Connect with us

Eveniment

Vopsiți și revopsiți, la luptă!

Publicat

pe

Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum zic bețivii, cui pe cui se scoate! În viziunea procurorului speriat de bibliotecă, scandal cu scandal se îngroapă. Și proces cu proces se șterge. Și dacă președintele României mai transmite o mulțumire sau mai pune o floare și o carte pe post de cataplasmă, cucuiul României se resoarbe.

Această orchestrare penibilă îmi spune un singur lucru. Că procurorul Lazăr n-a fost un torționar întîmplător, adică pe cont propriu, un simplu nehalit de carieră și putere. A fost parte dintr-un sistem care l-a și proptit prin epoci și regimuri, și care l-a cocoțat în funcția de procuror general. Augustin Lazăr, președintele Iohannis, Luluța Kovesi, Maior (cel mai mare producător de prefețe pentru opera apropiaților SRI), Coldea, Oprea și Ponta, doctori plagiatori și para-doctori, savanți de doi lei, cu opere cîrpite, copiate, scrise mai mult pe la capre, conduc țara cu elan și nu sunt în stare să redacteze un drept la replică sau o autobiografie, necum să suporte o dictare după o pagină de Ion Creangă.

Augustin Lazăr, unul dintre cei care ar fi trebuit să ajungă în boxa acuzaților sau măcar pe lista celor obligați la ani de lustrație pune la cale o farsă sinistră. El care ar trebui să fie pedepsit măcar să doarmă cu capul pe cele 3330 de volume numite ”Dosarul Revoluției” ne înfruntă și ne umple ochii de praf. Diavolul Aiudului se visează încoronat și magistratul unei dreptăți istorice. Și acuzat pentru Aiud, și acuzator în marele decont al revoluției. Impostorul acesta se preface că regretă întîrzierea celor trei decenii. În fapt, regretul său împachetează sentimental o operațiune de ștergere a unei lungi liste de vinovații pentru crimele din decembrie 1989. Îl crede cineva? Eu unul îl bănui de o ticăloșie și mai mare cu care să astupe strigătele victimelor de la Aiud.

Probabil că mai există mii de români care au a se teme și care așteaptă să treacă și acest scandal stîrnit de apariția documentelor care atestă biografia lui Augustin Lazăr. Mai ales ofițeri, procurori și politicieni. Au destule lucruri de care se tem. Și mai există sute de mii de compatrioți care nu vor ca liniștea să le fie tulburată.
-Merge și așa, supraviețuim, ne descurcăm, de ce să ne punem rău cu Uniunea Europeană, de ce să le facem rușilor pe plac…..Tot felul de fraze care ascund în ele mediocritatea și lipsa de viziune și, mai ales, lipsa curajului de a gîndi cu tărtăcuța fixată pe umerii proprii.
Mai bine să nu vedem cum un partid istoric, PNL-ul, de care se leagă întregirea României alunecă într-un fals cumplit, condus de o echipă încropită, bună la orăcăit de dimineața pînă seara. Liberalii și bruma de intelighenția cu care ne-am pricopsit după dispariția clasicilior apără cu încrîncenare un torționar comunist, ca și cum el ar fi luptat în munți și s-ar fi opus tancurilor sovietice! Absurdul mi se pare total. Nu se poate să nu lase urme în destinul neamului. Nu vede un popor întreg falsul acesta și pericolul confuziei morale? Sau vede dar tot amînă să se urnească? Nu văd seniorii dreptei românești ce maimuțe pretind întîietate și cum tineretul României, în loc să fie luptător pentru libertăți, dreptate și progres cere în cor execuții publice?

