogul Edcora.

Citeste in continuare

Administrație locală

Este cert! Pensiile cresc de la 1 septembrie

Publicat

pe

De

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a decizie de neconstituționalitate a CCR.
Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021.
Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:
a) la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
b) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
c) la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.
Mai mulți lideri ai Opoziției au declarat, însă, că legea nu este sustenabilă și că în următorii ani Guvernul va avea o problemă în acoperirea majorărilor.
Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde și
perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.
Potrivit prevederilor proiectului, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut 3 copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază, la cerere, de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare. La reducerea prevăzută se adaugă câte un an în plus începând cu al patrulea copil. Reducerea vârstei de pensionare se aplică şi în cazul în care numărul de copii cuprinde şi copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.
Totodată, pensionarii de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizaţie pentru însoţitor. Cuantumul indemnizației pentru însoțitor reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în conformitate cu legislația în vigoare, aferent lunii pentru care se face plata. În cazul pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate care beneficiază de pensie de invaliditate în mai multe sisteme de asigurări sociale, indemnizaţia pentru însoţitor se acordă numai de către ultimul sistem în care aceştia au fost asiguraţi, potrivit documentului.
Potrivit expunerii de motive a documentului, proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.

Reacția lui Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi demarate procedurile pentru achiziția programului informatic necesar recalculării și, în paralel, se va face o analiză pentru a vedea ce personal poate fi detașat.
„Dacă Opoziția nu ar fi contestat noua Lege a Pensiilor la CCR, aceasta ar fi fost, deja, demult publicată în Monitorul Oficial. Contestația doar ne-a întârziat și a redus perioada de recalculare a celor aproape 5 milioane de pensii din România. Acum, că legea a fost promulgată, vom demara procedurile pentru achiziția programului informatic necesar recalculării și, în paralel, vom face o analiză pentru a vedea ce personal poate fi detașat din alte instituții pentru efectuarea recalculărilor și dacă și câți oameni trebuie angajați. Evident că datele problemei s-au schimbat din cauza acestei întârzieri cauzate de Opoziție”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Muncii, Marius Budăi. (R.C.)

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

LEMET sau „vrejul de fasole“ care creștea până la cer

Publicat

pe

De

În urmă cu 27 de ani, în comuna prahoveană Brebu, un inginer electronist, uitându-se  în jurul lui, a văzut pădurea și potențialul ei și și-a imaginat cele mai frumoase piese de mobilier care să decoreze casele oamenilor. Astăzi, este unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri romani. LEMET ( Lem’s)  i-a adus o avere (estimată de Forbes România) de aproape 50 de milioane de euro.

Am început afacerea cu gândul că există lemn în România

Alexandru Rizea a urmat cursurile universitare la Facultatea de Eletrotehnică  Iași. În 1975, tânărul absolvent s-a angajat la „Întreprinderea de Piese Turnate” de la Câmpina. Munca la Turnătorie nu era simplă, dar, ambițios, ajunge după câțiva ani buni să ocupe un post de director.  Imediat după Revoluţie, au avut loc foarte multe schimbări la întreprindere.  Deși au fost înlocuiți toţi directorii, Alexandru Rizea își păstrează  funcţia. Inginerul știa că de acum totul va fi supus schimbărilor, așa încât s-a gândit la viitor. „Este timpul să fac ceva pentru viitorul fetei si baiatului meu“, și-a spus, atunci.

La sfârșitul lui decembrie 1991, înființa firma Lemet și închiria atelierul-școală din Brebu. În februarie 1992, începea producția de mobilă, iar un an mai târziu și-a dat demisia de la turnătorie.

Primele piese de mobilier au fost 15 măsuţe de cafea pe care le-a vândut prietenilor, chiar în ziua în care le terminase. „Culoarea primei serii de mese a fost făcută cu Galus. Rezistă și acum“, spune cu nostalgie omul de afaceri.  Au urmat scaunele și apoi mobilierul de bucătărie. Lucra cu unelte confecționate de el, în atelierul din beciul blocului în care locuia.

Patru ani mai târziu, în 1995, Rizea deschidea prima linie de producție. Au urmat, în timp, a două și a treia. Apoi, pe măsură ce economia și afacerea proprie au evoluat, au început investițiile din ce în ce mai mari.

Cheia succesului: abilitatea de a reinvesti tot

Omul de afaceri este de părere că oricine dorește să își crească afacerea trebuie ca timp de zece ani să nu ia nimic din firmă, poate doar în mod excepțional, dacă afacerea merge foarte bine. De asemenea, consecvența și ambiția reprezintă ingrediente de baza ale unei rețete de succes.

LEMET înregistrează o creștere de 8 procente la 4 luni. Creșterea a fost determinată atât de investițiile masive din ultimii ani în extinderea rețelei naționale de magazine, cât și de soluțiile complete de finanțare în rate fără dobândă și de reducerile de până la 50%.

În luna mai a acestui an, a  fost deschis la Ploieşti,  Mall-ul LEMS, cel mai mare magazin din rețeaua națională. Acesta se întinde pe 3 niveluri, pe o suprafață totală de 5.000 mp și a necesitat o investiție de 25 milioane lei. Anul trecut, Lemet a investit, la Piatra Neamț, 1,1 milioane de lei într-un showroom de 600 mp.

