Connect with us

Eveniment

Bolile SRI și DNA continuă, în văzul lumii!

Publicat

pe

Am salvat de pe Ziare.com, un organ consacrat al Binomului, convorbirile celor de la PSD Arad. Cum se plăteau posturile, cum se plătea „cotizația” sau contribuția, cum se făceau numirile. O plasă complicată de aranjamente, ciubucuri și șpăgi colectate pentru organizația județeană și, de acolo, mai departe. Dincolo de insistența cu care este rostogolit acest caz, merită parcurse înregistrările și comentariile. Ne aflăm în fața unei literaturi polițiste de condiție foarte modestă. Șocantă este complexitatea șmecheriei perfecționate de-a lungul anilor!
Trecerea graniței a fost, și înainte de 1989, o afacere murdară. Încă din anii comunismului s-au perfecționat tehnici de scos din țară și de adus acasă obiecte fără vamă. De atunci vor fi rămas trucuri, practici, șmecherii și tehnici de eludat legea. Politicienii le-au folosit pînă azi și mă tem că le vor aplica și în anii următori.
Nu mă îndoiesc, cîtuși de puțin, că dosarul PSD Arad conține învîrtelile vameșilor și beneficiile mahărilor județeni. Părerea mea este că dosarul PSD Arad ar fi putut fi dovedit și fără SRI și fără presă. Un pic de inteligență, de muncă de teren, de introdus unul sau doi acoperiți și totul ar fi fost dovedit și anihilat.
Ori, dosarul PSD Arad, rostogolit cu o insistență demnă de campania orchestrată împotriva PSD de-a lungul ultimilor ani, ne arată că binomul funcționează neobosit și că DNA-ul livrează în continuare materie primă organelor de propaganda și trompetelor devotate și agresive. În loc să avem de-a face cu un dosar care se închide cu o sentință, avem de-a face cu o prelungire a campaniei anti-PSD. Orice greșeală și orice chiflă a pesedeilor este umflată și trîmbițată pentru atingerea unui scop fixat de președinte:
-Minimalizarea PSD pînă cînd nu mai contează pe scena politică!
Citiți relatarea și înregistrările din Ziare.com. Ele trădează continuarea acelorași practici ale DNA. Înregistrările făcute de SRI au ajuns la DNA, DNA-ul le-a prelucrat, a fixat calendarul arestărilor și al mediatizărilor după care a descins la Arad a mobilizat televiziunile și site-urile și a livrat presei materialul. Să vadă poporul ce nemernici sunt vameșii de la Arad, ce bază coruptă are PSD-ul (partea PD-istă din PNL fiind pusă la scuteală, în ciuda acelorași practici mizerabile).
Vă reproduc un calup din organul binomului, pentru a înțelege cum funcționează șmecheria în zona vămilor pe granița de Vest (dar și de Est!), cît pentru a vedea că tehnicile de distrugere folosite de binom pe vremea lui Maior-Coldea și Koveși continuă, în ciuda faptului că trădează încălcări ale legii și caricaturizarea statului de drept.
„Pai nu, dar am vrut sa opresc si io… pentru … pentru da,” încerca să se scuze Munteanu. Moment în care Suciu a intervenit tranșant și l-a întrebat direct dacă plătește taxa pe toate cele cinci luni: „deci, îmi dați de toate 5?”
A fost momentul în care Munteanu i-a spus că a fost retrogradat, iar colegul său, Mircea Lucaciu, i-a luat locul: „Aaa, da. Doar să … (i se adresează în șoaptă, o parte din discutii sunt neinteligibile – n.red.) … eu am salariul mai mic acuma, dau 200 si Mircea o sa dea 300… Am facut rocada, numai sa stiti de ce”.
„A, bine. Am inteles, am inteles”, aproba casiera. Aceasta face rapid documentele pentru încasarea sumei de 1.000 de lei de la Bogdan Munteanu.
„Una, doua. Munteanu sau Muntean? … Munteanu, da. Arad, da? Buletinul BI, CI…Asa, deci 1.000 da?… Deci, mai, iunie, iulie, august, septembrie. Deci, mai-septembrie 2019 … (neinteligibil – n.red.) … sa stiu ce bifez acolo… Unu, doi, trei, patru, cinci”, murmura dupa ce scrie femeia. Apoi ii inmaneaza chitanta cu seria PSD cu mentiunea ca suma reprezenta cotizatia la partid pentru lunile mai-septembrie: „cotz. PSD- mai- sept- 2019”.
Cum se facea plata sumelor mari
Pentru că Bogdan Munteanu avea ca sarcină de partid și obținerea banilor de la persoanele care urmau să plătească la PSD diverse sume pentru angajarea în funcțiile de controlor de trafic, acesta o trage pe casieră deoparte și discută în șoaptă.
„Am vorbit cu domnul președinte (președinte PSD Arad- n.red.), în perioada asta de campanie, să mai aduc ceva suplimentar. Na, cum se procedează?”, întreaba acesta. Era vorba de sume de bani în afara taxei lunare.
„Păi, poți să aduci”, răspunde casiera, adăugând pe un ton conspirativ că pînp la suma de 20.000 de lei poate să elibereze chitanța, iar pentru ce depășește această sumă nu se va elibera niciun fel de înscris, cu condiția de a fi anunțat președintele organizației.
„Da. Și atuncea… îți fac tot… (vorbește în șoaptă – n.red.) … chitanța dacă vrei. Da. Îți dau chitanța, ca aia de 10 salarii minime pe economie pe an, care e undeva la 200 de milioane, așa că pot, pot ca să nu fie donație, știi? (vorbește în soapta – n.red.). Dar nu mai are nevoie pentru alte …(neinteligibil – n.red.)… pentru diverse acțiuni sau așa, putem să nu facem chitanța da’ să spunem …(neinteligibil- n.red.)… pentru alte acțiuni”, spune casiera Lucia Suciu.(Ziare.com, 15 decembrie 2019).
(Cornel Nistorescu Editorial Cotidianul).

