Connect with us

Exclusiv

In situația Covid-19, fostul procurorul Emilian Eva a fost numit director la spitalul de psihiatrie din Sapoca

Prahova Mea

Publicat

pe

Am explicat în sase puncte ce cred despre masurile economice anuntate astazi de guvern. Concluziv, opinez că prin setul de măsuri anunțat (și mai ales prin cele omise, neanalizate, și ignorarea măsurilor iminent necesare pentru populație, împreună cu BNR), politica fiscală și politica monetară țintesc mai degrabă spolierea veniturilor populației, cât încă mai e ceva de spoliat. Nici guvernul și nici BNR nu înțeleg ca vorbim despre o criză economică și nu financiară, în care economiile se opresc în cascadă. Drept urmare, populația, în loc să fie PRINCIPALA țintită și protejata de măsurile economice, populația este pusă de guvern și BNR în situația să pre-finanțeze conservarea profiturilor băncilor cu scop de externalizare, din puținii bani care vor mai fi la dispoziție în perioada următoare. Iar măsurile de ajutor de stat par mai degrabă țintite spre supraviețuirea clienților politici și nu a economiei reale. Consiliul Concurenței ar trebuie să se auto-sesizeze nu o dată, ci de două ori, dezvaluie analistul Radu Teodor Soviani.

Prin masurile anuntate, Guvernul incearca sa speculeze economic pandemia in favoarea grupurilor de interese și nu sa protejeze populația. Nimic despre bănci. Consiliul Concurenței ar trebui să se autosesizeze.
Pe scurt, iată opinia mea despre, măsurile anunțate de limitare a recesiunii (care se instalează în România), chiar în aceste zile:
nimic concret pentru populație, care să asigure certitudinea venitului de subzistență pentru perioada atât de dinainte de atingerea vârfului crizei de sănătate publică, cât mai ales după;
favorizarea grupurilor de interse prin mecanismul birocratic și care stă în pixul unui politruc și care va decide el dacă o companie este afectată de criză sau nu, în privința garanțiilor de stat, iar contribuabilii real afectați trebuie să facă drumuri la ghișee. Se înființează practic un nou ANRP, în care politruci decid cine va beneficia de garanția statului. Am solicitat încă de ieri public la Antena 3 și TVR1, ca simultan cu acest mecanism, să fie făcute publice și nominalizate companiile care beneficiază de aceste ajutoare, diminuate față de intenție (5 miliarde de lei , sumă diminuată față de intenția ințială de 10 miliarde de lei). Din informațiile transmise azi de premier din carantină, ordonanța NU PREVEDE diseminarea publică. Pentru cei care au uitat, vă reamintesc ,,măsura anti-criză” din 2009 a ajutorului de minimis, de până la 200.000 de Euro. Multe dintre companiile beneficiare atunci au fost clienți politici, tipăritori și lipitori de afișe pentru alegerile din 2009. Măsura a fost ineficientă și a prăpădit banii limitați ai bugetului de stat.
