Connect with us

Eveniment

Anunt de finalizare a implementarii proiectului societatii SC Serenaris Investment SRL

Prahova Mea

Publicat

pe

comunicat de presa

20.01.2022

Anunț de finalizare a implementării proiectului societății SC Serenaris Investment SRL

SC Serenaris Investment SRL anunta finalizarea proiectului cu nr RUE 12729 în-scris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru”, instituită prin OUG nr 130/2020.
Proiectul s-a derulat începând cu data semnării contractului de finanțare cu Mi-nisterul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri/ AIMMAIPE , respectiv 30.07.2021.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea SC Serenaris Investment SRL
Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:
-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,
-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor.

Valoarea proiectului este de 487.336,83 lei (valoarea totala) din care: 423.771,15 lei grant si 63.565,68 lei cofinanțare.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020

SERENARIS INVESTMENT SRL

Persoană de contact:
Cornelia-Serena Pasca,
0725352463
pasca_cornelia@yahoo.com

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Lustre LED populare în 2022

Prahova Mea

Publicat

pe

Pentru ceva atât de indispensabil în casele noastre, partea de iluminare nu este tratată cu aceeași importanță cu care sunt discutate alte părți de decor sau alte elemente fundamentale ale unei camere și, în unele cazuri, este complet neglijată. În 2022, tendințele în materie de corpuri de iluminat arată diversitate, în topuri regăsindu-se de la candelabre strălucitoare, la becuri și lustre subtile. Cele mai căutate rămân lustrele LED, iar piața de corpuri de iluminat oferă suficiente modele din care poți alege, astfel încât să se potrivească perfect în spațiul pe care vrei să îl decorezi.

Modele de lustre LED în tendințe

Lustre supradimensionate

Majoritatea experților în design interior sunt de părere că un corp de iluminat bine ales poate conferi un aer de „nou” oricărui spațiu, chiar dacă este singurul element de design care a fost schimbat. Dacă vrei să oferi o reîmprospătare livingului tău, alege o lustră LED supradimensionată, care să îți impresioneze musafirii de la primul contact vizual.

Lustre liniare

Liniile lungi și siluetele simplificate înlocuiesc cu succes modelele sofisticate de lustre. Deși candelabrele îndrăznețe încă își păstrează locul în topuri, lustrele liniare oferă un aer revigorat încăperii. Iluminatul liniar se potrivește perfect într-o cameră de dining cu mese dreptunghiulare, într-o bucătărie de tip insulă sau în orice altă încăpere care denotă simplitate.

Lustre cu socluri mici

Lustrele suspendate cu multe socluri de dimensiuni mici încep să fie din ce în ce mai populare în 2022. Cele mai căutate sunt modelele cu structură și aspect metalic, bronz, auriu sau nichel. Avantajul este reprezentat de faptul că în timp poți schimba soclurile (acestea se găsesc în magazinele de profil în diferite forme), astfel încât să înnoiești aspectul camerei fără să faci eforturi financiare prea mari.

Lustre cu texturi naturale

Natura ne inspiră întotdeauna și este locul în care reușim de fiecare dată să ne deconectăm de la problemele de zi cu zi. O lustră realizată din texturi naturale ne poate aduce un strop din relaxarea și energia senină a naturii direct la noi acasă. Prin texturile naturale reușim să creăm un aspect boho chic, indiferent de camera în care punem lustra. Versatilitatea acestui model îți permite să îl încorporezi inclusiv în bucătării, băi sau holuri.

Lustre cu multe brațe

În loc să ne bazăm pe o singură sursă de lumină, designerii ne propun ca în 2022 să alegem lustre cu multe brațe, care conferă senzația de lumină stratificată. Tot ei ne atenționează că aceste modele sunt potrivite în camerele de dimensiuni mari.