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Partidul Ecologist Român solicită, în regim de urgenţă, modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru bolnavii de COVID-19

Prahova Mea

Publicat

pe

Partidul Ecologist Român solicită, în regim de urgenţă, modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru bolnavii de COVID-19

PER solicită Guvernului Orban 3, modificarea de urgenţă a HG 851/2018, privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice.


Conform Anexei de la HG 851/2018, un adult bolnav de TBC şi HIV/SIDA primeşte o alocaÅ£ie de hrană în valoare de 16 RON/zi (!), iar un copil 15 RON (!). „IndicaÅ£iile” date de către reprezentanÅ£ii Ministerului Sănătăţii către spitalele de boli infecÅ£ioase sunt ca bolnavii de COVID-19 să fie asimilaÅ£i celor infectaÅ£i cu HIV/SIDA, adică 16 RON / pentru adult şi 15 RON/zi pentru copil. Aceasta în condiÅ£iile în care Guvernul Orban a decis să plătească 70 RON/zi (!!!) cuantumul hrană, pentru fiecare persoană aflată în carantina pe Litoralul Mării Negre.

Ne aflam în faţa unei escrocherii sau a unei crase incompetente. Amandouă, la fel de dăunătoare.

 

Sursa foto: Bianca Vasile,vicepreședintele PER

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Marius Necula vice președinte al PER

 

Citeste in continuare

Eveniment

Bucureştiul are nevoie (şi) de perdele forestiere pentru combaterea poluării

Prahova Mea

Publicat

pe

Ecologiştii somează Guvernul României, prin organismele conexe, să demareze înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie cu rol depoluant, in jurul Capitalei, conform Legii 289/2002, modificată și actualizată.
Episoadele ingrijorătoare de poluare din această perioadă, ne determină să readucem în prima linie a discuţiilor, soluţiile Partidului Ecologist Român, recomandate de cel puţin zece ani. Gropile de gunoi de la periferia capitalei, traficul intens şi chiar norii de praf, aduşi de vântul puternic, aşa cum specialiştii punctează în aceste zile, constituie cauze ale valorilor ridicate de poluare, care situează Bucureştiul în topul celor mai poluate municipii din România.
Printre soluţiile recomandate de noi în programul ECO City, am evidenţiat necesitatea infiinţării a două inele de perdele forestiere, pentru Bucureşti. Înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie în România, reprezintă o cauză de utilitate publică, fundamentate pe baza unor studii întocmite de organe de specialitate, înfiinţarea, finanţarea şi gospodărirea lor fiind reglementată prin Legea nr.289/15 mai 2002. În acest sens, somăm Guvernul României, prin ministerele Mediului, Apelor şi Pădurilor, Agriculturii, Transporturilor, administraţiile Municipală şi de Sector, precum şi Prefectul capitalei, să demareze procedurile legale pentru înfiinţarea a doua perdele forestiere de protecţie, cu rol depoluant în jurul Bucureştiului, urmând ca specialiştii în domeniu să stabilească lăţimea şi densitatea acestora.


