Connect with us

Eveniment

Lupta pentru privilegii domină țara

Publicat

pe

Trăim una dintre cele mai cumplite perioade de după 1990. Toată lumea se luptă orbește pentru privilegii. Ba că munca lor este mai importantă pentru viață, pentru lege, pentru apărarea țării, pentru sănătatea oamenilor. Toate categoriile profesionale își descoperă merite, eforturi inegalabile și sacrificii. Și grefierii au ieșit în stradă, susținuți de judecători. Munca lor este grea, chinuitoare, blestemată, chiar dacă unii dintre ei printr-o greșeală făcută intenționat aruncă în aer un dosar de milioane. Grefierii amenință că vor bloca toate procesele, cu excepția celor urgente dacă nu se bucură și ei de aceleași privilegii cu judecătorii și cu procurorii.
Pe fondul acesta de luptă pentru pensii (nimeni nu se gîndește că în cele din urmă banii vor veni tot din contribuția fiecăruia și din reducerea cheltuielilor pentru treburile publice, mai ales pentru sănătate, școală și drumuri) mă trezesc cu un telefon din provincie. O cunoștință din tinerețe mă anunță că în orașul său a fost inaugurată filiala locală a Uniunii Ziariștilor Profesioniști. Și ce părere am, a făcut bine că s-a înscris sau nu?
Spre surprinderea lui, i-am spus din prima că nu pot să-i împărtășesc entuziasmul provocat de o simplă participare la un fel de înșelătorie. Despre ce este vorba. Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a dobîndit statutul de uniune de creație. Acesastă UZPR este o uniune a ziariștilor de modă veche, în special de la ziarele percepute mai comuniste. Nu este aici locul în care să explic pe larg cum a izbutit UZPR să intre între uniunile de creație. Important este că a obținut o sentință și, în ciuda faptului că majoritatea ziariștilor nu au făcut creație de nici un soi, ei sunt acum recompensați cu o jumătate de pensie în plus. Brusc, seniorii presei române s-au trezit și ei cu tentația acestui privilegiu. Cum adică să nu beneficieze și ei de această recunoaștere (tot un fel de privilegiu) a muncii de creație. Ba UZPR, folosind chichițele legii, a inventat membria retroactivă. Adică un ziarist ajuns la pensie, care n-a avut de-a face cu această uniune, dacă plătește cotizația pe cinci ani din urmă, primește și el în baza calității de membru dobîndite încă o jumătate de pensie.
Nu sunt membru în nici o uniune de creație din nici un domeniu, cu atît mai puțin al uneia din domeniul jurnalisticii, mai ales că activitățile comunității profesionale sunt ca și inexistente. În același timp încerc să îi înțeleg pe unii dintre foștii mei colegi care aflai în pragul senectuții se zbat în lipsuri. Salariile în presă au fost întotdeauna slabe. În același timp, nu pot să le înțeleg foamea după recunoașterea de merite și recompense care ascund tentația de a dobîndi privilegii. Iar unii chiar le folosesc din plin.
Pentru că folosesc același instrumente ca și scriitorii (pix, stilou, mașină de scris, calculator), jurnaliștii din vechea generație se socot îndreptățiți la o recompensă suplimentară după statutul de privilegiați din anii comunismului. Din păcate, tendința aceasta vine de la scriitori și de la artiști. Statul comunist i-a îndestulat pe toți artiștii ca să tacă, nu ca să le stimuleze creația, ca să-i folosească la omagii (pentru care i-a plătit bine). De aceea n-am avut nici proteste și nici disidențe. Jumătatea de pensie suplimentară vine de la scriitori și de la ceilalți artiști, care, în anii comunismului, au dus-o unii chiar mai boierește decît ziariștii. Pe cale de consecință și dintr-un mimetism prost înțeles, ziariștii au luat-o pe urmele scriitorilor și ale artiștilor.
Sună destul de comic, dar fenomenul s-a extins și la coriști, și la dansatori, și la instrumentiști. Și ei au făcut creație, și ei strîng acte și plătesc cotizații retroactive de membri la uniuni golite de sens și beneficiază din banii de la buget de o jumătate de pensie suplimentară.
Afacerea este senzațională. Cei care conduc aceste uniuni își sporesc numărul de membrii și strîng mai mulți bani din cotizații, fără să sufere de remușcări pentru găurile pe care le dau bugetului public.
Mașinăriile și mecanismele de răsplătit merite și de acordat onoruri sunt din ce în ce mai sofisticate, mai complexe și mai păguboase pentru bugetul României. De la revoluționari la milițieni, de la ziariști la dansatori, de la actori specializați în poezii patriotice pupincuriste de 23 august și de 26 ianuarie, la procurori din binom, toți sunt creatori importanți și copleșiți de merite. Și trebuie răsplătiți de o Românie de care tot ei se plîng și de care adeseori se și dezic.
De fapt, au mai rămas fără privilegii doar electricienii, zidarii, grăjdarii și țăranii, muncitorii din construcții și frizerii, croitorii și profesorii, minerii și încă două-trei categorii care n-au încăput pe lista de șmecheri și profitori ai democrației.(Cornel Nistorescu Editorial Cotidianul)