Este pentru prima oară în istoria țării noastre cînd tineretul susține serviciile secrete de tip poliție politică și este gata să facă un erou dintr-un torționar căcăcios. Să mă ierte cititorii dar mie mi se îneacă toate corăbiile cînd văd o domnișoară cu bretonul pînă în gură cum zice la Realitatea TV că Augustin Lazăr și Codruța Kovesi alcătuiesc ”fața umană a justiției” din țara noastră. Ce să mai vreau? Ce să mai cred ? Luptă cei tineri pentru cîștigarea libertăților minime în sclavia lor de proletari pe plantațiile calculatoarelor? Sau se izbesc cu capul de zidurile bibliotecilor și zic că citesc? N-au nici un proiect și nici un ideal. Visele lor se reduc la emigrație pe leafă mare și la un slogan tipic anilor 50:
-Dragnea la pușcărie! Strigă cu toții (imitînd motoreta Rareș Bogdan) ”Dragnea la pușcărie!” deși se cîcîie să scoată cîteva probe.
Unii mă înjură pentru că n-am uitat măsluirea la ordin a rezultatului Referendumului din 2012, trîntit de Uniunea Europeană, de Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat Hillary Clinton, chiar și de turnătorul Victor Ponta. Să fie sănătoși! Adevărul acesta poate fi uitat de cei fără memorie dar nu poate fi șters din presă și din documente.
Acum România s-a blocat în ofensatorul dosar Augustin Lazăr. El ne arată că aceiași oameni care au gestionat comunismul gestionează și caricatura de democrație. Așa cum Securitatea și-a schimbat numele și s-a prefăcut în SRI, la fel procurorii torționari au trecut pîrleazul și s-au îmbrăcat în haine de magistrați ai statului de drept.

Nu vede nimeni de la Bruxelles că toată halca de societate care îl apără pe Augustin Lazăr și o susține pe Codruța Kovesi se simte confortabil de partea serviciilor secrete descinse din comportamentul vechii securități ? Mai corect spus, a părții abuzive din aceasta! România gălăgioasă, cu pretenții democratice apără un procuror torționar și cere executarea adversarilor politici. Și vrea supunere oarbă față de Bruxelles, față de americani cu o condiție: cheile justiției să rămînă pe mîna Opoziției și a noii securități. Nu vede nimeni de la Bruxelles că favoriții Comisiei Europene susțin orbește arestările pe bandă rulantă, ca-n anii proletcultismului? Și că în multe cazuri ele au loc în numele legii și a statului de drept! S-a întors lumea cu curu-n sus și oaia se vrea solistă pe prima scenă a continentului !

Să mori de rîs! Cei descinși din partidul comunist și moștenitori ai unor apucături ai acestuia luptă împotriva unui procuror care a asigurat puterea părinților și bunicilor lor. Iar acuzatorii comunismului se regăsesc aproape maladiv în Luluța Kovesi, Augustin Lazăr, Monica Macovei și Gabriel Oprea, în Victor Ponta și Tarcea-Parcea.
Aiureală totală, generatoare de nesfîrșite coșmaruri! (Cornel Nistorescu Editorial Cotidianul).

 

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Cum le mai zice Udrea: „Evident că și acum…”!

Publicat

pe

De

Elena Udrea crede că și în campania electorală de anul acesta vor fi diverși candidați susținuți de serviciile secrete, dar că vor fi mai multe grupări.

„Nu știu cine ar putea acum să mai fie capul acestui sistem. Era evident că până acum a fost domnul Coldea. Mie, de la distanță, mi se pare că sunt mai multe grupări acum care se luptă între ele, pentru că iarăși avem alegeri prezidențiale. Dacă în 2014, Maior îl susținea pe Ponta și Coldea pe Iohannis, evident că și acum sunt diverși candidați susținuți de diverși facțiuni din serviciile secrete care folosesc justiția pentru a-și susține candidații și a-i sancționa, elimina pe ceilalți”, a declarat Elena Udrea, la România TV.

Udrea, în prezent în Costa Rica, a reluat totodată teoria că serviciile secrete se folosesc de magistrații instanței supreme pentru a-și atinge scopurile.

