Connect with us

Administrație locală

Cine e Ștefan Florescu, omul lui Traian Băsescu?

Publicat

pe

Politețea în politică sau printre oamenii politici pare să fie un cuvând desuet. Cel puțin pentru unii dintre cei aflați în posturi sau care visează să intre în lumina reflectoarelor prin aceasta metodă. Cum altfel s-ar putea explica limbajul suburban, folosit, de un om care speră de ani de zile că va fi primarul sectorului 6.

„Omul este rezultatul faptelor sale“ este dictonul care apare pe una dintre paginile sale de Facebook.

Președinte al „Fundației din suflet, pentru suflet“, Florescu are un limbaj mai mult decât indecent, după cum arată o înregistrare venită pe adresa redactiei cotidianul.ro. Persoanele despre care ar fi vorba în înregistrare sunt… hodorogii pe care ar trebui să-i ocrotească.

Da mă că iese unul la zece, acolo una, la zece la Cernisoara, ăia dormeau pe c(…). A trebuit să-i sun eu să-i trezesc. Duceti-vă mă în p… mea că e femeia aia sus acolo cu bagajele voi sunteți tâmpiți la cap? L-am sunat pe Bogdan ăla din piață, du-te frate acolo și ia alea. Până a ajuns Bogdan a ajuns și boul ăla de Pascu care îl durea în cur. Păi e profesorul acolo. Băi, du-te acolo că nu e niciun profesor. Vă faceți de râs. Sunteți zece boșorogi acolo și nu sunteți în stare să vă duceți la ora zece acolo, dați-vă în p… mea de handicapați. O sun pe Bițună, dormea. Bă, tu dormi la ora asta? Du-te, fetiță, și stai tu acolo dacă tac-tu nu e în stare stai tu bă dracu acolo. Bă, n-ai văzut oameni mai de la …. Vrei să-ți spun ceva? Nici nu mai trebuia să dau sediul de la Cernișoara. Dă-i în p… mea de hodorogi. Să se ducă dracu. Trebuia să-și facă toți să stea dracu acolo la fundație.

Noi am mai vorbit. E de câțiva ani de zile. Eu, dacă ar fi fost după mine dar eu cu pensionarii ăștia am avut deziluzii mari …

Știu frate, băi (…) mie-mi spui? Ce dracu, frate, mie-mi spui? Păi câți bani am băgat eu în c(…) lor? P… mea milioane de euro ești nebun? Cât le-am dat să mănânce, cât i-am plimbat, cât i-am dus, câte pachete, câte familia și pe morții lu’ mă-sa. Dar ei erau buni de ce? Nu că vezi Doamne se mobilizau ca să vină la vot. Erau buni că trâmbițau frate, vorbeau …

Acum la PMP, Ștefan Florescu a defilat pe la mai multe partide, doar-doar și-o face intrarea în politica mare, cred apropiați de ai săi.

Aici era la Partidul Conservator, Voiculescu, antenele ii stateau la dispozitie pentru materiale cu el ca binefacator al pensionarilor, apareau batrani care ii pupau mainile, mancarea era adusa din ce se strica pe tarabele din piata, fiind colectata cu mafia pietelor.

Independentul Ştefan Florescu şi-a lansat candidatura la Primăria sectorului 6

„Independentul Ştefan Florescu şi-a lansat, astăzi, oficial candidatura pentru Primăria sectorului 6 al Capitalei. Înconjurat de zeci de oameni, Florescu a promis că nu-i va dezamăgi şi şi-a luat angajamentul în faţa lor că, odată ales primar, le va reda sectorul şi că singurii de care va ţine cont vor fi ei, cetăţenii sectorului 6“, nota fix acum șapte ani, Antena3.

Cateva luni mai târziu, la Protv, vorbea despre clanul mafiot portocaliu din sectorul 6, unde s-a refugiat acum ca presedinte:

„Stefan Florescu a spus ca va “starpi” “mafia PDL, impreuna cu ceilalti contracandidati de la nivelul Sectorului 6″, se preciza intr-un reportaj difuzat de Protv.

