Connect with us

Eveniment

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota

Prahova Mea

Publicat

pe

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a

Prof. Claudia Bota

 

 

Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice – RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV -a, a avut loc: vineri, 6 septembrie și sâmbătă, 7 septembrie 2019, începând cu ora 10.oo, în comuna Maia Catargi – Ialomița.

TEMATICA SESIUNII: I. 1859 Р2019 Р160 de ani de la Unirea Principatelor Rom̢ne prin dubla alegere a colonelului Alexandru Ioan Cuza; II. Barbu Catargiu (Maia) primul prim ministru al Rom̢niei.

Manifestarea a fost organizată de SOCIETATEA CULTURALĂ APOLLON împreună cu FILIALA MAIA a ASOCIAȚIEI NAȚIONALE A CAVALERILOR DE CLIO cu sprijinul financiar al CONSILIULUI JUDEȚEAN IALOMIȚA sub înaltul patronaj al ACADEMIEI OAMENILOR DE ȘTIINȚĂ DIN ROMÂNIA.

Tot la acest eveniment artistul plastic artistul  PAUL MECET,a expus seria de lucrări plastice MARI DUHOVNICI AI ROMÂNIEI, în Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și an comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Justin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

Vreme de 15 ani , s-a organizat și promovat în comuna Maia Catargi din județul Ialomița , activitățile acestui proiect , care este inegalabil în întreaga Românie- RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI.

Acest proiect  care s-a fondat in 2004 de către istoricul cercetător domnul Comandor(r) Prof. Univ. Jipa Rotaru , ajutat fiind de Prof. Vlad Constantin, directorul Bibliotecii Comunale Maia. și se axează pe educație și cercetare .

Obiectivele și rezultatele acestui proiect au contribuit la realizarea acestui eveniment prin participarea a mai multor istorici și cercetători din țară și străinătate, a doctoranzilor, profesorilor, studenților și elevilor care prin contribuțiile științifice ale acestora, au impact valoros în sistemul de învățământ românesc și în cadrul societății românești pentru a nu se  așterne uitarea.

După Tedeumul, oficiat în Biserica localităţii, dl prof. univ. dr. Jipa Rotaru, membru al AOŞR, preşedintele Filialei Maia Catargi a Asociaţiei Naţionale a Cavalerilor de Clio a deschis lucrările Sesiunii.

Sesiunea a debutat cu lansarea şi prezentarea cărţilor, publicate recent. Prof. univ. dr. Jipa Rotaru a vorbit despre nou-apărutul volum „Retrăiri istorice în veacul XXI”, volumele XII și XIII.

Participanţii la Sesiune au vizitat Aşezământul de artă şi cultură religioasă Maia Catargi, Biserica din preajmă, inclusiv cavoul cu rămăşiţele pământeşti ale lui Barbu Catargi (pe placă e scris Katargiu) – prim ministru român în perioada 22 ianuarie – 20 iunie 1862, ziua când fusese asasinat.

În rândul istoricilor la nivel internațional s-a ajuns să se vorbească de ” fenomenul Maia ”, datorită partenerilor din cadrul proiectului: Academia Oamenilor de Știință din România, Asociația Națională a Cavalerilor de CLIO , Consiliului Județean Ialomița, Societatea Culturală Appolon –Urziceni, Muzeul Județean Ialomița, Colegiul Național de Apărare Carol I, Centrul de Studii Sud-Est Europene Filiala Iași a Academiei Române, Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, Muzeul Militar Național, Muzeul Marinei Române Constanța , Centrul Sud –Est Europene al Universității București, Univesitatea Hyperion București, Academia de Științe Istorice Chișinău –Republica Moldova, Societatea Istoricilor din Republica Moldova , Primăria Comunei Maia, Biblioteca Comunală Maia , Consiliului județean Vâlcea, Cercuri de istorie ale elevilor de gimnaziu și liceu din Slobozia , Urziceni , Fierbinți, Maia , Adâncata, Dridu , Rădulești, Coșereni, profesori universitari , istorici militari , cercetători, studenți, elevi, membri ai comunității locale Maia, diferite entități ai societății civile din județul Ialomița.