„Uitați-vă cum doamna Kovesi a obținut un susces extraordinar la Înalta Curte, în contestația împotriva măsurii preventive. Este evident că la Înalta Curte sunt în continuare judecători care reacțioează la ordin, care depind de sistem. (…) Deocamndată, sistemul se foloseste în continuare de justiție și în continuare de Înalta Curte. (…) Cine o fi din servicii acum? Este mai greu, pentru că în afară de câțiva lideri pe care îi știam ca fiind în vârful sistemului și, deși au trecut în planul doi, activează…”, a mai spus Elena Udrea.

Despre Liviu Dragnea

Elena Udrea a susținut că din cauza dosarului DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea duce o luptă împotriva „statului paralel” care încearcă să-l elimine din campania electorală.

„Liviu Dragnea are acel dosar, despre care nu știu ce să spun, pentru că nu cunosc detalii. Însă dacă DNA dacă s-ar uita la toți președinții de Consilii Județene, la toți primarii care aparțin de un partid politic, vor vedea că au angajați, oameni de la partid, care nu vin la serviciu și sunt plătiții din bugetul instituțiilor publice. Dacă Dragnea a făcut asta și sunt probe, atunci este vinovat. Dar la fel de vinovați sunt toți în situația dânsului și sunt foarte mulți”, a declarat Elena Udrea, la România Tv.

Potrivit acesteia, Dragnea ar duce o luptă împotriva statului paralel din cauza dosarului de la Înalta Curte de Casație și Justiție: „Domnul Dragnea cu acest dosar în prag de campanie, este evident că duce o luptă în care încearcă să se apere împotriva statului paralel care încearcă să-l înfunde și să-l scoată din campania electorală”. (Ioana Radu).

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

Tăriceanu, prima reacție după achitare: „Acest calvar s-a încheiat…”

Publicat

pe

De

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară, la „Sinteza zilei”, după ce a aflat că a fost achitat de ÎCCJ, că bucuria sa este umbrită de faptul că mulți alți români aflați în aceeași situație nu și-au încheiat încă procesele în instanță.

„O astfel de decizie nu are decât să mă bucure, dar bucuria mea este parțială pentru că, după avatarurile prin care am trecut începând din 2015, purtat la Parchet, purtat în instanță, cu o presiune publică uriașă asupra mea, care sigur că i-a afectat pe toți cei din jurul meu, începând cu colegii de partid, cu cei care mă cunosc, prieteni…

Am văzut cum s-au raportat unii oameni la situația prin care am trecut, acuzațiile pe care le-am primit, nefondate, din partea unora care sunt în spațiul public. Tot acest calvar astăzi s-a încheiat și vă pot spune că este un calvar.

Vă spuneam că bucuria mea este umbrită de faptul că știu că foarte mulți alți oameni care au fost sau sunt în aceeași situație cu mine nu și-au încheiat încă procesele care durează de ani de zile, că unii dintre ei au trebuit chiar să facă pușcărie, cum este cazul lui Dan Rușanu și care si-a văzut toată cariera profesională și politică distrusă din acest moment – și el este numa un exemplu.

Că sunt și alți oameni simpli, cum a fost cazul Marianei Rarinca, care a trecut prin umilințe asemănătoare, fără să fie vinovată și nu pot să nu mă gândes câte nedreptăți s-au întâmplat, câte abuzuri au avut loc”, a spus Călin Popescu Tăriceanu. (R.C.)

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Un fost procuror îl dă în gât pe Lazăr: Când a fost…?

Publicat

pe

De

Fostul procuror Alexandru Pantea a vorbit, duminică, la Antena 3, la ”Sinteza Zilei”, despre activitatea sa din perioada comunistă, ridicând semne de întrebare asupra ascensiunii lui Augustin Lazăr din acea perioadă.