In articol se mai preciza că Stefan Florescu a anuntat, ca va candida independent la Primaria Sectorului 6, el precizand ca a demisionat din Partidul Conservator.

La ultimele alegeri, a candidat pentru functia de primar la sectorul 6, apoi a preluat presedintia PMP, sector 6, initial ca interimar, perioada in care a inlocuit intreaga conducere, dupa care a fost… ales de cei adusi de el

In decembrie anul trecut, numele Ștefan Florescu a intrat iar în atenția jurnaliștilor. De data aceasta de la b365.ro, publicatie care nota-

„Scandal în Partidul lui Băsescu. Ştefan Florescu, acuzat că a distrus filiala PMP Sector 6 DOCUMENTE

Preşedintele filialei Sector 6 a PMP (Partidul Mişcarea populară), Ştefan Florescu, este acuzat de mai mulţi membri că a distrus o parte din partidul condus onorific de Traian Băsescu, întrucât, la nivel local, „a început sistematic eliminarea şi revocarea din funcţii a membrilor”, acesta înconjurându-se de oameni pe care îi controlează şi care îi asigură majoritate în alegeri. În plus, Ştefan Florescu este acuzat că a folosit infrastructura de partid şi resursa umană a filialei pentru acţiuni umanitare derulate în nume personal, prin fundaţia pe care o deţine, „Din Suflet pentru Suflet”.

Cand era cu PSD  se spun că ar fi avut combinatii si la Piedone.

Stefan Florescu, un nume sinonim cu hotia!,  scria masapresei.ro.

„STEFAN FLORESCU, omul care vrea sa conduca PRIMARIA SECTORULUI 6 cu sprijinul PSD, a facut numeroase afacerile ilegale cu banii publici . Iar aceste manevre de ultima speta ale combinatorului STEFAN FLORESCU au fost scoase la iveala de auditul Camerei de Conturi a Municipiului Bucuresti.

In continuare va prezentam lista completa a neregulilor sesizate de inspectorii Camerei de Conturi la Directia de Administrare a Pietelor din Sectorul 4, condusa de directorul hotoman STEFAN FLORESCU“, mai scriau jurnalistii de la masapresei.ro

Și  stradanews.ro a abordat subiectul Ștefan Florescu, despre care scrie că este „eternul perdant la Primăria Sector 6“. În articol se precizează că „Florescu, în prezent preşedintele PMP sector 6 distruge încet şi sigur filiala pe care o păstoreşte.

În urmă cu două luni, la PMP sector 6 a izbucnit un scandal imens, iar preşedintele Ştefan Florescu, fost candidat indepedent la primăria de sector a fost acuzat că a acaparat filiala “pe persoana fizică”. Mai mulţi membrii ai filialei reclamau nepotismul promovat de Florescu.

Într-o moţiune de cenzură iniţiată de patru membri ai filialei, Ion Brebenel, Calin Tudose, Răzvan Pisonschi, Luminiţa Grigorescu şi adresată preşedintelui PMP Eugen Tomac, preşedintelui de onoare Traian Băsescu şi celorlalte foruri de conducere ale partidului se dezvăluie modul discreţionar în care Ştefan Florescu conduce Filiala Sector 6 a partidului“.(R.C.) .

 

 

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Liberalii, ca peștele pe uscat

Publicat

pe

De

De o bună bucată de vreme, liberalii se zbat ca peștele pe uscat. L-au importat pe Rareș Bogdan ca să asigure zgomot și vizibilitate, au schimbat conducerea PNL București din cauza rezultatelor slabe, au schimbat și conducătorii organizațiilor de sector. Au dat jos cîte un nimeni și l-au înlocuit cu frate-su! Nici într-un coșmar politic n-o mai vedeam pe Anca Boagiu conducînd o organizație PNL de sector.