Au susținut comunicări, reputați profesori și cercetători din țară precum: comandor (r.), prof. univ. dr. Jipa Rotaru, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, Alexandru Moraru (Chişinău),  Prof. Gheorghe Șerbănescu, Prof.Dr.Gheorghe Constantin Nistoroiu, Dr.Luminița Giurgiu , Dr. Teodora Giurgiu, Gl.(ret)prof.univ.dr. Stan Petrescu, Col(r)dr. Mircea Fechete, Pro. Univ.dr.col(rtr)Octavian Burcin, Prof.dr. Constantin Corneanu , Prof.Ion Măldărescu, dr. Alin Spânu, col.(r)dr.Mircea Tănase, Cornel Georgian Mototolea, Prof Dr. Horia Dumitrescu, Prof. Claudia Bota, Cdor(r) conf. Univ.dr. habil Olimpiu Manuel Glodarenco -Expert patrimoniu cultural, Drd.Cristian Moșneanu, Lect. Univ. Dr. Daniel Ene , G-ral (r) Prof. univ. Dr. Vlad Barbu, drd .slt. Pozdercă  Bogdănel, Alin Spânu , Col.r. dr. Constantin Moșincat, Col . dr Petru Pah , C-dor(r) lect. Univ.dr. Jănel Tănase-Academia Forțelor Aeriene ”Heri Coandă ” Brașov, C-dor(r) dr Ioan Damaschin , vicepreședinte al Filialei Constanța a Ligii Navale Române, Prof. Dr. Horia Dumitrescu , Director Muzeul Vrancei, Focșani, Pr. Dr. Mircea Cristian Pricop , Pr. Drd. Adrian Lucian Scărlătescu, Catedrala Ortodoxă Sf. Împărați Constantin și Elena –Urziceni , Col. (r) dr. Mircea Socolov, Lect. Univ. Dr. Traian Brăteanu-Universitatea ”Andrei Șaguna”Constanța , Comandor aviator Cristian Manolache șef serviciu –Resurse umane –Statul Major al Forțelor Aeriene, Col. Dr. Petru Pah, Prof. univ. Dr. Hab. Anatol Petrencu (Chișinău), Valeriu Nicolescu –Dr. Marius –Adrian Nicoară, conf.univ.dr.ing. Anatol Munteanu, ambasador Dumitru Preda, drd. Cristian Cealera , Radu Petrescu-Muscel, Liliana Condraticova(Chișinău), Col.dr. Petrișor Florea –(Comandantul Depozitului central de arhivă –Pitești), dr.  George Ungureanu (expert III-Depozitul central de arhivă )-Pitești , Col(r)Alexandru Ganenco (Chișinău),col(r) Remus Macovei , Prof.univ.dr. Corneliu Mihai Lungu(A.O.Ș.R), Prof. univ. Dr. Ion Solcau (A.O.Ș.R),pro.univ. dr. Leonida Moise , lect. Univ. Dr. Florian Bichir , Col(r)dr. Dan Prisăcaru , col.dr. Cosmin Teișanu , dr. Lavinia Dumitrașcu, Prof Vlad Constantin , prof. Maria Petrescu , Nicoleta Nistoroiu .

Pentru ediÅ£ia din acest an susÅ£inerea  financiară a fost asigurată de Consiliul JudeÅ£ean IalomiÅ£a, iar asigurarea logisticii şi a calităţii desfăşurării manifestării s-a făcut  de Societatea Culturală „Apolon” prin preşedintele acesteia domnul scriitor,diplomat George Călin și ambasador cultural Convenția ONU, Geneva şi neobositului prof. Constantin Vlad de la Biblioteca „Maia Catargi.

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Remedii naturiste pentru tuse – Ziarul Nationalul

Prahova Mea

Publicat

pe

remedii-tuse-seaca

Cand avem de-a face cu o raceala, tusea seaca, dar si tusea productiva ne pot pune diverse probleme. Ambele tipuri de tuse sunt la fel de sacaitoare, dar este bine de stiut faptul ca natura ne sta la dispozitie cu niste remedii naturiste usor de folosit, astfel incat sa ne amelioram tusea.

Ceapa este un remediu la care putem apela, astfel incat sa ne amelioram tusea. Ne putem folosi de ceapa, atat sub forma de sirop, cat si sub forma de ceai. Daca doriti sa va faceti ceai, va trebui sa fierbeti ceapa si sa adaugati o jumatate de lamaie si cateva frunze de menta. Mai putati adauga si putina miere de albine. Ideal este sa consumati patru cani pe zi din acest ceai. Siropul de ceapa ajuta la decongestionarea cailor respiratorii, reducand febra si combatand tusea seaca.