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Alesys.ro-distribuitor de benzi adezive de calitate marca TESA

Prahova Mea

Publicat

pe

De foarte multe ori avem tendinta de a achizitiona produse la preturi foarte mici, chiar la preturi de chilipir, pentru ca apoi sa ne plangem de calitatea slaba si de rezistenta redusa a produselor respective.La fel este si cazul benzilor adezive.

De multe ori preferam sa cumparam cele mai ieftine astfel de benzi adezive, iar atunci cand aceastea nu rezista si nu ofera rezultatele asteptate, suntem nemultumiti de calitate si de rezultatele obtinute folosind aceste benzi adezive.

Daca te-ai saturat de benzi adezive de calitate indoielnica iti recomandam astfel de produse marca TESA. O banda TESA este intotdeauna cea mai potrivita alegere in materie de benzi adezive.

Caracteristicile benzilor adezive TESA

Poate ca te intrebi care este diferenta dintre benzile adezive existente pe piata, avand in vedere ca toate par a fi la fel. Ei bine, dincolo de prima impresie trebuie spus ca benzile adezive au caracteristici diferite prin prisma materialelor folosite si a tehnologiilor prin care au fost produse.

O zanda TESA este realizata din materiale foarte rezistente la presiune, la diferite conditii de mediu si la trecerea timpului. Astfel, atunci cand optezi pentru o astfel de banda adeziva de la TESA ai garantia faptului ca vei beneficia de o rezistenta indelungata, indiferent unde ai aplicat banda adeziva respectiva.

O alta caracteristica a benzilor adezive TESA se refera la aderenta foarte eficienta indiferent de suprafata pe care vine aplicata. Acest lucru se datoreaza substantelor folosite pentru partile aderente, substanta care este gandita astfel incat sa ofere o priza foarte buna pe orice suprafata si sa reziste un timp indelungat.

Elasticitatea si flexibilitatea descriu de asemenea foarte bine aceste benzi adezive TESA. Si aceste caracteristici sunt extrem de utile atunci cand ai nevoie de o banda adeziva pentru diverse utilizari. Si nu in ultimul rand, o banda TESA poate fi de diferite latimi si culori astfel incat sa poata fi utilizata in foarte multe domenii de activitate.

Cauta o banda TESA in oferta magazinului Alesys.ro

Daca iti doresti sa ai garantia calitatii in ceea ce inseamna o banda adeziva si vrei sa te bucuri de calitatea superioara in acest domeniu, atunci poti gasi foarte multe modele si tipuri de benzi adezive TESA in oferta magazinului online Alesys.ro.

Acest magazin este specializat in comercializarea de benzi adezive sub o mare varietate de modele si toate produsele existente in oferta acestui magazin sunt de cea mai buna calitate. Cu o experienta mai mare de 15 ani, echipa ce lucreaza pentru Alesys a acumulat suficiente cunostinte pentru a oferi oricarui client cele mai bune produse.

Profesionalismul defineste echipa de la Alesys.ro. Aici vei putea beneficia de consultanta si asistenta de specialitate daca nu stii exact care este cea mai potrivit banda TESA pentru ceea ce ai nevoie. De asemenea, la Alesys.ro depunem toate eforturile pentru a livra in cel mai scurt timp orice comanda de benzi adezive.