Învîrtind cîte ceva, da. Făcînd politică la bază, după ce s-a învîrtit pe picior mare (în materie de bani, nu de idei), nu. Cine mai credea că PNL-ul visează să cîștige și alegerile pe București cu Anca Boagiu? Și adăugîndu-i pe Burduja și pe Rareș Bogdan (motopompe de calibre diferite!) vor ridica țara pe noi culmi de circotecă și demagogie!

Singura soluție mai de folos a fost desemnarea Violetei Alexandru, fostă Bau (la Pro Democrația) în fruntea organizației pe București, de unde finanțatorul și sforarul Cristian Bușoi a fost îndepărtat.
Am înțeles că operațiunea de schimbare a conducerilor din organizațiile PNL s-a poticnit. Oamenii nu mai vor să comunice cu Ludovic Orban numai prin ”Să trăiți! Am înțeles!” De ce? Foarte simplu. Președintele PNL nu conduce bicicleta. Este numai lanțul de la Cotroceni pînă la sediul partidului. Execută și iar execută. Activitatea sa se reduce la luat notițe și la declarații pe seama altor declarații făcute de adversari. În rest, el nu depășește ideile lui Klaus Iohannis. Iar Klaus Iohannis n-are. Drept pentru care PNL-ul a devenit un partid plictisitor, fără proiect, fără personalități, fără evenimente, fără program folositor pentru țară. Principala activitate a acestor zile se reduce la cădelnițarea președintelui Iohannis. Și la pregătirea pentru alegeri. Cine cu cît contribuie și pe cine se bazează și în ce oraș! În rest, idei și proiecte de campanie, cu-cu! N-ai cu cine! Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook a atins cotele ridicolului din vremea cîntărilor lui Nicolae Ceaușescu:

S-a decis: 10 noiembrie, data alegerilor prezidențiale. Câștigăm! Alături de președintele Klaus Iohannis, acest popor poate sta cu fruntea sus în lumea tot mai greu de priceput! Este respectat pe toate continentele, în toate cancelariile. Este un om care are obraz, care are onoare, care are demnitate și nu va accepta niciodată ca țara noastră să cadă în mâinile infractorilor, incompetenților, mincinoșilor, prefăcuților și trădătorilor. Ascultați ce vă spun!

Vai, ce multe lepre mai are țara noastră! (Cornel Nistorescu Editorial).

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

Este cert! Pensiile cresc de la 1 septembrie

Publicat

pe

De

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.
Camera Deputaților a adoptat, în calitate de for decizional, legea sistemului public de pensii, reexaminată ca urmare a decizie de neconstituționalitate a CCR.
Legea prevede o creștere a punctului de pensie care va intra în vigoare treptat, începând cu 1 septembrie 2019 și încheind cu 1 septembrie 2021.
Astfel, valorile punctului de pensie sunt următoarele:
a) la data de 1 septembrie 2019 – 1.265 lei;
b) la data de 1 septembrie 2020 – 1.775 lei;
c) la data de 1 septembrie 2021 – 1.875 lei.
Mai mulți lideri ai Opoziției au declarat, însă, că legea nu este sustenabilă și că în următorii ani Guvernul va avea o problemă în acoperirea majorărilor.
Vârsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru bărbaţi şi 63 de ani pentru femei. Stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Stagiul complet de cotizare, care cuprinde și
perioadele asimilate, este de 35 de ani, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi.
Potrivit prevederilor proiectului, femeile care au realizat stagiul minim de cotizare și care au născut 3 copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani beneficiază, la cerere, de reducerea cu 6 ani a vârstei de pensionare. La reducerea prevăzută se adaugă câte un an în plus începând cu al patrulea copil. Reducerea vârstei de pensionare se aplică şi în cazul în care numărul de copii cuprinde şi copii adoptați și crescuți pe o perioadă de cel puțin 13 ani.
Totodată, pensionarii de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate au dreptul, în afara pensiei, la o indemnizaţie pentru însoţitor. Cuantumul indemnizației pentru însoțitor reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, în conformitate cu legislația în vigoare, aferent lunii pentru care se face plata. În cazul pensionarilor încadraţi în gradul I de invaliditate care beneficiază de pensie de invaliditate în mai multe sisteme de asigurări sociale, indemnizaţia pentru însoţitor se acordă numai de către ultimul sistem în care aceştia au fost asiguraţi, potrivit documentului.
Potrivit expunerii de motive a documentului, proiectul va avea un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei în acest an, un impact de 24,8 miliarde de lei în 2020, de 58,1 miliarde de lei în 2021, iar în 2022, ar urma să aibă un impact de 81,1 miliarde de lei.