O alta solutie foarte apreciata pentru combaterea tusei este ridichea neagra. Ridichea neagra este o solutie foarte buna pentru combaterea tusei. Puteti sa va folositi si de siropul de ridiche neagra din farmaciile naturiste. Exista totusi si posibilitatea prepararii acestui sitop acasa, tot ce veti avea nevoie pentru a prepara siropul fiind o ridiche neagra si miere de albine.

Mierea este si ea o solutie, mai ales daca o folositi in combinatie cu sucul de lamaie si hreanul. Ea este indicata pentru combaterea tusei, in special datorita proprietatilor sale calmante. Mierea mai are si avantajul faptului ca are aceeasi putere de vindecare precum dextrometroganul. Acest ingredient activ se gaseste in majoritatea siropurilor impotriva tusei. Mierea mai poate fi amestecata cu tinctura de propolis sau cu sucul de ridiche neagra.

In sezonul rece este important sa apelam la diversele alimente care ne ajuta sa trecem peste diversele probleme de sanatate, iar hreanul este o solutie de avut in vedere. Acesta este un antibiotic natural, el fiind o sursa importanta de magneziu, vitamina C si calciu. Pentru combaterea tusei, cel mai simplu este sa va folositi de radacina de hrean rasa, pe care sa o consumati alaturi de mierea de albine.

Multi medici naturisti sunt de parere ca lamaia este o solutie pe care trebuie neaparat sa o aveti in vedere, in cazul in care doriti sa scapati de tuse. Ea este asadar un remediu foarte bun pe care il puteti folosi pentru a trece peste tuse. Puteti amesteca sucul de la una sau doua lamai cu doua sau trei lingurite de miere de albine. Siropul rezultat din aceasta combinatie are un efect calmant, dar in acelasi timp si de dezinnfectare. Aveti insa grija sa nu mai consumati nimic cel putin 30 de minute dupa administrarea siropului.

Frunzele de patlagina sunt si ele recunoscute pentru faptul ca amelioreaza tusea. Acestea au proprietati antiinflamatoare, antimicrobiene, dar si emoliente, de aceea ea este o solutie indicata pentru a scapa de tuse. Patlagina poate fi consumata sub forma de pulbere dupa mese, dar si ca sirop sau infuzie.

O alta solutie recunoscuta pentru combaterea tusei este ceaiul de tei. El ajuta la calmarea iritatiilor produse de catre tuse.

Citeste in continuare

Eveniment

Fenomenul Midori alături de pianistul Jean-Yves Thibaudet în concert la Ateneul Român

Prahova Mea

Publicat

pe

Programul zilei de luni, 16 septembrie s-a deschia cu un concert cu doi instrumentiști de o încântătoare  virtuozitate. Recitalul violonistei Midori Goto –cunoscută sub numele de scenă Midori și a pianistului Jean-Yves Thibaudet a avut loc la Ateneul Român, de la ora 17.00.

În program am audiat Sonata pentru vioară și pian în la minor de Robert Schumann, Sonata nr. 1 pentru vioară și pian în la major de Gabriel Fauré, Sonata pentru vioară și pian în sol minor de Claude Debussy și Sonata a III-a în la minor pentru pian și vioară „în caracter popular românesc” de George Enescu.

Violonista americană de origine japoneză Midori este un artist vizionar, cu adevărat ieșit din tipare. Pe lângă intensa activitate concertistică internațională este un activist și educator ce explorează constant modalități de a construi conexiuni între muzică și experiența umană.

Cu o carieră concertistică internațională de mare succes, care durează de peste 30 de ani, Midori este recunoscută pentru precizia ei grațioasă și modul intim de a reda muzica, oferind audienței experiențe senzoriale foarte intense. A cântat cu marile orchestre simfonice ale lumii – Londra, Chicago, Boston, San Francisco și Sinfonieorchester des Bayerischen Rundfunks, Berlin, Viena, New York, Los Angeles, St. Petersburg, Orchestra de cameră Mahler. A colaborat cu muzicieni de mare calibru, precum Claudio Abbado, Leonard Bernstein, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Paavo Järvi, Yo-Yo Ma, Susanna Mälkki, Menahem Pressler și Mstislav Rostropovich.

Francezul Jean-Yves Thibaudet este un pianist nuanțat și versatil, al cărui repertoriu acoperă atât genul clasic, cât și muzica de operă, de jazz și muzica de film. A fost solist pentru coloanele sonore ale filmelor de Oscar: Atonement, Pride and Prejudice, Extremely Loud & Incredibly Close și Wakefield.