Preturile foarte competitive completeaza calitatea excelenta a benzilor adezive TESA din oferta magazinului Alesys.ro,oferta ce poate fi consultata pe website-ul magazinului la adresa www.alesys.ro.

Citeste in continuare

Eveniment

Camera video auto – tot ce trebuie sa stii despre aceasta

Prahova Mea

Publicat

pe

camera video auto

Pentru a intelege cat de important este sa detii o camera video auto, poti intra pe YouTube si cauta inregistrari surprinse de camerele video auto. Poate ca vei ramane surprins cand vei vedea inregistrari educative, inregistrari haioase surprinse in trafic ori fenomene ale naturii pe care nu le vezi in mod normal. Pe de alta parte in mediul online sunt si inregistrari surprinse de camera video auto care nu te vor surprinde in mod placut cum ar fi accidente, furturi, comportamente neadecvate ale unor participanti la trafic iar lista poate continua.

Sunt milioane de inregistrari video surprinse de camerele video auto datorita acestor mici aparate care au devenit unul dintre cele mai cautate accesorii pentru masina ta.

Un motiv bine intemeiat pentru care sa iti achizitionezi o camera video auto, este acela ca in cazul in care esti implicat intr-un accident, inregistrarea te poate ajuta sa iti dovedesti nevinovatia.

In cazul in care ti-am starnit interesul si te gandesti sa-ti achizitionezi o camera video auto, este important sa te informezi despre cum functioneaza si despre functionalitati pentru a gasi cea mai buna camera video auto pentru masina ta.top 3 camere video

Cum functioneaza camera video auto? 

Camera video auto se monteaza printr-un sistem special de prindere pe parbrizul masinii, unele camere mai performante sunt special concepute pentru a filma si in spatele masinii.

Dupa modul de alimentare, camera video auto se poate conecta la bricheta masinii, la panoul electric a masinii sau pur si simplu este alimentata cu acumulatori.

Stocarea inregistrarilor se face in memoria interna a camerei video auto, pe un card de memorie SD sau in Cloud, iar materialul video poate fi descarcat doar daca ai surpins imagini pe care vrei sa le ai ca amintire.

De ce ai nevoie de o camera video auto?

Pentru multi dintre noi, o camera video auto nu reprezinta in momentul de fata o necesitate dar in urmatoarea perioada vor deveni o necesitate tinand cont de faptul ca folosim masina personala sau de serviciu din ce in ce mai mult.

In cazul unor situatii exceptionale cum ar fi accidente, fapte de vandalism, inregistrarea facuta cu camera video auto te poate ajuta sa-ti dovedesti nevinovatia sau sa ajuti in clarificarea unui caz de vandalism.

Exista camere video auto incorporate?

Da, exista camere video auto incorporate. Noile tehnologii permit dotarea din fabrica a modelelor noi de masini cu camera video auto atat pe fata cat si pe spate, insa dotarea cu camera video auto este optionala.

Daca te pregatesti sa achizitionezi o masina nou, intereseaza-te daca exista si optiunea dotarii cu o camera video auto iar daca optiunea exista pentru tipul de masina pe care vrei sa o achizitionezi, te sfatuim sa faci aceasta investitie deoarece o camera video auto incorporata este mult mai eficienta decat camera video auto montata de catre tine.

De unde poti achizitiona o camera video auto

Pe piata exista o oferta foarte mare de camere video auto de la diferiti producatori, in majoritatea magazinelor de specialitate. Iti recomandam sa iei in calcul achizitionarea unei camere video auto dintr-un magazin de specialitate sau reprezentanta pentru a te asigura ca ai cumparat un produs de calitate si care detine certificat de garantie valabil.

Multi dintre cei care au achizitionat o camera video auto din diferite surse alternative, s-au bucurat pe moment pentru investitia mica pe care au facut-o dar pe termen lung nu se intampla nimic altceva decat sa reinvestesti in repararea camerei sau chiar achiziitionarea alteia. Vezi aici un top 3 camere video care sper sa te ajute sa alegi un model de calitate. Chiar daca nu ai sa alegi una dintre cele 3 recomandate de mine, macar ai sa iti faci o idee legat de ce ar trebui sa aiba o cea mai buna camera video auto.