Reacția lui Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că vor fi demarate procedurile pentru achiziția programului informatic necesar recalculării și, în paralel, se va face o analiză pentru a vedea ce personal poate fi detașat.
„Dacă Opoziția nu ar fi contestat noua Lege a Pensiilor la CCR, aceasta ar fi fost, deja, demult publicată în Monitorul Oficial. Contestația doar ne-a întârziat și a redus perioada de recalculare a celor aproape 5 milioane de pensii din România. Acum, că legea a fost promulgată, vom demara procedurile pentru achiziția programului informatic necesar recalculării și, în paralel, vom face o analiză pentru a vedea ce personal poate fi detașat din alte instituții pentru efectuarea recalculărilor și dacă și câți oameni trebuie angajați. Evident că datele problemei s-au schimbat din cauza acestei întârzieri cauzate de Opoziție”, a declarat, pentru Mediafax, ministrul Muncii, Marius Budăi. (R.C.)

 

 

Citeste in continuare

Administrație locală

U.N.P.R Prahova îl atacă dur pe primarul Adrian Dobre

Publicat

pe

De

COMUNICAT DE PRESA U.N.P.R PRAHOVA

Domnule primar Adrian Dobre,

Nu putem fi martori, vrem să spunem complici, la dezastrul din administratia locala pe care o patronati!

În ultimul timp, tot mai mulţi ploiesteni îşi exprimă insatisfacţia pentru modul în care administratia patronata de dumneavoastra cheltuie fondurile publice, care nu sunt altceva decât banii obţinuţi din taxele şi impozitele achitate de către cetăţenii din acest oras. Chiar dacă an de an obligaţiile financiare sunt tot mai împovărătoare şi chiar dacă banii colectaţi la buget sunt, în sume absolute, tot mai mulţi, efectele utilizării acestora nu se regăsesc aproape deloc în creşterea standardului de viaţă al contribuabililor: calitatea serviciilor publice este din ce în ce mai slabă, iar infrastructura de transport, cea şcolară sau cea medicală se situează încă departe de standardele specifice secolului XXI, la care se pare că nici nu se vor alinia prea curând. Pe bună dreptate, orice contribuabil ploiestean are toată justificarea să se întrebe de ce îi transferă administratiei locale atât de mult din contravaloarea muncii sale, iar acesta îi returnează atât de puţin?

U.N.P.R Prahova sutine demersul viceprimarului Cristian Mihai Ganea de a raspunde public pentru tertipurile utilizate de dumneavoastra si consilierul personal, “specialist în secrete publice”, Eugen Pruna, tertipuri care au avut ca unic scop prejudicierea bugetului local.

U.N.P.R Prahova va someaza sa explicati public daca asa zisa demisie a consilierului dumneavoastra s-a efectuat doar pentru ca acesta sa incaseze peste o sută de milioane, banii pentru concediul de odihnă, neefectuat (pe hârtie).

PRESEDINTE U.N.P.R PRAHOVA

Ec. Adrian Radu

comunicat de presa

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment20 de ore inainte

“Famiglia” de la DNA ST Ploiesti si incercarile actuale de musamalizare ale dosarului nr 214/P/2018

ROMAN FOILETON DNA ST Ploiesti SAGA By Incisiv de Prahova Saga procurorilor de la DNA ST Ploiesti deocamdata doar unii...