Ca solist, cu orchestră sau în formule camerale, repertoriul abordat de Jean-Yves Thibaudet include lucrări de Beethoven, Liszt, Grieg, Saint-Saëns, Haciaturian, Gershwin, precum și de compozitori contemporani, cum ar fi Qigang Chen și James MacMillan. A abordat și muzica de jazz și de operă și are numeroase colaborări în proiecte cross din domeniul filmului, al modei și artelor vizuale. Este artist în rezidență la Boston Symphony Orchestra. Discografia sa include peste 50 de albume, are două nominalizări Grammy, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Diapason d’Or, Choc du Monde de la Musique, Premiul Edison, precum și premiile Gramophone și ECHO Klassik. Este Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres din anul 2012.

Programul oferit de acești artiști de calibru s-a remarcat printr-o versatilitate și coeziune stilistică și interpretativă.

Sursa foto: https:// google.com

Această scurtă prezentare a fost realizată de către Prof.Dr.Daniel Mihai CNA Regina Maria Constanța redactor-șef al platformei media independente Criteriul Național

 

 

Citeste in continuare

Eveniment

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Prahova Mea

Publicat

pe

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În această ordine de idei, pentru început trebuie menționat că acest tip de transport este cel ale cărui încărcături au masa situată în intervalul 1 – 1000 tone și înălțime/lățime de peste 100 metri.

Transporturile agabaritice țin și de găsirea unui traseu potrivit pentru a se putea realiza deplasarea. Dincolo de restricțiile pe care le impun dimensiunile și greutatea încărcăturii, firma de transport trebuie să obțină avizele speciale și autorizaţiile necesare pentru a putea desfășura operațiunea, transportul.

Ce recomandă o firmă de transport profesionistă?

În primul rând, un colectiv devotat și profesionist știe că transportul trebuie făcut într-un mod eficient, fără ca vehiculul să fie suprasolicitat. O recomandare bazată pe mulți ani de experiență și profesionalism este firma Holleman, cu site-ul oficial holleman.ro.

Această firmă dispune de cunoștințele, dotările și resursele necesare pentru a realiza transporturi agabaritice și grele – atât pe rute interne, cât și internaționale. Un astfel de transport trebuie realizat doar cu remorci și tractoare anume.

Nu în ultimul rând, în cazul unei astfel de operaţiuni este nevoie de o coordonare atentă și corectă până la cele mai mici detalii. Întreaga flotă componentă trebuie să respecte normele europene de protejare a mediului și, în aceeași ordine de idei, și să existe o garanție pentru fiecare transport început.

Pentru a satisface cât mai multe cerințe venite din partea clienților, Holleman și-a extins parcurile auto. Firma deține astfel de parcuri atât în România, cât și în Ucraina, Serbia, Bulgaria și Ungaria. Ele adăpostesc autotractoare puternice 4 x 2, 6 x 2, 6 x 4, 8 x 4 și diferite trailere – cu 3, 4 axe, extensibile, cu alveole pentru utilaje pe roți.

În aceeași ordine de idei, autotractoarele sunt și de tip gondolă – cu gât detașabil – special create pentru transportul combinelor sau efectuarea operațiunilor de încărcare/ descărcare a mărfurilor.

Avantajele posibilității de a transporta pe mai multe rute

Holleman, firma de transport agabaritic, execută transporturi pe ruta Europa de Vest – Europa de Est – Asia de Vest, către, din sau în România în cele mai multe din cazuri.

O astfel de firmă, ce realizează transporturi pe rute complexe, este cea de care publicul roman si nu numai, trebuie să afle. De exemplu, unele firme ce execută transporturi internaționale nu au ariile extrem de extinse și de aceea nu pot satisface nevoile tuturor clienților.

Nu în ultimul rând, pe tot parcursul transportului, mărfurile sau echipamentele trebuie să se afle în siguranță deplină. Atenție mare trebuie acordată și în ceea ce privește descărcarea și încărcarea – trebuie realizate doar cu utilaje speciale, manevrate de personal atestat în domeniu.

Pentru o idee cât mai clară despre serviciile pe care Holleman le execută cu plăcere, se poate accesa https://www.holleman.ro/, rubrica proiectele noastre. Acolo se vor regăsi și proiecte unice în România, cu finalizare corectă datorită bunei coordonări și a autotractoarelor de capacitate mare.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Exclusiv18 ore inainte

Trompetul Rareș Bogdan

După o perioadă de absență, trompetul liberal a început să sune‎ iar. Probabil că vacanta i-a tihnit, iar politica l-a...