favorizarea băncilor în scopul majorării profitului externalizat, în sensul că populația, care ar trebui să fie prima țintită de măsurile de sprijin ajunge să pre-finanțeaze profiturile băncilor (din care eventual tardiv și ineficient se vor preface că spriină populația, la scutul BNR). Consider ferm că are trebui să se auto-sesizeze Consiliul Concurenței;
populația, în loc să fie sprijinită, este lovită simultan ca de mai multe tunuri de apă de mare presiune: leul se depreciază, dobânzile se majorează, perspeciva unui venit cert este diminuată. Alternativa ar fi fost, ca în toate țările normale la cap, crearea unui mecanism pentru venituri de subzistență. Toate țările fac asta, mai puțin România și Rusia.
în plină oprire în cascadă a economiei globale, BNR permite băncilor comerciale să mențină la nivele ridicate și chiar să majoreze comisioanele de tranzacționare și dobânzile. Ba chiar le favorizează, așa cum voi descrie. BNR doarme.
Singurul care pare să facă ceva este Parlamentul (și nu Guvernul), care ar fi adoptat legea pentru suspendarea plății împrumuturilor bancare. Nu am citit-o, voi reveni cu detalii după, dar mă aștept la opoziție la promulgare și din parte grupurilor de interese complice sifonării bugetului de stat.
Ceea ce mă supără fantastic și chiar mă enervează este acest lucru: nimic despre bănci și sprijinirea populației după șueta de ieri noapte de la Guvernul României.
Spun șuetă, pentru că nu a rezultat nicio modificare pozitivă față de intențiile deja anunțate. Și observ lucruri îngrijorătoare care se manifestă azi pe piața valutară și în piața monetară, cele mai bune indicatoare timpurii:
Leul a continua să se deprecieze. Maximul atins astăzi pe piața valutară a fost de 4,873 lei pentru un Euro, iar BNR a raportat la ora 13.00 cursul de 4,8440 lei. Deprecierea nu este pentru că leul a rezistat, ci pentru că Euro (și leul) s-au depreciat față de ,,king dollar” cu aproape 2%. Cursul de la BNR al dolarului a fost 4,4864 lei, față de 4,4027 lei. Asta arată că piețele văd mai eficiente politicile americane, prin care populația este țintită, față de cele europene. Politicile reale economice în România nu există. Și încă ceva: întrărirea semnificativă a dolarului funcționează ca un indicator de avertizare timpurie pentru instabilitate financiară în țări emergente sau aspirante la emergență, cum este România:


