Connect with us

Sănătate

Cea mai simpla metoda de a obtine fisa medicala pentru angajare!

Publicat

pe

Conform legislatiei in vigoare, dosarul fiecarui angajat trebuie sa contina un certificat medical, eliberat de o institutie autorizata in domeniu, prin care se atesta faptul ca acesta este apt, din punct de vedere fizic si psihic, pentru a indeplini meseria aleasa.

In cazul in care urmeaza sa incepi primul job din viata ta, dar si atunci cand iti reiei activitatea intr-un anumit domeniu sau vrei sa obtii autorizatia de a exercita o profesie anume, ai nevoie de acest certificat, cunoscut si ca fisa medicala pentru angajare.

De asemenea, esti obligat din punct de vedere legal sa prezinti certificatul medical atunci cand sustii concursul pentru ocuparea urmatoarelor functii: obtinerea atestatului de agent de securitate, a calitatii de detectiv particular, functionar public, cadru didactic sau contabil. Fisa medicala angajare este necesara si in cazul in care aplici pentru o slujba care implica lucrul pe tura de noapte, la inaltime sau in alte conditii periculoase.

Cum procedezi pentru a obtine acest document?

Fisa medicala pentru angajare nu poate fi eliberata decat de o institutie autorizata din punct de vedere legal. Din moment ce acest certificat impune efectuarea analizelor medicale si psihologice in mod periodic, este recomandat sa alegi o clinica in care poti efectua toate examenele medicale in aceeasi zi.

Una dintre cele mai renumite institutii acreditate pentru eliberarea certificatului medical este centrul Standard Med, de unde poti obtine fisa medicala angajare (fisa de aptitudine – aviz medical medicina muncii), atestat, concurs, aviz libera practica, dar si alte adeverinte sau avize medicale care atesta starea de sanatate fizica si psihica.

Acceseaza platforma clinicii fisamedicala.info pentru a-ti face o programare. Aici vei avea acces la programul centrului medical, precum si la alte informatii relevante legate de eliberarea acestui document esential pentru angajator si pentru angajat.

Ce analize medicale trebuie sa efectuezi?

Raspunsul la aceasta intrebare poate sa varieze in functie de meseria aleasa. Examenele medicale depind de profilul de activitate al companiei la care te angajezi, precum si de legislatia in vigoare. Luand in considerare factorii de risc profesional specifici postului ales, vei efectua diferite analize medicale.

Cel mai adesea, fisa medicala pentru angajare nu poate fi eliberata fara efectuarea urmatoarelor analize: examen clinic general, examen oftalmologic, EKG, glicemie, examen psihiatric, spirometrie, hemograma, examen psihologic, audiograma s.a.

In cazul anumitor profesii, este posibil sa fii nevoit sa efectuezi si un examen VDR, coproparazitologic, dar si alte investigatii de specialitate. Potrivit HG 1169/2011, medicul de medicina muncii poate solicita medicului de familie o adeverinta sau o scrisoare medicala in care sa fie specificata starea de sanatate a angajatului.

Avand in vedere faptul ca s-ar putea sa fii nevoit sa efectuezi diferite examene medicale, este important sa alegi un centru medical precum Standard Med, unde obtii acest document in aceeasi zi in care iti faci analizele.

Acest lucru este posibil multumita experientei pe care clinica a acumulat-o in timp. Prezenta concomitenta a medicilor de la fiecare specialitate iti permite sa treci prin rotatie pe la fiecare cabinet si sa obtii certificatul medical in timp record.

Acceseaza acum site-ul www.fisamedicala.info, fa-ti o programare si bucura-te de servicii profesioniste, rapide si eficiente!

Citeste in continuare
Publicitate
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

De ce sa amplasezi un dozator de apa in biroul unui producator TV sau muzical?