EvenimentO zi inainte

Remedii naturiste pentru tuse – Ziarul Nationalul

Cand avem de-a face cu o raceala, tusea seaca, dar si tusea productiva ne pot pune diverse probleme. Ambele tipuri...

EvenimentO zi inainte

Fenomenul Midori alături de pianistul Jean-Yves Thibaudet în concert la Ateneul Român

Programul zilei de luni, 16 septembrie s-a deschia cu un concert cu doi instrumentiști de o încântătoare  virtuozitate. Recitalul violonistei Midori Goto...

Exclusiv2 zile inainte

„Omul nou” Cioloș și fețele lui

Liderul ProRomânia Victor Ponta îi face un portret dur lui Dacian Cioloș, în contextul în care fostul premier tehnocrat o...

Eveniment3 zile inainte

Cum se desfășoară și cum se recunoaște firma capabilă de a realiza un transport agabaritic

Pentru multe persoane, transportul agabaritic pare să țină doar de autovehicule suficient de puternice pentru a putea realiza transportul. În...

Eveniment3 zile inainte

Primul ajutor este cel care salveaza vieti!

Ai fost martorul unui accident auto? O ruda sau un prieten a facut stop cardio-respirator langa tine? Copilul a mancat...

steroizi steroizi
Sport5 zile inainte

Boldenon de vanzare si vei avea rezultatele mult asteptate

Atunci cand ne dorim sa aratam bine si sa ne simtim bine in pielea noastra trebuie sa avem in vedere...

Exclusiv5 zile inainte

Propunerea Danei Gîrbovan: Două consilii superioare diferite

Judecătoarea Dana Gîrbovan a declarat, joi, că din punctul său de vedere, ar fi bine să existe două consilii superioare...

Exclusiv5 zile inainte

Atentatele 9/11: ”ceva” comis ”de avioane”

Ilhan Omar, reprezentantă în Congresul SUA, a fost atacată la comemorarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 de către membrii...

Eveniment5 zile inainte

Strategii de promovare a unui produs recomandate de edcora.ro

Strategiile actuale de promovare ale unui produs sunt din ce în ce mai complexe și mai...

Eveniment6 zile inainte

AJCSPH Summer Sports a ajuns la final, cu ultima editie a anului 2019, cea din septembrie 2019

Cea de-a patra editie a jocurilor sportive pe plaja adaptate pentru persoanele cu dizabilitati si utilizatori de fotoliu rulant AJCSPH...

Eveniment6 zile inainte

Transport funerar international cu autovehicule acreditate

Schwarzes Auto eines Bestattungsunternehmens Este foarte dificil sa asimilam ideea ca o persoana draga a plecat din sanul familiei, fie...

Eveniment7 zile inainte

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale

CCR, pusă la îndoială de un candidat la prezidențiale. Candidatul PMP, Theodor Paleologu, crede că este necesară o analiză asupra...

EvenimentO săptămână inainte

Noua Comisie Europeană arată ca un ”secretariat” al marilor puteri

Nominalizările pentru noua Comisie Europeană de făcute de Germania (von der Leyen a fost un compromis franco-german), Spania (Josep Borrell,...

ExclusivO săptămână inainte

MApN umflă ”potul” la 10 miliarde!

Uite că dacă s-a dovedit o singură dată și clasa politică românească serioasă, de la Președinție la Guvern și până...

EvenimentO săptămână inainte

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota

RETRĂIRI ISTORICE ÎN VEACUL XXI, Ediția a XV –a Prof. Claudia Bota     Sesiunea Internațională de Comunicări Științifice –...

Eveniment2 săptămâni inainte

VILE DE INCHIRIAT – MAMAIA NORD

Închiriez vile la Năvodari-Mamaia Nord, compuse din 3 dormitoare, doua bai, living, Bucătărie, terasa complet mobilate și utilate modern- preț...

Eveniment2 săptămâni inainte

Concursul Național de Artă “Imaginile lui Enescu” și-a desemnat câștigătorii

Graficiana ADRIANA POP (Cluj-Napoca) este marea câștigătoare a Concursului Național de Artă „Imaginile lui Enescu”, la care au participat în total 131...

Știrile Săptămânii