Tipuri de camere video auto
 • cu un singur canal – pentru inregistrare unidirectionala, cel mai adesea montata in partea din fata a masinii, in special pe parbriz, intr-un loc unde sa nu obtureze vizibilitatea soferului;
 • cu doua canale – acest tip de camera dubla ofera posibilitatea inregistrarii atat in fata cat si in spatele masinii. Sunt doua sisteme de lentile aflate pe o parte si pe cealalta a camerei video auto care iti permite sa inregistrezi si ce se intampla in trafic in spatele masinii. La acest tip de camera trebuie sa iei in considerare ca memoria interna sau cardul SD se va umple mai repede deoarece timpul de filmare, practic se dubleaza;
 • filmare in habitaclu – acest tip de camera video auto, se foloseste in general in autoturismele care transporta pasageri pentru a impiedica orice fapta de vandalism, furt sau comportament neadecvat al pasagerilor;
Instalarea unei camere video auto

Magazinele de specialitate, detin contracte cu diferite firme care te pot ajuta sa montezi pe masina camera video auto proaspat achizitionata. Te sfatuim sa nu ceri ajutorul unuia care nu este un specialist in acest domeniu deoarece este posibil sa nu face un montaj corect si mai mult decat atat iti poate crea si alte probleme la partea electrica a masinii in cazul in care camera trebuie alimentata in acest fel.

Daca te-ai hotarat sa alimentezi camera video auto la bricheta masinii, iti recomandam sa citesti intai instructiunile de instalare dupa care sa te apuci de montarea acesteia.

Cat inregistreaza o camera video auto?

Cele mai multe camere video auto salveaza fisierele inregistrate in memoria interna sau pe un card SD, care pot fi tranferate ulterior in calculatorul personal.

De obicei, camera video auto salveaza inregistrarea intr-un fisier la fiecare 5 minute, aceasta caracteristica previne pierderea inregistrarii in cazul unui soc produs la camera video auto.

In cazul in care memoria sau cardul SD este plin, camera video auto se poate opri din inregistrare sau poate incepe sa stearga din cele mai vechi inregistrari tot la acelasi interval la care se face si inregistrarea, adica din 5 minute in 5 minute.

Mai nou, au aparut pe piata camere video auto care prin utilizarea unei surse de internet WI-FI, poate salva fisierele inregistrate direct intr-un Cloud setat de tine.

Camera video auto respecta protectia datelor?

Camera video auto respecta prevederile legale, atata timp cat filmezi pe un spatiu public. In cazul in care inregistrarea sa face intr-un spatiu privat sau inregistrezi o convorbire privata, poti fi sigur ca ai incalcal prevederile legale si poti raspunde in fata legii.

Dupa ce caracteristici ar trebui sa te ghidezi in alegerea unei camere video auto?

 • conectivitatea – alege modul de alimentare care ti se pare mai usor de folosit;
 • protectia la supraincalzire – aceasta caracteristica ajuta la o folosire mai indelungata a camerei video auto;
 • pretul – asigura-te ca investitia pe care vrei sa o faci se va vedea in mod direct in calitatea camerei video auto;
 • calitatea inregistratii – tinand cont de faptul ca vei inregistra in mare parte in timp ce condusi, este necesar sa achizitionezi o camera video auto care sa inregistreze la o calitate cat mai ridicata;
 • marimea camerei video auto – este important sa iei in calcul acest aspect deoarece o camera video auto prea mare iti poate obtura campul vizual ;

Mai multe despre camere video auto poti gasi aici.

Citeste in continuare

Eveniment

Chirurgie ambulatorie Pitești – Clinica Dr. Georgescu

Prahova Mea

Publicat

pe

Chirurgia de zi, sau chirurgie ambulatorie pitesti (fara internare), este un concept relativ nou aparut in tara noastra pe fondul unor progrese tehnice care permit efectuarea unei game destul de largi de interventii chirurgicale, fara internare in spital.