Perdele forestiere de protecţie constituie o resursă naturală importantă, având rol de protecţie climatică dar si de reducere a vitezei vântului. Literatura de specialitate evidenţiază şi rolul de epurare microbiană, în special perdelele care au în componenţa lor conifere.

Sursa foto: Bianca Vasile,Vicepreședintele PER

Platforma media independentă Criteriul Național și Ziarul Nationalul.ro salută și susține decizia domnului Dănuț Pop președinte al PER

Citeste in continuare

Eveniment

Cum alegem cel mai bun SSD

Prahova Mea

Publicat

pe

Exista mai mult lucruri de avut in vedere atunci cand vine vorba despre alegerea unui SSD cat mai bun pentru ca exista o multime de optiuni pe piata spre care sa va orientati. Veti constata asadar ca in ziua de azi aceste SSD-uri devin din ce in ce mai performante, ele fiind alegerea cea mai buna pentru cineva care doreste sa-si construiasca un PC cat mai bun.

Un SSD reprezinta un nou tip de hard disk, acesta fiind caracterizat prin faptul ca in loc de platane are un chip de memorie flash. Prima companie care a conceput acest tip de memorie pentru PC a fost Samsung, iar pornind de la aceasta firma, mai multe au inceput sa implementeze si ele aceasta noua tehnologie. SSD-urile au o multime de avantaje, acestea fiind in ziua de azi pe placul unui numar foarte mare de utilizatori. Ele au o rata mult mai mica de consum de energie, dar si viteze mult mai mari de transfer, fiind in acelasi timp si cat se poate de utile. Aceasta tehnologie este una relativ noua, de aceea trebuie sa stiti ca in momentul de fata pe piata se gasesc mai multe SSD-uri si anume cele cu memorie NAND si cele cu memorie DRAM.

In cazul celor cu memorie NAND, informatia este stocata intr-o celula, lucrul acesta fiind esential in ceea ce priveste performanta, dar si numarul de scrieri, precum si capacitatea de stocare a SSD-ului. SSD-ul de tip SLC este folosit cu precadere in aplicatiile industriale, acestea avand nevoie de o performanta sporita, dar si o durata cat mai indelungata de viata.

Descopera componente, laptopuri, calculatoare si workstationuri pe server-config.ro, produse refurbished la preturi excelente si performante de top.

In ceea ce priveste avantajele, daca este sa vorbim despre SSD-uri, acestea sunt reprezentate de viteza mare de acces a fisierelor. Acesta este un punct forte important in cazul unui SSD. Pe HDD informatia este scrisa pe un disc de metal, acesta invartindu-se cu anumite rotatii pe minut. In cazul unui SSD nu vorbim de nici o parte mecanica, acesta stocandu-si informatiile pe blocuri de memorie. Un SSD mai iese in evidenta si datorita fiabilitatii sale, acestea fiind o alegere foarte buna in situaita in care doriti sa transferati multa informatie zilnic. Este o idee foarte buna sa va instalati asadar Windoows-ul pe un SSD, alaturi de programele pe care le folositi cel mai des. SSD-ul este caracterizat si printr-un consum mai redus de energie, el fiind asadar o alegere mai buna in comparatie cu un HDD.

Articolul Cum alegem cel mai bun SSD apare prima dată în Ziarul Nationalul.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment9 ore inainte

Partidul Ecologist Român solicită, în regim de urgenţă, modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru bolnavii de COVID-19

Partidul Ecologist Român solicită, în regim de urgenţă, modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru bolnavii de COVID-19 PER solicită Guvernului...