2. În perioadă de volatilitate, băncile sunt cele care profită, în detrimentul populației. Dacă astăzi încercați să schimbați Euro prin bancă, pe piața interbancară, în timp ce Euro era la cursul de 4,85 de lei, cursul oferit de către bancă pentru cumpărarea de Euro de către populație era în jur de 4,92 de lei. Înseamnă un adaos de aproape 1,5% față de cursul BNR. Dacă vinzi Euro (și se presupune că vânzările pot fi accelarate și de către cele cel puțin câtva zeci de mii de reveniți în România din Italia și Spania), cursul este semnificativ sub ceea ce vedem pe interbancar. Spre exemplu banca mea îmi oferea azi 4,7720 pentru un Euro vândut. Știți ce înseamnă asta? Un comision de 4% la fiecare euro cumpărat și vândut. Bani care se duc în profitabilitatea băncilor. Este enorm cum băncile fac bani, la scutul BNR, din nevoia existențială a românilor. 4% câștig pentru bănci înseamnă 4% pierdere pentru populație. Pentru dolar, comisioanele sunt mai mari.
3. Subliniez, pentru populație. Pentru că investitorii de capital care ies și scot Euro din țară sunt tratați cu blândețe de către BNR. Practic, BNR, prin intervenții pe curs ca să nu deranjeze, le asigură acestora un curs mult mai bun de ieșire din lei spre Euro/Dolar decât populației. Băncile și clienții lor mari fac tranzacțiile la cursul de pe piața valutară, nu cu comisioane dus-întors de 4%.
4. O soluție rațională pentru ca BNR să limiteze volatilitatea pe curs ar fi fost plafonarea comisioanelor pentru cursul de schimb la niveluri rezonabile (zero virgulă ceva, nu 4%). Dar BNR doarme și oferă cursuri bune celor care ies din economie, în condiții anunțate de instabilitate financiară și evident de depreciere iminentă a leului. Și aici este prima dată pentru care Consiliul Concurenței trebuie să se sesizeze, să vadă dacă băncile nu s-au înțeles la nivelul comisionelor aplicate pentru vânzarea/cumpărarea de Euro. Două bănci mari din sistem, indiferent de ce se întâmpla pe piața valutară, ofereau același curs de cumpărare: 4,92 lei pentru un Euro.
5. A doua chestiunea pe care este obligatoriu ca să se autosesize urgent Consiliul Concurenței. Apare din nou înțelegerea la preț în privința dobânzilor, și ea nu este întâmplătoare. Deși leul este mai puțin dorit încă începând de vineri (se depreciază contstant), piața monetară semnalează invers: că leul este dorit. Astăzi, pentru a patra zi consecutiv ratel de dobândă ROBOR la 3 luni s-au majorat pe piața monetară (și, cu pasivitatea BNR se vor majora și în continuare). Astăzi, ROBOR la 3 luni a fost anunțat la 3,24% pe an. De la 2,97 vineri, asta înseamnă un plus de 0,27 puncte procentuale, adică o scumpire a dobânzilor cu 9% în doar 4 zile (prețul ,,dobândă” s-a majorat cu 0,27 puncte procentuale, de la 2,97% pe an la 3,24% pe an). Dacă leul nu este dorit, de ce se scumpește doar pe piața monetară? Dau aici o posibilă explicație: pe 31 martie 2020, pentru foarte multe credite în lei, se va ,,reseta” dobânda, iar un nivel cât mai ridicat la 31 martie 2020 va aduce un profit cât mai mare pentru bănci. Consiliul Concurenței să se sesizeze și să verifice dacă băncile nu se înțeleg asupra dobânzii afișate ROBOR. Încă prea multe credite sunt legate de dobânda afișată ROBOR și nu de IRCC (dobânda efectivă). Este o altă confiscare de putere de cumpărare de la populație, cu complicitatea BNR, care ar trebui să facă zilele acestea exact ceea ce fac toate băncile centrale normale la cap: să nu mai țintească inflație (pe care oricum o ratează în detrimentul puterii de cumpărare) și să țintească dobânda. La un nivel cât mai jos, astfel încât criza de sănătate publică ce va degenra în criza economică de proporții.
Concluziv: prin setul de măsuri anunțate de Guvern (și mai ales prin cele omise, neanalizate, și ignorarea măsurilor iminent necesare pentru populație, împreună cu BNR), opinez că politica fiscală și politica monetară țintesc mai degrabă spolierea veniturilor populației, cât încă mai e ceva de spoliat. Cu alte cuvinte, populația, în loc să fie PRINCIPALA țintită favorabizată de măsurile economice este pusă în situația să pre-finanțeze conservarea profiturilor băncilor și diminuarea pierderilor băncilor, din puținii bani care vor mai fi la dispoziție în perioada următoare. Iar măsurile de ajutor de stat par mai degrabă țintite spre supraviețuirea clienților politici și nu a economiei reale.
Și încă ceva explicativ pentru fotografia din articol: în august 2009, realizam o premieră pentru presa din România, ca redactor șef al cotidianului Business Standard. Am decis editorial să punem pe prima pagină setul real de măsuri anti-criză al guvernului României. După o analiză judicioasă, pentru prima dată un cotidian financiar din România publica prima pagină goală. Oficial, ministrul de finanțe Florin Cîțu mi-a declarat în urmă cu 2 zile la B1TV că vor trata criza la fel ca în 2008. (Paul D.).