Exista  cateva  domenii  clare  unde  progresele  medicale  si  tehnologice  au  permis  trecerea  de  la  chirurgia  clasica  la „chirurgia  de  o  zi”.

Responsabili de  aceasta  dezvoltare  incredibila a chirurgiei ambulatorii in occident sunt in special  casele  de asigurari. Firmele de asigurari vor, de fapt sa  cheltuiasca  mai putin in tratarea  unor  afectiuni. Uneori  internarea  fiind   semnificativ  mai  scumpa  decat  operatia in sine si  pacientii care, desi  au  conditii  de spitalizare  mult  mai  bune decat  la clinica noastra prefera  sa  ajunga  cat  mai  repede in propria lor locuinta.

Chirurgie ambulatorie in Romania

In  Romania, promovatorii nu  sunt  casele  de  asigurari, ci  pacientii. Acestia evita  spitalizarea  de  cate ori  se  poate. Medicii  care  practica  in  domeniul  medical  privat  si care  au  fost  determinati mai repede  decat  ceilalti  sa  dezvolte  tehnicile  ce  permit  chirurgia  ambulatorie, fara spitalizare.

Are la baza doua mari principii: inceperea rapida a recuperarii active a pacientului, imediat la finalul operatiei si o eficientizare din punct de vedere financiar al serviciilor medicale oferite pacientului.

Ce tratamente/operatii chirurgicale se fac ambulatoriu?

In compartimentul nostru de chirurgie se pot efectua cu anestezie locala monitorizata diverse tratamente chirurgicale pentru:

– varice ale membrelor inferioare;

– hemoroizi, abcese perianale;

– fisuri anale, polipi, papiloame;

– afectiuni de granita chirurgie-dermatologie (indepartare tumorete cutanate diverse; cum ar fi negii, de exemplu);

– tromboflebite cu diverse localizari;

– panaritii, unghii incarnate;

– bursite, lipoame, seroame;

– abcese si flegmoane cu diverse localizari;

– hematoame, chiste seroase si sinoviale.

In ce unitati medicale se pot efectua aceste operatii de chirurgie ambulatorie?

Unitatile medicale in care se doreste practicarea „chirugiei de zi” trebuie sa fie dotate cu aparatura moderna, sa aiba bloc operator propriu, posibilitatea de a oferi anestezie locala monitorizata de scurta durata si spatii dotate corespunzator.

Aparatura performanta

 • Ecograf 3D Doppler color cu posibilitate de printare a imaginilor de inalta rezolutie
 • Trusa endoscopica Pentax pentru colonoscopie si gastroscopie pitesti cu anestezie locala
 • Electrocardiograf digital cu interpretare automata a diagnosticului
 • Electrocauter Zeus

Care sunt avantajele chirurgiei ambulatorii pentru pacient?

Avantajele pentru pacient sunt reprezentate de:

– lipsa durerii postoperatorii;

– o refacere foarte rapida;

– cicatrici minime;

– reluarea activitatii in timp scurt;

– spitalizare redusa – deci timp minim petrecut departe de mediul familial, costuri mici legate de spitalizare.

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un chirurg care sa opereze ambulatoriu?

Cea mai importanta conditie este comunicarea. Increderea pacientului se castiga prezentandu-i boala, tipul de interventie la care va fi supus, beneficiile operatiei, dar mai ales riscurile si complicatiile care pot aparea. Pacientul trebuie convins ca se poate si fara sa stea 3-5 zile postoperator nemiscat in pat, ca este spre binele propriu daca imediat dupa operatie se ridica si incepe activ recuperarea.

O alta mare calitate – dorinta de perfectionare permanenta. Nu poti face ceva modern in chirurgie daca nu esti tot timpul pus la punct cu tot ce e nou in lume.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Eveniment54 de minute inainte

Alesys.ro-distribuitor de benzi adezive de calitate marca TESA

De foarte multe ori avem tendinta de a achizitiona produse la preturi foarte mici, chiar la preturi de chilipir, pentru...

Eveniment5 zile inainte

Camera video auto – tot ce trebuie sa stii despre aceasta

Pentru a intelege cat de important este sa detii o camera video auto, poti intra pe YouTube si cauta inregistrari...