Indiferent de modelul pe care îl vei alege, nu uita să alegi o lustră cu becuri LED, având în vedere toate avantajele pe care acestea le oferă: consum redus de energie, durată de viață de mare, lumină mai puternică, protejează mediul înconjurător, iar unele modele îți permit și să reglezi intensitatea luminoasă. Inspiră-te și alege modelul potrivit pentru casa ta din varietatea de produse puse la dispoziție în magazinul online LED-Zone.ro.

Sursă foto: freepik.com

Citeste in continuare

Eveniment

TOP 5 obiceiuri noi pe care oamenii le-au deprins lucrând de acasă

Prahova Mea

Publicat

pe

Lucratul de acasă este un privilegiu pentru multe dintre persoane, căci nu mai trebuie să se trezească la anumite ore, evită aglomerația din trafic sau din transportul public și pot opta să poarte ținute comode. Însă, chiar dacă multe dintre acestea ar putea considera că este un lux să lucrezi remote, acest lucru poate veni la pachet și cu dezavantaje. Mai cu seamă, telemunca poate dezvolta noi obiceiuri care ți-ar putea dăuna atât sănătății, cât și vieții sociale.

Iată 5 obiceiuri care ar putea să-ți dăuneze, dacă lucrezi remote:

 • Pauza de țigară de la muncă, în compania colegilor, s-a mutat, odată cu telemunca, acasă. Și, pentru că se află, practic, într-un spațiu închis, multe persoane au ales să opteze pentru achiziționarea unor dispozitive electronice din cadrul unui vape shop online, pentru a putea să simuleze senzația de fumat în timp ce lucrează. Chiar și așa, rămâne, în continuare, un viciu nociv pentru sănătate.
 •  Un alt obicei pe care ai putea să îl dezvolți este mâncatul în fața laptopului. Specialiștii susțin că un astfel de comportament ar putea să îți dăuneze sănătății, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, gândul îți va fi îndreptat spre a îndeplini taskurile pe care le ai de făcut în momentul respectiv, și nu la faptul că trebuie să iei o pauză și să te hrănești. În al doilea rând, există posibilitatea să nu simți senzația de sațietate după ce servești masa și, astfel, poate reapărea, din nou, senzația de foame. Totodată, experții susțin faptul că ronțăitul unor gustări, atunci când lucrezi,  ar putea deveni un obicei negativ atât pentru sănătate, cât și pentru siluetă.
 •  Mișcarea este foarte importantă pentru sănătate. Însă, odată cu lucratul de acasă, ai putea tinde să nu mai depui un efort fizic, fie el și unul mic, preferând, astfel, să te bucuri de confortul propriu. Totuși, trebuie să iei în calcul faptul că ai putea deveni o persoană sedentară, riscând chiar să iei câteva kilograme în plus. 
 • Odată cu lucratul de acasă, ai putea tinde să nu mai socializezi atât de mult precum o făceai când te aflai, fizic, la muncă. Acest lucru te poate face, uneori, să te simți singur, chiar și în condițiile în care comunici prin intermediul platformelor sociale.
 • Un alt obicei pe care l-ai putea deprinde este munca peste program. Pentru că te afli în confortul propriu, acasă, tinzi să lucrezi mai mult și să îndeplinești chiar și taskurile pe care le-ai putea avea pentru zilele următoare. Însă, făcând acest lucru în mod constant, te-ai putea afla în situația în care să nu mai distingi viața personală de cea profesională.

De asemenea, există și posibilitatea să apară situații neprevăzute, atunci când lucrezi de acasă. De exemplu, îți poate pica curentul sau internetul, iar comunicarea cu șefii sau colegii ar putea să se întrerupă brusc, mai ales atunci când te afli într-o conferință audio sau video. Însă, chiar și așa, lucratul de acasă ocupă, cel puțin în ultimii ani, un criteriu important pentru cei care doresc să nu părăsească confortul propriu.  