Exclusiv

Rezultatele controalelor derulate de Poliția Locală Ploiești în Piețele Malu Roșu și Nord – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Circumstanțele tragediei

Silviu Prigoană a avut dreptate. Cei de la Ziarul nostru Incisiv de Prahova urma să aibă o întâlnire vineri (15.11.2024) pe o investigație complexă în care Silviu Prigoană ne pusese mai multe documente la dispoziție. Nu a mai apucat sa ne puna si ultimele documente pentru cercetare datorită sfârșitului tragic.

Avertismente și suspiciuni

În cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, cu doar câteva zile înainte de trecerea sa în neființă, Silviu Prigoană a făcut declarații fără precedent despre „statul paralel” – o structură obscură care ar avea puterea de a influența și controla afacerile și viața politică din România. În dialogul său cu Anca Alexandrescu, Silviu Prigoană a descris interacțiunile involuntare cu reprezentanți ai acestei entități, exprimându-și suspiciunile legate de posibilele interese ascunse din jurul său.

Confirmări și investigații

Aceste declarații confirmă dezvăluirile noastre, despre Statul Paralel și ale preluării ostile a firmei Rosal SA ce acționează în județul Prahova, despre care avem un amplu material deja publicat (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), (aici), etc și o amplă investigație ce va fi publicată în zilele următoare. Poate cei de la emisiunea Culisele Statului Paralel vor sta cu ochii pe această investigație și ni se vor alătura pentru a scoate adevărul la lumină.

Presiuni în industria de salubrizare

Prigoană a povestit despre o situație legată de colegii săi din industria de salubrizare, care i-au relatat experiențe cu avocați ce încercau să obțină influență asupra companiilor. „Mi-au spus poveștile cu avocații care căutau la vorbitor să vândă companiile”, a spus acesta, sugerând că presiunile erau puternice și constant exercitate.

Avertismentul lui Florian Walter

Un moment esențial din mărturia lui Prigoană a fost amintirea unei conversații telefonice cu omul de afaceri Florian Walter, care l-a avertizat direct: „Silviu, ai grijă, că ăștia o să te facă cum m-au făcut și pe mine”. Deși Prigoană nu a înțeles pe deplin contextul avertismentului, a rămas neliniștit de perspectiva că ar putea deveni victima acelorași mecanisme obscure pe care Walter le simțise pe pielea sa.

Iluzie „legală” – Avansarea controversată a procurorului

Procurorul în cauză, care a fost cercetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) și chiar arestat într-un dosar ce-l avea în centru pe Sebastian Ghiță, a obținut un post de conducere la vârful Parchetului General. A fost numit șef al Biroului de combatere a infracțiunilor de mediu, gestionând toate dosarele privind infracțiunile de mediu din România.

Neîncrederea în autoritate

Sursele indică faptul că numirea procurorului în această funcție ridică semne de întrebare asupra modului în care va gestiona cazurile de infracțiuni de mediu (aici)

Legăturile politice și influența

Un alt nume asociat cu procurorul în cauză este senatorul USR Aurel Oprinoiu, care a făcut declarații publice referitoare la măsuri procedurale ce ar trebui să fie rezervate exclusiv procurorului. Acest lucru sugerează o influență directă asupra dosarelor gestionate de acest procuror care ieri a fost recuzat într-un dosar fabricat de cei menționați mai sus cu sprijinul unor ofițeri corupți din IPJ Prahova și de la vârful MAI, lăsând impresia că acesta ar putea fi o „marionetă” în planurile senatorului.

Următoarele investigații

În zilele următoare, vom reveni cu o investigație completă și complexă și noi detalii despre ONG-uri, implicarea unui anumit procuror din Parchetul General și relațiile acestuia cu senatorul menționat (noi îl vom numi „Senatorul Melcilor” ce se plimba cu „bicicleta” prin tari straine cu procurorul caruia ii promisese „marea cu sarea” si in care este denuntator in caz!), senator care s-a întâlnit cu un pseudo-jurnalist cu o zi înainte de reținerea acestuia și inculparea șantajistului și șpăgarului Cătălin Stavri pentru corupție alaturi de care initiase o campanie de denigrare in domeniul salubritatii pentru interesele lor meschine! Despre intalnire si convorbirile ambientale putem preciza doar ca sunt stocate si retinute (probe audio-video) in cazul/dosarul in care a fost inculpat pseudo-jurnalistul narcoman, spagar si santajit, Catalin Stavri.

Vom devoala modul în care, împreună cu polițiștii corupți din IPJ Prahova, au încercat să preia controlul asupra serviciilor de salubritate din Prahova, expunând astfel o rețea complexă de interese ascunse/absconse. Vom reveni cu dezvaluiri senzationale privind caracatita din SISTEMUL JUDICIAR si al STATULUI DE DREPT. (Cerasela N.).