„Oamenii și nu banii reprezintă cea mai importantă realizare pentru mine“

Alexandru Rizea dezvăluie încă un secret: importanța factorului uman. Spune că dacă nu ar fi avut oamenii care să îl ajute să dezvolte mecanismul acestei afaceri și dacă nu ar fi fost un gardian al principiului interconectivitățîi umane, nimic din ceea ce este Lemet, astăzi, nu ar fi existat. Societatea numără, în prezent, 1600 de angajați. În momentele dificile pe care Lemet le-a traversat, Rizea nu a recurs la concedieri, ci a preferat să trimită oamenii acasă, să le plătească integral salariile și să îi recheme când lucrurile și-au mai revenit.

10 linii de producție, 100 de magazine, 68 de orașe, 1600 de angajați

Primul magazin a fost deschis în Giurgiu. Apoi au urmat celelalte orașe. În acest moment, în România funcționează 100 de magazine proprii sau francize. Pentru fabricarea produselor Lemet,  se folosesc tehnologii de ultimă oră, înglobate în 10 linii de producție complet automatizate pentru prelucrarea panourilor compozite din lemn, a lemnului masiv și finisarea acestora. De pe porțile fabricii LEMET ies, anual, aproximativ 150.000 kituri de mobilier. (Rona David).

 

 

 

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment20 de ore inainte

“Famiglia” de la DNA ST Ploiesti si incercarile actuale de musamalizare ale dosarului nr 214/P/2018

ROMAN FOILETON DNA ST Ploiesti SAGA By Incisiv de Prahova Saga procurorilor de la DNA ST Ploiesti deocamdata doar unii...

EvenimentO zi inainte

Reacţiile politicienilor români, după alegerea noului şef al CE

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru alegerea ei la șefia Comisiei Europene, precizând că așteaptă...

Eveniment2 zile inainte

Directorul SRI, acuzat că a ascuns informații despre un posibil act terorist

Directorul General SRI este acuzat că a ascuns informații ce ar fi putut provoca sute de victime. Declarația aparține fostului...

Eveniment2 zile inainte

Remanierea a dezamorsat o posibilă demonstraţie de 10 august

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că remanierea miniştrilor Carmen Dan (Interne) şi Teodor Meleşcanu (Externe) era necesară, aparent într-o...

Eveniment3 zile inainte

PSD doreşte să aibă candidat propriu. Voi vorbi cu Tăriceanu despre o susţinere în turul doi

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

Eveniment3 zile inainte

Despre repatrieri numai de bine

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

Eveniment3 zile inainte

Alan Turing, noul chip de pe bancnota de 50 de lire sterline. Geniul din Bletchley Park, primul gay care primeşte o asemenea onoare

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

Eveniment3 zile inainte

Sistemul de pensii private a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestrul al anului

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

Eveniment3 zile inainte

Microbuz cu turişti, blocat pe Transalpina, din cauza ploilor

Un microbuz plin cu turişti a rămas blocat într-o zonă cu apă şi nămol, pe Transalpina, în timp ce încercau...

Eveniment3 zile inainte

Brad Gilbert a fost impresionat de returul Simonei din finala de la Wimbledon

„Absolut. Da, acest lucru vi-l spun fără doar şi poate (întrebat dacă va candida la prezidenţiale – n.r.). Împreună cu...

Eveniment3 zile inainte

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Iaşi, Neamţ şi Bacău

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a...

Eveniment3 zile inainte

La ce ne trebuie președinte USR?

Nu scap nimic din ce se petrece cu USR. Unii spun că este vorba de noul val. Mie nu mi-e...

Eveniment3 zile inainte

Tăriceanu, anunţ neaşteptat despre prezidenţiale: Dacă nu avem candidat comun cu PSD, ne gândim la o altă alianţă / Dacă l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis: Absolut voi câştiga

„Absolut. Da, acest lucru vi-l spun fără doar şi poate (întrebat dacă va candida la prezidenţiale – n.r.). Împreună cu...

Eveniment3 zile inainte

Biroul Politic al ALDE va decide remanierea lui Meleşcanu

„Am discutat cu mai mulţi colegi din conducere într-o manieră informală şi mâine (luni – n.r.) voi avea o reuniune...

Eveniment3 zile inainte

Accident produs pe DN1: O persoană a fost rănită grav. Traficul este blocat

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc duminică pe DN 1, Braşov-Sibiu, la kilometrul 293. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al...

Eveniment4 zile inainte

Cazul Sorinei. Judecătoria Slatina decide luni dacă fetiţa poate pleca din ţară

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, merge la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru chiar şi în...

Eveniment4 zile inainte

Întorcându-ne aici, în judeţul Alexandria

Ministrul Educaţiei a avut doar cuvinte de laudă pentru sistemul de învăţământ din judeţul Teleorman, de la procentul bun obţinut...

Eveniment4 zile inainte

Bunica Sofia vrea să se întoarcă la grădiniţa din Gorj: M-au rugat copiii

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, merge la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru chiar şi în...

Știrile Săptămânii