Sursă foto: Pexels.com
Citeste in continuare

Eveniment

Vrei să folosești apă dintr-o fântână în propria casă? Iată cum poți face asta!

Prahova Mea

Publicat

pe

 În lume, studiile relevă faptul că unul din șase oameni nu au acces la apă potabilă.

Accesul la apă potabilă este un drept fundamental care, de multe ori, chiar și în unele zone ale țării noastre, este considerat un privilegiu. Pentru a se rezolva problema accesului la apă potabilă în România există două modalități: investiții masive ale administrației locale din zonele fără apă în rețeaua publică de canalizare sau investiții private, ale persoanelor fizice, într-o metodă alternativă rețelei publice.

    Dacă te-ai mutat într-o zonă rurală fără acces la apă potabilă sau pur și simplu te-ai săturat de facturi prea mari la apă și canalizare, există o alternativă viabilă: poți folosi apa din fântână sau dintr-un puț pentru nevoile tale, a familiei și chiar ale gospodăriei (irigații). Pe lângă faptul că alimentarea cu apă nu este niciodată întreruptă de posibilele lucrări la rețeaua de canalizare, apa generată din fântână poate avea un grad mult mai ridicat de puritate și, automat, un gust mai bun.

    Alimentarea cu apă dintr-o sursă alternativă se realizează prin instalarea unei pompe de apă submersibile sau de suprafață. Există o gamă foarte variată de astfel de pompe în funcție de gradul de puritate a apei pe care dorești să o aduci în casă și a adâncimii de la care vrei să aduci acea apă.

Trebuie să ai în vedere următoarele aspecte atunci când alegi pompa sau hidroforul potrivit

 • dacă apa este relativ curată poți folosi o pompă submersibilă de apă curată;
 • dacă apa este plină de impurități, este indicat să folosești o pompă submersibilă de apă murdară; 
 • dacă sursa apei tale nu se află la o adâncime mai mare de 8-9 metri poți apela la un hidrofor;
 • dacă sursa de apă este la o adâncime mai mare de 10 metri, trebuie să folosești un hidrofor cu ejector (tub venturi). 

    Găsești astfel de pompe și hidrofoare pe sculeaz.ro.

    Dacă te-ai hotărât asupra tipului de pompă și a spațiului unde vrei să fie fântâna sau puțul este important să ai în vedere faptul că acest loc este bine să fie:

 • la minim 50 de metri de gropile de gunoi sau de alte surse poluante ca fabrici sau depozite de chimice
 • la cel puțin 5 metri de casă dar nu foarte departe pentru a nu mări nejustificat costul conductelor și al cablului electric

    Este foarte important ca accesul la fântână să fie ușor în orice perioadă a anului deoarece poate fi oricând nevoie de anumite reglaje neprevăzute.  

     După ce ai construit puțul sau fântâna (asta dacă nu era deja construit/ă) și ai ales mecanismul dorit poți trece la modalitatea de instalare propriu-zisă. Este indicat să începi cu cablarea, legând toate punctele cheie ce necesită apă într-o rețea comună și ducând acea rețea în camera de utilitate, unde va fi instalat echipamentul. Pentru a te putea folosi de rețeaua de apă indiferent de anotimp este important ca țevile să fie așezate sub nivelul de îngheț al solului, săpând un șanț mai adânc. Țevile ar trebui să fie dintr-un material mai durabil, pentru a rezista coroziunii: plastic sau metal-plastic. Un capăt al țevii trebuie introdus în casă iar celălalt capăt al țevii principale (orificiul de admisie) trebuie etanșat cu grijă în fântână sau puț. 

   După aceste etape râmâne doar instalarea echipamentului și să te bucuri de propria apă!

sursa foto: pexels.com

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

SocialO zi inainte

Diferenţiază-te de concurenţă printr-un web design de calitate

Ţi-ai dat seama că ai nevoie de un site pentru ca afacerea ta să se poată dezvolta sau pur şi...