Citeste in continuare

Exclusiv

S-a spart rețeta spăgilor girate de pseudo jurnalistul narcoman, santajist, șpăgar și acoliții săi! – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Ineficiența Sistemului Național Antigrindină

Ziarul Incisiv de Prahova a demarat, în exclusivitate, o amplă investigație privind consecințele tragice ale funcționării ilegală a Sistemului Național Antigrindină. Funcționarea sa s-a dovedit ineficientă, în condițiile în care intervențiile active în atmosferă, efectuate prin stații de lansare a rachetelor, nu au reușit să combată căderile de grindină. În plus, s-au înregistrat scăderi dramatice ale precipitațiilor în zonele adiacente celor unde s-au realizat aceste intervenții. Este alarmant că acest sistem operează pe baza unei legi organice care a fost sistematic încălcată.

Lipsa studiilor și transparentei în funcționare

De la înființarea centrului pilot de combatere a grindinei cu 17 ani în urmă, nu au fost desfășurate studii aplicate care să corecteze sau să ajusteze funcționarea sistemului. Utilizarea aceluiași tip de rachete de către vecinii din Republica Moldova și Bulgaria nu constituie un argument relevant pentru eficiența sistemului în Prahova. Italia a abandonat această metodă cu 50 de ani în urmă, iar concluziile trebuie să se bazeze pe date științifice absolute adaptate regiunii noastre. În plus, președintele AASNACP a recunoscut necesitatea corectării coordonatelor de tragere.

Controlul deficitar și lipsa de responsabilitate

Sistemul este dominat de foști ofițeri ai serviciilor secrete și a funcționat fără o supraveghere adecvată. Implicarea organizațiilor nonguvernamentale și a altor actori în procesul decizional nu a fost respectată, ceea ce a dus la o gestionare defectuoasă. Această lipsă de transparență și responsabilitate a crescut riscurile pentru comunitățile locale afectate.

Fermierii cer oprirea Sistemului Antigrindină

Ieri, Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Senatului s-a întâlnit cu peste 150 de fermieri in judetul Prahova. Aceștia i-au solicitat la unison oprirea sistemului antigrindină, confirmând astfel dezvăluirile ziarului nostru. Fermierii au subliniat că, în 2023, județul Prahova a fost grav afectat de condiții meteorologice nefavorabile, iar sistemul antigrindină, oprit cu mari eforturi la sfârșitul anului trecut, a generat mari probleme.

Problemele generale ale Fermierilor din Prahova

Agricultorii din Prahova au expus o multitudine de probleme, accentuând impactul negativ al sistemului antigrindină asupra producției agricole. Aceștia au argumentat că nu există studii care să demonstreze eficiența acestui sistem în protejarea viilor, în timp ce asigurările pentru pagubele provocate de grindină sunt disponibile, spre deosebire de cele pentru secetă.

Concluzie: Nevoia de reformă în Sistemul Antigrindină

În concluzie, investigația realizată de Ziarul Incisiv de Prahova scoate în evidență nu doar ineficiența sistemului, ci și lipsa de transparență și responsabilitate în gestionarea acestuia. Cererea fermierilor de a opri acest sistem subliniază necesitatea urgentă de reformă și reevaluare a măsurilor existente pentru a proteja interesele agriculturii și ale comunităților din Prahova. (Cristina T.).

Citeste in continuare

Exclusiv

Umilința și inconsecvența în Sistemul Penitenciar Românesc – Ziarul Incisiv de Prahova

Prahova Mea

Publicat

pe

Ineficiența Sistemului Național Antigrindină

Ziarul Incisiv de Prahova a demarat, în exclusivitate, o amplă investigație privind consecințele tragice ale funcționării ilegală a Sistemului Național Antigrindină. Funcționarea sa s-a dovedit ineficientă, în condițiile în care intervențiile active în atmosferă, efectuate prin stații de lansare a rachetelor, nu au reușit să combată căderile de grindină. În plus, s-au înregistrat scăderi dramatice ale precipitațiilor în zonele adiacente celor unde s-au realizat aceste intervenții. Este alarmant că acest sistem operează pe baza unei legi organice care a fost sistematic încălcată.