Publicat

pe

dozator apa

In spatele fiecarui album muzical sau film de succes sta o munca titanica, iar producatorii sunt printre cei mai importanti protagonisti ai acestor industrii. Activitatea lor este repetitiva si migaloasa, iar fiecare secunda din produsul finit trebuie sa fie perfecta. In acest articol, vom discuta despre importanta amplasarii unui dozator de apa in biroul unui producator TV sau muzical si despre modul in care acest echipament poate contribui la mentinerea energiei si eliminarea stresului in timpul procesului creativ.

Munca titanica a producatorilor

Pentru a intelege de ce un dozator de apa este esential in biroul unui producator, trebuie sa ne gandim la efortul considerabil depus la producerea unui album muzical sau a unui film. Producatorii sunt adesea responsabili de supervizarea intregului proces, de la compozitia muzicii sau scenariul filmului pana la mixajul final si lansarea produsului. Aceasta munca necesita atentie la detalii si o concentrare maxima.

dozator apa

dozator apa

O activitate repetitiva si migaloasa

In procesul de productie, nu exista loc pentru greseli. Fiecare nota muzicala, fiecare dialog si fiecare secventa trebuie sa fie perfecte. Acest nivel de perfectionism presupune o activitate repetitiva si migaloasa, unde fiecare aspect este analizat in detaliu. Producatorii trebuie sa auda fiecare nuanta a sunetelor sau sa evalueze fiecare cadru video, ceea ce poate deveni extrem de epuizant.

Accesul facil la o apa proaspata

Pentru ca energia producatorilor sa ramana mereu la cote maxime si pentru ca acestia sa evite stresul, este nevoie de un acces usor la o apa proaspata. Un dozator de apa H2On.ro poate furniza exact acest lucru! Cu o apa microbiologic pura si proaspata la indemana, producatorii pot ramane hidratati si isi pot mentine claritatea mintala, in timpul procesului creativ.

Hidratarea in timpul orelor lungi de munca

Productia muzicala si cinematografica implica deseori ore lungi de munca, uneori chiar nopti nedormite. Hidratarea corespunzatoare este esentiala pentru mentinerea energiei si concentrarii pe parcursul acestor perioade intense de lucru. Un dozator de apa face ca aceasta necesitate sa fie usor de indeplinit, ceea ce contribuie la bunastarea si performantele producatorilor, indiferent de domeniul lor.

In concluzie, amplasarea unui aparat de apa in studioul unui producator muzical sau TV poate face o diferenta semnificativa in procesul creativ. Contribuind la mentinerea energiei, eliminarea stresului si asigurarea hidratarii corespunzatoare, acest dispozitiv devine un aliat de incredere pentru producatorii care lucreaza in industria divertismentului.

Intrebari frecvente

1. Cum poate ajuta un dozator de apa producatorii, in activitatea lor?

Un astfel de echipament ofera un acces usor la apa proaspata, mentinand producatorii hidratati si energizati in timpul procesului creativ.

2. De ce este atat de importanta hidratarea, in aceste activitati?

Orele lungi de munca si exigentele ridicate ale productiei necesita o hidratare corespunzatoare, pentru mentinerea energiei si concentrarii.

3. Cum poate contribui un dozator la eliminarea stresului, in procesul creativ?

Accesul facil la o apa proaspata poate ajuta la reducerea stresului si mentinerea claritatii mintale, in timpul muncii intense.

4. Ce alte beneficii aduce un dozator montat intr-un astfel de studio?

Acesta poate promova sanatatea generala si poate imbunatati bunastarea angajatilor din industria divertismentului.

Citeste in continuare

Sănătate

Endometrioza – ce este și cum gestionăm simptomele acestei afecțiuni?

Publicat

pe

De

Endometrioza

Potrivit statisticilor, endometrioza este o afecțiune des întâlnită în rândul femeilor din întreaga lume. În continuare, vei descoperi mai multe aspecte importante referitoare la endometrioză, de la definiție și până la modalitățile prin care poți gestiona simptomele acestei boli.

Ce este endometrioza?