Social2 zile inainte

Tot ce trebuie să ştii despre centrale termice

În România se utilizează o mare varietate de combustibili pentru încălzirea locuințelor. Combustibilii solizi se referă atât la combustibilii din...

Eveniment2 zile inainte

Lustre LED populare în 2022

Pentru ceva atât de indispensabil în casele noastre, partea de iluminare nu este tratată cu aceeași importanță cu care sunt...

Eveniment2 zile inainte

TOP 5 obiceiuri noi pe care oamenii le-au deprins lucrând de acasă

Lucratul de acasă este un privilegiu pentru multe dintre persoane, căci nu mai trebuie să...

Eveniment3 zile inainte

Vrei să folosești apă dintr-o fântână în propria casă? Iată cum poți face asta!

 În lume, studiile relevă faptul că unul din șase oameni nu au acces la apă potabilă. Accesul la apă potabilă...

Eveniment3 zile inainte

Pe 12 iunie, hai la marea deschidere Laguna Pool din Dăeşti, judeţul Vâlcea!

În vara asta intrăm în recuperări în ceea ce priveşte distracţia şi voia bună după cei doi ani în care...

Eveniment4 zile inainte

Video GIF Creator – Convert Video or Images to GIF

Turn Your Photos & Videos into Animated GIFs. FEATURES & PRICE Convert videos and images...

Eveniment5 zile inainte

Transportul salariatilor – propria flota auto sau externalizarea serviciilor?

In perioada socialista fabricile care aveau un numar mare de salariati asigurau transportul angajatilor la si de la locul de...

Sport6 zile inainte

Românii au câștigat toate finalele Dr. Oetker Junior Trophy

Românii au câștigat toate finalele Dr. Oetker Junior Trophy, atât la simplu, cât și la dublu, la feminin și la...

SocialO săptămână inainte

Ce sa luati in considerare cand cumparati o usa de intrare

Usa de intrare poate fi adesea neglijata atunci cand este vorba despre stilul, eficienta si securitatea casei, dar in realitate...

SocialO săptămână inainte

Tot ce trebuie sa ştii despre un motocultor

Alegerea unui motocultor potrivit poate fi una dificilă, asta deoarece trebuie să cumpăraţi motocultorul care se potriveşte cel mai bine...

SocialO săptămână inainte

Cornuleţe cu gem şi umplutură de fructe pentru orice pofticios

Milioane de români îşi petrec ziua onomastică în acest weekend cu ocazia zilei Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Această mare...

SportO săptămână inainte

Demonstrație de tenis cu Andreea Prisăcariu la Dr. Oetker Junior Trophy

Jucătoarea Andreea Prisăcariu va face o demonstrație de tenis copiilor participanţi la Dr. Oetker Junior Trophy.   Acțiunea va avea loc...

Eveniment2 săptămâni inainte

Banometru și Dragoș Pătraru: două zile de prezentări și ședințe gratuite de consiliere financiară pentru timișoreni, pe 20 și 21 mai, la Iulius Town

  Echipa programului gratuit de sănătate financiară Banometru, alături de Dragoș Pătraru, Starea Nației, își anunță prezența în Timișoara, la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Cum isi va folosi copilul tau pantofii?

Alegerea unei perechi de pantofi depinde si de contextul in care vor fi folositi. Daca este vorba de pantofi pentru...

Eveniment2 săptămâni inainte

„Strategia Națională de Educație Parentală” reloaded sau pumnul de fier în mănușă de catifea

    Coșmarul numit Strategia Națională de Educație Parentală a reapărut în spațiul public românesc. Aceasta se poate regăsi pe...

Eveniment3 săptămâni inainte

Știrile oferă o nouă perspectivă

Un avantaj major al citirii de știri Transilvania zilnic este reprezentat de faptul că oamenii...

Sănătate3 săptămâni inainte

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021 Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că...

Știrile Săptămânii