EvenimentO zi inainte

Reacţiile politicienilor români, după alegerea noului şef al CE

Președintele Klaus Iohannis a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru alegerea ei la șefia Comisiei Europene, precizând că așteaptă...

Eveniment2 zile inainte

Directorul SRI, acuzat că a ascuns informații despre un posibil act terorist

Directorul General SRI este acuzat că a ascuns informații ce ar fi putut provoca sute de victime. Declarația aparține fostului...

Eveniment2 zile inainte

Remanierea a dezamorsat o posibilă demonstraţie de 10 august

Ion Cristoiu a declarat pentru MEDIAFAX că remanierea miniştrilor Carmen Dan (Interne) şi Teodor Meleşcanu (Externe) era necesară, aparent într-o...

Eveniment3 zile inainte

PSD doreşte să aibă candidat propriu. Voi vorbi cu Tăriceanu despre o susţinere în turul doi

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

Eveniment3 zile inainte

Despre repatrieri numai de bine

In prezent repatrieri  este cuvantul care se rosteste cu o doza de tristete, dar face cinste si firmelor care se ocupa...

Eveniment3 zile inainte

Alan Turing, noul chip de pe bancnota de 50 de lire sterline. Geniul din Bletchley Park, primul gay care primeşte o asemenea onoare

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

Eveniment3 zile inainte

Sistemul de pensii private a avut o evoluţie pozitivă în primul trimestrul al anului

Motto ” Pentru că regele Babilonului s-a oprit la o răspântie, unde încep două drumuri, şi stă să ghicească: scutură săgeţile,...

Eveniment3 zile inainte

Microbuz cu turişti, blocat pe Transalpina, din cauza ploilor

Un microbuz plin cu turişti a rămas blocat într-o zonă cu apă şi nămol, pe Transalpina, în timp ce încercau...

Eveniment3 zile inainte

Brad Gilbert a fost impresionat de returul Simonei din finala de la Wimbledon

„Absolut. Da, acest lucru vi-l spun fără doar şi poate (întrebat dacă va candida la prezidenţiale – n.r.). Împreună cu...

Eveniment3 zile inainte

ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Iaşi, Neamţ şi Bacău

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodarire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore şi a...

Eveniment3 zile inainte

La ce ne trebuie președinte USR?

Nu scap nimic din ce se petrece cu USR. Unii spun că este vorba de noul val. Mie nu mi-e...

Eveniment3 zile inainte

Tăriceanu, anunţ neaşteptat despre prezidenţiale: Dacă nu avem candidat comun cu PSD, ne gândim la o altă alianţă / Dacă l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis: Absolut voi câştiga

„Absolut. Da, acest lucru vi-l spun fără doar şi poate (întrebat dacă va candida la prezidenţiale – n.r.). Împreună cu...

Eveniment3 zile inainte

Biroul Politic al ALDE va decide remanierea lui Meleşcanu

„Am discutat cu mai mulţi colegi din conducere într-o manieră informală şi mâine (luni – n.r.) voi avea o reuniune...

Eveniment3 zile inainte

Accident produs pe DN1: O persoană a fost rănită grav. Traficul este blocat

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc duminică pe DN 1, Braşov-Sibiu, la kilometrul 293. „Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al...

Eveniment4 zile inainte

Cazul Sorinei. Judecătoria Slatina decide luni dacă fetiţa poate pleca din ţară

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, merge la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru chiar şi în...

Eveniment4 zile inainte

Întorcându-ne aici, în judeţul Alexandria

Ministrul Educaţiei a avut doar cuvinte de laudă pentru sistemul de învăţământ din judeţul Teleorman, de la procentul bun obţinut...

Eveniment4 zile inainte

Bunica Sofia vrea să se întoarcă la grădiniţa din Gorj: M-au rugat copiii

Bunica Sofia, aşa cum o alintă copiii, merge la Grădiniţa cu Program Normal Leurda din oraşul Motru chiar şi în...

Știrile Săptămânii