Ceea ce este bine de știut este faptul că endometrioza este o afecțiune în care endometrul se dezvoltă în afara uterului, iar aceasta creștere anormală afectează funcționarea optimă a organelor sistemului reproducător (ovare, trompa uterină).

Deși cauzele exacte ale endometriozei rămân în mare parte neidentificate, există anumite aspecte ce sunt asociate cu dezvoltarea acestei afecțiuni. Spre exemplu, există teorii care susțin faptul că factorii genetici cresc riscul unei femei de a dezvolta endometrioză. De asemenea, dezechilibrele hormonale pot stimula creșterea țesutului endometrial.

Printre principalele simptomele ale endometriozei se numără durerile pelviene intense, menstruații neregulate, disconfort în timpul actului sexual, iar toate acestea afectează fertilitatea pacientelor.

De-a lungul timpului, endometrioza a constituit subiectul a numeroase studii efectuate în domeniul medical. Și în societatea modernă se efectuează în continuare cercetări cu privire la mecanismul de acțiune a endometriozei, în vederea dezvoltării a unor opțiuni de tratament cât mai eficiente pentru femeile ce se confruntă cu această afecțiune.

Diagnosticarea afecțiunii

Diagnosticul endometriozei are la bază mai multe etape, de la anamneza pacientelor și examinarea fizică, până la efectuarea unei proceduri de imagistică medicală, cum ar fi ecografia sau laparoscopia. Medicul specialist va analiza cu atenție rezultatele obținute în urma investigațiilor și va crea un plan de tratament ținând cont de stadiul afecțiunii, de vârstă și de istoricul tău medical! Știai că există mai multe modalități de tratare a endometriozei, de la medicamentație și până la efectuarea unor intervenții chirurgicale prin care se îndepărtează țesutul afectat?

Gestionarea simptomelor

Pe lângă tratamentul medical, există și alte metode prin care poți gestiona simptomele endometriozei.

Chiar și medicul tău îți va recomanda să adopți un stil de viaţă sănătos și să înveți să gestionezi situațiile stresante cu care te confrunți în fiecare zi. Ba mai mult, alimentația echilibrată te va ajuta să îți întărești imunitatea și să îți fortifici întreg organismul.

După cum bine știi deja, studiile au demonstrat că sportul îmbunătățește calitatea vieții, iar menținerea unei greutăți corporale va contribui la gestionarea simptomelor endometriozei și la reglarea echilibrului hormonal. Nu uita să faci minim 30 de minute de mișcare pe zi și să te bucuri de numeroasele avantaje ale sportului!

Toate acestea fiind zise, diagnosticul timpuriu și gestionarea corespunzătoare a simptomelor endometriozei te vor ajuta să îți recapeți starea de sănătate și să te bucuri din plin de toate activitățile care îți aduc zâmbetul pe buze zi de zi!

Citeste in continuare

Sănătate

Principalele motive pentru care sa apelezi la un consult neurologic

Publicat

pe

Cu toate progresele medicale din ultimele decenii, statisticile vorbesc despre un numar in continua crestere in randul persoanelor afectate de boli neurologice. In acest context este extrem de important ca in cazul simptomelor specifice, pacientii sa se adreseze unui neurolog. Neurologul este medicul specializat in punerea diagnosticului si gasirea unui tratament care sa vizeze limitarea efectelor bolilor aparute la nivelul sistemului nervos.

Sistemul nervos este compus din sistemul nervos central si sistemul nervos periferic. Avem in vedere un ansamblu complex care include maduva spinarii si creierul. Exista diferite afectiuni, tulburari sau leziuni care se intampla la nivelul sistemului nervos. Toate acestea au nevoie de servicii care sunt disponibile intr-un centru medical specializat in neurologie Bucuresti. Motivele pentru care sa apelezi la un medic neurolog sunt de asemenea multiple.