”Domnul Augustin Lazăr a intrat procuror în 1982, după ce a fost avocat. Eu nu pot să-mi explic ce considerente s-au avut în vedere când a fost numit procuror după un an de avocatură. Când a fost numit șeful comisiei de eliberări condiționate? După trei ani. În general aceste funcții le exercitau procurori cu multă vechime și multă cruzime. Eu am fost dus la Oradea să preiau penitenciarul din punct de vedere al supravegherii activității, urmând să fiu propus pentru conducerea comisiei de eliberări condiționate. Eu fiind de 22 ani, mi-au venit lacrimi când am văzut cruzimea cu care erau tratați oamenii. Nici oameni nu mai erau numiți, erau cifre, nu aveau voie să se întoarcă la noi cu fața. Domnul Lazăr nu spune adevărul, pentru că nu are interes să spună adevărul. El trebuia să intre în penitenciar frecvent, să stea de vorbă cu comandantul, sigur a văzut că deținuții de drept comun aveau un regim, greu și ăla, dar la cei politici era înfiorător. N-a avut nici suflet, nici omenie. În mod cert promovarea în procuratură se făcea și pe asemenea criterii: să fie un om rece, crud și fără suflet. Frontierișii, cei de la alte culte, erau arestați din alte motive, dar erau deținuți politici” a spus Alexandru Pantea.

Fostul procuror a descris imaginile pe care le-a văzut în penitenciarul de la Oradea și a dezvăluit cum foști oameni ai sistemului au prosperat și după Revoluție.

”În celulă am văzut un grup de deținuți, în haine vărgate, unul singur s-a întors cu fața spre noi. În pat era un minor, în refuz de hrană. Când a întins mâinile spre noi, mi-au dat lacrimile și am ieșit. Ca urmare m-am ales cu un raport din partea procurorului, că nu aș corespunde pentru acestă misiune. Dacă deținuții întorceau capul, primeau o lovitură de pulan de la gardian. Era un pulan enorm, de jumătate de metru. Până la urmă i-am făcut și eu un raport procurorului. Mai târziu, am fost numit șef de comisie, dar nu am stat. Caracterul format procurorilor, la examenul de doi ani de semnătură, nu îl dădeai fără școala de la Bran. Școala de securitate. Se predau diferite tehnici de interogare, mai puțin legale. Primisem indicații că Miliția este nevoită să aplice și măsuri mai dure. Să facem să nu vedem. La Șumleu Silvaniei, în arest un cetățean a venit cu ochiul scos. Zice: m-a lovit căpitanul Stanca. Stanca era și puțin neam cu mine. Raportând asta, am primit indicații să las cazul în pace. Copilul acestui Stanca este generalul Stanca, făcut general de Băsescu (…) A spus că a dat câteva rețele ale românilor din Ungaria și din alte părți, iar maiorul a ajuns general. Soția lui a fost prietenă bună cu doamna Udrea și au luat Băile Boghiș. Era la contrainformații. Informația asta am dat-o ziaristei Ondine Gherghuț. M-a sunat Stanca. La Revoluție nu am ieșit cu gândul să omor, ci să fim liberi. Tu, care erai de partea cealaltă a baricadei, a devenit șeful unei firme Perfect, producea vodka. A fost în relații intime cu președintele Băsescu. Eu nu știu când a intrat domnul Lascu procuror, că suntem cam de-o vârstă. Dar e interesant, cum copiii unor procurori de genul ăsta, noi așa am fost instruiți, de ce să ne ascundem? În cartea mea de muncă nu apare școala de la Bran. Ce pot să comentez? Eu chiar m-am gândit că lupt pentru țara mea. După aia au apărut problemele. Era imposibil să fii avansat dacă nu respectai ordinele venite de la partid. După Revoluția asta, că eu zic că a fost o revoluție, s-au păstrat aceste persoane pe funcții. Au perpetuat meseria la copiii lor”, a continuat fostul procuror. (I.R.)

 

 

Citeste in continuare
Advertisement

Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment19 ore inainte

Cum le mai zice Udrea: „Evident că și acum…”!

Elena Udrea crede că și în campania electorală de anul acesta vor fi diverși candidați susținuți de serviciile secrete, dar...

Eveniment2 zile inainte

Tăriceanu, prima reacție după achitare: „Acest calvar s-a încheiat…”

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni seară, la „Sinteza zilei”, după ce a aflat că a fost achitat de ÎCCJ,...