Lipsa studiilor și transparentei în funcționare

De la înființarea centrului pilot de combatere a grindinei cu 17 ani în urmă, nu au fost desfășurate studii aplicate care să corecteze sau să ajusteze funcționarea sistemului. Utilizarea aceluiași tip de rachete de către vecinii din Republica Moldova și Bulgaria nu constituie un argument relevant pentru eficiența sistemului în Prahova. Italia a abandonat această metodă cu 50 de ani în urmă, iar concluziile trebuie să se bazeze pe date științifice absolute adaptate regiunii noastre. În plus, președintele AASNACP a recunoscut necesitatea corectării coordonatelor de tragere.

Controlul deficitar și lipsa de responsabilitate

Sistemul este dominat de foști ofițeri ai serviciilor secrete și a funcționat fără o supraveghere adecvată. Implicarea organizațiilor nonguvernamentale și a altor actori în procesul decizional nu a fost respectată, ceea ce a dus la o gestionare defectuoasă. Această lipsă de transparență și responsabilitate a crescut riscurile pentru comunitățile locale afectate.

Fermierii cer oprirea Sistemului Antigrindină

Ieri, Nicolae-Ionel Ciucă, președintele Senatului s-a întâlnit cu peste 150 de fermieri in judetul Prahova. Aceștia i-au solicitat la unison oprirea sistemului antigrindină, confirmând astfel dezvăluirile ziarului nostru. Fermierii au subliniat că, în 2023, județul Prahova a fost grav afectat de condiții meteorologice nefavorabile, iar sistemul antigrindină, oprit cu mari eforturi la sfârșitul anului trecut, a generat mari probleme.

Problemele generale ale Fermierilor din Prahova

Agricultorii din Prahova au expus o multitudine de probleme, accentuând impactul negativ al sistemului antigrindină asupra producției agricole. Aceștia au argumentat că nu există studii care să demonstreze eficiența acestui sistem în protejarea viilor, în timp ce asigurările pentru pagubele provocate de grindină sunt disponibile, spre deosebire de cele pentru secetă.

Concluzie: Nevoia de reformă în Sistemul Antigrindină

În concluzie, investigația realizată de Ziarul Incisiv de Prahova scoate în evidență nu doar ineficiența sistemului, ci și lipsa de transparență și responsabilitate în gestionarea acestuia. Cererea fermierilor de a opri acest sistem subliniază necesitatea urgentă de reformă și reevaluare a măsurilor existente pentru a proteja interesele agriculturii și ale comunităților din Prahova. (Cristina T.).

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

Administrație localăO săptămână inainte

Cum să pariezi fără să depui bani – Ghidul complet

Pariurile fără depunere sunt mai accesibile ca niciodată, deoarece concurența între operatorii de jocuri de noroc a dus la o...

Afaceri2 săptămâni inainte

Cafeaua Neagră cu Ganoderma – Gust autentic cu beneficii pentru sănătate

Cafeaua neagră este adesea preferată de cei care apreciază gustul autentic, pur și intens al cafelei. Totuși, în ultimii ani,...

rochii mini rochii mini
Social4 săptămâni inainte

Tendințe în materie de rochii elegante pentru Crăciun și Revelion 2024-2025

Sărbătorile de iarnă aduc cu ele nu doar momente de bucurie și reuniri de familie, ci și ocazia de a...

Social1 lună inainte

Top 5 beneficii ale utilizării benzilor LED rezistente la apă

Benzile LED rezistente la apă sunt un tip de iluminat exterior care îmbină tehnologia modernă cu necesitățile specifice ale unor...