Dureri de cap frecvente, severe sau persistente

Un prim motiv care te poate pune pe ganduri este cel dat de durerile de cap frecvente, severe sau persistente. Cu toate ca durerile de cap pot fi intalnite pentru un numar mare de persoane si pot fi cauzate de diferite lucruri, migrenele frecvente, durerile de cap severe sau durerile de cap persistente fara vreun motiv anume pot reprezenta un motiv suficient pentru a apela la serviciile unui neurolog.

Stari de ameteala, vertij si dezechilibrul

De multe ori asociate cu durerile de cap sunt si starile de ameteala sau chiar dezechilibrul fizic. Daca starile de ameteala sunt frecvente si persista, fara a exista o cauza cunoscuta pentru aceste stari, atunci cu siguranta ca poti avea in vedere o consultatie neurologica. Inclusiv vertijul sau dezechilibrul pot fi aspecte care sa te convinga sa te programezi pentru un consult la un specialist in neurologie Bucuresti.

Furnicaturile si senzatia de amorteala

Tot in randul motivelor care recomanda programarea la un medic neurolog regasim si prezenta unor manifestari precum furnicaturi sau senzatie de amorteala. Chiar daca anumite pozitii inadecvate sau incorecte pot cauza senzatii precum furnicaturi sau amorteala datorita faptului ca nu permit circulatia optima a sangelui, atunci cand astfel de simptome apar brusc si doar in anumite zone ale corpului, s-ar putea sa existe o problema neurologica.

Stari de slabiciune

Un alt simptom care recomanda programarea pentru o consultatie neurologica o reprezinta starile de slabiciune in diferite zone ale corpului sau la nivel muscular. Tot aici putem regasi si anumite probleme de miscare. Desi nu este obligatoriu, aceste stari de slabiciune se pot datora unor afectiuni la nivelul sistemului nervos.

Starile de confuzie, problemele de memorie si convulsiile

Nu in ultimul rand pot fi amintite printre motivele care recomanda o consultatie de specialitate pentru neurologie Bucuresti manifestari frecvente precum probleme de vedere, convulsii, starile de confuzie sau problemele cu memoria.

Acestea sunt cele mai importante motive care trebuie sa te puna pe ganduri daca te intrebi cand este recomandat sa apelezi la un consult neurologic. Oricare dintre simptomele sau manifestarile amintite mai sus pot reprezenta simptome ale unor afectiuni neurologice grave precum boala Alzheimer, epilepsia, accidentul vascular cerebral, tulburarile de miscare sau boala Parkinson.

Citeste in continuare
Advertisement


Ultimile Noutăți din Prahova

EvenimentO săptămână inainte

NAVITEL RE 5 DUAL: Inovația ce transformă fiecare călătorie într-o experiență de navigație și supraveghere deosebită

NAVITEL®, liderul incontestabil în tehnologia dispozitivelor auto, anunță cu mândrie lansarea celei mai recente inovații din portofoliul său de produse, NAVITEL...

Eveniment2 săptămâni inainte

Ministerul Mediului investește resurse în gestionarea situațiilor de urgență 

Aflat în derulare încă din 2019, proiectul SIPOCA 596 a avut conferința de încheiere pe data de 8 noiembrie 2023....

Eveniment2 săptămâni inainte

Veeam lansează o nouă versiune pentru Veeam Backup for Salesforce pe cel mai important marketplace de soluții cloud pentru companii

Clienții Veeam se pot bucura acum de opțiuni extinse de securitate și restaurare disponibile pe Salesforce AppExchange pentru a se...

Eveniment3 săptămâni inainte

NAVITEL® R33 – Asistentul tău digital pentru drumurile nocturne

BUCUREȘTI, 9 Noiembrie 2023 – NAVITEL® – liderul inovației în domeniul dispozitivelor auto inteligente, prezintă camera auto NAVITEL R33, un standard de înaltă calitate...