Administrație locală3 zile inainte

Un fost procuror îl dă în gât pe Lazăr: Când a fost…?

Fostul procuror Alexandru Pantea a vorbit, duminică, la Antena 3, la ”Sinteza Zilei”, despre activitatea sa din perioada comunistă, ridicând...

Eveniment6 zile inainte

Ce fel de SRI avem?

Raportul comisiei de supraveghere și control a SRI‎ începe sa circule. Mă așteptam ca el să conțină același bla-bla ca...

Administrație locală7 zile inainte

Augustin Lazăr se cere la pensie!

Procurorul general Augustin Lazăr a depus dosarul pentru a se pensiona, relatează Antena 3 miercuri seară, citând surse din CSM....

EvenimentO săptămână inainte

Sondaj: Președintele pierde categoric alegerile!

Actorul de comedie Volodimir Zelenski ar urma să câștige cu un scor categoric al doilea tur de scrutin al alegerilor...

Administrație localăO săptămână inainte

Trei mari proiecte pentru infrastructură, semnate duminică la Palatul Victoria

Guvernanţii au semnat duminică la Palatul Victoria trei mari proiecte importante pentru investiţii în infrastructură. Printre acestea se numără secțiunea...

Eveniment2 săptămâni inainte

Marele miting PSD ÎN ALB. Dragnea, la Craiova: „Mulţi mi-aţi spus: Liviule, nu te lăsa!”

Mitingul PSD de la Craiova a început, la acesta fiind prezenţi câteva zeci de mii de militanţi ai partidului. Participă...

Administrație locală2 săptămâni inainte

De ce au votat israelienii un premier cercetat pentru corupție?

Am văzut de ce liderii naționaliști din Estul Europei sunt seduși de Israel și mai cu seamă de premierul Benjamin...

Administrație locală2 săptămâni inainte

Toți ochii ațintiți asupra CCR: ZIUA Z pentru Liviu Dragnea

Curtea Constituțională este așteptată să discute, miercuri, sesizarea lui Florin Iordache privind un conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte...

Eveniment2 săptămâni inainte

Vopsiți și revopsiți, la luptă!

Torționarul ultimilor ani de comunism s-a gîndit că o altă ticăloșie l-ar putea ajuta să iasă din încurcătură. Cum zic...

Eveniment2 săptămâni inainte

Mă, vopsitul Dracului, du-te pe pustii!

Îți ies documentele din trecut ca șerpii‎ din fundațiile caselor părăsite și din păpurișuri mocirloase. Tu singur ți-ai semnat probele...

Eveniment3 săptămâni inainte

Kovesi, „regina” neîncoronată. Negocierile s-au blocat!

Echipa Parlamentului European și a Consiliului UE nu au ajuns la un consens nici în a treia rundă de negocieri...

Eveniment3 săptămâni inainte

CARE pe CARE! PSD dă de pământ cu ambasadele

PSD acuză miercuri seară că scrisoarea celor 12 ambasade încalcă prevederile Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice,...

Eveniment3 săptămâni inainte

SCRISORI incendiare către avocații europeni ai lui Kovesi: „Destul! M-am săturat”

Reprezentanții ALDE din România îi acuză pe liderii din Parlamentul European de dublu standard, făcând referire la justiție și în...

Eveniment3 săptămâni inainte

Povestea torționarului Lazăr-oglinda României

Procurorul general al României are semnătură pe acte care probează o atitudine de torționar. Unul dintre puținii anticomuniști români, maistrul...

Eveniment3 săptămâni inainte

Procurorul cu inimă de cîine

Jur că nu știu cine a fost mai ridicol? Augustin Lazăr cînd a primit premiul ”Speranța” al Societății Timișoara sau...

Eveniment4 săptămâni inainte

Laura Codruţa Kovesi, control judiciar DEVASTATOR

Laura Codruţa Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secţia de anchetare a magistraţilor în dosarul în care...

Știrile Săptămânii