Eveniment24 de ore inainte

Bucureştiul are nevoie (şi) de perdele forestiere pentru combaterea poluării

Ecologiştii somează Guvernul României, prin organismele conexe, să demareze înfiinţarea perdelelor forestiere de protecţie cu rol depoluant, in jurul Capitalei,...

Eveniment2 zile inainte

Cum alegem cel mai bun SSD

Exista mai mult lucruri de avut in vedere atunci cand vine vorba despre alegerea unui SSD cat mai bun pentru...

Eveniment4 zile inainte

Tratamente stomatologice la standarde europene in Alexandria cu Modent Clinic

Statisticile care arata faptul ca romanii sunt printre cei care apeleaza cel mai putin la medicii stomatologi sunt confirmate si...

Eveniment4 zile inainte

Mobileaza dormitorul pe gustul tau cu ajutorul echipei de la Atelierul de Design

Dormitorul oricarei locuinte trebuie sa fie un spatiu perfect amenajat si organizat pentru a ne ajuta sa ne relaxam si...

Eveniment4 zile inainte

Magazinul online Admina.com comercializeaza vase WC marca Ideal Standard

Situatiile in care ai nevoie sa cumperi un vas de WC nou pot fi diferite. Astfel, poti sa ai nevoie...

Eveniment4 zile inainte

APEL CĂTRE GUVERN ȘI PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Trăim vremuri ce ne pun la încercare principiile pe care le invocăm foarte des în timpuri normale. Acum este timpul,...

Eveniment5 zile inainte

Partidul Ecologist Român solicită stoparea finanţării partidelor politice de la bugetul de stat

  Având în vedere situaÅ£ia dificilă prin care trece România, Partidul Ecologist Român, solicită Preşedintelui României şi Prim- Ministrului, emiterea...

EvenimentO săptămână inainte

Lucrează fără riscuri pe șantier alegand un serviciu de transport moloz

Tocmai ai început sa renovezi casa? Sau iti construiești o casa noua? Dacă da, cel mai...

EvenimentO săptămână inainte

Uita de problemele cauzate de impuritatile din instalatia termica cu ajutorul filtrului antimagnetita de la Fernox

Indiferent de suma pe care alegi sa o investesti in centrala termica pentru a asigura confortul in locuinta ta, cu...

EvenimentO săptămână inainte

Aparate de tuns corporale – cum îl alegi pe cel mai bun ?

Un aspect ingrijit este cartea de vizită a unui bărbat. Prin urmare, îndepartarea parului corporal nu...

Eveniment2 săptămâni inainte

CREDITPRIME: OFERIM SOLUȚII DE RAMBURSARE CLIENȚILOR CU DIFICULTĂȚI FINANCIARE CAUZATE DE COVID-19

Începând cu 17 Martie, CreditPrime, un important furnizor de credite online în România, oferă reduceri substanțiale de plată a împrumuturilor...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cele mai bune centrale termice pe gaz în 2020

Alegerea unui sistem de încălzire potrivit pentru casa voastră este o mare responsabilitate. Aceasta pentru că de ea depinde confortul...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ce cadouri sa ii cumperi de ziua lui

In general, femeile sunt cele rasfatate cu fast si cadouri care mai de care mai unice. Dar si barbatii merita...

Social2 săptămâni inainte

Împreună pentru o Românie unită: ajutsieu.ro

Din dorinţa de a contribui la ajutorarea semenilor în momentele dificile s-a lansat o platformă online de ajutor şi solidaritate...

Eveniment2 săptămâni inainte

Vapatul ajută până la 20.000 de persoane să renunțe la fumat

Se pare că mii de oameni au folosit țigările electronice pentru a renunța la fumat în ultima perioadă. Estimările sunt...

Eveniment2 săptămâni inainte

Sfaturi intretinere frigidere pentru o viata lunga

Sa angajezi o firma de reparatii frigidere cand ai probleme cu acesta, este o idee buna, dar exista cateva lucruri...

Eveniment2 săptămâni inainte

3 modalitati simple de a mentine masina de spalat curata

O problema comuna pentru multe persoane este faptul ca masina de spalat capata in timp un miros foarte neplacut. Acest...

Știrile Săptămânii