Eveniment3 săptămâni inainte

PC Garage anunță Black Friday de Gaming

București, România – PC Garage, unul dintre cele mai mari magazine online de produse IT și electronice din România, dă startul...

sistem antiefractie sistem antiefractie
Social4 săptămâni inainte

Cum alegi un sistem antiefractie potrivit pentru afacerea ta?

In societatea moderna, siguranta afacerii este o prioritate pentru orice antreprenor. Gratie tehnologiei de ultima generatie, acum ai la dispozitie...

ferestrele PVC ferestrele PVC
Social4 săptămâni inainte

Securitatea si eleganta pe care ferestrele PVC o ofera locuintei

Intr-o lume in continua schimbare, securitatea locuintei noastre a devenit o preocupare constanta. Dar, in acelasi timp, ne dorim si...

Social1 lună inainte

Eleganță și rafinament în lumina zilei – cum să îți alegi o rochie de zi perfectă

Tot timpul este un moment perfect pentru a străluci în ținute diafane, care să sublinieze frumusețea și feminitatea fiecărei femei....

ferestre din PVC ferestre din PVC
Social1 lună inainte

Cum poti reduce facturile la energie cu ferestre din PVC

„Acasa” este acolo unde inima noastra se simte in largul ei, dar este si locul unde consumam o cantitate considerabila...

amenajări în sezonul amenajări în sezonul
Social1 lună inainte

Idei de amenajări în sezonul rece: Cum transformi balconul într-un spațiu confortabil și eficient energetic?

Temperaturile se schimbă ușor, iar toamna pare să-și intre în drepturi. Diminețile pe balcon devin tot mai reci, iar cu...

Social1 lună inainte

Cum ai grijă de tenul tău în sezonul rece?

Cu trecerea de la razele blânde ale verii la răcoarea toamnei, cele mai multe dintre noi ne aflăm în fața...

Eveniment1 lună inainte

TikTok și Școala de Valori anunță Future Jobs Cup, un proiect educațional și o competiție de idei pentru promovarea competențelor digitale – elemente cheie pentru piața muncii din viitor

90% din locurile de muncă ale viitorului vor necesita competențe digitale, așa că, indiferent de calea pe care o vor...

Eveniment1 lună inainte

TCL redefinește experiența de gaming prin caracteristicile inovatoare ale noilor sale televizoare

Compania își folosește cunoștințele tehnologice pentru a oferi jucătorilor experiențe captivante și de neegalat. București, 22 octombrie 2023 – TCL, un brand...

cutiilor poştale cutiilor poştale
Social1 lună inainte

Istoria, evoluţia şi rolul cutiilor poştale în societatea contemporană

Cutiile poştale sunt elemente de nelipsit din cadrul oricărui imobil. Cu toţii le folosim zilnic, însă cât de mult ne-am...

Eveniment1 lună inainte

Aproape 4.000 de beneficiari ai atelierelor gratuite „Nutriție pentru SuperEroi”, în Cluj-Napoca și Ploiești

După succesul Programului „înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației, echipa Asociației Medicover a adus în...

Lazăr Ion Marian Lazăr Ion Marian
Social1 lună inainte

Deputatul Lazăr Ion Marian critică proiectul pensiilor speciale adoptat de coaliţia PSD-PNL

Deputatul USR Vâlcea, Lazăr Ion Marian, s-a arătat foarte nemulţumit de modul în care coaliţia PSD-PNL a ales să adopte...

Eveniment2 luni inainte

Roxana Cojocaru devine Director Executiv al Social Innovation Solutions

București, 13 octombrie Social Innovation Solutions (SIS), organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, anunță numirea Roxanei Cojocaru în...

Eveniment2 luni inainte

Samsung Electronics România aduce laolaltă toți pasionații de jocuri pe mobil la Bucharest Gaming Week 2023 pentru sesiuni epice de gaming și interviuri cu invitați speciali

Gamerii sunt așteptați în weekendul 14-15 octombrie la standul Samsung din cadrul Bucharest Gaming Week, ce va avea loc la...

Știrile Săptămânii