Eveniment6 zile inainte

Chirurgie ambulatorie Pitești – Clinica Dr. Georgescu

Chirurgia de zi, sau chirurgie ambulatorie pitesti (fara internare), este un concept relativ nou aparut in tara noastra pe fondul...

Eveniment6 zile inainte

Buneci And Buneci – Cei mai buni avocati din Bucuresti in 2020

Societatea Civila de Avocati Bucuresti „Buneci and Buneci” a fost infiintata in anul 2012 (preluand activitatea Cabinetului Individual de Avocat...

Sănătate7 zile inainte

Clinica Dr. Georgescu Pitești – Specialiști în colonoscopie

Colonul este ultima porțiune a tractului digestiv. Acesta reprezintă un tub gol, de aproximativ 1,5 metri și se termină la...

SocialO săptămână inainte

Translar – Campionii şcolilor de şoferi din Horezu, Râmnicu Vâlcea

Şcoala de şoferi Translar şi-a început activitatea acum aproape 30 de ani şi, prin multă muncă, perseverenţă şi seriozitate, a...

SocialO săptămână inainte

Cătălin Gherzan pune educaţia pe primul loc şi formează generaţii la şcoala sa privată din Piteşti

Grădinița Particulară cu Program Prelungit „Lexford Castel” este locul cel mai potrivit pentru educația preșcolarilor din județul Argeș și, este...

Eveniment2 săptămâni inainte

Bluehost sau Dreamhost? – Ziarul Nationalul

Poate ai deja unul sau mai multe site-uri sau poate esti in cautarea unui prim furnizor de gazduire web. Nu...

Eveniment2 săptămâni inainte

Silvano Bortolazzi -Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor:Claudia Bota

Silvano Bortolazzi -Cavaler al  Ordinului de Merit al Republicii Italiene propus pentru Premiul Nobel Autor: Claudia Bota   Silvano Bortolazzi,...

Eveniment2 săptămâni inainte

Care sunt cele mai importante piese pentru drujbele Husqvarna?

Indiferent ca esti un profesionist in domeniul pomiculturii si silviculturii sau pur si simplu detii o casa inconjurata de un...

Eveniment2 săptămâni inainte

Refa-ti necesarul de produse de la o papetarie online!

Modul in care facem cumparaturile s-a schimbat in ultimii ani. Astfel, in prezent, din ce in ce mai multe persoane...

Eveniment2 săptămâni inainte

Uleiul CBD ca si remediu naturist in tratamentele complementare

In ultimii ani tot mai multi sunt medicii care atunci cand vine vorba despre recomandarea unui tratament in diferite situatii...

Eveniment2 săptămâni inainte

Iti doresti o promovare online eficienta?Apeleaza la o agentie de marketing digital

In contextul actual in care spatiul online este tot mai intens folosit, prezenta in acest mediu a oricarui business este...

Social3 săptămâni inainte

“Gestiunea deşeurilor e şi responsabilitatea ta. Informează-te!”

informatii-colectare-selectiva-deseuri

Eveniment3 săptămâni inainte

Sfaturi de retinut pentru soferii incepatori din Bucuresti

Daca tocmai ai terminat scoala de soferi in Bucuresti, cel mai probabil astepti cu entuziasm prima iesire in trafic. Dar...

Eveniment4 săptămâni inainte

Ce trebuie sa stii despre pistoalele de vopsit?

Daca iti doresti sa renovezi, iar una dintre ideile pe care le ai este de a schimba culoarea peretilor, a...

Eveniment4 săptămâni inainte

Expoziția celui mai  mare colaj din România cu animale de companie, organizată de ARPAC – AsociaÅ£ia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie. Autor: Prof.Claudia Bota

Expoziția celui mai  mare colaj din România cu animale de companie, organizată de ARPAC – AsociaÅ£ia Română a Producătorilor de...

Eveniment4 săptămâni inainte

R.W.I.M platforma unde cererea se intalneste cu cele mai avantajoase oferte

Scopul infiintarii platformei pe care ti-o punem la dispozitie este acela de a avea posibilitatea sa accesezi cu usurinta un...

Știrile Săptămânii