Social1 lună inainte

Găsiți Soluția Perfectă pentru Problemele Dvs. cu Calculatorul

În era digitalizării, calculatoarele au devenit un instrument indispensabil pentru fiecare dintre noi. Fie că le folosim pentru muncă, studii...

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Social1 lună inainte

Deputatul Lazăr Ion Marian acuză PSD că blochează proiectul de lege care aduce pensii mai mari militarilor în rezervă!

̧ ̂ din orgolii politice: -̦ ̆ care aduce pensii mai mari militarilor în rezervă! Astăzi, în cadrul Biroului Permanent...

Social1 lună inainte

Cum va transforma Ceara Epilat Roial Titan Roz experienta de epilat

Roial Ceara Epilat Titan Roz a devenit rapid un favorit printre persoanele care doresc sa se bucure de o epilare...

Social1 lună inainte

De ce un service de calculatoare este esențial

Într-o lume în care tehnologia joacă un rol crucial în viața de zi cu zi, funcționarea optimă a calculatoarelor este...

administrare roviniete parc auto administrare roviniete parc auto
Afaceri2 luni inainte

Rovinieta Online  – avantaje pentru companii

Companiile care aleg să cumpere rovinieta online se bucură în ziua de azi cu câteva avantaje aduse în prim plan...

Social2 luni inainte

Cafeaua Artizanală – Plăcerea Fină a Aromelor Naturale

Cafeaua reprezintă pentru mulți dintre noi un ritual zilnic, iar calitatea băuturii joacă un rol esențial în experiența gustativă și...

Social2 luni inainte

Baloanele Elementul Cheie pentru o Atmosfera de Neuitat

Baloanele sunt accesorii esențiale în orice petrecere sau eveniment special. Indiferent de ocazie, acestea aduc o notă de bucurie și...

figurine 3d personalizate figurine 3d personalizate
Social2 luni inainte

Figurine 3D personalizate: De la concept la realitate în miniatură

În ultimii ani, figurinele 3D personalizate au devenit foarte populare. Capacitatea de a crea o versiune miniaturală personalizată a ta,...

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Social2 luni inainte

Surpriză în politica Vâlceană! Deputatul Lazăr Ion Marian a demisionat din USR şi s-a înscris în PNL!

Politica Vâlceană a avut parte de o surpriză odată cu începutul noii sesiuni parlamentare atunci când Deputatul Lazăr Ion Marian...

ferestrelor din PVC ferestrelor din PVC
Social2 luni inainte

Cum sa-ti transformi balconul cu ajutorul ferestrelor din PVC

Balconul a devenit in ultimii ani mult mai mult decat un simplu spatiu de depozitare sau un loc pentru uscarea...

Test poligraf Test poligraf
Social2 luni inainte

Test poligraf în strategia pentru apărarea legală: Sfaturi pentru avocați

În România, discuțiile în jurul testelor poligraf rămân adesea controversate și insuficient clarificate, atât în rândul populației generale, cât și...

Eveniment2 luni inainte

Quickmobile.ro aduce ambele versiuni ale iPhone 16: WORLD și EU – Precomenzi disponibile acum cu 3 ani de garanție inclusă!

Quickmobile.ro își consolidează poziția de lider pe piața dispozitivelor tech premium din România prin aducerea în exclusivitate a noii serii...

Eveniment2 luni inainte

Navitel: Lansarea noilor transmitatoare FM de ultimă generație

Navitel, lider global în furnizarea de soluții inovatoare pentru navigație și tehnologii pentru mașini, anunță cu entuziasm lansarea unei noi...

Afaceri2 luni inainte

AllmaDesign: Excelență în Crearea de Site-uri și Optimizare SEO

În era digitală actuală, prezența online este esențială pentru succesul oricărei afaceri. AllmaDesign se dovedește a fi un partener de...

Știrile Săptămânii